Politika

46 feliratkozó

több mint 12 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 065 — #neverpunt
😊
"Az állítás: „A Start-programban résztvevők 47 000 forintot kapnak, ami szerény, de biztonságos megélhetés felé vezeti azokat, akiknek korábban 28 500 forintból kellett megélni” – Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter parlamenti bizottsági meghallgatásán.

A tények: A nemzetgazdasági miniszter almát a körtével hasonlít össze. A közmunkáért, amiért most 47 029 forintot fizetnek, korábban 60 236 forint járt. 28 500 forintot a közmunkát nem végzők kaptak, nekik most 22 800 forint jár."
http://index.hu/belfold/igazamiigaz/2012/02/17/47_ezer_forintot_kapnak_akik_eddig_28_5_ezret/?rnd=879apeszos
Van abban valami ironikus, amikor egy hazugságokat leleplezni kívánó blog hazudik.

Kezdjük azzal, hogy Matolcsyt idézőjellel idézik, de nem pontosan.
„A Start-programban résztvevők 47 000 forintot kapnak, ami szerény, de biztonságos megélhetés felé vezeti azokat, akiknek korábban 28 500 forintból kellett megélni”

Miközben pontosan így szól a dolog
"47 000 forintos tényleges bért kap majd a Start munkaprogramban részt vevő 205 ezer ember, ez kifejezetten a szerény, de biztonságos megélhetés felé vezeti azokat, akik korábban 28 500-ból, rejtélyes módon, de meg tudtak élni"

Ez hagyján, az igazi probléma nem itt van, hanem a gondolat első felével, amit az index pofátlanul kihagy, és pont annak okán hazugozza le Matolcsyt ("kiderül, hogy Matolcsy György – hogy Selmeczi Gabriella kedves hasonlatát idézzük – almát hasonlított össze körtével. A miniszter nyilatkozatában szereplő 47 000 forint a közmunkáért adható bérre vonatkozik, míg 28 500 forintot eddig a közmunkát nem végzők kaptak")

Ha nem hagyta volna ki Matolcsy gondolatának első felét, akkor nagyjából nem is lett volna értelme a cikknek. Mert Matolcsy ezzel kezdte a mondandóját a Start-programról

"Miután például a 28 500 forintos, munkanélküliség esetén járó járandóság helyett, ami most csökkent, 47 000 forintos tényleges bért kap majd"

Tehát Matolcsy maga mondta ki január 26-án teljesen egyenesen, hogy a tartós munkanélküliségi segély helyett adják a 47000-t a közmunkásoknak, és azt is mondta, hogy a munkanélküliség miatt járó tartós segélyt (ez nem keverendő az álláskeresési járadékkal) csökkentik.

Az igaz, hogy a közmunkáért kevesebb pénz jár most fejenként, mint 2 éve, csakhogy 2 éve volt 15000 közmunkahely, most meg 200000-t fizet majd az állam.
És kiegészítésként megemlítem, hogy a közmunkás nem biztos hogy 47000-t fog keresni, mivel a szakképzettséggel rendelkező és ezt igénylő közmunkásnak bruttó 92000-t kell adni, ami összesen ezer forinttal kevesebb a minimálbérnél.

gdavid: attól én is tartok hogy a közmunkáskölcsönzéssel a cégek vágnak majd a bérköltségeken, ezt már rögtön akkor írtam, amikor tavaly kijöttek az első hírek erről a rendszerről

több mint 12 éve
gdavid New England Patriots 3 894 — Patriots fan
😊
"Az állítás: „A Start-programban résztvevők 47 000 forintot kapnak, ami szerény, de biztonságos megélhetés felé vezeti azokat, akiknek korábban 28 500 forintból kellett megélni” – Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter parlamenti bizottsági meghallgatásán.

A tények: A nemzetgazdasági miniszter almát a körtével hasonlít össze. A közmunkáért, amiért most 47 029 forintot fizetnek, korábban 60 236 forint járt. 28 500 forintot a közmunkát nem végzők kaptak, nekik most 22 800 forint jár."
http://index.hu/belfold/igazamiigaz/2012/02/17/47_ezer_forintot_kapnak_akik_eddig_28_5_ezret/?rnd=879apeszos
Épp innen indult a vita. Valaki 8 órát dolgozik, ha ezt közmunkásként teszi, akkor nem kapja meg a minimálbért. Kérdem én, ki lesz, aki nem közmunka keretében fogja foglalkoztatni az embereket? Szépen ki lesznek rugdosva az emberek, majd vissza lesznek véve közmunkásként. Szép összeget lehet így megspórolni. Azt ne felejtsük el, hogy ezzel lehet, hogy megmenekül az adott vállalat a csődtől. De milyen hozzáállás az az államtól, hogy nem adja oda a 8 órát dolgozó embereknek a (törvény szerint meghatározott) minimálbért? De ők a zemberek oldalán állnak...

Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 12 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
😊

http://index.hu/belfold/igazamiigaz/2012/02/17/47_ezer_forintot_kapnak_akik_eddig_28_5_ezret/?rnd=879
több mint 12 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 32 910
Wulff lemondott, bár am sem volt már maradása.

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 12 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Ezt illetően egyezik a véleményünk
atapapa
Ennek örülök. Sajnos gáz ez az egész, ahogy van.

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 12 éve
De a Zsiga "provokáció" nem erről szól már régen. A birkanyáj nem gondolkodik, Kétharmados Viktor Király utasításai szerint cselekszik. Ha Matolcsy ezt mondta, akkor az úgy helyes, ergo nem gondolkodom hanem ha erről megkérdezik a véleményemet akkor azt kell mondanom, hogy igen meg lehet élni. Ez a nyikhaj legalább gondolkodott volna picit, vagy a szokásos nem nyilatkozomot nyögte volna be, de nem: szervilisen támogatja a vezért.
diverdoc
Ezt illetően egyezik a véleményünk
http://bowl.hu/modules/forum/viewtopic.php?pid=478548#p478548

Ismét az csapódik le, hogy védem Zsigát, egyetértek a kérdés provokatívvá nyilvánításával, az MTI-t ért felszólítással, stb.
Pedig nem, ezt mind elfogadhatatlannak találom. Igazából egy szót se szóltam volna az ügyhöz, ha a Matolcsy-szöveg nem azt az utat járja be, amit láthattunk az elmúlt 2 hétben és ha Zsiga nyilatkozatát nem ennek a két hétnek a szellemében metszik meg.

több mint 12 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Ata!
Az a legnagyobb baj, hogy ez a 47000 ft-os balhé és ennek a pici szegmense (Zsiga úr) pontosan rámutat a fideszes totalitárius berendezkedésre. Önmagában a szövegkörnyezetből kiragadott Matolcsy idézet zseniálisan felhasználható hangulatkeltésre. De a Zsiga "provokáció" nem erről szól már régen. A birkanyáj nem gondolkodik, Kétharmados Viktor Király utasításai szerint cselekszik. Ha Matolcsy ezt mondta, akkor az úgy helyes, ergo nem gondolkodom hanem ha erről megkérdezik a véleményemet akkor azt kell mondanom, hogy igen meg lehet élni. Ez a nyikhaj legalább gondolkodott volna picit, vagy a szokásos nem nyilatkozomot nyögte volna be, de nem: szervilisen támogatja a vezért.
Erről az jut eszembe mi az? f-el kezdődik sz-re végződik és sok g@#i van benne?

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 12 éve
csak ami az egyik oldalon bűn az legyen a másikon is.Amadeus91
így van, de most ne melegítsük fel újra a vitát erről. eléggé átrágtuk ezt, legutoljára talán decemberben
Mondjuk aki az RTL hiradóból akar komoly és átfogó képet kapni bármilyen témáról és az nem valamiféle tömegszerencsétlenség vagy egy új állatkerti jövevény...
zinedine5
Szerintem nem a komolyságot és a széleskörű tájékoztatást kértem számon, csupán azt, hogy ha a politikáról informál, azt ne a lényegi mondanivaló kárára vágja meg (a Zsiga-féle mondat összességében kb. egy két és fél perces riportban kapott helyet), tendenciózusan.

több mint 12 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 341 — capitaine du château de Vienne 1487
Hülyén látod 😛, miután a francia-német haddipari lobbi belerángatta a görögöket egy fegyverkezési versenybe a törökökkel,
...
De ez egy szélsőséges Athén-barát álláspont 😊Dzsokijuing
Én mindig utáltam a görögöket és a törökökkel szimpatizáltam.
Igaz nincsenek kurd vagy örmény ismerőseim.vadibandi
itt nem erről van szó, hanem hogy akkor hol a picsába is nyaraljanak olcsón sajátpénzen németék 😛

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 12 éve
vadibandi 1 438 — Giants fan
Hülyén látod 😛, miután a francia-német haddipari lobbi belerángatta a görögöket egy fegyverkezési versenybe a törökökkel,
...
De ez egy szélsőséges Athén-barát álláspont 😊Dzsokijuing
Én mindig utáltam a görögöket és a törökökkel szimpatizáltam.
Igaz nincsenek kurd vagy örmény ismerőseim.

több mint 12 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 7 271 — Saturday Night Lights

mind e közben katonai puccstól tartanak Athénban és azok közt akik nácizzák Merkelt és Németországot több nyiltan antiszemita, kommunista és anarchista van.

http://www.bild.de/politik/ausland/griechenland-krise/griechenland-judenhasser-halb-kriminelle-kommen-diese-radikalen-bald-an-die-macht-22668078.bild.html

http://www.bild.de/politik/ausland/griechenland-krise/griechenland-droht-ein-militaer-putsch-22671206.bild.html

lehet én látom hülyén, de a görögöknek ki kéne nyalni az EU seggét, hogy kapnak még egyáltalán egy kanyi euró centet is. Azok után, hogy behazudták magukat az EUba és folyatták a lóvét. Egy átlag utcai rendőrjárőr fizetés 3000 euró (=881000 ft) volt.Amadeus91
Hülyén látod 😛, miután a francia-német haddipari lobbi belerángatta a görögöket egy fegyverkezési versenybe a törökökkel, most az a legkevesebb, hogy a Merkel-bábok próbálják konszolidálni a helyzetet. Ha létezne valódi európai szolidaritás, Angela nem az amerikai pénzügyi alapok pénzét akarná bevasalni Jorgoszon, hanem létrehozna egy európai hitelminősítőt (ennek már vannak jelei) és elhajtaná őket a f@szba, leírva a veszteséget.

De ez egy szélsőséges Athén-barát álláspont 😊

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 12 éve

mind e közben katonai puccstól tartanak Athénban és azok közt akik nácizzák Merkelt és Németországot több nyiltan antiszemita, kommunista és anarchista van.

http://www.bild.de/politik/ausland/griechenland-krise/griechenland-judenhasser-halb-kriminelle-kommen-diese-radikalen-bald-an-die-macht-22668078.bild.html

http://www.bild.de/politik/ausland/griechenland-krise/griechenland-droht-ein-militaer-putsch-22671206.bild.html

lehet én látom hülyén, de a görögöknek ki kéne nyalni az EU seggét, hogy kapnak még egyáltalán egy kanyi euró centet is. Azok után, hogy behazudták magukat az EUba és folyatták a lóvét. Egy átlag utcai rendőrjárőr fizetés 3000 euró (=881000 ft) volt.

több mint 12 éve
Egyszerűen zseniális: http://vastagbor.blog.hu/2012/02/16/zsiga_marcell_bizonyit_904

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 12 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 6 546 — Ajmo Vatreni
Mondjuk aki az RTL hiradóból akar komoly és átfogó képet kapni bármilyen témáról és az nem valamiféle tömegszerencsétlenség vagy egy új állatkerti jövevény...

Más:
„Újragondoljuk a Széll Kálmán Tervet, amely ugyan több mint 80 százalékban teljesült, de vannak olyan pontjai, például a tömegközlekedés reorganizációjára vonatkozóan, ahol új elképzeléseket kell készíteni, és ezeket végig kell majd egyeztetni az IMF és az EU delegációival” – mondta Rogán Antal a Portfolio.hu [1]-nak adott interjúban. 😂
több mint 12 éve
A Hír TV-t a legtöbb, nem pártalapon gondolkodó ember azzal a fenntartással nézi, hogy fidesztv-t lát, ráadásul sokkal kevesebb ember is nézi, mint egy RTL-t (pontosan ezért csak példaként vettettem fel és nem is foglalkoztat komolyabban, hogy az ATV mit hámozott ki Matolcsyból, ugyanaz a csapat csak más előjellel)

Az öszödi beszéd meg rossz példa, lehet hogy sok minden elhangzott benne, de a kiragadott részeknek (hazudtunk, trükköztünk) szerintem nem ad más jelentést a szöveg többi része.atapapa
csak ha hozzá meghallgatod a maradék félórát is, akkor csak az jön le, hogy ha van valaki akinek elege van a korrupt szoci bagázsból az pont GYF.Amadeus91
ez nem menti fel az alól, amit saját maga művelt és amit ott elismertatapapa
csak ami az egyik oldalon bűn az legyen a másikon is.

több mint 12 éve
akkor viszont ugyanott vagyunk mint 2006ban. A HírTV korrekt volt a műbalhéjával a TV székház előtt és a kiragadott szövegrészlettel az Öszödi Beszédből? Most legalább visszakapják ugyanazt amit ők műveltek anno. Ezen még nem kéne meghőkölni. 😊

szerk: és akkor a Célpont c. műsorba még nem mentünk bele.Amadeus91
A Hír TV-t a legtöbb, nem pártalapon gondolkodó ember azzal a fenntartással nézi, hogy fidesztv-t lát, ráadásul sokkal kevesebb ember is nézi, mint egy RTL-t (pontosan ezért csak példaként vettettem fel és nem is foglalkoztat komolyabban, hogy az ATV mit hámozott ki Matolcsyból, ugyanaz a csapat csak más előjellel)

Az öszödi beszéd meg rossz példa, lehet hogy sok minden elhangzott benne, de a kiragadott részeknek (hazudtunk, trükköztünk) szerintem nem ad más jelentést a szöveg többi része.atapapa
csak ha hozzá meghallgatod a maradék félórát is, akkor csak az jön le, hogy ha van valaki akinek elege van a korrupt szoci bagázsból az pont GYF.Amadeus91
ez nem menti fel az alól, amit saját maga művelt és amit ott elismert

több mint 12 éve
Pont arról regélek az első hozzászólástól, hogy az RTL azt a részt nem adta le, amelyben Zsiga Matolcsyhoz hasonlóan kifejti a kérdést és amit már Matolcsynál se sűrűn közöltek. Tudod: 28500<47000.

A hírértékről: ha holnap megint kijelenti egy fideszes, hogy 47000-ből meg lehet élni, jobban, mint 28500-ból, akkor azt megint mindenhol le kell adni, ellenkező esetben mindenki Orbán bábja?
Hogy fokozzam: csak annak a résznek lesz hírértéke sokadjára is, hogy 47000-ből meg lehet élni, a 28500 megint elsikkad majd valahol a vágószoba környékén? (természetesen szigorúan szakmai okokból)atapapa
akkor viszont ugyanott vagyunk mint 2006ban. A HírTV korrekt volt a műbalhéjával a TV székház előtt és a kiragadott szövegrészlettel az Öszödi Beszédből? Most legalább visszakapják ugyanazt amit ők műveltek anno. Ezen még nem kéne meghőkölni. 😊

csak ha hozzá meghallgatod a maradék félórát is, akkor csak az jön le, hogy ha van valaki akinek elege van a korrupt szoci bagázsból az pont GYF.

több mint 12 éve
Pont arról regélek az első hozzászólástól, hogy az RTL azt a részt nem adta le, amelyben Zsiga Matolcsyhoz hasonlóan kifejti a kérdést és amit már Matolcsynál se sűrűn közöltek. Tudod: 28500<47000.

A hírértékről: ha holnap megint kijelenti egy fideszes, hogy 47000-ből meg lehet élni, jobban, mint 28500-ból, akkor azt megint mindenhol le kell adni, ellenkező esetben mindenki Orbán bábja?
Hogy fokozzam: csak annak a résznek lesz hírértéke sokadjára is, hogy 47000-ből meg lehet élni, a 28500 megint elsikkad majd valahol a vágószoba környékén? (természetesen szigorúan szakmai okokból)atapapa

Az öszödi beszéd meg rossz példa, lehet hogy sok minden elhangzott benne, de a kiragadott részeknek (hazudtunk, trükköztünk) szerintem nem ad más jelentést a szöveg többi része.

több mint 12 éve

szerk: és akkor a Célpont c. műsorba még nem mentünk bele.

több mint 12 éve
Van egy kérdés: Ön szerint meg lehet élni 47.000 Ft-ból?
Van egy válasz: Igen, sztem meg lehet, minden bizonnyal

nem értem, miért nem korrekt, hogy ha konkrétan ennyit adnak le????

benne van a kérdés és a válasz is... nem úgy van az egész, hogy kérdés aztán 5 perces válasz és abból leadnak 15 mp-t a közepéből...

amúgy meg inkább azt nem értem, hogy az MTI-nek miért kell elhatárolódni a kérdés feltevő újságírótól? azért mert Zsiga provokatív kérdésnek találta, ja és atapapa azt is elfelejted, hogy válaszolhatott volna úgy a kérdésre pl, hogy:
" Ezt nem feladatom eldönteni, de a véleményem továbbra is az, hogy 47000 jobban meg lehet élni, mint 28500-ból..." vagy vmi hasonló... azért meg nem mi, nem az RTL, sőt senki sem tehet, hogy kerek perec kijelentette, hogy IGEN MEG LEHET ÉLNI... senki sem adta szavába a választ, nem kényszerítette, nem fenyegette meg semmivel... ennyire védeni már elég nagy elvakultságot mutat...csebi
Miért nem korrekt?
Őszintén sajnálom, hogy ezt magyaráznom kell, de nyilván te is azoknak a táborát gyarapítod, akik örömmel és fenntartás nélkül szopták be Matolcsy beszédéről a hazugságot.
Azért találom tisztességtelennek az eljárást, mert a matolcsys hazugságra erősít rá, és ami a matolcsys szöveg valódi lényege volt, azt itt is elhallgatja.

Az MTI-s elhatárolódásos követelés viszont szemétség Zsigától, remekül példázza a fiúk hozzáállását a közmédiához.
Az RTL (egyébként magánfinanszírozású bulvártévé) rácsapott erre a hülyeségre. Árnyalt hírtálalást várnod tőlük több, mint naivitás. 28500-től 47ezerig? A VV-t váró néző már el is veszett a sok szám között.

A magát közszolgálatinak hazudó MTV úgy, ahogy van elhallgatta az egészet, majd a saját riporterét inszinuálta.

Kérdem, melyik a jobb? Szerintem egyik sem, de az RTL-ből legalább értesültél a dologról. Aztán aki akart, továbbment ezen az infón.

A bábkérdésre az általánosító válaszom: a közszolgálati média az nem ellenzéki és nem kormánypárti, hiszen az összes adófizető pénzéből tájékoztat. Elvileg. Szóval ha egy fideszes tökfej a szegények önérzetét akarja tovább rugdosni, annak hírértéke van.Dzsokijuing
Nem árnyalt tájékoztatást várok, hanem csak nem koncepciózus tájékoztatást, ha már szalaizol.
Melyik jobb? Az RTL-ből az RTL-néző semmi újat nem tudott meg, nálunk Matolcsy is 47000-es volt, most Zsiga is az.

Hogy a köztévét uralja az aktuális kormánypárt, az megszokott, de sajnálatos dolog. Még sajnálatosabb, hogy a mostani garnitúra még jobban rátelepedett a közmédiára, mint az előző kurzus.

több mint 12 éve

Az RTL (egyébként magánfinanszírozású bulvártévé) rácsapott erre a hülyeségre. Árnyalt hírtálalást várnod tőlük több, mint naivitás. 28500-től 47ezerig? A VV-t váró néző már el is veszett a sok szám között.

A magát közszolgálatinak hazudó MTV úgy, ahogy van elhallgatta az egészet, majd a saját riporterét inszinuálta.

Kérdem, melyik a jobb? Szerintem egyik sem, de az RTL-ből legalább értesültél a dologról. Aztán aki akart, továbbment ezen az infón.

A bábkérdésre az általánosító válaszom: a közszolgálati média az nem ellenzéki és nem kormánypárti, hiszen az összes adófizető pénzéből tájékoztat. Elvileg. Szóval ha egy fideszes tökfej a szegények önérzetét akarja tovább rugdosni, annak hírértéke van.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 12 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
A Fidesz az MSZP-nek könyörög... 😂 😂 Talán előbb kellett volna gondolkodni....
több mint 12 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 22 948 — Lucas Scott
valamint azt is elfelejtjük, hogy zsiga vagyon elleni bűncselekményt követett el, amiért minimum vádat kellett volna emelni, de nem ő nyugodtan továbbra is ül a parlamentben és zsebre tesz cirka másfél misit... az ilyen emberektől van hányingerem (nemcsak fideszestől az összestől...)

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 12 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 22 948 — Lucas Scott
Van egy kérdés: Ön szerint meg lehet élni 47.000 Ft-ból?
Van egy válasz: Igen, sztem meg lehet, minden bizonnyal

nem értem, miért nem korrekt, hogy ha konkrétan ennyit adnak le????

benne van a kérdés és a válasz is... nem úgy van az egész, hogy kérdés aztán 5 perces válasz és abból leadnak 15 mp-t a közepéből...

amúgy meg inkább azt nem értem, hogy az MTI-nek miért kell elhatárolódni a kérdés feltevő újságírótól? azért mert Zsiga provokatív kérdésnek találta, ja és atapapa azt is elfelejted, hogy válaszolhatott volna úgy a kérdésre pl, hogy:
" Ezt nem feladatom eldönteni, de a véleményem továbbra is az, hogy 47000 jobban meg lehet élni, mint 28500-ból..." vagy vmi hasonló... azért meg nem mi, nem az RTL, sőt senki sem tehet, hogy kerek perec kijelentette, hogy IGEN MEG LEHET ÉLNI... senki sem adta szavába a választ, nem kényszerítette, nem fenyegette meg semmivel... ennyire védeni már elég nagy elvakultságot mutat...

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 12 éve

Hogy fokozzam: csak annak a résznek lesz hírértéke sokadjára is, hogy 47000-ből meg lehet élni, a 28500 megint elsikkad majd valahol a vágószoba környékén? (természetesen szigorúan szakmai okokból)