NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik
CFB követő 2024
1 387
41
21:49 Georgia @ Ole Miss - MATCH4
Politika
46 feliratkozó
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
itt azért most jó pár dolog összekeveredett.Apponyi nem osztott nem szorzott. Itthon jó volt az antant geciségének kiemelésére
A TK-t vádolni meg faszság.
Károlyi a Vix-jegyzékre dobta be a törölközőt, amiben ugye a tiszáig jöttek volna a románok, szegedig-pécsig a szerbek, miskolcig (bár most ez fejből ment a lényeg, hogy a mai határokhoz képest és sokkal szarabbak voltak a feltételek)
A Clemenceau-jegyzék az északi-hadjáratra érkezett, lényegében a mai határokkal. Tehát mondhatjuk hogy a TK szerezte vissza a tiszántúlt áttételesen.
Mellesleg Rákosi ugye Sztálin tanítványának mondja mindenki, de saját bevallása szerint a példaképe mindig Dimitrov volt, aki a legnagyobb spanja is volt az összes akkori kommer vezető közül
több mint 13 éve
illetve mondanám a döntő momentumot - mit minden törökök attya sikeresen végre hajtott ugyanekkor - hagyni kellett volna Aurélt, hogy bevegye Prágát. Más lett volna a mókuskerék, csak beszartunk................
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
vö: Ablonczy Balázs, Romsics IgnácMítoszok, legendák, tévhitek a 20. századi magyar történelemrõl
induljunk ki abból, hogy esélyünk sem volt - erőpolitika: Tisza, románok meg a csehek kenterbevertek minket politikai kapcsolatokban, plussz az osztrákok is erősen betartottak, a TK meg arra volt jó, hogy még mélyebbre ássuk magunk. A Gerófot meg tudottan azért küldték, hogy ellehetetlenítsék a hazai politikában. Szerintem egyértelmű volt, hogy Hortynak a legitimációért cserébe kell aláírnia. Sönnyi. S még miábrándozunk a monarchiáról, mikor mindenki minket utált a legjobban, és mindennek mi voltunk az okozói. Ajánlanám még a Svejkaderékkatona idevonatkozó részeinek tanulmányozását.
több mint 13 éve
Azt osztom, hogy 1918 végére már nagyjából eldőlt a sorsunk, és hülyeség a Tanácsköztársaságnak vagy egyéb belpolitikai tényezőnek komoly jelentőséget tulajdonítani. Így Apponyi lelkén se száradnak négyzetkilométerek, de ha a cikk következéseit nem is fogadjuk el, azt a tényt el lehet, hogy Apponyi csak olaj volt a tűzre a tárgyalásokon.
több mint 13 éve
Sztem meg ez is mítosz... a határvonalak már hónapokat óta megvoltak. Könnyű Apponyira rátukmálni a háborús vereség + a 19-es események együttes hatását (főleg Kun Béláékt) - de ha diktátum volt, akkor meg teljesen mindegy kit küldünk? 😛Hmm, Apponyi is három nyelven beszélt folyékonyan (francia-angol-olasz), és le voltak nyűgözve, amikor a beszédét megtartotta... kifejezetten megbecsülték/tisztelték a személyét, aztán mégse kaptunk miatta vissza több területet, és annyit buktunk Trianonnál, amennyit.pont hogy Apponyi tett rá még egy lapáttal a buktára
Igor
http://hvg.hu/Tudomany/20100118_beszed_apponyi_1920_memento_trianon_bekeatapapa
"Ezzel szemben, ha a "színmagyar" (mai) határmenti területekre koncentrált volna (Csallóköz, Felső-Magyarország déli része, a Partium északi része, Délvidék északi része), talán nagyobb esély lett volna a kiigazításra. "
Ez a szerző véleménye, reménye, álma. Az enyém az, hogy nem, nem lett volna. Hónapok óta megvoltak a határok, és semmi hajlandóság nem volt a határok újratárgyalásra, ezt elismeri az összes korabeli francia, olasz, angol forrás. Ezért kaptunk inkább egy-két látszatengedményt.. és gazdasági koncessziókra hajlottak, határrevízióra egyáltalán nem.
A beszéd: "he spoke in fluent French, then switched to impeccable English and concluded with flawless Italian" - Lloyd George teljesen odavolt, Clemenceau meglepő módon kussolt és nem tett gúnyos megjegyzést (nála ez a max amit el lehetett érni) és az alacsony rangú angol/francia tisztviselőket is megnyerte a beszéd.. az olaszok is speciel engedékenyebbek voltak, és magyarpártiak voltak ebben az időben (új kormány - de őket épp ezért nem lehet annyira komolyan számításba venni) - bár ez sztem inkább klasszikus libikókapolitika a részükről.
Mai történetírók gyakran megjegyzik hogy nem volt igazán szerencsés a többi nemzet lenézése, de az akkoriban hatalmas gyarmatrendszerrel rendelkező angolokat/franciákat ez speciel nem zavarta annyira...
"I think the Hungarians are the best of the lot out there. They are the most powerful race and have always kept the others in order" (Lloyd George véleménye, még 1919-ből, korábbról)
Clemenceau, mint objektív néző röhejes. Ady dettó, akinek (vagy valamelyik haverjának) ezzel a francia útját húzta keresztül egy 13 évvel korábbi döntéssel.. és frissiben írt egy gúnyos kritikát róla a saját lapjába.
Az én idézeteim Margaret Macmillan könyvéből vannak, Paris 1919: Six Months that Changed the World
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 13 éve
Pintér Sándor belügyminiszter tavalyi összevont adóalapja 1,6 milliárd forint volt, ami után több mint 400 millió forint adót fizetett be. WTF?!?! Ennyit egy kínai piac sem tejel.DzsokijuingEl kellett adnia a cégeit, és ezután a bevétel után fizetett ennyi adót.
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 13 éve
Pintér Sándor belügyminiszter tavalyi összevont adóalapja 1,6 milliárd forint volt, ami után több mint 400 millió forint adót fizetett be. WTF?!?! Ennyit egy kínai piac sem tejel.DzsokijuingMeg ugye a húszoldalas ingatlanbevallás... és egyik sem kis garzon volt.
több mint 13 éve
Hmm, Apponyi is három nyelven beszélt folyékonyan (francia-angol-olasz), és le voltak nyűgözve, amikor a beszédét megtartotta... kifejezetten megbecsülték/tisztelték a személyét, aztán mégse kaptunk miatta vissza több területet, és annyit buktunk Trianonnál, amennyit.pont hogy Apponyi tett rá még egy lapáttal a buktára
Igor
http://hvg.hu/Tudomany/20100118_beszed_apponyi_1920_memento_trianon_beke
több mint 13 éve
Pintér Sándor belügyminiszter tavalyi összevont adóalapja 1,6 milliárd forint volt, ami után több mint 400 millió forint adót fizetett be. WTF?!?! Ennyit egy kínai piac sem tejel.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 13 éve
Tuti fake, mert januárban nem lehet kábelt fektetni ! 😛vadibandiJó pár éve csináljuk, jókor szólsz. 😀
Egyébként simán lehet.
A durva az, hogy tényleg nem sejtettem, és nagyjából Budaörsön aki ismerte, senki. Ha úgy alakul megkérdezheted öcsit a kocsmájában, sztem ő tudja kiről van szó.
Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 13 éve
OFFTuti fake, mert januárban nem lehet kábelt fektetni ! 😛
Rákosiról jut eszembe teljesen hülye és ide egyáltalán nem vágó eset.
Van egy haverom, gyerekkorom óta ismerem. A Matyi. Vicces, mert Rákosinak hívják. Szóval nem a legjobb barátom ,de azért voltunk együtt büntetve párszor suliban. Szal ismerem a srácot.
Aztán olyan huszonévesen ásunk valami fusi riasztót vállaltam (vagy telefont?) kábelt a földbe. És mondja, ma van a névnapom. Erre én: ?????
Ma van Attila.
És akkor mifaszvan Matyikám? Megittad borunkat már most vagy mi?
Nem. Én Attila vagyok.
?????
Csak mindenki Matyinak hív, mert hogy Rákosi, én meg rájuk hagyom.
Bazzeg, de 20 évig???
Megtörtént esküszöm.ulpianus
több mint 13 éve
Azt a Trumannál tett látogatást most fel nem idézem neked pontosan - majd harmontot megkérdezzük - de lényegtelen volt a funkciója, ő irányított, ahogy visszatette a patácskáit ehonba, hogy aztán elirányítson tízmillió fasisztát. Akár mennyire is volt hajlandóság az amerikaiakban, azt ki is kellet énekelni - márpedig az jóöreg Truman egyvalakit piszkosul utált - mégpedig az előbb említett képződmény Gazdáját.sutianapLehet mondani, hogy "formailag" a kisgazda Nagy Ferenc volt a miniszterelnök, míg de facto Rákosi és társai irányították az országot, de ez semmi mással nem magyarázható, mint a "tízmillió fasiszta" fékentartására egyedül képes Vörös Hadsereg nyomasztó katonai jelenlétével, tágabb értelemben a SZU által gyakorolt folyamatos politikai nyomással. Enélkül a támasz nélkül Rákosi lehetett akármekkora rafkós politikus, súlya jelentéktelen maradt volna. Így viszont végigvezényelt egy gyakorlatilag egyesélyes meccset, egy ellenszélben és hegymenetben játszani kénytelen ellenféllel szemben, úgy hogy a bírók is neki fújtak. Erre a bábszerepre szerintem elvtársai közül is jó páran ugyanilyen alkalmasak lettek volna.
Igorral is egyetértek abban, hogy ha az USA-ban eleve nem lett volna hajlandóság az aranykészlet visszaadására, nyilván abban a reményben, hogy némi befolyásuk azért még lehet egy Sztálinnak odadobott ország ügyeinek alakítására, akkor létre sem jöhetett volna a megállapodás.
Report all obscene mail to your Potsmaster!
több mint 13 éve
akihülyehajjonmeg!
több mint 13 éve
OFFRákosiról jut eszembe teljesen hülye és ide egyáltalán nem vágó eset.
Van egy haverom, gyerekkorom óta ismerem. A Matyi. Vicces, mert Rákosinak hívják. Szóval nem a legjobb barátom ,de azért voltunk együtt büntetve párszor suliban. Szal ismerem a srácot.
Aztán olyan huszonévesen ásunk valami fusi riasztót vállaltam (vagy telefont?) kábelt a földbe. És mondja, ma van a névnapom. Erre én: ?????
Ma van Attila.
És akkor mifaszvan Matyikám? Megittad borunkat már most vagy mi?
Nem. Én Attila vagyok.
?????
Csak mindenki Matyinak hív, mert hogy Rákosi, én meg rájuk hagyom.
Bazzeg, de 20 évig???
Megtörtént esküszöm.
több mint 13 éve
ez olyan, mint mikor a gyerekem az modja, hogy ez olyan PUFA, és valahogy az az érzésem, hogy nem teljesen pozitív megítélés alá esik 😉Délkelet-Európa hasonló vezetői közülsutianapEz most akkor dicséret, vagy nem? 😛ulpianus
több mint 13 éve
Délkelet-Európa hasonló vezetői közülsutianapEz most akkor dicséret, vagy nem? 😛
több mint 13 éve
Hmm, Apponyi is három nyelven beszélt folyékonyan (francia-angol-olasz), és le voltak nyűgözve, amikor a beszédét megtartotta... kifejezetten megbecsülték/tisztelték a személyét, aztán mégse kaptunk miatta vissza több területet, és annyit buktunk Trianonnál, amennyit.A drága Geróf csak egy nyelven expozált, s összefoglalt még másik kettőn - egyrészről esélyünk se volt, másrészről neki se volt semmi esélye - azért küldték őt.
Az aranyat azért kaptuk vissza, mert az amcsikban volt hajlandóság (ironikus módon, épp az 1. VH utániak miatt is) és nem azért, mert Rákosi annyira jól érvelt volna a látogatás során/ő lett volna az egyetlen lényegi tagja a bizottságnak.
Nem állítom, hogy nem volt ügyes/dörzsölt ember.. de én is inkább a teáltalad is említett trióban látom a Politikus (nagy betűvel) ideális archetípusát.Igor
Mátyáselvtársnál még az ellenségei is kiemelik, hogy mennyire zsirprofi volt. Azt a Trumannál tett látogatást most fel nem idézem neked pontosan - majd harmontot megkérdezzük - de lényegtelen volt a funkciója, ő irányított, ahogy visszatette a patácskáit ehonba, hogy aztán elirányítson tízmillió fasisztát. Akár mennyire is volt hajlandóság az amerikaiakban, azt ki is kellet énekelni - márpedig az jóöreg Truman egyvalakit piszkosul utált - mégpedig az előbb említett képződmény Gazdáját.
több mint 13 éve
Hmm, Apponyi is három nyelven beszélt folyékonyan (francia-angol-olasz), és le voltak nyűgözve, amikor a beszédét megtartotta... kifejezetten megbecsülték/tisztelték a személyét, aztán mégse kaptunk miatta vissza több területet, és annyit buktunk Trianonnál, amennyit.Az aranyat azért kaptuk vissza, mert az amcsikban volt hajlandóság (ironikus módon, épp az 1. VH utániak miatt is) és nem azért, mert Rákosi annyira jól érvelt volna a látogatás során/ő lett volna az egyetlen lényegi tagja a bizottságnak.
Nem állítom, hogy nem volt ügyes/dörzsölt ember.. de én is inkább a teáltalad is említett trióban látom a Politikus (nagy betűvel) ideális archetípusát.
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 13 éve
1. Rákosi Mátyás ugyanis a Magyar Kommunista Párt főtitkáraként, miniszterelnök-helyettesként 1946-ban járt az Egyesült Államokban, sőt a Fehér Házban is Harry Truman elnök vendégeként, mivel tagja volt a kisgazda Nagy Ferenc miniszterelnök vezette küldöttségnek.2. Nagy Ferenc azt írta róla közvetlenül azután, hogy őt a miniszterelnöki székből kémkedéssel vádolva emigrációba üldözte: "...jól informált és kulturált ember, jó emlékezőtehetséggel. Profi politikus, teljes mértékben Moszkva eszköze. Gyakorlatilag és lelkileg neki semmi köze nem volt a magyar emberekhez. Délkelet-Európa hasonló vezetői közül Rákosi volt a legnagyobb politikai kaliber."
több mint 13 éve
no azér Rosenfeld-től ne vegyük el ami az övé, sztálincsizma ide-oda, abban azért csak nem a szovjetek keze volt, hogy az MNB aranytartalékát visszaadták az amik, miáltal mátyáselvtárpajtás megkreálhatta a forintot. Nézzetek túl a szájtépésen is.sutianapTudomásom szerint akkoriban még Nagy Ferenc volt a miniszterelnök, és ő vezette azt a kormányküldöttséget is, amelynek washingtoni tárgyalásait követően az amcsik végre határoztak az aranykészlet mielőbbi visszaszolgáltatásáról. Sőt még a forint augusztus 1-i bevezetésekor is Nagy volt a kormányfő. Akkor miért is tulajdonítod a fenti érdemeket Rákosinak?
Egyébként a szovjetek keze azért benne lehetett az amcsik megpuhításában, hiszen amikor a velük folytatott tárgyalások akadoztak, a Nagy vezette delegáció Moszkvában kifejezetten kérte Sztálin közbenjárását, s ő ezt meg is ígérte. Nyilván tett is valamit az ügy érdekében.
Report all obscene mail to your Potsmaster!
több mint 13 éve
no azér Rosenfeld-től ne vegyük el ami az övé, sztálincsizma ide-oda, abban azért csak nem a szovjetek keze volt, hogy az MNB aranytartalékát visszaadták az amik, miáltal mátyáselvtárpajtás megkreálhatta a forintot. Nézzetek túl a szájtépésen is.magyar politikusok, nálam - Tisza, Teleki, Bethlen
több mint 13 éve
Matolcsy bizonyít:azért ez a mondat sokkal ütősebb: -Folyik a munka, végül az lesz, amit a miniszterelnök úr mond.
"A miniszterelnök úr azt is mondta, szeretné, ha nyárra nem maradna senki, aki kevesebb pénzt visz haza, mint korábban. Kötelező erejű lesz a bérkommandó ajánlása?
-Folyik a munka, végül az lesz, amit a miniszterelnök úr mond. A 16 százalékot úgy vezettük be, hogy kötelezettséget vállaltunk a 4-6 %-os jövedelememelésre. Úgy látom, a munkaadók többsége, beleértve az önkormányzatokat és az állami vállalatokat, végrehajtották."
Aha, hát én nem úgy látom.zinedine5
parancs, értettem, kérek engedélyt meghunyászkodni. miért van dézsányi vűm?
STL Curtain
In our life there's if, In our beliefs there's lie, In our business there's sin, In our bodies there's die
Egy átlagos zárójelentésnél csak egy E-ON számla érthetetlenebb.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló. (Virág elvtárs)
több mint 13 éve
Matolcsy bizonyít:"A miniszterelnök úr azt is mondta, szeretné, ha nyárra nem maradna senki, aki kevesebb pénzt visz haza, mint korábban. Kötelező erejű lesz a bérkommandó ajánlása?
-Folyik a munka, végül az lesz, amit a miniszterelnök úr mond. A 16 százalékot úgy vezettük be, hogy kötelezettséget vállaltunk a 4-6 %-os jövedelememelésre. Úgy látom, a munkaadók többsége, beleértve az önkormányzatokat és az állami vállalatokat, végrehajtották."
Aha, hát én nem úgy látom.
több mint 13 éve
Horthy mondjuk amit jól csinált az inkább Bethlen vagy Teleki érdeme, önmagától a látványdolgokon kívül nem sokat tudott csinálni szvsz. Kádár ilyen szempontból simán sokkal beljebb van.RajnaIgen, de azért vö. mondjuk Mussolinivel.
Horthy azért elég jól egyensúlyozott a 20/30-as években, felismerte és hagyta hogy olyanok vigyék a napi ügyeket akik értettek hozzá. Képes volt váltani Prónayék felől a mérsékeltek irányába.. aztán ugyan kilengett Gömböc Gyusziék felé, de ott is meghúzta a vonalat.. és Gömbös is csak megbukott a harmadik-negyedik stiklije után.
Kádárnak sztem könnyebb időszaka volt (talán közv 56 után kivétel), és több eszköz a kezében.. de valóban többet csinált, mint az inkább csak háttérben üldögélő HM. Csak ugye Kádár ugyanígy több butaságot is csinált.. meg az ő gazdpolitikáját még ma is nyögjük itt-ott.
több mint 13 éve
Horthy mondjuk amit jól csinált az inkább Bethlen vagy Teleki érdeme, önmagától a látványdolgokon kívül nem sokat tudott csinálni szvsz. Kádár ilyens zempontból simán sokkal beljebb van.