Politika
64 feliratkozó
több mint 10 éve
"Nincs jobb tükör a régi barátnál"...mondta Orbán Viktor a Suzuki új modelljének átadásán Esztergomban.
😊
több mint 10 éve
A végén vége lesz. 😊Mi nem volt még Orbán? Kém.444.hu/2015/03/08/simicska-lajos-az-atv-ben-nyilatkozott-orban-viktorrol-es-az-ugynokkerdesrol/
A mi 001-es ügynökünk:
www.hir24.hu/belfold/2015/03/08/simicska-szerint-orban-viktor-jelentett-rola/Sobri Jóska
Még a végén igaza lesz 😊Amadeus91
több mint 10 éve
Mi nem volt még Orbán? Kém.444.hu/2015/03/08/simicska-lajos-az-atv-ben-nyilatkozott-orban-viktorrol-es-az-ugynokkerdesrol/
A mi 001-es ügynökünk:
www.hir24.hu/belfold/2015/03/08/simicska-szerint-orban-viktor-jelentett-rola/Sobri Jóska
Még a végén igaza lesz 😊
több mint 10 éve
Mi nem volt még Orbán? Kém.Azért ez nem újdonság...
A mi 001-es ügynökünk:
több mint 10 éve
Mi nem volt még Orbán? Kém.A mi 001-es ügynökünk:
www.hir24.hu/belfold/2015/03/08/simicska-szerint-orban-viktor-jelentett-rola/
több mint 10 éve
én azt valószínűsítem - bár továbbra sem vagyok meggyőzve hogy tényleg van úgy a BC-nél, hogy itt (és nem csak itthon) nagyon nagyon sokan játszottak az ingyen pénzre a CHF-EUR rögzítésen, ami apró hozam ugyan, de sok sok pénzzel azért lehet hozni rajta, és amikor a SNB elengedte a storyt ott hatalmas bukó volt. és az összes nagyokos jövőbelátó tátott szájjal nézte, és most elkezdenek dőlni.gabtsiAzt suttogják erről lehet szó a háttérben. Emiatt dőlt be a dolog finanszírozhatósága, és a kiborult bilivel jött elő a többi - már törvénytelen - susmákolás.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
Az LTCM-et nem a BC-vel állítottam párhuzamba, csak Tóth Gergelyről jutott eszembe a sztori, meg persze arra is jó példa, hogy mennyire "bombabiztos" a lehető (?) legjobb rendszer is

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
Az LTCM nem jo parhuzam..Nem hinnem, hogy a BudaCash-nel a tokeattet meg a modellek tokeletlensege volt a legfobb gondja.. inkabb Madoff-fele szitura tippelek, de ne legyen igazam.
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 10 éve
én ezért utálom pl a Roubini féle sarlatánokat, de mondhatnék számtalan hazai közgazdÁSZt, aki úgy hirdeti az igét, mintha lenne fogalma arról, hogy bárhol mi történik. mert volt egy elmebeteg tippje anno a 2008-9es válságról, ami véletlenül bejött, nem jelenti azt, hogy bárki is előre tudja látni a világ, vagy egy ország, akár egy mammutvállalat pénzügyi folyamatait. én azt valószínűsítem - bár továbbra sem vagyok meggyőzve hogy tényleg van úgy a BC-nél, hogy itt (és nem csak itthon) nagyon nagyon sokan játszottak az ingyen pénzre a CHF-EUR rögzítésen, ami apró hozam ugyan, de sok sok pénzzel azért lehet hozni rajta, és amikor a SNB elengedte a storyt ott hatalmas bukó volt. és az összes nagyokos jövőbelátó tátott szájjal nézte, és most elkezdenek dőlni.
ami nem hajlik, az törik!
több mint 10 éve
még dobjuk be Alan Greenspan nevét és beláthatjuk, hogy nagyon vékony a határ a "legális működés" és a pilótajáték, illetve a "rossz döntések sorozata" és a hazárdírozás között 😊

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
Két vezetője '97-ben közgazdasági Nobel-díjat kapott, rá egy évre összeomlott a vállalat és 3.5 milliárd dolláros mentőcsomag kellett a kármentéshez (és számos tőzsde dőlt be - részben - hibás elképzéseik miatt). Egyikük jelenleg is az MIT-n tanít 😊baggioMondjuk azért a B-C és a LTCM története között van egy nem lényegtelen különbség: A LCTM legálisan működött, és azért dőlt be, mert üzletileg elgaloppírozták magukat az orosz válságon. A B-C meg ahogy a hírek szólnak azért dőlt be, mert éveken keresztül lényegében pilótajátékoztak és ezt adatok meghamisításával, stb. elfedték. Az egyik rossz üzleti döntések sorozatának következménye - ami a piaci működés része -, a másik meg szimplán köztörvényes bűn.
(Az persze muris, hogy olyanok dőltek be üzletileg akik előtte Nobel díjat kapnak, és ma is megmaradt ennek ellenére a reputációjuk. Ez egy külön érdekes sztori.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
Nem is beszélve Madoff-ról.Jah értem! Mondjuk jelen esetben én nem is annyira a BC-re akartam kihegyezni, mint inkább az mtv gyakorlatát tartom röhejesnek. A BC-vel történtek inkább siralmasak...de a példád is bizonyítja, hogy ez sajnos a világ pénzügyileg fejlettebb részén is megtörténik...Klaci79Két vezetője '97-ben közgazdasági Nobel-díjat kapott, rá egy évre összeomlott a vállalat és 3.5 milliárd dolláros mentőcsomag kellett a kármentéshez (és számos tőzsde dőlt be - részben - hibás elképzéseik miatt). Egyikük jelenleg is az MIT-n tanít 😊baggionem igazán...kellene?Klaci79a Long-Term Capital Management neve mond valamit? 😊baggio
Ezek a srácok a köztévénél nagyon értenek a hírgyártáshoz...eddig a Buda-Cash vezető elemzője volt, most gyorsan átigazolt máshova és ontja a jó híreket a magyar gazdaságról...na de hová tűnt a 100 milliárd elemző úr?Klaci79
Bernard Lawrence "Bernie" Madoff (1938. április 29.) amerikai üzletember, kereskedő, befektetési tanácsadó és befektető. A NASDAQ tőzsde volt elnöke és a történelem legnagyobb pénzügyi csalásának, egy piramisjátéknak az elkövetője, amit saját vallomása és bírósági ítélet is megerősített.
2009 márciusában Madoff bűnösnek vallotta magát 11 súlyos szövetségi bűncselekményben, amelyek együttesen az általa irányított befektetési alapot egy hatalmas piramisjátékká változtatták. A csalásnak több ezer áldozata volt, az összes kár több tízmilliárd dollárt tett ki. Madoff saját bevallása szerint az 1990-es évek elején kezdett hozzá a csaláshoz. Azonban a szövetségi nyomozók szerint elképzelhető, hogy a hetvenes évek óta üzemelt a piramisjáték. A pénz visszaszerzésével megbízott nyomozók szerint elképzelhető, hogy a befektetési alap sosem működött valós piaci alapon. A Madoff féle alapból az elmaradt hozamokkal együtt közel 65 milliárd dollár hiányzott. A bíróság által kirendelt szakértő 18 milliárd dollárra becsülte a befektetők tiszta veszteségét. 2009 júniusában Madoffot 150 év börtönre ítélték, a legnagyobb lehetséges időtartamra.
több mint 10 éve
Jah értem! Mondjuk jelen esetben én nem is annyira a BC-re akartam kihegyezni, mint inkább az mtv gyakorlatát tartom röhejesnek. A BC-vel történtek inkább siralmasak...de a példád is bizonyítja, hogy ez sajnos a világ pénzügyileg fejlettebb részén is megtörténik...Két vezetője '97-ben közgazdasági Nobel-díjat kapott, rá egy évre összeomlott a vállalat és 3.5 milliárd dolláros mentőcsomag kellett a kármentéshez (és számos tőzsde dőlt be - részben - hibás elképzéseik miatt). Egyikük jelenleg is az MIT-n tanít 😊baggionem igazán...kellene?Klaci79a Long-Term Capital Management neve mond valamit? 😊baggio
Ezek a srácok a köztévénél nagyon értenek a hírgyártáshoz...eddig a Buda-Cash vezető elemzője volt, most gyorsan átigazolt máshova és ontja a jó híreket a magyar gazdaságról...na de hová tűnt a 100 milliárd elemző úr?Klaci79
több mint 10 éve
Ebből mi következik azon kívül, hogy a svédek mellényúltak?Két vezetője '97-ben közgazdasági Nobel-díjat kapott, rá egy évre összeomlott a vállalat és 3.5 milliárd dolláros mentőcsomag kellett a kármentéshez (és számos tőzsde dőlt be - részben - hibás elképzéseik miatt). Egyikük jelenleg is az MIT-n tanít 😊baggionem igazán...kellene?Klaci79a Long-Term Capital Management neve mond valamit? 😊baggio
Arafatnak meg van béke Nobel-díja.
több mint 10 éve
Két vezetője '97-ben közgazdasági Nobel-díjat kapott, rá egy évre összeomlott a vállalat és 3.5 milliárd dolláros mentőcsomag kellett a kármentéshez (és számos tőzsde dőlt be - részben - hibás elképzéseik miatt). Egyikük jelenleg is az MIT-n tanít 😊nem igazán...kellene?Klaci79a Long-Term Capital Management neve mond valamit? 😊baggio

---
több mint 10 éve
nem igazán...kellene?a Long-Term Capital Management neve mond valamit? 😊baggio
több mint 10 éve
Kína a példa“A magyar politika immár képes önállóan, minden gazdasági érdekcsoporttól függetlenül, csak a közjót és a gazdaság érdekét szem előtt tartó gazdaságpolitikát folytatni.” Orbán Viktor444.hu/2015/03/06/orban-a-magyar-politika-immar-kepes-onalloan-minden-gazdasagi-erdekcsoporttol-fuggetlenul-mukodni/
jaj.Amadeus91
www.nytimes.com/2015/03/03/world/asia/in-chinas-legislature-the-rich-are-more-than-represented.html

---
több mint 10 éve
Nekünk meg a Selmeczi jutott 😕Gyurma Pappaedit: közben töröltem, de hogy a többiek is értsék:
fénylő csillag jelent meg a dán belpolitika egén
Nikita Klæstrup (a baloldai hölgy, természetesen)
több mint 10 éve
“A magyar politika immár képes önállóan, minden gazdasági érdekcsoporttól függetlenül, csak a közjót és a gazdaság érdekét szem előtt tartó gazdaságpolitikát folytatni.” Orbán Viktor444.hu/2015/03/06/orban-a-magyar-politika-immar-kepes-onalloan-minden-gazdasagi-erdekcsoporttol-fuggetlenul-mukodni/
jaj.
több mint 10 éve
index.hu/gazdasag/2015/03/06/family_frost_azt_szeretnenk_ha_nem_is_leteznenk/imádom, hogy gyakorlatilag 20 éve a Family Frost alvállalkozókkal működik, de ez "eddig senkinek nem tűnt fel" 😊

több mint 10 éve
a Long-Term Capital Management neve mond valamit? 😊

---
több mint 10 éve
És nyilván ez az alkalmazott nem tudta, hogy a pénz egy jelentős részét nem lehet elkölteni, nem lehet belőle valutát vagy részvényeket venni, hiszen egyszerűen nem létezik...hihető...Azt nem a tulajdonosoknál kéne keresni?
Szerintem ő csak egy alkalmazott volt a B-C-nél.Sobri Jóska
több mint 10 éve
Az alkalmazottaknál volt a nagyobb gond. De nem akarok "rágalmazni".Azt nem a tulajdonosoknál kéne keresni?
Szerintem ő csak egy alkalmazott volt a B-C-nél.Sobri Jóska

.jpg)