NCAA eredménykövetés NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

több mint 11 éve
Ettemlevest Chicago Bears 1 134 — Bears fan
Szerk.: Mondjuk én nem is Orbán, hanem inkább a kínaiak véleményére lennék kíváncsi. Gondolom soha nem fognak teljesen egyetérteni az USA-val, de azért ez nekik sem lehet örömteli.vandeminek
Kína hivatalos álláspontja a nemzetközi jog szabályainak betartása és az ukrán belügyekbe be nem avatkozás.Gogo
Igen ezt olvastam a nap folyamán, gyakorlatilag a nullával egyenlő. De gondolom azért nem tetszik nekik 😊

touchdown..... touchdown, bears!!
több mint 11 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 414 — Steelers fan
Vrijbloed
Amador
Vrijbloed
Azér írombe a kunbélai kérdést, merasziszem valaki utánanéz, semmilyen éles ijen vagy ojan irànyú megfogalmazás nem kell, mer valami egészen kellemetlent kaphatunk a pofánkba 1917-ről...sutianap
Kun Béla (született Kohn Béla, bocs) nagyjából a XX. szd egyik legkellemetlenebb embere volt. Rengeteg embert legyilkoltatott, csak problémát és zavargást okozott mindenhol, ahol megfordult, cserébe viszont semmi hasznos, vagy építő jellegű dolgot nem csinált. A 60 000 krími tatár kivégzése tökéletesen illeszkedik a pályafutásába.
több mint 11 éve
Gogo New England Patriots Army Black Knights 2 428 — Tuskó Hopkins
Szerk.: Mondjuk én nem is Orbán, hanem inkább a kínaiak véleményére lennék kíváncsi. Gondolom soha nem fognak teljesen egyetérteni az USA-val, de azért ez nekik sem lehet örömteli.vandeminek
Kína hivatalos álláspontja a nemzetközi jog szabályainak betartása és az ukrán belügyekbe be nem avatkozás.

I swung a saber and I was a young Hussar

"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 11 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
Mindenesetre az ukrán állampolgárok most, még az esetleges belépésük előtt tesztelhetik, hogy az EU milyen hozzáértően bírja intézi a vitás ügyeket.

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 11 éve
JéBé Green Bay Packers 7 728
Ukrajna felosztása (nem feltétlen a szó legszorosabb értelmében) terítéken van, a világ legjobb minőségű termőföldje Ukrajnában van, világ szinten is jelentős területekről beszélünk. Kína sem véletlen vásárolgat belőle, óriási kincs lesz. Baromira nem mindegy kié lesz. Sem a kikötő sem az a pár orosz nem olyan fontos ebben a képletben mint ez.
több mint 11 éve
Igen, a ruszkik arról híresek, hogy meg szoktak elégedni néhány kisebb területtel akkor, amikor sokkal többet is szerezhetnek 😀
Amúgy most ugyanaz megy, mint 2008-ban Grúzia marcangolásakor, csak most szintet léptek.

több mint 11 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 216
És ez a baj... a nagyhatalmak gyakorlatilag annak ellenére, hogy szerződésben garanciát vállaltak rá (Budapesti Memorandium vagy mi a pontos neve) még így is gyakorlatilag ingyen bekebelezhetnek bármit (pl. Krím). Mert gyakorlatilag semmi retorzió nem volt és szvsz maximum látszat ejnye-bejnye lesz csak emiatt. Szóval a kisebb államoknak az az üzenet, hogy csinálhatsz te bármit, ha egy nagyágyú szemet vetett rád, akkor inkább maradj csendben, mert érdemben senki nem fog kiállni melletted.
vandeminek
1. Amióta világ a világ mindig is erősebb kutya ....
2. Gondolom a ruszkik megelégszenek az oroszlakta többségű területek visszacsatolásával
3. amúgy jobb ha tudod mi is támadunk és visszaszerezzük Kárpátalját😊NB2
más se hiányzik. (ha nem jött át az irónia, akkor sry)
több mint 11 éve
NB2 New England Patriots 27 467 — nabege2@yahoo.com
És ez a baj... a nagyhatalmak gyakorlatilag annak ellenére, hogy szerződésben garanciát vállaltak rá (Budapesti Memorandium vagy mi a pontos neve) még így is gyakorlatilag ingyen bekebelezhetnek bármit (pl. Krím). Mert gyakorlatilag semmi retorzió nem volt és szvsz maximum látszat ejnye-bejnye lesz csak emiatt. Szóval a kisebb államoknak az az üzenet, hogy csinálhatsz te bármit, ha egy nagyágyú szemet vetett rád, akkor inkább maradj csendben, mert érdemben senki nem fog kiállni melletted.
vandeminek
1. Amióta világ a világ mindig is erősebb kutya ....
2. Gondolom a ruszkik megelégszenek az oroszlakta többségű területek visszacsatolásával
3. amúgy jobb ha tudod mi is támadunk és visszaszerezzük Kárpátalját😊
több mint 11 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 216
Mesterházy is a kormány álláspontját kéri számon az ukrán helyzetről. Kell ez de most komolyan? Érdekel ez bárkit?JayB
Kiadtak egy közleményt is ma, ilyen mondat van benne:

"Felszólítjuk Orbán Viktort, hogy legalább hivatali ideje utolsó hónapjában viselkedjen miniszterelnökként..."

Én tényleg nem vagyok fideszes, de azért mire is van ekkora pofája az Összefogásnak?berger90
Elméletileg közel járnak az igazsághoz. Orbán mandátuma április végén-május elején, az új Országgyűlés megalakulásával megszűnik. Csak persze ugyanekkor valószínűleg meg fogja kapni Ádertől a megbízást harmadik kormánya megalakítására.
Mesterházyék meg remélik, hogy az erősödő Putyin-ellenesség hullámait meglovagolva sikerül szavazókat eltántorítani a Fidesztől.Amador
Ezért mondtam, hogy el vannak tájolva, mert kizártnak tartom, hogy bárki is amiatt megy át az Összefogáshoz, mert Puytinellenes. Ez nem olyan jelentősségű külpolitikai issue ami akárcsak egy kicsit képes lenne mozgatni a szavazókat.Blaise
teljesen erőtlen és vállalhatatlan az összefogás, nincs olyan ügy, amit meg tudnának úgy lovagolni, hogy megnyerjék ezt a választást.
több mint 11 éve
Mesterházy is a kormány álláspontját kéri számon az ukrán helyzetről. Kell ez de most komolyan? Érdekel ez bárkit?JayB

"Felszólítjuk Orbán Viktort, hogy legalább hivatali ideje utolsó hónapjában viselkedjen miniszterelnökként..."

Én tényleg nem vagyok fideszes, de azért mire is van ekkora pofája az Összefogásnak?berger90
Elméletileg közel járnak az igazsághoz. Orbán mandátuma április végén-május elején, az új Országgyűlés megalakulásával megszűnik. Csak persze ugyanekkor valószínűleg meg fogja kapni Ádertől a megbízást harmadik kormánya megalakítására.
Mesterházyék meg remélik, hogy az erősödő Putyin-ellenesség hullámait meglovagolva sikerül szavazókat eltántorítani a Fidesztől.Amador
Ezért mondtam, hogy el vannak tájolva, mert kizártnak tartom, hogy bárki is amiatt megy át az Összefogáshoz, mert Puytinellenes. Ez nem olyan jelentősségű külpolitikai issue ami akárcsak egy kicsit képes lenne mozgatni a szavazókat.Blaise
Jó tudom, hogy egy Krím miatt nem fogják lángba borítani fél Európát, csakhogy ezzel precedenst teremthetnek. Melyik ukrán vezető írta volna alá a nukleális eszközök megsemmisítését, ha ezt előre látta volna. Konkrétan nekem a második vh előtti időszak jutott eszembe: mindig kapott egy-egy csontot Németország, aztán a végén nagyon nagy lett az étvágya. Jó persze ne gondolja senki, hogy párhuzamot vonok a két állam között. Csak hasonlóság mutatkozik az esetek között.
Bocsánat, "kissé" eltávolodtam az eredeti hozzászólásodtól. Szeretek kirándulni 😊

Szerk.: Mondjuk én nem is Orbán, hanem inkább a kínaiak véleményére lennék kíváncsi. Gondolom soha nem fognak teljesen egyetérteni az USA-val, de azért ez nekik sem lehet örömteli.

több mint 11 éve
Blaise 2 113 — Fuck "Continuity"!

Ezért mondtam, hogy el vannak tájolva, mert kizártnak tartom, hogy bárki is amiatt megy át az Összefogáshoz, mert Puytinellenes. Ez nem olyan jelentősségű külpolitikai issue ami akárcsak egy kicsit képes lenne mozgatni a szavazókat.
több mint 11 éve
Amador Los Angeles Rams 273

Mesterházyék meg remélik, hogy az erősödő Putyin-ellenesség hullámait meglovagolva sikerül szavazókat eltántorítani a Fidesztől.
több mint 11 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
Kormányunk álláspontja hol késik?

Jó, én elhiszem, hogy úgy nehéz, hogy EU tagok vagyunk, közben meg "behoztuk" az oroszokat Paksra.

Érdemes lenne így a paksi szerződés végrehajtásáról is elgondolkozni. Nem?Vrijbloed
Nem tudom, hogy a "Magyarország elutasítja a fegyveres megoldást és felszólítja a feleket a vitás kérdések tárgyalóasztalnál történő rendezésére" külügyes bullshit-en kívül mit mondhatna most a kormány.Amador
Ez igaz. De erélyesebben is meglehetett volna fogalmazni. Ahogy pl a csehek.Vrijbloed
Azér írombe a kunbélai kérdést, merasziszem valaki utánanéz, semmilyen éles ijen vagy ojan irànyú megfogalmazás nem kell, mer valami egészen kellemetlent kaphatunk a pofánkba 1917-ről...

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 11 éve
Blaise 2 113 — Fuck "Continuity"!

Szerintem a politikai tanácsadóik vannak rohadtul eltájolva. Nevetséges amit ezzel az üggyel kapcsolatban művelnek. Ha kimennek gyertyás tiltakozást tartani az orosz követség elé annak lett volna üzenete, de amit kiadtak közlemény, meg hivatalos álláspont... A csörgősipkát feltették a bohócorr mellé.
több mint 11 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 280 — Ajmo Vatreni

Legalább helyén kezelik magukat. Viccelődnek.
több mint 11 éve
bergerdani Atlanta Falcons USC Trojans 4 960

Én tényleg nem vagyok fideszes, de azért mire is van ekkora pofája az Összefogásnak?

Mindig jövőre
több mint 11 éve
JéBé Green Bay Packers 7 728
Mesterházy is a kormány álláspontját kéri számon az ukrán helyzetről. Kell ez de most komolyan? Érdekel ez bárkit?
több mint 11 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 945 — Lucas Scott
végül is nem olyan régen volt a krími háború 160 éves évfordulója... lehet így akarnak az oroszok megemlékezni az eseményről...

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 11 éve
Vrijbloed Baltimore Ravens 4 295 — No ghosts left to haunt you

Jó, én elhiszem, hogy úgy nehéz, hogy EU tagok vagyunk, közben meg "behoztuk" az oroszokat Paksra.

Érdemes lenne így a paksi szerződés végrehajtásáról is elgondolkozni. Nem?Vrijbloed
Nem tudom, hogy a "Magyarország elutasítja a fegyveres megoldást és felszólítja a feleket a vitás kérdések tárgyalóasztalnál történő rendezésére" külügyes bullshit-en kívül mit mondhatna most a kormány.Amador
Ez igaz. De erélyesebben is meglehetett volna fogalmazni. Ahogy pl a csehek.
több mint 11 éve
 index.hu/bloghu/dotoho/2014/03/02/putyin_az_uj_hitler

Nem foglalok állást, de 1-2 párhuzam azért van. Vitaindító inkább.
több mint 11 éve
Amador Los Angeles Rams 273

Nem tudom, hogy a "Magyarország elutasítja a fegyveres megoldást és felszólítja a feleket a vitás kérdések tárgyalóasztalnál történő rendezésére" külügyes bullshit-en kívül mit mondhatna most a kormány.
több mint 11 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 414 — Steelers fan
Mondjuk az igazi kérdés az az, hogy a tegnapi Obama-Putyin telefonálás alatt felosztották-e már Ukrajnát? Mert gondolom 90 percig azért nem beszéltek volna el egymás mellett közhelyeket puffogtatva.vandeminek
Én is ezen filóztam. Azért 90 percbe nagyon sok minden belefér... Elképzelhetőnek tartom, hogy egyelőre nagyvonalakban erről is beszéltek...Vrijbloed
Gondolom ilyenkor elég nagy alkudozás megy, hogy engedünk nektek Ukrajnában, de cserébe a közel-keleten (vagy bármely más konfliktus-zónában) ti engedtek nekünk... mert abban biztos vagyok, hogy erőből (fenyegetéssel) ezt egyik fél sem tudja keresztülvinni, ingyen meg nem tesznek egymásnak ekkora szívességet.
Szvsz ez a 90 perc arról szólt, hogy kinek fontosabb Ukrajna, és ez mibe fog kerülni neki.
több mint 11 éve

Érdemes lenne így a paksi szerződés végrehajtásáról is elgondolkozni. Nem?
több mint 11 éve
Mondjuk az igazi kérdés az az, hogy a tegnapi Obama-Putyin telefonálás alatt felosztották-e már Ukrajnát? Mert gondolom 90 percig azért nem beszéltek volna el egymás mellett közhelyeket puffogtatva.vandeminek
Én is ezen filóztam. Azért 90 percbe nagyon sok minden belefér... Elképzelhetőnek tartom, hogy egyelőre nagyvonalakban erről is beszéltek...
több mint 11 éve
BT szankciókat nem fog hozni, mert az oroszoknak vétójoga van. A beleegyezésük nélkül nehéz lenne szankciókat hozni. Egyébként az egész akció szerintem arra megy ki, hogy Krím valamilyen látszólag demokratikusnak eladható módon elszakadjon Ukrajnáról és ennek "békés módját biztosítják". (= ukrán nacionalisták ne kezdjenek el vergölődni) Amint a Krím elszakad népszavazással csatlakoznak orosz anyácskához (vagy visszakerülnek, mert ha jól emlékszem Ukrajna úgy kapta meg anno a Krímet.)

NATO meg szerintem akkora lépéshátrányban van (mily meglepő), hogy jobban teszi ha lenyeli a békát, ez már eléggé menthetetlen szitu.Blaise
Ezért írtam a szankciót idézőjelben. 😀 Vagy lehet rosszul emlékszem. 😀

Igen, nagyjából erre. Az ukránok 1954-ben kapták meg Krímet még Hruscsovtól. A probléma nem is feltétlenül ez, hanem, hogy több ukrán városban leszedték már az ukrán zászlót és kitűzték az oroszt. Nem tudom, hosszabb távon hogy lehet majd "megakadályozni", hogy Ukrajna ne darabolódjon fel. Mert oké, ment Janukovics, de a nyugatbarát kormányt, meg a keleti rész nem fogja elfogadni, és ők kezdenek majd úgy tüntetni, mint a nyugati rész. Több halottra meg nincs szükség.

Elképzelhető, hogy hosszabb távon az a "legjobb", hogy ha az ukránok átadják Krímet... Egy esetleges háborúban nem tudom hány 100szoros túlerőben lennének az oroszok. Viszont nyilván, ha Ukrajnában élnék, annak is a nyugati felén, valószínűleg én is jelentkeznék a hadseregbe.

Ebben igazad van, de már évek óta. Sőt, voltaképpen bő 10 éve már csak keresi önmagát. A lenyelésen kívül én sem gondolom, hogy érdemben tudnának bármit is tenni ebben a helyzetben...