NCAA eredménykövetés
- 1 aktív topik
CFB követő 2025
1 574
47
20:00 FAMOUS IDAHO POTATO BOWL - Washington State vs Utah State
Politika
65 feliratkozó
több mint 11 éve
A Fidesz és a zavargások (GY.F. facebook, végre látom ezt így leírva)Rövid válasz, csak így falusiasan:
...
Amadeus91
Fletókám!
Ennek az egésznek elejét vehetted volna nagyon frappánsan: nem kellett volna ilyen mértékben hazudni. Ekkor ezek az általad kifogásolt események -ok híján- meg sem történhettek volna.
Üdvözöllek, haverod a Jani (tudod, ecce találkoztunk Pécsen, nemigaz hogy nem emléksző rám...)
több mint 11 éve
A Fidesz és a zavargások (GY.F. facebook, végre látom ezt így leírva)költői kérdés.
...
Van-e újságíró még, aki ezt a kérdést felteszi?Amadeus91
háromfajta újságíró van:
- aki nem akarja feltenni;
- akinek nem engedik feltenni;
- aki felteszi, de nem kap rá választ.
több mint 11 éve
hvg.hu/itthon/20140221_Rendorok_gyujtik_iskolak_tankonyvigenyetEzek mindig mosolyra fakasztanak.
több mint 11 éve
A Fidesz és a zavargások (GY.F. facebook, végre látom ezt így leírva)Hosszabb lesz ez a szokottnál, pedig nem is szeretek erről írni, más dolgunk is van ebben a kampányban. Az őszödi ügy újramelegítése, a szivárogtatás körülményeiről készült titkosszolgálati jelentések manipulatív, csonkolt, mint ilyen aljas és hazug változatának nyilvánosságra hozatala a Fidesz politikai érdekeit akarta szolgálni. De csak akarta. Kósa beismerő vallomását követően, mintha kicsúszott volna kezükből az irányítás. Eddig azt hittem, ha valamiben, hát aljasságban és hazugságban jó a Fidesz. Most kiderült, már ebben sem jók. Csapdát akartak állítani és maguk estek bele. Most az lenne a dolga, nem csak az ellenzéknek, de a demokratikus nyilvánosság maradékának is, hogy ne engedje ki a Fideszt ebből a csapdából. Ha a sajtó - az ügyészségtől kár várni ilyesmit - teszi a dolgát, hamar kiderülhet a magyar politika egyik nagy titka: ki volt az őszödi szivárogtató? És az is: ki áll a 2006-os zavargások hátterében? Mert ma már többet tudunk, mint eddig bármikor. Tudjuk, pontosan tudjuk, kiket kell kérdezni ahhoz, hogy kiderüljön az igazság. Nézzük, hát melyek a tények és mik a kérdések ebben az ügyben.
1. A hétvégén Kósa Lajos kénytelen volt beismerni, hogy ő már a megjelenése előtt hallotta az őszödi felvételt. Ha ez nem lenne elég, a bülbül szavú Bayer Zsolt a Magyar Hírlapban azt ismeri be, hogy a Fidesz hozta nyilvánosságra az őszödi beszédet. A két beismerés lényege: az őszödi beszéd terjesztését a Fidesz végezte.
Mondhatnák, még szép: ha a politikai ellenfeléről egy párt, vagy pártvezető kap ilyen muníciót, persze hogy nyilvánosságra hozza, ha jól értem, ilyesmivel büszkélkedik írásában Bayer Zsolt is. Csakhogy van egy aprócska bökkenő: a Fidesz, egy tudatosan manipulált, párperces, leginkább a káromkodásokat és kiszólásokat tartalmazó anyagot küldött el a sajtónak, nyilván azzal a céllal, hogy belpolitikai lavinát indítson el. Hogy ők álltak a kiszivárogtatás mögött azt egészen vasárnapig, közel nyolc évig tagadták. Azaz hazudtak. Nem az történt, hogy a kezükbe jutott anyagot bemutatták a sajtónak vagy teljes terjedelmében saját szerepüket vállalva is nyilvánosságra hozták, hanem az hogy ismeretlen motoros futár mögé bújva manipulálták a közvéleményt.
A történelmi hűség kedvéért jegyezzük meg: miután 2006. szeptember 17-én, 16 órakor ezt a manipulált anyagot leadta a Kossuth Rádió és miután kollegáim ellenőrizték, hogy a sugárzott anyag az én 2006 májusi beszédem rosszindulatúan összevágott változata, kollégáim az én kérésemre hozták nyilvánosságra a teljes vágatlan anyagot. A Fidesz - most már beismert - szerepe tehát nem csak a nyilvánosságra hozatal volt, hanem a náluk lévő hanganyag, megvágása, megcsonkítása, vagyis manipulálása. Ők emelték ki a mondatokat a szövegkörnyezetükből, ők vágták egymás után a szenvedélyes és káromkodós mondatokat. Ők csináltak hazugságmixet az igazságbeszédből. Manipuláltak, aljasul manipuláltak. Hazudtak.
Első kérdés tehát: melyik fideszes vezető utasítására vágták meg a náluk lévő hanganyagot, ki hagyta azt jóvá, ki végezte a manipulációt?
Van-e újságíró még, aki ezt a kérdést felteszi?
2. Kiderült az is, hogy a kiszivárogtatás afféle láncakció volt. Valaki lemásolt egy felvételt, azt odaadta valakinek, az eljutatta egy fideszesnek, az a fideszes eljutatta a Fidesz vezérkarának, a Fidesz vezérkara pedig eldöntötte, mi legyen vele, hogyan manipulálják, miként építsenek rá politikát. Ennek a sornak a végén nyilvánvalóan Orbán Viktor, a Fidesz elnöke áll. Az utána következő személy Kósa Lajos, aki ezt kénytelen volt beismerni. (Jegyzem meg, nyolc évig hazudott a saját szerepéről, most rajtakapták - ha már hazugság.) A sorban utána következő személy a jelek szerint Bíró Márk nevű fideszes képviselő, aki egyes sajtóhírek szerint azért kapta a parlamenti mandátumát, mert szerepet játszott a szivárogtatásban. Lehet benne valami, mert ez a Bíró egyetlen büdös szót nem szólt a parlamentben négy év alatt, csak a fizetését vette fel. Vagyis, elég szépen megfizették a szolgálatait.
Aki tehát azt kutatja, ki lehet az őszödi szivárogtató, az már tudja, kit kell kérdeznie. Nem engem, hisz én elmondtam ezerszer: biztos tudásom nincs, csak erős sejtésem, ki lehet ebben a láncban az első szem. Ameddig nem tudom bizonyítani, nem lenne tisztességes, ha nevekkel dobálóznék. De én már nem tudok ehhez mit hozzátenni. Akik tudnak: Orbán Viktor, Kósa Lajos, Bíró Márk, és a Fidesz akkori vezérkarának tagjai.
A második kérdéssor:
Kósa Lajostól: kitől kapta a kazettát? Tudja-e, hogy ki volt a szivárogtató? Fizettek-e a kazettáért, ha igen, mennyit? Kikkel és mikor egyeztetett a felvétel manipulálásáról?
Bíró Márktól: részt vette a szivárogtatásban? Kik között közvetített?
Orbán Viktortól: kitől és pontosan mikor értesült a felvételről? Adott-e utasítást annak manipulálására? Készített, vagy készítetett-e stratégiát a manipulált felvételt politikai hasznosítására? Tudja-e, hogy ki volt a szivárogtató? Fizetett-e a Fidesz a hanganyagért, kinek, mennyit, milyen forrásból?
Van-e újságíró, aki ezeket a kérdéseket felteszi?
3. A megvágott és manipulált őszödi beszéd nem csupán a politikai riválisok kiélezett vitáját hozta, hanem lángba borította a fővárost, zavargások sorát robbantotta ki, emlékezhetünk. Szerintem a beszéd kapcsán az egyik legfontosabb kérdés: a kiszivárogtatás mellett volt-e szerepe a Fidesz a zavargások megszervezésében is?
Emlékezzünk csak: Orbán Viktor már 2006 nyarán, szokásos tusnádfürdői beszédében elkezdte építeni a hazugság-tematikát. Onnantól, minden fideszesnek, minden témában, minden alkalommal kötelező volt kimondani egy mondatban legalább kétszer: hazudtak. Orbán produkált akkoriban még fura dolgokat, például váratlanul megjelent a Fradi B-középben is. Aztán egyszer csak, szeptember 17-én többek visszaemlékezése szerint már a korai órákban leparkolt a Kossuth téren a Hír tv közvetítő kocsija, aztán nyilvánosságra került a vágott, manipulált beszéd, és egyszer csak megtelt a tér tüntetőkkel, amit a Hír Tv odakészített kocsija élő egyenesben tudott közvetíteni. Másnap, a mindenféle B-közép vezetésével felgyújtották a tv székházat. Ezt követően kezdetét vette a Fidesz szisztematikus politikai építkezése, a randalírozók heroizálása.
Mindez véletlen lenne? Én nem vagyok annyira naiv, hogy véletlennek tartsam. Márcsak azért sem, mert az úgynevezett wikileaks iratokból kiderült, hogy a Budapesti Amerikai Nagykövetség arról tájékoztatta Washingtont, hogy a zavargások mögött minden bizonnyal a Fidesz áll. Márpedig a wikileaks-iratokról az derült ki, hogy azok valódiak és hitelesek, a bennük foglaltak tényszerűek, ezért aztán nincs okunk azt gondolni, hogy ez esetben ne ez lenne a helyzet.
A harmadik kérdés tehát: annak a Fidesznek, amelynek szerepe volt manipulált beszéd terjesztésében, milyen szerepe volt az erre épülő 2006-os zavargásokban? Szervezték-e, vagy csak bátorították a randalírozást? Ennek a kérdésnek egyértelmű címzettje: Orbán Viktor.
több mint 11 éve
Nem hiszem hogy kiseb lenne a terjedelme, mondjuk elképzeled a négyesmetró összes pénzét és négyzetre emeled. Az autópályapénzek itt aprók, mer ittendis eltűnik ezaz, deviszont a gondnál nem elég a kátyúzás, tehát egy pittyputty szivárgásnál nem az a lényeg, hogy hány nulla van a számla végin, hanem hogy van-e olyan ember a holdon, akinek egyáltalán lövése van a megoldásához.

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 11 éve
nem ismerem, de érdekelne. persze csak akkor, ha kisebb terjedelme lesz, mint a Háború és békének.áháháhá :cool: ismeri Ön Paksot? Na az egymagában egy atom-bomba, fejlesztés nélkül is, tudja hányszor és kinek és hova lett átszervezve cirka húsz év alatt?sutianapnekem pl semmi. nem az a hárommillió zavar, mert az nekem tiszta sor. csak az érdekelne, hogy mi került a tanácsadáson havi nyolcba, meg hogy mit takart az az összesen hatmilliárdos biznisz.áááááááá most mibaj van a kisHarávalsutianapA következő, bár nem olyan nagy volumenű a dolog de azért szorgosan dolgozgatnak az MNO-nál is.a cikknél csak a hozzászólók értelmi színvonala (tisztelet a kivételnek) zavaróbb.
mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/harangozo-tamas-paksi-millioi-1212696JayB
nem az zavar, hogy azt gondolnak, amit, hanem az, hogy az ilyen emberek (mindkét oldalon!) döntenek az én jövőmről, meg a gyerekeiméről.
tudom, demokrácia van. csak a kerítést kellett volna magasabbra építeni.slowmotion
hogy egy örök klasszikust idézzek:
az meg, hogy igazgatóságban mindenkinek mérnöknek kelljen lennie...kommunikációbüfé szak, na.
különben is, pl. az Audi HR-vezetője is simán tisztában van azzal, hogy a különböző felfüggesztésektől hogy változik meg a járművek útfekvése, nem?slowmotion
több mint 11 éve
áháháhá :cool: ismeri Ön Paksot? Na az egymagában egy atom-bomba, fejlesztés nélkül is, tudja hányszor és kinek és hova lett átszervezve cirka húsz év alatt?nekem pl semmi. nem az a hárommillió zavar, mert az nekem tiszta sor. csak az érdekelne, hogy mi került a tanácsadáson havi nyolcba, meg hogy mit takart az az összesen hatmilliárdos biznisz.áááááááá most mibaj van a kisHarávalsutianapA következő, bár nem olyan nagy volumenű a dolog de azért szorgosan dolgozgatnak az MNO-nál is.a cikknél csak a hozzászólók értelmi színvonala (tisztelet a kivételnek) zavaróbb.
nem az zavar, hogy azt gondolnak, amit, hanem az, hogy az ilyen emberek (mindkét oldalon!) döntenek az én jövőmről, meg a gyerekeiméről.
tudom, demokrácia van. csak a kerítést kellett volna magasabbra építeni.slowmotion
az meg, hogy igazgatóságban mindenkinek mérnöknek kelljen lennie...kommunikációbüfé szak, na.
különben is, pl. az Audi HR-vezetője is simán tisztában van azzal, hogy a különböző felfüggesztésektől hogy változik meg a járművek útfekvése, nem?slowmotion

több mint 11 éve
nekem pl semmi. nem az a hárommillió zavar, mert az nekem tiszta sor. csak az érdekelne, hogy mi került a tanácsadáson havi nyolcba, meg hogy mit takart az az összesen hatmilliárdos biznisz.áááááááá most mibaj van a kisHarávalsutianapA következő, bár nem olyan nagy volumenű a dolog de azért szorgosan dolgozgatnak az MNO-nál is.a cikknél csak a hozzászólók értelmi színvonala (tisztelet a kivételnek) zavaróbb.
az meg, hogy igazgatóságban mindenkinek mérnöknek kelljen lennie...
különben is, pl. az Audi HR-vezetője is simán tisztában van azzal, hogy a különböző felfüggesztésektől hogy változik meg a járművek útfekvése, nem?
több mint 11 éve
áááááááá most mibaj van a kisHarávalA következő, bár nem olyan nagy volumenű a dolog de azért szorgosan dolgozgatnak az MNO-nál is.a cikknél csak a hozzászólók értelmi színvonala (tisztelet a kivételnek) zavaróbb.

több mint 11 éve
A következő, bár nem olyan nagy volumenű a dolog de azért szorgosan dolgozgatnak az MNO-nál is.a cikknél csak a hozzászólók értelmi színvonala (tisztelet a kivételnek) zavaróbb.
tudom, demokrácia van. csak a kerítést kellett volna magasabbra építeni.
több mint 11 éve
kampány van, de eddig (tudom, balos hírforrás) csak Pokorni nem nézte egybites hülyének a választóit. az nem sok, de legalább kevés, és pontosan azt kapja az egyszeri hallgató, amit megérdemel: hogy hülyének nézik.húbazz, Gyagyás Tónyónál majdnem kiakadt a demagométer. persze, csökkentsük nullára a rezsit, sőt, fizessen a Főgáz, hogy hajlandó vagyok beengedni a lakásba a redvás gázukat, és egyáltalán kegyeskedem fűteni vele.Azért az értelmessebbje elmondta azt is hogy okosan kell ezzel bánni, volt honnan elvenni a profitot de nem szabad a ló túloldalára esni. Kampány van, nyilván most átesnek.JayB
azonnal csökkencsékle a díjakat, kit érdekel, ha szarrá esik a hálózat, mert nem tartják karban? profit? azt minek? közmű, akkor nem kell profit!
van még pár javaslatom, hol lehetne csökkenteni a beépített fix költségeken:
- például kötelezzünk mindenkit, hogy (szigorúan adófizetés mellett!) termelői áron aruljanak mindent a boltokban (ez persze a Lázár tesóékranemis vonatkozna);
- a MOL azonnal törölje el a finomítói árrést, mert sokaknak a megélhetésük is függ a járműtől, és így a benzinártól;
- tévé- és internetdíjakat azonnal kilencven százalékkal csökkenteni (mert tévé és zinternet nélkül nem élhetek)
most ennyi, de majd kidolgozom a programomat, és aztán megnyerem a legközelebbi választásokatslowmotion
ja tudom már, mi nem jutott eszembe:
- minden ügyben csökkentsék le az ügyvédek óradíját annyira, hogy nonprofit legyenek, így a egyrészt a vállalkozások költségei is csökkenhetnek (amitől minden termék és szolgáltatás ára is csökkenhetne), másrészt akkor a zelszámoltatási biztos úr (első kiadás) sem emelhetne ki 160 millát egy év alatt a semmire osztalékként, három dolgozó munkája után.
több mint 11 éve
húbazz, Gyagyás Tónyónál majdnem kiakadt a demagométer. persze, csökkentsük nullára a rezsit, sőt, fizessen a Főgáz, hogy hajlandó vagyok beengedni a lakásba a redvás gázukat, és egyáltalán kegyeskedem fűteni vele.Azért az értelmessebbje elmondta azt is hogy okosan kell ezzel bánni, volt honnan elvenni a profitot de nem szabad a ló túloldalára esni. Kampány van, nyilván most átesnek.
azonnal csökkencsékle a díjakat, kit érdekel, ha szarrá esik a hálózat, mert nem tartják karban? profit? azt minek? közmű, akkor nem kell profit!
- például kötelezzünk mindenkit, hogy (szigorúan adófizetés mellett!) termelői áron aruljanak mindent a boltokban (ez persze a Lázár tesóékranemis vonatkozna);
- a MOL azonnal törölje el a finomítói árrést, mert sokaknak a megélhetésük is függ a járműtől, és így a benzinártól;
- tévé- és internetdíjakat azonnal kilencven százalékkal csökkenteni (mert tévé és zinternet nélkül nem élhetek)
most ennyi, de majd kidolgozom a programomat, és aztán megnyerem a legközelebbi választásokatslowmotion
több mint 11 éve
A következő, bár nem olyan nagy volumenű a dolog de azért szorgosan dolgozgatnak az MNO-nál is. mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/harangozo-tamas-paksi-millioi-1212696
több mint 11 éve
fogalmam nem volt, hogy van jogászinduló, most rágugliztam, és 20 perce röhögök. Mondjuk ügyvéddel se legyen semmi dolgom az életben, azt megfogadtam."nők, s pia nálunk megszokott dolog, ez a legszebb mesterség-ség-ség."A kis huncut Szanyi😊ezek szerint a maszopnál van legalább egy politikus, akinek van tökeDiamondsHead44
kuruc.info/r/53/124224/NB2
hogy a jogászindulónkból idézzek.Amadeus91
Mindig jövőre
több mint 11 éve
húbazz, Gyagyás Tónyónál majdnem kiakadt a demagométer. persze, csökkentsük nullára a rezsit, sőt, fizessen a Főgáz, hogy hajlandó vagyok beengedni a lakásba a redvás gázukat, és egyáltalán kegyeskedem fűteni vele.azonnal csökkencsékle a díjakat, kit érdekel, ha szarrá esik a hálózat, mert nem tartják karban? profit? azt minek? közmű, akkor nem kell profit!
- például kötelezzünk mindenkit, hogy (szigorúan adófizetés mellett!) termelői áron aruljanak mindent a boltokban (ez persze a Lázár tesóékra
most ennyi, de majd kidolgozom a programomat, és aztán megnyerem a legközelebbi választásokat
több mint 11 éve
"nők, s pia nálunk megszokott dolog, ez a legszebb mesterség-ség-ség."A kis huncut Szanyi😊ezek szerint a maszopnál van legalább egy politikus, akinek van tökeDiamondsHead44
hogy a jogászindulónkból idézzek.
több mint 11 éve
A kis huncut Szanyi😊ezek szerint a maszopnál van legalább egy politikus, akinek van töke
STL Curtain
In our life there's if, In our beliefs there's lie, In our business there's sin, In our bodies there's die
Egy átlagos zárójelentésnél csak egy E-ON számla érthetetlenebb.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló. (Virág elvtárs)
több mint 11 éve
A kis huncut Szanyi😊Most komolyan: nem mindegy? 😊
Vona is bevallottam félrelépett, persze megbánta stb. Ettől nem tisztelem kevésbé Szanyi Kapitányt (nem is tudnám mondjuk), jobban meg pláne nem. Félrekúrt, félrekúrt...

több mint 11 éve
a 444 a kurucra hivatkozott. én simán elhiszem szanyikapitányról, csak ne a kurucot tekintsük hiteles hírforrásnak.a 444 is ugyanigy tudja, ha esetleg az meggyozne XDA kis huncut Szanyi😊NB2komolyan azt várod, hogy elfogadjuk hiteles hírforrásnak a kuruc állítását?berger90
azt mar csak nagyon halkan mondom, h szanyi kapitany idosebbik kolke a tesommal jart altalanosba egy osztalyba, majd gimibe is egy helyre mentek. miota elkezdtek az altalanost nemtom hanyadik feleseget fogyasztja, ezert valahogy ezt sem esik nehezemre elhinni rola 😀MMMS
a végéhez, hát istenem, aki nagyétkű... 😀 ettől sem kisebb, sem nagyobb politikus nem lesz.
Mindig jövőre
több mint 11 éve
a 444 is ugyanigy tudja, ha esetleg az meggyozne XDA kis huncut Szanyi😊NB2komolyan azt várod, hogy elfogadjuk hiteles hírforrásnak a kuruc állítását?berger90
azt mar csak nagyon halkan mondom, h szanyi kapitany idosebbik kolke a tesommal jart altalanosba egy osztalyba, majd gimibe is egy helyre mentek. miota elkezdtek az altalanost nemtom hanyadik feleseget fogyasztja, ezert valahogy ezt sem esik nehezemre elhinni rola 😀
the area dividing the brain and the soul/is affected in many ways by experience –/some lose all mind and become soul: insane./some lose all soul and become mind: intellectual./some lose both and become: accepted.
több mint 11 éve
A kis huncut Szanyi😊NB2komolyan azt várod, hogy elfogadjuk hiteles hírforrásnak a kuruc állítását?
Mindig jövőre
több mint 11 éve
Úgy beszéltek itt Júliáról, mintha már megválasztott elnök lenne. A májusi választásokig még hosszú idő van. Attól, hogy külföldön csak őt ismerik még nem biztos hogy ott mindenki megváltóként tekint rá.
touchdown..... touchdown, bears!!
több mint 11 éve
A gázcsap az semmi. Ha mondjuk ma visszakérik az összes kölcsönt, akár csak kamatok nélkül is, na az lesz a gáz."Timosenko biztos benne, hogy Ukrajna a közeljövőben csatlakozik az EU-hoz, ez pedig mindent megváltoztat majd. (Reuters)"Amadeus91tényleg mindent megváltoztat.
kurva nagy lesz a cidri, ha a ruszkik elzárják a gázcsapot.slowmotion
De ez nem fog megtörténni. Hasonló lesz a helyzet, mint pl. velünk vagy a Románokkal: lekenyerezik majd, elcsábítják, és 15 év múlva Ukrajna barátja lesz Oroszország megint.
A gond most inkább Janukoviccsal volt, az ember egyetlen igazi "előnye", hogy gátlástalan. Most is nagyon rosszul mérte fel a helyzetet, nem csak a kül, de a belpolitikát is benézte. Innentől nem nagyon van miről beszélni. Timosenko semmivel sem jobb, talán annyival, mint mondjuk Kádár volt Rákosinál. Persze, jobban fog adni a nyugatbarátságra, de mondjuk hogy ez az ukránoknak mennyivel lesz jobb, az más kérdés.