Politika

69 feliratkozó

1 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 615 — Lucas Scott
 telex.hu/belfold/2026/03/24/demokratikus-koalicio-valasztas-jeloltek-visszalepese
warr_b
Kuss! Mi így szállunk le a bicikliről!

Klára nagyon jó lenne bármilyen multi vezetőjének. Még a totál átlátszó elbaszásaikat is úgy tudja előadni, mintha mindvégig ez lett volna a terv.

Legalább egy bocsánatkérést küldhetnének a kizárt tagnak, akkor elhinném, hogy őszinték, de így.
Bár valszeg annak is a tartalma olyan lenne, hogy nagyon sajnálják a történteket, de amúgy megérdemli, mert ő kezdte, de sajnáljuk, tényleg.
Lúdas Solymi
Azért arra kíváncsi leszek, hány embert is jelent majd ez a visszaléptetés...
warr_b
1, 2... 5!
Három! Három, uram, három! 😀

telex.hu/belfold/2026/03/25/harom-korzetben-visszalepteti-jeloltjet-a-dk
warr_b
És most a Tisza térfelén pattog a labda. 🤣
gabokocka
ja kozben meg Budapest 6-ban nem a Tisza jeloltjet tamogatjak 😀
vajon Hadhazy terfelen akkor miert nem pattog a labda?

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 hónapja
SBL Green Bay Packers 2 898
 telex.hu/belfold/2026/03/24/demokratikus-koalicio-valasztas-jeloltek-visszalepese
warr_b

Klára nagyon jó lenne bármilyen multi vezetőjének. Még a totál átlátszó elbaszásaikat is úgy tudja előadni, mintha mindvégig ez lett volna a terv.

Legalább egy bocsánatkérést küldhetnének a kizárt tagnak, akkor elhinném, hogy őszinték, de így.
Bár valszeg annak is a tartalma olyan lenne, hogy nagyon sajnálják a történteket, de amúgy megérdemli, mert ő kezdte, de sajnáljuk, tényleg.
Lúdas Solymi
warr_b
1, 2... 5!

warr_b
gabokocka
Milyen érdekes, hogy pont olyan két Bp-i vk-ban léptek vissza, ahol maradt még viszonylag ismert jelölt Hadházy és Kunhalmi személyében, aki tud szavazatot elvenni a Tiszától.
Persze ez bőven elég lesz a Fidesznek, hogy elkezdje a Tisza összegyurcsányozását.
1 hónapja
warr_b Washington Commanders 29 885 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
warr_b

Lúdas Solymi
warr_b
1, 2... 5!

warr_b
gabokocka
😊
Jó hogy ők már hónapokkal ezelőtt leszögezték, hogy sehol nem lépnek vissza senki kedvéért.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
1 hónapja
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 27 363 — Keep pounding
warr_b

Lúdas Solymi
warr_b
1, 2... 5!

warr_b

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
1 hónapja
warr_b Washington Commanders 29 885 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 telex.hu/belfold/2026/03/24/szijjarto-fake-news-beismeres-hazugsag-egyeztetes

Igazi kis szarjancsi 😀 😀

1 hónapja
warr_b

Lúdas Solymi
warr_b
1, 2... 5!

1 hónapja
Toca Minnesota Vikings 20 576 — Vikings fan
Na Lézerjani már a Mihazánkkal való összefogásról beszél. Elég szarok lehetnek a számok.
cartman023
Toro huzza ki a szarbol a Fideszt ket het mulva.
Kenny
Olvastam ezt a 444-interjút, azért a Tiszának jóval enyhébb feltételt szabott a támogatásukért cserébe: lépjenek ki az európai parlamenti "globalista"frakcióból.
A Fidesznek a korrupciós elszámoltatás nehezebben megy majd 😊
Eb. állandóan a Meta-cenzúrán lovagolt, de az újságíró nem ütötte le a magas labdát, hogy a rasszista oltástagadók így járnak.
Dzsokijuing
Még jatszuk azt a színházat, hogy elhiszük, hogy nem a Fidesszel fog mindenben szavazni? Jo ha mar színjáték lehet 1-2 pliszricsáré dologban nem.
1 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 780 — Saturday Night Lights
Na Lézerjani már a Mihazánkkal való összefogásról beszél. Elég szarok lehetnek a számok.
cartman023
Kenny
Olvastam ezt a 444-interjút, azért a Tiszának jóval enyhébb feltételt szabott a támogatásukért cserébe: lépjenek ki az európai parlamenti "globalista"frakcióból.
A Fidesznek a korrupciós elszámoltatás nehezebben megy majd 😊
Eb. állandóan a Meta-cenzúrán lovagolt, de az újságíró nem ütötte le a magas labdát, hogy a rasszista oltástagadók így járnak.

Szerkesztette: Dzsokijuing

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 848 — The only discipline that lasts, is self discipline
Kíváncsiságból utána néztem, előre is elnézést kérek attól, akit érintett, de érdekeltek a száraz számok, már amennyire hozzáférhetőek az adatok.

2022 óta cirka 400k nyugdíjas hunyt el, és nagyságrendileg közel ennyi fiatal töltötte be a 18-at ezen időintervallumban.

Nem állítok semmit, továbbra sem.
esanders10
A számok persze torzak, mert bizonyos tényezőket nem lehet kilátni belőlük (korai halálozás, kivándorlás, politika iránti érdektelenség), de azt is vegyük figyelembe, hogy 2026 és 2030 között kevesebb mint 400 ezer új szavazó lesz, új nyuggerből viszont több mint 500 ezer várható.

Elmondtam már sokszor, de nem lehet elégszer, a következő 15-20 évben a magyar választói átlagéletkor még akkor is masszívan felfelé fog menni, ha most rögtön beindulna egy óriási baby boom.
Kampman
Demográfiailag kimutatható politikai szimpátiák közül az iskolázottság, település szerzkezet, stb. szerintiek relatíve könnyebben "görbülnek" erre vagy arra, a korosztályosak nagyon nehezen. Van némi mozgás abban is, de sokkal jellemzőbb, hogy ha nincs drasztikus változás a körülményekben, akkor a szavazó marad annál a választásánál ami egyszer "beégett" neki. Úgyhogy én nem hiszem, hogy különösebben számítana, hogy a következő 4 évben hányan mennek nyugdíjba. Akik nyugdíj környékén járnak és most X százalékban szavaznak az ellenzékre, azok négy év múlva is körülbelül ilyen arányban fognak. Ahogy a mostani harmincasok se fognak máshogy voksolni csak azért, mert néhány évvel idősebbek lesznek. Szóval - ha csak a korosztályi megoszlást nézzük - végülis le lehet egyszerűsíteni arra, hogy hányan fognak távozni és hányan fognak belépni új szavazóként, és a kettő között milyenek az arányok.

Ugyanakkor csak ezt nézni nem igazán érdemes. Egyrészt azért is, mert a körülményeknek (párt szerkezet, hazai és nemzetközi helyzet, stb.) nagyot nem szabad változniuk ahhoz, hogy a korosztályi preferenciák úgy megmaradjanak, hogy az döntő lehessen. Erre elég kicsi az esély (bár nyilván nem nulla). Másrészt - ez a fontosabb - vannak sokkal lényegesebb és fontosabb társadalmi folyamatok is, amik zajlanak. A NER elvesztette lényegében az összes olyan jelentős társadalmi csoport támogatását, amelyikre egy politikai rendszer fenntartható és legitimnek érzékelhető módon támaszkodni tud. Értelmiség, kis- és középvállalkozók, közalkalmazottak, diákok (egyetelmisták), stb., stb. Ilyen helyzetben vagy bukás jön, vagy egyre erőszakosabb diktatúra. Mindkét esetben mindegy, hogy hány új nyugger lesz 4 év múlva.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
Kenny Atlanta Falcons 11 636 — Omar's Coming Yo!
cartman023

1 hónapja
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 21 656 — Csodabogár
közben Pányinak meg tele az X fala a kávévásárlásokkal 😀 lol
meg jönnek a mémek ezerrel. jól meglökték az elérését ezek a faszok 😀

1 hónapja
cartman023 Indianapolis Colts 1 010
1 hónapja
NB2 New England Patriots 28 555 — nabege2@yahoo.com
Volt már az eheti?
 www.youtube.com/watch?v=0ARXEJ88dQ8
iktriad
vót 😊
1 hónapja
iktriad Jacksonville Jaguars 85 419 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Volt már az eheti?
 www.youtube.com/watch?v=0ARXEJ88dQ8
1 hónapja
SBL Green Bay Packers 2 898
 www.facebook.com/share/v/1DLhfvNq8P/?mibextid=wwXIfr
ozibozi
Na ez már a legalja! A szülőt is és a "riportert" is úgy basznám állcsúcson, hogy csak pislogna. Nem elég hogy testileg, lelkileg tönkreteszik az embereket, köztük a gyerekeket is, ezekkel a plakátokkal és mocsokkal ami az utcákon megy, még ilyen szintre is lesüllyednek!
Ma elkészítjük az útlevelet és ha nem változik a helyzet 12.-én úgy megyünk innen mint a szél, mert az is nonszensz, hogy a kisfiamék a 2. osztályban már a politikáról beszélgetnek, mert ezt látják a plakátokon.
KB23
Unokaöccsémek az óvodában kell halgassak hogy ha nem a fidesz jön akkor nekik is mjad menni kell a végtelen háborúba

Meg hogy az anyja majd 1x nem jön haza a Tisza a miatt
Negritis, a vajda
Az is szept, hogy már az óvodában kondíciónaljak a gyerekeket. Azért ott is felburitanek néhány asztalt ha erről tudomást szeretnék az kislányom ovijaban. Már az egyik szülőt elküldtem a gecibe hasonló miatt
KB23
 www.msn.com/hu-hu/hirek/other/nem-lehet-el%C3%A9g-kor%C3%A1n-kezdeni-oroszorsz%C3%A1gban-katon%C3%A1k-j%C3%A1rnak-az-%C3%B3vod%C3%A1kba-mes%C3%A9lni-a-dr%C3%B3nhadvisel%C3%A9sr%C5%91l/ar-AA1ZjuBc?ocid=msedgntp&pc=U531&cvid=69c2d18b51e94f078d889661be05cdba&ei=82
Szerencséd, hogy nem a Oroszországban élsz!😊
Mondjuk, ennek én is örülök.
Bár, ha a dagi marad, akkor hip-hop azt vesszük észre, hogy már nem csak a módszereiket használjuk, de a nyelvüket is tanulhatjuk nagy buzgalommal.
SBL
A mostani nyugdíjasoknak mind kötelező volt az orosz nyelv tanulása, szerinted hányan tudnak közülük két értelmes mondatot elmondani oroszul? 😊
Go Vikings!
Nem a nyelv elsajátítása a kulcs, hanem a gondolkodásé. Ennek a levét isszuk ma is.
1 hónapja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 32 169
Kíváncsiságból utána néztem, előre is elnézést kérek attól, akit érintett, de érdekeltek a száraz számok, már amennyire hozzáférhetőek az adatok.

2022 óta cirka 400k nyugdíjas hunyt el, és nagyságrendileg közel ennyi fiatal töltötte be a 18-at ezen időintervallumban.

esanders10
A számok persze torzak, mert bizonyos tényezőket nem lehet kilátni belőlük (korai halálozás, kivándorlás, politika iránti érdektelenség), de azt is vegyük figyelembe, hogy 2026 és 2030 között kevesebb mint 400 ezer új szavazó lesz, új nyuggerből viszont több mint 500 ezer várható.

Elmondtam már sokszor, de nem lehet elégszer, a következő 15-20 évben a magyar választói átlagéletkor még akkor is masszívan felfelé fog menni, ha most rögtön beindulna egy óriási baby boom.

1 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 58 198 — The Mathematician

esanders10
Kérdés ugyanolyan hajlandósággal mennek e el szavazni a 18 évet betöltött állampolgárok, mint a nyugdíjasok.
Nemes samu09
ez nem kérdés, a nyugdíjasok alsó hangon másfélszer aktívabb szavazók, mint a 18-24 közöttiek.
deyell
Nyilván ezek sztereotípiák, de nekem is inkább a nyugger szavazóról van meg az a kép, ahogy három órányi szélviharban és jégesőben sorbanállás sem tántorítja el a szavazástól, a 18-24-es fiatalról meg az, ahogy a szombati buli után vasárnap dél körül felkel, kinéz az ablakon, aztán ha nincs se szél, se eső, talán még a nap is süt, akkor esetleg elmegy.
Kampman
2006ban úgy voltam szavazni hogy mikor mentem haza reggel busszal muter kijött elém különben esélytelen lett volna

2010ben dettó

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
1 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 58 198 — The Mathematician

esanders10
és mennyi az aki most lépett be a nyugdíjas korba és instant megtért?

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
1 hónapja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 32 169

esanders10
Kérdés ugyanolyan hajlandósággal mennek e el szavazni a 18 évet betöltött állampolgárok, mint a nyugdíjasok.
Nemes samu09
ez nem kérdés, a nyugdíjasok alsó hangon másfélszer aktívabb szavazók, mint a 18-24 közöttiek.
deyell
Nyilván ezek sztereotípiák, de nekem is inkább a nyugger szavazóról van meg az a kép, ahogy három órányi szélviharban és jégesőben sorbanállás sem tántorítja el a szavazástól, a 18-24-es fiatalról meg az, ahogy a szombati buli után vasárnap dél körül felkel, kinéz az ablakon, aztán ha nincs se szél, se eső, talán még a nap is süt, akkor esetleg elmegy.

1 hónapja
deyell Las Vegas Raiders 12 648 — Sworn to the Dark

esanders10
Nemes samu09

built for this shit

1 hónapja
Nemes samu09 Houston Texans 4 621 — I like the Texans, I like who we are

esanders10
1 hónapja
slowmotion Dallas Cowboys 27 704 — Cowboys fan
ozibozi
Na ez már a legalja! A szülőt is és a "riportert" is úgy basznám állcsúcson, hogy csak pislogna. Nem elég hogy testileg, lelkileg tönkreteszik az embereket, köztük a gyerekeket is, ezekkel a plakátokkal és mocsokkal ami az utcákon megy, még ilyen szintre is lesüllyednek!
Ma elkészítjük az útlevelet és ha nem változik a helyzet 12.-én úgy megyünk innen mint a szél, mert az is nonszensz, hogy a kisfiamék a 2. osztályban már a politikáról beszélgetnek, mert ezt látják a plakátokon.
KB23
Nem kötekedés, pusztán kíváncsi vagyok: hova mentek?
szaba
Több opció van. Az egyik USA, rokon épp most költözött ki es indított egy vállalkozást, csak az a baj hogy Florida és nem igazán fekszik nekünk az a rész, a másik Kanada, szintén rokonhoz, a harmadik ami nagyobb eséllyel játszik Ausztria, hogy azért próbáljuk a nagyszülőket is a közelben tudni. Ja és még Skócia ami talán játszik, de az nagyon kicsi eséllyel.
KB23
USA nem lesz opció, elkérik a telefont a határon (reptéren), megnézik, mit írtál Trampliuramról, és fordítanak is vissza azon nyomban.
1 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 848 — The only discipline that lasts, is self discipline
ozibozi
KB23
Nem kötekedés, pusztán kíváncsi vagyok: hova mentek?
szaba
Több opció van. Az egyik USA, rokon épp most költözött ki es indított egy vállalkozást, csak az a baj hogy Florida és nem igazán fekszik nekünk az a rész, a másik Kanada, szintén rokonhoz, a harmadik ami nagyobb eséllyel játszik Ausztria, hogy azért próbáljuk a nagyszülőket is a közelben tudni. Ja és még Skócia ami talán játszik, de az nagyon kicsi eséllyel.
KB23
Olyat lehetne akkor, hogy a kanadaihoz beajánlasz?
Vitézlő Titoknok tomz
A nyáron kimegyünk körbe nézni 10 napot kint töltünk felderíteni a terepet. Elvileg raktári munka van annyi mint égen a csillag.
KB23
Fontold meg nagyon, hogy mit választasz. Én egy raktári munkára biztos, hogy nem mennék például USA-ba. Kanada talán, de necces. Ausztria sokkal inkább. Orvosnak, vagy ügyvédnek viszont bárhova, USA is abszolút jó.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
szaba Los Angeles Chargers 12 711

esanders10
A lassú rendszerváltás metodikája. Ezért irreleváns itt, hogy ki az ellenzék.
1 hónapja
Go Vikings! Minnesota Vikings 2 594 — Bowl Winner
ozibozi
KB23
Unokaöccsémek az óvodában kell halgassak hogy ha nem a fidesz jön akkor nekik is mjad menni kell a végtelen háborúba

Meg hogy az anyja majd 1x nem jön haza a Tisza a miatt
Negritis, a vajda
Az is szept, hogy már az óvodában kondíciónaljak a gyerekeket. Azért ott is felburitanek néhány asztalt ha erről tudomást szeretnék az kislányom ovijaban. Már az egyik szülőt elküldtem a gecibe hasonló miatt
KB23
 www.msn.com/hu-hu/hirek/other/nem-lehet-el%C3%A9g-kor%C3%A1n-kezdeni-oroszorsz%C3%A1gban-katon%C3%A1k-j%C3%A1rnak-az-%C3%B3vod%C3%A1kba-mes%C3%A9lni-a-dr%C3%B3nhadvisel%C3%A9sr%C5%91l/ar-AA1ZjuBc?ocid=msedgntp&pc=U531&cvid=69c2d18b51e94f078d889661be05cdba&ei=82
Szerencséd, hogy nem a Oroszországban élsz!😊
Mondjuk, ennek én is örülök.
Bár, ha a dagi marad, akkor hip-hop azt vesszük észre, hogy már nem csak a módszereiket használjuk, de a nyelvüket is tanulhatjuk nagy buzgalommal.
SBL
A mostani nyugdíjasoknak mind kötelező volt az orosz nyelv tanulása, szerinted hányan tudnak közülük két értelmes mondatot elmondani oroszul? 😊

http://www.youtube.com/watch?v=8vGskTXt6LM
http://www.youtube.com/watch?v=w9KGzIexZu0