NCAA eredménykövetés
- 1 aktív topik
CFB követő 2025
1 378
43
20:30 GASPARILLA BOWL - Memphis vs NC State (Net4+)
Politika
65 feliratkozó
több mint 1 éve
Budapesten soha semmi igazi infrastrukturális fejlesztèst nem fognak csinálni maguktól az biztos.lehet kell ez a pofon az országnak
Így kénytelenek lennének.
Anno Barcelona a 92-es olimpia miatti fejlesztésekkel együtt lett egy igazán élhető város.
Mi sajnos vlsz inkább Athén útján járnánk 😕
ozibozi
több mint 1 éve
Budapesten soha semmi igazi infrastrukturális fejlesztèst nem fognak csinálni maguktól az biztos.Így kénytelenek lennének.
Anno Barcelona a 92-es olimpia miatti fejlesztésekkel együtt lett egy igazán élhető város.
Mi sajnos vlsz inkább Athén útján járnánk 😕
több mint 1 éve
Ráadásul a sportlétesítmények nagyobb része azóta már felépült, ha kellett ha nem, de ott vannak.Pont ezt akartam én is írni, hogy nem tántorította el a fideszt egyik giga sportlétesítményt felhúzásától ez a népszavazás - Atlétika Stadion, Duna Aréna, Puskás, birkózó akadémia. Lényeg a lopás lett volna itt is, azt meg vasbetonból a legkönnyebb megoldani és meg is oldották.
Egy-két metró stb meg simán elférne még a városban.
Ez Egy normális országban egy kivitelezhető projekt lenne.
De ez nem az sajnos, így csak rácsesznénk vlsz.
ozibozi
több mint 1 éve
Ráadásul a sportlétesítmények nagyobb része azóta már felépült, ha kellett ha nem, de ott vannak. Egy-két metró stb meg simán elférne még a városban.
Ez Egy normális országban egy kivitelezhető projekt lenne.
De ez nem az sajnos, így csak rácsesznénk vlsz.
Szerkesztette: ozibozi
több mint 1 éve
Az Olimpia ellen kampányolni és azt mondani, hogy társadalmi vita szükséges nem ugyanaz.Én úgy emlékszem (lehet rosszul) hogy a momentum az olimpia ellen volt de az álláspontjuk mellett szerettek volna hogy döntsön erről a nép. Erről is szólt az aláírás kezdeményezés. Tehát ok a legdirektebb társadalmi vitat akartak erről. Emiatt beléjük szállt a Magyar Péter majd most ugyanezt mondja mint akkor a momentum. Hipokracia ezer fokon.Az a kampány nem az olimpia ellen, hanem a transzparens döntés mellett volt.Vajon hányan írták alá úgy mint te a NOlimpia kampányt ami a no olimpiára utal?“ Az interjú során a budapesti olimpia is szóba került, Magyar Péter erről azt mondta, csak társadalmi vita után lehet eldönteni, hogy kell-e olimpia Budapestre, ezért egyelőre nem mond véleményt. ”Leírtam már párszor. Momonak alaírtam és aláírásommal arra hatalmaztam fel őket, h kényszerítsék ki a vitát. Momo nem vitát kényszerített ki, hanem többek között az én aláírásom hátán felkapaszkodva számukra jól fizető O1G pártot alakított, ami 7 év alatt egyszer se tudta elmondani, h ebben a magyar ellenzéki foshalmazban megnyertek volna engem szavazójuknak.
A bűnben fogant Magyar Péter
csebi
MP elhíresült mondatai óta Momo úgy beszél rólam mint, akit megbántott MP és idézem:
"Magyar nyilatkozata nem pusztán annak a 266 151 embernek a megbélyegzése, a nemzetből való kirekesztése, akik aláírásukkal támogatták a NOlimpia-kezdeményezést."
Köszönöm, h ennyire aggódnak a kirekesztettségem miatt, de nem érzem magam se megbélyegezve, se kirekesztve.
Szóval számomra annyira bűnben fogant a momo, amennyire MP maga. Nekünk ellenzéki szavazóknak ez jutott. Orrbefogva szavazni, de legalább a Momo és a Tisza jól elvannak egymással.
dawyd728
A párbeszéd kialakulása pedig nem a momentum hibája, a NERnek nem érdeke
Ettől még bőven van mit számon kérni
Negritis, a vajda
Dzsokijuing
csebi
Én egyetértettem a NOlimpiával, de teljesen igaz az, hogy a Momentum egy nemzeti ügy ellen kampányolt, még akkor is, ha ezt népszavazás formájában szerették volna.
Szerkesztette: Jughead
több mint 1 éve
dawyd728
4 034
Biztos többen, mint amit a Momo hazudik róla.Vajon hányan írták alá úgy mint te a NOlimpia kampányt ami a no olimpiára utal?“ Az interjú során a budapesti olimpia is szóba került, Magyar Péter erről azt mondta, csak társadalmi vita után lehet eldönteni, hogy kell-e olimpia Budapestre, ezért egyelőre nem mond véleményt. ”Leírtam már párszor. Momonak alaírtam és aláírásommal arra hatalmaztam fel őket, h kényszerítsék ki a vitát. Momo nem vitát kényszerített ki, hanem többek között az én aláírásom hátán felkapaszkodva számukra jól fizető O1G pártot alakított, ami 7 év alatt egyszer se tudta elmondani, h ebben a magyar ellenzéki foshalmazban megnyertek volna engem szavazójuknak.
csebi
MP elhíresült mondatai óta Momo úgy beszél rólam mint, akit megbántott MP és idézem:
"Magyar nyilatkozata nem pusztán annak a 266 151 embernek a megbélyegzése, a nemzetből való kirekesztése, akik aláírásukkal támogatták a NOlimpia-kezdeményezést."
Köszönöm, h ennyire aggódnak a kirekesztettségem miatt, de nem érzem magam se megbélyegezve, se kirekesztve.
Szóval számomra annyira bűnben fogant a momo, amennyire MP maga. Nekünk ellenzéki szavazóknak ez jutott. Orrbefogva szavazni, de legalább a Momo és a Tisza jól elvannak egymással.
dawyd728
Negritis, a vajda
több mint 1 éve
Abban egyetértek én is, hogy az elmúlt 14 évben ha az egyik ezt mondja akkor a másik a szöges ellentétét. De sportszeretőként mondom, hogy tényleg nem való nekünk az olimpia, nem vagyunk rá felkészülve. Ennél jóval profibb városok is belebuktak ebbe. Jó nem vagyok Fideszes, de tényleg azon kevés Fideszes, aki aggyal rendelkezik, szerintem is így gondolja.Nulla.Ugyanis a nolimpia kampány nem az olimpiáról szólt, hanem arról amiről 14 éve minden ellenzéki megmozdulás - hogy Orbánnak a kurva anyja. Azt a bődületes kamut bemondani, hogy valakik valamiféle “higgadt párbeszédet” akartak a témában, az kb. olyan, mint azt mondani, hogy a Tiszára a közpolitikai programja miatt szavaznék, meg a remek oktatási reform-terve miatt, nem azért mert az Orbánnak a kurva anyja. Pedig ugye de. Csak az emberek 99%a nem szereti magának sem bevallani, hogy primer érzelmek alapján dönt az életét érintő legtöbb kérdésben. Ami pedig nem érinti közvetlenül - olimpia, választások - na ott meg aztán végképp.Vajon hányan írták alá úgy mint te a NOlimpia kampányt ami a no olimpiára utal?“ Az interjú során a budapesti olimpia is szóba került, Magyar Péter erről azt mondta, csak társadalmi vita után lehet eldönteni, hogy kell-e olimpia Budapestre, ezért egyelőre nem mond véleményt. ”Leírtam már párszor. Momonak alaírtam és aláírásommal arra hatalmaztam fel őket, h kényszerítsék ki a vitát. Momo nem vitát kényszerített ki, hanem többek között az én aláírásom hátán felkapaszkodva számukra jól fizető O1G pártot alakított, ami 7 év alatt egyszer se tudta elmondani, h ebben a magyar ellenzéki foshalmazban megnyertek volna engem szavazójuknak.
csebi
dawyd728
Negritis, a vajda
(Elnézést attól a 12 embertől aki álmatlanul forgolódott az olimpia kapcsán, hogy kell-e vagy sem, és remegve várta a diskurzust, ezért irt alá, ők _nyilván_ kivételek)
MC12
több mint 1 éve
Nulla.Ugyanis a nolimpia kampány nem az olimpiáról szólt, hanem arról amiről 14 éve minden ellenzéki megmozdulás - hogy Orbánnak a kurva anyja. Azt a bődületes kamut bemondani, hogy valakik valamiféle “higgadt párbeszédet” akartak a témában, az kb. olyan, mint azt mondani, hogy a Tiszára a közpolitikai programja miatt szavaznék, meg a remek oktatási reform-terve miatt, nem azért mert az Orbánnak a kurva anyja. Pedig ugye de. Csak az emberek 99%a nem szereti magának sem bevallani, hogy primer érzelmek alapján dönt az életét érintő legtöbb kérdésben. Ami pedig nem érinti közvetlenül - olimpia, választások - na ott meg aztán végképp.Vajon hányan írták alá úgy mint te a NOlimpia kampányt ami a no olimpiára utal?“ Az interjú során a budapesti olimpia is szóba került, Magyar Péter erről azt mondta, csak társadalmi vita után lehet eldönteni, hogy kell-e olimpia Budapestre, ezért egyelőre nem mond véleményt. ”Leírtam már párszor. Momonak alaírtam és aláírásommal arra hatalmaztam fel őket, h kényszerítsék ki a vitát. Momo nem vitát kényszerített ki, hanem többek között az én aláírásom hátán felkapaszkodva számukra jól fizető O1G pártot alakított, ami 7 év alatt egyszer se tudta elmondani, h ebben a magyar ellenzéki foshalmazban megnyertek volna engem szavazójuknak.
csebi
dawyd728
Negritis, a vajda
(Elnézést attól a 12 embertől aki álmatlanul forgolódott az olimpia kapcsán, hogy kell-e vagy sem, és remegve várta a diskurzust, ezért irt alá, ők _nyilván_ kivételek)
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 1 éve
Én úgy emlékszem (lehet rosszul) hogy a momentum az olimpia ellen volt de az álláspontjuk mellett szerettek volna hogy döntsön erről a nép. Erről is szólt az aláírás kezdeményezés. Tehát ok a legdirektebb társadalmi vitat akartak erről. Emiatt beléjük szállt a Magyar Péter majd most ugyanezt mondja mint akkor a momentum. Hipokracia ezer fokon.Az a kampány nem az olimpia ellen, hanem a transzparens döntés mellett volt.Vajon hányan írták alá úgy mint te a NOlimpia kampányt ami a no olimpiára utal?“ Az interjú során a budapesti olimpia is szóba került, Magyar Péter erről azt mondta, csak társadalmi vita után lehet eldönteni, hogy kell-e olimpia Budapestre, ezért egyelőre nem mond véleményt. ”Leírtam már párszor. Momonak alaírtam és aláírásommal arra hatalmaztam fel őket, h kényszerítsék ki a vitát. Momo nem vitát kényszerített ki, hanem többek között az én aláírásom hátán felkapaszkodva számukra jól fizető O1G pártot alakított, ami 7 év alatt egyszer se tudta elmondani, h ebben a magyar ellenzéki foshalmazban megnyertek volna engem szavazójuknak.
csebi
dawyd728
Negritis, a vajda
Dzsokijuing
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 1 éve
Az a kampány nem az olimpia ellen, hanem a transzparens döntés mellett volt.Vajon hányan írták alá úgy mint te a NOlimpia kampányt ami a no olimpiára utal?“ Az interjú során a budapesti olimpia is szóba került, Magyar Péter erről azt mondta, csak társadalmi vita után lehet eldönteni, hogy kell-e olimpia Budapestre, ezért egyelőre nem mond véleményt. ”Leírtam már párszor. Momonak alaírtam és aláírásommal arra hatalmaztam fel őket, h kényszerítsék ki a vitát. Momo nem vitát kényszerített ki, hanem többek között az én aláírásom hátán felkapaszkodva számukra jól fizető O1G pártot alakított, ami 7 év alatt egyszer se tudta elmondani, h ebben a magyar ellenzéki foshalmazban megnyertek volna engem szavazójuknak.
csebi
dawyd728
Negritis, a vajda
A párbeszéd a polgári társadalmak kötelező eleme, ezért kell V. Iktor trónfosztása ASAP.
Szerkesztette: Dzsokijuing
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
Vajon hányan írták alá úgy mint te a NOlimpia kampányt ami a no olimpiára utal?“ Az interjú során a budapesti olimpia is szóba került, Magyar Péter erről azt mondta, csak társadalmi vita után lehet eldönteni, hogy kell-e olimpia Budapestre, ezért egyelőre nem mond véleményt. ”Leírtam már párszor. Momonak alaírtam és aláírásommal arra hatalmaztam fel őket, h kényszerítsék ki a vitát. Momo nem vitát kényszerített ki, hanem többek között az én aláírásom hátán felkapaszkodva számukra jól fizető O1G pártot alakított, ami 7 év alatt egyszer se tudta elmondani, h ebben a magyar ellenzéki foshalmazban megnyertek volna engem szavazójuknak.
csebi
dawyd728
Szerkesztette: Negritis, a vajda
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
dawyd728
4 034
“ Az interjú során a budapesti olimpia is szóba került, Magyar Péter erről azt mondta, csak társadalmi vita után lehet eldönteni, hogy kell-e olimpia Budapestre, ezért egyelőre nem mond véleményt. ”Leírtam már párszor. Momonak alaírtam és aláírásommal arra hatalmaztam fel őket, h kényszerítsék ki a vitát. Momo nem vitát kényszerített ki, hanem többek között az én aláírásom hátán felkapaszkodva számukra jól fizető O1G pártot alakított, ami 7 év alatt egyszer se tudta elmondani, h ebben a magyar ellenzéki foshalmazban megnyertek volna engem szavazójuknak.
csebi
több mint 1 éve
444.hu/2024/08/14/hivatali-vesztegetessel-gyanusitjak-obuda-dk-s-polgarmesteretHa az ötödik, meg a kilencedik kerületi ingatlanmutyi ügyében is ilyen hatékony lett volna a T. Hatóság, akkor még el is tudnám hinni, hogy nem politikai megrendelés van az ügy mögött.
gondolom az alpolgi előzetben elfogadta az ajánlatot.
Amadeus the Young
Azzal együtt persze, hogy jelen ügy esetében addig nem ítélkezem, amíg a bizonyítékokat nem terjesztik elő.
több mint 1 éve
Pont ezt mondta el kétszer kb“ Az interjú során a budapesti olimpia is szóba került, Magyar Péter erről azt mondta, csak társadalmi vita után lehet eldönteni, hogy kell-e olimpia Budapestre, ezért egyelőre nem mond véleményt. ”Persze, hogy kell, új versenyszámokkal: rövidtávú várólista- és tanárhiány-csökkentés, korrupció megúszás és hasonlók.
csebi
Normális, hogy még mindig a közbeszéd része az olimpia Európa szegényházában?
Dzsokijuing
több mint 1 éve
“ Az interjú során a budapesti olimpia is szóba került, Magyar Péter erről azt mondta, csak társadalmi vita után lehet eldönteni, hogy kell-e olimpia Budapestre, ezért egyelőre nem mond véleményt. ”Persze, hogy kell, új versenyszámokkal: rövidtávú várólista- és tanárhiány-csökkentés, korrupció megúszás és hasonlók.
csebi
Normális, hogy még mindig a közbeszéd része az olimpia Európa szegényházában?
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
“ Az interjú során a budapesti olimpia is szóba került, Magyar Péter erről azt mondta, csak társadalmi vita után lehet eldönteni, hogy kell-e olimpia Budapestre, ezért egyelőre nem mond véleményt. ”A bűnben fogant Magyar Péter
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 1 éve
444.hu/2024/08/14/hivatali-vesztegetessel-gyanusitjak-obuda-dk-s-polgarmesteretgondolom az alpolgi előzetben elfogadta az ajánlatot.
több mint 1 éve
Érdekes fejlemény, de érettmedia1.hu/2024/08/13/puzser-dontese-tavozas-atv-spirt-fm-tiszteletben-tartjak-koszonik-megujulas/
több mint 1 éve
Jól látod, más a mentalításunk. Nem azért mert BP-n élek 😊ok, rendben, bár két malomban őrlünk 😊Nem tudom mikor láttál utoljára multit, de ott létezik a home office lehetősége, nagyon kevés olyan hely van ahol azt mondják hogy inkább menj el táppénzre a gyerekkel a HO helyett. Még az állami szektorban a HO egy olyan dolog amihez maga Orbán engedélye kell. Budapestről nem is írnék, mert ez más világ, itt már az a fura ha be kell járni. Kisebb vállalkozóról nem tudok nyilatkozni, az kevés van a környezetemben.Húh most aztán egy huszáros vágással, parád riposzttal leírtad a tutit. Nem mondom, hogy nincs igazad egyáltalán, sőt, de engedd meg, mint nem BP-n élő vidéki suttyóként árnyaljam a képet.Ez megint csak kifogás, ha valakinek már van egy diplomája, és beszél angolul, annyi nyitott kapu van ahova be tudna lépni. Nem kell ezért Budapestre jönni, megyeszékhelyeken is megvannak a lehetőségek, csak ki kellene lépni a komfortzónából, amire nem hajlandók az emberek, kifogásokat keresnek.jó de akinek ilyen államtudományi végzettsége van, az hogy helyezkedjen el a versenyszférában, ha nem akar menni betanított munkásnak vagy adatrögzítőnek. kormányhivatalban meg Budapesten is ugyanazt a fos illetményt kapja mint vidéken, de cserébe ott az albérlet is drágább.Tessék ellene tenni..ja hogy az fájni fog? El kel költözni? áá azt azért nem, akkor maradjon inkább ez. Amíg az ország több mint fele így áll hozzá a dolgokhoz marad is a Fidesz, mindenki csak addig szeretne változást amíg az nem fáj neki.Nem tudom ki hogy van vele, de én egyáltalán nem sajnálom őket. Volt barátnőm az egyik ilyen sóhivatalban dolgozott, ezek a helyek a Fidesz szavazók melegágya, akik úgy gondolják ha nem nyer Orbán akkor vége mindennek, és nem lesz munkájuk. Arról ne is beszéljünk hogy olyan nyíltan ment a homofóbia náluk..vidéken nem egyszerű váltani. kevés a munkalehetőség, uram-bátyám világ van, még a legalja irodai álláshoz is protekció kell.
Ahogy Amdeus is írta, ezek az emberek inkább éhen halnak mint váltanának.
Nomac
deyell
Nomac
deyell
Panaszkodni mindig könnyebb mint változtatni.
A kormány is ügyesen röghöz köti az embereket a CSOK-al, és mindenféle támogatott hitelekkel, ha fel is merül a fejében hogy változtatni kellene, rengeteg dolgok lesz ami visszahúzza a valóságba, és marad robotolni...
Nomac
Jelen esetben kormányhivatali tisztviselőkről van/volt szó. Amennyire én tudom, ebben a szférában a munkavállalók 70, de egyes osztályokon 80-90%-a nő. A fiatalabbak azért választják sokszor a közszférát, mert ott nem annyira nézik ferde szemmel, ha GYEsre mennek és ami még fontosabb, ha táppénzre mennek beteg gyerekkel. Nem tudom, neked van e gyereked, ha igen maradtál e otthon vele, ha két-három hetetnte betaknyosdik az óvoda/ iskola első évében, de van olyan gyerek, aki ezt évekig stabilan hozza. Versenyszférában, multinál, de főleg kisebb vállalkozónál ezt nem igazán reagálják le jól.
Amire a gyerekek(ek) megnő(nek) már közel negyvenhez ugyan lehetséges a váltás, de később már megint csak nem, mert ahogy deyell is írta 50+ nőkért nem feltétlen kapkodnak a multik, meg úgy senki sem. A másik dolog, pár éve még (főleg itt a gyarmatokon) nem volt jelentős fizetésbeli különbség a két szféra között. A harmadik a biztonság, még mindig kevésbé valószínű a picsánrúgás onnan, ne felejtsük el a covid éveit, majd azóta sem szárnyal a gazdaság.
A negyedik érv, hogy a nők kevésbé vállalkoznak, de még az sem nagyon működik nekik, mint manapság egy csomó, amúgy diplomás embernek, hogy ügyes kezűek, precízek, és az építőiparban kipróbálják magukat pár évre, a rendkívül túlképzett diplomás mócsingok fizetésének többszörösét megkeresve.....
Az is igaz, hogy olvastam, hallottam, hogy BP-n, nagyobb megyeszékhelyen elég sok betöltetlen álláshely van a közszférában, pont azért, mert ott könnyebb váltani és jelentős a fizetésbeli különbség a versenyszféra javára. Kisvárosokban, kisebb megyeszékhelyeken ez nem ilyen egyszerű.
A nagyvárosba költözés pedig, ha már család, gyerekek vannak szintén nem egyszerű, gyökértelenül (szülők, rokonok,barátok nélkül) menni nem igazán opció, bár nyilván sokan, többen innen a fórumról is megtették.
Szóval, van igazságod, tényleg túlságosan röghöz kötöttek az emberek MO-n, de néha érdemes egy másik szemüveget is feltenni.
csi77
Nem tudom milyen tapasztalatod van, de a covid közel nem ütötte meg a munkahelyeket mint ami most van, volt egy nagy lejtmenet, majd nagyon gyorsan visszapattant minden. 2023 ősze körül amikor már láthatóak voltak az év végi eredmények, nagyon sok multinál lett létszámstop, a cash szinte mindenhol gond. Diplomás irodai munka terén sokkal rosszabb most a helyzet mint a covid idejében volt.
Nem kell feltétlen mindent felrúgni, mindenki lakik egy nagyváros, közepes város közelében, ahol vannak lehetőségek, tudna váltatni anélkül hogy fel kéne rúgni teljesen az életét. Odáig sem jut el hogy próbálkozzon, mert elkezdi sorolni az érveket mint te, és meg sem írja az önéletrajzát. Mit veszítene ha próbálkozik?
Ezt a sok kifogást ami felsoroltál a munkáltató is tudja is éppen ezért ki is használja. Ha mobilisabb, bátrabb lenne a lakosság egy része, sokkal jobb lenne a helyzet a peremvidékeken is. Amíg ez van, a vállalkozók és az állam örül az olcsó rabszolgának 😊
Nomac
csi77
több mint 1 éve
ok, rendben, bár két malomban őrlünk 😊Nem tudom mikor láttál utoljára multit, de ott létezik a home office lehetősége, nagyon kevés olyan hely van ahol azt mondják hogy inkább menj el táppénzre a gyerekkel a HO helyett. Még az állami szektorban a HO egy olyan dolog amihez maga Orbán engedélye kell. Budapestről nem is írnék, mert ez más világ, itt már az a fura ha be kell járni. Kisebb vállalkozóról nem tudok nyilatkozni, az kevés van a környezetemben.Húh most aztán egy huszáros vágással, parád riposzttal leírtad a tutit. Nem mondom, hogy nincs igazad egyáltalán, sőt, de engedd meg, mint nem BP-n élő vidéki suttyóként árnyaljam a képet.Ez megint csak kifogás, ha valakinek már van egy diplomája, és beszél angolul, annyi nyitott kapu van ahova be tudna lépni. Nem kell ezért Budapestre jönni, megyeszékhelyeken is megvannak a lehetőségek, csak ki kellene lépni a komfortzónából, amire nem hajlandók az emberek, kifogásokat keresnek.jó de akinek ilyen államtudományi végzettsége van, az hogy helyezkedjen el a versenyszférában, ha nem akar menni betanított munkásnak vagy adatrögzítőnek. kormányhivatalban meg Budapesten is ugyanazt a fos illetményt kapja mint vidéken, de cserébe ott az albérlet is drágább.Tessék ellene tenni..ja hogy az fájni fog? El kel költözni? áá azt azért nem, akkor maradjon inkább ez. Amíg az ország több mint fele így áll hozzá a dolgokhoz marad is a Fidesz, mindenki csak addig szeretne változást amíg az nem fáj neki.Nem tudom ki hogy van vele, de én egyáltalán nem sajnálom őket. Volt barátnőm az egyik ilyen sóhivatalban dolgozott, ezek a helyek a Fidesz szavazók melegágya, akik úgy gondolják ha nem nyer Orbán akkor vége mindennek, és nem lesz munkájuk. Arról ne is beszéljünk hogy olyan nyíltan ment a homofóbia náluk..vidéken nem egyszerű váltani. kevés a munkalehetőség, uram-bátyám világ van, még a legalja irodai álláshoz is protekció kell.
Ahogy Amdeus is írta, ezek az emberek inkább éhen halnak mint váltanának.
Nomac
deyell
Nomac
deyell
Panaszkodni mindig könnyebb mint változtatni.
A kormány is ügyesen röghöz köti az embereket a CSOK-al, és mindenféle támogatott hitelekkel, ha fel is merül a fejében hogy változtatni kellene, rengeteg dolgok lesz ami visszahúzza a valóságba, és marad robotolni...
Nomac
Jelen esetben kormányhivatali tisztviselőkről van/volt szó. Amennyire én tudom, ebben a szférában a munkavállalók 70, de egyes osztályokon 80-90%-a nő. A fiatalabbak azért választják sokszor a közszférát, mert ott nem annyira nézik ferde szemmel, ha GYEsre mennek és ami még fontosabb, ha táppénzre mennek beteg gyerekkel. Nem tudom, neked van e gyereked, ha igen maradtál e otthon vele, ha két-három hetetnte betaknyosdik az óvoda/ iskola első évében, de van olyan gyerek, aki ezt évekig stabilan hozza. Versenyszférában, multinál, de főleg kisebb vállalkozónál ezt nem igazán reagálják le jól.
Amire a gyerekek(ek) megnő(nek) már közel negyvenhez ugyan lehetséges a váltás, de később már megint csak nem, mert ahogy deyell is írta 50+ nőkért nem feltétlen kapkodnak a multik, meg úgy senki sem. A másik dolog, pár éve még (főleg itt a gyarmatokon) nem volt jelentős fizetésbeli különbség a két szféra között. A harmadik a biztonság, még mindig kevésbé valószínű a picsánrúgás onnan, ne felejtsük el a covid éveit, majd azóta sem szárnyal a gazdaság.
A negyedik érv, hogy a nők kevésbé vállalkoznak, de még az sem nagyon működik nekik, mint manapság egy csomó, amúgy diplomás embernek, hogy ügyes kezűek, precízek, és az építőiparban kipróbálják magukat pár évre, a rendkívül túlképzett diplomás mócsingok fizetésének többszörösét megkeresve.....
Az is igaz, hogy olvastam, hallottam, hogy BP-n, nagyobb megyeszékhelyen elég sok betöltetlen álláshely van a közszférában, pont azért, mert ott könnyebb váltani és jelentős a fizetésbeli különbség a versenyszféra javára. Kisvárosokban, kisebb megyeszékhelyeken ez nem ilyen egyszerű.
A nagyvárosba költözés pedig, ha már család, gyerekek vannak szintén nem egyszerű, gyökértelenül (szülők, rokonok,barátok nélkül) menni nem igazán opció, bár nyilván sokan, többen innen a fórumról is megtették.
Szóval, van igazságod, tényleg túlságosan röghöz kötöttek az emberek MO-n, de néha érdemes egy másik szemüveget is feltenni.
csi77
Nem tudom milyen tapasztalatod van, de a covid közel nem ütötte meg a munkahelyeket mint ami most van, volt egy nagy lejtmenet, majd nagyon gyorsan visszapattant minden. 2023 ősze körül amikor már láthatóak voltak az év végi eredmények, nagyon sok multinál lett létszámstop, a cash szinte mindenhol gond. Diplomás irodai munka terén sokkal rosszabb most a helyzet mint a covid idejében volt.
Nem kell feltétlen mindent felrúgni, mindenki lakik egy nagyváros, közepes város közelében, ahol vannak lehetőségek, tudna váltatni anélkül hogy fel kéne rúgni teljesen az életét. Odáig sem jut el hogy próbálkozzon, mert elkezdi sorolni az érveket mint te, és meg sem írja az önéletrajzát. Mit veszítene ha próbálkozik?
Ezt a sok kifogást ami felsoroltál a munkáltató is tudja is éppen ezért ki is használja. Ha mobilisabb, bátrabb lenne a lakosság egy része, sokkal jobb lenne a helyzet a peremvidékeken is. Amíg ez van, a vállalkozók és az állam örül az olcsó rabszolgának 😊
Nomac
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 1 éve
telex.hu/belfold/2024/08/14/hazkutatas-obuda-polgarmester-kiss-laszlo-onkormanyzatalfahir.hu/hirek/terhelo_vallomasok_a_fideszes_polgarmester_ellen_az_ugyeszseget_nem_erdekeli_ont_igen
Ez a béna kit felejtett el kifizetni?
csipkelli
same kerület vibe.
több mint 1 éve
#kormanyoznitudnakm.hvg.hu/gazdasag/20240814_Besult-a-kormany-csodafegyvere-az-akkugyartas-osszeomlott-es-lent-is-maradt
több mint 1 éve
csipkelli
4 010
telex.hu/belfold/2024/08/14/hazkutatas-obuda-polgarmester-kiss-laszlo-onkormanyzatEz a béna kit felejtett el kifizetni?
több mint 1 éve
Ok, elfogadom, de nem mindenhol játszik a HO, illetve, ahogy megjegyeztem, minél kisebb a település, annál kevésbé található ilyen felfogású foglalkoztató, marad a magyar KKV szektor, ahol ez (sokszor érthetően) nem ilyen egyszerű.A fiatalabbak azért választják sokszor a közszférát, mert ott nem annyira nézik ferde szemmel, ha GYEsre mennek és ami még fontosabb, ha táppénzre mennek beteg gyerekkel. Nem tudom, neked van e gyereked, ha igen maradtál e otthon vele, ha két-három hetetnte betaknyosdik az óvoda/ iskola első évében, de van olyan gyerek, aki ezt évekig stabilan hozza. Versenyszférában, multinál, de főleg kisebb vállalkozónál ezt nem igazán reagálják le jól.Magához a vitához nem szólnék hozzá, de itt azt meg kell említenem, hogy tapasztalataim szerint egy multi se engedi meg magának és nem is engedheti meg magának, hogy ferde szemmel nézzen ezek miatt. Baromi nagy a verseny, így azt kell mutatni, hogy nálunk családbarátabb hely a világon nincs.
csi77
Nem mellesleg én is, mint vezető átérzem azt, hogy munkáltatóként milyen rossz, ha elmennek szülni az alkalmazottaim, de eszembe nem jutna, hogy emiatt problémázzak vagy emiatt egy tehetséges fiatal nő helyett egy tehetségtelenebb férfit vegyek fel.
Céges szempontból leírom a mi eljárásunkat (és ez szerintem még nem is kiemelkedő a szférában): a szülési szabadságra menő anyuka egy nagyobb jutalmat kap (mondjuk ezt az apa is megkapja a gyerek születése után), illetve a 1 év után (a CSED végén) még egy jutalmat adunk (meg az esetek nagyrészében míg otthon vannak az anyák kapnak egy jutalmat mert elég ideje vannak a cégnél).
Visszatérés után: 4/6/8 órás (választás szerint), kötetlen munkarend (akkor végzi a munkáját mikor akarja, az elején törzsidő nélkül), korlátlan HO.
Jughead
Egyébként én nem vitatkoztam.
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png