Soccer

41 feliratkozó

több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 314
De igen érdekes azt hinni hogy máshol nincs 5 hülye akik miatt ugyanilyen szankciókat lehetne alkalmazni.
davemayer
Szerintem egyikünk sem hiszi azt. Mi csak annyit mondunk, hogy az, hogy mások büntetlenül lehetnek hülyék, még nem jogosít fel minket arra, hogy hülyék legyünk.

Lásd gyorshajtás. Attól hogy valaki 80-nal rotyog lakott területen, és nem kapják el a rendőrök, nekem még nem lesz semmi jogom 80-nal menni. Ettől még zavar, hogy őt nem kapják el, és ugyanúgy zavar ha a másik is, meg a harmadik is 80-nal megy.
Mikey
Ok, csak ez sport, ahol meg van mondva hogy mindennek az egyenlőség jegyében kell zajlania. Vagy nem?
davemayer
Egy ideális világban de.

De akkor megkérdezem: az, hogy valakit nem büntetnek meg a szabályok áthágásáért, feljogosít téged arra, hogy áthágd a szabályokat?

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 264 — NFL bracket champion '26
Vicces arc ez a horvát szöv. kap. is mondván h csak a teljesítmény számít, ezért nem hívta be a válogatottba Ante Rebicet. A csávó az utóbbi 3 meccsét a Juventus, a Liverpool és a Lazio ellen játszotta, 2 gól és 2 gólpassz a mérlege.
Csak h kontextusba helyezzük a dolgot: Rebic a csúfos EB-szereplés után kritizálta a szakmai stábot...

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
Cuchulain82 New England Patriots 985
De igen érdekes azt hinni hogy máshol nincs 5 hülye akik miatt ugyanilyen szankciókat lehetne alkalmazni.
davemayer
Szerintem egyikünk sem hiszi azt. Mi csak annyit mondunk, hogy az, hogy mások büntetlenül lehetnek hülyék, még nem jogosít fel minket arra, hogy hülyék legyünk.

Lásd gyorshajtás. Attól hogy valaki 80-nal rotyog lakott területen, és nem kapják el a rendőrök, nekem még nem lesz semmi jogom 80-nal menni. Ettől még zavar, hogy őt nem kapják el, és ugyanúgy zavar ha a másik is, meg a harmadik is 80-nal megy.
Mikey
Ok, csak ez sport, ahol meg van mondva hogy mindennek az egyenlőség jegyében kell zajlania. Vagy nem?
davemayer
lehet hogy én tévedek, de ami a lelátón történik az nem sport csupán szurkolás /jó esetben/
több mint 4 éve
davemayer Chicago Bears 15 495 — "Grammar maci"
Ok srácok, elfogadtam, szerintem jelentsék be hogy ezentúl mindenkinek csak a helyén szabad ülni, a száját a kezével letapasztva. Én nem látom azt hogy máshogy ezt meg lehetne oldani, más futballkultúrákban sem sikerült - csak nem kapnak büntetést érte.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Gondolom a lumpen alakokért akik letartóztatásba kerülnek külföldön nem szokott az angol, dán, német akármilyen kormány támogatóként, miniszteri szinten mentéseket végrehajtani.
Nem is fog addig itt semmi megváltozni amíg nem akarják az illetékesek.
A választások előtt meg végképp nem, hiszen bármikor szükség lehet rájuk egy spontán ‘TV székházas’ akcióhoz ha úgy alakul.
ozibozi
Kívancsi leszek egyszer véletlenül kicsúszol-e a narratívából és lesz-e egy olyan hszed ami nem lesz politikával átitatva. Ne érts félre, el fogom hinni hogy véletlenül fog történni.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
davemayer
Klaci79
davemayer
Klaci79
warr_b
Klaci79
warr_b
Klaci79
Azt nem érted hogy igen sokat segítene a probléma megoldásában ha az emberek azt látnák hogy hovatartozástól függetlenül a szabályok mindenkire vonatkoznak, màs sem ússza meg.

Így viszont annyi látszik hogy a small marketet szarrá büntetik, ezzel megfutva azokat a köröket amiket a nagy rasszizmus elleni crusade ellen meg kell (ugye te is láttad a racist-dortmund 3-4 újságcikket... ja várj Haaland fehér, mégis szarrá dobálták ezt most hogy?! Meg Gula is fehér, mégis megcsinálták a franciák, minden szankció nélkül, ezt hogy?!) de a big marketeket, ahol tényleg számítana is azt békén hagyják CSAK A KURVA PÉNZ MIATT.

Na akkor mesélj miről szól ez valójában...
davemayer
Nézd, nekem nem lenne attól jobb, ha azt látnám, hogy másnak is szar.
Nem normális dolog kimenni egy válogatott meccsre és huhogni, aztán azzal takarózni, hogy csak azért csináltam, mert az angoloknál sincs zárt kapus meccs. Ez oviban még elmegy, de ezen már lépjünk túl.
Tetszik nem tetszik, bár az angolok elég idiótán viselkedtek, de nem voltak rasszisták és tudomásom szerint pirotechnika sem volt a stadionban. Ezért bár lehet a többi dolog itt is és ott is megvolt (pohárdobálás/fütyülés) a nemzetközi szövetségek nem ezt, hanem a rasszizmust büntetik elsősorban.
Lehetett volna azt, hogy Herry Kane son of a bitch kórusban skandálni, de valahogy nem ezt találtuk meg. Vagy azt, hogy Sterling, te törpe, vagy akármi a b.zi persze nem, nekünk épp a bőrszínével kellett foglalkozni. Ilyet az angoloknál nem hallottam. Vagyis más büntetés jár nekünk, mint nekik, mert mást súlyú vétséget követtek el. De hangsúlyozom, semmivel nem lesz jobb kedvem, ha ők sem mehetnek ki szurkolni.
Egyébként ott vannak az eredeti cikkek, nem is említik talán a dobálást. Nem ezért van a zárt kapu. Hiába jössz nekem példákkal ahol dobálás volt, mert itt ez nem számít.
Biztosan velem van a gond, de én nem látok a dolgok mögött nagy Magyarország elleni összeesküvéseket, igaz mondjuk, hogy nem nézek híradót. Csak a tényeket látom, hallom, hogy elkövettük ezeket újra és újra, és eddig minden szankció nélkül, már ami a renitens szurkolókat illeti. Aztán mielőtt a saját portánkon rendet tennénk, elkezdünk mutogatni másra.
Ezt meg bizonyítani kellene, hogy a pénzről szól ebben az ítéletben bármi, mert mondani mindig könnyű.
Klaci79
Tehát akkor te elhiszed hogy egy random angol meccsen nincs rasszizmus?

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
davemayer

Mikey

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 21 112
Gondolom a lumpen alakokért akik letartóztatásba kerülnek külföldön nem szokott az angol, dán, német akármilyen kormány támogatóként, miniszteri szinten mentéseket végrehajtani.
Nem is fog addig itt semmi megváltozni amíg nem akarják az illetékesek.
A választások előtt meg végképp nem, hiszen bármikor szükség lehet rájuk egy spontán ‘TV székházas’ akcióhoz ha úgy alakul.
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 906 — Lucas Scott
én azt sem értem, hogy miért kell fasz nélkül baszni menni. elmondták ha ez lesz, megbüntetnek. megcsináltuk. megbüntettek. mert kurva fontos huhogni meg fütyülni a himnusz alatt, és az szabadságharc, de ha ellenünk csinálja az ellenfél tömege akkor prosztó gecik...
nem tök mindegy ebből a szempontból hogy más mit csinál? Mintha a Pistinek mondja az apja hogy ne cseszegesd a konnektort, mert megráz, de mivel látja hogy Józsit nem rázta meg, Pisti odamegy, és jól megbassza az áram...
gratulálok ezeknek a szabadságharcosoknak, miattuk nem mehet ki 60000 ember a stadionba megnézni a válogatottját. megérte azért mert valaki letérdelt, jó kis trade volt
Heisman
Pont nem a terdeles fütyülése a probléma hanem mert páran huhogtak.

Amúgy ti hogy küszöbölnétek ezt ki? Ha rágondol hogy huhog jöjjön Tom Cruise és üsse le?
Fair büntetni pár ember faszsága miatt a teljes nézőket? Ki gondolja a döntéshozók közül hogy ez a megoldàs? Tényleg elhiszitek hogy más futballpályán nincs 5 hülye?
davemayer
Nem ártott volna h pl az EB után akik miatt kaptunk büntetést azokat az MLSZ kitiltja pár évre.
Ehhez képest jött egy in medias res Rossitol h lecci ne huhogjatok. Ugye érezhető a különbség hogy mennyire másképp a két dolog?

Persze most már utólag jött Csányi h itt a buntit is bevasalja majd (ja gondolom mind a 65 misit, sok sikert) de ezt lehetett tudni h eső után köpönyeg

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 977
davemayer
Klaci79
davemayer
Klaci79
warr_b
Klaci79
warr_b
Klaci79
Azt nem érted hogy igen sokat segítene a probléma megoldásában ha az emberek azt látnák hogy hovatartozástól függetlenül a szabályok mindenkire vonatkoznak, màs sem ússza meg.

Így viszont annyi látszik hogy a small marketet szarrá büntetik, ezzel megfutva azokat a köröket amiket a nagy rasszizmus elleni crusade ellen meg kell (ugye te is láttad a racist-dortmund 3-4 újságcikket... ja várj Haaland fehér, mégis szarrá dobálták ezt most hogy?! Meg Gula is fehér, mégis megcsinálták a franciák, minden szankció nélkül, ezt hogy?!) de a big marketeket, ahol tényleg számítana is azt békén hagyják CSAK A KURVA PÉNZ MIATT.

davemayer
Nézd, nekem nem lenne attól jobb, ha azt látnám, hogy másnak is szar.
Nem normális dolog kimenni egy válogatott meccsre és huhogni, aztán azzal takarózni, hogy csak azért csináltam, mert az angoloknál sincs zárt kapus meccs. Ez oviban még elmegy, de ezen már lépjünk túl.
Tetszik nem tetszik, bár az angolok elég idiótán viselkedtek, de nem voltak rasszisták és tudomásom szerint pirotechnika sem volt a stadionban. Ezért bár lehet a többi dolog itt is és ott is megvolt (pohárdobálás/fütyülés) a nemzetközi szövetségek nem ezt, hanem a rasszizmust büntetik elsősorban.
Lehetett volna azt, hogy Herry Kane son of a bitch kórusban skandálni, de valahogy nem ezt találtuk meg. Vagy azt, hogy Sterling, te törpe, vagy akármi a b.zi persze nem, nekünk épp a bőrszínével kellett foglalkozni. Ilyet az angoloknál nem hallottam. Vagyis más büntetés jár nekünk, mint nekik, mert mást súlyú vétséget követtek el. De hangsúlyozom, semmivel nem lesz jobb kedvem, ha ők sem mehetnek ki szurkolni.
Egyébként ott vannak az eredeti cikkek, nem is említik talán a dobálást. Nem ezért van a zárt kapu. Hiába jössz nekem példákkal ahol dobálás volt, mert itt ez nem számít.
Biztosan velem van a gond, de én nem látok a dolgok mögött nagy Magyarország elleni összeesküvéseket, igaz mondjuk, hogy nem nézek híradót. Csak a tényeket látom, hallom, hogy elkövettük ezeket újra és újra, és eddig minden szankció nélkül, már ami a renitens szurkolókat illeti. Aztán mielőtt a saját portánkon rendet tennénk, elkezdünk mutogatni másra.
Ezt meg bizonyítani kellene, hogy a pénzről szól ebben az ítéletben bármi, mert mondani mindig könnyű.
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 967 — The Mathematician
 rangado.24.hu/nemzetkozi_foci/2021/09/21/lens-lille-ligue-1-maszturbalo-szurkolo/
empty taxi
Hogy klasszikust idezzek:
"That's a challenging wank..."
rokaur
ő kiment leereszteni a fáradt olajat 😀

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 314
davemayer

Szerkesztette: Mikey

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
rokaur 876
 rangado.24.hu/nemzetkozi_foci/2021/09/21/lens-lille-ligue-1-maszturbalo-szurkolo/
empty taxi
Hogy klasszikust idezzek:
"That's a challenging wank..."
több mint 4 éve
De látom a kifigurázás megint megy itt sokaknak, afelett meg hogy màsok semmit sem kapnak ugyanazért vagy rosszabbért szépen átsiklotok azzal hogy azzal nem törődjünk. Gratulálok.
davemayer
Hát figyelj, én magyar válogatott meccsre szeretnék menni, felőlem Spanyolországban/Finnországban/Belgiumban/akárhol máshol bármi történhet mert leszarom.
Heisman
Én is szeretnék és hidd el alapesetben én is leszarom.
De igen érdekes azt hinni hogy máshol nincs 5 hülye akik miatt ugyanilyen szankciókat lehetne alkalmazni. Vagy rá kell jönnünk arra is hogy ez az egész BLM faszság is csak miattunk gyűrűzött be Nyugat-Európába is, ott már tuti megoldották és csak nekünk akarnak példát mutatni hogy is kell PC-n élni...

Ami ebben engem zavar hogy arra használják, mások (a mi/ti) szórakozását illetve annak elvételét hogy ezzel tömjék tele az aktivisták száját hogy "mi teszünk a rasszizmus ellen". Egy nagy fenéket, politikai nyelven tipikus látszat intézkedés.

Nekem ez a "ne törődjünk a más dolgával" a sportban olyan mintha most arról akarnátok meggyőzni hogy az nem probléma hogy nálunk minden védekező csapat kezezésért a 16oson belül 11est adnak (tegyük fel hogy ez a szabály), másoknál meg csak ha úgy gondolják. Mondhatnátok, hogy hát "ők szóltak előre", hiszen ugye ez a szabály, de kurvára fájna sztem ha ellenünk 5 11est rúgnának az angolok ellen meg egyet sem... na ilyen a mai egyenlőség a rasszizmus elleni harot tekintve a sportban.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 967 — The Mathematician
én azt sem értem, hogy miért kell fasz nélkül baszni menni. elmondták ha ez lesz, megbüntetnek. megcsináltuk. megbüntettek. mert kurva fontos huhogni meg fütyülni a himnusz alatt, és az szabadságharc, de ha ellenünk csinálja az ellenfél tömege akkor prosztó gecik...
nem tök mindegy ebből a szempontból hogy más mit csinál? Mintha a Pistinek mondja az apja hogy ne cseszegesd a konnektort, mert megráz, de mivel látja hogy Józsit nem rázta meg, Pisti odamegy, és jól megbassza az áram...
gratulálok ezeknek a szabadságharcosoknak, miattuk nem mehet ki 60000 ember a stadionba megnézni a válogatottját. megérte azért mert valaki letérdelt, jó kis trade volt
Heisman

Amúgy ti hogy küszöbölnétek ezt ki? Ha rágondol hogy huhog jöjjön Tom Cruise és üsse le?
Fair büntetni pár ember faszsága miatt a teljes nézőket? Ki gondolja a döntéshozók közül hogy ez a megoldàs? Tényleg elhiszitek hogy más futballpályán nincs 5 hülye?
davemayer
mond már meg hogy te meg én milyen büntetést kaptunk?
elvettek egy kiváltságot? a szemetek

az meg hogy gondolat rendőrség van faszság mert (legalábbis még) nincs, engem se büntetnek meg azért mert ránézek egy nőre és feláll a faszom (sőt ha látens pedo lennék és egy gyerekre állna fel azért se büntetnének meg) el kell követni a dolgokat mielőtt jöhet az ítélet, azokat pedig elkövették

érdekes mikor cigánybűnözésről van szó akkor a kollektív és eredendő bűnösség teljesen normális
és oldják meg ők hogy kivetik magukból
mikor arról hogy belülről rohad a rendőrség vagy hogy a szurkolók nem tudnak viselkedni akkor csak "néhány romlott alma"
szerintem sem jó dolgok a kollektív bűnösség, de nem is látom hogy 60ezer embert börtönbe zártak volna vagy hogy követelné mindenki hogy az megtörténjen
ezen kívül még mindig nem hallottam semmit arról hogy akik csinálták a feszkót azok
a fifának a lehetőségei:
- zárt kapu
- pontlevonás
- kizárás
ezen kívül mit tudna csinálni?

én értem hogy mást nem büntetnek meg, de ez mi alól mentesít? tudom hogy ebben a kurva országban elfogadott hogy ha más lop, csal és hazudik akkor nekem is szabad de ez így nem helyes
majd ha nem lesz vaj a fülünk mögött akkor mutogathatunk
(amerikában ugye a feketék sérelmezik azt is hogy másokat nem ítélnek azért amiért őket igen, ami szintén nem jó
de persze ez se együttérzést és a helyzet megértését szüli hanem még durvább utálatot)

Szerkesztette: Negritis, a vajda

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Heisman

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Érdekes hogy mindenki annyival tud érvelni hogy fogadják el a nyilvánvaló kettős mércét és kushadjanak, ne haragudjatok de ez rettentő életszerűtlen. Hány ilyet tudnátok felsorolni a saját életetekből amikor vki nem tudta lenyelni a békát? Miért pont a labdarúgással foglalkozó közvéleménytől/szurkolóktól várnátok ezt?

Amíg nem lesz nemzetközi botrány az ilyen döntések, élethelyzetek után addig mitől várjátok pl hogy a sportdiplomáciai érdekérvényesítésünk hatékonysága változzon? Minden egyes magyar tevékenység ami bezárással járt van nemzetközi példa a közelmúltból ami megtorlatlan maradt, ti meg azt akarjátok hogy az emberek fogják be a szájukat ennek láttán illetve üljenek csendben egy futball meccsen. Sok sikert hozzá.

És igen, amíg nem vonatkoznak ugyanazok a szabályok egyes országok nézőire addig ez igenis felháborító, kérdezhetném hogy a sportnak nem az egyenlő szabályrendszer a lényege...? Mi mással kapcsolatban lehet csak igazán számon kérni a kettős mércét ha nem egy sporteseménnyel kapcsolatos történés kapcsán?
davemayer
Te tényleg azt gondolod, hogy azzal érdemes küzdeni a vélt vagy valós kettősmérce ellen, hogy még hangosabban fütyülök és még inkább huhogok, hiába figyelmeztet válogatott játékos, edző vagy sportvezető? Azt hiszed ezzel bármit elérsz a nemzetközi szövetségeknél? Mert akkor komolyan el kellene gondolkodnod ezen a helyzeten, mert eddig azt látjuk, hogy szopás van, de azért csak csinálják tovább néhányan. Kicsit mintha fordítva ülnél a lovon.
Klaci79
Mondtam én ezt egy szóval is?!

Ha én lennék döntési helyzetben nemzetközi botrányt csinálnék belőle, belengetve mindent amit csak lehet (akár visszalépést is pl). Valahogy ideje lenne jelezni hogy ahogy a rasszizmusnak, úgy a kettős mércének sincs helye. Legyenek szigorú ítéletek, de vonatkozzanak a szabályok mindenkire, ne a piac nagysága/pénz döntsön.
davemayer
Milyen nemzetközi botrányt? Ugye csak viccelsz! Akkor lehetne nemzetközi botrányt csinálni, ha nem huhognának a szurkolók, mert akkor tényleg nem lenne mire büntetni. (Igaz ebben az esetben nem is büntettek volna) Azon túl, hogy a Szijjártó Pepi berendel akit lehet, itt nincsen mozgástér! Előre szóltak, ha bármi rasszista dolog lesz, jön az eltiltás. Semmi meglepő dolog nem történt. Ezek után, még ha vissza is lépünk, szerinted érdekel valakit? Az lenne a következő, hogy még ki is tiltanak minket 1-2 vb selejtezőről....de na akkor aztán jól megmutattuk 😀
Klaci79
Szerencsére ezt tudomásul vették az angol, dán, francia, román, bulgár stb szurkolók is, és nem huhognak, dobálnak, skandálnak mindenféle oda nem illő rigmusokat. Oh wait... 😬😄
warr_b
Teljesen mindegy, hogy mit vettek figyelembe náluk. Nem is kellene nekünk másokkal foglalkozni. Az egy óvodás stílus, hogy másra mutogatunk. Nekünk mennyivel lenne jobb most, ha Anglia, Dánia, meg Románia stb zárt kapus meccset játszana? Szóltak előre, hogy ez lesz. Az Uefa döntése után tudhattuk azt is, hogy meg is teszik. Ezek után másokra mutogatni, minimum szomorú.
Klaci79
Tudod mi szomorú még? A kettős mérce. Hogy az angolok nyugodtan fütyülhetik más himnuszát, a saját térdelő játékosaikat, megrohamozhatják részeg csürheként jegy nélkül az eb döntőt, rugdalhatják az ellenfél földön fekvő szurkolóját (olasz nő), semmi nem történik, kábé embert is ölhetnének nyugodtan. És akkor még ezek ugatnak, hogy a magyar szurkolók hogy viselkednek (akiket persze (a fentiekhez képest) minden apróságért szénné büntetnek). De örülök hogy sokatok szerint ez így teljesen rendben van, hisz szólt a magasságot fifauefa, hogy meg fognak baszni 😊
Csak éppen ha következetesek lennének, és mindenkire egyenlően vonatkoznának a szabályok (ami ugye a sport alapja lenne), akkor kb sehol nem lehetne nézők előtt meccset rendezni. Azt meg már azért mégse lehet, mert hát ugye a lóvé meg a bevétel mindenek felett. Úgyhogy szerintem nyugodtan szopjon lovat a FIFA meg az UEFA is, az angolokról nem is beszélve 😎
warr_b
Azért tisztázzuk, senki nem mondta, hogy az rendben van, amit az angolok művelnek, vagy amilyen büntetés nekik ezért jár. Bár a jegy nélkül megrohamozzák az EB döntőt, szerintem nem egy focihoz kapcsolódó kérdés, teljesen külön lehet választani.
Sokan azt mondjuk, hogy nem az angolokkal kellene foglalkozni, mert nekem semmivel sem lesz jobb, ha nem mehetnek az angolok meccsre, de mi magyarok se.
Azt nem érted meg, hogy minket a saját faszságunk miatt büntetnek rommá, és semmit nem segítene ezen, ha másokat is büntetnének.
Jelenleg úgy tűnik, hogy az a rosszabb, ha huhogsz és egyértelmű rasszista bekiabálásokat hallanak, mint az általad felsorolt himnuszfütyülés, földön fekvő szurkoló rugdosás (ezt nem láttam hol volt, gondolom nem a lelátón hanem wc/büfé ilyesmi helyen) vagy jegy nélküli roham.
Egyébként a zárt kaput nem olyanért kaptuk, hogy kifütyültük az angolokat, hanem a tapasztalt incidensek súlyosságáért (after analyzing and taking into consideration all the circumstances of the case, specifically the seriousness of the incidents) vagyis egészen pontosan fogalmazva: “racist words and actions, throwing of objects, lighting of fireworks, blocked stairways".
Könnyen lehet, hogy pl csak tárgyak pályára dobálását, ahogy mások mi is megúsztuk volna "apróbb" pénzbüntetéssel, de a Raheem Sterling és Jude Bellingham-el szembeni huhogás és egyéb sértő megjegyzések mellett már nem mennek el ilyen könnyen. Nyilván ez sajnos egy kisebbség volt, de ennek ellenére az utóbbi időkben ezek az emberek ugyanúgy vehettek jegyet a mérkőzésre mint korábban, így várható volt, hogy nem történik semmi, amíg nincs fájó következmény.
Egyébként a lengyelek sem kaptak semmit (eddig) a térdelés kifütyüléséért, így akkor megint eléggé egyedül maradtunk a világban a problémáinkkal.
Klaci79

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 712 — "Montoya por favor!"
De látom a kifigurázás megint megy itt sokaknak, afelett meg hogy màsok semmit sem kapnak ugyanazért vagy rosszabbért szépen átsiklotok azzal hogy azzal nem törődjünk. Gratulálok.
davemayer
Hát figyelj, én magyar válogatott meccsre szeretnék menni, felőlem Spanyolországban/Finnországban/Belgiumban/akárhol máshol bármi történhet mert leszarom.

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 4 éve
Érdekes hogy mindenki annyival tud érvelni hogy fogadják el a nyilvánvaló kettős mércét és kushadjanak, ne haragudjatok de ez rettentő életszerűtlen. Hány ilyet tudnátok felsorolni a saját életetekből amikor vki nem tudta lenyelni a békát? Miért pont a labdarúgással foglalkozó közvéleménytől/szurkolóktól várnátok ezt?

Amíg nem lesz nemzetközi botrány az ilyen döntések, élethelyzetek után addig mitől várjátok pl hogy a sportdiplomáciai érdekérvényesítésünk hatékonysága változzon? Minden egyes magyar tevékenység ami bezárással járt van nemzetközi példa a közelmúltból ami megtorlatlan maradt, ti meg azt akarjátok hogy az emberek fogják be a szájukat ennek láttán illetve üljenek csendben egy futball meccsen. Sok sikert hozzá.

És igen, amíg nem vonatkoznak ugyanazok a szabályok egyes országok nézőire addig ez igenis felháborító, kérdezhetném hogy a sportnak nem az egyenlő szabályrendszer a lényege...? Mi mással kapcsolatban lehet csak igazán számon kérni a kettős mércét ha nem egy sporteseménnyel kapcsolatos történés kapcsán?
davemayer
Te tényleg azt gondolod, hogy azzal érdemes küzdeni a vélt vagy valós kettősmérce ellen, hogy még hangosabban fütyülök és még inkább huhogok, hiába figyelmeztet válogatott játékos, edző vagy sportvezető? Azt hiszed ezzel bármit elérsz a nemzetközi szövetségeknél? Mert akkor komolyan el kellene gondolkodnod ezen a helyzeten, mert eddig azt látjuk, hogy szopás van, de azért csak csinálják tovább néhányan. Kicsit mintha fordítva ülnél a lovon.
Klaci79

Ha én lennék döntési helyzetben nemzetközi botrányt csinálnék belőle, belengetve mindent amit csak lehet (akár visszalépést is pl). Valahogy ideje lenne jelezni hogy ahogy a rasszizmusnak, úgy a kettős mércének sincs helye. Legyenek szigorú ítéletek, de vonatkozzanak a szabályok mindenkire, ne a piac nagysága/pénz döntsön.
davemayer
Milyen nemzetközi botrányt? Ugye csak viccelsz! Akkor lehetne nemzetközi botrányt csinálni, ha nem huhognának a szurkolók, mert akkor tényleg nem lenne mire büntetni. (Igaz ebben az esetben nem is büntettek volna) Azon túl, hogy a Szijjártó Pepi berendel akit lehet, itt nincsen mozgástér! Előre szóltak, ha bármi rasszista dolog lesz, jön az eltiltás. Semmi meglepő dolog nem történt. Ezek után, még ha vissza is lépünk, szerinted érdekel valakit? Az lenne a következő, hogy még ki is tiltanak minket 1-2 vb selejtezőről....de na akkor aztán jól megmutattuk 😀
Klaci79
Szerencsére ezt tudomásul vették az angol, dán, francia, román, bulgár stb szurkolók is, és nem huhognak, dobálnak, skandálnak mindenféle oda nem illő rigmusokat. Oh wait... 😬😄
warr_b
Teljesen mindegy, hogy mit vettek figyelembe náluk. Nem is kellene nekünk másokkal foglalkozni. Az egy óvodás stílus, hogy másra mutogatunk. Nekünk mennyivel lenne jobb most, ha Anglia, Dánia, meg Románia stb zárt kapus meccset játszana? Szóltak előre, hogy ez lesz. Az Uefa döntése után tudhattuk azt is, hogy meg is teszik. Ezek után másokra mutogatni, minimum szomorú.
Klaci79
Akkor mutogatnánk másokra basszus ha azt mondanánk hogy mi nem érdemeltünk büntetést mert azok sem kaptak. De nem ezt mondjuk, hanem hogy ha ránk vonatkoznak a szabályok akkor màsokra miért nem?

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 712 — "Montoya por favor!"

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 340 — Vikings fan

davemayer
Klaci79

davemayer
Klaci79
warr_b
Klaci79
Tudod mi szomorú még? A kettős mérce. Hogy az angolok nyugodtan fütyülhetik más himnuszát, a saját térdelő játékosaikat, megrohamozhatják részeg csürheként jegy nélkül az eb döntőt, rugdalhatják az ellenfél földön fekvő szurkolóját (olasz nő), semmi nem történik, kábé embert is ölhetnének nyugodtan. És akkor még ezek ugatnak, hogy a magyar szurkolók hogy viselkednek (akiket persze (a fentiekhez képest) minden apróságért szénné büntetnek). De örülök hogy sokatok szerint ez így teljesen rendben van, hisz szólt a magasságot fifauefa, hogy meg fognak baszni 😊
Csak éppen ha következetesek lennének, és mindenkire egyenlően vonatkoznának a szabályok (ami ugye a sport alapja lenne), akkor kb sehol nem lehetne nézők előtt meccset rendezni. Azt meg már azért mégse lehet, mert hát ugye a lóvé meg a bevétel mindenek felett. Úgyhogy szerintem nyugodtan szopjon lovat a FIFA meg az UEFA is, az angolokról nem is beszélve 😎
warr_b
Lépjünk már hátrébb a nagy magyar büszkeségünkből és hogy minket mindenki bánt.
Töbszörös visszaesők vagyunk és az MLSZ is kb csak újjal mutogat a FIFA / UEFA-ra, hogy jaj büntetnek, ahelyett, hogy rendet tennének a saját házuk táján.
Az se segít, hogy a kormányunk is szembe megy azzal amit az UEFA/FIFA ( Soros bácsi ), hírdetni akar.
Széllel szembe pisilsz és csodálkozol, hogy hugyos leszel na ne már.
Másokra mutogatni akkor lehet, ha te már tiszta vagy, vagy legalább elindult a folyamat felé.
Ha te 150-el mész és elkapnak nem azt mondod, hogy Béla is a BMW-vel 160-nal ment hanem kifizeted és tanulsz belőle.
Persze mondhatod ilyenkor, hogy kettősmérce, de tudod kit érdekel ? Senkit.

Az a baj, hogy mindent összemosol, így az érvelésed gyengül.
Himnusz kifütyülése miatt kaptuk a büntetést? Nem. Akkor releváns? Mondjuk ez még közel van, aodk rá fél pontot.
Kifütyülik saját térdelő játékosait? Releváns? Nem, tudod miért mert a játékosok nem fogják feljelenteni majd lerendezik Anglián belül. De félpontot ennek is adok azért.
Megrohamozzák az EB döntőt jegy nélkül - totál nem releváns, semmi köze nincs a meccsen történő attrocitásokhoz, ez inkább londoni büntető ügy.
Tömegverekedés meccs után - semmi köze nincs a meccsen történő dolgokhoz. Ez is is inkább londoni belügy.

Persze értem, hogy fáj, hogy minket jobban büntetnek és engem is zavar, hogy nem feltétlen egyenlőek a mércék, de egy kis ország vagyunk, folyton - kimerem jelenteni, hogy minden meccsen, jönnek a rasszista bekiabálások és EB óta tudva lévő, hogy figyelnek is már erre.

Na ezekután csodálkozni, hogy megvagyunk büntetve?
Kb ez olyan mint amikor Robi és Géza is osztja a kocsmáros lányát. Robi 100kg izom, Géza meg egy nyikhaj gizda gyerek. Kocsmáros megunja, odamegy és lebasz egy irtó nagyot Gézának aki beesik az asztal alá.
Fel kell és nem bocsánatot kér, hanem azt mondja, hogy dehát Robi is beszólt neki.
Toca
Hogyne lenne már releváns? Minket is a szurkolók magatartása miatt büntettek meg, hát az is a szurkolók magatartása volt. Vagy kizárólag az számít, ami a lelátóról jön? Szóval akkor a stadion mellé az utcára kipakolhatok valami izmosabb kültéri hangosítást és tolhatom max hangerőn a hangszórókból a huhogást egy zártkapus meccsen, semmi következménye nem lesz? Ne vicceljünk már 😄
Amúgy lehetünk mi akármilyen kisangyalok, ülhet végig 60ezer néző néma csendben egy pisszenés nélkül, valamit akkor is ki fognak találni, ami miatt büntethetnek.
Persze az angoloknak lehet, a dánok is dobálhatják a sört, a lengyeleket sem piszkálják, nagyon maximum kapnak egy kis pénzbüntetést aztán annyi.
Hagyjuk már ezt a visszaeső dolgot is, azért számítunk annak mert a fifauefa évek óta basztat minket minden apróságért.

Az meg elég komoly probléma szerintem, hogy némi huhogásért sokkal komolyabban büntetnek, mint a tényleges fizikai erőszakért. Milyen világban élünk már?
Kb mintha azt mondanám rád, hogy dagadt disznó és kapnék érte két év letöltendőt, míg ha vascsővel szétbaszom a fejed akkor homlokráncolás és fizessek húszezer forint pénzbírságot.
De biztos nekem van kifacsart értékrendem...
warr_b
Nem kifacsar értékrended van csak osszemosol mindent.
Meg túl sok Vityát nézel ha azt hiszed ülnek a FIFA / UEFA-nal és azt nézik hogy a 30. Magyar válogatottal hogyan basszunk ki akkor is ha nem csinált semmit.
De tudom, mindenki minket akar lenyomni, elnyomni, szívatni.
több mint 4 éve
davemayer
Klaci79
davemayer
Klaci79
warr_b
Klaci79
warr_b
Toca
Hogyne lenne már releváns? Minket is a szurkolók magatartása miatt büntettek meg, hát az is a szurkolók magatartása volt. Vagy kizárólag az számít, ami a lelátóról jön? Szóval akkor a stadion mellé az utcára kipakolhatok valami izmosabb kültéri hangosítást és tolhatom max hangerőn a hangszórókból a huhogást egy zártkapus meccsen, semmi következménye nem lesz? Ne vicceljünk már 😄
Amúgy lehetünk mi akármilyen kisangyalok, ülhet végig 60ezer néző néma csendben egy pisszenés nélkül, valamit akkor is ki fognak találni, ami miatt büntethetnek.
Persze az angoloknak lehet, a dánok is dobálhatják a sört, a lengyeleket sem piszkálják, nagyon maximum kapnak egy kis pénzbüntetést aztán annyi.
Hagyjuk már ezt a visszaeső dolgot is, azért számítunk annak mert a fifauefa évek óta basztat minket minden apróságért.

Az meg elég komoly probléma szerintem, hogy némi huhogásért sokkal komolyabban büntetnek, mint a tényleges fizikai erőszakért. Milyen világban élünk már?
Kb mintha azt mondanám rád, hogy dagadt disznó és kapnék érte két év letöltendőt, míg ha vascsővel szétbaszom a fejed akkor homlokráncolás és fizessek húszezer forint pénzbírságot.
De biztos nekem van kifacsart értékrendem...
warr_b
Tényleg egy helyben toporgunk, ha nem fogadunk el bizonyos alapvetéseket. Mi indulunk egy tornán, ahol vannak szabályok. Ezek a szabályok másokra is vonatkoznak, de hogy ők betartják vagy nem, nem a mi dolgunk. Röhejessé teszi, ha hasonlóért őket másképp büntetik, de legfőképpen nem a mi dolgunk.
Volt előéletünk, ami miatt kiemelten figyeltek minket? - volt
Volt rasszista magatartás a mérkőzésen? - volt
Volt tárgyakkal való dobálás? - volt
Volt pirotechnika? - volt
Valóban úgy álltak a nézők, hogy nem lehetett megközelíteni a vészkijáratot? - fingom nincs, az ellenőr jelentése szerint volt.
Akkor miért csodálkozol a büntetésen?
Ha Angliában a verekedés és a jegy nélküliek támadása a stadionban történik, akkor más a helyzet, azzal foglalkozik az Uefa/Fifa. De ami a lelátón kívül, azzal sosem foglalkozott. Ennyi erővel, ha egy angol pubban a meccs alatt összeverekednek a Wembley-től 5 percre, azzal is kellene? Ugyan már.
A tényleges fizikai erőszakot jobban büntetik, azonban nem volt ilyen a lelátón és kész. Az Uefa nem rendőrség, nem nekik kell eljárni ilyen esetben.
Az értékrendedről nem tudok sokat, de sajnálom, ha nálad a majomhuhogás belefér egy focimeccsen. És szórakozni járok ki, hogy jól érezzem magam a haverokkal. És bár nem vagyok fekete, de kicsit sem tetszik, ha elkezdenek huhogni, vélt (milyen póló van rajta, igaz nem tudom elolvasni, de biztos buzi!) vagy valós (gólt rúgott az a g.ci) sérelmeik miatt, a nézők egy része.

Hangsúlyozom, nem tetszik, hogy zárt kapu, meg durva 200.000Chf-es büntetés, de nem a Fifa/uefa-t okolom, hogy ez megy a válogatottunk mérkőzésén. Nálunk kell változtatni valamit, mert már nem működik az, hogy kicsit huhogok kint a meccsen, vagy kicsit zsidózok, egyébként semmi bajom velük, de így vezetem le, hogy a gyárban már megint baszogatnak.
több mint 4 éve
clbass New Orleans Saints 3 168 — Saints fan
Töbszörös visszaesők vagyunk és az MLSZ is kb csak újjal mutogat a FIFA / UEFA-ra, hogy jaj büntetnek, ahelyett, hogy rendet tennének a saját házuk táján.
Az se segít, hogy a kormányunk is szembe megy azzal amit az UEFA/FIFA ( Soros bácsi ), hírdetni akar.

Másokra mutogatni akkor lehet, ha te már tiszta vagy, vagy legalább elindult a folyamat felé.
Ha te 150-el mész és elkapnak nem azt mondod, hogy Béla is a BMW-vel 160-nal ment hanem kifizeted és tanulsz belőle.

Himnusz kifütyülése miatt kaptuk a büntetést? Nem. Akkor releváns? Mondjuk ez még közel van, aodk rá fél pontot.
Kifütyülik saját térdelő játékosait? Releváns? Nem, tudod miért mert a játékosok nem fogják feljelenteni majd lerendezik Anglián belül. De félpontot ennek is adok azért.
Megrohamozzák az EB döntőt jegy nélkül - totál nem releváns, semmi köze nincs a meccsen történő attrocitásokhoz, ez inkább londoni büntető ügy.
Tömegverekedés meccs után - semmi köze nincs a meccsen történő dolgokhoz. Ez is is inkább londoni belügy.

Persze értem, hogy fáj, hogy minket jobban büntetnek és engem is zavar, hogy nem feltétlen egyenlőek a mércék, de egy kis ország vagyunk, folyton - kimerem jelenteni, hogy minden meccsen, jönnek a rasszista bekiabálások és EB óta tudva lévő, hogy figyelnek is már erre.

Kb ez olyan mint amikor Robi és Géza is osztja a kocsmáros lányát. Robi 100kg izom, Géza meg egy nyikhaj gizda gyerek. Kocsmáros megunja, odamegy és lebasz egy irtó nagyot Gézának aki beesik az asztal alá.
Fel kell és nem bocsánatot kér, hanem azt mondja, hogy dehát Robi is beszólt neki.
Toca
Ha már az összemosásnál tartunk...
Magad, és minden bizonnyal a döntéshozók is összemosnak két jól elkülöníthető területet! A sportot és a politikát. Nem a stadionban látottak miatt büntetnek minket, mert akkor jogos lenne minden támadó észrevétel, hogy máshol miért nincsenek retorziók. A politikánkért büntetnek. Ez pedig valóban dühítő, és mérhetetlenül képmutató.
Mindennek ellenére értem a másik oldalt is. Talán pont ezért járok inkább válogatott jégkorong mérkőzésre 😉
clbass
Ez egy rendkívül divatos összeesküvés elmélet, a szokásos problémával, mégpedig hogy nincs semmi bizonyíték. Ha a lengyeleket is büntetnék, akkor még hajlanék rá bizonyíték nélkül is, hogy elhiggyem, de mindig csak minket büntetnek. Így inkább nevetségesnek tűnik, mint hitelesnek. Főleg a legnagyobb foci és Uefa-barát kormányunkkal.
Klaci79
Részben igazat adok, de konkrétan az előző hozzászólásra reagáltam, ahol az összemosásra egy erős összemosás volt az egyik ellenérv 😉
több mint 4 éve

Toca
Magad, és minden bizonnyal a döntéshozók is összemosnak két jól elkülöníthető területet! A sportot és a politikát. Nem a stadionban látottak miatt büntetnek minket, mert akkor jogos lenne minden támadó észrevétel, hogy máshol miért nincsenek retorziók. A politikánkért büntetnek. Ez pedig valóban dühítő, és mérhetetlenül képmutató.
Mindennek ellenére értem a másik oldalt is. Talán pont ezért járok inkább válogatott jégkorong mérkőzésre 😉
clbass
Ez egy rendkívül divatos összeesküvés elmélet, a szokásos problémával, mégpedig hogy nincs semmi bizonyíték. Ha a lengyeleket is büntetnék, akkor még hajlanék rá bizonyíték nélkül is, hogy elhiggyem, de mindig csak minket büntetnek. Így inkább nevetségesnek tűnik, mint hitelesnek. Főleg a legnagyobb foci és Uefa-barát kormányunkkal.
több mint 4 éve
clbass New Orleans Saints 3 168 — Saints fan

Toca