NFL eredménykövetés
- 1 aktív topik
Seattle Seahawks - Los Angeles Rams
102
15
02:15, ARENA4
USA és a világ
31 feliratkozó
8 hónapja
Egészen biztosan bennfentes kereskedés zajlik ipari szinten 😀A tegnap előtti "fake news" volt a teszt, hogy mi lesz a reakció, mennyit lehet ebből kihozni.
90 napos delay a vámokon, 7%-os rallyban a S&P, 8-ban a NASDAQ, 7-ben a DJI
www.cnbc.com/2025/04/09/trump-tariffs-live-updates.html
Gyurma Pappa
Tegnap megvették a piacot, ma realizálnak. Holnap folytatódik az őrület.
8 hónapja
Egészen biztosan bennfentes kereskedés zajlik ipari szinten 😀"Valakik" most nagyon gazdagok lettek ebben a negyedórában, az biztos.
90 napos delay a vámokon, 7%-os rallyban a S&P, 8-ban a NASDAQ, 7-ben a DJI
Gyurma Pappa
Remélem, Undi majd megmondja, hogy kik... 😀
Szerkesztette: Lecsó
8 hónapja
Bessent dadog a fűvön, mint egy kisiskolás. Bullshit Barbie kivette a kezéből a mikrofont 😀
8 hónapja
Közben kína kapott még egy adagot...Kicseszett ovoda de komolyan 😀
Lecsó
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
8 hónapja
Közben kína kapott még egy adagot...
8 hónapja
Egészen biztosan bennfentes kereskedés zajlik ipari szinten 😀90 napos delay a vámokon, 7%-os rallyban a S&P, 8-ban a NASDAQ, 7-ben a DJI
Szerkesztette: Gyurma Pappa

8 hónapja
ez arra vonatkozott, hogy olyan nincs, hogy hirtelen megemelik az árakat, és akkor majd Te nem tudod megvenni őket. ez mikroszinten persze igaz, makroszinten meg pont nem adja ki. ha Téged kiáraznak valamiből, akkor rengeteg másik embert is kiáraznak, és az nem úgy van, hogy akkor majd a kevesebb ember, aki megveszi a többet, az kitermeli a bevételt a vállalatnak.Pedig néha nem ártana.nem, szerintem sem lehet ennyire leegyszerűsíteni a dolgokat, ahogy megpróbálodAztan azon elgondolkodtal-e h ugyan ki teremtene elo a fizetesed ha az emberek tobbsege nem felevente akarna autot venni? Meg h akkor mennyibe kerulne egy es hany embernek lenne ra lehetosege h vegyen?Szerintem a kínaiak stressz-tesztelik az USA-t. Azt gondolom, hogy (számukra) helyesen felmérték, hogy senki nem fogja visszafogni az elmebajt, és Trump a végsőkig elmegy, mert senki nem szól neki, hogy nemá'. Előre a 10.000 dolláros iPhone-kért.Nem is tartanánk itt, ha az emberek többsége félévente nem telefont meg autót akarna cserélni; hanem helyretennének egy-egy ilyen faszt.
Gyurma Pappa
No, meg ha megválogatnák kinek dolgoznak és kivel dolgoztatnak.
🤘 gaben 🤘
A kivel dolgoznak es dolgoztatnak ugyanez a kor, de errol mar irtunk tobben is itt a forumon h az ellatasi lancok roviditese es mas allamba athelyezese mivel jar.
Szted ha az Ajudi meg a Merci hazavinne a gyartast Magyarorszagrol, akkor az vajon mennyivel novelne meg az autok arat?
Szerintem meglepodnel h mennyi, szamodra jelenleg elfogadhato aru biszembaszom ara ugrana olyan szintre h nem tudnad mindet megvenni es a mostani feltelezett joletedbol lecsusznal egy sokkal-sokkal alacsonyabb szintre.
Lúdas Solymi
slowmotion
Az meg hagyjuk is mennyi felesleges (sokszor túlárazott) szart vesznek meg az emberek.
🤘 gaben 🤘
és ha megemelik a termék árát, akkor nemcsak az az x százalék nem fogja megvenni a terméket, aki nem engedheti már meg magának, hanem az az y is, aki úgy gondolja, hogy így már nem felel meg neki az ár-érték arány. az x+y százaléknyi keresletcsökkenést ha arányosan kevesebb termeléssel próbálják ellensúlyozni, akkor kevésbé lesz nyereséges a termék, tehát az árat még tovább kellene emelni... szóval ez az egész nem ilyen egyszerű, ceteris paribus változtatások halmaza. elméletben baromi jól hangzik, gyakorlatban meg sosincs ceteris paribus.
8 hónapja
Szerinted túlárazott és szerinted szar.Pedig néha nem ártana.nem, szerintem sem lehet ennyire leegyszerűsíteni a dolgokat, ahogy megpróbálodAztan azon elgondolkodtal-e h ugyan ki teremtene elo a fizetesed ha az emberek tobbsege nem felevente akarna autot venni? Meg h akkor mennyibe kerulne egy es hany embernek lenne ra lehetosege h vegyen?Szerintem a kínaiak stressz-tesztelik az USA-t. Azt gondolom, hogy (számukra) helyesen felmérték, hogy senki nem fogja visszafogni az elmebajt, és Trump a végsőkig elmegy, mert senki nem szól neki, hogy nemá'. Előre a 10.000 dolláros iPhone-kért.Nem is tartanánk itt, ha az emberek többsége félévente nem telefont meg autót akarna cserélni; hanem helyretennének egy-egy ilyen faszt.
Gyurma Pappa
🤘 gaben 🤘
A kivel dolgoznak es dolgoztatnak ugyanez a kor, de errol mar irtunk tobben is itt a forumon h az ellatasi lancok roviditese es mas allamba athelyezese mivel jar.
Szted ha az Ajudi meg a Merci hazavinne a gyartast Magyarorszagrol, akkor az vajon mennyivel novelne meg az autok arat?
Szerintem meglepodnel h mennyi, szamodra jelenleg elfogadhato aru biszembaszom ara ugrana olyan szintre h nem tudnad mindet megvenni es a mostani feltelezett joletedbol lecsusznal egy sokkal-sokkal alacsonyabb szintre.
Lúdas Solymi
slowmotion
Az meg hagyjuk is mennyi felesleges (sokszor túlárazott) szart vesznek meg az emberek.
🤘 gaben 🤘
Hadd kérdezzem már meg, márkás ruhákban jársz vagy legalábbis boltban vásárlod őket?
Szerinted mennyibe kerülne ha itthoni cégek termelnék csak itthoni piacra?
Bár nem tudom, hogy miért teszek fel kérdéseket neked, hisz nincs érvelésed, csak kinyilatkoztatásaid.
Hogy azok meg milyen gondolatokon alapulnak, azt nem fogjuk megtudni úgy látszik.
8 hónapja
Pedig néha nem ártana.nem, szerintem sem lehet ennyire leegyszerűsíteni a dolgokat, ahogy megpróbálodAztan azon elgondolkodtal-e h ugyan ki teremtene elo a fizetesed ha az emberek tobbsege nem felevente akarna autot venni? Meg h akkor mennyibe kerulne egy es hany embernek lenne ra lehetosege h vegyen?Szerintem a kínaiak stressz-tesztelik az USA-t. Azt gondolom, hogy (számukra) helyesen felmérték, hogy senki nem fogja visszafogni az elmebajt, és Trump a végsőkig elmegy, mert senki nem szól neki, hogy nemá'. Előre a 10.000 dolláros iPhone-kért.Nem is tartanánk itt, ha az emberek többsége félévente nem telefont meg autót akarna cserélni; hanem helyretennének egy-egy ilyen faszt.
Gyurma Pappa
🤘 gaben 🤘
Lúdas Solymi
slowmotion
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
8 hónapja
azért maradjunk a realitások talaján, egy Appalache hegységből származó, "kisemmizett", ezért klasszikus globalista elit-ellenes szegénygyereknek elég nagy utat kellene megtennie, hogy egyáltalán lehetősége legyen az elnöki címért sorba állni, és mire oda eljut, addigra pont elég tőkésnek és power brokernek lenne lekötelezve, hogy ne legyen klasszikus globalista elit-ellenes.starmer dolgozik azon hogy ne sokáig legyen labour kormányA brit politikusoknal nincsen inkompetensebb a vilagon. Foleg a brit jobboldaliaknal, de a bal is kozel van hozzajuk.
inews.co.uk/news/politics/tax-cut-billionaires-starmer-musk-bezos-trade-3630807
Negritis, a vajda
Egyre inkább kíváncsi kezdek lenni én is, hagyják-e négy éven át ámokfutni ezt a faszt.Igazabol 2 eves miniciklusok vannak, mert a felidos valasztasokon soporhet mindig az aktualis ellenzek es ha a torvenyhozas a Feher Haztol ellentetes kezben van, jon az "eszkoztelen elnok", siman visszacsinaljak a vamhaborut. Amugy eros a gyanum, hogy a tranzakcios es klasszikus nagytoket sem utalo Trump helyett nem igen szeretned, ha az Appalache-hegysegbol szarmazo "kisemmizett", ezert klasszikus globalista elit-ellenes szegeny-gyerek lenne az elnok.
Mikey
undisputedly
8 hónapja
Arra gondolsz, hogy jön egy iráninak látszó Oswald, akit megmerényel egy repinek látszó Ruby? 😀Én így érzem, hogy nem leváltani fogják, hanem más eszközökhöz fognak nyúlni, de nem irhatom le mert jönne a TEK. 😁Egyre inkább kíváncsi kezdek lenni én is, hagyják-e négy éven át ámokfutni ezt a faszt.nem olyan könnyű leváltani
Mikey
és én nem bíznék benne hogy peter thiel pöcse vége jobb megoldás, sőt
Negritis, a vajda
KB23
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
8 hónapja
starmer dolgozik azon hogy ne sokáig legyen labour kormányA brit politikusoknal nincsen inkompetensebb a vilagon. Foleg a brit jobboldaliaknal, de a bal is kozel van hozzajuk.
Negritis, a vajda
Egyre inkább kíváncsi kezdek lenni én is, hagyják-e négy éven át ámokfutni ezt a faszt.Igazabol 2 eves miniciklusok vannak, mert a felidos valasztasokon soporhet mindig az aktualis ellenzek es ha a torvenyhozas a Feher Haztol ellentetes kezben van, jon az "eszkoztelen elnok", siman visszacsinaljak a vamhaborut. Amugy eros a gyanum, hogy a tranzakcios es klasszikus nagytoket sem utalo Trump helyett nem igen szeretned, ha az Appalache-hegysegbol szarmazo "kisemmizett", ezert klasszikus globalista elit-ellenes szegeny-gyerek lenne az elnok.
Mikey
8 hónapja
tényleg, az amerikai állampapírok nagy része még mindig a kínaiak kezén van? és Trump is tud erről?www.statista.com/statistics/246420/major-foreign-holders-of-us-treasury-debt/
slowmotion
ez alapján jelentős része, de nem ők a legfőbb holderek
mondjuk japán-kína-dél korea együtt azért komoly lenne
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
8 hónapja
tényleg, az amerikai állampapírok nagy része még mindig a kínaiak kezén van? és Trump is tud erről?
8 hónapja
faszt, bele kell állni a gecibestarmer dolgozik azon hogy ne sokáig legyen labour kormánynincs mas lehetosege rovidtavon senkinek az usa ellen, de dolgozni kell a levalasarol vagy elfogadni hogy elszegenyedunk a karukra.
Negritis, a vajda
no
rátolni a tripla vámot, megadóztatni az amerikai szolgáltató szektort brutálisan
aztán hirtelen golfozás közbe mégse fogják meg a következő őrült republikánust aki puskával szaladgál
8 hónapja
Feneket szorakoznak itt ilyen 104%-os vamokkal, those are rookie numbers!Pont ez a lényeg, hogy Kínában nem kell ráfogni senkire semmit.
Amugy abban igaza van Trumpnak h elobb seggre kell ultetni az orszagot, mert onnan lehet nagy novekedest elerni.
Azt amigy meg tudja mondani vki h mi van akkor ha Kina ebbe tenyleg beleall?
Ott azert a nep erdekei nem annyira szamitanak illetve most Micimacko ra tudja fogni narancsfejre ha nagy lesz a gebasz.
Lúdas Solymi
Nem baszakodnak ilyenekkel, hogy választópolgár meg népakarat.
8 hónapja
starmer dolgozik azon hogy ne sokáig legyen labour kormánynincs mas lehetosege rovidtavon senkinek az usa ellen, de dolgozni kell a levalasarol vagy elfogadni hogy elszegenyedunk a karukra.
Negritis, a vajda
8 hónapja
Feneket szorakoznak itt ilyen 104%-os vamokkal, those are rookie numbers!Amugy abban igaza van Trumpnak h elobb seggre kell ultetni az orszagot, mert onnan lehet nagy novekedest elerni.
Azt amigy meg tudja mondani vki h mi van akkor ha Kina ebbe tenyleg beleall?
Ott azert a nep erdekei nem annyira szamitanak illetve most Micimacko ra tudja fogni narancsfejre ha nagy lesz a gebasz.
8 hónapja
leírhatod, mert nem kívánod a halálát, csak azt mondod, hogy lehet valaki kiegyenesíti az EKG-játÉn így érzem, hogy nem leváltani fogják, hanem más eszközökhöz fognak nyúlni, de nem irhatom le mert jönne a TEK. 😁Egyre inkább kíváncsi kezdek lenni én is, hagyják-e négy éven át ámokfutni ezt a faszt.nem olyan könnyű leváltani
Mikey
Negritis, a vajda
KB23
az meg egyszerű ténymegállapítás
8 hónapja
nem, szerintem sem lehet ennyire leegyszerűsíteni a dolgokat, ahogy megpróbálodAztan azon elgondolkodtal-e h ugyan ki teremtene elo a fizetesed ha az emberek tobbsege nem felevente akarna autot venni? Meg h akkor mennyibe kerulne egy es hany embernek lenne ra lehetosege h vegyen?Szerintem a kínaiak stressz-tesztelik az USA-t. Azt gondolom, hogy (számukra) helyesen felmérték, hogy senki nem fogja visszafogni az elmebajt, és Trump a végsőkig elmegy, mert senki nem szól neki, hogy nemá'. Előre a 10.000 dolláros iPhone-kért.Nem is tartanánk itt, ha az emberek többsége félévente nem telefont meg autót akarna cserélni; hanem helyretennének egy-egy ilyen faszt.
Gyurma Pappa
🤘 gaben 🤘
Lúdas Solymi
8 hónapja
Én így érzem, hogy nem leváltani fogják, hanem más eszközökhöz fognak nyúlni, de nem irhatom le mert jönne a TEK. 😁Egyre inkább kíváncsi kezdek lenni én is, hagyják-e négy éven át ámokfutni ezt a faszt.nem olyan könnyű leváltani
Mikey
Negritis, a vajda
8 hónapja
starmer dolgozik azon hogy ne sokáig legyen labour kormányinews.co.uk/news/politics/tax-cut-billionaires-starmer-musk-bezos-trade-3630807
8 hónapja
Teljesen mindegy hogy 2000 vagy 5000000, a profit mar 30%korul eltunt, innentol jelkepes. A baj hogy nagyon gyorsan fajul el a dolog. A vam mar nem jatszik, majd most jon es az rrt es a chip a masik oldalrol, majd a szovetsegesek fenyegetese/erositeseChina retaliates with 84% tariffs on US goodsAkkor lássuk Trump válaszát.
published at 13:09
13:09
Breaking
China's finance ministry has announced an 84% tariff on all goods imported from the US.
The ministry says that these new charges will take effect from 12:01 CST (05:00 BST) on 10 April.
Negritis, a vajda
Beki
8 hónapja
hú b+www.yahoo.com/news/trump-claims-nazis-treated-jewish-143613005.html