NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

USA és a világ

31 feliratkozó

8 hónapja
Lecsó Denver Broncos 3 331
Egészen biztosan bennfentes kereskedés zajlik ipari szinten 😀

90 napos delay a vámokon, 7%-os rallyban a S&P, 8-ban a NASDAQ, 7-ben a DJI

www.cnbc.com/2025/04/09/trump-tariffs-live-updates.html
Gyurma Pappa
A tegnap előtti "fake news" volt a teszt, hogy mi lesz a reakció, mennyit lehet ebből kihozni.
Tegnap megvették a piacot, ma realizálnak. Holnap folytatódik az őrület.
8 hónapja

Gyurma Pappa
"Valakik" most nagyon gazdagok lettek ebben a negyedórában, az biztos.
Remélem, Undi majd megmondja, hogy kik... 😀

Szerkesztette: Lecsó
8 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 328 — zászló zászló szív
Ez valami elképesztő, de komolyan

8 hónapja
Bessent dadog a fűvön, mint egy kisiskolás. Bullshit Barbie kivette a kezéből a mikrofont 😀
8 hónapja
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 303
Közben kína kapott még egy adagot...
Lecsó
Kicseszett ovoda de komolyan 😀

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
8 hónapja
Közben kína kapott még egy adagot...
8 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 328 — zászló zászló szív

Szerkesztette: Gyurma Pappa

8 hónapja
slowmotion Dallas Cowboys 26 904 — Cowboys fan
Szerintem a kínaiak stressz-tesztelik az USA-t. Azt gondolom, hogy (számukra) helyesen felmérték, hogy senki nem fogja visszafogni az elmebajt, és Trump a végsőkig elmegy, mert senki nem szól neki, hogy nemá'. Előre a 10.000 dolláros iPhone-kért.
Gyurma Pappa
Nem is tartanánk itt, ha az emberek többsége félévente nem telefont meg autót akarna cserélni; hanem helyretennének egy-egy ilyen faszt.
No, meg ha megválogatnák kinek dolgoznak és kivel dolgoztatnak.
🤘 gaben 🤘
Aztan azon elgondolkodtal-e h ugyan ki teremtene elo a fizetesed ha az emberek tobbsege nem felevente akarna autot venni? Meg h akkor mennyibe kerulne egy es hany embernek lenne ra lehetosege h vegyen?

A kivel dolgoznak es dolgoztatnak ugyanez a kor, de errol mar irtunk tobben is itt a forumon h az ellatasi lancok roviditese es mas allamba athelyezese mivel jar.

Szted ha az Ajudi meg a Merci hazavinne a gyartast Magyarorszagrol, akkor az vajon mennyivel novelne meg az autok arat?

Szerintem meglepodnel h mennyi, szamodra jelenleg elfogadhato aru biszembaszom ara ugrana olyan szintre h nem tudnad mindet megvenni es a mostani feltelezett joletedbol lecsusznal egy sokkal-sokkal alacsonyabb szintre.
Lúdas Solymi
nem, szerintem sem lehet ennyire leegyszerűsíteni a dolgokat, ahogy megpróbálod
slowmotion
Pedig néha nem ártana.
Az meg hagyjuk is mennyi felesleges (sokszor túlárazott) szart vesznek meg az emberek.
🤘 gaben 🤘
ez arra vonatkozott, hogy olyan nincs, hogy hirtelen megemelik az árakat, és akkor majd Te nem tudod megvenni őket. ez mikroszinten persze igaz, makroszinten meg pont nem adja ki. ha Téged kiáraznak valamiből, akkor rengeteg másik embert is kiáraznak, és az nem úgy van, hogy akkor majd a kevesebb ember, aki megveszi a többet, az kitermeli a bevételt a vállalatnak.

és ha megemelik a termék árát, akkor nemcsak az az x százalék nem fogja megvenni a terméket, aki nem engedheti már meg magának, hanem az az y is, aki úgy gondolja, hogy így már nem felel meg neki az ár-érték arány. az x+y százaléknyi keresletcsökkenést ha arányosan kevesebb termeléssel próbálják ellensúlyozni, akkor kevésbé lesz nyereséges a termék, tehát az árat még tovább kellene emelni... szóval ez az egész nem ilyen egyszerű, ceteris paribus változtatások halmaza. elméletben baromi jól hangzik, gyakorlatban meg sosincs ceteris paribus.
8 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 8 877
Szerintem a kínaiak stressz-tesztelik az USA-t. Azt gondolom, hogy (számukra) helyesen felmérték, hogy senki nem fogja visszafogni az elmebajt, és Trump a végsőkig elmegy, mert senki nem szól neki, hogy nemá'. Előre a 10.000 dolláros iPhone-kért.
Gyurma Pappa
Nem is tartanánk itt, ha az emberek többsége félévente nem telefont meg autót akarna cserélni; hanem helyretennének egy-egy ilyen faszt.
🤘 gaben 🤘
Aztan azon elgondolkodtal-e h ugyan ki teremtene elo a fizetesed ha az emberek tobbsege nem felevente akarna autot venni? Meg h akkor mennyibe kerulne egy es hany embernek lenne ra lehetosege h vegyen?

A kivel dolgoznak es dolgoztatnak ugyanez a kor, de errol mar irtunk tobben is itt a forumon h az ellatasi lancok roviditese es mas allamba athelyezese mivel jar.

Szted ha az Ajudi meg a Merci hazavinne a gyartast Magyarorszagrol, akkor az vajon mennyivel novelne meg az autok arat?

Szerintem meglepodnel h mennyi, szamodra jelenleg elfogadhato aru biszembaszom ara ugrana olyan szintre h nem tudnad mindet megvenni es a mostani feltelezett joletedbol lecsusznal egy sokkal-sokkal alacsonyabb szintre.
Lúdas Solymi
slowmotion
Pedig néha nem ártana.
Az meg hagyjuk is mennyi felesleges (sokszor túlárazott) szart vesznek meg az emberek.
🤘 gaben 🤘
Szerinted túlárazott és szerinted szar.

Hadd kérdezzem már meg, márkás ruhákban jársz vagy legalábbis boltban vásárlod őket?
Szerinted mennyibe kerülne ha itthoni cégek termelnék csak itthoni piacra?

Bár nem tudom, hogy miért teszek fel kérdéseket neked, hisz nincs érvelésed, csak kinyilatkoztatásaid.
Hogy azok meg milyen gondolatokon alapulnak, azt nem fogjuk megtudni úgy látszik.
8 hónapja
🤘 gaben 🤘 Chicago Bears Duke Blue Devils 8 821 — Deion Sanders for president!
Gyurma Pappa
🤘 gaben 🤘

Lúdas Solymi
slowmotion
Pedig néha nem ártana.

" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
8 hónapja
starmer dolgozik azon hogy ne sokáig legyen labour kormány
 inews.co.uk/news/politics/tax-cut-billionaires-starmer-musk-bezos-trade-3630807
Negritis, a vajda
A brit politikusoknal nincsen inkompetensebb a vilagon. Foleg a brit jobboldaliaknal, de a bal is kozel van hozzajuk.

Egyre inkább kíváncsi kezdek lenni én is, hagyják-e négy éven át ámokfutni ezt a faszt.
Mikey
Igazabol 2 eves miniciklusok vannak, mert a felidos valasztasokon soporhet mindig az aktualis ellenzek es ha a torvenyhozas a Feher Haztol ellentetes kezben van, jon az "eszkoztelen elnok", siman visszacsinaljak a vamhaborut. Amugy eros a gyanum, hogy a tranzakcios es klasszikus nagytoket sem utalo Trump helyett nem igen szeretned, ha az Appalache-hegysegbol szarmazo "kisemmizett", ezert klasszikus globalista elit-ellenes szegeny-gyerek lenne az elnok.
undisputedly
azért maradjunk a realitások talaján, egy Appalache hegységből származó, "kisemmizett", ezért klasszikus globalista elit-ellenes szegénygyereknek elég nagy utat kellene megtennie, hogy egyáltalán lehetősége legyen az elnöki címért sorba állni, és mire oda eljut, addigra pont elég tőkésnek és power brokernek lenne lekötelezve, hogy ne legyen klasszikus globalista elit-ellenes.
8 hónapja
kittli Pittsburgh Steelers 2 778 — Steelers fan
Egyre inkább kíváncsi kezdek lenni én is, hagyják-e négy éven át ámokfutni ezt a faszt.
Mikey
nem olyan könnyű leváltani
és én nem bíznék benne hogy peter thiel pöcse vége jobb megoldás, sőt
Negritis, a vajda
Én így érzem, hogy nem leváltani fogják, hanem más eszközökhöz fognak nyúlni, de nem irhatom le mert jönne a TEK. 😁
KB23
Arra gondolsz, hogy jön egy iráninak látszó Oswald, akit megmerényel egy repinek látszó Ruby? 😀

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
8 hónapja
undisputedly Seattle Seahawks 12 709 — SuperBowl Champions 2013/2014
Negritis, a vajda
A brit politikusoknal nincsen inkompetensebb a vilagon. Foleg a brit jobboldaliaknal, de a bal is kozel van hozzajuk.

Mikey
Igazabol 2 eves miniciklusok vannak, mert a felidos valasztasokon soporhet mindig az aktualis ellenzek es ha a torvenyhozas a Feher Haztol ellentetes kezben van, jon az "eszkoztelen elnok", siman visszacsinaljak a vamhaborut. Amugy eros a gyanum, hogy a tranzakcios es klasszikus nagytoket sem utalo Trump helyett nem igen szeretned, ha az Appalache-hegysegbol szarmazo "kisemmizett", ezert klasszikus globalista elit-ellenes szegeny-gyerek lenne az elnok.
8 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 53 939 — The Mathematician
tényleg, az amerikai állampapírok nagy része még mindig a kínaiak kezén van? és Trump is tud erről?
slowmotion
 www.statista.com/statistics/246420/major-foreign-holders-of-us-treasury-debt/

ez alapján jelentős része, de nem ők a legfőbb holderek
mondjuk japán-kína-dél korea együtt azért komoly lenne

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
8 hónapja
tényleg, az amerikai állampapírok nagy része még mindig a kínaiak kezén van? és Trump is tud erről?
8 hónapja
Negritis, a vajda
nincs mas lehetosege rovidtavon senkinek az usa ellen, de dolgozni kell a levalasarol vagy elfogadni hogy elszegenyedunk a karukra.
no
faszt, bele kell állni a gecibe
rátolni a tripla vámot, megadóztatni az amerikai szolgáltató szektort brutálisan

aztán hirtelen golfozás közbe mégse fogják meg a következő őrült republikánust aki puskával szaladgál

8 hónapja
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 198
Feneket szorakoznak itt ilyen 104%-os vamokkal, those are rookie numbers!

Amugy abban igaza van Trumpnak h elobb seggre kell ultetni az orszagot, mert onnan lehet nagy novekedest elerni.

Azt amigy meg tudja mondani vki h mi van akkor ha Kina ebbe tenyleg beleall?
Ott azert a nep erdekei nem annyira szamitanak illetve most Micimacko ra tudja fogni narancsfejre ha nagy lesz a gebasz.
Lúdas Solymi
Pont ez a lényeg, hogy Kínában nem kell ráfogni senkire semmit.

Nem baszakodnak ilyenekkel, hogy választópolgár meg népakarat.
8 hónapja
no Baltimore Ravens 8 296
Negritis, a vajda
nincs mas lehetosege rovidtavon senkinek az usa ellen, de dolgozni kell a levalasarol vagy elfogadni hogy elszegenyedunk a karukra.
8 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 8 877
Feneket szorakoznak itt ilyen 104%-os vamokkal, those are rookie numbers!

Amugy abban igaza van Trumpnak h elobb seggre kell ultetni az orszagot, mert onnan lehet nagy novekedest elerni.

Azt amigy meg tudja mondani vki h mi van akkor ha Kina ebbe tenyleg beleall?
Ott azert a nep erdekei nem annyira szamitanak illetve most Micimacko ra tudja fogni narancsfejre ha nagy lesz a gebasz.
8 hónapja
NB2 New England Patriots 27 456 — nabege2@yahoo.com
Mikey
Negritis, a vajda
Én így érzem, hogy nem leváltani fogják, hanem más eszközökhöz fognak nyúlni, de nem irhatom le mert jönne a TEK. 😁
KB23
leírhatod, mert nem kívánod a halálát, csak azt mondod, hogy lehet valaki kiegyenesíti az EKG-ját
az meg egyszerű ténymegállapítás
8 hónapja
Gyurma Pappa
🤘 gaben 🤘

Lúdas Solymi
8 hónapja
KB23 Seattle Seahawks Washington Huskies 1 281
Mikey
Negritis, a vajda
8 hónapja

8 hónapja
no Baltimore Ravens 8 296
China retaliates with 84% tariffs on US goods
published at 13:09
13:09
Breaking
China's finance ministry has announced an 84% tariff on all goods imported from the US.

The ministry says that these new charges will take effect from 12:01 CST (05:00 BST) on 10 April.
Negritis, a vajda
Akkor lássuk Trump válaszát.
Beki
Teljesen mindegy hogy 2000 vagy 5000000, a profit mar 30%korul eltunt, innentol jelkepes. A baj hogy nagyon gyorsan fajul el a dolog. A vam mar nem jatszik, majd most jon es az rrt es a chip a masik oldalrol, majd a szovetsegesek fenyegetese/erositese
8 hónapja
hú b+

www.yahoo.com/news/trump-claims-nazis-treated-jewish-143613005.html