USA és a világ
31 feliratkozó
8 hónapja
Persze, csak ez mind mellékes.Azt olvastam, hogy az kesztette meghatralasra, hogy az allakotvenyektol elkezdtek megszabadulni adott orszagok, de vegul a kegyelemdofest nem Kina eladasa vitte be, hanem ... Japane! Aze a Japane amelyikkel pont pozitiv peldakent alltak elo, hogy utobbi egybol jelezte, targyal a vamokrol, raadasul pont most jelentette be Hegseth Japanban, hogy az ottani amerikai katonai kozpont magasabb kategoriara kerul upgrade-elesre (valami ilyesmi).Zsenialis bevezetes, atgondolas, elokeszitesre neki nem is lett volna ideje, szerintem meg elmeletileg is keptelenseg az osszes hulye magyarazataival. De ez ennel sokkal egyszerubb volt, ez egy sima zsarolas volt amihez nem kell zsenialisnak lenni csak erosnek ( beszedte a vedelmi penzt az ettermesektol feeling-et eltuk at a filmekbol). A kerdes inkabb meg mindig mindenki masnal van. Mennyire tekintheto az usa baratnak igy? Erdemes fuggetlenedni? Szerintem europanak ez nem kerdes.Nem hiszem. Szerintem ket opcio van:Vagy inkompetencia vagy sima market manipuláció és kurva gazdag lett jópár emberEz valami elképesztő, de komolyanNasdaq +12%
Gyurma Pappa
Dow +7,8%
S&P500 +9,5%
Semmi ertelme nem volt az elozo napoknak, Kinan kivul ezt mindenkivel el lehetett volna intezni zart ajtok mogott a vamok elesitese nelkul. Inkompetencia.
undisputedly
Negritis, a vajda
1) Zsenialis 8D sakkozas volt
2) Atgondolatlan bevezetes, kello korultekintes es elokeszulet nelkul majd a fel vilag es a belso korok nyomasara hatraarc.
Szerintem egyertelmuen utobbi, ez mar a felvezetesen is latszott. Gyakorlatilag szivrohamot okozott a vilaggazdasagnak, holott eleg lett volna egyedul Kinara kivetnie, ugyanott van a szivroham nelkul.
undisputedly
no
undisputedly
A legutóbbi japán yen para előző augusztusban volt, az is megtépte a piacokat, nem hiányzik nekik egy olyan kitettség, ami nem elég stabil, és az amerikai kötvények kiszámíthatatlanná váltak. 0.5%-os hozamnövekedés az több milliárd dollár kamatteher, de a dollár gyengülése sem jó a japánoknak.
Szép és jó, hogy azt gondolja Trump és köre, hogy a gazdasági kérdések alkalmasak zsarolásra, de egy olyan országban, ahol a helyi valuta értéke annyira jelentős és sérülékeny, mint japán, az ottani jegybank nem fogja figyelembe venni ezt a döntéseinél.
Az Ésik monologizál erről, hogy Trump nem fogja fel a mozgástér fogalmát és jelentőségét, most újra szembejött a valóság.

8 hónapja
Azt olvastam, hogy az kesztette meghatralasra, hogy az allakotvenyektol elkezdtek megszabadulni adott orszagok, de vegul a kegyelemdofest nem Kina eladasa vitte be, hanem ... Japane! Aze a Japane amelyikkel pont pozitiv peldakent alltak elo, hogy utobbi egybol jelezte, targyal a vamokrol, raadasul pont most jelentette be Hegseth Japanban, hogy az ottani amerikai katonai kozpont magasabb kategoriara kerul upgrade-elesre (valami ilyesmi).Zsenialis bevezetes, atgondolas, elokeszitesre neki nem is lett volna ideje, szerintem meg elmeletileg is keptelenseg az osszes hulye magyarazataival. De ez ennel sokkal egyszerubb volt, ez egy sima zsarolas volt amihez nem kell zsenialisnak lenni csak erosnek ( beszedte a vedelmi penzt az ettermesektol feeling-et eltuk at a filmekbol). A kerdes inkabb meg mindig mindenki masnal van. Mennyire tekintheto az usa baratnak igy? Erdemes fuggetlenedni? Szerintem europanak ez nem kerdes.Nem hiszem. Szerintem ket opcio van:Vagy inkompetencia vagy sima market manipuláció és kurva gazdag lett jópár emberEz valami elképesztő, de komolyanNasdaq +12%
Gyurma Pappa
Dow +7,8%
S&P500 +9,5%
Semmi ertelme nem volt az elozo napoknak, Kinan kivul ezt mindenkivel el lehetett volna intezni zart ajtok mogott a vamok elesitese nelkul. Inkompetencia.
undisputedly
Negritis, a vajda
2) Atgondolatlan bevezetes, kello korultekintes es elokeszulet nelkul majd a fel vilag es a belso korok nyomasara hatraarc.
Szerintem egyertelmuen utobbi, ez mar a felvezetesen is latszott. Gyakorlatilag szivrohamot okozott a vilaggazdasagnak, holott eleg lett volna egyedul Kinara kivetnie, ugyanott van a szivroham nelkul.
undisputedly
no
8 hónapja
a kérdés az lesz hogy a többi ország visszavonja-e azt amit belengetett az usánakez osszesen canada ( ez bonyolultabb ), kina nem fogja de ki fognak egyezni ( bar itt ki lehetne segiteni kinat ennek a tobbletnek a felvetelevel) es az eu ami olyan lassu hogy amikor lejar a 90nap akkora talan kesz is lesz akar a visszavonasra akar a megerositesre.
Negritis, a vajda
en "a buy canadian"-re leszek kivancsi, nem szoktak sokaig futni az ilyen probalkozasok.
8 hónapja
a kérdés az lesz hogy a többi ország visszavonja-e azt amit belengetett az usának
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
8 hónapja
Zsenialis bevezetes, atgondolas, elokeszitesre neki nem is lett volna ideje, szerintem meg elmeletileg is keptelenseg az osszes hulye magyarazataival. De ez ennel sokkal egyszerubb volt, ez egy sima zsarolas volt amihez nem kell zsenialisnak lenni csak erosnek ( beszedte a vedelmi penzt az ettermesektol feeling-et eltuk at a filmekbol). A kerdes inkabb meg mindig mindenki masnal van. Mennyire tekintheto az usa baratnak igy? Erdemes fuggetlenedni? Szerintem europanak ez nem kerdes.Nem hiszem. Szerintem ket opcio van:Vagy inkompetencia vagy sima market manipuláció és kurva gazdag lett jópár emberEz valami elképesztő, de komolyanNasdaq +12%
Gyurma Pappa
Dow +7,8%
S&P500 +9,5%
undisputedly
Negritis, a vajda
undisputedly
8 hónapja
DAX 1500 pontos (7%-os) gappel nyitott felfelé. Kicsit még várhattak volna, az automata tradejeim 15-én mennek ki 😕 mondjuk még van 4 nap, hátha Trump kitalál még valamit, ami visszahúzza.

8 hónapja
Amúgy jól csinálták, mert azzal h kiírta a trumpszosölre, bárki mondhatja hogy ő arra a posztra vett meg akármit. Az meg nem tilos. Ha nem szól, és úgy vesz minden haver szinte egyszerre egy napos naked call opciókat, 10%-kal a piaci ár feletti strike-on, azt senki nem hitte volna el, hogy véletlen.
8 hónapja
Nem hiszem. Szerintem ket opcio van:Vagy inkompetencia vagy sima market manipuláció és kurva gazdag lett jópár emberEz valami elképesztő, de komolyanNasdaq +12%
Gyurma Pappa
Dow +7,8%
S&P500 +9,5%
undisputedly
Negritis, a vajda
8 hónapja
Vagy inkompetencia vagy sima market manipuláció és kurva gazdag lett jópár emberEz valami elképesztő, de komolyanNasdaq +12%
Gyurma Pappa
Dow +7,8%
S&P500 +9,5%
undisputedly
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
8 hónapja
Ez valami elképesztő, de komolyanNasdaq +12%
Gyurma Pappa
Dow +7,8%
S&P500 +9,5%
8 hónapja
Egészen biztosan bennfentes kereskedés zajlik ipari szinten 😀Mérges is vagyok, mert péntekre terveztem a nagybevásárlást...
90 napos delay a vámokon, 7%-os rallyban a S&P, 8-ban a NASDAQ, 7-ben a DJI
www.cnbc.com/2025/04/09/trump-tariffs-live-updates.html
Gyurma Pappa
8 hónapja
Egy jó évnek is elmenne, ami ma 1 óra alatt történt. 😀Mert nem fundamentumok, hanem pszichológiai rángatja a piacot.Egészen biztosan bennfentes kereskedés zajlik ipari szinten 😀De mondjuk csak azoknál akik nem szankcionálják viszont az usát.
Gyurma Pappa
Kínának meg emeltek a vámokon, pont ezért nem értem hogy erre a hírre miért ugrott mondjuk az Nvidia vagy más elektronikai részvények 10+% ot a bejelentés után, akik mondjuk a kínai chipek nélkül nem sokat érnek..
kapitnono
Gyurma Pappa
Amúgy az volt a balfasz, aki ma nem lett milliomos. Pedig Donald bácsi kiírta 10.15-kor, hogy ideje vásárolni... nem mondhatja senki hogy nem szólt előre…
Szerkesztette: Lecsó
8 hónapja
"Beautiful clean coal" - Beszarsz
www.instagram.com/reel/DIO_U3RRjOq/?igsh=MXR4b3p2aGVvcXIwZQ==
JéBé
Szerkesztette: Löfli
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
8 hónapja
"Beautiful clean coal" - BeszarszEnnek amugy meg latom ertelmet is.
JéBé
Egyfelol amugy is szen exportorok, igy egy par orszaggal megboltolhatjak az extra termeles atvetelet a kisebb vamokert cserebe, a masik oldalon meg X ezer banyasznak lesz megint munkaja.
Trump szemszogebol nezve ez ketszeresen nyert helyzet lenne.
Azt meg tudjuk h a kornyezetszennyezes oket nem erdekli.
Szerkesztette: Lúdas Solymi
8 hónapja
Mert nem fundamentumok, hanem pszichológiai rángatja a piacot.Egészen biztosan bennfentes kereskedés zajlik ipari szinten 😀De mondjuk csak azoknál akik nem szankcionálják viszont az usát.
Gyurma Pappa
Kínának meg emeltek a vámokon, pont ezért nem értem hogy erre a hírre miért ugrott mondjuk az Nvidia vagy más elektronikai részvények 10+% ot a bejelentés után, akik mondjuk a kínai chipek nélkül nem sokat érnek..
kapitnono

8 hónapja
Azert megprobalhatnad, mert igy nem fogom tudni (es masok se) h mire gondolsz, azon kivul bedobod ide az egymondatosaidat es akkor fejtsuk meg h vajon mire gondolhatott a kolto.Nem tudnálak meggyőzni úgysem.Szerinted túlárazott és szerinted szar.Pedig néha nem ártana.nem, szerintem sem lehet ennyire leegyszerűsíteni a dolgokat, ahogy megpróbálodAztan azon elgondolkodtal-e h ugyan ki teremtene elo a fizetesed ha az emberek tobbsege nem felevente akarna autot venni? Meg h akkor mennyibe kerulne egy es hany embernek lenne ra lehetosege h vegyen?Szerintem a kínaiak stressz-tesztelik az USA-t. Azt gondolom, hogy (számukra) helyesen felmérték, hogy senki nem fogja visszafogni az elmebajt, és Trump a végsőkig elmegy, mert senki nem szól neki, hogy nemá'. Előre a 10.000 dolláros iPhone-kért.Nem is tartanánk itt, ha az emberek többsége félévente nem telefont meg autót akarna cserélni; hanem helyretennének egy-egy ilyen faszt.
Gyurma Pappa
No, meg ha megválogatnák kinek dolgoznak és kivel dolgoztatnak.
🤘 gaben 🤘
A kivel dolgoznak es dolgoztatnak ugyanez a kor, de errol mar irtunk tobben is itt a forumon h az ellatasi lancok roviditese es mas allamba athelyezese mivel jar.
Szted ha az Ajudi meg a Merci hazavinne a gyartast Magyarorszagrol, akkor az vajon mennyivel novelne meg az autok arat?
Szerintem meglepodnel h mennyi, szamodra jelenleg elfogadhato aru biszembaszom ara ugrana olyan szintre h nem tudnad mindet megvenni es a mostani feltelezett joletedbol lecsusznal egy sokkal-sokkal alacsonyabb szintre.
Lúdas Solymi
slowmotion
Az meg hagyjuk is mennyi felesleges (sokszor túlárazott) szart vesznek meg az emberek.
🤘 gaben 🤘
Hadd kérdezzem már meg, márkás ruhákban jársz vagy legalábbis boltban vásárlod őket?
Szerinted mennyibe kerülne ha itthoni cégek termelnék csak itthoni piacra?
Bár nem tudom, hogy miért teszek fel kérdéseket neked, hisz nincs érvelésed, csak kinyilatkoztatásaid.
Hogy azok meg milyen gondolatokon alapulnak, azt nem fogjuk megtudni úgy látszik.
Lúdas Solymi
Az emberek igen nagy százaléka hisz istenben, hajlandó bevonulni katonának meg rendőrnek (vagy ha nem, támogatja őket), vadidegenek (és ami rosszabb politikusok) által hozott szabályok szerint él, követi (ha a példánál maradunk a fogyasztói) társadalom általi éppen aktuális normákat, stb, stb, stb
Én pár elejtett mondatnál többet biztos nem fogok vitázni senkivel.
🤘 gaben 🤘
8 hónapja
Egészen biztosan bennfentes kereskedés zajlik ipari szinten 😀De mondjuk csak azoknál akik nem szankcionálják viszont az usát.
Gyurma Pappa

8 hónapja
Nem tudnálak meggyőzni úgysem.Szerinted túlárazott és szerinted szar.Pedig néha nem ártana.nem, szerintem sem lehet ennyire leegyszerűsíteni a dolgokat, ahogy megpróbálodAztan azon elgondolkodtal-e h ugyan ki teremtene elo a fizetesed ha az emberek tobbsege nem felevente akarna autot venni? Meg h akkor mennyibe kerulne egy es hany embernek lenne ra lehetosege h vegyen?Szerintem a kínaiak stressz-tesztelik az USA-t. Azt gondolom, hogy (számukra) helyesen felmérték, hogy senki nem fogja visszafogni az elmebajt, és Trump a végsőkig elmegy, mert senki nem szól neki, hogy nemá'. Előre a 10.000 dolláros iPhone-kért.Nem is tartanánk itt, ha az emberek többsége félévente nem telefont meg autót akarna cserélni; hanem helyretennének egy-egy ilyen faszt.
Gyurma Pappa
No, meg ha megválogatnák kinek dolgoznak és kivel dolgoztatnak.
🤘 gaben 🤘
A kivel dolgoznak es dolgoztatnak ugyanez a kor, de errol mar irtunk tobben is itt a forumon h az ellatasi lancok roviditese es mas allamba athelyezese mivel jar.
Szted ha az Ajudi meg a Merci hazavinne a gyartast Magyarorszagrol, akkor az vajon mennyivel novelne meg az autok arat?
Szerintem meglepodnel h mennyi, szamodra jelenleg elfogadhato aru biszembaszom ara ugrana olyan szintre h nem tudnad mindet megvenni es a mostani feltelezett joletedbol lecsusznal egy sokkal-sokkal alacsonyabb szintre.
Lúdas Solymi
slowmotion
Az meg hagyjuk is mennyi felesleges (sokszor túlárazott) szart vesznek meg az emberek.
🤘 gaben 🤘
Hadd kérdezzem már meg, márkás ruhákban jársz vagy legalábbis boltban vásárlod őket?
Szerinted mennyibe kerülne ha itthoni cégek termelnék csak itthoni piacra?
Bár nem tudom, hogy miért teszek fel kérdéseket neked, hisz nincs érvelésed, csak kinyilatkoztatásaid.
Hogy azok meg milyen gondolatokon alapulnak, azt nem fogjuk megtudni úgy látszik.
Lúdas Solymi
Az emberek igen nagy százaléka hisz istenben, hajlandó bevonulni katonának meg rendőrnek (vagy ha nem, támogatja őket), vadidegenek (és ami rosszabb politikusok) által hozott szabályok szerint él, követi (ha a példánál maradunk a fogyasztói) társadalom általi éppen aktuális normákat, stb, stb, stb
Én pár elejtett mondatnál többet biztos nem fogok vitázni senkivel.
Szerkesztette: 🤘 gaben 🤘
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
8 hónapja
szerintem is a retail traderek voltak.A kétkezi munkások nyilvánvalóan 😊Egészen biztosan bennfentes kereskedés zajlik ipari szinten 😀"Valakik" most nagyon gazdagok lettek ebben a negyedórában, az biztos.
Gyurma Pappa
Remélem, Undi majd megmondja, hogy kik... 😀
Lecsó
gabokocka
8 hónapja
A kétkezi munkások nyilvánvalóan 😊Egészen biztosan bennfentes kereskedés zajlik ipari szinten 😀"Valakik" most nagyon gazdagok lettek ebben a negyedórában, az biztos.
Gyurma Pappa
Lecsó
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
8 hónapja
Egészen biztosan bennfentes kereskedés zajlik ipari szinten 😀A tegnap előtti "fake news" volt a teszt, hogy mi lesz a reakció, mennyit lehet ebből kihozni.
Gyurma Pappa
Tegnap megvették a piacot, ma realizálnak. Holnap folytatódik az őrület.
8 hónapja
Egészen biztosan bennfentes kereskedés zajlik ipari szinten 😀"Valakik" most nagyon gazdagok lettek ebben a negyedórában, az biztos.
Gyurma Pappa
Szerkesztette: Lecsó