USA és a világ
31 feliratkozó
több mint 3 éve
In #Berdyansk, a man removed a mine from under a bridge. pic.twitter.com/ZrBy1pqC0w
— NEXTA (@nexta_tv) February 27, 2022
több mint 3 éve
Hát kié?A status quo megbomlása nem kizárólag az oroszok felelősége! Az eszkalálódás igen.én is reális félelmemet osztom meg. Nem Ukrajna volt itt a lényeg, hanem a teljes ex-szovjet érdekszféra visszaépítése a kelet-német határtól Törökországig.Írtam, hogy nem nagyon van más megoldás, bár egy lassabb kivéreztetést "biztonságosabbnak" tartottam volna a jelen helyzetben. Nem kell megorrolni a véleményemre, csak azért mert a fősodortól csak egy lehajtóval arrébb van! Pláne, hogy igazából - a részben reális - félelmemet osztottam meg...Egyre inkább attól félek, hogy a szankciók kontraproduktívak lesznek és egy ellehetetlenített ország élén, egy jövőkép nélüli sebzett vad beláthatatlan következményű lépésre szánja el magát...Mit kéne tenni? Engedni Putyinnak? Helyreállítani a 97 előtti állapotot és visszatérni a kgst-be? Zárójelbe tenni az elmúlt 30 évet?
Határozottan nem értek a témához, de szeméj szerint nem tartom jó megoldásnak a jelenlegi nyugati reakciót. Ukrajnának ez már késő lesz, de ha valóban nagy hatású a csomag, akkor könnyen kétségbeesett reakcióba hajszolhatja Putyint.
Az elmúlt néhány nap nyugati válaszát én részben szerecsenmosdatásnak tartom, bár értem, hogy jelenleg más értelmes megoldás nincs. A megelőzés lett volna fontos, de azt mindkét oldal keményen elbaxta 😕
clbass
Amadeus
clbass
Amadeus
Mint egy elbaxott gitárhangolás. Teljesen mindegy melyik oldalon szakad, ugyanúgy kiverheti a szemed...
clbass
Bocsánat, hogy csatlakoztunk a Natohoz és az EU-hoz 500 évnyi szar élmény után az oroszokkal kapcsolatban. El kellene már gondolkodni Moszkvában azon, hogy miért jön mindenki szembe az autópályán.
több mint 3 éve
Ez a tekintélyingás igazából már lassan múlt időbe tehető. Akármilyen hülyén hangzik, de az hogy már most az atommal fenyegetőznek és tárgyalást kezdeményeznek valahol a lehető legjobb scenario.. Kérdés, hogy milyen reális kompromisszum tud itt születni ezek után.. ezt nem nagyon látom én se.magyarnemzet.hu/kulfold/2022/02/putyin-allitolag-majd-felrobban-duhebenFigyi, legyen igazad és húzzák ki 10 napig vagy tovább is.
Azt hitte, hogy az egész háború könnyű lesz, és mindennel kész lesznek egy-négy napon belül
A dokumentum szerint a kudarc oka az, hogy az oroszoknak nem volt megfelelő taktikájuk. A tervük arra épült, hogy majd pánikot keltenek, hogy a lakosság és a hadsereg megadja magát, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pedig elmenekül. Arra számítottak, hogy Harkiv már az első napon elesik, mire az összes többi város követi, így elkerülik a vérontást. Az oroszokat sokkolta az az ellenállás, amivel találkoztak.
Moszkvának amiatt is fájhat a feje, hogy a háború napi húszmilliárd dollárba kerül.
Közben legfeljebb három-négy napra elegendő rakétájuk maradt, nincs elég fegyverük, és ezt a gyáraik sem tudják pótolni. Az észt képviselő azt írja, úgy számolnak,
ha az ukránok tíz napig kihúzzák, akkor az oroszokat tárgyalásra kényszeríthetik.
Bazze és igazam lett ezek szerint: a világ legszarabb ever blöffje.
Amadeus
Csak én attól félek, hogy Putyin nem fogja elviselni az arcvesztést, ez kurva nagy blama lenne neki, kvázi a tekintélye inogna meg...
Kurva gáz a helyzet.
Solymi
több mint 3 éve
A status quo megbomlása nem kizárólag az oroszok felelőssége! Az eszkalálódás igen.én is reális félelmemet osztom meg. Nem Ukrajna volt itt a lényeg, hanem a teljes ex-szovjet érdekszféra visszaépítése a kelet-német határtól Törökországig.Írtam, hogy nem nagyon van más megoldás, bár egy lassabb kivéreztetést "biztonságosabbnak" tartottam volna a jelen helyzetben. Nem kell megorrolni a véleményemre, csak azért mert a fősodortól csak egy lehajtóval arrébb van! Pláne, hogy igazából - a részben reális - félelmemet osztottam meg...Egyre inkább attól félek, hogy a szankciók kontraproduktívak lesznek és egy ellehetetlenített ország élén, egy jövőkép nélüli sebzett vad beláthatatlan következményű lépésre szánja el magát...Mit kéne tenni? Engedni Putyinnak? Helyreállítani a 97 előtti állapotot és visszatérni a kgst-be? Zárójelbe tenni az elmúlt 30 évet?
Határozottan nem értek a témához, de szeméj szerint nem tartom jó megoldásnak a jelenlegi nyugati reakciót. Ukrajnának ez már késő lesz, de ha valóban nagy hatású a csomag, akkor könnyen kétségbeesett reakcióba hajszolhatja Putyint.
Az elmúlt néhány nap nyugati válaszát én részben szerecsenmosdatásnak tartom, bár értem, hogy jelenleg más értelmes megoldás nincs. A megelőzés lett volna fontos, de azt mindkét oldal keményen elbaxta 😕
clbass
Amadeus
clbass
Amadeus
Mint egy elbaxott gitárhangolás. Teljesen mindegy melyik oldalon szakad, ugyanúgy kiverheti a szemed...
Szerkesztette: clbass
több mint 3 éve
magyarnemzet.hu/kulfold/2022/02/putyin-allitolag-majd-felrobban-duhebenigen, nem csak a raketak nincsenek olcson hanem a repulok, helikopterek legvedelmi eszkozei. Ukrajna meg annyi raketat kap lassan vedelmi celokra, hogy nem marad a Nyugatnak ilyen eszkoze ...
Azt hitte, hogy az egész háború könnyű lesz, és mindennel kész lesznek egy-négy napon belül
A dokumentum szerint a kudarc oka az, hogy az oroszoknak nem volt megfelelő taktikájuk. A tervük arra épült, hogy majd pánikot keltenek, hogy a lakosság és a hadsereg megadja magát, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pedig elmenekül. Arra számítottak, hogy Harkiv már az első napon elesik, mire az összes többi város követi, így elkerülik a vérontást. Az oroszokat sokkolta az az ellenállás, amivel találkoztak.
Moszkvának amiatt is fájhat a feje, hogy a háború napi húszmilliárd dollárba kerül.
Közben legfeljebb három-négy napra elegendő rakétájuk maradt, nincs elég fegyverük, és ezt a gyáraik sem tudják pótolni. Az észt képviselő azt írja, úgy számolnak,
ha az ukránok tíz napig kihúzzák, akkor az oroszokat tárgyalásra kényszeríthetik.
Amadeus
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 3 éve
magyarnemzet.hu/kulfold/2022/02/putyin-allitolag-majd-felrobban-duhebenFigyi, legyen igazad és húzzák ki 10 napig vagy tovább is.
Amadeus
Csak én attól félek, hogy Putyin nem fogja elviselni az arcvesztést, ez kurva nagy blama lenne neki, kvázi a tekintélye inogna meg...
Kurva gáz a helyzet.
több mint 3 éve
lett? mindig is az volt mégiscsak magyarok írnak belemagyarnemzet.hu/kulfold/2022/02/putyin-allitolag-majd-felrobban-duhebenMekkora szakértő lett a magyar nemzet 😊
Amadeus
somoskovig
több mint 3 éve
magyarnemzet.hu/kulfold/2022/02/putyin-allitolag-majd-felrobban-duhebenMekkora szakértő lett a magyar nemzet 😊
Amadeus
több mint 3 éve
❗️❗️Putin wants to use Ukrainians as a human shield
— NEXTA (@nexta_tv) February 27, 2022
Anton Gerashchenko reports that #Russian military is going door-to-door and urging people to board buses, allegedly for evacuation. THIS IS FAKE. These buses with people can be used as human shields during tank attack on #Kyiv.
több mint 3 éve
Kíváncsi leszek, hogy ez a tárgyalás mennyire lesz életképes.. sok minden el fog most dőlni akármire is jutnak.
több mint 3 éve
magyarnemzet.hu/kulfold/2022/02/putyin-allitolag-majd-felrobban-duhebenAzt hitte, hogy az egész háború könnyű lesz, és mindennel kész lesznek egy-négy napon belül
Szerkesztette: resistance is futile
több mint 3 éve
Valami lehetőséget kellene neki adni, hogy "méltósággal" ki tudjon ebből a helytetből keveredni amibe hozta magát.Nem úgy tűnik, végigviszi amit elkezdett.
Szerintem már Ő is visszakozna, csak nem teheti mert nem akarja kiröhögtetni magát.
bcsarli
Az ő olvasatában mind Belorusz, mind Ukrajna orosz terület, az ő pályája.
Lukasenko azt csinálja amit ő mond, különben sanyi.
Ukránok most balhéznak, úgyhogy megy és helyrepofozza őket.
Remélem nem Zelenszkij megy tárgyalni, mert simán elképzelem, hogy kinyírják.
Akár valami kiskatona is, aki "önhatalmúlag, parancs ellenére" tette.
Ráadásul most, hogy a Nyugat belengette, hogy kész felvenni Ukrajnát az EU-ba és lázítást próbál eszközölni a fehéroroszoknál, elég ideges lett, szóval ő simán veheti ezt a területére behatolásnak és egyezmények felrúgásának.
Ebben meg Kína támogatni fogja HK, Tajvan meg a Dél-Kínai tenger miatt is.
Szóval kurvára eszkalálódik a helyzet.
több mint 3 éve
én is reális félelmemet osztom meg. Nem Ukrajna volt itt a lényeg, hanem a teljes ex-szovjet érdekszféra visszaépítése a kelet-német határtól Törökországig.Írtam, hogy nem nagyon van más megoldás, bár egy lassabb kivéreztetést "biztonságosabbnak" tartottam volna a jelen helyzetben. Nem kell megorrolni a véleményemre, csak azért mert a fősodortól csak egy lehajtóval arrébb van! Pláne, hogy igazából - a részben reális - félelmemet osztottam meg...Egyre inkább attól félek, hogy a szankciók kontraproduktívak lesznek és egy ellehetetlenített ország élén, egy jövőkép nélüli sebzett vad beláthatatlan következményű lépésre szánja el magát...Mit kéne tenni? Engedni Putyinnak? Helyreállítani a 97 előtti állapotot és visszatérni a kgst-be? Zárójelbe tenni az elmúlt 30 évet?
clbass
Amadeus
clbass
több mint 3 éve
Írtam, hogy nem nagyon van más megoldás, bár egy lassabb kivéreztetést "biztonságosabbnak" tartottam volna a jelen helyzetben. Nem kell megorrolni a véleményemre, csak azért mert a fősodortól csak egy lehajtóval arrébb van! Pláne, hogy igazából - a részben reális - félelmemet osztottam meg...Egyre inkább attól félek, hogy a szankciók kontraproduktívak lesznek és egy ellehetetlenített ország élén, egy jövőkép nélüli sebzett vad beláthatatlan következményű lépésre szánja el magát...Mit kéne tenni? Engedni Putyinnak? Helyreállítani a 97 előtti állapotot és visszatérni a kgst-be? Zárójelbe tenni az elmúlt 30 évet?
clbass
Amadeus
több mint 3 éve
Valami lehetőséget kellene neki adni, hogy "méltósággal" ki tudjon ebből a helytetből keveredni amibe hozta magát.Megromlott egészsége miatt bármikor visszavonulhat, mint anno Jelcin 😉
Szerintem már Ő is visszakozna, csak nem teheti mert nem akarja kiröhögtetni magát.
bcsarli
több mint 3 éve
Biztos, hogy vannak, de ez eddig csak beszéd.Latszolag ott nincsenek ilyenek sajnos.Csak lesz valaki aki lerántja a piros gombról mert még nem ment el teljesen a valóság érzete.Hat ha már az atommal kell fenyegetőzni elég szarul állhat a haborusdija.Most megy az etetés. Mindenki elkönyveli hogy nem olyan erősek mégsem, aztán akkor beizzítanak.Vagy nem. Amig VP nem fedi fel minden lapjat, nem irnam le. Meg mindig nem tudom elhinni, hogy ennyire elszamolta volna magat.És ezzel megmenti az országát.Igen. De nem latom azt a forgatokonyvet, ahol o ezt tuleli. Igy, hogy nem hagyja el Ukrajnat es nem kert a kimenekitesbol. Eleg badass pali, csak az eletevel fizet ezert szerintem.En is ezt gondolom de az meg csak olaj lesz a tuzreHát nem tudom egyelőre hamarabb látom, hogy Putyin vagy (esetleg és) Lukasenka bukik, mint Zelenszkij.Szerintem sajnos elkapjak es megolik par napon belul.
Jughead
Stez
gabokocka
Stez
somoskovig
Ugyhogy en ovatosan varok egyelore. Foglalmam sincs, mi lehet a hosszutavu celja.
Stez
Mikey
roberto23
samu09
Stez
több mint 3 éve
Valami lehetőséget kellene neki adni, hogy "méltósággal" ki tudjon ebből a helytetből keveredni amibe hozta magát.megvan a régi Jean vicc, miszerint meg lehet-e fogni a fingot?
bcsarli
több mint 3 éve
Valami lehetőséget kellene neki adni, hogy "méltósággal" ki tudjon ebből a helyzetből keveredni amibe hozta magát.Szerintem már Ő is visszakozna, csak nem teheti mert nem akarja kiröhögtetni magát.
Szerkesztette: bcsarli, Udvari Főkóstoló
több mint 3 éve
Latszolag ott nincsenek ilyenek sajnos.Csak lesz valaki aki lerántja a piros gombról mert még nem ment el teljesen a valóság érzete.Hat ha már az atommal kell fenyegetőzni elég szarul állhat a haborusdija.Most megy az etetés. Mindenki elkönyveli hogy nem olyan erősek mégsem, aztán akkor beizzítanak.Vagy nem. Amig VP nem fedi fel minden lapjat, nem irnam le. Meg mindig nem tudom elhinni, hogy ennyire elszamolta volna magat.És ezzel megmenti az országát.Igen. De nem latom azt a forgatokonyvet, ahol o ezt tuleli. Igy, hogy nem hagyja el Ukrajnat es nem kert a kimenekitesbol. Eleg badass pali, csak az eletevel fizet ezert szerintem.En is ezt gondolom de az meg csak olaj lesz a tuzreHát nem tudom egyelőre hamarabb látom, hogy Putyin vagy (esetleg és) Lukasenka bukik, mint Zelenszkij.Szerintem sajnos elkapjak es megolik par napon belul.
Jughead
Stez
gabokocka
Stez
somoskovig
Ugyhogy en ovatosan varok egyelore. Foglalmam sincs, mi lehet a hosszutavu celja.
Stez
Mikey
roberto23
samu09
több mint 3 éve
Csak lesz valaki aki lerántja a piros gombról mert még nem ment el teljesen a valóság érzete.Hat ha már az atommal kell fenyegetőzni elég szarul állhat a haborusdija.Most megy az etetés. Mindenki elkönyveli hogy nem olyan erősek mégsem, aztán akkor beizzítanak.Vagy nem. Amig VP nem fedi fel minden lapjat, nem irnam le. Meg mindig nem tudom elhinni, hogy ennyire elszamolta volna magat.És ezzel megmenti az országát.Igen. De nem latom azt a forgatokonyvet, ahol o ezt tuleli. Igy, hogy nem hagyja el Ukrajnat es nem kert a kimenekitesbol. Eleg badass pali, csak az eletevel fizet ezert szerintem.En is ezt gondolom de az meg csak olaj lesz a tuzreHát nem tudom egyelőre hamarabb látom, hogy Putyin vagy (esetleg és) Lukasenka bukik, mint Zelenszkij.Szerintem sajnos elkapjak es megolik par napon belul.
Jughead
Stez
gabokocka
Stez
somoskovig
Stez
Mikey
roberto23
több mint 3 éve
Unnamed Belarusian opposition journalists were said to be the source. According to the report, Belarus special forces were boarding planes on Feb. 27, preparing for deployment in or near Kyiv and Zhytomyr. https://t.co/iWkSsQEnIW
— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) February 27, 2022
több mint 3 éve
Nem volt kérdés, hogy el fogunk jutn a nukleáris fenyegetőzéshez, hisz nincs semmi más adu Putyin kezében. Viszont szinte biztos, hogy eredendően későbbre tartogatta ezt..
több mint 3 éve
Hat ha már az atommal kell fenyegetőzni elég szarul állhat a haborusdija.Most megy az etetés. Mindenki elkönyveli hogy nem olyan erősek mégsem, aztán akkor beizzítanak.Vagy nem. Amig VP nem fedi fel minden lapjat, nem irnam le. Meg mindig nem tudom elhinni, hogy ennyire elszamolta volna magat.És ezzel megmenti az országát.Igen. De nem latom azt a forgatokonyvet, ahol o ezt tuleli. Igy, hogy nem hagyja el Ukrajnat es nem kert a kimenekitesbol. Eleg badass pali, csak az eletevel fizet ezert szerintem.En is ezt gondolom de az meg csak olaj lesz a tuzreHát nem tudom egyelőre hamarabb látom, hogy Putyin vagy (esetleg és) Lukasenka bukik, mint Zelenszkij.Szerintem sajnos elkapjak es megolik par napon belul.
Jughead
Stez
gabokocka
Stez
somoskovig
Stez
Mikey
„History is a set of lies agreed upon.”
több mint 3 éve
Egyre inkább attól félek, hogy a szankciók kontraproduktívak lesznek és egy ellehetetlenített ország élén, egy jövőkép nélüli sebzett vad beláthatatlan következményű lépésre szánja el magát...És akkor szerinted mit kéne csinálniuk?
clbass
The ring dang doo, now what is that?
Its soft and round like a pussy cat!
Got a hole in the middle, and it's split in two
and that's what you call the ring dang doo!