NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

USA és a világ

31 feliratkozó

több mint 3 éve
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 20 579 — Kinek mit intézett a kormánya
Meg elv már kezdte valaki a rémhírterjesztést tegnap SMSben is, 30-as számról írták hogy be kell vonulni.

Poloska vagyok.
több mint 3 éve
Tony Adams Indianapolis Colts 5 838 — Colts Fan
Nem semmi hogy egy ilyen gépet látsz a flightradar-on. Felmerül bennem a kérdés, hogy volt e bármikor bekapcsolva neki a jeladó 😀

Nomac
Szerintem ennek a pilótának is keresgélnie kellett mire megtalálta az ON gombot. 😀

több mint 3 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 265 — zászló zászló szív
Gyurma Pappa tudná elemezni 😊
Solymi
Ezt már leírtam 😊 Az ukránok nagyon jól használják a propaganda eszközeit, mondhatjuk, hogy megetetik a saját gyógyszerüket az oroszokkal.

Ezzel szemben az orosz propaganda a háborút sem ismeri el, így nehéz győzelmi jelentéseket gyártani.

Olyan érzésem van, mintha az ukránok jobban készültek volna erre a háborúra, mint az oroszok... Nyilván, azért is érzem így, mert én sem vagyok fából, és hat rám az ukrán propaganda.

Nem akarok most hosszan elemezni, de egyelőre nem látom az orosz win condition-t. Nem látom, miként jönnek ki ebből jól, de erről is írtam korábban

több mint 3 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 693 — capitaine du château de Vienne 1487
Hogy ez mekkora egy fasz...
Szépen keveri a tényeket elképzelt szcenáriókkal és persze bújtatott Nyugat ellenességgel...

index.hu/velemeny/2022/02/27/kgst-orszagkent-szerepelunk-a-medve-halallistajan/?fbclid=IwAR2jiwkpvC-VSq8rX2TZdcp8mxTM6iWnyFXcIKPEXFyjSTpzdVtioImWpw4
Solymi
Szerintem ebben nincs semmi bújtatott Nyugat ellenesség, ez a valóság. A Nyugatnak is köze van a kialakult helyzethez, de ez nem menti fel az oroszokat.
Nomac
Ja csak ha ő arra van determinálva, hogy Vladimir nagyfejedelem alatt éljen, akkér mér nem vesz egy traszszibériai vasútjegyet?

vagy ezeket a finom csemegéket kihagyjuk? Putin igényt tarthat aki meg ott van annak kuss a neve...

gyomorforgató

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 260 — Steelers fan
Közben figyelő szemeteket Minszkre vessétek, valami van a levegőben. Új helyzet, ha Lukasenkonak belső tüntetésekre kell készülnie.
több mint 3 éve
JC6 (Mr. Miele) Denver Broncos 8 487

Nem tudom, volt-e már.
zacknorb
Ja, szóltam is Viktornak hogy face-n miket osztogat
több mint 3 éve
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 20 579 — Kinek mit intézett a kormánya

Nem tudom, volt-e már.

Poloska vagyok.
több mint 3 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 856
Szépen keveri a tényeket elképzelt szcenáriókkal és persze bújtatott Nyugat ellenességgel...

index.hu/velemeny/2022/02/27/kgst-orszagkent-szerepelunk-a-medve-halallistajan/?fbclid=IwAR2jiwkpvC-VSq8rX2TZdcp8mxTM6iWnyFXcIKPEXFyjSTpzdVtioImWpw4
Solymi
Én is most olvastam volna végig, de a tárgyi tévedések és konteok közül nagyon nehéz kihámozni, hogy mit is szeretne, így inkább elengedtem.

Azt gondolom, hogy ez már a jobboldal mosdatása és magyarázkodása.
Gyurma Pappa
Megmondom őszintén én próbáltam teljesen végigolvasni és pontról-pontra értelmezni, de már az első nagyobb szekció alatt annyi csúsztatást és egyszerűsítést fedeztem fel, hogy elengedtem.

És az a baj, hogy az ilyen szövegekkel lehet szépeken agyat mosni, mert a legtöbb ember azt hiszi, hogy itt valaki komoly kutatómunkát végzett.
több mint 3 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 265 — zászló zászló szív

Solymi
Én is most olvastam volna végig, de a tárgyi tévedések és konteok közül nagyon nehéz kihámozni, hogy mit is szeretne, így inkább elengedtem.

Azt gondolom, hogy ez már a jobboldal mosdatása és magyarázkodása.

több mint 3 éve

Solymi
Szerintem egész korrekt, Kardos átlagos írásaihoz képest mindenképpen.
Kampman
Nekem nem tűnik annak.
Kicsit olyan mintha elolvasta volna Kissinger pár könyvét és nyakon öntötte volna egy kis nyugati inkompetenciás szólammal. Nem mintha nem lenne a valóságban ilyen, de azért ez igencsak kevert dolog.
Meg nem ilyen egyszerű mint ahogy írja, plusz szépen összemixeli a Nyugat '56-os hozzáállását a mostani ukrán helyzettel.
több mint 3 éve
Nomac New England Patriots 4 075 — balazs.t85@gmail.com

Solymi
Szerintem ebben nincs semmi bújtatott Nyugat ellenesség, ez a valóság. A Nyugatnak is köze van a kialakult helyzethez, de ez nem menti fel az oroszokat.
több mint 3 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 599 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
Gyaaaa...

Az komoly lenne... meg is érdemelné ez a mocsadék.

Solymi
Azigen. Ha tényleg specnazosok akkor elég nagy pacsi azoknak akik elfogták. Bár szerintem nem azok. Ők már rendelkeznek infokkal, tuti nem adták volna meg magukat élve.
samu09
Ugyanmár, nem kell mítoszokat gyártani. A legelitebb katonákat is ugyanúgy lelövik, elfogják, kivallatják, mint a leggyengébben kiképzetteket.
több mint 3 éve
Gyaaaa...

Solymi
Azigen. Ha tényleg specnazosok akkor elég nagy pacsi azoknak akik elfogták. Bár szerintem nem azok. Ők már rendelkeznek infokkal, tuti nem adták volna meg magukat élve.
samu09
Volt a 9gag-en tegnap egy videó amit elméletileg specnazosok készítettek és küldtek el az ukránoknak, de nem tudom mennyire igaz, mert el is tűnt utána.

Mindenesetre, akár igaz, akár nem, morál szempontjából ez szép munka.
Gyurma Pappa tudná elemezni 😊
több mint 3 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 30 893

Solymi
Szerintem egész korrekt, Kardos átlagos írásaihoz képest mindenképpen.

több mint 3 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 13 932 — Слава Україні! Героям слава!
Harkivet visszafoglalták az ukránok.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
A lengyelek és a svédek után a csehek sem állnak ki az oroszok ellen a vb pótselejtezőkben.
Vrij6
Akkor Putyin csak ki akart jutni a VB-re. Kész.
Heisman
Várjá, akkor a végén ki nyeri? Oroszország, Kína vagy Észak-Korea?
több mint 3 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 434 — I like the Texans, I like who we are
Gyaaaa...

Solymi
több mint 3 éve

több mint 3 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 30 893
A lengyelek és a svédek után a csehek sem állnak ki az oroszok ellen a vb pótselejtezőkben.
Vrij6
Heisman
Ki fogják őket zárni a selejtezőkről, mint ahogy a szerbekkel tették 1991-től 1996-ig.

több mint 3 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 059 — Lájkold a zsűrit!
Harkovból közben kizavarták az oroszokat. (FAZ)
Amadeus
Amúgy itt viccelődunk az orosz blitzkriegen a benyabol kifogyott tankokkal de északon elég gyorsan Kijevbe értek és a Krímbol is kitörtek viszonylag könnyen. Az egyetlen ami láthatóan lassítja a haladást az épp a keleti rész. Harkovot már kb első napon el kellett volna foglalniuk ehhez képest ott szórakoznak még mindig.
csebi
Hát tekintve a távolságokat, Kijevig olyan nehéz nem volt eljutni 2.5 nap alatt, ottani méretekben egy köpésre van a fehérorosz határtól. Itt van ez a térkép az állítólagos jelenlegi helyzetről (nem tudom mennyire hiteles, ezt találtam a twitteren. ha valaki megerősíteni vagy cáfolni tudja, tegye meg legyen szíves). Ez alapján a térkép alapján ez eddig minden, csak nem blitzkrieg. Ahhoz már a fél országnak legalább pirosnak kellene lennie. Ehelyett délen a Krím már az övék volt, az ottani piros nagy része nem most lett az. Keleten is a piros területek jó része már az volt. Úgyhogy légi bombázások és egy kevés előre haladás itt meg ott a határok mentén. És Kijev. Ez inkább egy precíziós fegyveres államcsíny kísérletre hasonlít, mint villámháborúra. Ha Kijev nem lesz meg, akkor egy sikertelen államcsíny kísérletre. Attól félek, hogy ha nem lesz meg, akkor jön a desperation mode és a furkósbot. 😕

peterk2005
A tegnapi Partizánban ezt a térképet elemezte a 2 egyetemi meghívott.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 26 926 — "Montoya por favor!"
Vrij6

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 3 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 13 932 — Слава Україні! Героям слава!

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Egy másik Twitter-bejegyzésében arról írt, hogy szerintük mi volt Putyin eredeti terve:
„Az első 12 órában légi dominancia.
36 óra alatt megsemmisíteni Ukrajna katonai kommunikációs rendszerét.
Megkerülni a főbb városi területeket, elvágni a keleti hadsereget, bekeríteni Kijevet, és 48 órán belül menekülésre bírni a kormányt.
72 órán belül bábkormány felállítása.
Még mindig 0 teljesült a 4 pontból.”
– írta Marco Rubio.
Amadeus
Ez valóban egy reális terv, rendes háború esetén. De akkor nincs megállás 10 percenként amikor a tank elé áll valaki és szépen kérni, hogy menjen már arréb, meg csevegni a helyi lakossággal és figyelni arra, hogy ne lőjek szét mindent ami előttem van. Szóval lehet, hogy volt ilyen terv, de amikor elindultak a csapatok, szerintem nem ez volt a kiadott utasítás, mert egyszerűen a civil lakosság megóvása mellett, figyelembevéve az ország nagyságát, az úthálózatot és a véderő számosságát (200k hivatásos, 1 millió tartalékos, 12 millió mozgósítható) - lehetetlen kategória.
MC12
Nekem az eddigi események alapján úgy tűnik, mintha az orosz haderő még ma sem igazán erre a fajta hadviselésre lenne kitalálva. Ami nem lenne baj, ha megállna a konfliktus ezen a szinten. Csak az a baj, hogy ha nem áll meg, akkor jön a vörös hadsereges mindent letarolós verzió, amihez viszont száz éve hozzászoktak. 😕
peterk2005
Sajnos ma már vannak arra utaló jelek, hírek, hogy egy "kicsit" lazább lett a gyeplő, ami a civilekkel szembeni védelmet eddig tartotta. Valószínűleg a tábornokok is elmondták neki az eddigi napok tapasztalata alapján, hogy vagy a civilek halnak meg kevesen de akkor ez a sebesség Vlagyimir, vagy haladunk, de akkor lesz halott. Sok. Egyszerűen nincs középút. Akkor lenne, ha a lakosság mellettük lenne, akkor lehetne gyorsan ÉS kevés civil halottal haladni, de ez látványosan nem áll fenn.
MC12
Hát ja. Arra lennék nagyon kíváncsi, hogy ez a helyzet hogyan állhatott elő? Vajon Putyin tudta előre, hogy ez lesz, és nem érdekelte, így is elrendelte a támadást, előre bekalkulálva ekkora veszteséget is? Vagy olyan rossz inteleket kapott a vezetés, hogy elhitték, hogy az ukránok melléjük állnak? Nem is tudom, hogy melyik a rosszabb verzió...
peterk2005
Ez az amire csak tippelni lehet idehazáról. Én személy szerint azt gondolom, hogy az orosz cél a Krím és Donyecki szakadár régió szárazföldi összekötése plusz a Herszoni-gát felrobbantása délen, ebben egyébként nem állnak rosszul, sőt, itt állnak a legjobban a három front közül. (délről nem hiszek Kijev irányú támadásban, teljesen értelmetlen lenne).
Keleten Harkovnál valóban rosszul állnak, az meglepetés, azt azért menetből kellett volna körbevenni, hogy ott mi sült el rosszul, azt passz, talán másodlagos erőket küldtek, frissen sorozottakat, tapasztalatlanokat, ha ezt vegyítem az ukrán elszántásággal meg is van a lassúság oka.
Kijevnél én nem gondoltam, hogy az elfoglalása a cél, az rengeteg polgári áldozattal járna, azt hiszem, hittem, hogy a körbezárás a cél, kifárasztás ilyesmi. Egyébként itt nem sem állnak olyan jól az oroszok, ez köszönhető a fentebbi "civilvédő" taktikának és az erős ukrán ellenállásnak. Igazából az a kérdés, hogy hogy dönt az orosz vezérkar, Putyin. Próbálkoznak így tovább, növelik a csapatlétszámot de próbálják alacosnyan tartani a civil áldozatok számát, vagy döntő csapást akarnak mérni. Akkor lesz baj. De van még idejük. Szinte minden elemző 2-3 héttel számol, addig Putyin stabil, abból van még hátra legalább 10 nap.
Szóval nem állnak olyan rosszul az oroszok, mint azt Rubio szeretné, de valószínűleg olyan jól sem, mint a best scenario-juk volt.
MC12
Valszeg az lehet, amit korábban írtam innen-onnan összeszedett infók alapján, hogy gyorsan végig akartak menni Kijevig, leváltani a kormányt, stb. csak éppen hiba csúszott a számításba.

Egyrészt az ottani diverzánsokat el tudták kapni (franc se tudja, hogy mennyire okoztak kemény helyzetet), másrészt a kikerült csecsen hangfelvétel is segített.
Valszeg nyertek pár napot amiatt, mert jól láthatóan, adott pontokon tudtak reagálni.

Aztán mivel bombázni nem nagyon akartak, meg a civilekre is vigyázni kellett, ez lassította a haladást és ebbe még belejött az ellátási zavar.
Azt nem tudom, hogy mennyire számoltak arra, hogy őket az ukrán nép felszabadítónak fogja tekinteni vagy hogy a kormány gyorsan kapitulál. Ha erre, akkor az intel volt nagyon szar vagy jó volt a dezinformáció, de én ezt nem gondolnám, habár ki tudja.
több mint 3 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 059 — Lájkold a zsűrit!

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 145
A Corriere arról is ír, hogy már hétfőn megszülethet az az olasz kormányrendelet, amely alapján fegyvereket is küldhetnek Ukrajnába az orosz csapatok elleni harchoz: rakétavetőket, gépfegyvereket és lőszert. A hadianyag egy légihídon keresztül érkezne a határra, amelyet azután egy konvoj szállítana a rendeltetési helyére.

Olaszország emellett 1350 katonáját bocsátja a NATO rendelkezésére, hogy az Oroszországtól fenyegetett országokba, így Magyarországra és Romániába érkezzenek az Eagle Defense művelet keretében - állítja a Corriere. Különleges egységekről van szó, a tengerészgyalogság kétéltű egységei, ejtőernyősök, hegyi gyalogság, és búvár alakulatok tartoznak közéjük.