USA és a világ
31 feliratkozó
10 hónapja
Kína ebben is a világ előtt jár.Ki milyet szarik ugye...Mikor segget mosni eleve komfortosabb érzést nyújt.ezt a vitát nem akarom megnyitni mer messzire visz 😀
Lecsó
Negritis, a vajda
Én az is-is teamben vagyok, de azért egy nőnek, aki naponta százszor pisál, annak valóban jobb érzés, ha nem 2 tekercs van otthon.
De a lényeg a romlandóságban/eltarthatóságban van.
Egy tojás az kb 2-3 hétig jó, a klozettpapír örökké.
Őszentsége Sobri Jóska
A 100 napos tojást is megeszik. 😀
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
10 hónapja
Mint ahogy Bidennek és a demeknek is jobb rálátása volt minden amcsi kormányzati ügyre, mint neked, de ez téged ugyanúgy nem fogott vissza, nemigaz? Szvsz hagyd békén a népeket, hadd kommenteljenek, amit csak akarnak a kommentszekcióban 😉Lecso szepen levezette, hogy o tudja, hogy a tervezett CIA letszamcsokkentes hulyeseg, mert a "CIA ugynokok" elmennek es nem lesz aki megvedjen minket, mindenki aki mast gondol, az hulye.Miért álljak le veled vitatkozni, hogyha teszerinted a jelenleg kinevezett emberek jobban tudják mi kell, mikor akkora red flag van mindegyik feje felett, hogy a ruszkik tiszteletbeli szovjetté avatnák őket, a kínaiakról nem is beszélve.Szivesen vennem, ha a siras utan erdemben is hozza szolnal, de ugye tudjuk, hogy az nem szokott menni (legyen mar tolem egy magas lovon ulo komment 😊 )ROTFL....LOOOOOOL 😀😀😀😀😀Vajmi keves eselyt ugyan, de azert latok ra, hogy jobban latja a CIA igazgatoja es az elnok+ a stabja, mint Te. Eleg nagykepu komment lett ez. Raadasul felreinformalt is, leven a CIA-ban csak bizonyos funkciok kaptak lehetoseget, joval korlatozottabb korulmenyek kozott, mint a burokratak, kritikus funkciok nem, arrol nem is beszelve, hogy a CIA alkalmazottak sem rabszolgak, a civil alkalmazottak ott is siman felallhatnak, de ezek ne teritsek le a gondolatod.Btw. Trump polljai tovabbra is soha nem latott magassagokban jarnak, tetszik az emebreknek, hogy hullik a fergese.Mert ez egy show. Annak geci jó. Csak a bőrünkre megy, ne legyen tévedés, Európáéra is, sőt a világ bőrére is.
undisputedly
Ja, 2000 éve tudjuk, hogy a tömeg mindig okos, őket populizmussal nem lehet megtéveszteni. Barabást választották, és milyen jó lett nekik...
A férgese hullik? Amikor kiküldesz mindenkinek egy 8 hónapos paycheck-et, ha elhúz a faszba, abban hol látod ezt? Mi lenne ha az összes CIA ügynök holnap felmondana? Vagy mondjuk a 15-20 %-a? Attól nagyobb lenne amerika? Erősebb, potensebb lenne? Persze fel lehet tölteni rövid idő alatt, csak ezek a rendszerek nem úgy működnek, hogy egy közgazdász helyett hozunk egy trumpista közgazdászt, darab-darab...
Aki ennek itt kint örül, ugyanolyan hülye, mint aki bárhol máshol örül neki. Attól, hogy az amerikaiak tapsolnak a hülyeségnek, attól az még nem lesz okosság.
Lecsó
A borunkre? 😀 Igen, a vilag egyetlen nyugati es demorkatikus szuperhatalma jelentos eladosodasi spiralban van es vegre Clinton, majd Obama szavai utan valaki tenyleg nekiallt megvagni a burokraciat, amire az emberek szavaztak, es aminek btw. a pollok szerint orulnek is. Olyannyira orulnek, hogy a demorkatak a kezdeti burokraciacsokkentes ellenes kommunikacios panelrol at kellett alljanak a fenti felretajekoztatasos modszerre, mert a belso pollok mutattak, hog megint olyan dombon akarnak meghalni, amit elitelnek a szavazok.
2024-ben 1.1 trillio (!) dollart koltott az allam csak a kamatokra. Osszehasonlitas keppen a vedelmi/katonai kiadasok cirka 0.8-0.85 trillioba kerultek; de a "felfoghatatlanul nagy" penzugyi tamogatas amit az ukranok adtak az evek alatt, az is csak 0.1 trillio dollar.
(Azt az ervet mindig imadom olvasni, hogy "jajj az ostoba szavazok bedoltek a gyoker politikusnak", de valahogy amikor a sajat politikai kozossege gyoz az ilyen kommenteket ironak, akkor "gyozelem", "igazsag", "helyreallt a vilag rendje", vegre "demorkacia" blablabla.)
undisputedly
Sírok rajtad bakker.
Lúdas Solymi
undisputedly
Az emberek örülnek minden baromságnak, akkor is hogyha nincsenek tisztában a következményekkel, mert addig már nem jutnak el vagy nem akarnak eljutni.
Meg ha én hozok egy ellenvéleményt, arra úgyis az lesz a válaszold, hogy balos/libsi propaganda, az Obama/Biden admin bekamuzása, stb.
Kösz, de nem akarom erre vesztegetni az időm.
Lúdas Solymi
Mindezt tette ugy, hogy el se olvasta rendesen a forrast, amibol a hirt vette, tekintve, hogy kritikus kepessegekre (clandestine services pont ilyen lehet) ez nem terjed ki. De nem csak azert egetvero baromsag a fenti, mert nem olvasta el a terveket pontosan, hanem azert is, mert azt feltetelezi, hogy o jobban latja a CIA szervezetet es a legjobb atstrukturalasi folyamatot, ami semmilyen esetben sem lehetne igaz, mivel a publicnak nincs hozzaferese a jelenlegi valos CIA org charthoz, headcountokhoz es valos funkciokhoz rendelt penzugyi forrasokhoz.
A te kommented pedig ott koveti a sorban, mivel te is azt kifogasolod, hogy ugy gondolom, a CIA igazgatojanak es az amerikai elnoknek kicsivel jobb ralatasa van, hogyan kellene atalakitani a CIA-t, hogy hatekonyabb legyen, mint 3 amerikaifocis forumon kommentelo magyarnak tobb ezer kilometerrol, ami finoman szolva is megmosolyogtato.
undisputedly
10 hónapja
Egyrészt nem jelöltem meg forrást. Honnan tudod, honnan vettem a hírt. Másrészt nem mondtam, hogy jobban tudom. Azt mondtam, hogy amit látok, az egyelőre az, hogy volt a választásig a durcizás, most meg megy a mindent és mindenkit, akinek köze volt a deepstatehez (WTF?) azt seggbebasszuk, majd utána lehet hogy visszcsináljuk, de előtte érezzék már, hogy a kezünkben a tökük. Your body, my choice! Ugyanez a mentalitás nagyban. Most mi jövünk. Pont mint itthon. Külpolitikában is kb ugyanez: amerika újra nagy lesz köcsögök, aki nem érti meg, azt megbasszuk... Egy igazi amerika a világ ellen gazdasági csatában ez persze szopóág lenne (mint ez a félidős eredmény is mutatja) de odáig el kell jutni. Mondjuk jó úton haladnak.
Szerkesztette: Lecsó
10 hónapja
ugy gondolom, a CIA igazgatojanak es az amerikai elnoknek kicsivel jobb ralatasa van, hogyan kellene atalakitani a CIA-t, hogy hatekonyabb legyen, mint 3 amerikaifocis forumon kommentelo magyarnak tobb ezer kilometerrol, ami finoman szolva is megmosolyogtato.Ebben igazad van, jobb rálátásuk van.
undisputedly
De ebből nem következik az, hogy eszerint is cselekszenek, és nem a saját agyhaláluk indukálta káoszt valósítják meg.
10 hónapja
Lecso szepen levezette, hogy o tudja, hogy a tervezett CIA letszamcsokkentes hulyeseg, mert a "CIA ugynokok" elmennek es nem lesz aki megvedjen minket, mindenki aki mast gondol, az hulye.Miért álljak le veled vitatkozni, hogyha teszerinted a jelenleg kinevezett emberek jobban tudják mi kell, mikor akkora red flag van mindegyik feje felett, hogy a ruszkik tiszteletbeli szovjetté avatnák őket, a kínaiakról nem is beszélve.Szivesen vennem, ha a siras utan erdemben is hozza szolnal, de ugye tudjuk, hogy az nem szokott menni (legyen mar tolem egy magas lovon ulo komment 😊 )ROTFL....LOOOOOOL 😀😀😀😀😀Vajmi keves eselyt ugyan, de azert latok ra, hogy jobban latja a CIA igazgatoja es az elnok+ a stabja, mint Te. Eleg nagykepu komment lett ez. Raadasul felreinformalt is, leven a CIA-ban csak bizonyos funkciok kaptak lehetoseget, joval korlatozottabb korulmenyek kozott, mint a burokratak, kritikus funkciok nem, arrol nem is beszelve, hogy a CIA alkalmazottak sem rabszolgak, a civil alkalmazottak ott is siman felallhatnak, de ezek ne teritsek le a gondolatod.Btw. Trump polljai tovabbra is soha nem latott magassagokban jarnak, tetszik az emebreknek, hogy hullik a fergese.Mert ez egy show. Annak geci jó. Csak a bőrünkre megy, ne legyen tévedés, Európáéra is, sőt a világ bőrére is.
undisputedly
Ja, 2000 éve tudjuk, hogy a tömeg mindig okos, őket populizmussal nem lehet megtéveszteni. Barabást választották, és milyen jó lett nekik...
A férgese hullik? Amikor kiküldesz mindenkinek egy 8 hónapos paycheck-et, ha elhúz a faszba, abban hol látod ezt? Mi lenne ha az összes CIA ügynök holnap felmondana? Vagy mondjuk a 15-20 %-a? Attól nagyobb lenne amerika? Erősebb, potensebb lenne? Persze fel lehet tölteni rövid idő alatt, csak ezek a rendszerek nem úgy működnek, hogy egy közgazdász helyett hozunk egy trumpista közgazdászt, darab-darab...
Aki ennek itt kint örül, ugyanolyan hülye, mint aki bárhol máshol örül neki. Attól, hogy az amerikaiak tapsolnak a hülyeségnek, attól az még nem lesz okosság.
Lecsó
A borunkre? 😀 Igen, a vilag egyetlen nyugati es demorkatikus szuperhatalma jelentos eladosodasi spiralban van es vegre Clinton, majd Obama szavai utan valaki tenyleg nekiallt megvagni a burokraciat, amire az emberek szavaztak, es aminek btw. a pollok szerint orulnek is. Olyannyira orulnek, hogy a demorkatak a kezdeti burokraciacsokkentes ellenes kommunikacios panelrol at kellett alljanak a fenti felretajekoztatasos modszerre, mert a belso pollok mutattak, hog megint olyan dombon akarnak meghalni, amit elitelnek a szavazok.
2024-ben 1.1 trillio (!) dollart koltott az allam csak a kamatokra. Osszehasonlitas keppen a vedelmi/katonai kiadasok cirka 0.8-0.85 trillioba kerultek; de a "felfoghatatlanul nagy" penzugyi tamogatas amit az ukranok adtak az evek alatt, az is csak 0.1 trillio dollar.
(Azt az ervet mindig imadom olvasni, hogy "jajj az ostoba szavazok bedoltek a gyoker politikusnak", de valahogy amikor a sajat politikai kozossege gyoz az ilyen kommenteket ironak, akkor "gyozelem", "igazsag", "helyreallt a vilag rendje", vegre "demorkacia" blablabla.)
undisputedly
Sírok rajtad bakker.
Lúdas Solymi
undisputedly
Az emberek örülnek minden baromságnak, akkor is hogyha nincsenek tisztában a következményekkel, mert addig már nem jutnak el vagy nem akarnak eljutni.
Meg ha én hozok egy ellenvéleményt, arra úgyis az lesz a válaszold, hogy balos/libsi propaganda, az Obama/Biden admin bekamuzása, stb.
Lúdas Solymi
Mindezt tette ugy, hogy el se olvasta rendesen a forrast, amibol a hirt vette, tekintve, hogy kritikus kepessegekre (clandestine services pont ilyen lehet) ez nem terjed ki. De nem csak azert egetvero baromsag a fenti, mert nem olvasta el a terveket pontosan, hanem azert is, mert azt feltetelezi, hogy o jobban latja a CIA szervezetet es a legjobb atstrukturalasi folyamatot, ami semmilyen esetben sem lehetne igaz, mivel a publicnak nincs hozzaferese a jelenlegi valos CIA org charthoz, headcountokhoz es valos funkciokhoz rendelt penzugyi forrasokhoz.
A te kommented pedig ott koveti a sorban, mivel te is azt kifogasolod, hogy ugy gondolom, a CIA igazgatojanak es az amerikai elnoknek kicsivel jobb ralatasa van, hogyan kellene atalakitani a CIA-t, hogy hatekonyabb legyen, mint 3 amerikaifocis forumon kommentelo magyarnak tobb ezer kilometerrol, ami finoman szolva is megmosolyogtato.
Szerkesztette: undisputedly
10 hónapja
mert tudod, hogy igazam van... 😉Mikor segget mosni eleve komfortosabb érzést nyújt.ezt a vitát nem akarom megnyitni mer messzire visz 😀
Lecsó
Negritis, a vajda
10 hónapja
Ki milyet szarik ugye...Mikor segget mosni eleve komfortosabb érzést nyújt.ezt a vitát nem akarom megnyitni mer messzire visz 😀
Lecsó
Negritis, a vajda
Én az is-is teamben vagyok, de azért egy nőnek, aki naponta százszor pisál, annak valóban jobb érzés, ha nem 2 tekercs van otthon.
De a lényeg a romlandóságban/eltarthatóságban van.
Egy tojás az kb 2-3 hétig jó, a klozettpapír örökké.
10 hónapja
Mikor segget mosni eleve komfortosabb érzést nyújt.ezt a vitát nem akarom megnyitni mer messzire visz 😀
Lecsó
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
10 hónapja
De az legalább megmarad, ha vettél a covid miatt ezer tekercset, 10 év alatt azt is elszarod.miért vettek emberek anno annyi WC papírt ami 100 évre elég?Őket megértem, rá is tették az 50 centet mindenre tojás felár címen. Meg azt is megértem, hogy ha mindenbe beépül kicsit. Azt nem értem, mikor egy láthatóan átmeneti problémára az emberek elkezdenek 10-szer annyit venni. Meg lopják a raktárakból 10000 szám. Mintha valami konvertibilis értékőrző lenne. Törékeny, romlandó, stb...Sosem értettem azt a betárazást. Ma 5,5 dollárért vettem 12 tojást. Gondolom előtte 4,5 volt. Őszinte leszek, nem figyeltem.Én se eszek a hűtőből tojást, és készételeket veszek/rendelek, de gondolom ott kezdődik a gond, hogy a tésztába is kell, meg egy csomó élelmiszergyártónak, étteremnek, cukrászdának, stb.
Mi megeszünk havonta mondjuk 2 tucatot. Az ha 50 százalékot drágul is, akkor az havi 5 dolcsi plusz kiadás. Ezért pánikba esni nem éri meg szerintem. Meg a tojás azért nélkülözhető. MI lesz ha nem lesz áram? Ja azt is tudjuk már...
Lecsó
Őszentsége Sobri Jóska
Lecsó
mer hülyék
Negritis, a vajda
De romlandó élelmiszernél ez valóban csak azt igazolja, hogy az átlagember segghülye.
Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska
10 hónapja
Azt sem értettem. Mikor segget mosni eleve komfortosabb érzést nyújt.miért vettek emberek anno annyi WC papírt ami 100 évre elég?Őket megértem, rá is tették az 50 centet mindenre tojás felár címen. Meg azt is megértem, hogy ha mindenbe beépül kicsit. Azt nem értem, mikor egy láthatóan átmeneti problémára az emberek elkezdenek 10-szer annyit venni. Meg lopják a raktárakból 10000 szám. Mintha valami konvertibilis értékőrző lenne. Törékeny, romlandó, stb...Sosem értettem azt a betárazást. Ma 5,5 dollárért vettem 12 tojást. Gondolom előtte 4,5 volt. Őszinte leszek, nem figyeltem.Én se eszek a hűtőből tojást, és készételeket veszek/rendelek, de gondolom ott kezdődik a gond, hogy a tésztába is kell, meg egy csomó élelmiszergyártónak, étteremnek, cukrászdának, stb.
Mi megeszünk havonta mondjuk 2 tucatot. Az ha 50 százalékot drágul is, akkor az havi 5 dolcsi plusz kiadás. Ezért pánikba esni nem éri meg szerintem. Meg a tojás azért nélkülözhető. MI lesz ha nem lesz áram? Ja azt is tudjuk már...
Lecsó
Őszentsége Sobri Jóska
Lecsó
mer hülyék
Negritis, a vajda
10 hónapja
miért vettek emberek anno annyi WC papírt ami 100 évre elég?Őket megértem, rá is tették az 50 centet mindenre tojás felár címen. Meg azt is megértem, hogy ha mindenbe beépül kicsit. Azt nem értem, mikor egy láthatóan átmeneti problémára az emberek elkezdenek 10-szer annyit venni. Meg lopják a raktárakból 10000 szám. Mintha valami konvertibilis értékőrző lenne. Törékeny, romlandó, stb...Sosem értettem azt a betárazást. Ma 5,5 dollárért vettem 12 tojást. Gondolom előtte 4,5 volt. Őszinte leszek, nem figyeltem.Én se eszek a hűtőből tojást, és készételeket veszek/rendelek, de gondolom ott kezdődik a gond, hogy a tésztába is kell, meg egy csomó élelmiszergyártónak, étteremnek, cukrászdának, stb.
Lecsó
Őszentsége Sobri Jóska
Lecsó
mer hülyék
10 hónapja
Őket megértem, rá is tették az 50 centet mindenre tojás felár címen. Meg azt is megértem, hogy ha mindenbe beépül kicsit. Azt nem értem, mikor egy láthatóan átmeneti problémára az emberek elkezdenek 10-szer annyit venni. Meg lopják a raktárakból 10000 szám. Mintha valami konvertibilis értékőrző lenne. Törékeny, romlandó, stb... De az itteni emberek biztos tudják mit csinálnak, hiszen Trumpra szavaztak...Sosem értettem azt a betárazást. Ma 5,5 dollárért vettem 12 tojást. Gondolom előtte 4,5 volt. Őszinte leszek, nem figyeltem.Én se eszek a hűtőből tojást, és készételeket veszek/rendelek, de gondolom ott kezdődik a gond, hogy a tésztába is kell, meg egy csomó élelmiszergyártónak, étteremnek, cukrászdának, stb.
Lecsó
Őszentsége Sobri Jóska
Szerkesztette: Lecsó
10 hónapja
Sosem értettem azt a betárazást. Ma 5,5 dollárért vettem 12 tojást. Gondolom előtte 4,5 volt. Őszinte leszek, nem figyeltem.Én se eszek a hűtőből tojást, és készételeket veszek/rendelek, de gondolom ott kezdődik a gond, hogy a tésztába is kell, meg egy csomó élelmiszergyártónak, étteremnek, cukrászdának, stb.
Lecsó
10 hónapja
nekem az tetszik hogy a nagy kaszabolásban sikerült 400milláért páncélozott teslákat rendelniamit aztán vissza kellett vonni majd törölni a teslát belőle
de nyilván nincs önös érdek benne sehol 😊
10 hónapja
Ha tényleg költségvetési okai lennének a bürokrácia csökkentésnek, akkor gyakorlatilag 0 bürokrátara kellene vinni a létszámot, hogy érezhető legyen. A valódi költségek a társadalombiztosítás környékén keresendők, de ott lehetetlen eleget vágni.És a pollokban sem állsz jól, ezt ne hagyd ki!
Nevetséges erre hivatkozni. Ráadásul maga a hiány nem akkora probléma. Nem fogok megint a MMT-ről értekezni, mert ugye én nem érthetetek hozzá, hiszen csak egy proligyerek vagyok. Senki nem választott meg semminek 😢
Gyurma Pappa
Szerkesztette: csebi
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
10 hónapja
Én már tényleg csak nagyon ritkán merek szólni, inkább csak olvasgatom a sok hozzászólást, de ahhoz, hogy eredményeket látni lehessen, nem kellene bölcsen várni egy néhány hónapot, esetleg egy pénzügyi évet? Mert gí most úgy tűnik, hogy ha Trump/Musk valamit kijelent az úgy van és kész, aztán ha másnap mást mondanak, az is úgy van és kész...Azt meg már nem is értem, hogy miért olyan nagy gond bármi állami eladósodás...2008 óta úgy tűnik nem történik semmi, csak el kell indítani a pénznyomdát.
10 hónapja
Cuki, ahogy aggódsz az USA költségvetése/államadóssága miatt... a probléma nem az államigazgatásban gyökerezik, hanem az USA és a globalizált világ teljes gazdaságpolitikai szerkezetében. A múltkor már kibeszéltük. Amíg az amerikai ember nem hajlandó megtakarítani, hanem hitelkártyával fedezi a hitelkártya tartozását, addig semmi nem fog változni, bármennyit is varázsolhat bárki az államapparátus körül, a deficit csak nőni fog. Vagy azt hiszed, hogy ezt a deficitet tényleg az államigazgatás költi el?Ezt írtam volna le, ha nem mobilról szórakoznék.
Tőlem biztos nem fogod hallani, hogy a demokraták milyen ügyesek voltak. Már csak azért sem, mert ők sem tudnák ezt egyik pillanatról a másikra megoldani. A megoldás (ha van ilyen egyáltalán) talán valami New Deal szerű kiegyezés lenne a tőke és a munka között, hogyan osszák újra a tortát, de ennek se híre se hamva. Főleg hogy most még inkább a tőke kormányoz, az esélyek mindenképpen csökkentek
Lecsó

10 hónapja
Ok. Hagyjuk a számokat, beszélgessünk:Általánosságban érveld már meg, hogy egy átalakításnál (hagyjuk a leépítést, mindketten tudjuk, hogy mi a cél) hogyan vezet egy jobban, hatékonyabban, kevesebb pénzből stb működő szervezethez egy fűnyíróelven történő kirugási hullám, ahol semmilyen szempont nincs már a legelején sem.
A másik: ha te CIA (FBI, akármi) ügynök lennél, nem lenne egy pillanatig sem kétséged, hogy egy ilyen szakmaiatlan átalakítás rányomja a bélyegét az egész szervezetre? Ahol minden a bizalomra meg az évtizedek óta kiépült és ismert kapcsolatrendszerekre épül, ahol kormányokon átívelően meg politikai hozzáállástól függetlenül együtt tevékenykednek emberek a saját életüket kockáztatva, ott most Gabbardok meg nárcisztikus autista milliárdosok turkálnak a fiókokban.
Cuki, ahogy aggódsz az USA költségvetése/államadóssága miatt... a probléma nem az államigazgatásban gyökerezik, hanem az USA és a globalizált világ teljes gazdaságpolitikai szerkezetében. A múltkor már kibeszéltük. Amíg az amerikai ember nem hajlandó megtakarítani, hanem hitelkártyával fedezi a hitelkártya tartozását, addig semmi nem fog változni, bármennyit is varázsolhat bárki az államapparátus körül, a deficit csak nőni fog. Vagy azt hiszed, hogy ezt a deficitet tényleg az államigazgatás költi el?
Tőlem biztos nem fogod hallani, hogy a demokraták milyen ügyesek voltak. Már csak azért sem, mert ők sem tudnák ezt egyik pillanatról a másikra megoldani. A megoldás (ha van ilyen egyáltalán) talán valami New Deal szerű kiegyezés lenne a tőke és a munka között, hogyan osszák újra a tortát, de ennek se híre se hamva. Főleg hogy most még inkább a tőke kormányoz, az esélyek mindenképpen csökkentek
10 hónapja
Ha tényleg költségvetési okai lennének a bürokrácia csökkentésnek, akkor gyakorlatilag 0 bürokrátara kellene vinni a létszámot, hogy érezhető legyen. A valódi költségek a társadalombiztosítás környékén keresendők, de ott lehetetlen eleget vágni. Nevetséges erre hivatkozni. Ráadásul maga a hiány nem akkora probléma. Nem fogok megint a MMT-ről értekezni, mert ugye én nem érthetetek hozzá, hiszen csak egy proligyerek vagyok. Senki nem választott meg semminek 😢

10 hónapja
Miért álljak le veled vitatkozni, hogyha teszerinted a jelenleg kinevezett emberek jobban tudják mi kell, mikor akkora red flag van mindegyik feje felett, hogy a ruszkik tiszteletbeli szovjetté avatnák őket, a kínaiakról nem is beszélve.Szivesen vennem, ha a siras utan erdemben is hozza szolnal, de ugye tudjuk, hogy az nem szokott menni (legyen mar tolem egy magas lovon ulo komment 😊 )ROTFL....LOOOOOOL 😀😀😀😀😀Vajmi keves eselyt ugyan, de azert latok ra, hogy jobban latja a CIA igazgatoja es az elnok+ a stabja, mint Te. Eleg nagykepu komment lett ez. Raadasul felreinformalt is, leven a CIA-ban csak bizonyos funkciok kaptak lehetoseget, joval korlatozottabb korulmenyek kozott, mint a burokratak, kritikus funkciok nem, arrol nem is beszelve, hogy a CIA alkalmazottak sem rabszolgak, a civil alkalmazottak ott is siman felallhatnak, de ezek ne teritsek le a gondolatod.Btw. Trump polljai tovabbra is soha nem latott magassagokban jarnak, tetszik az emebreknek, hogy hullik a fergese.Mert ez egy show. Annak geci jó. Csak a bőrünkre megy, ne legyen tévedés, Európáéra is, sőt a világ bőrére is.
undisputedly
Lecsó
undisputedly
Sírok rajtad bakker.
Lúdas Solymi
undisputedly
10 hónapja
Szivesen vennem, ha a siras utan erdemben is hozza szolnal, de ugye tudjuk, hogy az nem szokott menni (legyen mar tolem egy magas lovon ulo komment 😊 )ROTFL....LOOOOOOL 😀😀😀😀😀Vajmi keves eselyt ugyan, de azert latok ra, hogy jobban latja a CIA igazgatoja es az elnok+ a stabja, mint Te. Eleg nagykepu komment lett ez. Raadasul felreinformalt is, leven a CIA-ban csak bizonyos funkciok kaptak lehetoseget, joval korlatozottabb korulmenyek kozott, mint a burokratak, kritikus funkciok nem, arrol nem is beszelve, hogy a CIA alkalmazottak sem rabszolgak, a civil alkalmazottak ott is siman felallhatnak, de ezek ne teritsek le a gondolatod.Btw. Trump polljai tovabbra is soha nem latott magassagokban jarnak, tetszik az emebreknek, hogy hullik a fergese.Mert ez egy show. Annak geci jó. Csak a bőrünkre megy, ne legyen tévedés, Európáéra is, sőt a világ bőrére is.
undisputedly
Lecsó
undisputedly
Sírok rajtad bakker.
Lúdas Solymi
10 hónapja
ROTFL....LOOOOOOL 😀😀😀😀😀Vajmi keves eselyt ugyan, de azert latok ra, hogy jobban latja a CIA igazgatoja es az elnok+ a stabja, mint Te. Eleg nagykepu komment lett ez. Raadasul felreinformalt is, leven a CIA-ban csak bizonyos funkciok kaptak lehetoseget, joval korlatozottabb korulmenyek kozott, mint a burokratak, kritikus funkciok nem, arrol nem is beszelve, hogy a CIA alkalmazottak sem rabszolgak, a civil alkalmazottak ott is siman felallhatnak, de ezek ne teritsek le a gondolatod.Btw. Trump polljai tovabbra is soha nem latott magassagokban jarnak, tetszik az emebreknek, hogy hullik a fergese.Mert ez egy show. Annak geci jó. Csak a bőrünkre megy, ne legyen tévedés, Európáéra is, sőt a világ bőrére is.
undisputedly
Lecsó
undisputedly
Sírok rajtad bakker.
10 hónapja
Vajmi keves eselyt ugyan, de azert latok ra, hogy jobban latja a CIA igazgatoja es az elnok+ a stabja, mint Te. Eleg nagykepu komment lett ez. Raadasul felreinformalt is, leven a CIA-ban csak bizonyos funkciok kaptak lehetoseget, joval korlatozottabb korulmenyek kozott, mint a burokratak, kritikus funkciok nem, arrol nem is beszelve, hogy a CIA alkalmazottak sem rabszolgak, a civil alkalmazottak ott is siman felallhatnak, de ezek ne teritsek le a gondolatod.Btw. Trump polljai tovabbra is soha nem latott magassagokban jarnak, tetszik az emebreknek, hogy hullik a fergese.Mert ez egy show. Annak geci jó. Csak a bőrünkre megy, ne legyen tévedés, Európáéra is, sőt a világ bőrére is.
undisputedly
Lecsó
10 hónapja
"Lesz meg tobb is, a 70 ezer onkent felmondott munkavallalo 3,5%-a kb. az osszesnek, szoval egy rendes burokraciacsokkentesben tobb szazszor ennyit kell leepiteni."Undi elobb megneznte a Munkacsy-kiallitast, majd csak utana mutat ra, hogy a telex valamilyen megmagyarazhatatlan okbol ugy fogalmaz,mintha a nuklearis biztonsagi szakembereket rugtak volna ki nagytomegevel, holott a behivatkozott bbc cikk is irja, hogy a mediaban elterjed hirekkel ellentetben ennel az intezmenynel csak 50 ember erintett, de ha gyorsan atfutva jol latom, azt ok is kihagytak, hogy irodistak/HR-esek ez az 50 fo is.telex.hu/kulfold/2025/02/16/egyesult-allamok-trump-nuklearis-energia-hivatal-dolgozok-elbocsatas?Majd jön undi, és megmagyarázza, hogy ez miért nem véramatőr hiba
Remélem, sokan szavaztak közülük Trumpra.
Mikey
slowmotion
Lesz meg tobb is, a 70 ezer onkent felmondott munkavallalo 3,5%-a kb. az osszesnek, szoval egy rendes burokraciacsokkentesben tobb szazszor ennyit kell leepiteni. Btw. Trump polljai tovabbra is soha nem latott magassagokban jarnak, tetszik az emebreknek, hogy hullik a fergese.
undisputedly
3,5 % szorozva több százzal, az kb 1000 %, szóval tízszer annyi embert kell kirúgni, mint amennyi ott dolgozik? #Trumpmath
Plusz ha ki kellett őket rúgni, minek próbálják őket visszavenni? #Trumplogic
😀
10 hónapja
Viktor is jól állt a pollokban, pedig évek óta fullba tolják a kretént.Undi elobb megneznte a Munkacsy-kiallitast, majd csak utana mutat ra, hogy a telex valamilyen megmagyarazhatatlan okbol ugy fogalmaz,mintha a nuklearis biztonsagi szakembereket rugtak volna ki nagytomegevel, holott a behivatkozott bbc cikk is irja, hogy a mediaban elterjed hirekkel ellentetben ennel az intezmenynel csak 50 ember erintett, de ha gyorsan atfutva jol latom, azt ok is kihagytak, hogy irodistak/HR-esek ez az 50 fo is.telex.hu/kulfold/2025/02/16/egyesult-allamok-trump-nuklearis-energia-hivatal-dolgozok-elbocsatas?Majd jön undi, és megmagyarázza, hogy ez miért nem véramatőr hiba
Remélem, sokan szavaztak közülük Trumpra.
Mikey
slowmotion
Lesz meg tobb is, a 70 ezer onkent felmondott munkavallalo 3,5%-a kb. az osszesnek, szoval egy rendes burokraciacsokkentesben tobb szazszor ennyit kell leepiteni. Btw. Trump polljai tovabbra is soha nem latott magassagokban jarnak, tetszik az emebreknek, hogy hullik a fergese.
undisputedly