USA és a világ

31 feliratkozó

11 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 037 — #NoStress
Nem kedveltem Tóth Jakab megjelenéseit a Partizánon, de a saját csatornáján a Trump-Zelenszkij sajtótájékoztató elemzés - még ha sok újdonság nincs is benne - eléggé jóra sikerült (mint egy jobbfajta 40 évvel ezelőtti Panoráma vagy Hét anyag), érdemes rászánni a 20 percet másfeles sebességen.

youtu.be/KCWJyubLnG8?si=4Lfz4u8sLqi4KWYm
Őszentsége Sobri Jóska
Annyira látszik, hogy az egész színjáték lényegi része megrendezett volt:
Mikor JDV elkezdi a mondókáját, eleve teljesen nyilvánvaló Trumpnak, hogy ő most be fog lépni a monológjával. Semmi meglepődés, azonnal abbahagyja a mondandóját, hogy "parancsolj JD..." Fordítva még hagyján lenne, de az, hogy egy alelnök kb lekussolja az elnököt, hogy majd ő válaszol... Aztán addig jut, hogy "look, for 4 years in United States of America", és DT már emeli is az ujját, kb hogy "na ez az, erről van szó, JD megmondta a tutit". Holott azt sem tudta, mi a faszt akar mondani az alelnöke. De nyilván tudta... ki volt ez találva rendesen.
Lecsó
Ja, ezt írtam kurva hosszan pár napja, hogy ez tipikus trumpi médiaesemény volt, csak Zelenszkij azt baszta el, hogy nem vette a lapot, vagy nem ismerte fel, hogy ez egy belpolitikai fejezet, amiben ő csak "ül oldalt", ebbe ne álljon bele, ez nem ellene vagy róla szól, csak a szokásos trumpi majomkodás, MAGAmutogatás, adják csak elő nyugodtan a számukat, aztán haladjanak. Aztán utána 1-2 nappal az okosemberei helyretették a szitut, haladnak, most meg már egy "ezeréves" sztori, holnap úgyis más lesz a hot topic, gördül tovább a posztmodern politikai kommunikációs gőzhenger.

11 hónapja
Lecsó Denver Broncos 3 364
Nem kedveltem Tóth Jakab megjelenéseit a Partizánon, de a saját csatornáján a Trump-Zelenszkij sajtótájékoztató elemzés - még ha sok újdonság nincs is benne - eléggé jóra sikerült (mint egy jobbfajta 40 évvel ezelőtti Panoráma vagy Hét anyag), érdemes rászánni a 20 percet másfeles sebességen.

Őszentsége Sobri Jóska
Annyira látszik, hogy az egész színjáték lényegi része megrendezett volt:
Mikor JDV elkezdi a mondókáját, eleve teljesen nyilvánvaló Trumpnak, hogy ő most be fog lépni a monológjával. Semmi meglepődés, azonnal abbahagyja a mondandóját, hogy "parancsolj JD..." Fordítva még hagyján lenne, de az, hogy egy alelnök kb lekussolja az elnököt, hogy majd ő válaszol... Aztán addig jut, hogy "look, for 4 years in United States of America", és DT már emeli is az ujját, kb hogy "na ez az, erről van szó, JD megmondta a tutit". Holott azt sem tudta, mi a faszt akar mondani az alelnöke. De nyilván tudta... ki volt ez találva rendesen.
11 hónapja
 telex.hu/kulfold/2025/03/09/donald-trump-politikai-eroszak-republikanusok-felelem
Emmávót?
Eszerint a repek jelentős része azért szavaz Trump mellett, mert félti az életét MAGA-s őrültektől.
ender1112
Ha szabad akaratából dönt, akkor mindegy, hogy a felelem vagy a szeretet vezérli, a szavazata érvényes. Ilyen a demokrácia, nem megindokolni vagy megérvelni kell a szavazatot, csak leadni.
Egyébként meg egzakt módon egy tett mögött a belső mozgatórugók biztosan sose tudhatóak, nem lehet más emberek fejébe látni, nem ismerhetőek a gondolataik vagy az érzéseik. Pláne nem számonkérhetőek.

11 hónapja
ender1112 Kansas City Chiefs 2 679 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
 telex.hu/kulfold/2025/03/09/donald-trump-politikai-eroszak-republikanusok-felelem
Emmávót?
Eszerint a repek jelentős része azért szavaz Trump mellett, mert félti az életét MAGA-s őrültektől.

Szerkesztette: ender1112
11 hónapja

11 hónapja
davemayer Chicago Bears 15 470 — "Grammar maci"
Tényleg van ember, aki elhiszi, hogy azért vannak ezek a kísérletek egereken, hogy teszteljék mi lenne ha egerek nemét változtatnák meg és ilyesmi? Tényleg van ember, aki szerint bármi egérkísérlet azért van, hogy azt aztán egereken vagy más állatokon használják? Én nem hiszem el, hogy itt tart a föld nevű bolygó, de félek a válasz igen. Tényleg vannak olyan emberek, akik ezt elhiszik 😕
Klaci79
Malaysian utasszállító tragédiája, az egyik komment azt taglalja, hogy "Drábik úr" pontosan leírta az okokat... Tényleg vannak emberek, akik minden elképesztő konteót képesek benyelni, és inkább azon rökönyödök meg gyakrabban, hogy micsoda fasiszta/antiszemita dumát képesek páran letolni, kb minden nap hallok a repülőtéren legalább egy hitleres "viccet"
r.baggio
Meglepődnél hogy itt a hollandoktól mennyi nácis meg hitleres viccet hallok, pedig aztán őket sok mindennel lehet vádolni csak a német/náci szeretetükkel nem

Szerkesztette: davemayer

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
11 hónapja
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 881
Tényleg van ember, aki elhiszi, hogy azért vannak ezek a kísérletek egereken, hogy teszteljék mi lenne ha egerek nemét változtatnák meg és ilyesmi? Tényleg van ember, aki szerint bármi egérkísérlet azért van, hogy azt aztán egereken vagy más állatokon használják? Én nem hiszem el, hogy itt tart a föld nevű bolygó, de félek a válasz igen. Tényleg vannak olyan emberek, akik ezt elhiszik 😕
Klaci79
Malaysian utasszállító tragédiája, az egyik komment azt taglalja, hogy "Drábik úr" pontosan leírta az okokat... Tényleg vannak emberek, akik minden elképesztő konteót képesek benyelni, és inkább azon rökönyödök meg gyakrabban, hogy micsoda fasiszta/antiszemita dumát képesek páran letolni, kb minden nap hallok a repülőtéren legalább egy hitleres "viccet"
r.baggio
A maláj gép eltűnésének mi lett a hivatalos verziója? Lemaradtam.

Btw pont most olvastam Fenyvesi Csaba értekezéseit, szerinte a kapitány magánakciója volt.

ugyeszeklapja.hu/?tag=fenyvesi-csaba

folyoirat.ludovika.hu/index.php/magyrend/article/view/3971/3232
Willie Parker
Szerintem nem az MH370 hanem az MH17 a kérdés, Amszterdam-Kuala Lumpur, amit az oroszok lőttek le. De ezt csak tippelem…
11 hónapja
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 128
Klaci79
r.baggio
A maláj gép eltűnésének mi lett a hivatalos verziója? Lemaradtam.

Btw pont most olvastam Fenyvesi Csaba értekezéseit, szerinte a kapitány magánakciója volt.

ugyeszeklapja.hu/?tag=fenyvesi-csaba

folyoirat.ludovika.hu/index.php/magyrend/article/view/3971/3232
11 hónapja
kittli Pittsburgh Steelers 2 836 — Steelers fan
Klaci79
Tényleg vannak...
Pedig az az igazság, hogy az egerek mint felsőbbrendű faj ezt már rég letesztelte rajtunk embereken és most saját szórakoztatásukra váltogatják a nemüket.

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
11 hónapja
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 797 — no es importante
Klaci79

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
11 hónapja
Ha esetleg valaki lemaradt volna a Biden által támogatott "transzgender egeres" kutatás miértjéről és hogyanáról.

Lúdas Solymi
11 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 8 976
Ha esetleg valaki lemaradt volna a Biden által támogatott "transzgender egeres" kutatás miértjéről és hogyanáról.

11 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 430 — The Mathematician
nyilván van madárinfluenza is, de persze a corpok erre is rátesznek egy lapáttal
de gondolom ez is így van jól, hisz majd lecsorog

www.theguardian.com/business/2025/mar/07/justice-department-egg-investigation

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
11 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 616 — Lucas Scott
Állítólag Trump ide akar áttelepíteni néhány amerikai katonát Németországból.

Ajjaj, ezt hogy fogják kommunikálni a pártnál?
Mikey
"békefenntartók"
Klaci79
Békekatonák

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
11 hónapja

Mikey
"békefenntartók"
11 hónapja
Mikey Cincinnati Bengals 21 024

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
11 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 8 976
Na, Musk és Rubio estek egymásnak, ha jól bogoztam ki több cikkből, akkor átnyúltak R feje felett, amikor az USAID meg lett szüntetve, nem ez volt a célja vele, át akarta alakítani, de (értve a soft power fogalmát) nem volt a bezárás cél. Ha minden igaz, végül Trump Rubio mellett foglalt állást.

Ki látta ezt jönni...
Gyurma Pappa
Nekünk/Nálunk most már mindegy, a lista megvan a guruló dollárokból támogatott médiumokról, jól be lehet tiltani, listázni, stb.
Nálunk csak a guruló rubelből támogatott média vagy az orosz narratívát erősítő média a nyerő.
11 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 498 — zászló zászló szív
Na, Musk és Rubio estek egymásnak, ha jól bogoztam ki több cikkből, akkor átnyúltak R feje felett, amikor az USAID meg lett szüntetve, nem ez volt a célja vele, át akarta alakítani, de (értve a soft power fogalmát) nem volt a bezárás cél. Ha minden igaz, végül Trump Rubio mellett foglalt állást.

Ki látta ezt jönni...

11 hónapja
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
Egyébként ez egy tudatlan kérdés lesz, de remélem segítetek nekem.
Mi az oka annak, hogy Ausztrália, Kanada, Ukrajna példának okának nem fejleszt saját atomot? Lelőhelyük van, nyilván valami egyezmény amit az atomhatalmak akarnak, de mit tenne pl. az USA ha Kanada most elkezdene uránt bányaszni és abból atomfegyvert csinálni?
KeyG
Az atombomba fejlesztésének iszonyatos magas költségei vannak. Eddig a NATO amerikai készletei elegek voltak a biztonsághoz, nyilván most megváltozhat minden, de senki nem szereti szívesen költeni a pénzét látványos dolgok helyett olyan dolgokra, amit remélhetőleg soha nem kell használni. És nem csak a fejlesztésnek vannak nagy költségei, de a töltetek tárolásának is.
Klaci79
plusz ha olyan orszag vagy meg az is lehet h a szomszedok legyakjak a letesitmenyeket amiket az elöallitashoz hasznalnal lasd israel irak v a tervezett de meghiusult israel india vs pakistan

11 hónapja
Mi az oka annak, hogy Ausztrália, Kanada, Ukrajna példának okának nem fejleszt saját atomot? Lelőhelyük van, nyilván valami egyezmény amit az atomhatalmak akarnak, de mit tenne pl. az USA ha Kanada most elkezdene uránt bányaszni és abból atomfegyvert csinálni?
KeyG
Az atombomba fejlesztésének iszonyatos magas költségei vannak. Eddig a NATO amerikai készletei elegek voltak a biztonsághoz, nyilván most megváltozhat minden, de senki nem szereti szívesen költeni a pénzét látványos dolgok helyett olyan dolgokra, amit remélhetőleg soha nem kell használni. És nem csak a fejlesztésnek vannak nagy költségei, de a töltetek tárolásának is.
11 hónapja
szaba Los Angeles Chargers 12 237
KeyG
iraqot ugye azzal az indokkal is rohanták le hogy bio fegyvereket készít
Negritis, a vajda
Az nem indok volt, hanem ürügy.
11 hónapja
warr_b Washington Commanders 28 942 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 telex.hu/kulfold/2025/03/07/husdaralo-ukrajnaban-elesett-katona-edesanyjanak-murmanszk-orosz-kormanypart

Édes faszom.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
11 hónapja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 648
KeyG
Szerintem soft power eszközökkel rábírnák őket, hogy ne ugráljanak.
Vagy ha ez nem megy, akkor sajnos tömegpusztító fegyvereket fognak találni Észak-Albertában.

11 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 430 — The Mathematician
KeyG
iraqot ugye azzal az indokkal is rohanták le hogy bio fegyvereket készít

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
11 hónapja
Lecsó Denver Broncos 3 364
Mindenféle hülye nemzetközi szerződések miatt. Többek között...
Na de majd most! 😊

Szerkesztette: Lecsó