USA és a világ

31 feliratkozó

több mint 2 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 048
MoD minister Shoigu was detained by the FSO (federal special security of the president of the russia federation). But so far none of the officials can confirm or deny this information.
Amadeus von Dollárbaloldal
Érted jöttünk elvtárs, nem ellened.

több mint 2 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 13 954 — Слава Україні! Героям слава!
Múzsa:

Mint ilyenkor általában, hihetetlenül gyorsan pörögnek az események. Néhány órája még úgy tűnt, akár még Moszkvát is elérhetik a Wagner-csapatok, erre most Prigozsin bejelenti, hogy visszafordulnak. De hogy ezek után mi lesz, azt senki nem tudja megmondani. Putyin hatalma, ami a fegyveres erők teljes kontrollján alapul, visszafordíthatatlanul megingott. Amennyiben Prigozsin nem csak hogy életben marad, de még a Wagner fölötti ellenőrzést is megtartja, az elnöki mindenhatóság nimbuszának annyi. Ki tudja, mit ígért Lukasenka által Putyin, de az tuti, hogy Prigozsin egy percig sem hiheti el, hogy az első adandó alkalommal nem teszik el láb alól. Messze nincs még ennek vége.

Panamajack

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 2 éve
deyell Las Vegas Raiders 12 232
na folytatódik vagy nem? the show must go on.

buhloone mindstate

több mint 2 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 219
MoD minister Shoigu was detained by the FSO (federal special security of the president of the russia federation). But so far none of the officials can confirm or deny this information.
több mint 2 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 318 — Steelers fan
Tehát akkor a mai nap annyiról szólt, hogy Prigozsin megmutatta mekkora a töke, hogy kedvezőbb pozícióból tudjon tárgyalni a továbbiakban?
több mint 2 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 83 656 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Azért őszintén megmondom, ha belesimulok a NER érvelésbe ha nem, hogy ezt a mostani káoszt akárhogy akarom, nem tudom pozitívan látni.
peterk2005 udvari bolond
Mert te is öreg vagy. 😊
Ez most itt a fórumon az igazi törésvonal.
Nem az, hogy ki fideszes, ki ellenzéki, hanem az, hogy ki van 40 felett és ki alatta. 😊
Őszentsége Sobri Jóska
És hova álljon az, aki most lesz 40? 😊
iktriad
És a belgàk? 😆
warr_b
Ők mostanság a kondipad környékén állnak.
 www.youtube.com/watch?v=Cc3_ff7gCrk

Szerkesztette: iktriad
több mint 2 éve
Origo: Orbán hívta fel Lukasenkát, hogy hívja fel Prigozsint.

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 2 éve
warr_b Washington Commanders 27 930 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Azért őszintén megmondom, ha belesimulok a NER érvelésbe ha nem, hogy ezt a mostani káoszt akárhogy akarom, nem tudom pozitívan látni.
peterk2005 udvari bolond
Mert te is öreg vagy. 😊
Nem az, hogy ki fideszes, ki ellenzéki, hanem az, hogy ki van 40 felett és ki alatta. 😊
Őszentsége Sobri Jóska
iktriad
És a belgàk? 😆

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 884
peterk2005 udvari bolond
Mert te is öreg vagy. 😊
Őszentsége Sobri Jóska
iktriad
Én már 40 felett vagyok...én vagyok a kivétel? 😊
több mint 2 éve
Semmi ervet nem hozol fel, es semmi altalam leirt ervre nem reagalsz, csak azt hajtogatod, hogy Putyin kezdte, Putyin kezdte, meg azt, hogy NER-NER-NER meg mit csinalnek a NER-rel, majd megsertodsz, hogy en adok a szavadba mondandot, amikor ravilagitok, hogy ellentmondasos ak a kommentjeid, evgul annyit irsz, hogy nincs ertelme velem beszelni. Ok, en elfogadom, megertem.
undisputedly
Te süketelsz itt megállás nélkül érveket követelve, hogy miért lenne bárki más jobb mint Putyin.
Leírtam, hogy nem tudom, hogy jobb lenne-e, lehet h rosszabb lesz, de most ez a helyzet, úgyhogy reménykedni kell meg megvárni, hogy mi lesz.

Erre milyen érveket kellene ugyan mondani? Amúgy mégis ki faszom okozta ezt a helyzetet? Putyin maga.

Neked milyen érveid vannak? Polgárháború, menekülthullám, lázongások, stb.
És mégis mi a faszt kezdjek el? Leírom még egyszer: Ki kezdte? Putyin?
Értem én, hogy a cár atyuska szent és sérthetetlen és h a lázadásnak vége kellene h legyen, mert az rossz mindenkinek.
Téged olvasni olyan, mint a twitteren és a magyar médiában megjelenő orosz propagandát, egy-az-egyben.

Az ellentmondás a kommentjeimben az volt, hogy te azt állítod és úgy szerkeszted össze, hogy az neked jó legyen és alátámassza a narratívádat.

Ismert paneleket használsz, ezért is felesleges veled a jelenlegi helyzetről beszélni.
Lúdas Solymi
ugyanaz a gondolat menet mint hogy nincs jobb a fidesznél
Negritis, a vajda
Ebben amúgy igazatok van, tényleg tök ugyanaz a gondolatmenet. El is szégyelltem magam és rögtön vissza is szívom, hogy nem vagyok lelkes. 😀

Na jó, Azért az az igazság, hogy hiába van igazatok, ezt a mostani káoszt egyelőre én sem tudom pozitívan látni. Illetve dehogynem, az ukrán háború szempontjából szerintem rohadt jókor jött. Adhat az ukránoknak egy komoly esélyt arra, hogy összekapják magukat, és tudjanak egy hatásosat ütni az orosz pozíciókon. De ennyi. (Ez amúgy nagyon örömteli lenne.) Orosz szempontból viszont egyelőre nem látom, hogy ez hogyan tudna pozitívba fordulni. Pedig én aztán k*rvára utálom a NER-t. És a "szar ez, de nincs jobb"-at még talán annál is jobban. De ettől függetlenül, ha pl. ha nácik lennének azok akik éppen le akarnák a NER-t váltani, akkor azt inkább ne. Akkor inkább maradjon a NER. Na így vagyok - egyelőre - a mostani helyzettel. Akkor fogok tudni optimistább lenni a mostaninál, ha majd azt érzem/látom, hogy nem az orosz "nácik" jönnek az orosz NER helyébe.)
peterk2005 udvari bolond
Félreérted, itt nincs arról szó, hogy lelkesek lennénk...illetve igen, de csak amiatt, hogy ez egy momentum lehet az ukránoknak illetve ha Putyin és Prigo egymásnak esik, akkor annyival kevesebb katona és talán vmelyiküknek annyi (ez is megérne egy hosszú témát, mert fejtegetik, hogy Prigozsin mögött állhat egy csoport viszont ha Putyin el is menekülne, azért vannak hozzá hű erők is és ott van még a hadsereg kérdése, szóval ez is egy elég érdekes kérdés, hogy valójában kinek van esélye és mire).

De rövid távon is instabil helyzet, hosszútávon Putyinnal is, mert megbízhatatlan, viszont attól még hadd röhögjek már a szituáción, ha már mást nem nagyon tudunk tenni.

És reméljük a számunkra legjobbakat plusz a normálisabb orosz és belorusz nép számára is.
Gyönyörű lenne, ha ott is felkelés törne ki.
több mint 2 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 83 656 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
peterk2005 udvari bolond
Mert te is öreg vagy. 😊
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 2 éve
Rácz:

Prigozsin hivatalos Telegram csatornáján ( t.me/s/concordgroup_official) 19:25-kor megjelent egy nagyon különös hangüzenet: bejelentette, hogy visszavonulnak. Nincs követelés, nem határoz meg további célokat, semmi ilyesmi.
Teljesen érthetetlen, miben reménykedik.

Ráadásul a hangfelvétel valahogy szokatlan... még az is eszembe jutott, hogy esetleg nem eredeti és/vagy összevágott. (Ami egyben azt is jelentené, hogy mostanra más ellenőrzi a csatornát.)

Amitől persze még lehet, hogy tényleg a visszafordulás mellett döntenek, belátva, hogy nincs esélyük bevenni Moszkvát... de egyelőre még vonakodom elhinni. Forráskritika, vagy mi. 🙂

Szóval mozgalmas éjszaka lesz, azt hiszem.

Ha visszavonulnak, akkor azért - ha pedig nem, akkor főleg.
.
.
UPDATE: helyes volt a gyanú (köszönet Trautmann Balázsnak):
1)Prigozsin korábban használt hivatalos csatornáján megtévesztő hangüzenet megy.

2) Valaki létrehozott egy másik, megtévesztő csatornát, ugyanezzel a tartalommal:  t.me/s/wagnernew (és nyilván van még x másik is)

3)Közben Prigozsin jelenleg ezen a csatornán kommunikál:  t.me/s/wagner_ap_chvk

4) És eleve a TASSZ hozta le elsőként a hírt (Natália Pikli, ezt külön köszönöm)
Szóval úgy néz ki, hogy az orosz rezsim teljes erővel nekiállt összezavarni Prigozsin szimpatizánsait. Meglátjuk, mire lesz elég.

több mint 2 éve
Nomac New England Patriots 4 138 — balazs.t85@gmail.com
András Rácz:

Prigozsin visszavonul vagy nem - információs hadviselés a gyakorlatban
.
.
Prigozsin hivatalos Telegram csatornáján ( t.me/s/concordgroup_official) 19:25-kor megjelent egy nagyon különös hangüzenet: bejelentette, hogy visszavonulnak. Nincs követelés, nem határoz meg további célokat, semmi ilyesmi.
Teljesen érthetetlen, miben reménykedik.
Ráadásul a hangfelvétel valahogy szokatlan... még az is eszembe jutott, hogy esetleg nem eredeti és/vagy összevágott. (Ami egyben azt is jelentené, hogy mostanra más ellenőrzi a csatornát.)
Amitől persze még lehet, hogy tényleg a visszafordulás mellett döntenek, belátva, hogy nincs esélyük bevenni Moszkvát... de egyelőre még vonakodom elhinni. Forráskritika, vagy mi. 🙂
Szóval mozgalmas éjszaka lesz, azt hiszem.
Ha visszavonulnak, akkor azért - ha pedig nem, akkor főleg.
.
.
UPDATE: helyes volt a gyanú (köszönet Trautmann Balázsnak):
1)Prigozsin korábban használt hivatalos csatornáján megtévesztő hangüzenet megy.
2) Valaki létrehozott egy másik, megtévesztő csatornát, ugyanezzel a tartalommal:  t.me/s/wagnernew (és nyilván van még x másik is)
3)Közben Prigozsin jelenleg ezen a csatornán kommunikál:  t.me/s/wagner_ap_chvk
4) És eleve a TASSZ hozta le elsőkénta hírt (Natália Pikli , ezt külön köszönöm)
Szóval úgy néz ki, hogy az orosz rezsim teljes erővel nekiállt összezavarni Prigozsin szimpatizánsait. Meglátjuk, mire lesz elég.
Ettől még simán lehet, hogy tényleg született valami deal... hamarosan kiderül.

Szerkesztette: Nomac
több mint 2 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 46 183 — Így remélem megfelelek nektek.....
Sekaspeare is megirigyelnè😏😔
több mint 2 éve

több mint 2 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 586 — Poloska confirmed
Mondjuk a gyönyörű az lenne (nem), hogyha ebből az irányból ahol most vannak vagy Belorusz irányából indulnának meg Ukrajna fele.
Azért az elég necces lenne, 25 ezer katonát megállítani...
Lúdas Solymi
HIMARS:
több mint 2 éve
Ezek az oroszok még egy normális polgárháborút sem tudnak összehozni, kudarc mint minden amit csináltak tavaly február 24. óta.

Szerkesztette: Sjoelleer van de Vrij

több mint 2 éve
Nomac New England Patriots 4 138 — balazs.t85@gmail.com
Loptam 😀

Kibaszott oroszok meg egy normális polgárháborút se kepések összehozni
több mint 2 éve
Pont amikor kezdett erdekes lenni, vege az egesznek. Igy viszont az a kerdes megrendezett volt-e az egesz, vagy lesz meg folytatasa?
Toto21
Mostmár szerintem nem állhat meg,hacsak valami nagy egyezség nem született a háttérben...
bcsarli, Udvari Főkóstoló
Prigozsin átteszi a székhelyét Beloruszba és rendet tart Luka nagy örömére.
Lúdas Solymi
Mondjuk a gyönyörű az lenne (nem), hogyha ebből az irányból ahol most vannak vagy Belorusz irányából indulnának meg Ukrajna fele.
Azért az elég necces lenne, 25 ezer katonát megállítani...
több mint 2 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 184 — Bears & Illinois fan
Szerintem itt valami ordas nagy átbaszás lehet a háttérben.

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 2 éve
Pont amikor kezdett erdekes lenni, vege az egesznek. Igy viszont az a kerdes megrendezett volt-e az egesz, vagy lesz meg folytatasa?
Toto21
Mostmár szerintem nem állhat meg,hacsak valami nagy egyezség nem született a háttérben...
Prigozsin átteszi a székhelyét Beloruszba és rendet tart Luka nagy örömére.
több mint 2 éve
Cowboykarcsi90 3 470 — …not me…Im in my prime!
Toto21
Kell legyen valami a háttérben, nincs az az isten hogy pusztán erkölcsi alapon megálltak 200 kmre Moszkvától, mert túl nagy lett volna a bloodshed…persze…

The ring dang doo, now what is that?
Its soft and round like a pussy cat!
Got a hole in the middle, and it's split in two
and that's what you call the ring dang doo!
több mint 2 éve
Vagy elhiteti hogy megall, es ejszaka nekiindul ujra. XD

több mint 2 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 292 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Toto21

több mint 2 éve
Toto21 Chicago Bears 7 449