USA és a világ
32 feliratkozó
több mint 2 éve
Emlékszem, hogy a "Kezdő diktátorok kézikönyve" című könyvben írtak valami olyasmit, hogy egy puccsnak vagy egy szabadságharcnak kb. semmi esélye nincs, ha nem sikerül elfoglalni a fővárost, illetve viszonylag gyorsan kiiktatni/letartóztatni az addigi vezért. Konkrétan írta is, hogy az 1956-os forradalom eleve bukásra volt ítélve, mert Magyarország de facto fővárosa Moszkva volt, nem Budapest.Egy valamit felejtesz el, nem egy olyan kezdő cserkészcsapat akarja átvenni a hatalmat aki az utcáról jött. Az egyik legütőképeebbek orosz egység áll szemben a megmaradt orosz hadsereggel, ami maradt belőle otthon. A légierővel próbálják megállítani őket, de ha ez nem sikerül. Nem hiszem hogy a nemzeti gárda vagy az FSB bármi tud tenni.
Szóval ez a Rosztovból induló puccskísérlet is eléggé kétségesnek tűnik nekem.
Kampman
Az egész azon fog múlni mennyi tartaléka maradt otthon az oroszoknak. Wagnert nem lesz egyszerű megállítani.
Heavy Wagner convoy with active air defense in Voronezh Oblast, moving with at least one Pantsir-S1 SAM system, Strela-10 SAM system, and multiple BMPs and tanks (T-72B3, T-80BV) loaded on equipment haulers. pic.twitter.com/pWiJKf4vcq
— OSINTtechnical (@Osinttechnical) June 24, 2023
több mint 2 éve
Vajon Viktorunk mennyit aludt az éjszaka? 😂

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 2 éve
Jaaa, ezt nem tudtam.Mindenkinek van annyi esze hogy nem veti be, de az ukránoknak nem lenne és szarrá atomoznák Moszkvát! Meg persze Budapestet.Ja, mert akkor ez az egész most nem lenne. Mi a faszról írogatnál….Nem bánom azért, hogy Ukrajnának nincs atomfegyvere.A Wagner ellenállás nélkül bevette Rosztov városát.Most ezek amúgy mit is csinálnak? És miért? 😀
Amadeus von Dollárbaloldal
MikeyAnnyiszor szó volt róla, hogy is tud elveszíteni egy háborút egy atomhatalom. Hát, az ha belülről tépi szét magát az egy egész jó módszer.Ja, és szétesik sok kicsi atomhatalomra, mint a szu anno. Sokan elfelejtik de ukrajna is az volt/lett volna, csak ők ugye a biztonsági garanciákért cserébe leszerelték. A balfaszok…
andree
Lecsó
Kampman
Lecsó
Mikey
több mint 2 éve
Mindenkinek van annyi esze hogy nem veti be, de az ukránoknak nem lenne és szarrá atomoznák Moszkvát! Meg persze Budapestet.Ja, mert akkor ez az egész most nem lenne. Mi a faszról írogatnál….Nem bánom azért, hogy Ukrajnának nincs atomfegyvere.A Wagner ellenállás nélkül bevette Rosztov városát.Most ezek amúgy mit is csinálnak? És miért? 😀
MikeyAnnyiszor szó volt róla, hogy is tud elveszíteni egy háborút egy atomhatalom. Hát, az ha belülről tépi szét magát az egy egész jó módszer.Ja, és szétesik sok kicsi atomhatalomra, mint a szu anno. Sokan elfelejtik de ukrajna is az volt/lett volna, csak ők ugye a biztonsági garanciákért cserébe leszerelték. A balfaszok…
andree
Lecsó
Kampman
Lecsó
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 2 éve
Ja, mert akkor ez az egész most nem lenne. Mi a faszról írogatnál….Nem bánom azért, hogy Ukrajnának nincs atomfegyvere.A Wagner ellenállás nélkül bevette Rosztov városát.Most ezek amúgy mit is csinálnak? És miért? 😀
andree
Lecsó
Kampman
több mint 2 éve
ilyen már volt egyszer az oroszoknálen.wikipedia.org/wiki/Kornilov_affair
chemicals keep me under control
több mint 2 éve
szerintem meg Putyin tárgyaljon Prigozsinnal!!!!!!444444!!!!!!!!
több mint 2 éve
Nem bánom azért, hogy Ukrajnának nincs atomfegyvere.A Wagner ellenállás nélkül bevette Rosztov városát.Most ezek amúgy mit is csinálnak? És miért? 😀
andree
Lecsó
több mint 2 éve
Te most itt amúgy miről beszélsz, mit akarsz kihozni ebből az egészből?Minden országból lelépnének sokan.Volt egy ikonikus képÍgy is sok orosz lelépett már, pedig még nem is bombázzák az orosz városokat, fosztogatják, gyilkolják az orosz muzsikokat. Ha majd ha bekövetkezne, akkor kezdj el nézegetni igazán.
a Keresztapa kettőben, amikor Kubában Pacino a szállodába menet a kocsiból látja a Batista rendszer ellen inkább megdöglő
Helyi Muzsikot.
Ezt szóvá is teszi mikor kell.
A minap Isztambulban tanúja voltam egy orosz-ukrán konfliktusnak.
Tipikus reptéri anyázásos konfliktus.
Jöttek is a rendőrök, a végén az oroszok konkrétan hazamentek oroszhonba, oda is szólt a jegyük, Dubai is lehetett köztes.
az ukránok meg vlhogy a Berlin-Budapest gépekre szálltak fel.
Nem a kijevi járat hiánya miatt.
Eszükbe sincs hazamenni józanul. 20-30 év közötti brigád.
Mögöttem ültek hazafelé. O
ikonikus kép a Keresztapa kettőből.
Mellesleg A buborék roppant káros lehet.
ozibozi
ender1112
Gondolom a Batthyányi téri tüntizgetőket nem sok értelme lenne besorozni itt se.
Minden országban megvannak ezek.
Ilyen zavaros időkben nem baj ha nincsenek jelen.
Az arányok a lényeg, és felhívnám a figyelmedet a lezárt határokra. A lezárt határok börtönnel való fenyegetésre
Mert hogy ruszkiban MÉG nem lezártak.
Ha igazi baj lesz majd lezárják, de messze van még ez a szitu az igazi bajtól.
Ez volt kb a lényeg.
És valóban az is igaz, ha háború lenne, akkor nem biztos hogy hazamentek volna. Simán Lehet, hogy akkor nem mennek haza a nyaralás után. De hazamentek.
Akkor vlsz nem is nyaralnának ha gond lenne.
DE nyaralnak, qrva sokan és tele vannak a török, és ázsiai top helyek szigetek velük.
Ez hogy lehet?
Egy háborút vlsz másként kezelnének.
Egyettértek. Lehet ebből még háború, ha így folytatódik.
Ezek a nyaralások azonban valódi tények, nem vágyvezérelt tweetek
ozibozi
Hogy Oroszországban minden fasza, mert nincsenek lezárva a határok és az oroszok épp olyan helyekre járnak nyaralni, ahol "szívesen" látják a pénzüket? Merthogy az EU-ba direktbe nem tudnak repülni.
Már így is elmenekült nem kevés orosz és megy majd még, be is baszna nekik, ha lezárnák a határokat, akkor lenne csak gebasz. A legutóbbi akció asszem az volt, hogy a valaha is hadseregben képzett katonáknak le kellett adni az útlevelet...
A buborék roppant káros lehet...
több mint 2 éve
egy jó Spöttle/Naógrádi profot meghallgatnék most. gyanúsan csendben vannak a megafonos kisgyerekek is 😀 gondolom a Karmelitában is erősen megy a brainstorimg hogy milyen spinninggel rukkoljanak elő.várom hogy összehívják a rendkívüli biztonsági védelmi egyletet és jól megvédjenek!!!4
egy megoldás van: békemenetet küldünk moszkvába.
petey
több mint 2 éve
egy jó Spöttle/Naógrádi profot meghallgatnék most. gyanúsan csendben vannak a megafonos kisgyerekek is 😀 gondolom a Karmelitában is erősen megy a brainstorimg hogy milyen spinninggel rukkoljanak elő.egy megoldás van: békemenetet küldünk moszkvába.
több mint 2 éve
Na kèrem ez nem volt szèp meg, azèrt a 2018 februári döntőnèl elèg egyèrtelmű volt ☺️🤪Azt azért ne felejtsük el, hogy Prigozin nem egy hős, hanem valószínűleg egy többször háborús bűnt elkövető tömeggyilkos, aki így menti az írháját.Ja, olyan ez, mint a Pats-Eagles super bowl, nehéz kinek szurkolni…
Szokol
somoskovig
több mint 2 éve
Azt azért ne felejtsük el, hogy Prigozin nem egy hős, hanem valószínűleg egy többször háborús bűnt elkövető tömeggyilkos, aki így menti az írháját.Ja, olyan ez, mint a Pats-Eagles super bowl, nehéz kinek szurkolni…
Szokol
több mint 2 éve
Én amúgy az elmúlt másfél év után óvatos kennék ezzel a atomhatalommal is. Ki tudja milyen állapotban vannak azok a fegyverek, amiket gondolom nem két fillér karbantartani, meg nem is elég hozzá egy általános iskolai fizika tanár diploma. Ennél nagyságrendekkel egyszerűbb és olcsóbb dolgok is szarrá lettek már rég lopva…Majd pont ez nem…
The ring dang doo, now what is that?
Its soft and round like a pussy cat!
Got a hole in the middle, and it's split in two
and that's what you call the ring dang doo!
több mint 2 éve
Azért erre a megoldásra (?) senki nem számított szerintem.Milyen folytatást is várhat az ember egy olyan háborútól, ahol 1,5 éve fogalma sincs senkinek, hogy mi lehetne a kivezető út...Valahol Ukrajnában, most kérnek egy kávét...Nem csak Ukrajnában. Én se feküdtem le végül, mer mondtam az asszonynak hogy hozzon egy fél literes termoszt… eredménykövetőzök. Ezen a meccsen minden ütés jó helyen landol.
Klaci79
Cowboykarcsi90
Klaci79
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 2 éve
A Wagner ellenállás nélkül bevette Rosztov városát.Most ezek amúgy mit is csinálnak? És miért? 😀
Mikey
Annyiszor szó volt róla, hogy is tud elveszíteni egy háborút egy atomhatalom. Hát, az ha belülről tépi szét magát az egy egész jó módszer.Ja, és szétesik sok kicsi atomhatalomra, mint a szu anno. Sokan elfelejtik de ukrajna is az volt/lett volna, csak ők ugye a biztonsági garanciákért cserébe leszerelték. A balfaszok…
andree
több mint 2 éve
Egy módon lehet vége a háborúnak, ha Putyin valamilyen módon elvesziti a hatalmát.Milyen folytatást is várhat az ember egy olyan háborútól, ahol 1,5 éve fogalma sincs senkinek, hogy mi lehetne a kivezető út...Valahol Ukrajnában, most kérnek egy kávét...Nem csak Ukrajnában. Én se feküdtem le végül, mer mondtam az asszonynak hogy hozzon egy fél literes termoszt… eredménykövetőzök. Ezen a meccsen minden ütés jó helyen landol.
Klaci79
Cowboykarcsi90
Klaci79
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 2 éve
Emlékszem, hogy a "Kezdő diktátorok kézikönyve" című könyvben írtak valami olyasmit, hogy egy puccsnak vagy egy szabadságharcnak kb. semmi esélye nincs, ha nem sikerül elfoglalni a fővárost, illetve viszonylag gyorsan kiiktatni/letartóztatni az addigi vezért. Konkrétan írta is, hogy az 1956-os forradalom eleve bukásra volt ítélve, mert Magyarország de facto fővárosa Moszkva volt, nem Budapest.Igen csak mondjuk nehéz ha a fél hadseregednek éppen kivan a fasza mert máshol háborúzik és ha enni akar nem biztos hogy Moszkvához megy majd.
Kampman
De azért eleg frissek a történések szerintem nehezen mondható meg, hogy mi lesz a vége.
De meglepődnek ha nem állna komoly érdek Prigozsin mögött.
több mint 2 éve
Milyen folytatást is várhat az ember egy olyan háborútól, ahol 1,5 éve fogalma sincs senkinek, hogy mi lehetne a kivezető út...Valahol Ukrajnában, most kérnek egy kávét...Nem csak Ukrajnában. Én se feküdtem le végül, mer mondtam az asszonynak hogy hozzon egy fél literes termoszt… eredménykövetőzök. Ezen a meccsen minden ütés jó helyen landol.
Klaci79
Cowboykarcsi90
több mint 2 éve
Azt azért ne felejtsük el, hogy Prigozin nem egy hős, hanem valószínűleg egy többször háborús bűnt elkövető tömeggyilkos, aki így menti az írháját.
több mint 2 éve
Valahol Ukrajnában, most kérnek egy kávét...Nem csak Ukrajnában. Én se feküdtem le végül, mer mondtam az asszonynak hogy hozzon egy fél literes termoszt… eredménykövetőzök. Ezen a meccsen minden ütés jó helyen landol.
Klaci79
több mint 2 éve
Emlékszem, hogy a "Kezdő diktátorok kézikönyve" című könyvben írtak valami olyasmit, hogy egy puccsnak vagy egy szabadságharcnak kb. semmi esélye nincs, ha nem sikerül elfoglalni a fővárost, illetve viszonylag gyorsan kiiktatni/letartóztatni az addigi vezért. Konkrétan írta is, hogy az 1956-os forradalom eleve bukásra volt ítélve, mert Magyarország de facto fővárosa Moszkva volt, nem Budapest.Vagy egy gyors népszavazással (copyright by Putyesz) csinálnak egy jó kis Wagnerisztant 😊
Kampman
több mint 2 éve
Emlékszem, hogy a "Kezdő diktátorok kézikönyve" című könyvben írtak valami olyasmit, hogy egy puccsnak vagy egy szabadságharcnak kb. semmi esélye nincs, ha nem sikerül elfoglalni a fővárost, illetve viszonylag gyorsan kiiktatni/letartóztatni az addigi vezért. Konkrétan írta is, hogy az 1956-os forradalom eleve bukásra volt ítélve, mert Magyarország de facto fővárosa Moszkva volt, nem Budapest.Moszkva felé tartanak, 6-8 órányira vannak onnan - legalább is én ezt olvasom mindenhol twitteren.
Kampman
több mint 2 éve
Valahol Ukrajnában, most kérnek egy kávét...
több mint 2 éve
Emlékszem, hogy a "Kezdő diktátorok kézikönyve" című könyvben írtak valami olyasmit, hogy egy puccsnak vagy egy szabadságharcnak kb. semmi esélye nincs, ha nem sikerül elfoglalni a fővárost, illetve viszonylag gyorsan kiiktatni/letartóztatni az addigi vezért. Konkrétan írta is, hogy az 1956-os forradalom eleve bukásra volt ítélve, mert Magyarország de facto fővárosa Moszkva volt, nem Budapest.Most elkezdtek jönni olyan pletykák, hogy a seggszagú vologya állítólag már el is hagyta Moszkvát, repülőgépen. Hát nem tudom…
Kampman