GM játék csevegő
18 feliratkozó
több mint 5 éve
Klaci79
22 106
2023-as roster fájl2024-es roster fájl
Draft tracker 2024
2024-es tag értékek és opciós évi fizetések 2025-ben
FA lista
Rosenhaus táblázat 2023
Rosenhaus táblázat 2022
Roster táblázat:
Szerződések - dancogo
Cut - Spigo
Waive - Heisman
Trade - dancogo
Tag/tender - Spigo
Ötödik éves opció - Spigo
Szerződésátstrukturálás - dancogo
Roster abajgatás - Spigo
Draft trackerek (Google táblázat és fórumos) - dancogo
Waiver claimek fogadása és kihirdetése, waiver sorrend frissítése - Heisman
Szerkesztette: vassadi
több mint 3 éve
1/23 Travis Etienne, RB (Clemson) - 1/25 JAXFőleg, hogy Etienne nem csak RB lesz nálunk, sőt.
Ellenzem az 1. körös RB húzást, sose csináltam, de most ordító need volt és volt rá keret...kivételesen megengedhettem magamnak, de ez volt valószínűleg az utolsó. Az ellenfelek tartani fognak a passzoktól, szóval ez előny is lehet Etiennek.
Chargers LT
Etienne isn't going to be a RB. He's going to be a slash player who splits out wide more often than he carries the ball
— Mark Long (@APMarkLong) May 2, 2021
több mint 3 éve
Jón Gunnarson
233
Free agent licit-be tudtok írni?Nekem sem jelenik meg. Mariota neked is?
Vagy csak nekem nem megy?
Klaci79
Lehet vassadi büntet minket. 😀
Szerkesztette: Jón Gunnarson
több mint 3 éve
Ja nem baj, nem úgy gondoltam, csak azt hittem én rontottam el valamit 😀Ha claimeltem Dakota Doziert, a szerződését be kell írnom a szerződések topikba, vagy miért nincs a kereten? Megnéztem a waiver sorrendet és aszerint én voltam a legelől azok közül akik őt claimelték. Vagy mit néztem be ? 😀Nem kell beírni, és azért nincs a keretben, mert nem vagyok időmilliomos. 😛 Adminisztrálom majd, de még nem jutottam el odáig, talán ma este.
Heisman
vassadi
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price, Ricky Evans
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 3 éve
vassadi
15 617
Ha claimeltem Dakota Doziert, a szerződését be kell írnom a szerződések topikba, vagy miért nincs a kereten? Megnéztem a waiver sorrendet és aszerint én voltam a legelől azok közül akik őt claimelték. Vagy mit néztem be ? 😀Nem kell beírni, és azért nincs a keretben, mert nem vagyok időmilliomos. 😛 Adminisztrálom majd, de még nem jutottam el odáig, talán ma este.
Heisman
több mint 3 éve
Ha claimeltem Dakota Doziert, a szerződését be kell írnom a szerződések topikba, vagy miért nincs a kereten? Megnéztem a waiver sorrendet és aszerint én voltam a legelől azok közül akik őt claimelték. Vagy mit néztem be ? 😀
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price, Ricky Evans
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 3 éve
Saját draft vs IRL:Zach Wilson QB - 1/2 - IRL: 1/2 Jets - nem történt meglepetés, kapott támadófalat, elkapót is, remélem, hozni fogja, amit mindenki vár tőle
Landon Dickerson C - 2/25 - IRL: 2/5 Eagles - ennek örülök, nem a korábbi pozíció miatt, de azért ott szoktak jó belső falembereket képezni. Remélem, teljesen felépül, amiatt se lennék boldogtalan, ha idén guard poszton kapna lehetőséget, mert ott lejár mindkét kezdőm, Morse ellenben még lesz jövőre is.
Rashad Weaver EDGE - 4/6 - IRL: 4/30 Titans - kicsit később ment IRL, de körön belül, rotációs pass rusher lehet belőle, én se várok tőle többet. Csak Landry és Dupree van előtte a DC-n, úgyhogy azért kaphat pár snap-et.
Ernest Jones LB - 5/28 - IRL: 3/40 Rams - nem tudom, mit láttak meg benne, egy nem túl atletikus down LB, ilyet nem szoktak 3. körben vinni. Hátha mindenki helikopter, és a Rams csinálta jól, mindenesetre 2 körös steal.
Briley Moore TE - 7/27 - IRL: UDFA Titans - ő sajnos UDFA lett, bevált Igor dicsérete... 😀 Ellenben egész jó helyre került, a Titans egész jó TE-eket kalapált össze mostanában (Walker, Jonnu Smith, még Firsker se volt rossz tavaly). Emellett nincs előtte brutális verseny, Firsker, Geof Swaim, Tomy Hudson, Jared Pinkney névsorból kellene egy top 3 helyet megcsípnie, ezt azért nem érzem lehetetlennek.
több mint 3 éve
ljambrik
601
Köszi!Itt a táblázat:Idén is megcsinálja valaki a draft trackerünk frissítését azzal, hogy kit hol draftoltak IRL?Csinálom majd aha.
Vagy csinálja midenki magának?
ljambrik
tenorx
docs.google.com/spreadsheets/d/1FGnYqgzN6qzrP24fXSYAjNTZjve5lFHXEeuw_EeALfY/edit?usp=sharing
tenorx
több mint 3 éve
Shit, dobom én is holnap, igazából nem lesz nagy valami a szerződésem, csak most nem vagyok gép előtt.
több mint 3 éve
...Ezért utólag is elnézést mindenkitől. Fogalmam sem volt, hogy van ilyen pickem, észre sem vettem, hogy húztatok nekem valamit a legvégéről, meg, hogy én jövök stb.
3/33 Javon McKinley, WR (1,19M)
2021: 775 000
2022: 1 190 000
2023: 1 190 000
2024: 1 605 000
...
kristóf17
Szerintem látszik is a draftomon az idei összeszedetlenség, pedig kurvára kellett volna, hogy rá tudjak készülni és legalább 2 jó játékos beessen még... Persze ez még bejöhet, csak így igen kevés esélyt adtam neki.
több mint 3 éve
ljambrik
601
Majd együtt röhögünk ki mindenkit mikor mindketten all prok lesznek Tremble-el 😂🙈mondtátok mekkora reach, így jártam 😕Kész a táblázat, azért nézzetek rá kihagytam-e valakit.Moses IRL a Jagsben kötött ki. Ha a térde meg tud gyógyulni, ott még akár játszhat is.
Lett:
1 db 2. körös UDFA (Dylan Moses)
2 db 3. körös UDFA
4 db 4. körös UDFA
tenorx
iktriad
habakukk
több mint 3 éve
vassadi
15 617
Legkésőbb szerdáig igyekszem összerakni az UDFA listámat, utána küldheti mindenki a sajátját.
több mint 3 éve
Ennek ellenére mondhatjuk, hogy Collins és Cannon is bevállt 😉La'el Collins. Anno 1/5-re drafolta gabtsi, az IRL sztorit meg ismerjük.Szerintem arra senki nem számított, hogy UDFA lesz.mondtátok mekkora reach, így jártam 😕Kész a táblázat, azért nézzetek rá kihagytam-e valakit.Moses IRL a Jagsben kötött ki. Ha a térde meg tud gyógyulni, ott még akár játszhat is.
Lett:
2 db 3. körös UDFA
4 db 4. körös UDFA
tenorx
iktriad
habakukk
Kíváncsi vagyok, hogy ez a legkorábbi húzás úgy, hogy IRL UDFA lett?
Valaki emlékszik durvábbra?
Nekem ami megvan és a sajátom az a Marcus Cannon draft, akiről GM draft és IRL draft közben derült ki a non-Hodgkin limfóma, ami maitt 1-2. körből leesett 5. körbe.
tenorx
empty taxi
Akár azt gondolod, hogy képes vagy valamire, akár azt, hogy nem, mindenképpen igazad van. Henry Ford
JUST WIN!!!
több mint 3 éve
La'el Collins. Anno 1/5-re drafolta gabtsi, az IRL sztorit meg ismerjük.Szerintem arra senki nem számított, hogy UDFA lesz.mondtátok mekkora reach, így jártam 😕Kész a táblázat, azért nézzetek rá kihagytam-e valakit.Moses IRL a Jagsben kötött ki. Ha a térde meg tud gyógyulni, ott még akár játszhat is.
Lett:
2 db 3. körös UDFA
4 db 4. körös UDFA
tenorx
iktriad
habakukk
Nekem ami megvan és a sajátom az a Marcus Cannon draft, akiről GM draft és IRL draft közben derült ki a non-Hodgkin limfóma, ami maitt 1-2. körből leesett 5. körbe.
tenorx
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
Szerintem arra senki nem számított, hogy UDFA lesz.mondtátok mekkora reach, így jártam 😕Kész a táblázat, azért nézzetek rá kihagytam-e valakit.Moses IRL a Jagsben kötött ki. Ha a térde meg tud gyógyulni, ott még akár játszhat is.
Lett:
2 db 3. körös UDFA
4 db 4. körös UDFA
tenorx
iktriad
habakukk
több mint 3 éve
mondtátok mekkora reach, így jártam 😕Kész a táblázat, azért nézzetek rá kihagytam-e valakit.Moses IRL a Jagsben kötött ki. Ha a térde meg tud gyógyulni, ott még akár játszhat is.
Lett:
2 db 3. körös UDFA
4 db 4. körös UDFA
tenorx
iktriad
HTTR
több mint 3 éve
Kész a táblázat, azért nézzetek rá kihagytam-e valakit.Moses IRL a Jagsben kötött ki. Ha a térde meg tud gyógyulni, ott még akár játszhat is.
Lett:
2 db 3. körös UDFA
4 db 4. körös UDFA
tenorx
több mint 3 éve
Komolyan ez a Jax 🤣Lehetsz te a Washington Leopards. És majd lehet velem cserélgetni velük kapcsolatban. Akár már most is. 😉
Ezek tényleg az én boardomat lopták el a héten valahogy online 😁
Ki viszem Trevort, ők is.. Ok, ez érthető idén 😎
Ki viszem Etiennt neki, ők is
Ki viszem Ciscot safetybe, ők is
Ki viszem Tufelét DLbe, ők is... 🤣
Hát bazeg, nem akarom elbitorolni Iktriadtól a csapatot, de lehetek akkor Washington Jaguars 😁
Chargers LT
14 emberemből 4 lett UDFA, de az utolsó pickemet 7/38-on kivitte a Saint 4/28-ra. De látom az itteni Mr. Irreleavantot még előbb vitték el. Nojsz. A korai pickjeim(JOK, Trey Smith, Nixon) mind csúsztak, nagyot, de a hátsó korősöseim közül sokan 2-3 körrel előbb mentek ki. 😊
Szerkesztette: iktriad
több mint 3 éve
Komolyan ez a Jax 🤣Ezek tényleg az én boardomat lopták el a héten valahogy online 😁
Ki viszem Trevort, ők is.. Ok, ez érthető idén 😎
Ki viszem Etiennt neki, ők is
Ki viszem Ciscot safetybe, ők is
Ki viszem Tufelét DLbe, ők is... 🤣
Hát bazeg, nem akarom elbitorolni Iktriadtól a csapatot, de lehetek akkor Washington Jaguars 😁
Szerkesztette: Chargers LT
"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 3 éve
vassadi
15 617
157.Ja, hát így, hogy bereachelte a Panthers, így máris elit prospect. 😛
ljambrik
több mint 3 éve
vassadi
15 617
- volt merszed Leatherwoodot/Levit mélyre rakniHát, egyiken se kellett nagyon törnöm az agyam. Leatherwoodból korrekt RT lehet, de jócskán elmarad azért az OL class tényleges top tierjétől. 1/17-re kis túlzással vállalhatatlan pick, a Gruden-Mayock páros nevetséges Bama-Clemson fétisének újabb gyöngyszeme. Ami pedig Onwuzurikét illeti, elég megnézni, hány olyan UT van a ligában, aki 290 font körüli versenysúllyal, all-down játékosként alappillére valamelyik védelemnek.
Igor
- Meinerz as 27 - 10/15 hellyel AVT, Dickerson Teven Jenkins fölött? Ez egy kicsit erős.. ezt a 27-29 vs 38-43 kozotti rangsort esetleg kifejtheted részletesebben, ez érdekes lenne.Meinerzbe nem tudok nem egy minimum minőségi kezdő guardot belelátni. Physical freak, kifogástalan mentalitás, a Senior Bowlon dominált. A poszt miatt nekem Quenton Nelson draft előtti esete ugrik be róla, csak kicsiben - adott egy elég evidensen jó prospect, akit azért megpróbálnak valamiféle ürüggyel a kelleténél lejjebb sorolni. Nelsonnál ez a poszt értéke volt, Meinerznél a Div. III -> NFL váltás. Oké, persze, nagy ugrás, időbe telik majd adaptálódni, technikailag nincs azon a szinten, mint azok, akik FBS powerhouse-oknál edződtek, ... De ez mit jelent? Legfeljebb azt, hogy nem lesz azonnal bedobva a mélyvízbe. Nyilván nem azt mondom, hogy Nelson kaliberű játékosnak vizionálom, de a vele kapcsolatban sokat emlegetett, már-már elcsépelt Marpet párhuzam szerintem találó.
Igor
Vera-Tucker szerintem kicsit túlértékelt amiatt, hogy a USC-n LT-ként is helytállt, de az NFL-ben ő egyértelműen guard (a Pac-12 döntőben tökéletesen látható volt, miért). Annak korrekt, de semmi extra szerintem. Olyan guardért, mint mondjuk Slater, adnék 1/14-et; olyanért, mint Vera-Tucker, nem. Szerintem amúgy az IRL draftpozíciója sem az általános megítélését tükrözi, hanem sokkal inkább az ex-OL GM, a lyukas támadófal, és a frissen beszerzett franchise QB találkozásának eredménye. Jenkins nálam tackle-ként legfeljebb RT, de azon sem lepődnék meg, ha a rövid karjai miatt csak guardként tudna megragadni az NFL-ben, vagy ha Riley Reifféhez hasonló hullámvasút lenne a karrierje a két poszt között. Dickersont pedig makulátlan injury history-val persze magasabbra tettem volna, de már fele ennyi térd- és bokasérülés is kihatással lett volna a helyezésére, hát még így...
(Sidenote, ha már részben Jenkins és Vera-Tucker volt a téma: feltradelve reachelni OL-ért a top 20-ban; látom azért Joe Douglas figyel és tanul Bekitől, újabb egyértelmű bizonyíték arra, hogy az IRL GM-ek minket másolnak. 😀 )
- Dylan Moses over Cam McGrone... ez nagy boo, és számomra védhetetlen 😕Nézd meg, melyik poszton milyen arányban van egymással a játékintelligencia / mentális tudás / ösztönök / talentum / ”feel for the position” (nevezzük aminek akarjuk) és az atletikusság fontossága. Utána rakd sorba a posztokat az alapján, hogy melyiknél van előbbi a legnagyobb súlyban utóbbival szemben. Ezen a listán az irányító után a linebacker következik. McGrone kétségtelenül baromi atletikus linebacker, de amit játékintelligencia / mentális tudás / ösztönök / talentum / ”feel for the position” terén mutat, az finoman szólva sem válik a dicsőségére... Nála tényleg gyakorlatilag csak az atletikusság az a faktor, amire érdemben alapozni lehet, és még ha azt is feltételezem, hogy idővel-képzéssel-rutinnal majd “fejjátékban” is eljut a kívánt szintre - össz-vissz egy szezonnyi plusz pár meccsnyi tapasztalattal a háta mögött, mire ezen a téren annyira kiforrott lesz, hogy alapemberként lehessen játszatni egy NFL-védelemben, arra kb. kifut a rookie szerződése. Moses sem lesz akkora császár, mint amekkorának Alabama linebacker mivolta miatt eleinte automatikusan hájpolták, “csak” egy korrekt iparos, de az ő játékában legalább van mire alapozni, hogy NFL-linebackerként is helytállhat, nem csak egy szimpla athletic projection.
Igor
- meglep h ennyire "high" vagy Melifonwu-n, aszittem az ilyen tipusu prospecteket nem kedveled (bezzeg Nasilrideen outside 100, de még ott is túl magas 😛)Ha “Melifonwu típusú prospectek” alatt olyan játékosokat értesz, akiket elsősorban a fizikális-atletikus adottságaik miatt magasztalnak: ő azért emellett jóval kiforrottabb játékot mutat, mint mondjuk anno a tesó, akit tényleg csak azért vittek el korán, mert párját ritkító physical freak volt. Focizni annyira már nem tudott. De attól még, hogy egy Melifonwu projekt már megbukott, nem kell előítéletekkel fogadni a következőt, Obi "bűneiért" ne Ifeatu vezekeljen. 😉
Igor
Azt viszont nem sikerült megfejtenem, hogy Nasirildeen hogy jön a Melifonwu típusú prospectekhez. 😊
- nem mertél Mond/Mills között dönteni 😛Dehogynem. Nincs holtverseny, Mills az 59-edik, Mond a 60-adik, plain and simple. Ha úgy jön ki, hogy 3/23-nál ők a legmagasabban rangsorolt, még elérhető prospectek, és nem tradelek le, akkor habozás nélkül Millst választom. Mond egyébként is a GM draft board összeállításaim egyik legspeciálisabb esete volt. Ha megkérdeznek, hogy szerintem mire viszi az NFL-ben, azt mondom, career backupnál többet nem nézek ki belőle, és egyenesen vicc, hogy egyesek képesek voltak potenciális első/második körös picket belelátni azok után, hogy college-ban éveken keresztül, semmilyen körülmények között nem tudta megugrani a középszerű szintet. De! Az irányító egy különleges állatfaj. Ha egy QB beválik, sokkal nagyobb lehet a nyereség, mint más posztokon, könnyebb velük vállalni a rizikót. És az ember nyilván nem tévedhetetlen, miért ne jöhetne be Mond? Akár csak annyira, hogy pár meccs erejéig tűzközelbe jut, nem szerepel le, valaki meglátja benne a jövőt, eladom neki jobb ellenértékért, mint amiért én draftoltam, és már nyertem rajta. Szóval Mond csak ilyen gondolatmenet mentén lett 60-adik a boardomon, míg Mills esetében én is reális esélyt látok arra, hogy korrekt kezdő irányítóvá építhető fel.
Igor
- Ihmir Smith-Marsette at 86? Really.... yuck.Túl magas vagy túl alacsony? 😊 De tényleg, nem tudom eldönteni, melyikre gondolsz. Nála amúgy is viszonylag sokat agyaltam azon, hova soroljam, és sokadik átgondolásra lehet, hogy lejjebb tenném. Alapvetően abszolút nem foglalkozok vele, nem befolyásolja a boardom elrendezését, hogy az egyes prospectek IRL milyen draftpozícióba várhatók (max. olyan speciális esetekben, mint amit Mond kapcsán kifejtettem). Például: vannak olyan játékostípusok, skill setek, amilyeneket IRL jellemzően relatíve magasan draftolnak, és egy-egy újabb ilyen prospectnél is könnyen megjósolható, sőt szinte borítékolható, hogy ugyanez a sors vár rá, még akkor is, ha a korábbi esetekből az látszik, hogy ez annyira nem jó ötlet. Például - csak a WR posztnál maradva - tavaly mérget lehetett rá venni, hogy mély receiver class ide vagy oda, Jalen Reagort valaki el fogja vinni az első körben, vagy mondjuk az idei draftot ha nézzük, azok a straight-line speedsterek, akikbe szorult némi futballtudás, kimennek a második körben, lásd Atwell vagy Eskridge, akikbe meg nem, a harmadikban azért azok is elkelnek, csak mert baromi gyorsak, lásd Schwartz. Reagort az ordító Corey Coleman hasonmássága miatt eszembe nem jutott volna megkockáztatni az első körben, és az említett speedsterekkel is rendszerint az van, hogy később majd jön a fejvakarás, mert nincs akkora hozzáadott értékük, hogy azt lehessen mondani arra a második/harmadik körös pickre, hogy ez aztán jó befektetés volt. Smith-Marsette viszont végül azért kötött ki a boardomon ezen az - én mércém szerint számára inkább előkelő - helyen, mert azt gondoltam, ő is az elkapók egy olyan válfajába tartozik, amilyeneket tipikusan viszonylag magasan húznak IRL, ergo - és itt jön a lényeg - nagyobb valószínűséggel kap komoly bizonyítási lehetőséget (ami középső-hátsó körökben már nem mindenkinek jut meg), tehát ha már középső körös WR, akkor inkább ő, mint mondjuk a slot-only Amari Rodgers vagy Shi Smith (oké, előbbit most speciel behúzta a harmadikban a Packers, de ők amúgy se követik a liga trendjeit a tekintetben, hogyan szokás felfegyverezni egy franchise irányítót 😛 ). És akkor ezek után ha most azt mondod Igor, hogy szerinted ISM-et túl alacsonyan rangsoroltam... 😀
Igor
több mint 3 éve
Washingtonban imádják az OL-jeim: Cosmi, Flowers, Ismael, Roullier...
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
Kiröhögtetek Tutu Atwellért a 3. körben, aztán kiment a 2.ban 😁A jó öreg Tutu, McVay tudja, hogy ilyen névvel csak jó lehet 😎😅
Barmore végül hamar kiment, a Pats megtanítja majd
Cisco Jaxbe abszolút helyen
Na de! Tré McKitty 😁
5/37re mondom megpróbálom, bemockolták 3-4 körbe Chargershez, mert Hunter Henry után kell a TE...
Erre kivitték 3.ban 😁
Steal bőven, így garantáltan pályát fog látni, hátha beválik...
"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀