GM Lapszemle

11 feliratkozó

11 hónapja
alatriste Green Bay Packers Florida State Seminoles 11 039 — Ha nincs más hátra jöhet az Anderson vezércsel.
Sivatagi kitekintő 2023 offseason

3 éve vártam egy ilyen offseasonra. Arra a lehetőségre, amikor vagy olyan jó pickem van már, ahol QB-t tudok húzni vagy elérhető lesz egy olyan irányító (fiatal), akivel látom a csapat hosszú távú jövőjét a legfelsőbb szinten. Nem siettetem ezt a megoldást, türelmes voltam, de 3 év alatt felhalmoztam pickekből, pénzből annyit, hogy ha egyszer eljön a lehetőség egy igazán ütőképes csapatot tudják egyből formálni a keretből. Megjött a lehetőség, a Cardinals pedig 1 offseason alatt óriásit változott.

QB:
22: Davis Mills, Levi Lewis
23: Justin Herbert, Davis Mills
Minden most kezdődik el, ahogy szól Ákos egy 2006-os dalában. Hasonló opcióra vártam régóta és amikor Herbert elérhető lett azonnal jelentkeztem, hogy komoly vételi szándékom van. 3db első és egy második kör volt de szerencsére elég sok picket sikerült 3 év alatt halmoznom így nem nulláztam ki magam ezzel a vétellel. Kinél mi, nálam top5-ös QB, akiért hajlandó vagyok kiadni ennyit, hiszen vele 10+ évig is akár fix lehetek a poszton. A cseréje Mills lesz, aki az elmúlt 2 évet derekason végigkűzdötte. Alig keresve valamit tökéletes backup.

RB:
22: Rashaad Penny, James Cook, Kylin Hill, JaQuan Hardy, Jaret Patterson
23: Ezekiel Elliott ,Rashaad Penny, James Cook
Nem a futó poszt volt a csapat leggyengébbje, de a Penny, Cook duót éreztem, hogy lehetne upgradelni. Zeke nem volt drága de még most is jobb bőven mint a fenti duó. Cooknak van esélye az előzésre (ha a Bills irl nem viszi ki Bijant…). Így most kész ez a csapatrész is mind minőségben mind mélységben.

WR:
22: Davante Adams, Amon-Ra St Brown, George Pickens, Josh Palmer,Parris Campbell, Ben Skowronek, Aaron Fuller, Tyler Johnson
23: Davante Adams, Mike Evans, Amon-Ra St Brown, Josh Palmer, Ben Skowronek
Nem néztem át a liga 32 csapatának rosterét, de ez a trió top3-as de lehet, hogy a legjobb. Két abszolút extraklasszis a széleken és Kupp után a liga második legjobb slot elkapója középen. Adams és Amon-Ra már adott volt Evans pedig 1 évre jött nem sokért de legalább sok fizetéssel. A spórolós éveknek hála azonban volt keret a luxusra. A padra felfér még Herbert irl 3. számú segédje is. Némi mélység még jöhet ide, de igazából ez az 5-ös sor elég kellene, hogy legyen. Ha a kezdők nem dőlnek ki határ a csillagos ég.

TE:
22: T.J. Hockenson, Colby Parkinson, Jake Ferguson
23: T.J. Hockenson, Marcedes Lewis, Jake Ferguson, Colby Parkinson,
Az elit elkapósorhoz jár még egy abszolút top TE is. Hockenson nincs a Kelce/Kittle szinten de a mögöttük lévő polcon helyezkedik el. Nem is akartam komoly átalakításokat itt. Az öreg Marcedes jött blokkolni amíg a fiatal Ferguson fejlődik és ér plusz 1 évet. Parkinson sok helyen no2 TE lenne, itt a 4. a sorban.

OL:
22: David Bakhtiari, Cordell Volson, Bradley Bozeman, Quinn Meinerz, Abraham Lucas,
csere - Graham Glasgow, Drew Dalman, Jaylon Moore, Jake Hanson, Will Sherman, Ryan Van Demark, Caleb Jones
23: David Bakhtiari, Cordell Volson, Jason Kelce, Quinn Meinerz, Abraham Lucas
csere - Graham Glasgow, Yosh Nijman, Jason Peters, Jake Hanson, Caleb Jones, Jaylon Moore
A kezdő falban kevesebb az upgrade, itt nem is volt terven az abszolút elitet megütni, elég egy liga közepe. Az alapcsapatban igazából 1 változás van csak (a LG Glasgow vs Volson meccs majd TC-ben eldől de ők is itt voltak már tavaly is). Jason Kelce jött az FA-n picit megemelni a csapatrészt, valamint a padra egy fiatal és egy aggastyák OT arra az esetre, ha valahonnan kidől egy kezdő. A LT (amikor egészséges) és a center All-Pro kaliber. A többiek olcsók és fiatalok. Meinerz harmad a Volson, Lucas duó második szezonjára készülnek így van upside is itt bőven.

Offense
A fal elmegy kategória, de a többi része a támadósornak képes kell legyen felvennie a legjobb védelmekkel is a kűzdelmet. A support class abszolút elit Herbert körül és a legjobb, hogy csak az 1 évre érkező Evans szerződése jár innen le jövőre.

Defense 3-4
DT:
22: BJ Hill, Kenny Clark, Roy Lopez, Tedarrell Slaton, Khyiris Tonga, Marlon Tuipulotu
23: Cameron Heyward, Kenny Clark, Calais Campbell, BJ Hill, Khyiris Tonga, Roy Lopez, Tedarrell Slaton, Marlon Tuipulotu
Nem lehet azzal vádolni az egységet, hogy nem pelyhedzett még ki a srácok szakálla sem, de nem is egy csikócsapat összerakása volt a cél. Clark adja az állnadóságot a két oldalára azonban jött az upgrade. Heyward trade útján, az elmúlt három év mindegyikében All-Pro lett, abszolút a liga legjobb belső falemeberei egyike. Campbell az FA-ről érkezett és a hasonló titulusáról már lecsúszott de van még a tankban és továbbra is egy nagyon jó játékos. Hogy az öregek be tudják venni a cavingtont a pad baromi mély, melyen egy Bj Hill féle srác már-már luxus is. Mögötte pedig a következő államig áll a sor annyi a csere DT. Lehet válogatni

ED:
22: Joseph Ossai, Tanoh Kpassagnon, Kemoko Turay, Jabari Zuniga
Maxx Crosby, Za'Darius Smith, Justin Houston, Tyus Bowser, Joseph Ossai
A tavalyi sorért én kérek elnézést… A hiba azonban javítva lett és a pass rusher egység volt az offseason teendők középpontjában. Crosby csere útján érkezett mint sztár pass rusher, aki az elmúlt két évben belépett az elit kategóriába. Túloldalára jött "Z", akinek nincs már 5-8 éve ugyan, de 30 évesen tavaly két sérülésekkel teli idény után újra egészséges tudott lenni és visszatért abszolút. A tavaly év 4. és 5. legtöbb nyomását generáló két edge játékos adja tehát a kezdős sort. A padra jött két csemegézés és bár Ossai is mutatott bíztató jeleket (no nem azt a faszság RTP-t), Houstonnal és Bowserrel a fedélzeten abszolút adott a mélység is. Van egy erősebb visszaesés a kezdőkhöz képest de hát mindenhol nem lehet sztár a padon és ez még így is egy bőven jó cseresor.

LB:
22: Leighton Vander Esch, Troy Andersen, Zack Baun, D.Q. Thomas, Myron Tagovailoa-Amosa
23: Bobby Wagner, Leighton Vander Esch, Zach Cunningham, Troy Andersen, Zack Baun
Veterán de még mindig kiemelkedő játékos Wagner. Sok benne sincs már de arra az 1-2 évre amíg Herbert még olcsó belefér a luxus. Mellé LVE adja az állandóságot, Cunningham pedig cserének amíg Andersen jobban belerázódik. Azonban bíztató, hogy már tavaly is egész sokat játszott év végén.

CB:
22: Kaiir Elam, Martin Emerson, Rasul Douglas, Amani Oruwariye, Noah Igbinoghene, Keith Taylor, Elijah Molden, Faion Hicks
23: Casey Hayward, Kaiir Elam, Rasul Douglas, Martin Emerson, Elijah Molden, Faion Hicks, Keith Taylor
A csapat turbózása itt fogyott el kissé és a corner sor talán az egyetlen, ahol akadhat némi hiányérzet. Hayward még egy no2 CB-nek továbbra is megfelel, de ahhoz, hogy ez az egység olyan szinten legyen mint a csapat többi része kell a szintlépés a tavalyi fiatal duó valamelyikétől. Elam közepesen kezdett, Emerson már a draftolási pontjához képest egész jól de egyikőjük sincs még a no1 kaliber közelében. Idén még a Hayward, Douglas duó valószínűleg jobb is náluk. Reménykedés van, hogy 2024-re már a fiatalok átvegyék a stafétát.

S:
22: Eddie Jackson, Richie Grant, Terrell Edmunds, Darrick Forrest, K'Von Wallace, Richard LeCounte
23: Eddie Jackson, Darrick Forrest, Richie Grant, Darnell Savage, Isaiah Pola-Mao
Itt történt a legkevesebb változás. Savage jött Edmonds helyett gyakorlatilag és ennyi. Az egység nagyon mély, 4 irl kezdőt is tartalmaz. Igazi sztár azonban nincs. Jackson maxim félig az, bár 22-ben újra jó éve volt.

A védelem összességében felbillen. A frontseven baromi erős, egymást érik a klasszisok és a kezdőben 5 új nevet is találni. A pass rushnak egyszerűen muszáj működni! Amikor az irányítóra egyszerre indul meg Hayward, Calais, Crosby és Za'Darius miközben középen Kenny Clarkot duplázni kell és még egy Wagner blitzet is el lehet indítani akkor azért retteghetnek a támadófalak. Ha nem érnek oda már lehet gond, mert a secondary közel sincs ilyen szinten. Ennek ellenére bízom az egységen. A jó védőfalak nyernek bajnokságokat...

Spec:
22: Cameron Dicker, Rigoberto Sanchez
23: Justin Tucker, Rigoberto Sanchez, Cameron Dicker, Matt Orzech(LS)
Csak, hogy teljes legyen a kép a bíztató Dicker the Kicker elé elhoztam még a liga legjobb kickerét is. Nehogy egy PO meccs azon múljon, hogy 45-ről az utolsó másodpercben berúgja-e a sophomore srác.

Sum:
Az 1/5-ös pick bírtokában elmondhatom, hogy a 22-es szezon után ez a liga egyik legrosszabb egysége volt. 23-ra azonban bomba javulást várok. Ligaszinten is több poszt van ami a legjobbakhoz tartozik és a gyengébbek sincsenek valószínűleg sehol sem az alsó 10 csapatban. (Corner sor necces de ott két tavalyi pick is ígéretes, türelmesnek kell lenni). Itt kötelező a PO és ott sem lennék elégedett a one and done-al. A bajnoki ablakot keretestűl rúgtam ki. Bár a cap csupán 157 millió idén közel 180-ba kerül az egység és ebbe még a rookiek benne sincsenek.
Igazán hiányposzt nincs, holnap is ki tud állni a csapat, de azért akad egy top10-es pick és összesen is 3 választás is van a 35. picket bezárólag.
Én közel mindent megtettem, innentől a maddenen múlik -> értsd 8-9 lesz és feldughatom a boostolt keretet magamnak... 😀

--------------------------------------------------------
A győztes SB utáni poszt... 😊
Jó pár év középszerűséget követően, miután eluntam az 50%-os szezonokat elindultam egy lassú építkezés felé. A pick és cap halmozási szakasz sokáig tartott, 2-3 évig, hogy aztán esélyem legyen egy pár éves super bown runra.
Reméltem, hogy ebben a pár évben lesz egy gyűrű, dehogy rögtön elsőre beesett az egy picit szerencse is. 😊
Persze nem mondom, hogy váratlanul ért. A bajnoki lehetőség ablakát keretestűl rúgtam ki erre a szezonra.
Egy offseason alatt érkezett Herbert, Evans, Zeke, Jason Kelce, Cam Heyward, Calais Campbell, Crosby, Za'Darius, Bobby Wagner, Justin Tucker és az apró...
Az eredmény egy 16-1es alapszakasz a legkevesebb kapott és a harmadik legtöbb szerzett ponttal és egy remek playoff a végén egy burtális pontesős győzelemmel.

Nagyon köszi Dávid a beleőlt munkát és bár nem szívleltem sosem a madden simet, most adott idén legalább valamit nekem is. tenorx neked meg sok sikert, kevés csapattól féltem annyira idén mint a Billstől. Abszolút az egyik legjobb keret lett a tiéd, ilyesmódon egész reális lett a döntő párosítás.

A sivatagban pedig indul a buli, a grand canyont színig öntjük hp-val és abban úszik majd az egész csapat.

ui: Rohadj meg Farky és az egész Chargers amiért nem lett 20-0 😀



Szerkesztette: alatriste


Liverpool Fc fan
12 hónapja
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 733 — 49ers GM
Szokásos áttekintés, miután az idióta MILF-hajhász megette pár évre a drafttőkémet, tulajdonképpen nem is kell megvárnom a draftot. 😀

Szezonkezdet előtt:
Miután továbbra sem tudok QB-t draftolni a jelek szerint (Blaine Gabbert után Zach Wilson volt a 2. feltrade-es irányító választásom a draftokon), így sajnos be kellett nyomni a reset gombot, nem hittem annyira Wilson 180 fokos fordulatában, hogy még 16.000.000$-t kipengessek neki 2 év alatt. Viszont ha már ő ment, akkor ment a sok felesleges egyéb nagy szerződés is vele, a következő 3 évre összesen 67 millió dollárt spóroltam 14 millió bünti árán (idén 38 millió spórolás a 14 millió büntivel szemben, jövőre már tiszta 21 millió nyereség). Ezt nem akartam idén különösebben elverni nagy sztár igazolásokra, viszont mivel se idén, se jövőre nincs 1. körös pickem, így azért valami QB megoldás kellett, aki normálisan elviszi a csapatot 2025-ig, amikor majd újra meg lehet próbálni az első körös irányítót. 😊 Emellett én mindig is a megfelelő mélységű keret híve voltam, a 22 kezdő helyemre szerintem most is van vagy 35 olyan ember, aki IRL kezdő, szeretem, ha mondjuk a 2 OG vagy a 2 EDGE kezdő posztra 3 emberből tudok mondjuk válogatni. A nagy pénzű sztárok helyett most azon volt a fókusz, hogy a 3. FA-körben jöjjenek olyan, 4-5-6. éves, már kipróbált játékosok, akiket ár-érték arányban jónak gondolok, látok bennük még 2-3 jó évet, akár az eddigiekhez képest nagyobb szerepkörben is.

Posztonkénti változások:
QB:
2022 - Zach Wilson, Gardner Minshew, Reid Sinnet
2023 - Geno Smith, Gardner Minshew
Wilsonra nem akarok több szót vesztegetni, legyen vele boldog, aki elvitte. 😀 Itt mehettem volna egy 2 éves nagy invesztes irányba Rodgers vagy Stafford megszerzésével, de őszintén szólva ezt egyáltalán nem akartam, Rodgers-től rosszul vagyok, Staffordnak meg szerintem sajnos vége a sérülések miatt. Innentől a tier 2 maradt, ár-érték arányban Genora voksoltam, Goff + 4 millió lett volna évente. Cserének Minshew visszajött 3 évre, IRL a Coltsba ment, még be is állhat év elején, amíg az újonc akklimatizálódik.

RB:
2022 - David Montgomery, Alexander Mattison, Zamir White, JD McKissic, C.J. Ham
2023 - Samaje Perine, Alexander Mattison, Zamir White, C.J. Ham
Montgomery szerződése lejárt, próbáltam tier 1 FA futót lőni, de mindenkinél elég szigorú határokat szabtam magamnak, és végül Pollard, Sanders és Montgomery is drágábban ment el. A tier 2 helyett inkább mentem a 3. FA körben olyanokra, akikben benne van, hogy előrelép IRL. Perine Denverben szerintem bőven fog kapni lehetőséget, Payton rendszerében két eredményes futó szokott lenni, Mattison meg Cook mögött mindig megkapja a részét a melóból, és elég sok a pletyka Cook esetleges elcseréléséről. Ketten együtt kerültek feleannyiba, mint Montgomery vagy Sanders lett volna. White kap még egy évet, bár Jacobs karrier módja kicsit rosszul jött, meglátjuk. McKissic távozott, Ham visszajött az FA piacról.

WR:
2022 - Mike Williams, DeVante Parker, Jahan Dotson, Marquez Callaway, Jamal Agnew, Byron Pringle (Rashid Shaheed UDFA a PS-ben)
2023 - Mike Williams, DeVante Parker, Jahan Dotson, Rashid Shaheed, Jamal Agnew, Richie James
Kellemesen gondtalam posztjaim egyike, Dotson jó újonc szezont hozott, Shaheed is berobbant ahhoz képest, ahonnan összekukáztam, így Callaway miatt nem kellett RFA-zni. Minden funkcióra, posztra van jó emberem, általában nem is drágák (Williams 7 milliós fizuja az idei WR-pénzek mellett szinte ingyen van), és a 6. WR-en is tudtam spórolni a Pringle-James cserével.

TE:
2022 - Jonnu Smith, Maxx Williams, Briley Moore Jr.
2023 - Gerald Everett, Juwan Johnson, Anthony Firkser
A WR-ekkel szemben ez pusztulat volt a szezon előtt, Smith szar lett New Englandben, és annyira Atlantában sem hiszek már benne, hogy 7 milliókat kapjon évente. Williams sose lett az igazán, aki lehetett volna, Moore meg projekt volt, nem jött be. Az idei egyetlen trade ide jött Everett személyében, nem volt drága az ellenérték sem, 4 millió alatt keres, ennyi lett volna Irv Smith Jr. az FA-piacon, Knox meg 7 millió, no comment... 😊 Johnson tisztességes 2. opció, itt is az IRL kezdő, fiatal játékosra mentem (idén volt 500 yardja és 7 TD-je a Saintsben). Firkser személyében meg van egy elfogadható 3. Ja, és a Smith cut dead money idei kifutása után az új trióm jövőre olcsóbb lesz, mint Smith magában lett volna 2024-ben...

OL:
2022 - kezdők: Kolton Miller (LT) - Ryan Bates (LG) - Mitch Morse (OC) - Landon Dickerson (RG) - Billy Turner (RT); cserék: Josh Wells (LT) - Oday Aboushi (LG) - Ryan MCCollum (OC) - Will Fries (RG) - Jermaine Eluemunor (RT)
2023 - kezdők: Kolton Miller (LT) - Ryan Bates (LG) - Mitch Morse (OC) - Landon Dickerson (RG) - Jermaine Eluemunor (RT); cserék: Billy Turner (LT) - David Edwards (LG) - Corey Levin (OC) - Will Fries (RG) - Patrick Mekari (RT)
Itt szerencsére a kezdő sorral nincs különösebb bajom, Miller és Dickerson személyében van két elit játékos, a többiek is elfogadható kezdők. Morse szerződése lejárt, de sikerült visszahozni 3,7 milliós éves fizetésért, amit sokkal jobb dealnek gondolok, mint Kelly vagy McCoy 7 millós vagy magasabb fizuért. RT poszton Eluemunor idén egész jó évet hozott le, míg Turner kevésbé, viszont utóbbi mindkét oldalon eljátszik OT és OG poszton is akár, úgyhogy cserének maradt. Bates-t és esetleg a RT posztot akartam még upgradelni, de miután Nate Davisek meg Isaiah Wynn-ek kaptak 6-7 milliókat, azt gondoltam, jó lesz nekem Bates 1,4 milláért, meg Eluemunor másfélért. Cseresorba hoztam azért 3 olyan játékost Mekari, Levin és Edwards személyében, akik 200-300-400 snapet játszottak IRL idén, és jövőre is legalább ennyire van esélyük (Levin szerintem kezdő lesz, Edwards meg esetleg Bates helyét veheti el IRL Buffaloban, így be vagyok biztosítva).

DI:
2022 - Dalvin Tomlinson, Foley Fatukasi, Carlos Watkins, Maurice Hurst, Josiah Bronson
2023 - Dalvin Tomlinson, Foley Fatukasi, Greg Gaines, Carlos Watkins, Maurice Hurst
Itt alapvetően úgy álltam neki, hogy a kezdő párossal nincs bajom, de kell még egy játékos első számú cserének, mert a Watkins-Hurst páros kevés. A kezdő páros futás ellen elég masszív, de ide szerettem volna egy belső pass rushban erősítést jelentő igazolást. Mentem Armsteadért, Dremont Jonesért, Sielerért, Zach Allenért, de mindenki drágább lett, mint amit reálisnak gondoltam volna értük. Sielert sajnálom, érte sokáig nyomtam, de 5 millió fölé már nem akartam menni. Így jött nagyon olcsóért Gaines, aki legalább arra jó lesz, hogy ha bárki kiesik a kezdő párosból, van egy masszív cserém futás ellen (IRL ő is kezdő lesz a Bucs-ban), és azért Tomlinson és ő is 3-4-5 sackre fejenként jók évente. Watkins-t majdnem kivágtam, erre elvitte a Cardinals kezdőnek, úgyhogy még egy évet kapott ő is.

EDGE:
2022 - Shaq Barrett, Sam Hubbard, Deatrich Wise, Rashad Weaver
2023 - Shaq Barrett, Sam Hubbard, Deatrich Wise, Rashad Weaver
Ide tavaly invesztáltam bőven, egy év után nem volt miért változtatni. Barrett IRL sérülése kicsit aggasztó, meglátjuk, mi lesz vele, de Hubbard nagy kedvencem volt fantasy miatt évekig, és idén Wise is letett egy 8 sackes szezont az asztalra (itt is van 3 kezdő 2 helyre). Weaver idén szituációs rusherként már hozott 5 sacket, Dupree-t kivágták, remélem, idén megkapja a lehetőséget kezdőként, és akkor ez a poszt továbbra is kellemes fejfájást fog csak okozni.

LB:
2022 - Roquan Smith, Ernest Jones, Devin Lloyd, Anthony Barr, Cody Barton, Genard Avery
2023 - Roquan Smith, Ernest Jones, Devin Lloyd, Anthony Walker, E.J. Speed, Troy Reeder
Itt a cseresort mindenképp cserélni akartam, Barr lejáró szerződéssel 3,5 millával nem volt kérdés, hogy cut, Barton lejárt, Avery meg kit érdekel. Az érdekes kérdés itt Lloyd lesz, aki az első pár meccsen nagyon ígéretes volt, utána meg a kezdőből is kiszorult, remélem, összerakják a holtszezonban fejben. Mindenesetre ide akartam egy nagyon minőségi cserét, ez Walker személyében meglett, bár a 3 millió feletti ára kicsit felette volt annak, amit a posztra költeni akartam, de még mindig inkább ő 3,4-ért, mint Tavai 2,7-ért... Speed viszont szerintem nagy fogás, idén már egész sokat is játszott, nem is rosszul, ezzel azért van két olyan cserém, akit be lehet tenni a kezdőbe is akár (vagy Walker kezd Jones helyett középen, ezen még elgondolkodom).

CB:
2022 - William Jackson III, Sidney Jones, Isaiah Oliver, Tavierre Thomas, Christian Benford, Josh Blackwell
2023 - Johnathan Jones, Michael Davis, Isaiah Oliver, Tavierre Thomas, Christian Benford, Josh Blackwell
Na, ez kuka lett az 1-2. CB poszton, Jacksonnal nem tudom, mi lett, pedig egész örültem neki, mikor megszereztem. Jones is kuka lett, viszont Oliver és Thomas korlátozott snap számok mellett, de egész jó teljesítményt nyújtottak. Benford a másik UDFA meglepetésem Shaheed mellett, 360 snapet kapott a Bills védelemben, és nem volt teljesen reménytelen. Mindenesetre Geno mellett ide jött a legdrágább FA igazolásom Jones személyében. Sajnos nagyon szar volt a CB piac, Gardner-Johnson nickel/safety hibrid, a második körbe meg már Eli Apple is befért, ami magában is vicces. Így Jones és Ward közül kellett választanom, az előbbi mellett tettem le a voksomat, 7,7 millióba került, Ward meg majdnem 15-be... Davisnek viszont baromira örülök 2,1 milláért, méltatlanul alulértékelt CB, idén 66-os ratinget engedett, 48%-os elkapási arány volt mellette, leütött 15 labdát, és mindössze egy szerelést hibázott el, ráadásul már az elmúlt két szezonban is jól játszott, 28 éves, tökéletes CB2 lesz. Ami a nagy kérdés, hogy a sok CB2 közül lesz-e valakiből CB1, ez a szezon ezt eldönti, de inkább legyen 4-5 stabil, jó CB, mint egy sztár és mellette 3-4 világtalan fogalmatlan.

S:
2022 - Adrian Phillips, Anthony Harris, Rodney McLeod, Dane Cruikshank, Jason Pinnock
2023 - Adrian Phillips, Rodney McLeod, Andrew Adams, Jason Pinnock
Harris kifújt, viszont McLeod letett egy olyan szezont az asztalra 33 évesen, hogy még egy évre rá merem bízni a kezdőt is, főleg a másfél milliós fizetését is figyelembe véve, úgy repkedtek a középszar safety-kért a 6-7 milliós fizuk, hogy győztem elhúzni a fejem... Phillips nagy kedvencem hosszú évek óta, idén kicsit halványabb volt a tavalyi elit közeli szezonja után, de ennyi belefér. Cseresorba akartam egy veteránt, ez lett Adams, illetve tavaly már Pinnock is elég sokat látott pályát.

K-P-LS
2022: Will Lutz, Michael Dickson, Thomas Hennessy
2023: Will Lutz, Michael Dickson, Thomas Hennessy
Dickson lejárt, visszaigazoltam, én draftoltam, kedvelem, innen fog nyugdíjba menni. Lutz érdekesebb kérdés volt, a sérülése óta eléggé visszaesett IRL, és 2 milliót keres idén, rajta azért gondolkodtam, hogy kikukázom, de mivel jövőre már csak 1,5 millió a cap hit, így kapott még egy évet. LS is van, az fontos.

Összegzés:
Nyilván a QB kérdés nem lett hosszabb távon megoldva, de tavalyhoz képest érzésem szerint erősödött a csapat. A ballasztot kidobtam, nincs senki túlfizetve, minden poszton kellő mélység is van, illetve van pár olyan játékos is, aki IRL robbanthat idén. Persze egy top CB, RB vagy még egy elit G jól jött volna, de nem lehet minden poszton top 10-es játékosa az embernek... 😊 Idei 1 db 2. körös pickemmel boldogan lehet BPA-zni, jövőre azért már lesz 2-3. kör is, úgy, hogy a legfontosabb lejáró szerződéseim Wise, Eluemunor, McLeod meg Jamal Agnew lesznek, ami azért a pótolható kategória. 43 játékos bír jövőre is szerződéssel, plusz 1-2 UDFA-t minden évben találok, van 21 millió cap space, amiből különösebb szívfájdalmak nélkül lehet 35-40 milliót is csinálni, ha szükséges, úgyhogy szerintem jó állapotban van most a csapat.

több mint 1 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 543
Houston Texans 10th-year Anniversary Team

Az idei lesz a tizedik szezonom a Texans élén, ennek apropóján összeállítottam a kezem alatt megfordult játékosok álomcsapatát.

(A csapat átvételekor rosteren lévő játékos - Saját draftolt - Saját FA-igazolás / trade)

Quarterback
First team: Andrew Luck
Second team: Tua Tagovailoa
A csapat 2014-es átvétele után az egyik első manőverem volt az akkor harmadik NFL-szezonjára készülő Luckért tradelni. Egyrészt kár, hogy váratlanul szögre akasztotta a sisakot, elit QB-m lehetne, az új franchise irányítóra áldozott nem kevés drafttőkét lehetett volna a csapat többi részére fordítani, stb., másrészt viszont kétségtelenül színt vitt nekem a játékba ezzel a (le)lépéssel. A pótlás szerencsére jól sikerült, a csendesebb első két év után Tua 2022-ben végre megérkezett az NFL-be.

Running back
First team: Alvin Kamara
Second team: Saquon Barkley
Hosszasan lehetne polemizálni arról, melyikük a jobb játékos, de Kamara hat évig állt a franchise szolgálatában, Barkley-t viszont a harmadik szezonjában elcseréltem (Luck korai nyugdíjazásának egyik vonzata volt), így nálam előbbié az első csapatos jelölés. Kamara egy készülés nélküli, teljes mértékben a college szezonban látottakra alapozott draft szüleménye, és nála kifizetődött, hogy anno nem volt időm rendesen utánajárni a dolgoknak (akkori fejjel, ha látom a mért eredményeit, lehet nem adok érte első kört), Barkley-nál pedig alapvetően off-ball LB-re készültem, csak aztán az ölembe hullott Saquon, de a második körös Darius Leonard pickkel kombinálva végül ez a lehető legideálisabb szcenáriónak bizonyult.

Wide receiver
First team: Allen Robinson, Andre Johnson
Second team: Emmanuel Sanders, Tyrell Williams
Robinson volt az első draft pickem, és azóta is itt húzza az igát. Johnson a rezsimváltás évében még itt vitézkedett, aztán túladtam rajta, szerencsére még pont azelőtt, hogy leszálló ágba került volna a karrierje. Sanders egy darabig korrekt WR2 volt, az pedig, hogy egy Williams kaliberű arc befért negyediknek, egyrészt annak is köszönhető, hogy A-Rob egy évtizeden keresztül megoldotta az egyik kezdő posztot (és túlnyomórészt azon belül is a no. 1 szerepkört), túl nagy jövés-menés így eleve nem volt elkapó fronton, másfelől azért remélem, hogy az utóbbi években draftolt fiatalok gyorsan kiszorítják Tyrellt ebből az összevetésből. Zárójeles megjegyzés, az egyik öltözőszekrény ajtajának belsején egy vésés olvasható: "Itt járt Anquan Boldin, karrierje alkonyán, 2017-ben."

Tight end
First team: Evan Engram
Second team: Julius Thomas
Thomasnak nagyobb volt a füstje, mint a lángja; egy darabig elevickélt közepes szinten, de nem ezért fizettünk. Engram viszont jó vétel volt - akadtak nehezebb periódusai, de amikor nem retardált edzők próbálják derékba törni a karrierjét, akkor rendre bizonyítja, hogy a posztja élmezőnyéhez tartozik.

Offensive tackle
First team: Taylor Lewan, Mike Onwenu
Second team: Nate Solder, Kelvin Beachum
A megörökölt Solder-Beachum páros hosszú ideig biztosított egetrengetőnek távolról sem mondható, de aránylag stabil OT-duót. Az ő kikopásukkal jött a szintlépés, előbb az akkoriban egyértelműen ligaelit színvonalat képviselő Lewan leigazolásával, majd egy évre rá az újonc idényétől fogva nagyon megbízható játékot nyújtó Onwenu draftolásával.

Offensive guard
First team: Wyatt Teller, Kevin Zeitler
Second team: Gabe Jackson, Clint Boling
Áldozhattam második körös picket a posztra (Jackson), adhattam relatíve vagy kifejezetten nagy pénzt egy már bizonyítottan ligaátlag feletti veteránnak (Boling, Zeitler), bár ők is mind beváltak, a legnagyobb fogásnak mégis Teller bizonyult, aki PS claimmel "kukázott" játékosból vált All-Pro kaliberű alapemberré.

Center
First team: Rodney Hudson
Second team: Mike Pouncey
Az akkor még csak szárnyait bontogató Hudson előbb a Luckért adott csomag részeként távozott Houstonból, majd később már a liga egyik legjobb centereként talált ide vissza az FA-piacról. Azt nem lehet mondani, hogy Pouncey-val GM pályafutásom legjobb ár-érték arányú üzletét ütöttem nyélbe, de minimum egy erős ligaátlag körüli szintet azért mindig hozott.

Defensive interior
First team: Quinnen Williams, Derek Wolfe
Second team: D.J. Reader, Dontari Poe
Quinnen végre begyújtotta a rakétákat; eddig is jól játszott, de az igazán nagy áttörést ez az All-Pro év hozta meg számára. A fénykorában lévő Wolfe és a mostani Reader nagyjából egyforma szintet képvisel, a Texans kötelékében eltöltött idő miatt esett előbbire a választásom az első csapatnál. Az utolsó helyen Poe és Alim McNeill között vacilláltam, most még előbbi kapta a voksot, de tehetsége és mutatott fejlődése alapján könnyen megeshet, hogy egy év múlva utóbbit már a liga (leg)jobb nose tackle-jei között kell majd számon tartani.

Edge
First team: Joey Bosa, Clay Matthews III
Second team: Ziggy Ansah, Josh Sweat
Matthews volt az első prémium FA-igazolásom, még az első szezonban, az ő szerződése is IRL nagyságrendeket karcolgatott, akárcsak Bosáé, de az elv mindkettejüknél az volt, hogy inkább egyetlen, ténylegesen elit játékosnak fizessem azt a pénzt, mint két-három közepesnek ugyanennyit. A nekik kipengetett teherautónyi dollár jó helyre ment, az Ansah-ért kiadott előkelő draft pickek már kevésbé, második csapatos beválogatása ellenére azt az ellenértéket nem igazán sikerült megtérítenie. Mire Sweat néhány izzadságszagú tanulóévet követően végre kezdte elkapni a fonalat, arra kifutóban volt az újoncszerződése, elcseréltem, így a 8-10 sackes szezonjait már más élvezhette.

Linebacker
First team: Shaquille (Darius) Leonard, Foyesade Oluokun
Second team: Mychal Kendricks, Bobby Okereke
Oluokunnal ugyanúgy jártam, mint Sweattel, contract-yearben eltradeltem, pont mielőtt szintet lépett volna. Bár az ő esetében egyáltalán nem bánom, hogy ezt a forgatókönyvet választottam a hosszabbítás helyett; magas tackle számok ide vagy oda, ő még mindig inkább egy jó iparos. Arra pedig Okereke is tökéletesen megfelelt, hogy - vetmines újoncszerződéssel - másodhegedűsként elmuzsikáljon a gyakorlatilag draftolása óta ligaelit Leonard párjaként a 3-4-es védelem másik LB posztján. Kendricks addig volt itt, amíg a rookie szerződése ki nem futott, nem sokkal utána aztán a simlis ügyei amúgy is rövidre zárták az NFL-karrierjét.

Cornerback
First team: Xavier Rhodes, Trevon Diggs
Second team: Brandon Flowers, L'Jarius Sneed
Egy-egy kiugró szezon ellenére Rhodesnak nem sikerült stabilan igazán magas színvonalat nyújtania, így azt nem mondhatom, hogy maradéktalanul megszolgálta az érte kiadott dollármilliókat. A csalódást keltő nagypénzes CB igazolások után (Alterraun Verner contract-year királykodása is tévútra vitt) a draftról való építkezés már sokkal eredményesebbnek bizonyult: Diggs már most is ott van az élbolyban, és Sneed is rohamosan fejlődik; jövőre mélyen a zsebbe kell nyúlni, amikor mindkettejük szerződése lejár. Ha teljes karriert nézünk, akkor Flowers talán joggal reklamálhatna, hogy ebben a társaságban kijárna neki az eggyel magasabb besorolás, de nálam már nem számított igazi húzóembernek.

Safety
First team: Budda Baker, Landon Collins
Second team: Lamarcus Joyner, DeShon Elliott
Collins rossz évezredben próbált ezzel a skill settel igazi klasszissá válni; voltak ugyan kifejezetten erős periódusai is, de összességében valamelyest ő is beleillik a Rhodes- és Verner-féle sorba. Budda ellenben üdítő kivétel, végre egy defensive back, aki konzisztensen a nagy pénz - nagy foci elvet követi. Nomen est omen, Joiner Joyner két különböző alkalommal is csatlakozott a csapathoz (bocsi), de egyik sem volt egy hosszú együttlét, az utolsó helyre pályázó hasonló képességű iparosok közül pedig talán Elliottban van a legtöbb fantázia.

Kicker
First team: Adam Vinatieri
Second team: Nick Folk
A nagy öreg mindössze egyetlen szezon erejéig tette tiszteletét nálam, de future Hall of Famerként nyilván így is övé az első csapatos jelölés. Mondjuk a kickereknél (és összességében a special teamereknél) amúgy is elég nagy volt a fluktuáció ebben a szűk egy évtizedben; nem volt olyan rúgóm, aki a két évig regnáló Folknál hosszabb időt töltött volna itt.

Punter
First team: Dustin Colquitt
Second team: Mitch Wishnowsky
A puntereknél is egy "jöttmenté" az első hely; Vinatierihez hasonlóan Colquitt is csak a 2016-os szezonban volt nálam. Wishnowsky csak annak köszönhetően került hozzám, hogy 7/22-re elfogytak azok a prospectek, akiket draftolásra érdemesnek tartottam, így eshetett meg GM regnálásom egyetlen special teamer pickje, ami végső soron elég jó befektetésnek bizonyult.

Long snapper
First team: Morgan Cox
Second team: Carson Tinker
Bevallom, nem követem közelebbről a long snapperek pályafutását, elképzelhető, hogy Tinkernél potensebb illető is megfordult nálam a poszton, de nála hosszabb ideig senki sem hajigálta itt a labdát a kickereknek-puntereknek. Cox pedig csak nem a semmiért húzott le már 10+ évet a ligában és lett az NFL történetének első first-team All-Pro long snappere.
több mint 1 éve
alatriste Green Bay Packers Florida State Seminoles 11 039 — Ha nincs más hátra jöhet az Anderson vezércsel.
Sivatagi kitekintő 2022

Komoly célok nem voltak 2022-re, pár ígéretes fiatal draftról való keretbeépítése és egy kivárásos év az irányítóposzt kérdései kapcsán. Ennyi volt kitűzve, ennyi történt. De azért megcsináltam a szokásos éves összesítőm.

QB:
Davis Mills, Levi Lewis
Tartom azt a véleményem, hogy a Texans offenseben nem az irányító volt a legnagyobb probléma. Ilyen kevés tehetségből nehéz kitűnni, de persze azt sem szabad állítani, hogy Mills amúgy All-Pro lenne jobb társakkal. Vélhetően húz a Houston egy új QB-t, mivel lesz rá lehetőségük Davis pedig marad egy magas minőségű csere. Vélhetően nálam is hasonló lesz a helyzet, de ha véletlen mégse jönne össze a QB még 1 átmeneti évet ugyan úgy le fog tudni vezetni.

RB:
Rashaad Penny, James Cook, Kylin Hill, JaQuan Hardy, Jaret Patterson
Penny hamar megsérült és jobb is volt Walker nála a Hawksban. Cook korrekt szezont hozott le. 180 elkapott yardja kevesebb mint gondoltam, de 500 fölé jutott a földön. Két jó második számú futóm van így igazi első számú nincs, de nem is olyan vészes a helyzet. Cookra kíváncsi leszek future backként tekintenek-e Buffaloban azok után, hogy a 2. körben húzták.

WR:
Davante Adams, Amon-Ra St Brown, George Pickens, Josh Palmer, Parris Campbell, Ben Skowronek, Aaron Fuller, Tyler Johnson
A futó poszt elég szó-szó, az elkapósor viszont versenyben van a liga legjobbjáért. 6 db wr kapott idén a PFF-től (ki hogy kezeli, lényegtelen) 90 fölötti éves gradet. Kettő játszik közülük itt. Adams továbbra is top3, Amon-Ra pedig a liga legjobb slot elkapója. A két bőven 1000+ yardos játékos mögött pedig itt van egy 800 és egy 750 yardot termelő is. Pickens highlight éven van túl, rengeteg elképesztő elkapással és a liga legjobb contested catch rátájával. Palmer pedig egy korrekt no3 WR irl, aki persze sokat profitált abból, hogy sokszor volt sérült a Chargers 1-2 opciója. Mögöttük is van még mélység is, hiszen a Campbell - Skowronek sor együtt szintén közel 1000 yardot ért el.
A csapatom messze legerősebb pontja az elkapósor, összesen 5200 yardot termeltek csak a wide receiverek.

TE:
T.J. Hockenson, Colby Parkinson, Jake Ferguson
Ilyen WR sor mellé kissé pazarló is, de Hockenson személyében egy elég jó minőségű tight end is adott még a légi parádéhoz. A két fiatal tökéletes cserének. Ez a poszt is rendben van.

OL:
David Bakhtiari, Cordell Volson, Bradley Bozeman, Quinn Meinerz, Abraham Lucas, Graham Glasgow, Drew Dalman, Jaylon Moore, Jake Hanson, Will Sherman, Ryan Van Demark, Caleb Jones
A támadófal nem olyan jó már, de legalább mély. A kezdő ötösön túl még két irl kezdőt is találni a padon. Az újonc Volson nem volt jó de legalább kezdett végig, Lucas pedig egy jobb kezdés után esett picit vissza a szezon végére. Egy 6. és egy 3. körös újonc duótól így is több mint remélhettem. Bakhtiai az egység sztárja továbbra is lábadozik, bízom benne, hogy 23-re végre tényleg kiheveri az ACL-t. Nélküle azért sokat esne vissza a fal. Meinerz a másik "jó" játékos a sorban, a center poszton pedig még válogathatok is 3 irl kezdő között (egyik se a poszt krémje mondjuk).

A támadósor összességében rendben van. 7600 elkapott yard van ebben az egységben, FA pedig mindössze a (nálam) 5. számú WR Campbell lesz. Plug and play környezet egy QB számára elit kisegítő személyzettel és nem jó de átlag körüli támadófallal.

DT:
Kenny Clark, BJ Hill, Roy Lopez, Tedarrell Slaton, Khyiris Tonga, Marlon Tuipulotu
A másik mély csapatrész a védőfal közepe. Két jó kezdővel, két sokat játszó cserével és még a rotációs játékosok is látnak pályát irl. Ha nem is elit egység bőven átlag feletti.

ED:
Joseph Ossai, Tanoh Kpassagnon, Kemoko Turay, Jabari Zuniga
A támadósor boostolása itt kérte be az árát. Ez a pass rusher egység komolyanvehetetlen. 8 sacket jegyez ez a fenti sor és egyetlen kezdőt sem tartalmaz. A DL sorom 12 sacket szorgoskodott össze ami jól mutatja mennyire 0 is ez a szekció.

LB:
Leighton Vander Esch, Troy Andersen, Zack Baun, D.Q. Thomas, Myron Tagovailoa-Amosa
LVE jó éven van túl Andersen pedig év végére már kezdő volt. Ha ez a tendencia fennmarad a kezdő sor megvan de mélység sajnos 0. Egy jó védelembe elég lehet egy ilyen belső duó, fel viszont csak ők nem fognak egy egységet sem húzni.

CB:
Kaiir Elam, Martin Emerson, Rasul Douglas, Amani Oruwariye, Noah Igbinoghene, Keith Taylor, Elijah Molden, Faion Hicks
Két újonc is a kezdőben. Elamtól kevesebbet kaptam újoncként mint reméltem, de Emerson 4. köröshöz képest nagyon kellemes meglepetés és egy egészen jó bemutatkozó éven van túl. Douglas melléjük harmadiknak megteszi. A padon pár pályát néha látó srác de semmi különös. Valami nagyobb nevű veterán elférne a két fiatal elé, hogy jobban nézzen ki ez a sor mert úgy néz ki van sok második számú játékos de nincs egy első sem.

S:
Eddie Jackson, Richie Grant, Terrell Edmunds, Darrick Forrest, K'Von Wallace, Richard LeCounte
Jackson idén végre újra a jobb évét hozta. Elittől messze volt de FS-be újra átlag feletti szezonja volt 4 pickkel. Mellé Grant a tavalyi csalódáskeltő év után végre kezdett és egész évben a pályán volt. Ez elmondható Edmundsról és Forrestről is. SS-t válogatni is tudok mégha egyik sem túl jó legalább sokan vannak és mindenki olcsó.

Spec:
Cameron Dicker, Rigoberto Sanchez
Dicker the kicker egy darab 50+-os FG-t leszámítva hibátlan idén. Extrát nem hagyott ki és 50 alatt is 19/19 mezőnyből. Nagyon remélem, hogy ilyen újonc év jövőre day 1 starter státuszt ér. Sanchez egész évben IR-en volt.

A támadósor izgalmas, nos ez a legkevésbé sem mondható el a védelemről. Kvázi egyetlen nagy nevet sem tartalmaz, pár átlagos iparoson kívül egyedül a védőfal belseje ahol találni 1-2 jobb játékost. Pozitívum, hogy egy csere corneren kívül innen sem jár le senkinek sem a szerződése. Erős erősítés azonban kelleni fog.

Sum:
A bowl-os Cardinals 1/5-ön pickelhet ami úgy érzem reális eredmény a szimulációtól. A csapat erőssége a skill személyzete, azon belül is az elkapó állomány. Minden más azonban jó szívvel is csak átlagos vagy inkább az alatti - egyes helyeken ligautolsó kategória. Egy jobbacska irányítóval ~20 pont körüli átlagra képes lehetne a csapat, de a védelem jóval többet kapna be ennél. 23-as szezonra cél a defense erős feljavítása és az irányító kérdés megoldása. Ha utóbbi mégse jön össze, mert nem találkoznak az igényeimmel a lehetőségek Mills szotyiért további egy évre képes elmanagelni a csapatot.
Az offseason elérte a célját ami főleg a draftnak köszönhető, ami egyelőre remekül fest. Minden választott kezdő vagy sokat játszik, egyedül épp az első körös Elam, aki kevesebbett nyújtott mint vártam. A többi 6-8 név mindegyike felülmúlja eddig a várakozásokat. 1 év nem sok még, de a legjobb classomnak tűnik jól ellőtt középső és hátsó körös pickekkel.

Erősítésre adott az 1/5-ös picken túl még 1 első, 4 második és 3 darab harmadik körös pick a drafton, valamint több mint 100 millió dollár cap space. Egy kezdő szerződése sem jár le, ami jó mert új lyuk így nem keletkezik már. Pár játékos biztos eladó lesz, de az alapok megvannak. Izgalmas offseason jön, sok lehetőséggel.


Liverpool Fc fan
több mint 1 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Penn State Nittany Lions 21 170
2023 GM Mock draft 0. verzió

1/1 New York Jets Bryce Young QB Alabama

1/2 Indianapolis Colts CJ Stroud QB OSU

1/3 Washington Commanders Jalen Carter DL Georgia

1/4 Cleveland Browns Will Anderson EDGE Alabama

1/5 Arizona Cardinals Myles Murphy EDGE Clemson

1/6 Pittsburgh Steelers (SF) Bryan Bresee DL Clemson

1/7 New York Giants Peter Skoronski OT N'Western

1/8 Las Vegas Raiders Paris Johnson Jr. OT Ohio State

1/9 Houston Texans Broderick Jones OT Georgia

1/10 Detroit Lions Tyree Wilson EDGE Texas Tech

1/11 Buffalo Bills Joey Porter Jr. CB Penn State

1/12 Los Angeles Rams Quentin Johnston WR TCU

1/13 Atlanta Falcons Michael Mayer TE Notre Dame

1/14 Jacksonville Jaguars Cam Smith CB South Carolina

1/15 Dallas Cowboys Trenton Simpson ILB Clemson

1/16 Baltimore Ravens Bijan Robinson RB Texas

1/17 Green Bay Packers Jordan Addison WR USC

1/18 Pittsburgh Steelers Brian Branch S Alabama

1/19 Philadelphia Eagles Jaxon Smith-Njigba WR Ohio State

1/20 Tampa Bay Buccaneers Kelee Ringo CB Georgia

1/21 Minnesota Vikings Noah Sewell LB Oregon

1/22 Kansas City Chiefs Christian Gonzalez CB Oregon

1/23 Miami Dolphins Gervon Dexter DL Florida

1/24 Los Angeles Chargers Antonio Johnson S Texas A&M

1/25 Chicago Bears O'Cyrus Torrence IOL Florida

1/26 New England Patriots (DEN) Isaiah Foskey EDGE Notre Dame

1/27 Seattle Seahawks Anton Harrison OT Oklahoma

1/28 Tennessee Titans Jalin Hyatt WR Tennessee

1/29 New Orleans Saints Josh Downs WR North Carolina

1/30 New England Patriots Brandon Joseph S Notre Dame

1/31 Carolina Panthers Jared Verse EDGE Florida State

1/32 Arizona Cardinals (CIN via NE) Anthony Richardson QB Florida

2. kör
2 1 Houston Texans (NYJ) Rashee Rice WR SMU
2 2 Washington Commanders Clark Phillips III CB Utah
2 3 Arizona Cardinals (CLE) Henry To'oTo'o ILB Alabama
2 4 Indianapolis Colts John Michael Schmitz OC Minnesota
2 5 New England Patriots (SF) Drew Sanders ILB Arkansas
2 6 Houston Texans (NYG via ARI) Darnell Washington TE Georgia
2 7 Las Vegas Raiders BJ Ojulari EDGE LSU
2 8 Arizona Cardinals Christopher Smith II S Georgia
2 9 Detroit Lions Nolan Smith EDGE Georgia
2 10 Buffalo Bills Jahmyr Gibbs RB Alabama
2 11 Houston Texans Devon Witherspoon CB Illinois
2 12 Atlanta Falcons Jack Campbell ILB Iowa
2 13 Jacksonville Jaguars Siaki Ika DL Baylor
2 14 Dallas Cowboys Cedric Tillman WR Tennessee
2 15 Arizona Cardinals (BAL) Garrett Williams CB Syracuse
2 16 Los Angeles Rams Andrew Vorhees OC USC
2 17 San Francisco 49ers (PIT) Emmanuel Forbes CB Mississippi State
2 18 Green Bay Packers Tuli Tuipulotu DL USC
2 19 Philadelphia Eagles Dawand Jones OT Ohio State
2 20 Minnesota Vikings Jaylon Jones CB Texas A&M
2 21 Tampa Bay Buccaneers Jaquelin Roy DL LSU
2 22 Kansas City Chiefs Lukas Van Ness DL Iowa
2 23 Miami Dolphins Tre'Vius Hodges-Tomlinson CB TCU
2 24 Los Angeles Chargers Derick Hall EDGE Auburn
2 25 Arizona Cardinals (DEN) Andre Carter II EDGE Army
2 26 Chicago Bears Will Lewis QB Kentucky
2 27 Tennessee Titans Hendon Hooker QB Tennessee
2 28 New York Jets (SEA) Felix Anudike-Uzomah EDGE Kansas State
2 29 New Orleans Saints Dalton Kincaid TE Utah
2 30 New England Patriots Zach Harrison EDGE Ohio State
2 31 Carolina Panthers Zay Flowres WR Boston College
2 32 Cincinnati Bengals T'Vondre Sweat DL Texas A&M
több mint 1 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 35 658 — tracker ember
Ez a GM Napló, avagy mérlegen a valóság.

Giants 53-as keret:
IRL 53 (42): Kyler Murray, Joshua Kelley, James Conner, Breece Hall, Tyreek Hill, Deebo Samuel, Gabriel Davis, Irv Smith Jr., Hunter Long, Connor Heyward, Donovan Smith, Sam Cosmi, Landon Young, Cody Ford, Connor McGovern, Matt Farniok, Chase Roullier, Sheldon Rankins, Roy Robertson-Harris, Calais Campbell, DeMarvin Leal, D.J. Davidson, Jerry Hughes, Justin Hollins, Jonathan Greenard, Denico Autry, Kayvon Thibodeaux, C.J. Mosley, Josey Jewell, Carter Coughlin, J.C. Jackson, Chandon Sullivan, Kelvin Joseph, Darious Williams, Deane Leonard, Ja'Sir Taylor, Jordan Poyer, Nick Scott, Grant Delpit, Ryan Succop, Tommy Townsend, Trent Sieg
IRL IR (1): John FitzPatrick
IRL PS (5): Darwin Thompson, Justin Shaffer, Joe Thomas, Will Parks, Yusuf Corker
IRL FA (5): Nate Stanley, Ben DiNucci, Brandon Zylstra, Ereck Flowers, Keith Ismael

Giants PS:
IRL 53 (6): Brittain Brown, Esezi Otomewo, Mark Robinson, Chase Lucas, Jonathan Owens, Elijah Hicks
IRL PS (1): Nazeeh Johnson
IRL FA: (3): Tony Poljan, Charles Snowden, Aaron Hansford

Szerkesztette: empty taxi


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 1 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 543
TÉVHITEK, SZTEREOTÍPIÁK ÉS TÚLREAGÁLÁSOK MOCK DRAFTJA, HARMADIK FELVONÁS

Elöljáróban csak a szokásos: a leírtak nem a saját véleményemet hivatottak tükrözni, a mock draft a prospectekről eddig kialakult közvéleményen, különféle tévhiteken és sztereotípiákon alapszik. Igyekeztem még inkább törekedni arra, hogy az egyes játékosok draftpozíciója, posztonkénti rangsorban elfoglalt helye is a közvélemény álláspontjához igazodjon - még ha nyilván akadnak olyan prospectek is, akikkel kapcsolatban a legkevésbé sincsenek közös nevezőn a véleményalkotók.

1/1. New York Jets: Will Anderson, EDGE (Alabama)
Az aktuális top EDGE, aki jobb, mint az előző évi top EDGE-ek, és nem kérdés, hogy az idei drafton ő lett volna az elsőként kiválasztott EDGE.

Amikor hosszú hónapok izgatott várakozása után végre @dancogo kezei közé kerül a Bama pass rushere:


1/2. Indianapolis Colts: C.J. Stroud, QB (Ohio State)
A pályán lepipálta őt Young, de Stroud skill setje áll közelebb a sztereotipikus franchise QB-hoz, így értelemszerűen utóbbi az elsőként draftolt irányító.



1/3. Washington Commanders: Jalen Carter, DT (Georgia)
A Dawgs legendás védelmének nyolc játékosa kelt el az idei drafton, közülük öt az első körben, de az egység legjobbja természetesen nincs köztük, ő még mindig az NCAA-ben vitézkedik.

Az összes draftnik, szakértő, mock író:


1/4. Cleveland Browns: Bryce Young, QB (Alabama)
Régen jött már a draftra olyan top QB prospect, akit igazán szapulni lehetett a méretei miatt, az Alabama zsenije hiánypótló darab.



1/5. Arizona Cardinals: Myles Murphy, EDGE (Clemson)
Szinte már hagyománnyá vált, hogy ha jön egy korrektebb Clemson EDGE, akkor csak első körbe szabad őt jósolni. Meglátjuk, hogy ezeknek a játékosoknak a beválási tradícióit is továbbviszi-e Murphy, vagy ő lesz végre az üdítő kivétel.



1/6. Pittsburgh Steelers: Will Levis, QB (Kentucky)
Fehér QB, akinek erős a karja és lábon is ügyes? Igazi kuriózum, és már csak egy small school kellett volna a magától értetődő Josh Allen párhuzamhoz.



1/7. New York Giants: Kelee Ringo, CB (Georgia)
Az ő pick-sixe tette fel a pontot az i-re a legutóbbi bajnoki döntőben, ez már önmagában első kört ér.



1/8. Las Vegas Raiders: Jaxon Smith-Njigba, WR (Ohio State)
Több elkapással és yarddal zárta az előző idényt, mint két top 12-ben draftolt csapattársa, egy harmadik ilyen játékos pedig még a szezon előtt elmenekült (részben) előle, majd karrierje eddigi egyetlen olyan meccsén, amikor egyikük sem állt az útjában, letette az asztalra minden idők egyik legjobb egyéni bowl-teljesítményét. Van még kérdés?



1/9. Houston Texans: Paris Johnson, OT (Ohio State)
Munford és Petit-Frere esetéből "tanulva", máris itt a következő konszenzusos elit OT prospect az OSU-ról, aki tackle-t amúgy ezidáig még nem is játszott egyetemen.



1/10. Detroit Lions: Bryan Bresee, DT (Clemson)
Korábbi no. 1 recruitról lévén szó, evidens az első körös prognózis, még akkor is, ha egy biztató újonc idény mellett egy ACL-szakadás által négymeccsesre redukált második szezont tud csak felmutatni eddig.



1/11. Buffalo Bills: Eli Ricks, CB (Alabama)
Két DBU is ott virít az önéletrajzában, kell ennél jobb ajánlólevél egy cornernek?



1/12. Los Angeles Rams: Kayshon Boutte, WR (LSU)
Egy 1-es számú LSU-mez, mellé pár jó meccs, és máris te vagy az új Ja'Marr Chase.



1/13. Atlanta Falcons: Michael Mayer, TE (Notre Dame)
Az atletikus hiányosságai úgyis csak a szezon után kerülnek majd előtérbe, addig bátran lehet őt akár az első kör első felébe is mockolni.



1/14. Jacksonville Jaguars: Tyler Van Dyke, QB (Miami-Fl.)
Kicsi a minta ahhoz, hogy már most igazán komolyan lehessen őt venni mint potenciális franchise irányító, de powerhouse-ból jön és fehér, ez a lényeg.



1/15. Dallas Cowboys: Trenton Simpson, LB (Clemson)
Mutatós tackle és sack számok egyszerre, nyilván itt-ott máris a szegény ember Micah Parsonsaként emlegetik.



1/16. Baltimore Ravens: Cam Smith, CB (South Carolina)
Alighogy kirepült a fészekből Jaycee Horn, máris itt a Gamecocks következő állítólagos shutdown CB-je; úgy látszik az első körös cornereket Columbus helyett immár Columbiában kell keresni.



1/17. Green Bay Packers: Jaquelin Roy, DT (LSU)
Mindig akad egy poszt, amelyikre a szezon előtt ráaggatják, hogy "az idei class sokkal jobbnak ígérkezik, mint az utóbbi évek bármelyike", ha egy-két ínségesebb esztendő után kettőnél több épkézláb prospect érkezése van kilátásban az aktuális draftra. Ezúttal a DT-ké ez a megtiszteltetés, többek között Roy hathatós közreműködésének köszönhetően.



1/18. Pittsburgh Steelers: Joey Porter Jr., CB (Penn State)
NFL-vérvonal, rangos egyetem, még az OSU elkapótriója sem alázta porig - mi kell még?



1/19. Philadelphia Eagles: B.J. Ojulari, EDGE (LSU)
A szokásos, "jól bevált", sztárnak kikiáltott 6-7 sackes EDGE az LSU-ról.



1/20. Tampa Bay Buccaneers: Isaiah Foskey, EDGE (Notre Dame)
Ígéretesnek tűnő EDGE-ekből nem lesz hiány ezen a drafton, aztán meglátjuk, hogy például Foskey esetében a vezetéknevének melyik fele bizonyul majd találóbb ómennek: kulcsjátékossá válik, vagy épp ellenkezőleg.



1/21. Minnesota Vikings: Jordan Addison, WR (USC)
Minden út portál Rómába Trójába vezet. Apropó: fiatalok felépítése helyett bejáratott sztárok összeverbuválása Los Angelesbe egy offensive guru kezei alá - még hogy az NFL a copycat league...



1/22. Kansas City Chiefs: Peter Skoronski, OG OT (Northwestern)
Ha tackle-ként a saját egyetemed is mindössze 294 fontos versenysúllyal jegyez, akkor bizony lesznek bajok... de majd csak a size-speed szezonban; most még az "ideális méretek nélkül is milyen ügyes" fázisnál járunk, úgyhogy egyelőre szemrebbenés nélkül első kör.



1/23. Miami Dolphins: Bijan Robinson, RB (Texas)
Rendhagyó draft lesz ez olyan szempontból, hogy most nem kell majd azon polemizálni, vajon befér-e valamelyik futó az első körbe. Robinson vitán felül az utóbbi jó néhány év legjobb RB prospectje, garantált első napos pick.



1/24. Los Angeles Chargers: Noah Sewell, LB (Oregon)
Penei top 10-es kiválasztásához egy pillanatig sem férhetett kétség; meglátjuk, az ifjabb Sewell is játszik-e so well, hogy az első körben gazdára lel.



1/25. Chicago Bears: Broderick Jones, OT (Georgia)
Redshirt sophomore-ként könnyen előfordulhat, hogy a jövő évi draftra még nem nevez be, de ha mégis így döntene, egyetemi karrierje eddigi négy kezdő meccsén bizonyította, hogy joggal pályázna az első körre.



1/26. New England Patriots: Brandon Joseph, S (Notre Dame)
A nagyobb csapatnak köszönhetően nagyobb figyelem, még pár interception az utóbbi két évben begyűjtött kilenc mellé, és csak meglesz az a hőn áhított első kör.



1/27. Seattle Seahawks: Henry To'o To'o, LB (Alabama)
Christian Harris: Hé Henry, fogadjunk, hogy te nem tudsz akkorát csúszni, mint én!
To'o To'o: Fogd meg a söröm...



1/28. Tennessee Titans: Quentin Johnston, WR (TCU)
Nem éppen optimális NFL skill settel rendelkező TCU-elkapó, akinél a mérsékelt produktivitást rá lehet fogni a nem túl acélos QB-játékra - ez a recept már Jalen Reagornál is remekül bevált.



1/29. New Orleans Saints: Arik Gilbert, TE (Georgia)
Elméletileg ő lesz az új [insert random HoF tight end], már csak játszania kellene.



1/30. New England Patriots: Andre Carter II, EDGE (Army)
Amerika irányítóit nemsokára a saját hadseregük kadétja fogja terrorizálni.



1/31. Carolina Panthers: Nolan Smith, EDGE (Georgia)
Nem elég, hogy oszlopos tagja volt annak a Georgia-védelemnek, ennek tetejébe még egykori no. 1 recruit is, így nem kérdés, hogy helye van-e egy augusztusi első körös mockban.



1/32. Arizona Cardinals: Devin Leary, QB (North Carolina State)
ACC-középcsapat tagjaként eddig nem nagyon jutott neki a rivaldafényből, de sokak szerint lerí róla, hogy az NFL-ben is sokra viheti.



Természetesen ezúttal sem maradnak ki azok, akik már elherdálták az első körös pickjüket - következzenek ők, ha birtokukba kerülne a 2/1:

San Francisco 49ers: Zion Nelson, OT (Miami-Fl.)
A tavalyi mockban is tiszteletét tevő támadófalember megvárt egy gyengébb OT classt és azt, hogy még inkább a feledés homályába vesszen az az ominózus 2019-es 0. heti Jonathan Greenard + Jabari Zuniga game, amely scouting szempontból rendkívül releváns debütáló meccset még most is képesek egyesek itt-ott felhántorgatni neki.

Amikor büszkén prezentálod az új franchise LT-t:


Cincinnati Bengals: Siaki Ika, DT (Baylor)
Az aktuális behemót nose tackle (avagy jelen esetben a szó szoros értelmében vett dancing bear), aki tetszés szerint lehet az új Vince Wilfork, Vita Vea, Jordan Davis, és így tovább.



Denver Broncos: Tanner McKee, QB (Stanford)
Ha ő már a többedik "Luck óta a legjobb fehér pro-style QB a Stanfordról", akkor neki már egész jónak kell lennie, nemdebár?

több mint 1 éve
Spigo New England Patriots 1 082 — Patriots GM
Madden & PFF kombinált power ranking – ÖSSZEGZÉS

Már csak az összegzés maradt hátra. A védelmi összegzés már megvolt. Itt van a támadósor sorrend és a végső (támadósor & védelem & ST) sorrend is, azaz a Bowl.hu GM Játék 2022-es Power Rankigje.

Három olyan csapat van, amely mind támadó oldalon, mind a védelmin a top10-ben van. Sőt a Bills mindkettőben top6-os, így nem csoda, hogy mint IRL a buffalloi csapat végzett az élen. A másik két csapat a New York Giants (legjobb támadósorral és 10.-ik védelemmel), illetve a Vikings, amely a LOS mindkét oldalán a 9-ik helyen végzett.

A liga alján két olyan csapat van, melynek védelme és támadósora is a liga alsó harmadához tartozik. A Rams kibérelte a 31-ik helyet mindkét oldalon, míg a Las Vegas 26 és 27-ik helyen van.

A legnagyobb különbség a csapatrészek közt egyik oldalról a Colts és a Dolphins csapatainál van, ahol a védelmek top10 (IND:2, MIA:4), de a támadósorok a sorrend végén vannak (IND:29, MIA:28). A másik oldalról a legnagyobb különbség a Packersnél és a Jetsnél van. Mindkét alakulat támadósora top10 (GB:1, NYJ:7), de a védelmek a liga alsó harmadában vannak (GB:25, NYJ:30). Ennek ellenére a Green Bay összességében top5-ös csapat tud lenni, ami jelzi, hogy alapvetően, azért olyan nagy különbségek nincsenek.

VÉDELMEK



TÁMADÓK



POWER RANKING




Ha lemegy a bajnokság majd megnézem még, hogy mekkora a hasonlóság a power ranking és a sim végső sorrendje között. Azt is érdekes lehet majd megnézni, hogy a 2022-es IRL NFL szezon történései, hogyan hatnak majd a csapatok pontszámaira, illetve majd ha megvan a következő szezon előtti PR, meg lehet nézni, hogy a free agency és a draft után melyik irányba mozdul el egy-egy csapat.
több mint 1 éve
Spigo New England Patriots 1 082 — Patriots GM
Madden & PFF kombinált power ranking – IRÁNYíTÓK ÉS FUTÓK

Végre két poszt, ahol egyszerű a dolgunk, hiszen egy mindenhol csak 1-1 kezdő és cserejátékos van a csapatokban. Nincs is sok magyarázni való. Tom Brady a kecske itt is, míg a futóknál a Green Bay McCaffrey-val mindenhol a top3-ban van.
A Detroit Lions azzal büszkélkedhet, hogy az őve a leggyengébb kezdő irányító és futó is. Jordan Love talán nem annyira meglepő, de Cam Akers talán egy kicsit túlzás.

FUTÓK




IRÁNYíTÓK



A játékosok sorrendje

több mint 1 éve
Spigo New England Patriots 1 082 — Patriots GM
Madden & PFF kombinált power ranking – ELKAPÓK

Elkapók következnek, de nem csak a wide recieverek, hanem a tight endek is. Általában 3 kezdő WR és 1 kezdő TE van a csapatoknál, de két csapat esetében (Ravens, Rams) két tight van a kezdőben. Az átlagokat is befolyásolja, hogy aztán 4, 5, vagy WR van a depth charton. Ezért is lehet könnyedén első a Giants, hiszen 4 WR-jéből 3 kezdő és így az növeli az átlagon, mert a modell a kezdő játékosokat bőven felülsúlyozza. Persze azért azt se felejtsük el, hogy két elkapójuk is van a top4-ben (Tyreek Hill és Deebo Samuel).

WIDE RECEIVEREK

A WR-eknél a PFF a Seahawks játékosait nem szereti, hiszen míg a Madden a 8-ik helyre teszi a csapatrészt, addig a PFF a 29-ikre. Annál inkább a Bengals wide recieve-jeit, akiket a Madden a 28-ik helyre, míg a PFF a 13-ikra teszi.



TIGHT ENDEK

A tight endeknél a Patriots játékosait szereti a Madden (15-ik hely) és kevésbé a PFF (30). Míg a másik irányba az Eaglesnél a legnagyobb a különbség (Madden 32 és PFF 13).



ELKAPÓK

Azért az elkapóknál főleg a wide recieverek sorrendje a meghatározó, hiszen az ő PFWAA szorzójuk 7,97, míg a tight endeké 3,24.

A Dallas Cowboys WR fronton minden számolásnál utolsóelőtti, ami az összessített WR power rankingben pont az utolsó helyhez elég. És mivel Tommy Tremble sem az új Kelce, de még csak Cole Kmet sem, így az elkapók power rankingjének minden táblázatában az utolsó helyen végzett a csapat.



Játékosok sorrendje:

több mint 1 éve
Spigo New England Patriots 1 082 — Patriots GM
Madden & PFF kombinált power ranking – OFFENSIVE LINE

Nos, akkor térjünk rá a támadó oldalra és kezdjük a falemberekkel. Itt is azért sokat számít, hogy a depth chartban 10, 9, vagy 8 játékos van. De van olyan is ahol csak 7 (KC). Mivel az 5 kezdő adott és az ő súlyozásuk magasabb, mint a cseréké, így a kevesebb játékos segíti az átlagot felvinni. (Ha valahol mondjuk 5 guard is van a depth charton, abból csak 4-et számoltam. 2-2 kezdő és csere) Ezért is csináltam egy másik táblázatot is, ahol csak az 5 kezdő játékos alapján készült a rangsor.

Ha jól emlékszem ez az egyetlen olyan alkalom (de eddig biztos), hogy egy csapat legyen végig az első helyen. A Bengals ugyan 8 játékossal, de végrehajtotta ezt a bravúrt. Ha csak a kezdő játékosokat nézzük, akkor pedig végig a második helyen tanyáznak, szóval azért nem csak azon múlt, hogy csak 3 cserejátékos van. Hanem Alex Leatherwoodon, aki az egyik leggyengébb kezdő guard a ligánkban. A többi Bengals játékos, mind top10-es a posztján.
Egyébként két olyan csapat van, amelynek a kezdő 5-öse a TOP10-ben van, míg az egész csapatrész azon kívül. Ezek a Bills (18) és a Pats (17). Nem véletlen, hogy mindkét csapat 10 játékossal van a depth charton. A két csapat, amely kikerült a top10-ből a Kansas (7 játékos és 25-ik hely) és a Bears (14).
A Las Vegas utolsó helye sem véletlen, hiszen az 5 kezdő játékosból három is posztja legrosszabb hat játékosa közt van. Lesz itt tennivaló a következő szezon előtt.



Kezdő játékosok alapján:



Játékos sorrend posztonként:

több mint 1 éve
Spigo New England Patriots 1 082 — Patriots GM
Madden & PFF kombinált power ranking – LINEBACKEREK ÉS TOTAL DEFENSE

Linebackerekkel fejezzük be a védelmek rankingjét és a végén az összessített védelmi power ranking is terítékre kerül.
Linebackereknél is befolyásoló tényező, hogy 3-4-et vagy 4-3-at játszik egy-egy csapat, illetve, hogy 6, 5, vagy esetleg 4 játokos van a rosteren, így ahol több a kezdő játékos, mint a csere (pl 5 játékosnál), ott a kezdők magas pontszáma miatt pozitívan torzul a számítás. Jó hír viszont, hogy mivel a védelemben 11-11 kezdő és csre játékossal számoltam, így minden csapatnál ugyanannyi kezdő és csere játékos számolódik bele power rankingbe. A posztok PFWAA mutatója, azonban itt is súlyozza posztokat és így a végeredményt.

LINEBACKEREK

Jaguarsnál 4 linebackerből három kezdő játékos, ráadásul ketten top10-ek a posztjuk, így nem csoda, hogy iktriad csapatának van a legmagasabb pontszáma ezen a poszton. A legnagyobb különbség a Madden és PFF között egyik irányba a Bearsnél van (Madden 11 – PFF 29), míg a másik irányba az Eagles (Madden 25 – PFF 10) és a Panthers (Madden 30 – PFF 15).
Hét olyan csapat van, amely mind a Maddennél, mind a PFF-nél is a top 10-ben van.



DEFENSE

Giants, Colts, és az Eagles az a három csapat, amely mind a Madden, mind a PFF súlyozott sorrendjében a top 10-ben végeztek, így nem meglepetés, hogy ez a három csapat került az összessített védelmi power ranking első három helyére. Steelers, Bengals, Jets, szerepel mindkétszer az alsóházban, illetve még Los Angelesben nem dívik a védelem, majd meglátjuk a másik oldalt. A legnagyobb különbség a Madden és PFF között egyik irányba a Packersnél van (Madden 13 – PFF 31), míg a másik irányba az Eagles (Madden 23 – PFF 13).



És még adós vagyok a linebackerek sorrendjével:

több mint 1 éve
Spigo New England Patriots 1 082 — Patriots GM
Madden & PFF kombinált power ranking - DEFENSIVE LINE

A secondary után jöhet a védőfal, azaz a belső falemberek és az edge játékosok. Az utóbbi elég egyszerű volt, hiszen két kezdő és két csre játékos van a poszton. Azonban a belső falembereknél több variáció is van, hiszen ha valaki 3-4-et játszik, akkor 3 kezdő és 1-2-3 csere is lehet, míg, aki 4-3-at, ott 2 kezdő és két csere. Ez azért az előbbiek javára billenti az átlagokat ott, ahol a 3 kezdő mellett kettő (Panthers, Tampa, vagy Steelers) vagy csak egy csere van (Chargers). Ez majd a total defense és total csapat átlagok során majd valamelyest kiegyenlítődik, hiszen a védelemben mindenhol 11-11 kezdő és csere játékos van.

INTERIOR DEFENSIVE LINE

Az előzőekben leírtak miatt a Chargers jön ki minden számolás szerint elsőnek, hiszen 3 kezdő és csak 1 csere van a keretben a poszton.
A legnagyobb különbség a Madden és a PFF között a Jetsnél és a Ravensnél van. A New Jersey-i csapat Madden szerint a 13-ik lenne, azonban úgy néz ki, hogy a játékosai idén nem teljesítettek olyan jól, hiszen a PFF szerint csak 28-ak. A Ravenél fordítva van. Madden szerint 20-ik lenne a csapat, de a PFF szereti a játékosaikat, így ott a 4-ik helyen vannak.
Kilenc olyan csapat van, amely mind a Madden, mind a PFF osztályzatok alapján mindkét kategória top10 csapata közt szerepel, és a Maddenben 8-ik Titans is 11-ik a PFF-nél.



EDGE

Azért a Chargers itt jól szerepel (és itt minden csapat 4 játékossal van), hiszen mindenhol a top10-ben van, sőt a sima PFF PR-on kívül, mindenhol top3. A legnagyobb különbség az egyik irányba a Seahawksé, akik bár Maddenben 9-ikek, PFF-es számolásnál egészen a 30-ik helyig estek. Míg a másik irányba a Dallas a legnagyobb ingázó. Madden 27-ik helyhez, PFF-es 4-ik hely jár. Ezek mind PFWAA-val súlyozott táblázatokból vannak. Az EDGE játékosoknál csak 4 olyan csapat van, amely mindkét számolásnál a top10-ben van: Chargers, Vikings, Eagles, és a Dolphins.



DEFENSIVE LINE

Az előbbiek tekintetében nem meglepő, hogy a legjobb defensive line a Chargers-é. A második a Dolphins, a harmadik pedig a Falcons. Az alsó három csapat a Jets, Lions, Packers. Ők a mindkét poszt összesített power rankingjében (madden+pff x pfwaa) az alsó harmadban végeztek. Ilyen csapat egyébként még a Raiders, Seahawks, és a Saints.



És a végére posztonként a kezdő játékosok power rankingje:

több mint 1 éve
Spigo New England Patriots 1 082 — Patriots GM
Madden & PFF kombinált power ranking

Amíg dankodavid (és csapata) előkészítik a Madden sim-et az idei bajnokság lebonyolítására, gondoltam mi lenne, ha készülne egy power ranking, ami a Madden ratingeket és a PFF grade-eket kombinálja össze, illetve külön-külön is nézhető.

A „módszertan” úgy nézett ki, hogy vettem minden csapat kihirdetett depth chartjait és csak a kezdőket és a közvetlen cseréket vettem bele. Azaz 24 kezdő (beleértve a kickert és a puntert) és 22 csere. A long snappereket kihagytam. Ezekhez a játékosokhoz néztem meg a Madden 22 Super Bowl utáni ratingjeit, illetve a PFF 2022-es szezon gradjeit. Amelyik játékosnak nem volt Madden ratingje, az 60-at kapott, míg amelyik játékosnak nem volt 2022-es PFF grade-je, annak vettem a 2021-es grade-jét, vagy ha az sem volt, akkor ott 50-et kapott. De ezek azt hiszem kizárólag csere játékosok voltak.

Rookie játékosok ratingjeit én adtam meg. Lehet ezekkel vitatkozni, de ennél jobb nem jutott eszembe. Azt néztem, hogy IRL melyik helyen draftolták őket és ahhoz adtam a ratingeket és gradeket:



Power ranking fajták:

Madden PR
- minden játékos madden ratingje van összeadva úgy, hogy aki kezdő, annak a ratingje duplát ér. Azaz pl, ha egy kezdő játékos ratingje 80, akkor az 160-at ér, míg a cseréké annyi amennyi. Példa:

- Minden posztra megvan ez a számítás, majd az összes posztot összeadva jön ki a sima Madden Power Ranking

Madden x PFWAA
- minden játékos madden ratingje van összeadva úgy, hogy aki kezdő, annak a ratingje annyival van megszorozva, amennyi a poszt 2020-as (nem találtam későbbit) PFF által kiszámolt Pro-Adjusted Wins Above Average (PFWAA) avagy positional value-ja (bővebben erről itt: https://www.pff.com/news/nfl-using-pro-adjusted-wins-above-average-to-examine-positional-value-in-the-nfl-draft). Ezt azért tettem bele, hogy a végső power ratingnél egy irányító többet érjen, mint mondjuk egy hasonló linebacker. Ez a különbség vagy súlyozás az előző módszernél nincs meg. Ezt a súlyozást csak a kezdő játékosoknál tettem meg. A cserék továbbra is csak 1-es szorzóval mennek. Példa:


Ugyanezt a módszert megcsináltam a PFF grade-ekkel is. Azaz van egy sima PFF PR, ahol a kezdő játékos duplát ér és van a PFWAA-val súlyozott számolás is

Végül van egy olyan ultimate power ranking is, ahol a Madden x PFWAA és a PFF x PFWAA vannak összeadva.

Remélem nem hagytam ki semmit, de ha van kérdés, akkor a Csevegőben megdumáljuk.

És, hogy ne csak egyetlen nap zúdítsak rá mindent a ligára, azt gondoltam, hogy először posztonként vagy poszt grouponként mutatom be a power rankingeket és aztán a végén az egész csapatos Power Ranking is jön.

Kezdjük első nap a secondary-vel. Van akinél 2 és van akinél 3 CB van beírva a kezdőbe (illetve 5-6 cserékkel együtt), így itt nem is az összpontszámot érdemes nézni, hanem CB és total secondary szinten inkább az átlagokat, így van a sorrend is.

CORNERBACKEK



SAFETYK



SECONDARY



És a végére posztonként a kezdő játékosok power rankingje:



Szerkesztette: Spigo
több mint 1 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 543
Draft gondolatok - 8. felvonás

New England Patriots @Spigo

1/26. Tyler Smith, OT (Tulsa)
2/13. Kyler Gordon, CB (Washington)
2/17. Travis Jones, DT (Connecticut)
3/16. Jamaree Salyer, OG (Georgia)
3/34. Damone Clark, LB (LSU)
3/36. Zyon McCollum, CB (Sam Houston State)
4/2. Darrian Beavers, LB (Cincinnati)
4/10. Tyler Allgeier, RB (BYU)
5/23. JoJo Domann, LB (Nebraska)
5/28. J.T. Woods, S (Baylor)
5/33. James Mitchell, TE (Virginia Tech)
7/26. Tanner Conner, WR (Idaho State)

Spigo ezzel a névsorral újraértelmezte a DE class jelentését. Smith-ből idővel lehet akár potens kezdő LT is, de legalább ugyanannyi esélyt látok arra is, hogy csak guardként tud majd megragadni az NFL-ben. Gordont mindenáron első körös tehetségnek akarták beállítani, de szerintem messze nem akkora király ő, hogy ennyit megért volna - épp ellenkezőleg, komoly kétségeim vannak afelől, hogy egyáltalán helyt tud-e majd állni a pálya szélén. Jonesból jó kis nose tackle lehet, de pass rush-ban is domborítania kell majd ahhoz, hogy megszolgálja ezt a 2/17-es ellenértéket. Salyerben korai körös prospectet látott a közvélemény, de szerintem ez csak a Georgia körüli hype-nak volt köszönhető, és aránylag rövid időn belül a "süllyesztőben" fogja találni magát. A játéka alapján Clark egy kósza draftcetlit mindenképpen megért volna, de ezt a 3/34-et korainak tartom egy olyan, nem különösebben kiemelkedő prospectért, akinél látszólag fennáll annak a veszélye is, hogy soha nem fog pályára lépni az NFL-ben. McCollum és Beavers behúzása pozitívan értékelendő, de aztán jön lerontani az összképet Allgeier, akiben a valamirevaló committee backet is nehezen látom. A hátsó körös pickeket pedig akár hasznosan is el lehetett volna költeni, de az érkezők közül szerintem egyedüliként Woodsban van komoly NFL-potenciál. Annak ellenére, hogy eléggé negatív hangvételűre sikeredtek ezek a sorok, kisülhet még ebből egy összességében korrektnek mondható class... de ahhoz többektől is jelentős túlteljesítésre volna szükség.

Pacsi érte: Woods
Maflás érte: Salyer



Tampa Bay Buccaneers @labo7

2/32. Nik Bonitto, EDGE (Oklahoma)
5/1. Coby Bryant, CB (Cincinnati)
6/2. Dare Rosenthal, OT (Kentucky)
7/7. Ja'Tyre Carter, OL (Southern)

Bonitto esetében elrettentő példáért nem is kell a Soonersnél messzebbre menni: nem tudom, kinek mennyire dereng Eric Striker, aki hasonló alulméretezett speed rusherként egy darabig riogatta az ellenfeleket és egy időben meg is volt érte őrülve a nagyközönség, de már college-ban is kezdtek kiütközni a játéka gyenge pontjai, az NFL süllyesztőjében pedig egy szempillantás alatt eltűnt. Ennyire sanyarú sorsot azért nem jósolok Bonittónak, de nehéz lesz megtérítenie a második körös vételárat. Coby Bryant minden szempontból a more name than game iskolapéldája. Egyetemen hiába teljesített kimagaslóan, az ő skill setje nem az, amivel az NFL-ben igazán sikeresek szoktak lenni a cornerek. Egy ötödik körös próbát persze gondolkodás nélkül megér, de necces szerintem még az is, hogy egyáltalán kezdő kaliberű CB-t tudnak-e belőle faragni. A két project OL-ben semmi extrát nem látok, így pedig nem csak létszámilag tűnik összességében elég vékonykának ez a class.

Pacsi érte: Bryant
Maflás érte: Bonitto

Az augusztusi mockból: Bonitto - 1/31. Panthers - Pass rusherként is hasznos tagja lehet a Panthers védelmének, de nagy kár, hogy nem (shutdown) cornernek született. → https://www.youtube.com/watch?v=zpzdgmqIHOQ - Várható volt, hogy amint a mutatós statisztikák helyett a mutatott játék kerül terítékre, már nem az első kör lesz a téma vele kapcsolatban.



Buffalo Bills @tenorx

2/15. Boye Mafe, EDGE (Minnesota)
3/32. Marcus Jones, CB (Houston)
5/32. Zachary Carter, DL (Florida)
6/24. Jalen Wydermyer, TE (Texas A&M)
6/32. Jaylen Watson, CB (Washington State)
6/38. Haskell Garrett, DT (Ohio State)
7/32. Leon O'Neal Jr., S (Texas A&M)

Alapvetően elég szkeptikus szoktam lenni a Mafe-hez hasonló prospectekkel kapcsolatban, de a felvételeit látva nem lehet azt mondani, hogy ne lennének meg az alapok egy ütős kezdő EDGE-hez, így miután túl sokba se került (értsd: nem lett bereachelve az első körben), ennél a picknél végül is felfelé mutat a hüvelykujjam. Nem úgy Jonesnál; az ilyen kisujjnyi méretű CB-k slotban sem szoktak működni. Hasonló be nem válási tendencia jellemző a Gators futószalagon gyártott EDGE-DT tweenerjeire, akiknek a sorába Carter is tökéletesen beleillik. Számomra az egész draft process egyik legérthetetlenebb narratívája volt Wydermyer no-brainer első körös prospectként történő beállítása, a 6/24-es kiválasztása viszont szinte már kimondottan pozitívan értékelendő. Az oddsok persze a valamirevaló NFL-karrier ellen szólnak nála, de inkább próbálkozzon valaki vele ennyiért, mint egy upside nélküli career backuppal egy középső körös pickért. Watson szerintem hatodik kör végi projectnek teljesen korrekt, Garrett és Neal esetében viszont már a physical profile résznél megbukik a történet.

Pacsi érte: Mafe
Maflás érte: Jones

Az augusztusi mockból: Wydermyer - 1/32. Saints - Rezgett a léc, hogy befér-e az első körbe a class legjobb tight endje, aki egy augusztusi mock draftnak még kötelező eleme, függetlenül attól, hogy ki az. - Nem mondom, hogy teljesen reménytelen eset, na de azért…



Green Bay Packers @DeSean

1/20. Trent McDuffie, CB (Washington)
2/19. Arnold Ebiketie, EDGE (Penn State)
3/20. Kingsley Enagbare, EDGE (South Carolina)
4/19. Dohnovan West, C (Arizona State)
5/20. Neil Farrell Jr., DT (LSU)
5/37. Kalon Barnes, CB (Baylor)
6/19. Chigoziem Okonkwo, TE (Maryland)
7/20. Otito Ogbonnia, DT (UCLA)
7/36. Brock Purdy, QB (Iowa State)

McDuffie hasonló eset, mint az elkapóknál David Bell, az első körös talentum keveredése az első körös szinttől messze elmaradó (jelen esetben nem atletikus, hanem) fizikális adottságokkal. A pénzemet itt is a beválásra tenném, bár a top 10-es értéket - amire sokan taksálták - annyira nem látom realizálódni. Ebiketie ugyanez, csak kicsiben: korrekt kezdő lesz szerintem, de az első körös értékeléseket túlzásnak éreztem nála. Egy darabig Enagbare neve is felbukkant hasonló magasságokban, de manapság nem igazán terem babér az ilyen skill settel rendelkező EDGE-eknek; negyedik kör előtt én nem vállaltam volna be. Westet pedig még ott sem; Kellen Diesch-sel rendezhetnek majd egy "Ki bizonyul a 2022-es draft legtúlértékeltebb ASU-támadófalemberének?" versenyt. A hátsó körösöktől nem esett le az állam: Farrellből klasszikus two-down nose tackle-ként még lehet is valami (egy 5/20-ért cserébe már ez is egész jó value), de ezzel kb. kifújt; egy szédületes 40 yardos időn kívül Barnes sem nagyon tud mit felmutatni. Illetve ami még szemet szúrt, hogy Rodgers esetleges draftról történő felfegyverzése terén sikerült az (eddigi) IRL Packers hagyományokat követni, amit Aaron úr annyira nem tolerál...

Pacsi érte: Farrell
Maflás érte: West



Végezetül bónuszként emlékezzünk meg azokról is, akik az augusztusi mockban szerepeltek, de ilyen-olyan oknál fogva nem jöttek ki az idei draftra:

Spencer Rattler, QB (Oklahoma → South Carolina) - 1/2. Dolphins - Rattler néha a zsebből kikergetve is csapattárshoz tudja hajítani a labdát, mint Mahomes, így minden kétséget kizáróan top picket érő tehetség.
Nagyot fordult a világ a tavaly ilyenkor még konszenzusos no. 1 irányítóval; ahogy most áll a helyzet, az idei nyári mockban meg sem kell majd említenem őt.



Kedon Slovis, QB (USC → Pittsburgh) - 1/11. Steelers - Futni jó lesz a fürge Taysom, de kezdő irányítónak jöjjön inkább Kedon, még ha slow is.
Még egy olyan, szebb napokat látott QB prospect, aki a kezdő helyét sem tudta megtartani a szezon végéig, majd aztán a hátsó ajtón portálon távozott. A desztináció legalább úgy-ahogy egyezik...



Sevyn Banks, CB (Ohio State → LSU) - 1/23. Commanders - A Shaun Wade hype train félresiklása után a következő OSU-cornerback első körbe prognosztizálása már tuti nem vezethet vakvágányra.
Egyelőre ő is csak egyetemi szinten váltott csapatot, így az idei GM drafton nem hangozhatott el az ominózus mondat.



Jordan Battle, S (Alabama) - 1/26. Patriots - Eddig a hazafiak mentek a csatába, ezúttal viszont Battle megy a Patriotsba.
Nem hogy az NFL frontvonalába, egyelőre a toborzásig sem jutott el, maradt inkább még egy évet szolgálni az alabamai védelmi erőknél, hogy jövőre még harcedzettebben, még több fárasztó neves utalást generálva állhasson csatasorba egy szinttel feljebb.



|  en.wikipedia.org/wiki/Black_September |

Brandon Joseph, S (Northwestern → Notre Dame) - 1/28. Ravens - Ezzel a teljesen hétköznapi névvel és profillal még egy rossz szóvicchez sem szolgáltat alapot, legfeljebb labdaszedőnek jó lesz. | 2020-ban 8 meccsen 6 interception |
A sok interception mellé most még egy Notre Dame safety "ranggal" is gazdagodik, így garantált résztvevője lesz a 2023-as első körös mockoknak is.



Zion Nelson, OT (Miami-Fl.) - 1/30. Bengals - A csoportrivális hollókhoz hasonlóan itt is csak "kamu" LT van (3. körös újoncokat /Christensen/ pedig nem szokás "emberszámba" venni szezon előtti mockoknál), jöhet egy project játékos, aki azonnali megoldást jelent a problémára.
Fejlődget, fejlődget, de érezte ő, hogy redshirt sophomore-ként még merész vállalkozás lenne versenyre kelni az idei OT class tagjaival.



Zach Harrison, EDGE (Ohio State) - "2/1." Broncos - Egy honorable mentiont Kingsley Enagbare és Myjai Sanders is megérdemel, de ilyenkor még a powerhouse-ok prospectjei élveznek elsőbbséget.
Ha kijön az idei draftra, ugyanaz lett volna a sorsa - a holtidényben még első körbe jövendölt prospectből szimpla középső/hátsó körös pick -, mint a másik két jómadárnak, így inkább okosan átengedte nekik a lehetőséget.

több mint 1 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 543
Draft gondolatok - 7. felvonás

Seattle Seahawks @braxa88

1/29. Bernhard Raimann, OT (Central Michigan)
4/29. Jelani Woods, TE (Virginia)
4/35. Alontae Taylor, CB (Tennessee)
6/29. Reggie Roberson Jr., WR (SMU)
6/39. Ty Chandler, RB (North Carolina)
7/29. Matt Henningsen, DT (Wisconsin)

Bár nem gondolom, hogy az IRL érte adott 3/13-as pick hűen tükrözi Raimann valós értékét, azért a konszenzusos első körre taksálást is erősnek éreztem egy olyan project OL-nél, aki szeptemberben már betölti a 25-öt, kiadós technikai finomhangolás vár még rá, és a fizikumával kapcsolatban is akadnak kérdőjelek (pl. 33 inch alatti karhossz). Lehet belőle jó vakoldali tackle-t faragni, de hogy például a Coltsnál is mennyire látták benne határozottan a franchise jövőjét a poszton, azzal kapcsolatban beszédes tény, hogy megelőzte náluk a prioritási sorrendben egy olyan játékos, akiről lehet, hogy idővel a project tight end szobrát fogják mintázni. Mert a szenzációs fizikális-atletikus adottságok ellenére azért még korai volna leendő sztárnak kikiáltani Woodsot, bár az kétségtelen, hogy egy ilyen kaliberű prospect szép fogás egy negyedik kör végi pickért. Ez utóbbi hatványozottan igaz Taylorra, akiből remek press corner, rosszabb esetben minőségi safety lehet; szerintem a komplett GM draft egyik legnagyobb stealjének bizonyulhat. A hátsó körösök viszont a futottak még kategóriát reprezentálják, egyiküktől se várnék érdemi NFL-karriert.

Pacsi érte: Taylor
Maflás érte: ↓ 😛 (Goedeke)




New Orleans Saints @Egon bá

1/23. Trevor Penning, OT (Northern Iowa)
2/28. John Metchie III, WR (Alabama)
5/4. Rachaad White, RB (Arizona State)
5/18. Amare Barno, EDGE (Virginia Tech)
6/17. Matt Waletzko, OT (North Dakota)
6/34. Thomas Booker, DT (Stanford)
7/16. Isaiah Thomas, EDGE (Oklahoma)

A top OT-k kapcsán már elhangzott, hogy Penning nálam Ekwonut is előzte a rangsorban, így szerintem nem kell különösebben ecsetelnem, mit várok tőle és mekkora fogásnak tartom 1/23-ra. Azt már nehezebb vizualizálnom, hogy Metchie miként fog megszolgálni egy második körös befektetést. Nem lehetetlen, de nála ez már nagyon a plafont jelentené szerintem. Egy megbízható slot receivert látok benne, akit alkalomadtán külső elkapóként is be lehet vetni, de nem olyasvalakit, aki konstans hatékony tud lenni a pálya szélén. A hátsó körös pickek mindegyike eléggé el lett találva, ami különösen annak fényében megsüvegelendő, hogy az idei draft mélysége azért az átlagos színvonalat sem ütötte meg. Nem agyeldobós stealekről van szó, nem kell hanyatt esni például Barno emberfeletti 40 yardos idejétől vagy attól, hogy az RB-ösztönöknek igencsak híján lévő White-ot IRL harmadik körben vitte a Bucs, de egytől egyig olyan játékosok jöttek, akikben kisebb-nagyobb mértékig van valós NFL-potenciál.

Pacsi érte: Penning
Maflás érte: Waletzko miatt, ezért:


Az augusztusi mockból: Metchie - 1/27. Eagles - Bama-elkapóról lévén szó, a nagy elődök által kitaposott úton haladva, magától értetődő módon Metchie-ből is első körös prospect lesz. - Még szerencse, hogy nem Jameson Williamst választottam random a Bama-elkapók közül, elég hülyén nézne most ki ez a komment. Metchie-nél azért elég világosan látszott, hogy nem olyan skill set az övé, amit egy első(-második) körös WR-ben keres az ember; kíváncsi lettem volna, meddig csúszik IRL, ha nem húzza be a meglehetősen fura draftfilozófiával operáló Texans.



New York Jets @dancogo

2/23. Drake Jackson, EDGE (USC)
3/19. Carson Strong, QB (Nevada)
3/29. Greg Dulcich, TE (UCLA)
4/34. Dominique Robinson, EDGE (Miami-Oh.)
5/14. Eyioma Uwazurike, DT (Iowa State)
6/4. Christopher Allen, EDGE (Alabama)
6/22. Keaontay Ingram, RB (USC)
6/23. Quentin Lake, S (UCLA)
7/21. Kyron Johnson, LB (Kansas)

Jackson tipikusan az az EDGE prospect, akinél minden "projectsége" ellenére sem lepett volna meg, ha IRL első körben elviszik (pl. ahogy Ojabo esetében is történt volna vélhetően, ha nincs a sérülése). Ez a tartomány, ahol nálunk elkelt és ameddig végül tengerentúli GM kollégáink is csúszni hagyták, sokkal inkább passzol egy olyan prospecthez, aki fejlődget ugyan, de attól még mindig elég messze van, hogy kiforrott, sokoldalú játékosnak lehessen titulálni. Strongot kb. ugyanúgy tudom belőni, mint Riddert: egy harmadik kör közepi próbát már megérhet, de az ő "beárazásánál" is ugyanúgy többet nyom a latba a QB poszt értéke, mint magába a játékosba vetett hitem. Meglepődnék, ha Dulcich nem bizonyulna stealnek a harmadik kör végén; valaminek nagyon félre kell siklania ahhoz, hogy ne legyen belőle kezdő kaliberű tight end. A class hátralevő része viszont nem alakult túl acélosan: Ingramben látom, hogy akár már újoncként is nagy hasznára válhat a csapatának, viszont a többiektől szerintem hosszabb távon sem kell se nagy, se kis durranásra számítani.

Pacsi érte: Dulcich
Maflás érte: Robinson

Az augusztusi mockból: Jackson - 1/22. Patriots - Mindig akad egy legtöbbek által top 10-be jósolt EDGE, aki aztán 1/20 környékén landol. - Ez végül Jermaine Johnson lett, a Jacksonnal kapcsolatos prognózisok pedig - jóval reálisabb irányt véve - fokozatosan áttolódtak a második nap elejére / első felére.

Az augusztusi mockból: Strong - 1/12. Jaguars - Ideje könnyes búcsút venni Andy Daltontól, jöhet a helyére az új Josh Allen. - Én már a tavalyi draft előtt is irányítót mockoltam a Jaguarshoz, ráadásul FCS-est, és még a mostani Group of Five-os jelölt is passzolt volna az idei draftstratégiához, @iktriad ellenben... *Kép*



Washington Commanders @Chargers LT

1/18. Jermaine Johnson, EDGE (Florida State)
3/7. Rasheed Walker, OT (Penn State)
3/21. Channing Tindall, LB (Georgia)
3/33. Luke Fortner, OL (Kentucky)
4/23. Mario Goodrich, CB (Clemson)
5/22. Tariq Castro-Fields, CB (Penn State)
6/21. Jeremiah Moon, LB (Florida)
7/23. D'Vonte Price, RB (Florida International)

Meglepődve tapasztaltam, hogy Johnson nem kifejezetten top atlétaként is akkora közönségkedvenc lett, hogy a végére már sokan a top 10-et emlegették vele kapcsolatban. Annyira korai picket azért nem adtam volna érte nyugodt szívvel (meg nyugtalannal se); én az eggyel visszafogottabb táborba tartozom, akik "csak" első kört valóban megérő, leendő minőségi kezdő EDGE-nek tartják őt. Walkernél borítékolható volt, hogy atletikus-fizikális adottságok ide vagy oda, amennyiben a játéka nem mutat érdemi fejlődést, nem fog kitartani a korai körös hype, és bár az IRL döntéshozók kissé elragadtatták magukat azzal, hogy majdnem draftolatlanul hagyták, de a 3/7. is meredek egy ennyire bizonytalan prospectért. A hátralevő pickek viszont elég jól sikerültek, leszámítva a hatodik-hetedik körösöket, akik sok vizet nem zavarnak (hiába hívják az egyiküket Moonnak). Érdeklődve vártam, hogy Tindall ázsióját meddig repíti a Georgia védelme körüli felhajtás, de itt és IRL is helyén kelt el; ennyire limitált minta alapján ennél jelentősen nagyobb kockázatvállalást szerintem nem ért volna meg. Fortnernél kisebb a rizikó, cserébe viszont az upside is jóval behatároltabb, de végső soron egy harmadik körös kompenzációs pick egy középszerű kezdő interior OL-ért már a vállalható kategóriába esik. Goodrich felkészülésének keresztbe tett egy sérülés, de szerintem több fantázia van benne annál, mint amit az IRL draftolatlan szabadügynökké válása reflektál, Castro-Fields pedig talán még nála is jobb vétel az ötödik kör sűrűjében - nem mondom, hogy tuti leendő kezdőkről beszélünk (utóbbi konkrétan az egész class egyik legenigmatikusabb figurája volt számomra), de a potenciál mindkettőben megvan.

Pacsi érte: Elmarad, mint a kerethirdetés
Maflás érte: Walker

Az augusztusi mockból: Walker - 1/25. Ravens - Nem a legjobb évjáratból sikerült Alabama OT-t választani, így jöhet egy minőségi vakoldali tackle, a "nem játszik túl jól, de erős és atletikus, úgyhogy első kör!" fajtából. - Hogy a Big Tenben ne csak az Ohio State égjen nagyon korán nagyon túlértékelt, végül jókorát csúszó támadófalemberrel.

több mint 1 éve
Löfli Detroit Lions Tulane Green Wave 19 198 — ellenIktriad / #1 BVSC ultra


https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
Don't blink!
több mint 1 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 543


Detroit Lions @r.baggio

1/15. Treylon Burks, WR (Arkansas)
2/4. Jalen Pitre, S (Baylor)
3/14. Khalil Shakir, WR (Boise State)
3/17. Matt Araiza, P (San Diego State)
4/16. Isaiah Likely, TE (Coastal Carolina)
4/27. Joshua Williams, C (UNC-Pembroke)
5/15. Erik Ezukanma, WR (Texas Tech)
6/27. Jeffrey Gunter, EDGE (Coastal Carolina)
7/11. Abram Smith, RB (Baylor)
7/17. Jaivon Heiligh, WR (Coastal Carolina)
7/18. Britain Covey, WR (Utah)
7/31. Daniel Hardy, LB (Montana State)

Aranyos, hogy sokan kapásból Deebo Samuelhez mérik Burkst; nekem inkább Laviska Shenault ugrik be róla, aki hasonlóképp felhájpolt, szimpla gadget játékosnak valóban "túlfejlett", de a WR szakma nüanszaiban nem sok fejlődést mutató elkapóként érkezett a ligába, és azóta sem találja/találják a helyét. Nem mondom, hogy nem látom a potenciált Burksben, hogy idővel azzá az első kört megérő játékossá váljon, akit annyian belelátnak, de a Deebo-i magasságok előtt még egy másik szintet kellene megugrania. Pitre játékát bírom, remélhetőleg az NFL-ben is megtalálják az ő ideális szerepkörét a nickel corner - safety spektrumon. Shakirnak bármennyire frusztrálóak tudnak lenni a meccsfelvételei a sok highlight elkapás ellenére is, és bármennyire is tűnik ideálisnak inkább csak slotba, mintsem a pálya szélére, mégsem tudom azt mondani, hogy egy harmadik kör közepi próbát ne érne meg. Egy punterre ezt már nehezebb rásütnöm, igaz ha van punter, aki képes lehet megtéríteni egy harmadik körös befektetést, az pont Araiza. Ami igazán szúrja a szemem ennél a classnál, az nem a boom-or-bust Burks vagy a harmadik körös special teamer, hanem az, hogy a "harmadik napos" pickek közül egyedül Gunternél látok érdemi esélyt a komolyabb profi karrierre (és magyarul megmondva, neki is uphill climb lesz ez az NFL-kaland), meg még esetleg Likely-nál, a nyolcból egy/kettő pedig nem valami jó arány.

Pacsi érte: Gunter
Maflás érte: Williams

Az augusztusi mockból: Burks - 1/15. Lions - https://www.youtube.com/watch?v=cHHLHGNpCSA Addig is, lehet folytatni a fegyverkezést. - Telitalálat, csatoltam is referenciaként az Ezo Tv-s jelentkezésemhez.



Denver Broncos @Löfli

3/23. Bryan Cook, S (Cincinnati)
4/8. DeAngelo Malone, EDGE (Western Kentucky)
5/21. John Ridgeway III, DT (Arkansas)
7/22. James Houston IV, EDGE (Jackson State)
7/37. Jack Cochrane, LB (South Dakota)
7/38. Gregory Junior, CB (Ouachita Baptist)
7/40. Dareke Young, WR (Lenoir-Rhyne)

Egy lyukas garast se tettem volna rá, hogy IRL bárki be meri húzni Cookot a harmadik kör előtt, nem pedig szimpla box safety-ként könyvelik el, a többit - azaz hogy a játék minden elemében magas színvonalon teljesített - meg elintézik annyival, hogy Group of Five ellenfelekkel szemben könnyű dolga volt. Szerintem az NFL-ben is sokoldalú, átlagon felüli safety lehet belőle; nagy fogás ennyire mélyen a harmadik körben. Sajnálatos módon viszont vele véget is ért azoknak a Broncos pickeknek a "sora", akikről határozottan pozitív a véleményem. Malone még szódával elmegy, lehet belőle egy elfogadható szituációs pass rusher, ami végső soron egy negyedik körös draftjogért nem elfogadhatatlan ellenérték, de azért komolyabb potenciállal kecsegtető prospectért is oda lehetett volna adni ezt a cetlit. A többiek viszont már egytől egyig azt a kategóriát képviselik, akikből azt se nagyon nézem ki, hogy akár csak backupként huzamosabb ideig meg tudnának ragadni a "nagyok" között.

Pacsi érte: Cook
Maflás érte: Ridgeway



Carolina Panthers @gabokocka

1/31. Jordan Davis, DT (Georgia)
2/22. Christian Harris, LB (Alabama)
2/31. Cam Jurgens, C (Nebraska)
3/31. Nicholas Petit-Frere, OL (Ohio State)
4/31. Brandon Smith, LB (Penn State)
5/9. Cade Otton, TE (Washington)
5/13. Brian Robinson Jr., RB (Alabama)
5/31. E.J. Perry, QB (Brown)

Davis szerintem az egész idei draft egyik legizgalmasabb prospectje; kíváncsian várom, hogy egyáltalán a szerepkörét illetően mi lesz a koncepció, és hogy mit hoz ki belőle az NFL-képzés és -kondíciós program. Benne van a pakliban, hogy egy tényleg csak futás ellen igazán hasznos space-eater lesz, másfelől viszont a határ a csillagos ég. Harrisnél ez a bizonyos határ jóval lejjebb van, ott, ahol a többi, hozzá hasonlóan inkább atletikusságból, mintsem játékintelligenciából élő linebackernél is. A másik more name than game prospect, Petit-Frere a harmadik kör legvégén úgy-ahogy elmegy, de nagy dolgokat tőle sem kell várni szerintem; a korábbi, mondhatni látatlanban generált korai körös hype létjogosultságát neki sem sikerült igazolnia a pályán. A másik OL és LB pick sokkal tetszetősebb: Jurgensnél nincs nagy mozgástér a posztok tekintetében, de centernek nagyon is jó lehet, Smith pedig játékintelligencia-atletikusság arányok szempontjából nagyjából ugyanaz a kategória, mint Harris, de egészen máshogy néz ki egy ilyen játékos az ötödik kört alulról súrolva, mint a második kör közepe táján. A hátsó körös trióból szerintem Robinson okozhat kellemes meglepetést: sztereotipikus módon egy faék egyszerűségű power backként lett beépítve a köztudatba, pedig szerintem annak ellenére, hogy semmiben sem igazán kiemelkedő, kellően sokoldalú a skill setje ahhoz, hogy szükség esetén - nyilván nem egy teljes szezonon keresztül - feature RB-ként is megállja a helyét, lásd Alexander Mattison.

Pacsi érte: Smith
Maflás érte: Harris

Az augusztusi mockból: Davis - "2/1." Texans - A tipikus two-down run-stuffer, aki nullához konvergáló pass rush értéke ellenére ilyenkor még első kört ér, de nagy bánatomra nálam nem fért be az első 32-be. "Ütősnek" ígérkezik a jövő évi DT class is. - Davis minden lett, csak tipikus nem.

Az augusztusi mockból: Harris - 1/19. Rams - A mindenkori legjobb Bama-linebackernek augusztusban még automatikusan helye van az első körben, bármilyen prospect is legyen. - Borítékolható volt, hogy amint meg-megvillanó "valahányadik" számú linebackerből előlép a figyelem középpontjába, fokozatosan elhalkulnak az első körös prognózisok.



Arizona Cardinals @alatriste

1/16. Kaiir Elam, CB (Florida)
2/5. George Pickens, WR (Georgia)
2/27. Troy Andersen, LB (Montana State)
3/22. Abraham Lucas, OT (Washington State)
4/6. Martin Emerson Jr., CB (Mississippi State)
4/14. James Cook, RB (Georgia)
5/29. Jake Ferguson, TE (Wisconsin)
6/8. Cordell Volson, OL (North Dakota State)
6/25. Cameron Dicker, K (Texas)

Az első két úriemberhez nem tudok túl sok újdonságot hozzátenni, mindkettőben látom a potenciálisan átlagon felüli NFL-kezdőt. Andersen már merészebb, meglehetősen boom-or-bust jellegű húzás: hiába egy atletikus szörnyeteg, a linebacker az a poszt, ahol játékintelligenciára és ösztönökre is különösen nagy szükség van. Meglepett, hogy IRL is hasonlóan korán bevállalta valaki, bár ha a fejlődése ütemét nézem (nemrég még nem is a védelemben játszott), nem tartom lehetetlennek, hogy visszahozza akár ezt a második körös árat is. Lucas a nyers játékával azért szépen lassan elpárolgott az első körös mockokból, egy 3/22-ért viszont már vállalható projekt. A negyedik körben egyaránt sikerült jót és rosszat is főzni: Cook extrán jó value pick lehet, ha sokoldalúan tudják használni az edzői (márpedig a Bills által érte kiadott második körös draftjog nem arra utal, hogy egyszerű scatbackként kalkulálnak vele), Emerson viszont hiába tartalmazza nyomokban egy press CB erényeit, ha az atletikussága láttán az jut az ember eszébe, hogy "inkább hagyjuk". Mindhárom hátsó körösben van fantázia; én különösen arra leszek kíváncsi, hogy az egykor még látszólag komolyabb upside-dal kecsegtető Fergusonból ki tudnak-e hozni valami olyat a passzjátékban, ami a Wisconsin offense-ében rejtve maradt.

Pacsi érte: Cook
Maflás érte: Emerson

Az augusztusi mockból: Elam - 1/9. Cardinals - Az idei drafton nem volt első körös Florida defensive back, úgyhogy már épp itt az ideje. - Vágási Feri is erre tette volna fel a tízezer forintját.

Az augusztusi mockból: Pickens - "2/1." Buccaneers - "Ha nincs az a sérülés, első körös lett volna" - szól a klisé, amit ebben a draftciklusban Pickens kapcsán fogunk a leggyakrabban hallani. - Nem számoltam össze, de valószínűleg így volt. Bár ha csak a tavaszi időszakot nézem, Ojabo személyében lett volna komoly vetélytársa ebben a versenyben.

több mint 1 éve
alatriste Green Bay Packers Florida State Seminoles 11 039 — Ha nincs más hátra jöhet az Anderson vezércsel.
Sivatagi életkép a 2022-es szezon előtt:
DC 2022

A 2020-as szezon óta örömmámorban úszik a város. Akkor először és ezidáig utoljára playoffba jutott a csapat, ahol ugyan egyből hazazavarták az együttest, megvolt a kötelező feladat. Azóta elindult egyfajta újjáépülés, ami jelenleg is zajlik.
Miután megvolt egy korrekt/erős keret, ami komoly irányító nélkül el tudta vinni playoffba a csapatot, de tovább nem jött a szemléletváltás. Egy erős keretet fölösleges fenntartani QB nélkül, így a terv szerint 1-2 éven kersztűl leépítem a keretet, draft és cap tőkét halmozok az aggresszív fiatalítás mellett. Ez zajlott tavaly és zajlik még idén is.

2021 után így idén is erősebb volt a távozó oldal (DJP, Winston, Conner, Pat. Queen, Biadasz). A draft tőke szempontjából is a fókusz arra hegyeződött, hogy 2023-ra és 2024-re legyen minél több erőforrás. Jelenleg jövőr 2db első kör és 4db második kör van a csapatnál (és további 2 jöhet ha teljesülnek egyes feltételek), továbbá már 2024-ben is van két darab első körös választás.

A tőkehallmozás mellett a fiatalítás is végigfutott az egységen. A keret legidősebb játékosa David Bakhtiari, a maga 30 évével. Rajta kívül mindenki ezen vízválasztó szám kedvezőbb oldalán van még. Az átlagéletkor is 24.6 év így tényleg csikócsapatról beszélhetünk.

A sok fiatal azt is jelenti, hogy nagyon kevesen vannak megfizetve. Ez igaz, mindössze 12 játékos van a keretben nem rookie contracton és közülük is 7 millió felett csupán 3 játékos keres (Davis Bakhtiari, Davante Adams, és Kenny Clark - (klubszimpátia az élesebb szeműeknek leszűrhető)).

Ennek következtében jövőre a vastagra dúzzasztott draft tőke mellett (min 6db 1.-2. körös pick), körülbelül 105 millió dollár fog a csapat rendelkezésére állni az erősítésre, miközben egyetlen olyan játékos szerződése se jár le akivel hosszabbítani kellene majd, ezt már az idei szezonban előre letudtam Adams és Hockenson szerződésének meghosszabbításával. (Repkedhetnek majd a 20-30 milliók minden jött-ment szabadügynöknek!)

A támadósor ennek ellenére nem fest bozasztóan (a védelem igen, azt nem is szépítem), de 2022-ben türelemre inten Glendale nagyszerű lakóit. Davis Mills egy tehetséges másodéves irányító, aki ugyan nem fogja playoffba vinni ezt a csapatot de egy évet minimum érdemel még tőlünk, hogy vasárnaponként rá szegeződjön a figyelmünk. A skill személyzete izgalmas, a támadófala ha nem is jó egy közepes talán szintet megüt így ha párszor jó napot fog ki a védelem még be is eshet 1-2 W. Vélhetően nem lesz bottom 3-as a csapat idén sem, de összességében csodálkoznék, ha nem egy számjegyű lenne majd a pickünk a következő drafton.

A kulcsszó tehát a türelem, addig is had gyilkolja egymást a csoportban a Herbert - Burrow - Z. Wilson trió, Arizona lassan emelkedik de (remélem) fog 1-2 év múlva.

Szezon jóslat: 5-12


Liverpool Fc fan
több mint 1 éve
Törölt felhasználó
Cleveland Browns

QB (0)
2021: Daniel Jones, Josh Rosen, Kyle Trask
2022: Daniel Jones, Josh Rosen, Kyle Trask
Papíron nincs változás, de sajnos Jones körül tavaly akkora volt a káosz, hogy nem lehet érdemben megítélni a teljesítményét. Idén IRL és itt is mindent megkapott, hogy bizonyíthasson, utolsó utáni esély: jövőre hosszabbítás vagy kuka. Rosent nem érte volna meg kivágni, Trask pedig csere pozícióért küzdhet, de ő sincs könnyű helyzetben, azzal hogy Brady sosem fog visszavonulni.

RB (+)
2021: Austin Ekeler, Justin Jackson, Duke Johnson, Travis Homer
2022: Austin Ekeler, Melvin Gordon, Travis Homer, Raymond Calais
Ekeler maradt és bőven bizonyította, hogy megérte a nagy pénzt, mögé érkezett a tökéletes csere Gordon és Homer is megfelelő szituációs játékos.

WR (++)
2021: Odell Beckham Jr; Darius Slayton, John Ross, Zay Jones, Allen Hurns
2022: Drake London, DJ Chark, Odell Beckham Jr; Darius Slayton, Olamide Zaccheaus, Dez Fitzpatrick
Nagyon sajnáltam, hogy OBJ elszakította a térdét a Super Bowl alatt, így nem mertem vele hosszabbítani, de kivágni sem volt szívem, remélem 2022-ben IRL is úgy tud majd visszatérni, hogy én is adhassak neki új szerződést. London és Chark remélhetőleg megfelelő WR 1-2, Slayton a nagy szerződésért játszhat, Zachheaus és Fiztpatrcik pedig gyenge WR egységekben juthat komoly szerephez. Az egyetlen szépséghiba, hogy szinte mindenkinek gyenge QB dobál, de alapvetően jól sikerült megerősíteni a csapatrészt.

TE (+)
2021: Pat Freiermuth, Levine Toilolo, Kaden Smith
2022: Pat Freiermuth, OJ Howard
Freiermuth remekül kezdte profi pályafutását, mögé pedig tökéletes kiegészítő Howard, akitől meglepően sokat várok egy új környezetben, de ha csak korrekt csere, akkor sem dől össze a világ.

OL (++)
2021: Mike McGlinchey, Jackson Carman, Trey Hopkins, Xavier Su'a-Filo, Matt Peart
(Greg Little, Joe Looney, Jimmy Morrissey, Chance Warmack, Brandon Parker)
2022: DJ Humphries, Cole Strange, Jon Feliciano, Alex Cappa, Mike McGlinchey
(Matt Peart, Jackson Carman, Jimmy Morrissey, Max Garcia, Jack Driscoll, Max Mitchell)
Egyértelmű prioritás volt a támadófal rendbetétele, érkezett a piac egyik legjobb LT-je, RG-je és Feliciano is remélhetőleg upgrade lesz C poszton, Strange pedig első körös instant impact. Szerencsére a cserék között is több olyan játékos van, aki komoly játékidőre számíthat, így egy-egy sérülés esetén sem vagyok meglőve.

Offense:
Ekeler és Freiermuth szerencsére nagyon bevált, így volt értelme a támadófalat és az elkapósort is maximumra pörgetni, komoly tőkét beáldozva az FA piacon és a draftról is csak a offense játékosok érkeztek. A jövő évi irányt egyértelműen Jones határozza meg, ha nem tud olyan produkciót nyújtani, amiért megérné vele hosszabbítani, az új Browns QB akkor is rendkívül szerencsés helyzetben lesz, hisz a legtöbb kezdő még 2-3-4 éves szerződéssel rendelkezik.

Defense:
Egy gyenge egységet sikerült úgy-ahogy szinten tartani, nem is részletezném, DJ Reed-en kívül nem érkezett nagyobb potenciállal rendelkező játékos. Idén elsősorban a (jövő évi) depth megteremtésére helyeztem a hangsúlyt, hogy 2023-ban 4-5 új kezdő beépítésével elmozduljunk a liga alsó harmadából.
több mint 1 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 35 658 — tracker ember
College-kollázs óriás módra:

SEC (17):
Kentucky (3): Landon Young, Yusuf Corker, Kelvin Joseph
Georgia (2): John FitzPatrick, Justin Shaffer
Ole Miss (2): Deane Leonard, Mark Robinson
Texas A&M (2): DeMarvin Leal, Aaron Hansford
Alabama (2): C.J. Mosley, Irv Smith Jr.
South Carolina (2): Deebo Samuel, Ryan Succop
Florida (2): Jonathan Greenard, Tommy Townsend
LSU (1): Grant Delpit
Mississippi State (1): Denico Autry

Big Ten (9)
Penn State (3): Donovan Smith, Connor McGovern, Nick Scott
Minnesota (2): Carter Coughlin, Esezi Otomewo
Iowa (2): Josey Jewell, Nate Stanley
Michigan State (1): Connor Heyward
Nebraska (1): Matt Farniok

Pac-12 (8)
Arizona State (2): D.J. Davidson, Chase Lucas
UCLA (2): Joshua Kelley, Brittain Brown
California (1): Elijah Hicks
Arizona (1): Will Parks
Oregon State (1): Jordan Poyer
Oregon (1): Kayvon Thibodeaux

ACC (8)
Virginia (2): Charles Snowden, Tony Poljan
Miami-FL (2): Calais Campbell, Ereck Flowers
Louisville (1): Sheldon Rankins
Boston College (1): Hunter Long
Wake Forest (1): Ja'Sir Taylor
Maryland (1): J.C. Jackson

Big 12 (5)
Oklahoma (2): Cody Ford, Kyler Murray
Iowa State (1): Breece Hall
Texas (1): Sam Cosmi
TCU (1): Jerry Hughes

MWC (4)
Wyoming (1): Chase Roullier
San Diego State (1): Keith Ismael
Utah State (1): Darwin Thompson
Colorado State (1): Trent Sieg

C-USA (3)
UTEP (1): Roy Robertson-Harris
Marshall (1): Nazeeh Johnson
UAB (1): Darious Williams

Sun Belt (2)
Georgia State (1): Chandon Sullivan
James Madison (1): Ben DiNucci

Division II (2)
West Alabama (1): Tyreek Hill
Missouri Western (1): Will Parks

American (1)
UCF (1): Gabriel Davis

FCS (1)
South Carolina State (1): Joe Thomas

Division III (1)
Concordia-Moorhead (1): Brandon Zylstra


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 1 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Penn State Nittany Lions 21 170
Steelers

2021: QB: Taysom Hill, Shane Buechele
2022: QB: Jameis Winston, Baker Mayfield, Shane Buechele
A fejlődés megkérdőjelezhetetlen 😊
2021-ben egy TE-el a QB poszton vágtam neki a szezonnak. Nem volt rossz terv, de egyrészt az idei QB class nem volt túl veretes (kivéve Pickett, de ezt az utolsó pillanatig nem mertem elhinni), másrészt a Madden vakkantsága, hogy így is egész szép győzelemszám összejött. Hát Winston egy valódi QB, még ha meg is vannak a furcsaságai, de tavaly már egészen összeszedett volt, most kapott jó kis célpontokat is. Mayfieldről nekem inkább a két évvel ezelőtti srác jut eszembe, aki úgy elpicsázott minket a PO első körében. Aztán olyan brownsosra sikerült az egész év és sérülten játszott végig, majd pedig kidobták a kukába, így nem tudom mi lesz vele, de egészségesen tuti, hogy ennyiért nem tudtam volna megszerezni.



2021: RB: Joe Mixon, Leonard Fournette, Javonte Williams, Khalil Herbert, Benny Snell Jr, Darrynton Evans
2022: RB: Joe Mixon, Javonte Williams, Khalil Herbert, Isaiah Spiller, Benny Snell Jr
Én bíztam Mixonban és jött is az eredmény. Kiváló futó, aki sokat tett a PO menetelésért is. Marad tehát ő és bár Fournette is egy nagyszerű játékos, el kellett engedni, hogy jöjjenek a fiatalok. Azt hiszem RB poszton sikerült még a tavalyi igencsak erős évet is túlszárnyalni. És még Mixon is csak 26 lesz.
Idén viszont úgy döntöttem, hogy a hagyományos FB-es felállások elmaradnak, mivel a Steelers nagyon alulhasználja Watt-ot. Sok sikert neki új csapatában.


2021: WR: Jerry Jeudy, Tyler Boyd, Sammy Watkins, Equanimeous St. Brown, JJ Arcega-Whiteside, Olamide Zaccheaus
2022: WR: Jerry Jeudy, Sammy Watkins, Tyler Boyd, Chris Olave
Itt nincs változás, bár lehet már most érdemes lenne meglépni a Watkins-Olave cserét. Meglátjuk mennyire tesz jót Watkins-nak, hogy nem egy RB, hanem Rogers dobál majd neki, ebben az esetben jól járhatok, de a jövő itt is elkezdődött. Jeudy kapott egy QB-t, már csak rajta múlik, hogy mit sikerül elérnie...remélem a labdát is gyakrabban és nem esik ki a kezéből annyit.


2021: TE: David Njoku, Ross Dwelley
2022: TE: David Njoku, Anthony Firkser, Charlie Kolar, Taysom Hill
Nincs változás, a mélységet igyekeztem Upgrade-elni. Kolar-ban nagyon bízom, hogy jó focista lesz.


2021: OL: Andre Dillard, Chris Lindstrom, Nick Martin, Ezra Cleveland, Kelvin Beachum
Nick Gates, Kyle Hinton, Robert Jones
OL: Charles Cross, Will Hernandez, Rodney Hudson, Chris Lindstrom, Liam Eichenberg
Daniel Faalele, Sean Rhyan, Andrew Wylie, Ezra Cleveland
Évek óta igyekszem erőforrásokat áldozni a támadófalra. Azt hittem Dillard lesz majd a megoldás, de nem ő lett. Most Cross-ban bízom, meglátjuk. Center végre van a csapatnál, nem is rossz, illetve prospect-ként nagy kedvenc volt Will Hernandez, akiben sokkal több van, mint amit a Giants-nél ki tudtak hozni belőle, így remélem sikerül megújulnia. Lindstrom nagyon bejött, Eichenberg pedig egyelőre nem, de ácsingóznak a helyére is nálam. Mélység is van, de meglátjuk majd 1-2 év múlva, hogy mennyire jött be ez az idei draft a támadófalban.


2021: DL: Stephon Tuitt, Tyson Alualu, Geno Atkins, Trysten Hill, Dean Lowry, Chris Wormley
2022: DL: Stephon Tuitt, Tyson Alualu, Trysten Hill, Chris Wormley, Taylor Stallworth, Logan Hall
DL-be nem draftolok jó embereket. Nem is a véletlen műve, hogy Tuitt annak idején csereként jött, de szerencsétlen, a tavalyi éve után inkább csak kérdőjeleket és egy hatalmas fizetést hagyott maga után. Egyre inkább úgy tűnik, idén visszatér, legalábbis már lennének ezzel ellentétes hírek, ha nem így lenne. Hall lehet a helyettese, majd kiváncsi vagyok mit mutat Tampában. Atkins sajnos kivágásra került, mert tavaly nem volt csapat és érik a nyugdíj nála., helyén pedig Hill utolsó lehetősége hogy kezdő NFL játékos legyen. Tuitt és Alualu tavaly 57 snappet töltött pályán, ebből utóbbi mind az 57-et és ez az egész Steeelers futás elleni védekezésen meglátszott. Ha egészségesek, akkor viszont egy remek védőfalat hoztam össze...csak ilyen még nem volt soha 😊



2021: EDGE: Myles Garrett, Al-Quadin Muhammad, Chauncey Rivers, Joe Tryon
2022: EDGE: Myles Garrett, Frank Clark, Zach Sieler, Joe Tryon, Jonathon Cooper
Na ide sem kíméltem az erőforrásokat. Clark előrelépés lehet az újonc Tryon-hoz képest, aki viszont idén már egy év NFL tapasztalattal megmutathatja, hogy helye van kezdőként a Tampában. Sieler sokat játszott tavaly a Dolphinban és 518 snap alatt 84,9-es értékelést szedett össze a PFF-nél.

2021: LB: Nick Kwiatkoski, Jamin Davis, Tanner Muse, Jahlani Tavai
2022: LB: Jamin Davis, Quay Walker, Malcolm Rodriguez, Nick Kwiatkoski
Már a 3. olyan poszt, ahol nem tudom igazán jól belőni a prospecteket. Jamin Davis-ről nyilván nem mondunk le, érte a Commanders első kört adott. De jött idén Walker, aki szintén első kört ért a Packersnek, így lett két fiatal újonc illetve sophomore első körös játékosom a poszton, ami az eddigihez képest ugyan előrelépés, de nem tudom mennyire fognak beválni. Többet persze már nehéz tenni.

2021: CB: Ronald Darby, Chris Harris Jr, Cam Sutton, Troy Hill, Jimmy Moreland, Tevaughn Campbell, Arthur Maulet
2022: CB: Kyle Fuller, Chris Harris Jr, Cameron Sutton, Troy Hill, Tevaughn Campbell, Jalyn Armour-Davis
Bár Fullernek még nincs csapata, fizetése harmadannyi lesz, mint Darby-é volt, játékban viszont nem rosszabb. Többiek maradtak, bár Hill visszament a Rams-be, ott azért jobban ment neki. Illetve jött egy tehetséges fiatalember a Bamáról, akit sajnos a Ravens vitt, így remélhetőleg egy kiváló CBt kapok majd, a Steelers pedig egy újabb kellemetlen embert a Ravens secondary-be.

2021: S: Minkah Fitzpatrick, Darnell Savage, Jevon Holland, Lonnie Johnson
2022: S: Darnell Savage, Jevon Holland, Lonnie Johnson, Juanyeh Thomas
A szívem vérzett Minkah elengedése miatt, de Holland a tavalyi drafton telitalálat volt (eddig) és nem a safety poszt lesz az, ahol csilliókat fizetek, hogy két kiemelkedő játékosom legyen, miközben Savage is kontakt évébe került, úgyhogy most bizonyíthat a Packers-ben a fizetéséért.


Spec:
K: Younghoe Koo
P: Matt Haack
LS: Kameron Canaday

Spec:
Younghoe Koo, K
Matt Haack, P
Charley Hughlett, LS

Nincs lényegi változás a speciális csapatban.
több mint 1 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 543


Baltimore Ravens @BaltimoreDefense

1/2. Evan Neal, OT (Alabama)
2/8. Devonte Wyatt, DT (Georgia)
4/25. Kellen Diesch, OL (Arizona State)
6/35. ZaQuandre White, RB (South Carolina)
7/25. Jack Sanborn, LB (Wisconsin)
7/33. Dontario Drummond, WR (Ole Miss)
7/41. Luke Tenuta, OL (Virginia Tech)

Neal nálam is OT1 volt, de nem drasztikus különbséggel, és amikor láttam, hogy a drágán megszerzett második overall pickkel ő érkezik, kapásból a Bills 2014-es manővere ugrott be, amikor adott volt egy egészen szenzációs WR class, eleve 1/9-ről indultak, és még így is beáldoztak egy extra első kört azért, hogy felmehessenek Sammy Watkinsért. Nem gondolom, hogy attól tartani kellene, hogy Neal is csak olyan szintet képvisel majd NFL-játékosként az idei OT-k viszonylatában, mint Watkins a 2014-es draft többi elkapójához képest, de value szempontból igencsak megkérdőjelezhető szerintem, hogy mennyire volt jó biznisz ennyit adni egy ilyen prospectért, ilyen erős OT class mellett. Én egyébként simán arra tippeltem volna, hogy valamelyik top EDGE lesz a feltrade célpontja. Az is elfért volna a csapatban, bár Wyatt érkezése azért sokat javíthat a védőfal helyzetén. Ha az állítólagos karakterproblémái csak állítólagosak maradnak, akkor kifogástalan value pick lehet, ha már a Neal trade-nek ezt az aspektusát kifogásoltam. A "harmadik napos" pickek viszont elég fejvakarósak. A Diesch-féle pehelysúlyú OL prospectek az egyetemi felvételeken pass protectionben és az atlétikai felmérőkön jól tudnak kinézni, és a college védőfalemberek / pass rusherek ellen még erővel is bírják, de az NFL-ben az ilyen játékosoknak nem sok babér terem. A többieket illetően a leginkább pozitív kicsengésű véleményem is mindössze az tud lenni, hogy White-nál és Sanbornnál legalább minimális esélyt látok arra, hogy több legyen belőlük career special teamernél.

Pacsi érte: Wyatt
Maflás érte: Diesch

Az augusztusi mockból: Neal - 1/5. Colts - Kis képzavarral élve, hiányposztok terén a bőség zavara áll fenn. Talán a támadófal igényli leginkább az erősítést, így jöhet is az Alabama aktuális elit OL prospectje. - Az éves "ki legyen az Alabama aktuális elit OL prospectjének kikiáltva a draft process elején?" kérdésben tavaly győztesnek találtatott Neal méltónak bizonyult erre a címre, neki nem volt szüksége Mike Mayock "zsenijére" ahhoz, hogy első körös legyen.



Las Vegas Raiders @Döme

1/6. Kyle Hamilton, S (Notre Dame)
3/8. Phidarian Mathis, DT (Alabama)
3/35. Calvin Austin III, WR (Memphis)
4/7. Tyreke Smith, EDGE (Ohio State)
5/6. Chasen Hines, OL (LSU)
5/38. Hassan Haskins, RB (Michigan)
7/3. Vederian Lowe, OT (Illinois)
7/8. Jack Coan, QB (Notre Dame)
7/35. Cameron Goode, LB (California)

Ami a Hamiltonnál felhozott aggályokat illeti, szerintem a draft process végére ezek eléggé szőrszálhasogató / click-bait jelleget öltöttek (csak első kör végét vagy még annyit se ér, és hasonlók). Túl vannak fújva az atletikusságával kapcsolatos aggodalmak, nem elit, de nem is rossz atléta, a tehetsége pedig elvitathatatlan; azt gondolom, egy ilyen képességű játékosnál nem kell azon aggódni, hogy ne tudna az NFL-ben is magas színvonalon teljesíteni. Hogy konkrétan egy 1/6-os picket meg tud-e téríteni, az más kérdés, de legalább olyan helyre került IRL, hogy ha itt nem hozzák ki belőle a maximumot, akkor sehol. Továbbra sem értem, Washingtonban mire fel ez a nagy imádat az elsősorban (vagy szinte csak) run defense-ben vitézkedő Alabama védőfalemberek iránt; lassan már hagyományt teremtenek a túl korai draftolásukból. Az én ízlésemnek ez a 3/8 is egy kissé sok Mathisért, nem hogy az a második kör közepi pick, amit az IRL Commanders beáldozott érte. Calvin Austin skill set tekintetében hiába inkább (Tavon) Austin, mint Calvin (Johnson), és hiába lebegett a lelki szemeim előtt Mecole Hardman vagy épp az NFL-ben hullócsillag röppályájú karrier ívet leíró névrokon, a játékát nézve óhatatlanul az az érzésem, hogy nagyon is beválhat ő; egy szinte már negyedik körös draftjogért szép fogás. Smith viszont - kvázi ugyanennyiért - szép lövés, bedobás: nem látom, mivel tudna kitűnni a tucatjátékosok sorából, ahogy ez tulajdonképpen már egyetemen sem sikerült neki. A hátsó körösök közt nincs olyan, aki igazán lázba hozna, még az IRL negyedik körben elvitt, szerintem kissé túlértékelt Haskins sem, aki könnyen lehet, hogy újoncszerződése lejártáig Derrick Henry árnyékában fog sínylődni.

Pacsi érte: Austin
Maflás érte: Smith

Az augusztusi mockból: Hamilton - 1/8. Bears - Lock Maddenes OPoY-hadjárata minden kétséget eloszlatott afelől, hogy alkalmas-e kezdő irányítónak, így nyugodtan lehet a védelmet erősíteni az új Derwin Jamesszel. - Ha az ellentáboron múlt volna, akkor Hamilton kisodródik a célegyenesben, de végül azért csak ő ért célba elsőként a safety-k futamában.



Pittsburgh Steelers @Klaci79

1/11. Charles Cross, OT (Mississippi State)
1/17. Chris Olave, WR (Ohio State)
2/9. Quay Walker, LB (Georgia)
2/16. Daniel Faalele, OT (Minnesota)
2/29. Logan Hall, DT (Houston)
3/11. Isaiah Spiller, RB (Texas A&M)
3/15. Jalyn Armour-Davis, CB (Alabama)
3/26. Sean Rhyan, OL (UCLA)
4/15. Charlie Kolar, TE (Iowa State)
4/36. Malcolm Rodriguez, LB (Oklahoma State)
5/17. Romeo Doubs, WR (Nevada)
6/7. Joshua Ezeudu, OG (North Carolina)
6/16. Juanyeh Thomas, S (Georgia Tech)
7/2. Cade Mays, OG (Tennessee)
7/15. David Anenih, EDGE (Houston)

Ez nem lett elaprózva, na de milyen minőség társul a mennyiséghez? Az első három pick tetszik: Cross nálam második OT volt, Olave beválásával kapcsolatban nyugodtabb vagyok, mint Garrett Wilson esetében, Walker pedig szintén megérte a befektetést, és itt még csak hülyén se néz ki, hogy Lloyd előtt kelt el. A következő trió viszont nem túl rokonszenves számomra: Faalele ennyiért egy high risk - not so high reward project, csekély beválási valószínűséggel és nagyon-nagyon alacsony "padlóval", Hallt illetően ugyanazok az aggályaim, amiket Perrion Winfrey kapcsán legutóbb kifejtettem, a 3/11-et pedig lényegesen jobb prospectbe is lehetett volna invesztálni, mint egy messze nem reménytelen, de elég rizikós RB-be. Mondjuk olyasvalakibe, mint Armour-Davis, akit "csak" annyira tartok jó harmadik körös CB projektnek, hogy ha vár még egy évet, és nem egyetlen kezdő szezonnal a háta mögött jön ki a draftra, akkor szerintem az első kört is megcélozhatta volna. Rhyanből és Doubsból sem lehetetlen épkézláb NFL-játékost faragni, de részemről az igazán nagy pluszpont Kollar és Rodriguez miatt jár, akik tipikusan olyan boom-or-bust prospectek, amilyenekkel ezekben a régiókban próbálkozni kell, a blokkoló tight endek és two-down linebackerek helyett, csak hogy a posztoknál maradjak.

Pacsi érte: Armour-Davis
Maflás érte: Faalele

Az augusztusi mockból: Olave - 1/6. Raiders - "A jobbik OSU-elkapó jutott nekem." - Az a GM, aki Olave és Wilson közül majd a másodiknak megmaradót draftolja, bármelyikük is lesz az. - "A legjobb OSU-elkapó nekem jutott." - Az a GM, aki jövőre Jaxon Smith-Njigbát draftolja.



Chicago Bears @Heisman

1/8. Travon Walker, EDGE (Georgia)
2/7. Sam Howell, QB (North Carolina)
3/6. Justyn Ross, WR (Clemson)
4/33. Marquis Hayes, OG (Oklahoma)
5/36. Josh Ross, LB (Michigan)
7/6. Marquan McCall, DT (Kentucky)

Walkernél a relatíve visszafogott college production - amit a szkeptikusok leggyakrabban hangoztatnak vele kapcsolatban - engem egyáltalán nem ijeszt meg. Az már sokkal inkább, hogy amennyire kiforratlan a játéka, szerintem nála kiváltképp fontos lenne a megfelelő coaching, viszont a Jaguarsnak finoman szólva sem az volt eddig a fő ismérve, hogy ideális körülményeket tud biztosítani a játékosai fejlődéséhez. Hogy Howellben egyetlen IRL stáb sem látta meg azt a fenséges QB prospectet, aminek a média (egy ideig) előszeretettel beállította, az teljességgel érthető, bár szerintem ez az ötödik kör egy kissé túlzó, ennyire nem is reménytelen eset. Gyakorlatilag ugyanabba a szituációba csöppent, mint az előző fejezetben taglalt Ridder: benne van a pakliban, hogy akár már idén lehetőséghez jut (mondom ezt Wentz injury history-jára alapozva), de elég komoly sansz van arra is, hogy új kezdő QB után fog nézni a csapat akár a jövő évi drafton, akkor pedig jó eséllyel le lehet tenni arról, hogy Sam bármi érdemlegeset produkáljon belátható időn belül. Justyn Ross UDFA lett, de tedd el azt a kardot, még nem kell beledőlni. Nyilvánvaló, mi miatt csúszott ekkorát, és ezzel a faktorral eddig is lehetett számolni, de ha egészséges tud maradni, akkor alsó hangon kezdő kaliberű WR, és jó helyre is került. Ha választani kellene, inkább egy draftolatlan Ross, mint egy második körben draftolt Tyquan Thornton, gondolkodás nélkül. A többiek viszont - tök hétköznapi guard, egyszerre kicsi és lassú linebacker, two-down nose tackle - szerintem olyan játékosok, akiktől nem kell különösebb visszhangot várni az NFL-ben.

Pacsi érte: az utolsó négy pick (lásd lentebb)
Maflás érte: az utolsó három pick (lásd fentebb)

Az augusztusi mockból: Howell - 1/4. Chiefs - Wentz elfelejtett focizni, ahogy ezt a 2020-as IRL szezon után a Maddenben elért 4-12 is bizonyította, tehát Goff mellett a 2016-os draft másik nagy QB bustja is mehet a süllyesztőbe. - Ezek szerint Howell pályán nyújtott játéka többet nyomott a latba, mint az a temérdek Gyűrűk Ura-, Trónok harca- és Amerika Kapitány-videó, amiket Everybody needs a Sam jeligével a front office-oknak küldött. A Chiefsnél pedig You like that! lett az új szlogen.

Az augusztusi mockból: Justyn Ross - 1/18. Saints - Prescottnak gyakorlatilag csak egy évet kell kibírnia Mike Williams nélkül, érkezik a Justyn Ross álnéven futó hasonmás. - Ha már Mike Williams, akkor fun fact, vagy nem is tudom: a nagyon hasonló játékstílusú, súlyos sérüléssel egyaránt (szinte) egy teljes szezont kihagyó két egykori Clemson-elkapó közül az egyik top 10-es pick, a másik draftolatlan szabadügynök lett.

több mint 1 éve
Egon bá New England Patriots 1 093 — Saints GM
New Orleans Saints 2021 vs 2022

QB:
2021: Dak Prescott, Jacob Eason
2022: Dak Prescott, Jacob Eason
Változás: 0

RB:
2021: Todd Gurley, Jeff Wilson, Bo Scarbrough, LeVante Bellamy
2022: Aaron Jones, Boston Scott, Rachaad White, Tyler Goodson, Jerrion Ealy
Teljes rebuild!!! Jones jött trade útján, Scott FA-ről, White draftról, Goodson és Ealy UDFA. Utóbbi egy potenciális visszahordó lehet.
Változás: ++

WR:
2021: AJ Green, David Moore, James Washington, Devin Duvernay, Gunner Olszewski, Cornell Powell, Tyrie Clevaland
2022: AJ Green, Chase Claypool, John Metchie III, Nelson Agholor, Gunner Olszewski, Cornell Powell
Több jó használható célpont jött (Claypool – trade, Agholor – FA, Metchie – draft), de hiányzik egy igazi Nr. 1. célpont, ami Green volt fénykorában.
Változás: +

TE:
2021: Maxx Williams, Jesse James, Charlie Woerner
2022: Rob Gronkowski, Jesse James, Brock Wright, Charlie Woerner
Maxx szerződése lejárt, jött helyette Gronk, aki öreg és bohém, de ha álmából felkeltik akkor is…
Változás: +

OT:
2021: Riley Reiff, Josh Jones, Hakeem Adeniji, Andre James, Cole Van Lanen
2022: Jake Matthews, Trevor Penning, Marcus Cannon, Riley Reiff, Cole Van Lanen, Matt Waletzko
Két új kezdő! Matthews trade, Penning draft útján érkezett. A poszt mélyítésére jött FA-ről Cannon és visszaigazoltam a piacról Reiffet is. A két projektjátékosom is van ezen a poszton.
Változás: +

Interior Line:
2021: Quenton Nelson, Frank Ragnow, Bradley Bozeman, Austin Schlottman, Coleman Shelton, Calvin Throckmorton
2022: Quenton Nelson, Tyler Biadasz, Hakeem Adeniji, Josh Jones, Andre Jones, Calvin Throckmorton, Austin Schlottman, Dawson Deaton
Nelsonnal és Ragnowval nem sikerült szerződést hosszabbítani, utóbbi ezért távozott. 3 takle projektem is guard lett tavaly (Adeniji, Throckmorton és Jones), így a poszt mélysége egyenlőre adott, de itt a minőség csökkent.
Változás: -

DL:
2021: Akiem Hicks, Danny Shelton, Adam Butler, Kevin Givens, Carlos Davis, Darius Stills, Bobby Brown, TaQuon Graham
2022: Danny Shelton, Adam Butler, TaQuon Graham, Bobby Brown, Thomas Booker
Hicks szerződése lejárt és a kora miatt nem gondolkodtam hosszabbításban.
Változás: -

EDGE:
2021: Jadeveon Clowney, Sam Hubbard, Takkarist McKinley, Randy Gregory, Derrek Tuszka
2022: Jadeveon Clowney, Trey Flowers, Shaka Toney, Takkarist McKinley, Derrek Tuszka, Amare Barno, Isaiah Thomas
Hubbard és Gregory távozott Flowers és két késői prospekt jött.
Változás: -

LB:
2021: Jaylon Smith, Zach Cunningham, Micah Parsons, Neville Hewitt, Todd Davis, Ty Summers, Curtis Robinson
2022: Micah Parsons, Jaylon Smith, Zach Cunningham, Neville Hewitt, Keanu Neal, Curtis Robinson
Új ember nem jött, Davis és Summers szerződése lejárt. Az igazán nagy erősítés itt az, hogy Parsons már az első évében nagyot villantott és komoly erősségévé vált a védelmemnek.
Változás: 0

CB:
2021: Jaylon Johnson, Josh Norman, Michael Ojemudia, Nik Needham, Essang Bassey, Kindle Vildor, Rodarius Williams
2022: Jaylon Johnson, Josh Norman, Kindle Vildor, Michael Ojemudia, Essang Bassey, Rodarius Williams
Annyi a változás, hogy Needham átkerült FS-nek.
Változás: 0

S:
2021: Justin Simmons, Adrian Amos, Keanu Neal, PJ Williams, Caden Sterns
2022: Justin Simmons, Adrian Amos, Nik Needham, Caden Sterns, Bubba Bolden
Elég erősnek ítélem ezt az egységet, nem volt szükséges lényegi változtatásra.
Változás: 0

ST:
2021: Ka’imi Fairbairn K, AJ Cole (P), Ryan Langan (LS)
2021: Ka’imi Fairbairn K, AJ Cole (P), Cal Adomitis (LS)
LS csere, mert Langan nem vert gyökeret a ligában.
Változás: 0

OUT: 22 fő
Lejárt a szerződése: 13 fő (Jeff Wilson RB, Bo Scarbrough RB, James Washington WR, Frank Ragnow OC, Bradley Bozeman OG, Riley Reiff OT, Kevin Givens DL, Akiem Hicks DL, Sam Hubbard EDGE, Randy Gregory EDGE, Todd Davis LB, Ty Summers LB, PJ Williams S)
Cut: 1 fő (David Moore WR)
Waive: 6 fő (LeVante Bellamy RB, Gunner Olszewski WR, Coleman Shelton OC, Carlos Davis DL, Darius Stills DL, Ryan Langan LS)
Trade keretében: 2 fő (Todd Gurley RB, Devin Duvernay WR)

IN: 22 fő
FA: 7 fő (Boston Scott RB, Nelson Agholor WR, Gunner Olszewski WR, Rob Gronkowski TE, Riley Reiff OT, Marcus Cannon OT, Trey Flowers EDGE)
Trade keretében: 4 fő (Aaron Jones RB, Chase Claypool WR, Tyler Biadasz OC, Jake Matthews OT)
Draft: 7 fő (Trevor Penning OT, John Metchie III WR, Racheed White RB, Amare Barno EDGE, Matt Waletzko OT, Thomas Booker DL, Isaiah Thomas EDGE)
UDFA: 4 fő (Tyler Goodson RB, Jerrion Ealy RB, Dawson Deaton OC, Bubba Bolden S, Cal Adomitis LS)

Trade In/Out:
In: Chase Claypool WR + 5/4 -> Out: Todd Gurley RB + 1/32
In: Aaron Jones RB -> Out: 2/17
In: Jake Matthews OT -> Out: 2023/3. kör, amennyiben sikerül szerződést hosszabbítani, akkor ez 2023/2. körre módosul
In: 2/28 -> Out: 3/26 + 4/15 + 4/36
In: 1/23 + 2023. 3. kör -> Out: 1/18
In: 2024/6 (Ha eléri idén Duvernay össz yardja (elkapás, futás, KO és punt visszahordások) az 1500 yardot, akkor 2024/6 helyett a 2024/5 megy NO-ba.) -> Out: Devin Duvernay WR
In: Tyler Bidasz OC -> Out: 2023/3. körös kompenzációs pick, ha nem lesz ilyen pickje a Saintsnek, akkor a 2023/4. (több pick esetén a legmagasabb)

Összegzés:
A RB, a WR, a TE, az OT posztok egyértelműen erősödtek, az IOL, a DL és az EDGE pedig gyengültek, volt jelentős jövés-menés és 7 trade és hogy ez mire lesz elég? Egetverő változásra nem számítok a csoport favoritja továbbra is a Carolina. Tavaly majdnem sikerült pályafutásom során először bejutnom a playoffba, talán idén wild cardon becsúszunk.

Szerkesztette: Egon bá

Akár azt gondolod, hogy képes vagy valamire, akár azt, hogy nem, mindenképpen igazad van. Henry Ford
JUST WIN!!!
több mint 1 éve
ljambrik Dallas Cowboys Purdue Boilermakers 578
Cowboys 2019 Draft értékelő:

Elindult egy ilyen tavaly, vagy tavalyelőtt, és ez még jobb is mint rögtön a draft után értékelni a dolgot.

1/19 Garrett Bradburry, C, North Carolina State
Idén előbb nem hívtam le az 5. éves opcióját, majd mivel a FA licitjeim cap hitjét elszámoltam, ki is kellett vágnom, legyen vele boldog a Dolphins. Passzblokkolásban borzalmas, cserébe futáshoz is csak közepes jóindulattal. IRL is kiszorult már a kezdőből, csak sérülés miatt került vissza. A Vikings se hívta le az opcióját. Elég nagy kapufa. Egyébként közte, Erik McCoy (Saint kezdő center) és Chris Lindstrom (Falcons kezdő guard) között gondolkodtam. Jó kör volt. 1/18-ra Metcalf, 1/20-ra A.J. Brown ment ki, hogy még rosszabbul nézzen ez ki. Azért húztak előttem Clelin Ferrelt és Zach Allent is, úgyhogy szerencsére nem csak én voltam világtalan.

2/14 Jachai Polite, ED, Florida
Bár nagyobb mellének látszik, ezt a húzást annyira nem bánom. Egyrészt mert "csak" második körös pick, másrészt tudtam már akkor, hogy boom or bust lesz. Ha emlékeztek még a free agency idején még bőven első körösnek nézett ki, majd lehozta a világtörténelem legrosszabb draft process-ét, állítólag minősíthetetlen combine interjúkkal. Ennek ellenére a Jets kihúzta 3. körben IRL, de annyira nem volt jó, hogy a keretszűkítést sem érte meg (azért ebben benne volt, hogy a GM és a zseniális Adam Gase power struggle-jének járulékos vesztesége lett). IRL volt a Seahawks és Rams PS-ben, utóbbi helyen pár snap-et is játszott. Jelenleg a Toronto Argonauts gárdáját erősíti (?). Előtte/utána: 2/13 - Dalton Risner, OT, Kansas State, 2/15 - Darnell Savage, S, Maryland.

3/32 Drue Tranquill, LB, Notre Dame
Újoncként ST Pro Bowler volt. Sérülései azért vannak. Idén már teljes értékű kezdő lesz a Chargers védelmében, ha minden jól megy. Ez szerintem egy jó pick volt a 3. kör végén. Előtte/utána: 3/30 - Miles Sanders, RB, Penn State (előtte nincs senki a draft trackerben), 3/33 - David Sills, WR, West Virginia.

4/8 Te'von Coney, LB, Notre Dame
Pánik pick volt, Jacobi Meyerst akartam, akit pont az orrom elől vitt el a Chiefs. Pont a pff volt előttem, ott top 100-as volt (jótanács bárkinek: pff-fel óvatosan). Egy tackling machine. IRL UDFA lett (Raiders). Keretbe soha nem került. Jelenleg az USFL-ben szereplő Philadelphia Stars védője, a liga draftjának 30. körében került kiválasztásra. Előtte/utána: 4/7 - Jacobi Meyers, WR, North Carolina State, 4/9 - Joejuan Williams, CB, Vanderbilt

4/16 Bobby Evans, OT, Oklahoma
Ellenségtől kellett draftolnom. Időközben guard lett a Rams-ben (Havenstein és Withworth voltak előtte a két tackle poszton). Idén vagy kezdő guard lesz vagy nem. Lehetett volna jobb pick is, de a 4. kör közepén azért szolid. Előtte/utána: 4/15 - Chuma Edoga, OL, USC; 4/17 - Marvel Tell, S, USC

6/6 Greg Gaines, DT, Washington
A Super Bowl győztes Rams kezdő nose tackle-je. Nem kiemelkedő, de stabil kezdő. Jó, nyilván Donald mellett azért könnyebb dolga van. Ez a pick elég jól öregedett. Előtte/utána: 6/5 - Malik Reed, ED, Nevada; 6/7 - Dontavius Russel, DT, Auburn

6/17 Devine Ozigbo, RB, Nebraska
Ez mellément, de nem sokon múlt. UDFA lett ugyan (Saints), keretszűkítést nem érte meg, Jaguarsban keretbe került. Újonc éve után jól futott az előszezonban, majd megsérült, utat nyitva az akkor IRL UDFA James Robinsonnak. A többi történelem. Jelenleg FA. A Pecc vágta ki a draft után. Előtte/utána: 6/16 - Trayveon Williams, RB, Texas A&M; 6/18 - Ugochukwu Amadi, S, Oregon.

7/17 Tyrel Dodson, LB, Texas A&M
UDFA lett, de a Bills-ben bedolgozta magát. Valami 4. köröset ütött ki vagy a draft évében vagy egy évvel később. Azért nem kezdő szint - volt rá példa sérülés miatt, hogy kezdő volt, és nem volt túl jó. Azért 7. körben egy csere LB nem olyan rossz. 7/16 - Khalil Hodge, LB, Buffalo; 7/18 - Iman Marshall, CB, USC

7/36 Montre Hartage, S, Nortwestern
UDFA lett, egy ideig volt a Dolphins majd a Giants keretében. Most FA. 7. körben benne van az ilyen. Előtte/utána: Preston Williams, WR, Colorado St; 7/37 - KeeSean Johnson, WR; Fresno State.

7/39 Antoine Wesley, WR, TCU
Baltimore vitte UDFA-ként. Tavalyi szezon elején waive-eltem. Nem kellett senkinek. IRL átkerült a Cardinals-hoz tavaly ilyenkor. Itt Kingsbury mester olykor indokolatlanul Rondale Moore helyett játszatta 3. számú WR-ként. Az lehet egy kicsit túlzás, de csere WR-nak teljesen korrekt. Fel is szedtem FA licit során, vetminért. Ez a pick is jól öregedett. Előtte/utána: 7/38 - Martez Ivey, OT, Florida; 7/40 - Easton Stick, QB; North Dakota State.

UDFA-im:
David Blough, QB, Purdue

Lions 3. számú QB-ja. Játszott már meccset az NFL-ben, kezdőként.

Dre Greenlaw, LB, Arkansas
IRL 5. körös volt. Én egy egyetemi sztori miatt licitáltam rá (megmentett egy beginázott csajt egy kocsmában egyetemen, amivel sokat kockáztatott [az ösztöndíját például]- nem is lehetett volna a kocsmában), azóta a 49ers LB sorának oszlopa..., amikor egészséges. Ez sajnos nincs mindig így. Idén 1. körös tendert kapott tőlem. Nagy kérdés mi lesz vele jövőre, mert ugye "Paying an off-ball linebacker almost never works out".

Jack Fox, P, Rice
A liga egyik, ha nem a legjobb puntere. Idén ki kellett engednem a piacra. De FA liciten 5 évre leszerződtem vele.

Joe-Giles Harris, LB, Duke
Sokáig in & out volt a Jaguars rostere és a practice squadja között. 21-et már a Bills PS-ében töltötte. Most is ott van. Azért a házat nem tenném rá, hogy a végső keretszűkítést is megéri.

Jordan Miller, CB, Washington
Falcons 5. köröse volt. Egy ideig náluk volt, aztán a Seahawks, majd a Saints PS-e és rostere között ingázott. Jelenleg a Saints-nél van future contracttal.

Jojo McIntosh, S, Washington
IRL UDFA volt. A jelenlegi WC nevű csapatnál nem érte meg a végső keretszűkítést.

Stephen Denmark, CB, Valdosta State
A Bears 1-2 évig látott benne fantáziát, mint projekt. 7. körös volt. Egy ideig PS-en volt, most a Sasketchewan Roughriders gárdáját erősíti.

Tre Watson, LB, Maryland
IRL UDFA. Nem érte meg a végső keretszűkítést a Dolphinsnál. XFL-ben aztán játszott.

Trevon McMillian, RB, Colorado
IRL UDFA. Nem tudom mi van vele.

Winston Dimel, FB, UTEP

IRL UDFA Nem érte meg a végső keretszűkítést a Seahawksnál.

Összességében az első két kör fájdalmasan rossz lett. De jöttek kezdők, nem is rosszak erről a draftról, nem csak kevésbé értékes posztokra (pl LB).
UDFA körrel egyben nézve egy B osztályzat talán nem túlzás.

Szerkesztette: ljambrik