NFL csevegő
82 feliratkozó
több mint 4 éve
A kommentátor és a szakkommentátor szakma is megkövetel bizonyos alapdolgokat.Felkészültség, nyelvtan, előadásmód, stb.
A sportkommentátornál az utóbbi különösen fontos. Szepesi, Vitray, Knézy (idősebb), stb, de még Ricsi is jó benne (gondolok itt, Egérke úszása, Szapporoi "csoda" , Demon Hill előzése és még ezernyi példát tudtok ti is....amikor felállva üvöltöttetek a tv-vel együtt, ottvanbazmeg) Nem elég elmondani mi történik, át kell élnie, és át kell adnia, hogy a néző fel akarjon állni a fotelből és üvölteni/örülni/sírni...
Ez egy szakma, vagy kompetencia, amit tanulni kell.
Ahogy vannak végtelenül felkészült, de unalmas előadók/tanárok, akiknek bealszol az óráján, és vannak vérbeli pedagógusok, tanárok, akiknél nem...Maka bár felkészült és nem dadog, nem ő-zik, de számomra a stílusa elég száraz, a szakkommentártoroktól meg kb. a Buday, Höri (Spiler, ha jégkorong) szintjét tartom elfogadhatónak.
Szerkesztette: Pari
több mint 4 éve
Nyilván ez igaz, de azért tudatosan lehet ezzel foglalkozni és felkészíteni őket az első adás előtt. Mondjuk logopédussal vagy bármi. Törekedni kell arra, hogy minnél profibbnak látszon az egész, ha már az egész cég jövője kb azon múlik, hogy a fő brand-et miképpen prezentálják és kezelik.Egy szakkomentátornak nem munkahelye a média, nem dolgozik a médiában, csak beül szakérteni egy jelképes összegért, mert ért a szakmai részhez.felreértesz, az dolgozik a médiában aki a médiában dolgozikSanyi, Gyula és Höri se a médiában dolgoztak. Az, hogy ki hogy beszél egy élő közvetítés alatt nem ettől függ.csak Ő nem a mediában dolgozik, és igenis rohadt idegesítő ha valaki nem tud töltelékszavak meg őőő-zés nélkül beszélni a tv-benIlyen nevű szakkommentátor nincs.De igenis volt ööö-zés! Azt hiszem a Rams-Cowboys meccsen (Cziróki?!)A vasárnap esti 3 meccsről beszélsz?Elképesztően amatőr az egész történet. Gondolom a THome meg a Digi rohannak szerződést aláírni ezt a szenvedést látva.És honlap? Gyula, Faragó Ricsi? Rendes stúdió? HD? Kihagytam valamit?Igen, működő adás meccs idején. Nem tudom, mi volt most vasárnap, de minden más csatorna ment a Vodafone-nal
Matthew99
somoskovig
Kommenteket olvasva az esti "szakkommentálásban" több ööööö-zés volt mint egy Pintér Attila interjúban.
Bazzani
Szakmailag teljesen rendben volt mind a 3.
Nem volt olyan beszédtechnikai probléma, amit ki lehet emelni, pl. ööööö-zés, be nem fejezett mondat, alany-állítmány egyeztetés, stb.
Hogy kinek mik a pff számai, meg melyik poszton játszott egyetemen, vagy ilyen szakmai dolgokat én nem tudom, de kommunikációs szempontból rendben voltak.
Írtam is róla lentebb.
A csütörtöki/hétfői első meccs is. A másodikat (DEN-TEN) nem láttam.
Sobri Jóska
Ezt leszámítva nekem tetszett!
steelwolf
Czirók Márton van.
Ha már egy ööööö-zés ennyire érzékenyen érint, akkor egy tulajdonnevet simán eltalálhatnál.
Sobri Jóska
Adirotor
shawnka
nem azt mondtam h média szakon tanultak
Adirotor
Sokkal jobb, ha tud összeszedetten kommunikálni, de pont mivel nem tanulták, némi idő, mire valakiről kiderül mire képes.
Emlékezz Bencsik Márk első közvetítéseire. Szabályosan izgult, meg volt illetődve, zavarban volt. Aztán mostanra milyen szépen belejött.
Sobri Jóska
Oké, az amerikai focinak nincsen kultúrája Mo.-on, de pont ezt a betanulós, megismertetés, terjesztés fázist oldotta meg a Sport TV az évek alatt, én, és lehet ezzel csak én vagyok így, már valami profibb dolgot várnék el az "evolúció" következő fázisában.
több mint 4 éve
edition.cnn.com/2020/09/17/us/chiefs-nfl-covid-spt-trnd/index.html
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Arena4en kb mikortól lehet visszanézni a hajnali meccset?
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 4 éve
felreértesz, az dolgozik a médiában aki a médiában dolgozik
Adirotor
több mint 4 éve
Egy szakkomentátornak nem munkahelye a média, nem dolgozik a médiában, csak beül szakérteni egy jelképes összegért, mert ért a szakmai részhez.felreértesz, az dolgozik a médiában aki a médiában dolgozikSanyi, Gyula és Höri se a médiában dolgoztak. Az, hogy ki hogy beszél egy élő közvetítés alatt nem ettől függ.csak Ő nem a mediában dolgozik, és igenis rohadt idegesítő ha valaki nem tud töltelékszavak meg őőő-zés nélkül beszélni a tv-benIlyen nevű szakkommentátor nincs.De igenis volt ööö-zés! Azt hiszem a Rams-Cowboys meccsen (Cziróki?!)A vasárnap esti 3 meccsről beszélsz?Elképesztően amatőr az egész történet. Gondolom a THome meg a Digi rohannak szerződést aláírni ezt a szenvedést látva.És honlap? Gyula, Faragó Ricsi? Rendes stúdió? HD? Kihagytam valamit?Igen, működő adás meccs idején. Nem tudom, mi volt most vasárnap, de minden más csatorna ment a Vodafone-nal
Matthew99
somoskovig
Kommenteket olvasva az esti "szakkommentálásban" több ööööö-zés volt mint egy Pintér Attila interjúban.
Bazzani
Nem volt olyan beszédtechnikai probléma, amit ki lehet emelni, pl. ööööö-zés, be nem fejezett mondat, alany-állítmány egyeztetés, stb.
Hogy kinek mik a pff számai, meg melyik poszton játszott egyetemen, vagy ilyen szakmai dolgokat én nem tudom, de kommunikációs szempontból rendben voltak.
Írtam is róla lentebb.
Sobri Jóska
steelwolf
Czirók Márton van.
Ha már egy ööööö-zés ennyire érzékenyen érint, akkor egy tulajdonnevet simán eltalálhatnál.
Sobri Jóska
Adirotor
shawnka
Adirotor
Sokkal jobb, ha tud összeszedetten kommunikálni, de pont mivel nem tanulták, némi idő, mire valakiről kiderül mire képes.
Emlékezz Bencsik Márk első közvetítéseire. Szabályosan izgult, meg volt illetődve, zavarban volt. Aztán mostanra milyen szépen belejött.
több mint 4 éve
felreértesz, az dolgozik a médiában aki a médiában dolgozikSanyi, Gyula és Höri se a médiában dolgoztak. Az, hogy ki hogy beszél egy élő közvetítés alatt nem ettől függ.csak Ő nem a mediában dolgozik, és igenis rohadt idegesítő ha valaki nem tud töltelékszavak meg őőő-zés nélkül beszélni a tv-benIlyen nevű szakkommentátor nincs.De igenis volt ööö-zés! Azt hiszem a Rams-Cowboys meccsen (Cziróki?!)A vasárnap esti 3 meccsről beszélsz?Elképesztően amatőr az egész történet. Gondolom a THome meg a Digi rohannak szerződést aláírni ezt a szenvedést látva.És honlap? Gyula, Faragó Ricsi? Rendes stúdió? HD? Kihagytam valamit?Igen, működő adás meccs idején. Nem tudom, mi volt most vasárnap, de minden más csatorna ment a Vodafone-nal
Matthew99
somoskovig
Bazzani
Írtam is róla lentebb.
Sobri Jóska
steelwolf
Czirók Márton van.
Sobri Jóska
Adirotor
shawnka
több mint 4 éve
Bocs, elírtam!Ilyen nevű szakkommentátor nincs.De igenis volt ööö-zés! Azt hiszem a Rams-Cowboys meccsen (Cziróki?!)A vasárnap esti 3 meccsről beszélsz?Elképesztően amatőr az egész történet. Gondolom a THome meg a Digi rohannak szerződést aláírni ezt a szenvedést látva.És honlap? Gyula, Faragó Ricsi? Rendes stúdió? HD? Kihagytam valamit?Igen, működő adás meccs idején. Nem tudom, mi volt most vasárnap, de minden más csatorna ment a Vodafone-nal
Matthew99
somoskovig
Bazzani
Írtam is róla lentebb.
Sobri Jóska
steelwolf
Czirók Márton van.
Sobri Jóska
Te pedig meghazudtolod saját magad, hogy végülis volt ööö-zés! De mindegy! Nekem tetszett!
több mint 4 éve
Sanyi, Gyula és Höri se a médiában dolgoztak. Az, hogy ki hogy beszél egy élő közvetítés alatt nem ettől függ.csak Ő nem a mediában dolgozik, és igenis rohadt idegesítő ha valaki nem tud töltelékszavak meg őőő-zés nélkül beszélni a tv-benIlyen nevű szakkommentátor nincs.De igenis volt ööö-zés! Azt hiszem a Rams-Cowboys meccsen (Cziróki?!)A vasárnap esti 3 meccsről beszélsz?Elképesztően amatőr az egész történet. Gondolom a THome meg a Digi rohannak szerződést aláírni ezt a szenvedést látva.És honlap? Gyula, Faragó Ricsi? Rendes stúdió? HD? Kihagytam valamit?Igen, működő adás meccs idején. Nem tudom, mi volt most vasárnap, de minden más csatorna ment a Vodafone-nal
Matthew99
somoskovig
Bazzani
Írtam is róla lentebb.
Sobri Jóska
steelwolf
Czirók Márton van.
Sobri Jóska
Adirotor
több mint 4 éve
Ez így igaz.csak Ő nem a mediában dolgozik, és igenis rohadt idegesítő ha valaki nem tud töltelékszavak meg őőő-zés nélkül beszélni a tv-benIlyen nevű szakkommentátor nincs.De igenis volt ööö-zés! Azt hiszem a Rams-Cowboys meccsen (Cziróki?!)A vasárnap esti 3 meccsről beszélsz?Elképesztően amatőr az egész történet. Gondolom a THome meg a Digi rohannak szerződést aláírni ezt a szenvedést látva.És honlap? Gyula, Faragó Ricsi? Rendes stúdió? HD? Kihagytam valamit?Igen, működő adás meccs idején. Nem tudom, mi volt most vasárnap, de minden más csatorna ment a Vodafone-nal
Matthew99
somoskovig
Bazzani
Írtam is róla lentebb.
Sobri Jóska
steelwolf
Czirók Márton van.
Sobri Jóska
Adirotor
Csak nekem nem tűnt annak.
több mint 4 éve
csak Ő nem a mediában dolgozik, és igenis rohadt idegesítő ha valaki nem tud töltelékszavak meg őőő-zés nélkül beszélni a tv-benIlyen nevű szakkommentátor nincs.De igenis volt ööö-zés! Azt hiszem a Rams-Cowboys meccsen (Cziróki?!)A vasárnap esti 3 meccsről beszélsz?Elképesztően amatőr az egész történet. Gondolom a THome meg a Digi rohannak szerződést aláírni ezt a szenvedést látva.És honlap? Gyula, Faragó Ricsi? Rendes stúdió? HD? Kihagytam valamit?Igen, működő adás meccs idején. Nem tudom, mi volt most vasárnap, de minden más csatorna ment a Vodafone-nal
Matthew99
somoskovig
Bazzani
Írtam is róla lentebb.
Sobri Jóska
steelwolf
Czirók Márton van.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Wyatt
26 306
Én is reméltem, hogy (szeptember) 4IG meglesz a Digin 😊Remélem a 4iG csinálja majd azt a weboldalt.sőt van story4, tv4, film4 is😊Tényleg. 4 a vége nem? Akkor meg..?😃de 😊az nem a galaxy4 volt?Még UPC volt, szerintem már nekem akkor volt aréna. Az ncaa meccsek már régóta mennek rajta. HD adás viszont NFL szezon előtt két héttel még nem volt, direkt kerestem. De voda jofej volt és berakta a csomagba.És honlap? Gyula, Faragó Ricsi? Rendes stúdió? HD? Kihagytam valamit?a honlapra azt írták, hogy legkésőbb jövő hét eleje, HD adás Vodánál már van (165-ös csatorna), a stúdió passz, gondolom azért is hanyagolják, mert egyelőre nehezen fér bele a telített programba
Matthew99
r.baggio
samu09
Negritis
r.baggio
samu09
az egész galery neve network4
NB2
FLZOLI
több mint 4 éve
Ilyen nevű szakkommentátor nincs.De igenis volt ööö-zés! Azt hiszem a Rams-Cowboys meccsen (Cziróki?!)A vasárnap esti 3 meccsről beszélsz?Elképesztően amatőr az egész történet. Gondolom a THome meg a Digi rohannak szerződést aláírni ezt a szenvedést látva.És honlap? Gyula, Faragó Ricsi? Rendes stúdió? HD? Kihagytam valamit?Igen, működő adás meccs idején. Nem tudom, mi volt most vasárnap, de minden más csatorna ment a Vodafone-nal
Matthew99
somoskovig
Bazzani
Írtam is róla lentebb.
Sobri Jóska
steelwolf
Czirók Márton van.
több mint 4 éve
De igenis volt ööö-zés! Azt hiszem a Rams-Cowboys meccsen (Cziróki?!)A vasárnap esti 3 meccsről beszélsz?Elképesztően amatőr az egész történet. Gondolom a THome meg a Digi rohannak szerződést aláírni ezt a szenvedést látva.És honlap? Gyula, Faragó Ricsi? Rendes stúdió? HD? Kihagytam valamit?Igen, működő adás meccs idején. Nem tudom, mi volt most vasárnap, de minden más csatorna ment a Vodafone-nal
Matthew99
somoskovig
Bazzani
Írtam is róla lentebb.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
A vasárnap esti 3 meccsről beszélsz?Elképesztően amatőr az egész történet. Gondolom a THome meg a Digi rohannak szerződést aláírni ezt a szenvedést látva.És honlap? Gyula, Faragó Ricsi? Rendes stúdió? HD? Kihagytam valamit?Igen, működő adás meccs idején. Nem tudom, mi volt most vasárnap, de minden más csatorna ment a Vodafone-nal
Matthew99
somoskovig
Bazzani
Írtam is róla lentebb.
több mint 4 éve
Elképesztően amatőr az egész történet. Gondolom a THome meg a Digi rohannak szerződést aláírni ezt a szenvedést látva.És honlap? Gyula, Faragó Ricsi? Rendes stúdió? HD? Kihagytam valamit?Igen, működő adás meccs idején. Nem tudom, mi volt most vasárnap, de minden más csatorna ment a Vodafone-nal
Matthew99
somoskovig
több mint 4 éve
Vagy volt a két meccs között uszkve 30 perc szünet.36 perces drive-ot vezetett Brady? 🙃Az engem is nagyon felb@szott. Arena Facebook oldala kiírta hogy elveszett a jel, dolgoznak rajta. A Hawks meccsből volt négy perc hátra mikor elsötétült a kép és Brady már megfutotta a tdt mikor visszajött. Több mint 40 percbe telt megcsinálni.És honlap? Gyula, Faragó Ricsi? Rendes stúdió? HD? Kihagytam valamit?Igen, működő adás meccs idején. Nem tudom, mi volt most vasárnap, de minden más csatorna ment a Vodafone-nal
Matthew99
somoskovig
samu09
steelwolf
több mint 4 éve
36 perces drive-ot vezetett Brady? 🙃Az engem is nagyon felb@szott. Arena Facebook oldala kiírta hogy elveszett a jel, dolgoznak rajta. A Hawks meccsből volt négy perc hátra mikor elsötétült a kép és Brady már megfutotta a tdt mikor visszajött. Több mint 40 percbe telt megcsinálni.És honlap? Gyula, Faragó Ricsi? Rendes stúdió? HD? Kihagytam valamit?Igen, működő adás meccs idején. Nem tudom, mi volt most vasárnap, de minden más csatorna ment a Vodafone-nal
Matthew99
somoskovig
samu09
több mint 4 éve
Az engem is nagyon felb@szott. Arena Facebook oldala kiírta hogy elveszett a jel, dolgoznak rajta. A Hawks meccsből volt négy perc hátra mikor elsötétült a kép és Brady már megfutotta a tdt mikor visszajött. Több mint 40 percbe telt megcsinálni.És honlap? Gyula, Faragó Ricsi? Rendes stúdió? HD? Kihagytam valamit?Igen, működő adás meccs idején. Nem tudom, mi volt most vasárnap, de minden más csatorna ment a Vodafone-nal
Matthew99
somoskovig
több mint 4 éve
És honlap? Gyula, Faragó Ricsi? Rendes stúdió? HD? Kihagytam valamit?Igen, működő adás meccs idején. Nem tudom, mi volt most vasárnap, de minden más csatorna ment a Vodafone-nal
Matthew99
több mint 4 éve
Remélem a 4iG csinálja majd azt a weboldalt.sőt van story4, tv4, film4 is😊Tényleg. 4 a vége nem? Akkor meg..?😃de 😊az nem a galaxy4 volt?Még UPC volt, szerintem már nekem akkor volt aréna. Az ncaa meccsek már régóta mennek rajta. HD adás viszont NFL szezon előtt két héttel még nem volt, direkt kerestem. De voda jofej volt és berakta a csomagba.És honlap? Gyula, Faragó Ricsi? Rendes stúdió? HD? Kihagytam valamit?a honlapra azt írták, hogy legkésőbb jövő hét eleje, HD adás Vodánál már van (165-ös csatorna), a stúdió passz, gondolom azért is hanyagolják, mert egyelőre nehezen fér bele a telített programba
Matthew99
r.baggio
samu09
Negritis
r.baggio
samu09
NB2
több mint 4 éve
sőt van story4, tv4, film4 is😊Tényleg. 4 a vége nem? Akkor meg..?😃de 😊az nem a galaxy4 volt?Még UPC volt, szerintem már nekem akkor volt aréna. Az ncaa meccsek már régóta mennek rajta. HD adás viszont NFL szezon előtt két héttel még nem volt, direkt kerestem. De voda jofej volt és berakta a csomagba.És honlap? Gyula, Faragó Ricsi? Rendes stúdió? HD? Kihagytam valamit?a honlapra azt írták, hogy legkésőbb jövő hét eleje, HD adás Vodánál már van (165-ös csatorna), a stúdió passz, gondolom azért is hanyagolják, mert egyelőre nehezen fér bele a telített programba
Matthew99
r.baggio
samu09
Negritis
r.baggio
samu09
több mint 4 éve
Tényleg. 4 a vége nem? Akkor meg..?😃de 😊az nem a galaxy4 volt?Még UPC volt, szerintem már nekem akkor volt aréna. Az ncaa meccsek már régóta mennek rajta. HD adás viszont NFL szezon előtt két héttel még nem volt, direkt kerestem. De voda jofej volt és berakta a csomagba.És honlap? Gyula, Faragó Ricsi? Rendes stúdió? HD? Kihagytam valamit?a honlapra azt írták, hogy legkésőbb jövő hét eleje, HD adás Vodánál már van (165-ös csatorna), a stúdió passz, gondolom azért is hanyagolják, mert egyelőre nehezen fér bele a telített programba
Matthew99
r.baggio
samu09
Negritis
r.baggio
több mint 4 éve
de 😊az nem a galaxy4 volt?Még UPC volt, szerintem már nekem akkor volt aréna. Az ncaa meccsek már régóta mennek rajta. HD adás viszont NFL szezon előtt két héttel még nem volt, direkt kerestem. De voda jofej volt és berakta a csomagba.És honlap? Gyula, Faragó Ricsi? Rendes stúdió? HD? Kihagytam valamit?a honlapra azt írták, hogy legkésőbb jövő hét eleje, HD adás Vodánál már van (165-ös csatorna), a stúdió passz, gondolom azért is hanyagolják, mert egyelőre nehezen fér bele a telített programba
Matthew99
r.baggio
samu09
Negritis
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
az nem a galaxy4 volt?Még UPC volt, szerintem már nekem akkor volt aréna. Az ncaa meccsek már régóta mennek rajta. HD adás viszont NFL szezon előtt két héttel még nem volt, direkt kerestem. De voda jofej volt és berakta a csomagba.És honlap? Gyula, Faragó Ricsi? Rendes stúdió? HD? Kihagytam valamit?a honlapra azt írták, hogy legkésőbb jövő hét eleje, HD adás Vodánál már van (165-ös csatorna), a stúdió passz, gondolom azért is hanyagolják, mert egyelőre nehezen fér bele a telített programba
Matthew99
r.baggio
samu09