NFL csevegő
82 feliratkozó
több mint 9 éve
A "térdeléssel" egyenértékű, ha nekimennek a 2 pontosnak, és "megölik a labdát", vagyis mondjuk benyomják egy futó kezébe, aki kiszalad vele oldalt, vagy az irányító teszi ugyanezt, esetleg szépen összekucorodik, és várja, hogy megérintsék. Esetleg az irányító kapja a snapet és vagy talál tiszta célpontot, vagy kivágja a gyíkba.Szóval ha a terv a 0 pont, azért nagyon elrontani nem lehet.
több mint 9 éve
térdelni ritkán fognak, de collegeban elfőrdult már, például a legendás STANZI-féle fordító drive a Michigan State ellen is úgy záródott.Én azt várom amikor valaki utolsó driveban fordít, majd inkább letérdeli majd az extrát csak nehogy az ellenfél egyenlitsen vagy nyerjen egy visszahordott rúgással.Geeriextra pontnál áll az óra, szóval ilyen nem lesz. max ha utolsó másodperces td-vel 23-20-ra fordít a csapat, akkor nem mennek nekiDexxter Tailor
4. negyed, 13-14 mondjuk az állás, TD-t csinálsz 2 perccel a vége előtt -> 19-14.
Ha letérdelsz, marad az 5 pont előny, az ellenfél csak TD-vel nyerhet.
Ha XP-t rúgsz és bemegy, 6 ponttal vezetsz, de TD-vel ugyanúgy kikapsz.
Ha az XP-t blokkolják és visszaviszik, akkor már 19-16 és elég az ellenfélnek az FG a hosszabbításhoz.
Vagy mehetsz kettesre, de azt is elvehetik és visszavihetik 2 pontért.
Szóval térdelni kifizetődő.
De hasonló a helyzet ha TD-vel átveszed a vezetést mondjuk 21-20-ra és alig van hátra idő. Ott mondjuk a kettesre nyilván érdemes rámenni, kivéve ha nagyon mostoha az időjárás és hatalmas a fumble veszély.
több mint 9 éve
Wyatt
26 306
Hát most nem azért, de volt egy gondolat (hogy adott körülmények között már egy 35 yard körüli FG is nehéz lehet), amire írtál valamit (hogy 30-ról már nehéz lehet, de 15-ről nem). Erre én írtam, hogy mire vonatkozott az első, aztán még gyorsan feljebb is áll neked, hogy de te mégsem úgy gondoltad. Hát én tehetek róla, mit hogyan gondolsz? 😊Imádlak benneteket publicistákat, mindketten úgy meg tudjátok fogni időnként a szarva között a mondandó tőgyit, hogy csak na. 😀 (Hadd ne kérdezzem már meg, hogy ha 18 yardot hozzá kell adni a yardvonal számához - ergo 15 yardos FG abban az értelemben ahogy írjátok nincs is -, akkor mégis hogyan lehetett úgy érteni? 😊 )Hát szerintem 15 yardra állnak fel, ugyanúgy hátradobják, ugyanúgy nem a gólvonalon van a kapu, szal az a +18 yard, ami a mezőnygóloknál van, szerintem itt is hozzájön. Szal 33 yardos FG-k lesznek gyakorlatilagWyattAzért abba gondolj bele, hogy van jó néhány olyan stadion, ahol november, december környékén már baromi nehéz lesz 35 yard körülről is berúgni a jutalompontot, akkora szél, vihar, hó, stb. lesz.Ha 30 körülről rúgnák, akkor igen. De 15 yardról? Semmivel nem nagyobb kockázat szerintem, mint a 2 yardosról rúgni. Amit minden időjárási körülmények között berúgtak eddig is.peterk2005
Szóval lesznek olyan meccsek, ahol többször is rámennek a kétpontosra a csapatok.Stez
Szóval csak most, csak nektek megfogalmazom számok nélkül, máshogy. 😀 : Ha már módosították a szabályt és hátrább vitték a rúgás pontot, akkor jobb lett volna addig hátra vinni, ahol a sikerességi esély már szignifikánsabban kisebb a 2 yardos - elnézést!, 20 yardos - extra point sikerességének arányától.peterk2005
De amúgy az a +13 yard valóban lehet, hogy nem elég differencia ahhoz, hogy lényeges változás legyen. Mondjuk, tegyük fel, a 25-ösig visszatolni lehetne még érdekes, 43-ról azért már bőven benne van a hibázási lehetőség, sőt, még a visszahordásé is. De lehet, hogy az túl drasztikus változás lett volna ahhoz, hogy megszavazzák a tulajok 😊
több mint 9 éve
Imádlak benneteket publicistákat, mindketten úgy meg tudjátok fogni időnként a szarva között a mondandó tőgyit, hogy csak na. 😀 (Hadd ne kérdezzem már meg, hogy ha 18 yardot hozzá kell adni a yardvonal számához - ergo 15 yardos FG abban az értelemben ahogy írjátok nincs is -, akkor mégis hogyan lehetett úgy érteni? 😊 )Hát szerintem 15 yardra állnak fel, ugyanúgy hátradobják, ugyanúgy nem a gólvonalon van a kapu, szal az a +18 yard, ami a mezőnygóloknál van, szerintem itt is hozzájön. Szal 33 yardos FG-k lesznek gyakorlatilagWyattAzért abba gondolj bele, hogy van jó néhány olyan stadion, ahol november, december környékén már baromi nehéz lesz 35 yard körülről is berúgni a jutalompontot, akkora szél, vihar, hó, stb. lesz.Ha 30 körülről rúgnák, akkor igen. De 15 yardról? Semmivel nem nagyobb kockázat szerintem, mint a 2 yardosról rúgni. Amit minden időjárási körülmények között berúgtak eddig is.peterk2005
Szóval lesznek olyan meccsek, ahol többször is rámennek a kétpontosra a csapatok.Stez
Szóval csak most, csak nektek megfogalmazom számok nélkül, máshogy. 😀 : Ha már módosították a szabályt és hátrább vitték a rúgás pontot, akkor jobb lett volna addig hátra vinni, ahol a sikerességi esély már szignifikánsabban kisebb a 2 yardos - elnézést!, 20 yardos - extra point sikerességének arányától.
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Azt el tudná valaki magyarázni, hogy pontosan mit változtattak a sisakokon, és ezen miért cseszték fel magukat a játékosok / szurkolók? Hiába olvasom, nem jön át a módosítás csimborasszója.vpiAz esszencia a szó, amit keresel, a csimborasszó mást jelent, de a kérdést nem ezért nem értem, hanem mert milyen új szabály felől is érdeklődsz?
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
extra pontnál áll az óra, szóval ilyen nem lesz. max ha utolsó másodperces td-vel 23-20-ra fordít a csapat, akkor nem mennek nekiÉn azt várom amikor valaki utolsó driveban fordít, majd inkább letérdeli majd az extrát csak nehogy az ellenfél egyenlitsen vagy nyerjen egy visszahordott rúgással.GeeriAzért abba gondolj bele, hogy van jó néhány olyan stadion, ahol november, december környékén már baromi nehéz lesz 35 yard körülről is berúgni a jutalompontot, akkora szél, vihar, hó, stb. lesz.Ez nekem is szúrja a szememet. Emiatt, plusz a labdaeladásból kapható pontok veszélye miatt szerintem nem kizárt, hogy nemhogy nőni nem fog, de egyenesen csökken majd a 2 pontos kísérletek száma.peterk2005Egészen biztosan csökkenni fog. Továbbra is kvázi biztos az 1 pont, tehát az 1-nek szánt kísérletek maradnak. Az eleve 2-nek szánt kísérletek is, viszont az olyan trick playek amikor látszólag rúgáshoz állnak fel, de 2 pontos lesz belőle ezek után nehezebbé válnak, vagyis biztosan kevesebben fognak kockáztatni.Szamár
több mint 9 éve
Azt el tudná valaki magyarázni, hogy pontosan mit változtattak a sisakokon, és ezen miért cseszték fel magukat a játékosok / szurkolók? Hiába olvasom, nem jön át a módosítás csimborasszója.
több mint 9 éve
Én azt várom amikor valaki utolsó driveban fordít, majd inkább letérdeli majd az extrát csak nehogy az ellenfél egyenlitsen vagy nyerjen egy visszahordott rúgással.Azért abba gondolj bele, hogy van jó néhány olyan stadion, ahol november, december környékén már baromi nehéz lesz 35 yard körülről is berúgni a jutalompontot, akkora szél, vihar, hó, stb. lesz.Ez nekem is szúrja a szememet. Emiatt, plusz a labdaeladásból kapható pontok veszélye miatt szerintem nem kizárt, hogy nemhogy nőni nem fog, de egyenesen csökken majd a 2 pontos kísérletek száma.peterk2005Egészen biztosan csökkenni fog. Továbbra is kvázi biztos az 1 pont, tehát az 1-nek szánt kísérletek maradnak. Az eleve 2-nek szánt kísérletek is, viszont az olyan trick playek amikor látszólag rúgáshoz állnak fel, de 2 pontos lesz belőle ezek után nehezebbé válnak, vagyis biztosan kevesebben fognak kockáztatni.Szamár
Mindig jövőre!
több mint 9 éve
ozibozi
17 191
...valahol azt írták, hogy 10% körüli ebből a távolságból a hiba. igaz lehet ? (mert akkor minden 2.-3. meccsen ki fog maradni egy)
több mint 9 éve
Wyatt
26 306
Hát szerintem 15 yardra állnak fel, ugyanúgy hátradobják, ugyanúgy nem a gólvonalon van a kapu, szal az a +18 yard, ami a mezőnygóloknál van, szerintem itt is hozzájön. Szal 33 yardos FG-k lesznek gyakorlatilagAzért abba gondolj bele, hogy van jó néhány olyan stadion, ahol november, december környékén már baromi nehéz lesz 35 yard körülről is berúgni a jutalompontot, akkora szél, vihar, hó, stb. lesz.Ha 30 körülről rúgnák, akkor igen. De 15 yardról? Semmivel nem nagyobb kockázat szerintem, mint a 2 yardosról rúgni. Amit minden időjárási körülmények között berúgtak eddig is.peterk2005
több mint 9 éve
30 körülről rúgják majd. 😉Azért abba gondolj bele, hogy van jó néhány olyan stadion, ahol november, december környékén már baromi nehéz lesz 35 yard körülről is berúgni a jutalompontot, akkora szél, vihar, hó, stb. lesz.Ha 30 körülről rúgnák, akkor igen. De 15 yardról? Semmivel nem nagyobb kockázat szerintem, mint a 2 yardosról rúgni. Amit minden időjárási körülmények között berúgtak eddig is.peterk2005
több mint 9 éve
Én inkább a 2 pontos kísérletet hoztam volna előre az 1 yardosra, hátha úgy többen próbálják...Amúgy -ha már meccs végi 2 pontosok- még a jó öreg Shanny is megtréfálta egyszer a Boltsot a hírhedt Hochuli-s meccsen, h a végén egy 2 pontossal megfordította a meccset, és ez egy nagyon fontos győzelem
www.pro-football-reference.com/boxscores/200809140den.htm
Figyelembe véve, h előtte a 2. félidőben nem szerztünk pontot (2 3&out egy INT és még ráadásul az utolsó támadásnak is fumble-lel kellett volna végződnie, csak Hochuli benézte) a Bolts meg minden támadásából pontot szerzett, azt hiszem nem miénk lett volna a hosszabbítás, ha 1 pontost rúgunk a TD után
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now
Nothing is more permanent than a temporary solution
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 9 éve
Azért abba gondolj bele, hogy van jó néhány olyan stadion, ahol november, december környékén már baromi nehéz lesz 35 yard körülről is berúgni a jutalompontot, akkora szél, vihar, hó, stb. lesz.Ha 30 körülről rúgnák, akkor igen. De 15 yardról? Semmivel nem nagyobb kockázat szerintem, mint a 2 yardosról rúgni. Amit minden időjárási körülmények között berúgtak eddig is.
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Wyatt
26 306
Volt a Texansnak is ilyen az egyik évben, hogy egypontos hátrányban rámentek a duplára, de akkor az a meccs már nem számított, mert bejutottak a rájátszásba. Ha megvan akkor nyernek, nem lett meg, kikaptak, de hosszabbítást nem akartak a PO előtt feleslegesengondolom sokaknak meghozta a kedvét 😀gabtsimitől csökkenne ? eddig is csak akkor éltek a kétpontossal a csapatok, ha a matek azt adta ki.www.nfl.com/gamecenter/2008110910/2008/REG10/chiefs@chargers#tab=analyze&analyze=playbyplay
én olyat még nem láttam, hogy egy csapat döntetlenre mentett volna az 1 ponttal, de helyette inkább egy meglepetés kétpontos játékot indított, hogy azzal nyerje meg a meccset.
nem hinném h ez változni fog a jövőben.
az viszont kétségtelen, hogy a döntésnek így nem sok értelme van, kb 0.003%-kal nőni fog a hibázás lehetősége. amindenit.gabtsi
a jó öreg herm😊ehh
De nekem olyan is rémlik, hogy a Jets ellenünk csinált egyet, és azzal nyert
Ja nem, ott csak volt egy sikeres kétpontosunk, és a végén pont hogy nem mentünk rá a kétpontosra az OT reményében, ahol aztán labdához sem jutottunk. Igaz, ez a mostani szabályok mellett még kevésbé érné meg, mert most már egy FG-vel nem dől el a meccs egyből.
www.nfl.com/gamecenter/2008111300/2008/REG11/jets@patriots#tab=analyze&analyze=playbyplay
több mint 9 éve
gondolom sokaknak meghozta a kedvét 😀mitől csökkenne ? eddig is csak akkor éltek a kétpontossal a csapatok, ha a matek azt adta ki.www.nfl.com/gamecenter/2008110910/2008/REG10/chiefs@chargers#tab=analyze&analyze=playbyplay
én olyat még nem láttam, hogy egy csapat döntetlenre mentett volna az 1 ponttal, de helyette inkább egy meglepetés kétpontos játékot indított, hogy azzal nyerje meg a meccset.
az viszont kétségtelen, hogy a döntésnek így nem sok értelme van, kb 0.003%-kal nőni fog a hibázás lehetősége. amindenit.gabtsi
a jó öreg herm😊ehh
ami nem hajlik, az törik!
több mint 9 éve
Azért abba gondolj bele, hogy van jó néhány olyan stadion, ahol november, december környékén már baromi nehéz lesz 35 yard körülről is berúgni a jutalompontot, akkora szél, vihar, hó, stb. lesz.StezEz mondjuk igaz, erre nem gondoltam. Így összességében biztos több 2 pontos lesz (így is volt olyan meccs az előző szezonban ha jól emlékszem, ahol 2 yardról se rúgtak az időjárás miatt). De így ez a változtatás kb. az időjárás körülmények hatását növeli csak.
több mint 9 éve
Azért abba gondolj bele, hogy van jó néhány olyan stadion, ahol november, december környékén már baromi nehéz lesz 35 yard körülről is berúgni a jutalompontot, akkora szél, vihar, hó, stb. lesz.Ez nekem is szúrja a szememet. Emiatt, plusz a labdaeladásból kapható pontok veszélye miatt szerintem nem kizárt, hogy nemhogy nőni nem fog, de egyenesen csökken majd a 2 pontos kísérletek száma.peterk2005Egészen biztosan csökkenni fog. Továbbra is kvázi biztos az 1 pont, tehát az 1-nek szánt kísérletek maradnak. Az eleve 2-nek szánt kísérletek is, viszont az olyan trick playek amikor látszólag rúgáshoz állnak fel, de 2 pontos lesz belőle ezek után nehezebbé válnak, vagyis biztosan kevesebben fognak kockáztatni.Szamár
Szóval lesznek olyan meccsek, ahol többször is rámennek a kétpontosra a csapatok.
több mint 9 éve
Ez nekem is szúrja a szememet. Emiatt, plusz a labdaeladásból kapható pontok veszélye miatt szerintem nem kizárt, hogy nemhogy nőni nem fog, de egyenesen csökken majd a 2 pontos kísérletek száma.peterk2005Egészen biztosan csökkenni fog. Továbbra is kvázi biztos az 1 pont, tehát az 1-nek szánt kísérletek maradnak. Az eleve 2-nek szánt kísérletek is, viszont az olyan trick playek amikor látszólag rúgáshoz állnak fel, de 2 pontos lesz belőle ezek után nehezebbé válnak, vagyis biztosan kevesebben fognak kockáztatni.
több mint 9 éve
mitől csökkenne ? eddig is csak akkor éltek a kétpontossal a csapatok, ha a matek azt adta ki.www.nfl.com/gamecenter/2008110910/2008/REG10/chiefs@chargers#tab=analyze&analyze=playbyplay
a jó öreg herm😊
több mint 9 éve
igen de az XP, nem FG. nem kell rohanni, sietni, időtkérni, stresszelni ha pl a félidők a végén van. más lelkiállapot, nagyobb hatékonyság.
több mint 9 éve
braxa88
12 534
eddigi XPk vmi 99,vmennyi %kal mentek be, a 30-35yard közötti FGk 95%kal.
több mint 9 éve
mitől csökkenne ? eddig is csak akkor éltek a kétpontossal a csapatok, ha a matek azt adta ki.én olyat még nem láttam, hogy egy csapat döntetlenre mentett volna az 1 ponttal, de helyette inkább egy meglepetés kétpontos játékot indított, hogy azzal nyerje meg a meccset.
az viszont kétségtelen, hogy a döntésnek így nem sok értelme van, kb 0.003%-kal nőni fog a hibázás lehetősége. amindenit.
több mint 9 éve
Jogos, ott hülyeséget írtam, mert a sima play-re gondoltam csak
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
Egy esetben, ami még soha nem történt: rúgásnál (xp vagy fg) a labda egészen a támadók célzónájáig kerül vissza, és ott válik halottá anélkül, hogy a védők megszerezték volna. A második kérdésedre a válasz két pont a támadóknak.baggioEz biztos? A magyarázatokból nekem úgy tűnt, hogy ilyenkor (ha a támadók ismételten visszazerzik a labdát) a labda halottá válik. (Nekem a te verziód jobban tetszene, remélem az az igaz.)
Amit nem értettem meg a szabályváltozasban, hogyan lehet az egy és a kétpontost két különböző helyre tenni. Ez kapásból kizárja pl. a Chip Kelly által kedvelt swinging gate játékot, mert ha two-point conversationre állsz fel, utána már nem is gondolhatod meg magad...baggioEz nekem is szúrja a szememet. Emiatt, plusz a labdaeladásból kapható pontok veszélye miatt szerintem nem kizárt, hogy nemhogy nőni nem fog, de egyenesen csökken majd a 2 pontos kísérletek száma.
Amúgy ha csak az extra pont autoatizmusa miatt csinálták, akkor igazán hátravihették volna legalább a 25 yardosig a labdát, mert ez kb. adtunk a sz*rnak egy pofont jellegű módosítás. Most majd nem ezerből egy marad ki, hanem kettő...
több mint 9 éve
Egy esetben, ami még soha nem történt: rúgásnál (xp vagy fg) a labda egészen a támadók célzónájáig kerül vissza, és ott válik halottá anélkül, hogy a védők megszerezték volna. A második kérdésedre a válasz két pont a támadóknak.És tényleg megváltozott: egy pontért rúgás a 15 yardosról, kettőért esetleges futás/passz marad a 2 yardoson, és mindkettőt visszaviheti 2 pontért a védelem. Az NCAA-ben is rendkívül ritka, de létező one point safety bevezetéséről még nem olvastam, de gondolom az is az új szabályok közé fog tartoznibaggioA one point safety (tudom, tudom, az szinte lehetetlen) az eredetileg támadó csapatot is sújthatja? Illetve mi van akkor ha az elrontott rúgást visszahordó csapat elveszti a labdát, majd ebből TD-t ér el a másik?Geeri
Amit nem értettem meg a szabályváltozasban, hogyan lehet az egy és a kétpontost két különböző helyre tenni. Ez kapásból kizárja pl. a Chip Kelly által kedvelt swinging gate játékot, mert ha two-point conversationre állsz fel, utána már nem is gondolhatod meg magad... Így szerintem biztos, hogy egy cseppet sem lesznek bevállalósabbak a csapatok.
---