NFL csevegő

82 feliratkozó

több mint 9 éve
r.baggio Washington Commanders Army Black Knights 62 433 — no es importante
mindenkinek kötelező olvasmány a hosszú holtszezon (?) elé 😊
 www.everydayshouldbesaturday.com/2015/2/3/7963715/an-offseason-heart-to-heart-with-your-best-friend

"IS THAT A MOCK DRAFT, YOU STUPID HAIRLESS APE? NO. NO. YOU HAVE GOT TO BE KIDDING ME. THERE'S THREE-PLUS MONTHS UNTIL THE DRAFT"

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 22 221
Kicsit több mint egy perccel a vége előtt, ha ilyen helyzetben lennénk és nem futnánk én baromi mérges lennék. Lynch ha jól emlékszem talán 2 alkalommal nem tudott haladni legalább egy yardot. A legkomolyabb O játékosuk, akinek bármikor a kezébe lehetett volna rakni a labdát. Ráadásul ha megcsinálja tuti MVP is lehetett volna és szép kerek lett volna a sztori. Ez a játék egy baromság volt. Ha bejön egy perc alatt Bradyék simán elmennek legalább FG-ig, hiszen előtte is két drive végigment. Ha incomplete, akkor meg ugyanott vannak csak egy lehetőséggel kevesebb.
Ha Lynch fut és nem sikerül még simán belefért volna két próbálkozás ennyi időbe.
Annyira felesleges volt kockáztatni, hogy nem is értem...
több mint 9 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 344 — capitaine du château de Vienne 1487
Szevasz, én Dom-ét adom, abban a verzében, hogy úgy adták le a firstdownt, hogy ne kérj időt, majd a Pats kérni fog, s a döntő a harminc másodperc eltökölése volt, s Belicsek nem kért időt, helyesen.

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 9 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done
Ezt továbbra sem érzem relevánsnak, mert az első félidő végén nem volt do or die helyzet. Ha a passz nem jön össze, még mindig rúghattak volna FG-t. Ha meg netán INT, akkor sincs vége a meccsnek. Itt az utolsó percben a FG nem volt elég, az INT-nél meg annyi. Más volt a vállalható kockázat szintje. (Pl. ha a végén 4.-re - 3 sikertelen kísérlet után - dobatnak egy hasonlót WIlsonnal, mint amilyent dobott, akkor egy szót nem szólok.)peterk2005
a nem konvencionális playhívásra volt példa, nem arra, hogy épp milyen szempontok döntöttek mellette. ott akkor 10ből 9 edző FG-t rúgott volna egy Super Bowlon (vagy McCarthy a NFCCG-n), ők passzoltak és bevált. ugyanígy 10ből 9 edző futójátékot hívott volna az INT-nél ők nem. én az agresszív (de nem hülye) playcalling híve vagyok, most nem jött be. de ez nem jelenti - szerintem - azt, hogy a hívás vagy az elmélet rossz.

ami nem hajlik, az törik!
több mint 9 éve
Demecs New England Patriots 645
Igazából már mindegy, mert ez már a múlt. Az edzők is a csapat tagjai. Ők ugyan úgy benne vannak a sikerben, mint a sikertelenségben. Valamiért azt érezték ez a play jobb lesz mint a futás. Vagy elmondják miért lett ez vagy nem. De változni ez már nem fog. Azért az a 102 yard az nem olyan sok. Én azt gondoltam sokkal többet fognak futni majd. De nézve mennyit futott a meccseken ez is szép szám. csak 4 td-t futott. Playoffban egyet sem. Szóval...Demecs
Nem mondtam, hogy nem múlt, és azt sem, hogy az edzők nem a csapat tagjai. 😊 A jó playhívás - rossz playhívás kérdéshez szóltam hozzá, ahogy te is - mégpedig az idézett statokkal kapcsolatban.

(Mennyi futást vártál egyébként? A Seattle éves átlaga 172 yard meccsenként. Ehhez képest a SB-n futottak 162-t. Ez kb. éppen az átlag. Lynch 24 attemptje és 102 yardja több, mint az éves átlag, a rush/yard (4.25) pedig éppen az éves átlag. A Pats top10 rush defense-e ellen ez a szám szerintem kifejezetten jó. A pass/rush arány is run heavy, 21 passz hívásra jutott 29 futás.)

(A postod végét nem értettem. Mire vonatkozik az a 4TD? És mire értetted azt, hogy a playoffban egyet sem futott? Lynch a mostani playoffban 2TD-t futott, egyet vasárnap is.)peterk2005
Írtam, hogy a pass statot néztem 😀

több mint 9 éve
A szezon során többször is megjátszották ezt a playt és akkor bejött nekik. Most nem.

több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
én Atával meg Józsival a playhívásról beszélgetek, hogy Ti miről azt őszintén nem tudom.gabtsi
Nos, mi is a playhívásról, de lehet, hogy nem értjük egymást. 😀

ehhez hasonló hívás: ha jól tévedek 6mp volt vissza az első félidőből amikor passzolta a TD-t Wilson, ott is mindenki ordított h FG kéne, de bejött a TD.gabtsi
Ezt továbbra sem érzem relevánsnak, mert az első félidő végén nem volt do or die helyzet. Ha a passz nem jön össze, még mindig rúghattak volna FG-t. Ha meg netán INT, akkor sincs vége a meccsnek. Itt az utolsó percben a FG nem volt elég, az INT-nél meg annyi. Más volt a vállalható kockázat szintje. (Pl. ha a végén 4.-re - 3 sikertelen kísérlet után - dobatnak egy hasonlót WIlsonnal, mint amilyent dobott, akkor egy szót nem szólok.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
én Atával meg Józsival a playhívásról beszélgetek, hogy Ti miről azt őszintén nem tudom.

ehhez hasonló hívás: ha jól tévedek 6mp volt vissza az első félidőből amikor passzolta a TD-t Wilson, ott is mindenki ordított h FG kéne, de bejött a TD.

több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
a futás azért nem volt opció, mert a cél az volt, hogy vagy álljon meg az óra vagy legyen TD. nem gondolom, hogy Wilsonnak az lett kommunikálva, hogy mindenképpen erőltesse a passzt az endzone-ba, de ebben a pillananatban mikor eleresztette a labdát, ez véleményem szerint vállalható döntést hozott:gabtsi
Nem az a kérdés, hogy vállalható volt-e a döntés. Persze, hogy az volt. A meccs végi edzői playhíváson és time managementen van a vita. Lynch 4 yardos futása után 1:06 volt még az órán, 1 időkéréssel. Ennyi idő alatt, 1 időkéréssel röhögve lehetett volna még 3x is futni, ha akarnak. Azután szorultak meg, miután a 2. downnál eltökölték az időt, lejáratva gyakorlatilag nullára a playclockot. (Ezért maradt csak 26mp hátra. Elindíthatták volna kényelmesen 20mp-el korábban is.)

de még annyi, hogy az ehhez hasonló playcallok vitték el a Seattle-t a döntőbe, vagy tartotta meccsben őket az első félidő végén, ami szintén egy megkérdőjelezhető hívás volt.gabtsi
Mit értesz azon, hogy "ehhez hasonló"? Az említett első félidő végi drive-ban összesen 31mp-ük volt átmenni a teljes pályán. Hogyan lehet az akkori playhívást összevetni azzal, hogy 1 perced van és az 1 yardoson állsz? Abban a fél perces drive-ban nem lehetett nem kockáztatni, különben a 20-asukról se jönnek ki...

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 065 — #neverpunt
akkor én megfordítom a kérdés, mi a garancia arra, hogy más passzplay esetén nincs ugyanígy egy üresen álló elkapó, akinek megpróbálja odadobni Wilson a labdát, és abból is pick lesz, mert a védő extrát nyújt, az elkapó meg szarik rá ? most azt h dobja ki oldalra nem opció, mert azt ebben a playben is megtehette volna.

ha megnézitek a képet amit betettem, Wilson nem a sűrűjébe, hanem éppen az egyetlen üres területre dobta, ahol reális esély van az elkapásra. oldalvonalon kívült nem számítva.gabtsi
Abban egyetértek, hogy minden passzban ott az int lehetősége, ahogy minden futásban a fubmle.
És persze lehetett volna ennél nagyobb baromságon is elbukni, pl. 3 védő közé bedobni a labdát.
A védő erőfeszítését nem lehet ignorálni ennél a playnél.

több mint 9 éve
tejbegrrr!!! Seattle Seahawks Washington Huskies 943
ha megnézitek a képet amit betettem, Wilson nem a sűrűjébe, hanem éppen az egyetlen üres területre dobta, ahol reális esély van az elkapásra. oldalvonalon kívült nem számítva.gabtsi
Megnéztem a képet, és tudom, ki tehet az egészről: a zebra rosszul helyezkedett, így nem érhetett ki időben, hogy Butler elé vágjon. 😛

“George is having the off-season of his life, because it’s the only one he has ever really had,” Carroll said of Fant.
több mint 9 éve
akkor én megfordítom a kérdés, mi a garancia arra, hogy más passzplay esetén nincs ugyanígy egy üresen álló elkapó, akinek megpróbálja odadobni Wilson a labdát, és abból is pick lesz, mert a védő extrát nyújt, az elkapó meg szarik rá ? most azt h dobja ki oldalra nem opció, mert azt ebben a playben is megtehette volna.

ha megnézitek a képet amit betettem, Wilson nem a sűrűjébe, hanem éppen az egyetlen üres területre dobta, ahol reális esély van az elkapásra. oldalvonalon kívült nem számítva.

több mint 9 éve
Soldados Pittsburgh Steelers Penn State Nittany Lions 12 174 — Defense wins the Championship!
1x adom

a futás azért nem volt opció, mert a cél az volt, hogy vagy álljon meg az óra vagy legyen TD. nem gondolom, hogy Wilsonnak az lett kommunikálva, hogy mindenképpen erőltesse a passzt az endzone-ba, de ebben a pillananatban mikor eleresztette a labdát, ez véleményem szerint vállalható döntést hozott:
gabtsi
Wilsont a legkevésbé se akarom ekézni, bár nem tudom hogy mekkora hatalma van playek átvariálásában úgy általában és a konkrét esetben.

Értem én, hogy az idő miatt (amit saját maguk fecséreltek el) kellett egy passzplay is, de akkor legalább ne a sűrűbe ment volna a labda, hanem ahogy írtam PA-ből ritkább területre, vagy felívelve az egyik magasnak a sarokba.atapapa
Így van, olyan passz play kellett volna, amiben minimális az INT lehetősége, vagy könnyedén ki lehet dobni oldalra a labdát, ha nem működik: ilyen a sarokba felívelt labda, illetve bootleg, playaction, vagy éppen option play.

The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 9 éve
Soldados Pittsburgh Steelers Penn State Nittany Lions 12 174 — Defense wins the Championship!
Először is: az utolsó és az utolsó előtti play között nem kellett volna majdnem 40 másodpercet várnia a SEA-nek.
Másodszor: ha annyira passzolni akar, mert tele van töltve a box, akkor passzoljon playactionből. Abszolút hihető lett volna a futás szándéka, ráadásul ha úgy alakul, akkor abban a szituban Wilson fedett elkapók mellett bekaristolhatott volna a labdával oldalt.
Harmadszor: választhattak volna optiont is, ahol legrosszabb esetben Wilson kikúrja oldalra a labdát majd álló vekker mellett tanakodhatnak, hogy mi legyen.
Negyedszer: ilyen távolságról akár még Wilsonnal is megpróbálhatták volna beizmozni középen, ha Lynch tényleg ennyire használhatatlan a gólvonalon(nem az)

Összességében borzalmas döntés volt. Már a play elindításának pillanatában se értettem.atapapa
Gyönyörűen összefoglalja a szitut ata. Lehet(ett volna) passzplayt hívni, de nem ilyet. Hozzátenném, még bootleget is lehetett volna, ott is egyszerű, ha nincs elkapó,Wilson kidobhatja oldalra és áll az óra.

The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 9 éve
JSanyo Indianapolis Colts 2 675 — 1/1
JJ Kearse szerepével mondjuk vitatkoznék, mert pont Browner jammelte megy úgy, hogy nem volt sansza a pick playre Butler ellen, ami a mérkőzésbe került.gabtsi
illetve nem valószínű, hogy alapból blokk van beírva neki egy OPIért cserébe 😊

több mint 9 éve
1x adom

a futás azért nem volt opció, mert a cél az volt, hogy vagy álljon meg az óra vagy legyen TD. nem gondolom, hogy Wilsonnak az lett kommunikálva, hogy mindenképpen erőltesse a passzt az endzone-ba, de ebben a pillananatban mikor eleresztette a labdát, ez véleményem szerint vállalható döntést hozott:
gabtsi
Wilsont a legkevésbé se akarom ekézni, bár nem tudom hogy mekkora hatalma van playek átvariálásában úgy általában és a konkrét esetben.

Értem én, hogy az idő miatt (amit saját maguk fecséreltek el) kellett egy passzplay is, de akkor legalább ne a sűrűbe ment volna a labda, hanem ahogy írtam PA-ből ritkább területre, vagy felívelve az egyik magasnak a sarokba.

több mint 9 éve
Igazából már mindegy, mert ez már a múlt. Az edzők is a csapat tagjai. Ők ugyan úgy benne vannak a sikerben, mint a sikertelenségben. Valamiért azt érezték ez a play jobb lesz mint a futás. Vagy elmondják miért lett ez vagy nem. De változni ez már nem fog. Azért az a 102 yard az nem olyan sok. Én azt gondoltam sokkal többet fognak futni majd. De nézve mennyit futott a meccseken ez is szép szám. csak 4 td-t futott. Playoffban egyet sem. Szóval...Demecs
Nem mondtam, hogy nem múlt, és azt sem, hogy az edzők nem a csapat tagjai. 😊 A jó playhívás - rossz playhívás kérdéshez szóltam hozzá, ahogy te is - mégpedig az idézett statokkal kapcsolatban.

(Mennyi futást vártál egyébként? A Seattle éves átlaga 172 yard meccsenként. Ehhez képest a SB-n futottak 162-t. Ez kb. éppen az átlag. Lynch 24 attemptje és 102 yardja több, mint az éves átlag, a rush/yard (4.25) pedig éppen az éves átlag. A Pats top10 rush defense-e ellen ez a szám szerintem kifejezetten jó. A pass/rush arány is run heavy, 21 passz hívásra jutott 29 futás.)

(A postod végét nem értettem. Mire vonatkozik az a 4TD? És mire értetted azt, hogy a playoffban egyet sem futott? Lynch a mostani playoffban 2TD-t futott, egyet vasárnap is.)

több mint 9 éve
Jövőre marad?Demecs
Azt én is nagyon szeretném tudni. Nem szerette, hogy arról keringtek a hírek, hogy lemondanánk róla - az elmúlt hetekben szinte mindenki elmondta a csapatvezetésből, hogy kell nekünk, mint a falat kenyér. Nyilván nem esne neki rosszul, ha jobban keresne - állítólag hajlandóak vagyunk őt igen rendesen megfizetni. Pletykálták, hogy a második gyűrű után visszavonulhat - arra meg még várni kell.

“George is having the off-season of his life, because it’s the only one he has ever really had,” Carroll said of Fant.
több mint 9 éve
Először is: az utolsó és az utolsó előtti play között nem kellett volna majdnem 40 másodpercet várnia a SEA-nek.
Másodszor: ha annyira passzolni akar, mert tele van töltve a box, akkor passzoljon playactionből. Abszolút hihető lett volna a futás szándéka, ráadásul ha úgy alakul, akkor abban a szituban Wilson fedett elkapók mellett bekaristolhatott volna a labdával oldalt.
Harmadszor: választhattak volna optiont is, ahol legrosszabb esetben Wilson kikúrja oldalra a labdát majd álló vekker mellett tanakodhatnak, hogy mi legyen.
Negyedszer: ilyen távolságról akár még Wilsonnal is megpróbálhatták volna beizmozni középen, ha Lynch tényleg ennyire használhatatlan a gólvonalon(nem az)

Összességében borzalmas döntés volt. Már a play elindításának pillanatában se értettem.atapapa
1x adom

Lockett pedig maga elé engedte Butlert és ezen elment a meccs. ez nem a playcall hibája.

de még annyi, hogy az ehhez hasonló playcallok vitték el a Seattle-t a döntőbe, vagy tartotta meccsben őket az első félidő végén, ami szintén egy megkérdőjelezhető hívás volt.

több mint 9 éve
Jogos. Az elkapottat néztem. Bocs.Demecs
Egyébként Lynch négy elkapott TD-je közül ez az egyik:

www.seahawks.com/videos-photos/videos/Russell_Wilson_TD_to_Marshawn_Lynch/49358302-cd80-4980-9cc4-c3fb209a548ctejbegrrr!!!
Fura is volt a stat. 😀

Jövőre marad?

több mint 9 éve
Jogos. Az elkapottat néztem. Bocs.Demecs
Egyébként Lynch négy elkapott TD-je közül ez az egyik:

www.seahawks.com/videos-photos/videos/Russell_Wilson_TD_to_Marshawn_Lynch/49358302-cd80-4980-9cc4-c3fb209a548c

több mint 9 éve

Összességében borzalmas döntés volt. Már a play elindításának pillanatában se értettem.

több mint 9 éve
DoM linkelt egy cikket pár hsz-szel lejjebb.

Igen ebben tényleg van vmi, illetve arra sem árt emlékezni, hogy a Seahawks elbaszott egy TO-ot, mert nem tudták elindítani a playt. Könnyen lehet, ha az megmarad nyernek.gabokocka
Túl sok a ha. Ha Lynch fut, ha nem sérül meg senki, ha jól elkapják.
De nincs ha. Ez volt és ez van.
Már az is akkora mázli volt, hogy eljutottak azzal az elkapással odáig.

Én inkább arra a colos gyerekre dobtam volna a labdát. Ha már a ha-nál tartunk. 😀Demecs
esetleg ha megengeded csak átbeszélnénk már minden idők egyik legfontosabb játékát, mégha ezzel nem is lesz más eredmény...gabtsi
Írtam én hogy ne beszéljétek/beszéljük át? Nem.
csak annyit, hogy olyan sok a "'ha".

több mint 9 éve
Azért az a 102 yard az nem olyan sok. Én azt gondoltam sokkal többet fognak futni majd. De nézve mennyit futott a meccseken ez is szép szám. csak 4 td-t futott. Playoffban egyet sem. Szóval...Demecs
Valamit elnéztél, ha ezeket Lynchre írod. 4 elkapott TD-je volt az alapszakaszban, 13-at futott (rajta kívül csak Murray tudott ennyit), 1306 yardot. És a rájátszásban is volt futott TD-je, kettő.tejbegrrr!!!
Jogos. Az elkapottat néztem. Bocs.

több mint 9 éve
btw, az én véleményem h - bár az eredmény nem ezt igazolja, jó volt a hívás, Lockette meg elbaszta, de úgy is lehet mondani, hogy Butler egy kibaszott nagy játékot mutatott be. ha fél lépéssel gyorsabb vagy lassab, DPI vagy TD. tökéletesen csinálta amit kellett, ettől a hívás nem volt rossz, és abból amit látott Wilson, a passz sem.