NFL csevegő

82 feliratkozó

több mint 9 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 371 — No 1 Zhang Yufei fan
Parasztvakitas vagy sem (akinek azert nemi jozan paraszti gogyija van, sztem ertelmezi hogy a +20-as osztalyzat vs +2-es mit jelent), s nekem ez a fajta meterrud special jobban tetszik mint mondjuk egy mesterseges ES szarult normalizalt skala (lasd QBR)

Ha szezon vegen visszanormalizalnak, es kihoznak az atlagot 0-ra (vagy kozolnenek advance statokat is, szoras.. a grade-ek eloszlasi szazaleka, stb-stb), meg ennyi panaszom se lenne. 😊

Egyebkent az OL-es pelda is santit.. biztos nem huzzak le akire 2 ember jut.. vagy akire 0, vagy ha latszik a ZB, akkor lehet hogy az OC-t.

Ezek azert eleg vegletes peldak, es ennyi szubjektivitas nalam belefer, ez a 10-20% tevedes szvsz.

Sajnalom, lehet picit szubjektiv vagyok.. de az aprobb hatranyokat el tudom nezni azok utan, hogy vegre valakinek az NFL teren is sikerult alternativ megoldast mutatnia es megtornie a sportujsagirok anekdotista, gyakran favoritizmuson/szellemi korlatoltsagon alapulo al-techroknata velemenyhatalmat. (nem tudom van-e ilyen szo, de sztem ertheto)

Ugy latom nem a metodussal van baj nalatok sem (chart every play), inkabb azzal hogyhogy ezt mennyire szubjektiv alapon es mekkora hibahatarral teszik.

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 9 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done
Pontosan Igor, egyáltalán nem véletlen, hogy csapatszinten beszélünk analítikáról mert úgy van értelme. egy OL blokkolási sémát sem ismerhetünk, ha pl két rusher ember marad egy OL-re, mert valaki elrontotta blokkolást, de őt látod hezitálni, és engedni egy olcsó sacket, akkor ő lesz lehúzva, holott nem ő hibázott. de az is lehet, hogy igen. pontosan ezért készülnek csapat szintű statisztikák, mert ez egy végletekig kiélezett játék, ahol abszte a 11 ember összhangja kell a sikerhez.

mondjuk a grade-et én továbbra sem tudom statisztikaként értelmezni. és pont ezért nincs alternatíva sem, ez üzleti szempontból kiváló döntés a PFF részéről, hiszen ez a grade csak egy parasztvakítás, amivel bárki össze tud hasonlítani bárkivel, enélkül, hogy az életben egyszer is látta volna és ezért népszerű is lesz.

ami nem hajlik, az törik!
több mint 9 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 371 — No 1 Zhang Yufei fan
Azert OL, DL es CB teruleten (foleg ha mancover) szerintem elegge reasonable a metodologia es magasan a legjobb egyeni statisztikakat mutato oldal. (Nem veletlen hogy a legtobb mas sabermetric oldal csapatszinten mer.) A +- 2.0-s skalaba bele lehet kotni.. de ez minden statisztikanal eljatszhato.

Ha csak 80-90%-ban pontos, az is boven eleg ra hogy megallapitsuk, valaki kivalo/jo/kozepes/gyenge az adott poszton..

A hajszalakon lehet szorozni vagy hasogatni oket.. de erdekelnenek az alternativak engem is..

Gabtsi: :d ha egy CB-nek ez a legnagyobb hibaja, akkor PB CB-rol van szo 😉

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 9 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 617
Aki úgy látja jónak, fizessen érte, mindenkinek a szíve joga, de csak mosolyogni tudok azon, hogy valaki ezért képes pénzt kiadni.vassadi
Akkor az NFL csapatokon is mosolyogsz? 😉zolika26
az NFL csapatok nem a grade-ért fizetnek.
gabtsi
Ha jól vettem ki az előzményekből, akkor Ádi a Defensive Passer Rating statisztikát szólta le, és erről volt szó, nem a grade-eikről...Black_Adder
A szubjektív statisztikáikat szóltam le, abba mindkettő beletartozik. 😊
több mint 9 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 966 — we almost always almost win
Aki úgy látja jónak, fizessen érte, mindenkinek a szíve joga, de csak mosolyogni tudok azon, hogy valaki ezért képes pénzt kiadni.vassadi
gabtsi
Ha jól vettem ki az előzményekből, akkor Ádi a Defensive Passer Rating statisztikát szólta le, és erről volt szó, nem a grade-eikről...

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

Nothing is more permanent than a temporary solution

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 9 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done

van értékes tartalom a PFF-en, de azok nem a grade-ek. ellenben jó adatbázis arra, hogy melyik irányító a pálya melyik részére dob szívesen vagy pontosabban, adott playcaller milyen játékokat hív a down és a távolság szerint, hány playt játszott LCB-ben Sherman, és hányszor követte az első számú elkapót, stb. ezek jó és értékes adatok, de ezt ne keverjük már össze azzal, hogy valaki kap egy +3as grade-t coverage-ből, amiről nyilvánvalóan halvány fogalma sem lehet az elemzőnek (aki kb egy estét tölt el a teljes meccsel, és a grade-ek nagy többsége tv copy alapján kerül megállapításra, amit esetleg finomítanak a game tape alapján).

és akkor itt a következő probléma:

Nem értem a logikát a mondandódban. Hogyan tudna bárki is olyan - 100%-ig hiteles - statisztikát csinálni, ami pl. coverage responsibility figyelembevételével minősít? Már magukon az NFL csapatokon kívül persze.

Ezzel lényegében azt mondod, hogy minden statisztika értelmetlen. És akkor mégis hogyan hasonlítsuk a játékosokat össze? Ránézésre? Vagy nézze meg mindenki minden csapat összes meccsét, mégpedig playről playre minden playt 22 alkalommal, hogy összerakja minden játékos "hiteles" értékét? Még ez se jó, mert mi se tudjuk, hogy milyen overage responsibility volt kiosztva az egyes védőknek, mi is csak tippelni tudunk abból amit látunk.

peterk2005
erre az a válaszom, hogy nem kell összehasonlítani, vagy igen, nézzen meg minden meccset, és alkosson saját véleményt, mert az lesz hiteles. vagy szerinted az egy vitában megállja a helyét, hogy valaki érvel a mellett, hogy xy nem jó corner, mert outside release esetén a gyengébbik lába felé nem fordul elég gyorsan, ezt egy jó route futó WR könnyedén kihasználja, majd jön vki lesöpörni ezt az érvet azzal, hogy dehát a PFF-en +5.8 a coverage, úgyhogy faszság amit mondasz ? vagy milyen viszonyrendszerben lehet érvként ezt használni ?

Nekem csak az a bajom a grade-del, hogy úgy van kezelve, mint egy tény, holott az valakinek a véleménye az adott játékosról vagy playről, aki ugyanúgy tévedhet, mint bárki más, legyen az a bowl.hu egyik usere vagy az MMQB szakija. mert egy játék sikerét számtalan kismillió tényező befolyásolja, ami miatt lehetetlen eldönteni, hogy pontosan mi történt (külső technikával játszik a CB, az option route-on ennek megfelelően választ a WR, de az irányító látott mást is, ezért nem arra a helyre dobja a labdát, ahova a WR futott (inside cut), akkor az kinek a hibája ? és akkor még egyszerű kérdéseket feszegetünk)

szóval nem kell feltétlenül szakérteni ott, ahol nem rendelkezel megfelelő tudással, csak azért mert a PFF-en olvastál vmit és úgy gondolod, hogy akkor vitába szállsz olyannal, aki minden meccsét látta az adott csapatnak / játékosnak (és persze ez se jelenti, hogy az ő véleménye kőbevéshető).

asszem két éve, Travelle Wharton volt a legjobb OG a PFF szerint a ligában, egészen pontosan nulla darab csapat hívta szezon végén mint FA.

Összességében nem kell semmibe venni a PFF-et, de egy vitában az ő véleményüket felhozni nem elegáns, mert még azt hiszem, hogy nincs sajátod.

ami nem hajlik, az törik!
több mint 9 éve
🤘 gaben 🤘 Chicago Bears Texas Longhorns 8 200 — Deion Sanders for president!
Deflate-Bowl!!! 😀😀gaben
By the way:
A kedvemért valaki rögzíthetné, mennyi új Pats - Hawks regisztrálónk lesz a köv. 13 napban. 😀😀😀

" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 9 éve
🤘 gaben 🤘 Chicago Bears Texas Longhorns 8 200 — Deion Sanders for president!
Deflate-Bowl!!! 😀😀

" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 9 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 41 746 — Így remélem megfelelek nektek.....
Az Orákulum 😛 😀

Joe Banner ‏@JoeBanner13

speaks for itself

több mint 9 éve
r.baggio Washington Commanders Army Black Knights 62 432 — no es importante
Kigyűjtöttem az NFL offenzív koordinátorait 2006 óta mind a 32 csapat esetében

imagerz.com/QBVBC0tvAwMMUw8fEAVQ

Színkód:
PIROS - jelenlegi vagy korábbi HC
KÉK - 2014-ben OC
ZÖLD - 2014-ben segédedző (Haskellt nem számoltam ide)
RÓZSASZÍN - 2014-ben NCAA/CFL edző

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
Lucifer New York Jets 1 214
 www.seahawks.com/videos-photos/live.html

Egy kis ráhangolódás 😀

GO JETS!!!
több mint 9 éve
Coolearie San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 5 396 — . . .
hallgassuk inkább az okosságokat kedvenc szakértőinktől a konfdöntőkről
 www.youtube.com/watch?v=9s7E-G4n1a4
 www.youtube.com/watch?v=_C65fct6zdobaggio
Azt a Sárga Xenith X2-es sisakot ide adhatnák..
több mint 9 éve
Egon bá New England Patriots 1 139 — Saints GM
dugo1993
Egyáltalán nem vagytok gyengék, sőt én tartok az éjjeli meccstől!
Luck biztosan nem vonul vissza gyűrű nélkül, de remélem nem idén nyeri az elsőt 😉

Akár azt gondolod, hogy képes vagy valamire, akár azt, hogy nem, mindenképpen igazad van. Henry Ford
JUST WIN!!!
több mint 9 éve
Hulkeinstein Philadelphia Eagles Oregon Ducks 2 902 — Eagles & Seahawks fan
Feldobom ide a témát, mert én úgy is elfogult vagyok ebben.
 goingdeep.postr.hu/az-idealis-ellenfel

Ezt a cikket olvastam ma (ami egyébként ugyancsak elfogult, nem is kicsit). Szóval itt is azt írja, hogy a Colts a legtúlértékeltebb csapat a ligában. Valahogy én egész évben pont fordítva éreztem. Az érvelés sem túl erős az írásban, ugyanis vertük a Ravenst is Bengalst is a nagy csapatok közül. Héttel kaptunk csak ki a Broncos ellen az első fordulóban, elég szoros volt a Phily elleni vereség a második héten (ráadásul vitatható is játékvezetői szinten). Az, hogy a Cowboys elrendezett minket, az sem egy sokat mondó érv, mert teljes mértékben leadtuk a meccset. Tény a Steelers agyonverte a csapatot, de szinte minden együttesnél van egy meccs, amikor semmi sem jön be.

Szóval a PR-eken is talán a 8. volt a legjobb helyünk, és mindenki annyit mondott csak rólunk, hogy becsúszunk a PO-ba aztán búcsúzunk is. Ennél valahogy többet láttam egész évben ebben a bandában. Most nem arról beszélek, hogy nyertünk kettőt eddig januárban, ez inkább az alapszakaszra vonatkozik.

Lényeg a lényeg, mondjuk, hogy most van vége az alapszakasznak. Ki mennyire érzi túlértékeltnek ezt a Coltsot, anélkül, hogy tudnánk, hogy AFC döntő előtt állunk? Ezt az alulértékeltséget, valahogy egész évben éreztem, ezért érdekelne pár semleges szurkoló véleménye.dugo1993
Szerintem pont jó helyen voltatok a PR-ekben. Ez a Colts a PO-ba való, és nem csak a gyenge csoport miatt. Viszont a playoffban gyenge, Green nélkül felálló Cincy, és a sérült, gyenge Manning-gel felálló Broncos nem megoldhatatlan feladat.

Félreértés ne essék, megérdemelten jutottatok ide, de nektek volt a legkönnyebb eddig eljutni. Szerintem pont ott a 8. hely körül vagytok, viszont remek munkát végzett az egész csapat januárban, hogy ezt megcáfolja 😊
több mint 9 éve
dugo93 Indianapolis Colts 4 230
Feldobom ide a témát, mert én úgy is elfogult vagyok ebben.
 goingdeep.postr.hu/az-idealis-ellenfel

Ezt a cikket olvastam ma (ami egyébként ugyancsak elfogult, nem is kicsit). Szóval itt is azt írja, hogy a Colts a legtúlértékeltebb csapat a ligában. Valahogy én egész évben pont fordítva éreztem. Az érvelés sem túl erős az írásban, ugyanis vertük a Ravenst is Bengalst is a nagy csapatok közül. Héttel kaptunk csak ki a Broncos ellen az első fordulóban, elég szoros volt a Phily elleni vereség a második héten (ráadásul vitatható is játékvezetői szinten). Az, hogy a Cowboys elrendezett minket, az sem egy sokat mondó érv, mert teljes mértékben leadtuk a meccset. Tény a Steelers agyonverte a csapatot, de szinte minden együttesnél van egy meccs, amikor semmi sem jön be.

Szóval a PR-eken is talán a 8. volt a legjobb helyünk, és mindenki annyit mondott csak rólunk, hogy becsúszunk a PO-ba aztán búcsúzunk is. Ennél valahogy többet láttam egész évben ebben a bandában. Most nem arról beszélek, hogy nyertünk kettőt eddig januárban, ez inkább az alapszakaszra vonatkozik.

Lényeg a lényeg, mondjuk, hogy most van vége az alapszakasznak. Ki mennyire érzi túlértékeltnek ezt a Coltsot, anélkül, hogy tudnánk, hogy AFC döntő előtt állunk? Ezt az alulértékeltséget, valahogy egész évben éreztem, ezért érdekelne pár semleges szurkoló véleménye.

több mint 9 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 79 843 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
ennek a combinenak mi az értelme? kit érdekel már h egy ndamukong suh mennyit fut 40n v mennyit nyom ki.
vagy milyen ufa-k lesznek a combinon? cfl-ből jövő playak/ régebb óta csapat nélküliek? mert akkor talán lenne értelme...braxa88
En csak practise squad szokevenyekre szamitok akiknek 2011ben volt csapata kb 2 hetigHöri
Remélem akkor Long Ding(egy tryoutos kinai kicker, aki szerződést kapott, de kb ennyit volt kereten nálunk 2012ben) pl. előkerül. 😀 Vagy mondjuk Gene Smith csodás hátsó körös pickjeiből páran (Larry Hart, Scotty McGee, Rod Isaac). Őket akár mind le is igazolhatja most a Jets. 😀😀iktriad
Miért mindenki minket piszkál? 😀Lucifer
Az ördög sose alszik, de ezt a nickneved alapján nyilván te is tudod. 😀😀
több mint 9 éve
r.baggio Washington Commanders Army Black Knights 62 432 — no es importante
hallgassuk inkább az okosságokat kedvenc szakértőinktől a konfdöntőkről

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
zolika26 New England Patriots 1 656 — http://insidehandoff.com/
Akkor az NFL csapatokon is mosolyogsz? 😉

http://insidehandoff.com/
több mint 9 éve
Wyatt New England Patriots 26 306
Nyilván nincs ilyen oldal, de ettől még a PFF mennyivel lesz hitelesebb?
Nem értem a logikát a mondandódban. Hogyan tudna bárki is olyan - 100%-ig hiteles - statisztikát csinálni, ami pl. coverage responsibility figyelembevételével minősít? Már magukon az NFL csapatokon kívül persze.

Ezzel lényegében azt mondod, hogy minden statisztika értelmetlen. És akkor mégis hogyan hasonlítsuk a játékosokat össze? Ránézésre? Vagy nézze meg mindenki minden csapat összes meccsét, mégpedig playről playre minden playt 22 alkalommal, hogy összerakja minden játékos "hiteles" értékét? Még ez se jó, mert mi se tudjuk, hogy milyen overage responsibility volt kiosztva az egyes védőknek, mi is csak tippelni tudunk abból amit látunk.

Na, ezt csinálja a PFF is. Azzal a különbséggel, hogy nekik ehhez megvan az emberanyaguk, megvan a hozzáférésük (nem csak a meccsvideókhoz, hanem több szögből, kikockázva, indexelve), és van annyi szakmai ismeretük is, hogy jobban tippeljenek egy felállás és az utána levő mozgások alapján, mint mi.peterk2005
Mármint mint te vagy én. Vannak itt olyanok, akik mindenhez sokkal jobban értenek

több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline

Na, ezt csinálja a PFF is. Azzal a különbséggel, hogy nekik ehhez megvan az emberanyaguk, megvan a hozzáférésük (nem csak a meccsvideókhoz, hanem több szögből, kikockázva, indexelve), és van annyi szakmai ismeretük is, hogy jobban tippeljenek egy felállás és az utána levő mozgások alapján, mint mi.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 36 406 — Lájkold a zsűrit!
tudna valaki segíteni kéne egy jó oldal ahonnan le lehet tölteni a meccseket mert mindjárt itt a offseson 😕 az Ncoron meg nem tölti vissza senki a meccseket és napok még lejönnek 😕szabolcs13
Szerintem ilyenben itt senki nem tud segíteni, hiszen mindenki a hivatalos GP-t használja. Minden más ellenkezik az elveinkkel. Egy kanadai ismerősöm küldte ezt az oldalt  tenyardtracker.com/ itt regisztráció után találhatsz valamit, de csak a saját felelősségedre. Én még nem mertem kipróbálni...Klaci79
Torrentes dolgokat máskor PM-ben ha kérhetem.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 9 éve
Lucifer New York Jets 1 214
ennek a combinenak mi az értelme? kit érdekel már h egy ndamukong suh mennyit fut 40n v mennyit nyom ki.
vagy milyen ufa-k lesznek a combinon? cfl-ből jövő playak/ régebb óta csapat nélküliek? mert akkor talán lenne értelme...braxa88
En csak practise squad szokevenyekre szamitok akiknek 2011ben volt csapata kb 2 hetigHöri
Remélem akkor Long Ding(egy tryoutos kinai kicker, aki szerződést kapott, de kb ennyit volt kereten nálunk 2012ben) pl. előkerül. 😀 Vagy mondjuk Gene Smith csodás hátsó körös pickjeiből páran (Larry Hart, Scotty McGee, Rod Isaac). Őket akár mind le is igazolhatja most a Jets. 😀😀iktriad
Miért mindenki minket piszkál? 😀

GO JETS!!!
több mint 9 éve
JéBé Green Bay Packers 7 035
Szerintem jó ötlet a veterán combine. Ott van pl Forsett, ki az isten gondolta volna hogy van még benne ennyi? Szerencséje volt mert jutott lehetőséghez. Tudjuk milyen rövid egy átlagos NFL karrier, nincs sok időd bizonyítani pedig az életeted feltetted rá. Több száz olyan még mindig fiatal játékos van aki már kikerült a körből, sokan közülűk csak rosszkor voltak rossz helyen. Kapnak még egy esélyt az nem baj, ha csak néhány talál magának csapatot már megérte. Biztos lesz ilyen. És persze Mesko time 😀
több mint 9 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 617
Valaki tud esetleg ajánlani egy oldalt, ahol a CB-k/S-k idei teljesítménye van rangsorolva?

Nem a szerzett INT/tackle, stb érdekel, hanem a valós teljesítmény/érték, olyan statok érdekelnének, hogy kire hanyas ratinggel dobálnak a QB-k/hány yardot kapott el az elkapó akin védekeztek.

Ha ilyen nincs is, esetleg egy valós friss ranking?Hulkeinstein
PFF + előfizetés 😊tenorx
Persze csak ha Hulkeinstein kolléga szíves örömest dob ki pénzt hitelesnek távolról sem nevezhető adatokért, elvégre - ha már konkrétan a DB-k érdeklik - pár netes firkásznak aligha vannak biztos infói arról, hogy például adott playeknél milyen coverage responsibility volt kiosztva az egyes védőknek.vassadi
És mit nevezel hiteles adatnak? 😊tenorx
Ami tökéletesen fedi a valóságot.

Kérdezek én is: szerinted a PFF ezt tudja garantálni például a fenti esetben?vassadi
Jó, akkor kérdéssel felelek 😊
Mutatsz nekem egy olyan oldalt, ami garantálja minden esetben? 😊tenorx
Aki úgy látja jónak, fizessen érte, mindenkinek a szíve joga, de csak mosolyogni tudok azon, hogy valaki ezért képes pénzt kiadni.
több mint 9 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 22 221
tudna valaki segíteni kéne egy jó oldal ahonnan le lehet tölteni a meccseket mert mindjárt itt a offseson 😕 az Ncoron meg nem tölti vissza senki a meccseket és napok még lejönnek 😕szabolcs13
Szerintem ilyenben itt senki nem tud segíteni, hiszen mindenki a hivatalos GP-t használja. Minden más ellenkezik az elveinkkel. Egy kanadai ismerősöm küldte ezt az oldalt  tenyardtracker.com/ itt regisztráció után találhatsz valamit, de csak a saját felelősségedre. Én még nem mertem kipróbálni...