NFL csevegő

82 feliratkozó

több mint 10 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 965 — we almost always almost win
A csapatok szuperhősei:
 therotation.sportsonearthblog.com/guardians-of-the-nfl-galaxy/

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

Nothing is more permanent than a temporary solution

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 10 éve
zolika26 New England Patriots 1 656 — http://insidehandoff.com/
A hét fontosabb hírei összegyűjtve:  hosszabbitas.hu/amerikai/nfl/amerika-ismet-az-nfl-re-figyel

http://insidehandoff.com/
több mint 10 éve
zolika26 New England Patriots 1 656 — http://insidehandoff.com/
Legújabb cikkemben Justin Blackmon múltjáról, jelenéről és jövőjéről beszéltem a korábbi edzőjével:  insidehandoff.com/2014/07/23/justin-blackmon-jaguars-future/

http://insidehandoff.com/
több mint 10 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 79 842 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Top Selling NFL Jerseys
(from April 1 to July 17, 2014 on NFLShop.com)

1. Johnny Manziel
2. Russell Wilson
3. Peyton Manning
4. Colin Kaepernick
5. Richard Sherman
6. Michael Sam
7. Tom Brady
8. Drew Brees
9. Aaron Rodgers
10. 12th Fanbaggio
Ezt tedd át a viccek közé. 😉gaben
Ja. Hát ki a rosseb vesz ennyi Manning meg Brady mezt!? 😊Matthew99
Peyton Manning mezt pl. afrikaiak. Sok Broncosos "Super Bowl XLVIII Champions" pólót kaptak február óta, és emiatt Peyton megint nagyon népszerű az ottaniak körében, különösen, hogy ő már nem először küld ilyen felsőket oda. És Denveres még úgysem volt nekik, csak Indys. 😀
Meg a draft alatt kiderült, Kansas Cityben is van pár underground fanja.

Brady mezt meg brazilok, most hogy látták személyesen is, hogy ki döngeti az ő szeretett Gizijüket.

Egyébként Bortles 18. a listán, megelőzi Luckot és JJ Wattot is (de még Megatront is - hiába most hogy csak megemlítették az új Transformers filmben, a képregényben meg egyenesen autobot lett, már egyből nem annyira népszerű 😀).

A Jaguars sem lógott ki a sorból Gene előtt.Höri
Sőt alatta sem! Poz, Dawan Landry valamint szegény Clint Session és Laurent Robinson is legalább 30 milliós szerződést írtak alá (plusz Marcedes is afölött hosszabbított). Tehát 4 év alatt 5 legalább 30 milliós szerződést ő is kiosztott.
több mint 10 éve
Matthew99 New Orleans Saints 9 643 — Invisible man
Top Selling NFL Jerseys

1. Johnny Manziel
2. Russell Wilson
3. Peyton Manning
4. Colin Kaepernick
5. Richard Sherman
6. Michael Sam
7. Tom Brady
8. Drew Brees
9. Aaron Rodgers
10. 12th Fanbaggio
Ezt tedd át a viccek közé. 😉gaben
Ja. Hát ki a rosseb vesz ennyi Manning meg Brady mezt!? 😊

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 10 éve
🤘 gaben 🤘 Chicago Bears Texas Longhorns 8 200 — Deion Sanders for president!
Top Selling NFL Jerseys

1. Johnny Manziel
2. Russell Wilson
3. Peyton Manning
4. Colin Kaepernick
5. Richard Sherman
6. Michael Sam
7. Tom Brady
8. Drew Brees
9. Aaron Rodgers
10. 12th Fanbaggio
Ezt tedd át a viccek közé. 😉

" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 10 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 934 — Circus Maximus
 www.neighborhoodscout.com/ca/oakland/crime/

A gyalog mennek haza, mèg mindig röhögök.... A hugi mily spórolós vót, de a gyalogot ő se vàllalta, de busz is kemèny elèggè.

Külömbe azèr nincs igazad Ulpi mer a SzentLajos-Baltimore-Wasington triàsz is bőven viszi a statokat. Inkàbb ott kotornèk, hogy kicsi, uncsi.sutianap
Leírtam a számokat. Az FBI (rendőrségi adatokat is feldolgozzák) 2012es adatait felhasználva, aki szerint ezek a tények.

Másik. A Chiefsben nem egy játékos megy haza bicóval vagy épp gyalog. Nerm mindenki természetesen. Albert konkrétan mikor utoljára bejött, egy papucsban sétált be élete egyik meghatározó szerződését aláírni (nem írta alá). Egyszerűen olyan közel lakott.
Ellenben a lényeg az volt, hogy nem mindegy: besétálok a melóhelyre / begurulok 10 utcát. Vagy másik városban is lehet élni, mit számít?
Napi két edzésnél annyit számít, hogy otthon ehetek kettő közt, és otthon lehetnek a kisgyerekeim is, ha vannak. Ha nem járnak bölcsibe, oviba. Aztán se reggel, se nap végén nem vezetek 1 órát, csak 10 percet. Nem maga a séta volt a lényeg. De nevethetsz rajta, nem gond. Csak deyell felvetette, lehet élni másik városban is. Lehet, de problémásabb. Ha választhatok, nem a problémásabbat választom.

Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 10 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 341 — capitaine du château de Vienne 1487
 www.neighborhoodscout.com/ca/oakland/crime/

A gyalog mennek haza, mèg mindig röhögök.... A hugi mily spórolós vót, de a gyalogot ő se vàllalta, de busz is kemèny elèggè.

Külömbe azèr nincs igazad Ulpi mer a SzentLajos-Baltimore-Wasington triàsz is bőven viszi a statokat. Inkàbb ott kotornèk, hogy kicsi, uncsi.

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 10 éve
az adózásra én sem akartam fogni, mert pl. McKenzie annyi fizetést ajánlott Veldheernek, hogy az adók levonása után is bőven több maradt volna neki, mint amit a Cardinals kínált neki, mégis oda ment. az edzőkkel az a helyzet, ahogy írod, Al Davis nem akarta megfizetni őket, amikor Gruden fizetésemelést kért a jó eredmények után, inkább eltradelte, így egyelőre nem vagyunk szimpatikusak a jobb edzők számára sem, idővel remélhetőleg változik. csak azzal nem értettem egyet, hogy Oakland egy nagy gettó, mert ahogy írtam van elit része is, illetve ennyi erővel legalább 10 NFL csapatnak otthont adó városra rá lehet ezt fogni, amelyek között vannak vonzó célpontok a free agentek számára. valószínűleg jövőre költözik a csapat egyébként is, Los Angeles mellett a Levi's Stadium bérlése merült, amíg az új Raiders stadion fel nem épül valahol a Bay Areában, utóbbit Goodell javasolta.deyell
Egy perc alatt kikerestem pár adatot. A bűnözés/fő USA városaiban elérhető (2012) friss adatokból:
Erőszakos bűncselekményekben szummázva második Oakland. Első Detroit.
Gyilkosság (+emberölés stb), hatodik. Első Detroit.
Nemi erőszak hatodik. Első Minneapolis (Viking terület).
Rablásokban első Oakland egyedül egyébként, de minden más köztörvényesben (betörés stb) Top 10es, amit megnéztem. Nem sorolom fel, a lényeg érthető. Mindenhol van bűnözés, de nem 10 város van az USAban.

Ez egyébként, úgy gondoltam közismert. Ahogy Detroitról is Bazzani írta kapásból. Mindenesetre nem a statisztika számít. Hanem a város rossz híre. Ettől még ott is a többség rendes ember. Ettől még szvsz számításba veszi nem egy játékos ezt a nem túl hízelgő tényt is.

több mint 10 éve
deyell Las Vegas Raiders 11 702
Edzőnek mondjuk sok edző azért nem akart menni Oaklandbe, mert Al Davis belenyúlt a draftokba, főleg első körben. De a felelősséget nem vállalta. Az maradt az edzőké. Illetve elherdálta a legjobb draftpickeket hasonlóképp.
Egy év után kirúgta aki nem tetszett. De legfőképp kirúgás után még mehettek bíróságra vagy panaszkodhattak a sajtónak. Mert az ígért pénzről kiderült, van valami apró betűs záradék, ami miatt mégsem annyi az annyi. Csakhogy legtöbb edző edzeni akar, nem pereskedni. Ez elmúlt, jönni fog edző, aki lát lehetőséget a csapatban. De ez része volt az elmúlt 10 év sikertelenségének.ulpianus
az adózásra én sem akartam fogni, mert pl. McKenzie annyi fizetést ajánlott Veldheernek, hogy az adók levonása után is bőven több maradt volna neki, mint amit a Cardinals kínált neki, mégis oda ment. az edzőkkel az a helyzet, ahogy írod, Al Davis nem akarta megfizetni őket, amikor Gruden fizetésemelést kért a jó eredmények után, inkább eltradelte, így egyelőre nem vagyunk szimpatikusak a jobb edzők számára sem, idővel remélhetőleg változik. csak azzal nem értettem egyet, hogy Oakland egy nagy gettó, mert ahogy írtam van elit része is, illetve ennyi erővel legalább 10 NFL csapatnak otthont adó városra rá lehet ezt fogni, amelyek között vannak vonzó célpontok a free agentek számára. valószínűleg jövőre költözik a csapat egyébként is, Los Angeles mellett a Levi's Stadium bérlése merült, amíg az új Raiders stadion fel nem épül valahol a Bay Areában, utóbbit Goodell javasolta.

choose life
több mint 10 éve
r.baggio Washington Commanders Army Black Knights 62 431 — no es importante
Top Selling NFL Jerseys

1. Johnny Manziel
2. Russell Wilson
3. Peyton Manning
4. Colin Kaepernick
5. Richard Sherman
6. Michael Sam
7. Tom Brady
8. Drew Brees
9. Aaron Rodgers
10. 12th Fan

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
egyébként miért kéne Oaklandben lakniuk? te nem lakhatsz Nagykovácsiban, ha Bp-n dolgozol? a Bay Areán belül számos élhető kisebb-nagyobb város van, amely közel van Oaklandhez (Alameda, Berkeley, Moraga), illetve a város dombos része is elitebb, és itt nem az elszigetelt lakóparkokra gondolok, google keresés után egy ilyet találtam Oaklandben, az is 10 otthonból áll, nem valószínű, hogy ott lakik bármelyik játékos is.deyell
Lehet persze bármi akármi. Lakhatok Sanghajban és dolgozhatok Vecsésen. Ki tiltja meg? De legyen.

Akkor ha választhatok, nem választok ilyen félmegoldást. Miért tenném, mikor más csapatot választva nem kell utazgatnom naponta, hanem hazagyalogolok. A pénzem megvan ugyanúgy. A meló is ugyanaz.
Ez nem ellenérv, csak egy lépéssel továbbmegyünk, de az ok ugyanaz marad. Lesz akinél ez számít, lesz akinél nem.
Más apróságokat direkt nem is írtam le, mert az már csak tényleg a játékosok egy töredékét érinti tipikusan.

több mint 10 éve
Gettó meg van máshol is, abból a játékos lófaszt se lát ha nem akar (már persze, ha nem akar).gaben
Tisztázzuk. Elit "márványgettónak" azt a részét neveztem Oaklandnek, ami el van kerítve a város többi szegény részétől a gazdagoknak, golfpályával meg mindennel.
Mert Oakland maga egy gettó háborús zóna, élhetetlen. Az országban ott az egyik legmagasabb a lakosság arányában gyilkosságok száma például (Detroit az első asszem).
Azonban van egy különbség. Máshol is van gettó, de itt a város maga az. És ezt nem tudod kikerülni. Láttam egy filmet, oaklandi rendőr mondta, hogy éjjel még ők sem mernek bemenni mindenhova. Ott bárkit lelőnek.

Csakhogy nem mindenki akar így élni. Mármint elszigetelve. És főleg nem akarja, hogy a gyerek így éljen. Ők nem fognak elszerződni Oaklandbe. Más el fog.ulpianus
mondok még helyeket, ahol maga a város gettó (nem teljesen igaz, mint ahogy Oaklandre sem, de elég nagy részük az, főleg a belvároshoz közel): Detroit, St. Louis, Baltimore, New Orleans, Atlanta, Cleveland, Washington, a bűnözés itt is magas, de ez mit bizonyít, ide sem akarnak jönni FA játékosok?

egyébként miért kéne Oaklandben lakniuk? te nem lakhatsz Nagykovácsiban, ha Bp-n dolgozol? a Bay Areán belül számos élhető kisebb-nagyobb város van, amely közel van Oaklandhez (Alameda, Berkeley, Moraga), illetve a város dombos része is elitebb, és itt nem az elszigetelt lakóparkokra gondolok, google keresés után egy ilyet találtam Oaklandben, az is 10 otthonból áll, nem valószínű, hogy ott lakik bármelyik játékos is.

choose life
több mint 10 éve
Raiders

Edzőnek mondjuk sok edző azért nem akart menni Oaklandbe, mert Al Davis belenyúlt a draftokba, főleg első körben. De a felelősséget nem vállalta. Az maradt az edzőké. Illetve elherdálta a legjobb draftpickeket hasonlóképp.
Egy év után kirúgta aki nem tetszett. De legfőképp kirúgás után még mehettek bíróságra vagy panaszkodhattak a sajtónak. Mert az ígért pénzről kiderült, van valami apró betűs záradék, ami miatt mégsem annyi az annyi. Csakhogy legtöbb edző edzeni akar, nem pereskedni. Ez elmúlt, jönni fog edző, aki lát lehetőséget a csapatban. De ez része volt az elmúlt 10 év sikertelenségének.

Ez megváltozik tehát hamar. Csak még tavaly és előtte lehetetlen lett volna értelmes munkát végezni a cap hell miatt. Ezért dicsértem McKenziet anno. Elvállalta pedig tudta (ő is, más is), hogy rövidtávon lehetetlen amit rá bíztak. Idén meglátjuk jó játékosállományba fektette-e a pénzét avagy nem. Idő kérdése, és minden csapat elindul felfelé. Jut ameddig jut.
Én arról beszéltem, hogy a cap emelés és az adó kettőse nem magyaráz meg mindent, amiért kerülik sokan a Raiderst. FElőlem aztán lehet kissebbíteni a tényeket. Ha valakit ez megnyugtat, vagy megint a Raiders elleni támadásnak véli, nyugodtan. De nem én tehetek róla, hogy ez így van. Kansas Cityben is van bűnözés, nem is kicsi. Ott is van gettó, és ott kemény arcok élnek. Ráadásul a a 60as 70es években odaköltözött az olasz maffia elitjének egy része. Akik Las Vegasből fölözték le a pénzt. Kansas City már elég messze volt, de még nem túl messze. És szép város, tetszett a digó főnököknek. Páran mai napig ott élnek. Bár ez más kategória, de létező dolog. De a játékosokat ez nem érinti. Ahogy gaben is írta, lekerülöd a gettót, a többi nem a te dolgod. Azonban Oakland más eset. Vannak normális részei, de az egyik legrosszabb város. Ettől még vannak játékosok, és nekik feleségeik, akik ezt számításba veszik. Én biztos megnézem mindig ha melót vállalok (Pesten) hogy van-e parkolóhely normális, ahol nem törik fel a kocsit, az ügyfél fog-e fizetni stb. Biztos vagyok benne, nem csak én vagyok ilyen.

több mint 10 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 341 — capitaine du château de Vienne 1487
 city-crime-statistics.findthebest.com

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 10 éve
Oakland egy borzalmas város, egyik legmagasabb arányú bűnözéssel, rengeteg szegénnyel, hiányos infrastruktúrával, sajnos. Erről lehetne mintázni a posztapokaliptikus filmek miliőjét. Szal nem akarja minden FA, hogy a gyereke ott nőjön fel. Van egy elit elzárt rész, de nem mindenki akar márványgettóban sem élni. Főleg ha dollármilliomos.
ulpianus
Ezt mintha Detroitról írtad volna.
Sajnos velünk kapcsolatban is olvastam olyat, hogy valaki a város miatt nem akart hozzánk igazolni (bár abban nem vagyok biztos, hogy a Lions volt e vagy a Pistons/Red Wings).
Mondjuk legalább a stadionhelyzet jobb.Bazzani
meg kb. bármelyik amerikai nagyvárosról le lehet ezt írni, sok helyen van az, hogy az urbánus részeken tombol a bűnözés, a külváros biztonságosabb, oda koncentrálódik az elit. Oaklandben szintúgy ez van, a rossz hír ellenére számos jó környék van a közelben, az Oakland Hills részen szoktak lakni a játékosok, illetve a közeli Alameda városban, egyik sem gated community. a Forbes 10 legveszélyesebb amerikai város listáján ugyanúgy ott van Oakland mellett Detroit, St. Louis, Atlanta, Baltimore, Cleveland, Buffalo vagy akár Chicago, amely megkapta a murder capital titulust (szlengben Chiraq), nem arról van szó, hogy azért nem jönnek ide szívesen játékosok, mert puttó a város, ez nagyon sok NFL franchise-nak otthont adó helyen így van. pár éve Ryan Clark mondta, hogy egy szabadügynök, akit ismer sem akar a Dolphinshoz igazolni - amikor még gyengék voltak - pedig annál jobb várost nehéz elképzelni adózás meg szórakozás szempontjából. a Raiders azért nem vonzó, mert gyenge a csapat, az edzők nem nevesek, szar a stadion, ezek a fő okok.

choose life
több mint 10 éve
Gettó meg van máshol is, abból a játékos lófaszt se lát ha nem akar (már persze, ha nem akar).gaben
Tisztázzuk. Elit "márványgettónak" azt a részét neveztem Oaklandnek, ami el van kerítve a város többi szegény részétől a gazdagoknak, golfpályával meg mindennel.
Mert Oakland maga egy gettó háborús zóna, élhetetlen. Az országban ott az egyik legmagasabb a lakosság arányában gyilkosságok száma például (Detroit az első asszem).
Azonban van egy különbség. Máshol is van gettó, de itt a város maga az. És ezt nem tudod kikerülni. Láttam egy filmet, oaklandi rendőr mondta, hogy éjjel még ők sem mernek bemenni mindenhova. Ott bárkit lelőnek.

Csakhogy nem mindenki akar így élni. Mármint elszigetelve. És főleg nem akarja, hogy a gyerek így éljen. Ők nem fognak elszerződni Oaklandbe. Más el fog.

több mint 10 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
Valamennyire biztosan faktor az adózás. Nem tudom melyik államban mik a ponto számok, csak hogy Florida a legjobb ilyen szempontból és belegondolva, hogy a Tampa és a Miami minden évben igazol legalább egy huszonmilliós játékost, azt nem lehet csak a jó idő meg a közeli rokonság számlájára írni. A Jaguars sem lógott ki a sorból Gene előtt.

De amúgy őszintén megkérdeznék egy tucatnyi random szabadügynököt, hogy ez őt mennyire foglalkoztatja. Az ügynök biztos elmondja, hogy a 20 millió az itt 18, amott 17.7, emitt meg 18.3. Csak azt nem tudom, hogy ez mennyire érdekli az alanyt.Höri
Sztem a ninersre pont ugyanazok az adószabályok vonatkoznak. Mégis övék az egyik legerősebb játékosállomány. A cap is ugyanakkora.ulpianus
oké, de a Niners hány játékost vitt oda a kezdőbe FA-ként? Dorsey-t, Betheát idén, meg a kicker Dawsont.
Ahmad Brooks 2007-ben ment oda, és akkor elég rosszak voltak.

több mint 10 éve
🤘 gaben 🤘 Chicago Bears Texas Longhorns 8 200 — Deion Sanders for president!
Oakland egy borzalmas város, egyik legmagasabb arányú bűnözéssel, rengeteg szegénnyel, hiányos infrastruktúrával, sajnos. Erről lehetne mintázni a posztapokaliptikus filmek miliőjét. Szal nem akarja minden FA, hogy a gyereke ott nőjön fel. Van egy elit elzárt rész, de nem mindenki akar márványgettóban sem élni. Főleg ha dollármilliomos.
ulpianus
Sajnos velünk kapcsolatban is olvastam olyat, hogy valaki a város miatt nem akart hozzánk igazolni (bár abban nem vagyok biztos, hogy a Lions volt e vagy a Pistons/Red Wings).
Mondjuk legalább a stadionhelyzet jobb.Bazzani
Elég összetett ez a kérdés, ha Oakland akkor ott van még a Warriors és a Athletics is. Elég szépen muzsikál mostanában mindkét csapat és hát nincsenek sokkal jobb helyzetben mint a Raiders. Talán hagyományok, szurkolók, eladhatóság terén is gyengébbek. Viszont mindkét csapatnál van valami ami nekünk sajnos már elment; vezető. Nem lehet így általánosítani térkép alapján. Kicsit összekapná magát a csapat akkor egyből lehetne stadionról tárgyalni. Gettó meg van máshol is, abból a játékos lófaszt se lát ha nem akar (már persze, ha nem akar).

" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 10 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 647 — Axel Foley
ulpianus
Mondjuk legalább a stadionhelyzet jobb.

több mint 10 éve
Valamennyire biztosan faktor az adózás. Nem tudom melyik államban mik a ponto számok, csak hogy Florida a legjobb ilyen szempontból és belegondolva, hogy a Tampa és a Miami minden évben igazol legalább egy huszonmilliós játékost, azt nem lehet csak a jó idő meg a közeli rokonság számlájára írni. A Jaguars sem lógott ki a sorból Gene előtt.

De amúgy őszintén megkérdeznék egy tucatnyi random szabadügynököt, hogy ez őt mennyire foglalkoztatja. Az ügynök biztos elmondja, hogy a 20 millió az itt 18, amott 17.7, emitt meg 18.3. Csak azt nem tudom, hogy ez mennyire érdekli az alanyt.Höri
Sztem a ninersre pont ugyanazok az adószabályok vonatkoznak. Mégis övék az egyik legerősebb játékosállomány. A cap is ugyanakkora.

több mint 10 éve
ha már ez a téma, érdemes elolvasni ezt a pár oldalas kis brosúrát is:

TAX INFORMATION FOR THE NFL ROOKIE
 www.prosportstax.com/Images/Attachments/rn4b61f78e0a858.pdf

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor

De amúgy őszintén megkérdeznék egy tucatnyi random szabadügynököt, hogy ez őt mennyire foglalkoztatja. Az ügynök biztos elmondja, hogy a 20 millió az itt 18, amott 17.7, emitt meg 18.3. Csak azt nem tudom, hogy ez mennyire érdekli az alanyt.

több mint 10 éve
Tegnap unatkozgatva meghallgattam Höriék szabad ügynök igazolásos podcastját, és szomorúan azt konstatáltam, hogy ez a cap emelés tulajdonképp ordas nagy kib@szás a gyengébb csapatokkal. (igen konkrétan az Oakland-re gondoltam) mert ugye végre kiszabadultunk a cap hellből és igazolhattunk volna tisztes UFA-kat, de nem tudtunk, mert a cap emelés miatt a sokkal erősebb rosterral rendelkező csapatok is be tudta vásárolni egy egy top free agentet.
Elvileg a cap-nek egy másodlagos funkciója pont ez lenne, hogy a draft mellett így is erősdjenek a gyengébb csapatok, hogy kiegyensúlyozottabb legyen a mezőny, de a cap emelés és a folyamatos szerződés módosítgatások ezt a funkciót gyakorlatilag annullálják. Nem elég, hogy amugy sem jönnek hozzánk szívesen, mert hogy gyengék vagyunk és hogy az adó mértéke is magasabb mint a legtöbb államban, de még ez is...nehéz így versenyezni...Pari
Nem kis csapatokkal történő kibaszás volt a cél az emeléssel. Nem is basztak ki velük így általánosságban. Mondjuk jobb lett volna, ha meghatározod, mit is értesz "kis csapat" alatt. Mert lehet mostanság nem sikeres csapat, vagy nem elit játékosállománnyal bíró csapat, vagy kevés pénzzel bíró csapat (bár a cap miatt ez nem feltétlen értelmezhető az általad írt összefüggésben. Mert ha van pénzük igazolni, csak másnak is van, akkor van pénzük). De mondjuk értem, a Raiders legyen a kis csapat, bármilyen konkrét értéket vagy szempontot értünk most ez alatt.

A kis csapatnak nem feltétlen van ám több elkölthető pénze. NFLben ilyen arányosság nem mutatható ki. Vannak jó csapatok, elfogadható cap helyzetben, és vannak/voltak szűkös lehetőségekkel megáldott gyenge csapatok. Egy idő után az elit játékosok természetesen kérik és kapják a lóvét, de ennyi. Ettől még lehet igazolni jól és rosszul is. Például tavaly a Raidersnek se pénze nem volt, se jó játékosállománya (egyik legrosszabb konkrétan). Attól hogy a cap hell kialakult, és semmi pénzük nem volt, nem lett elit csapat a Raiders sem. A cap hell a Radiers hibája, nem a ligáé. Másokra ugyanaz vonatkozott eddig is, mégsem lett cap hell. Gondolom érthető, hogy sztem miért nincs aránytalanság egy csapat rovására. És ha a liga a Raiders ezen problémáját nem oldja meg, nem mutogathatnak rájuk. A liga a saját vállalásait teljesíti. Ugyanis a pénzeket el kellett osztaniuk, ezt évekkel ezelőtt aláírta mindenki.
Egyébként a Raiders igazolt nem egy játékost. Mert volt pénze. Nem igaz, hogy a többi csapat felvásárolta őket, és nem maradt volna. Más kérdés, hogy mire mennek az Expendables válogatottal, akiket valóban szinte egytől egyig a saját volt csapatuk nem akart megtartani. Ennyiben igazad van, nem szereztek meg olyan játékost, aki a volt csapata mindenképp akart, de rálicitáltak, és nem bírta az anyacsapat. Ellenben ez így ebben a formában midig is ritka volt.

A Raiders is pontosan tudta, hogy lesz emelés. Nem volt pontos összeg, de a tény ismert volt. Két-három éve tény. Van aki e szerint építette a terveit. Nem mindenki, de van ilyen is.

Az adó
Még vannak okok amiért Oakland nem népszerű célpont. ÉS az adókérdés is sokkal összetettebb, mindegy.
Nemrégiben olvastam egy NFL sportorvos cikkét. Arról ír, hogy vannak szép öltözők és orvosi szobák az NFLben. Vannak jól felszereltek. És van a mindent alulmúló Raiders stadion orvosi szobája, ahol szinte semmi nincs, a világítás sem megfelelő, és minden rosszul van tervezve. Például a sérülteket a pályáról kocsin nemhogy bevinni nem lehet az ajtóig, de lépcsőkön, lépcsőfordulókon át kell cipelni szűk helyeken, ami egyrészt balesetveszélyes, másrészt időbe telik. Ezen lehetne változtatni. Ha már úgyis rossz az a szoba, tegyék máshová. Vagy építsék át amit kell. Vagy költözzenek el, van város, amelyik komolyan beszállna, vagy van megfelelő stadionja. Edzéslehetőségek és egyebek is számítanak egy sztárjátékosnak, nem konkrétan csak az orvosi szobáról beszélek, de kiváló példa.

Most igazolt a Chiefsbe Vance Walker a Raidersből. Nem is burkoltan, de arról beszélt, hogy jó csapat a Chiefs meg minden szokásos, és az öltözői hangulat jobb az biztos. Például mindenki mindenki beszélget vele, érdeklődik felőle napi szinten. Nem nagy dolgok, de megtörténnek. Ami főleg meglepte, a támadójátékosok is pont ugyanúgy, mint a védők. Ami eddig nem így volt (Atlantában sem, ott is játszott). Ez az edzők felelőssége, nem pénz vagy NFL kérdése.

A Raiders rossz városban van. Szegény csapat, ez tény.
Los Angeles sem oldana meg mindet, de a stadionproblémákat pédául igen. És sok játékosnak számít. Még soccerben is halottam sok oylat, hogy egy sztár nem írt alá egy csapathoz, mert az orvosi ellátás nem ütötte meg a nála elvárt szintet. Mindenesetre a nagy elköltözés már megtörtént anno, és voltak gondok L.A.ben is. Volt ott más csapat is, nem viccből léptek tovább. De hogy Raidershez miért nem mennek játékosok, annak szvsz legkevesebb köze a cap emelésének van, bár van benne logika, de több más fontosabb ok áll előtte.

több mint 10 éve
Kiegyensúlyozottabb, de nem feltétlen kiegyensúlyozott, mindent csak egy bizonyos szintig lehet kontrollálni. Az NFL-ben fontos a paritás sok szempontból, de ha egy csapat többet költ a határokon belül egy másiknál, jobban dolgozik, kedvezőbbek számára a gazdasági feltételek, akkor az ellen külösebben nincs mit tenni (vagyis a profiknál igen, lehet más városba költözni és/vagy új tulajjal próbálkozni).baggio
Ofc, csak ahogy a podcastban is utaltak ra, tobb eselyunk lehetett volna egy egy tisztes ufa-t megcsipni, ha a Denver, vagy a Pats nem szolhat bele a "licitbe".
Arra is kíváncsi lennék, hogy az államonkénti különböző adó terheket, egyszer nem fogják-e figyelembe venni a cap esetében és mondjuk diverzifikálni a cap-et, hogy pl. Arizonában csak 90m, Californiában 110m, érdekes ebbe bele gondolni...Pari
Ez ennél jóval összetettebb kérdés, de abban biztos vagyok, hogy ekkora különbségek nincsenek. Ráadásul az nfl ugye non-profit szervezetként "tax exempt" státuszban részesül, ami szintén bekavarhat. Ezt az NBA fizetési sapkájával kapcsolatban találtam, szerintem ide is magyarázatként szolgálhat:

Are teams really competing on a level playing field? Since the tax rate is different in the different states and Canada, don't the teams in a more "tax friendly" state have an advantage over the other teams?

Yes they do. For example, an offer from Orlando will provide a higher net income than the same offer from Los Angeles, because the player will play at least half his games in a state with no state income tax. But the advantage is not quite as large as you might expect, because most jurisdictions with NBA teams require visiting athletes to pay state income taxes (often called a "jock tax" ) for each "duty day" they spend there. There is not a universal definition for a duty day, but it is generally considered to be any day the player spends in a particular jurisdiction, including for preseason, regular season and postseason games. For example, if there are 170 duty days in a season and a player plays five of those duty days in a state with a jock tax, then the player will pay state income taxes in that state based on 5/170 of his income

---