New England Patriots
74 feliratkozó
több mint 9 éve
szóval Butler nem #1 CB... OKtwitter.com/MarkDanielsPJ/status/786929556947079168

"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 9 éve
Lol 😀Úristen ez most nagyon fájt nekem 😀
www.instagram.com/p/BLe8vmehmu5/
Wyatt
"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
több mint 9 éve
Bocsi az újabb offért, meg alap is volt, meg minden, de azért elfér itt

több mint 9 éve
Akkor én is utoljára.. 😉Lehet éppen kiemelni Malick trade-et, és mosolyogni rajta, de nem értik a lényeget..Olyan játékost aki után 10-20-30milliós dm keletkezik, nem tudunk megszerezni, sem az ellenértéket nem bírjuk adni, sem a fizuját nem bírjuk kinyögni, a sapka alá nem fogunk beférni, a fizu csökkentésbe meg értelemszerűen nem fog belemenni..Azt gondolod, hogy egy gyűrűért majd idejön..de nem jön..a pénzért játszanak, max majd pályafutásuk végén elmennek contender csapathoz olcsóbban..Ezért ironizáltam abban a postban amin megsértődtél, mert ezeknek az ég világon semmi alapja nincs, ez álomvilág.
kyobalu
A liga utolsó harmadában lévő, inkább vereségeket szenvedő, a hullámvasút rosszabbik felén tanyázó csapatoktól simán el tudok képzelni trade-et..Nem kell nagy névnek lennie.Itt elkezded azt mondani amit én is mondtam, olyan játékost tudunk megszerezni, aki olcsó, a saját csapatában peremember lett és nekünk pont ezen a poszton van szükségünk használható emberre, aki nem elitjátékos a posztján.Erre alátámasztva a mondandód bedobod Slay nevét, aki Malick kategória..majd hogy lehetne sorolni reggelig..de hát pont ez a kérdés, az a lista..mert mivel elszálltak a fizuk, baromi nehéz hozni olcsón bárkit..tomi-tomi szépen le is vezette ezt alább..se pickünk, se pénzünk nincs, ráadásul olyan nagyon kivágni se tudunk senkit és év közben nem nagyon hoztunk játékost..olyat pedig aki ez a kategória mint Jackson és Slay végképp nem..Talibnál a dm és az ár se volt egy kategória ezekkel, cs az hogy elit a posztján..Tehát olyan tardet szeretnél vizionálni, majd alátámasztani, amilyet soha nem léptünk meg szezon közben..és felsoroltál anno több nevet, akik offseasonben érkeztek..Erre megint tomi-tomira tudok utalni, aki tökéletes összefoglalta ezt a részt is.
Írtam több nevet nevet is..Valaki a nagy pénzes sztárra ugrik, valaki nem..
DE és CB poszton is elszálltak a fizuk....Vagy a Detroitból Darius Slay.. De lehetne sorolni reggelig..
kyobalu
És ugyanez van D-line vonalon is..Ngakoue, Sims, Quinton Dial, Kerry Hyder, Devin Taylor mind előre lépés lenne..Megint többnyire olyan nevek, akik nehezen mozdíthatóak számunkra, vagy az ellenértéket tekintve nem jelentenének akkora upgradet az egységnek
kyobalu
De ha nézzük BB utóbbi időben intézett trade-jeit (Hicks, Ayers) akkor a megszerzett emberek, számunkra ismeretlen szürke eminenciások voltak, akik a mi rendszerünkben nagyon jól tudtak működni és egy csapatrész teljesítményét jelentősen tudták emelni..Ha lesz idén trade, akkor valami hasonlót várok.Itt megint ugyanazt írod amit én írtam..hogy nagyjából milyen típusú játékosokat tudunk megszerezni. Viszont ehhez is kell szerencse, hogy az adott játékos éppen séma váltás, formahanyatlás, magatartásbeli probléma, lejáró szerződés miatt opció lehet nekünk olcsón. és itt mindig az olcsóságon van a hangsúly. És ha ezt írod be először, akkor erre nem lehet ironikusan reagálni, hiszen teljesen kézenfekvő és mindenki számára evidens. Ahogy azzal se lehet viccelődni, hogy egy adott egységet kritizálsz..bár nem lehet minden egység elit kategóriás..Azonban Slay,, M.Jackson az több mint vicces kategória..hiteltelenné teszi a hozzászólást,hozzászólót..
S bocsánatot kérek, hogy úgy gondolom, hogy idén a D-line-unk messze nem működik úgy, mint ahogy szeretném, szeretnénk. S emiatt is döcög olyan nyögve nyelősen a secondary.
kyobalu
Sajnálom h megsértődtél, nem volt célom megbántani, legalább generáltunk pár hozzászólást, amikből lett pár igazán hasznos is.
Részemről elengedtem ezt, nálam sokkal jobban és kedvesebben 😊 összefoglalták már a lényeget.
topin
Hál istennek gordon és tomi-tomi is össze tudja foglalni, néha moderátori higgadtsággal a lényeget. 😉
Az első megnyilvánulásomra reagáltál számomra egy kicsit bántóan, lekezelően. Nem vagyok cicafiú, érzékeny lelkivilágú srác. Csak ha nekem nem tetszik ahogy felém megnyilvánulnak, akkor arra megpróbálok értelmesen, higgadtan reflektálni..
Az ügy utoljára..
Mivel a külföldi sajtó, főleg Bostoni lapok is mertek foglalkozni a trade limit előtt a témával és volt újság, aki külön cikket is rendelt neki, így én is elgondolkodtam rajta..Nekem nem ördögnek való felvetés, hogy a liga alsó harmadában lévő, döglődő csapatoktól októberben szerezzünk jó képességű prospecteket, akik esetleg színt, minőséget vinnének a mi védelmi munkánkba. Ezekből a csapatokból emeltem ki több skill játékost, akik meghatározóak lehetnek a posztjukon. Ebben voltak nagy ásznak számító sztárok, és kevésbé nagy nevek is.Te egyből a nagy nevekre haraptál( Malick, Slay, Bethea), pedig többen voltak a kevésbé nagy sztárok. Szerinted a nagy sztárokra, húzó nevekre soha nem lenne pénz, megegyezésre esély..Lehet, s több, mint valószínű, hogy nagynevű, nagy szerződéssel rendelkező személyek kimozdítására csekély az esély. Mégis úgy gondolom, mint eddig is mindig, hogy, ha BB szeretne valakit a csapatában játszatni, mert úgy gondolja, hogy azzal előrébb tudja vinni a csapata minőségét és eredményességét akkor megoldja. Legyen az kis név, vagy nagy név.
DE én is megjegyeztem, hogy BB elmúlt években történt üzletei, cseréi alapján inkább egy kisebb nevű, szürke eminenciásnak számító, de jó képességű ember várható, ha egyáltalán lesz trade.
Ezt az egész gondolat foszlányt azért mertem megengedni magamnak, mert úgy gondolom - még akkor is, ha még csak október eleje van - , hogy a védelmünk passz elleni védekezése lényegesebb rosszabb, mint az elmúlt években. Gondok vannak a falban és gondok vannak hátul is, főleg CB poszton. Nincs nyomás az ellen irányítóin, zóna védekezésben pedig szenvednek a középszerű, vagy újonc cornereink.
Nem tudom, s valószínűleg egy szurker sem tudja, hogy mi a csapat terve azzal kapcsolatban, hogy ez javuljon.
Lehet, hogy a rendelkezésre álló alakulattal akarja megoldani a nagy főnök, lehet, hogy jönnek újak.
Senki se tudja, max BB és az edzői gárda..
Én úgy gondolom, hogy erősítés kellene a D-line-ba, és szívesen megnéznék valaki mást Ryan posztján, mert idén több,mint rosszul játszik.
Hogy ezt megoldja, meglépi e a csapat senki sem tudja..Lehet, hogy igen, lehet hogy nem. Lehet, hogy lesz trade, lehet, hogy nem.
Azért mert ezt leírom nem leszek hiteltelen!
Sem a hozzászólásom, sem én.
Max nem értünk egyet.
De bennem nincs harag..
Szeretek a fociról értekezni..Főleg olyanokkal, akik értenek is hozzá és szeretik.
Szerintem Te ilyen vagy! 😉
Peace!
Ward egy paraszt.. 😉
több mint 9 éve
Gondoltam, veletek is megosztom, milyen műkincset talál az ember a költözésnél 😀

több mint 9 éve
Lehet éppen kiemelni Malick trade-et, és mosolyogni rajta, de nem értik a lényeget..Olyan játékost aki után 10-20-30milliós dm keletkezik, nem tudunk megszerezni, sem az ellenértéket nem bírjuk adni, sem a fizuját nem bírjuk kinyögni, a sapka alá nem fogunk beférni, a fizu csökkentésbe meg értelemszerűen nem fog belemenni..Azt gondolod, hogy egy gyűrűért majd idejön..de nem jön..a pénzért játszanak, max majd pályafutásuk végén elmennek contender csapathoz olcsóbban..Ezért ironizáltam abban a postban amin megsértődtél, mert ezeknek az ég világon semmi alapja nincs, ez álomvilág.
kyobalu
A liga utolsó harmadában lévő, inkább vereségeket szenvedő, a hullámvasút rosszabbik felén tanyázó csapatoktól simán el tudok képzelni trade-et..Nem kell nagy névnek lennie.Itt elkezded azt mondani amit én is mondtam, olyan játékost tudunk megszerezni, aki olcsó, a saját csapatában peremember lett és nekünk pont ezen a poszton van szükségünk használható emberre, aki nem elitjátékos a posztján.Erre alátámasztva a mondandód bedobod Slay nevét, aki Malick kategória..majd hogy lehetne sorolni reggelig..de hát pont ez a kérdés, az a lista..mert mivel elszálltak a fizuk, baromi nehéz hozni olcsón bárkit..tomi-tomi szépen le is vezette ezt alább..se pickünk, se pénzünk nincs, ráadásul olyan nagyon kivágni se tudunk senkit és év közben nem nagyon hoztunk játékost..olyat pedig aki ez a kategória mint Jackson és Slay végképp nem..Talibnál a dm és az ár se volt egy kategória ezekkel, cs az hogy elit a posztján..Tehát olyan tardet szeretnél vizionálni, majd alátámasztani, amilyet soha nem léptünk meg szezon közben..és felsoroltál anno több nevet, akik offseasonben érkeztek..Erre megint tomi-tomira tudok utalni, aki tökéletes összefoglalta ezt a részt is.
Írtam több nevet nevet is..Valaki a nagy pénzes sztárra ugrik, valaki nem..
DE és CB poszton is elszálltak a fizuk....Vagy a Detroitból Darius Slay.. De lehetne sorolni reggelig..
kyobalu
És ugyanez van D-line vonalon is..Ngakoue, Sims, Quinton Dial, Kerry Hyder, Devin Taylor mind előre lépés lenne..Megint többnyire olyan nevek, akik nehezen mozdíthatóak számunkra, vagy az ellenértéket tekintve nem jelentenének akkora upgradet az egységnek
kyobalu
De ha nézzük BB utóbbi időben intézett trade-jeit (Hicks, Ayers) akkor a megszerzett emberek, számunkra ismeretlen szürke eminenciások voltak, akik a mi rendszerünkben nagyon jól tudtak működni és egy csapatrész teljesítményét jelentősen tudták emelni..Ha lesz idén trade, akkor valami hasonlót várok.Itt megint ugyanazt írod amit én írtam..hogy nagyjából milyen típusú játékosokat tudunk megszerezni. Viszont ehhez is kell szerencse, hogy az adott játékos éppen séma váltás, formahanyatlás, magatartásbeli probléma, lejáró szerződés miatt opció lehet nekünk olcsón. és itt mindig az olcsóságon van a hangsúly. És ha ezt írod be először, akkor erre nem lehet ironikusan reagálni, hiszen teljesen kézenfekvő és mindenki számára evidens. Ahogy azzal se lehet viccelődni, hogy egy adott egységet kritizálsz..bár nem lehet minden egység elit kategóriás..Azonban Slay,, M.Jackson az több mint vicces kategória..hiteltelenné teszi a hozzászólást,hozzászólót..
S bocsánatot kérek, hogy úgy gondolom, hogy idén a D-line-unk messze nem működik úgy, mint ahogy szeretném, szeretnénk. S emiatt is döcög olyan nyögve nyelősen a secondary.
kyobalu
Sajnálom h megsértődtél, nem volt célom megbántani, legalább generáltunk pár hozzászólást, amikből lett pár igazán hasznos is.
Részemről elengedtem ezt, nálam sokkal jobban és kedvesebben 😊 összefoglalták már a lényeget.
több mint 9 éve
kb. 190%-ban értek egyet.Sztem mindkettőtök mondanivalójában van igazság. Úgyy gondolom,hogy Burkus sem úgy értette,hogy a SB-n kívül más nem számít elismerendőnek és komoly eredménynek,csupán inkább arra gondolt,hogy amíg a csapatodban játszik egy GOAT + vsz minden idők legjobb edzője,adiig nem lehet más a célod mint megnyerni a SB-t. Azzal maximálisan egyetértek,hogy elképesztően komoly és egyedülálló munka 15 éven keresztül folyamatosan SB contender csapatot építeni. De nem hiszem hogy akár TB ,akár BB sikerként gondolna bármelyik szezonra,ahol nem sikerült nyerni,mert ennyire maximalisták és ennyire mindent megtesznek a győzelemért. Ha Ők nem érik be kevesebbel,akkor nekem mint egyszerű szurkolónak miért kellene kisebb célokat kitűzni. De mivel Ők is emberek és hibáznak és másik 31 csapat is uezt akarja,ez nem mindig jön össze. És ez nem is baj ,ez a sport lényege. Bennem pl a 2011-es SB vereség miatt abszolút nincs hiányérzet. Mindent megtettünk a győzelemért,nüanszokon múlt ahogy tomi is írta,van ilyen.OK, premisszának tökéletes "nem lehet más a célod mint megnyerni a SB-t". Három észrevétel ehhez.
kolok1972
1. Elméletileg mind a 32 csapat ezt vallja. Éves lebontásban reálisan 10-12 mondhatja, azzal a kiegészítéssel, hogy az év eleji tucatból év közben néhány kicserélődik.
2. Az elmúlt 15 idényben a Pats mindig benne volt a 10-12 "kiválasztott" csapat között. S mindössze háromszor kellett idény közben erről lemondani. (2002, 2008 és 2009) Csapatfejlesztési szempontból igen jó arány (nyugodtan ki lehet venni 2008-at, franchise QB ACL-re nincs sikert garantáló megoldás). Ne legyünk indokolatlanul szerények, soha a büdös életben még el nem ért teljesítmény.
3. Igen, minden valószínűség szerint BB is, TB is csalódott egy-egy gyűrű nélküli idény után. De ők azt is elfogadják - különben nem így viselkedtek volna 2001 óta - hogy az NFL-ben nincs 100%-os recept a végső győzelemre. Sőt, a major sportok közül itt van a legkisebb valószínűsége, hogy minden összejön éveken keresztül.
Szóval, azt hiányolom egy Pats szurkolótól - ha már megadatott nekünk ez a korszak - hogy ne csak egy-egy idényt tegyünk mérlegre, hanem próbáljuk meg egy kicsit távlatokba helyezni az elért eredményeket. S ha vagyunk annyira bátrak, hogy csapatépítési elvárásokat fogalmazunk meg, akkor azt tegyük minél megalapozottabban.
Távlatos gondolkodás például annak belátása, hogy az első három SB megnyerése példa nélküli az NFL történetében. Nincs még egy irányító, aki 10-0 mérleggel indított volna PO-ban. Az akkori cap modellel (tehetséges irányítód olcsósága miatt nagy szabadságfokkal használhatod a szigorúan korlátos erőforrásodat) azóta a legsikeresebb Hawks kettőből egyet, a Colts nulla SB-t nyert. S ezen már egyik sem tud javítani.
Ötször zsinórban konferencia döntőbe (legjobb négybe jutni) szinte példátlan. Ezt az öt évet elintézni annyival, hogy négyszer megbukott a csapat - ez is példátlan. Egy dolog, hogy mit gondolok idény elején. Miénk az a luxus (senki másé 15 éven keresztül!), hogy minden idény elején SB-t akarunk nyeretni a csapattal. S nem röhög ki érte senki! Másik dolog, hogy gyűrű nélküli idény után sikertelennek tartom (lehúzom a klotyón) az idény(eke)t.
Csapatépítési ötletek, itt és most idény közbeni cserék. Kiindulási pontként tudjuk, hogy az idény közbeni cserék mindig jelzik, hogy a tervezett folyamatban gebasz van. S valamelyik másik csapatnál szintén, ráadásul pont azon a területen, ami minket is érdekel. A 2011-es védelem legnagyobb gyengesége egy fizikális CB hiánya volt. BB bármennyire is hitt Ras-I képességeiben, akkor is üveg maradt. A másik oldalon Talib balhéiból elég lett Tampában; létrejöhetett a csere. Lesérült Chandler, Ayers rendszer idegenné vált a Titans-ben; ide vele. Levékonyodtunk DT poszton (Easley térdei), a Saints éppen átállt 3-4-re, jöhetett Hicks.
Bevonva a távlatos szemléletet. Az utóbbi évekkel ellentétben egész offseason-ban nem variált BB a kerettel. Egyáltalán nem. Kiválasztotta a 90 játékost, s velük nyomatta végig az egész felkészülést. Nem volt kukázgatás, nem volt csere-bere a roster végén. Ez szerintem egyértelműen jelzi, hogy az idei kiinduló keret - a lehetőségekhez és BB elvárásaihoz mérten - tökéletesen megfelelő. Ezek után már meglepő elvárás számomra, hogy gyerünk trade-elni.
Főleg, ha figyelembe veszem, hogy az elvárt cserék (akciók) már megtörténtek korábban. Volt, ami már tavasszal (Bennett, Hogan RFA tendere) és volt, ami a keretszűkítéskor (Mingo, Rowe). Ami egyben még azt is jelenti, hogy nincs BB birtokában a szokásosan adott ellenérték (4.-5. körös cetli).
Akkor tényleg jogos kérdésnek tűnik, hogy kit hoznánk ide és kit adnánk érte. Hozzunk CB-t. Miután van egy friss 2. körösünk (OK, pillanatnyilag ő most fogkefével súrolja az összes létező csempét a Gillette-ben), meg idény elején cseréltünk egyet. Csak azért, mert Ryan szar és Butler nem shutdown CB. De ha hozunk egy ilyet, akkor Butler tökéletes #2CB lesz. Hol van az eladó, megfizethető (árban és cap hitben) shutdown CB? Jason, az iker? Annyira Butler is shutdown, csak ő nem kerül 7 millióba. Grimes? A twitterhuszár feleségével??? Slay? A Lions lenyel 24 millió dead cap-et? Elképzelhető, csak akkor az árát nem tudom elképzelni.
(Nem mellesleg a Pats Def. nem használ dedikált #1 és #2CB-ket. Ha az ellenfél #1WR-e nagydarab, fizikális csávó, akkor kapja Ryan (S segítséggel), ha inkább mozgékonyabb, fineszes route futó, akkor Butler nyerte meg.)
Kéne DE, mert nincs pass rush. Az első három meccsen volt (kivéve a Phins elleni 2. félidőt, 20+ pontos vezetésnél). Az volt a fontos, hogy ne kapjon elég időt az ellenfél hosszú passz játékra. Azt is megszokhattuk, hogy dual threat irányítók ellen BB mindig fontosabbnak gondolja, hogy ne futkározzon, mint hogy ne passzoljon. A Browns ellen picit nagyobb veszélynek tűnt a 150 yard/meccses futás, mint a 3rd string újonc irányító. Most jön vissza Ninko, Flowers több időt hajlamos a back field-en tölteni, mint az ellenfél futója, lassan Mingo is megtanulja a playbook-ot.
(S mennyire hiányzik Chandler! Ha Pats szurkolóként tudod azt, hogy három kiváló védőnk szerződése jár le egyszerre, s ezek közül az egyik december végén hajnal háromkor egy szál alsó gatyában, full betépve beugrik a rendőrőrsre aziránt érdeklődve, hogy tulajdonképpen mi is a neve, akkor sejtheted, hogy neki elkezdték vágni a centijét.)
Adjuk Dolát.
Kétszer ment bele paycut-ba - nem cserél(het)ed el.
Összesen van négy WR a keretben - nem cseréled el.
Hét passzjátékba (NFL szinten) értelmesen bevonható játékosod van. Egy könyöksérült újonc, egy agyrázkódást éppen megúszó csapatnál újonc, egy lábműtéten átesett, ilyen-olyan okokból még punt return-re is használt Jules, egy combhajlítós Gronk, egy picit kifordult bokás Bennett, James White és az egész felkészülést PUP-on töltő Dola. (Felkészül Foster és Lewis.)
Tényleg Danny legyen a cserealap??
BB azt nyilatkozta (nem először egyébként), hogy neki október közepéig arról sincs fogalma, hogy milyen csapat van a kezében, mi október közepére tudjuk, hogy mi hiányzik a SB megnyeréséhez.
"Több szerénységet, elvtársak!"
tomi-tomi
több mint 9 éve
Hát a cap bevezetése óta eltelt időbe bele se fért volna még egy hasonló sikerszéria, mert azt kb. lefedte és lefoglalta BB/TB közös bostoni karrierje. 😊 Úgyhogy nincs igazán mihez hasonlítani, nem volt előtte meg utána.A trade-el kapcsolatban szóról szóra leírtad amit gondolok. Komolyabb trade-re jobb nem várni, mert az azt jelentené, hogy valahol valami igen nagy baj van (lesérül kb. mindenki egy adott poszton, stb,). A kisebb trade meg nem oszt nem szoroz SB aspiráció szempontjából. Novemberben nem lehet passrusht csinálni "külső forrás bevonással", ha addig nem volt. Azt olyankor már game plan-el, apróbb változtatásokkal lehet inkább elérni. (pl. több blitz, stb.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Amennyiben szegény Teddy-t tartjuk annyira franchise QB-nak, mint a 2008-as TB-t. 😊 Természetesen minden elismerésem a Vikings-é (nekem ők a legjobb csapat az 5. hét után).(nyugodtan ki lehet venni 2008-at, franchise QB ACL-re nincs sikert garantáló megoldás). Ne legyünk indokolatlanul szerények, soha a büdös életben még el nem ért teljesítmény.Na, szegény Vikingeknek nem sok esélyt adsz 😀
tomi-tomi
Igor
A mostani Vikings és a 2007-2008-as Pats koncepciója, filozófiája között nehéz lenne nagyobb különbséget kreálni.
Nem akartam még ennél is bőbeszédűbb lenni. Szerintem a FA és a szigorú cap bevezetése teljesen új korszakot nyitott, ha ilyen elemzésekre adjuk a fejünket. Ismét természetesen ez nem jelenti azt, hogy egy grammal is kevesebbet érne a 49ers (és/vagy a Cowboys) sikerszériája.
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 9 éve
(nyugodtan ki lehet venni 2008-at, franchise QB ACL-re nincs sikert garantáló megoldás). Ne legyünk indokolatlanul szerények, soha a büdös életben még el nem ért teljesítmény.Na, szegény Vikingeknek nem sok esélyt adsz 😀 meg azért a Frisco-dinasztiát se felejtsük.. amúgy az ezt követö fejtegetéssel már nagyrészt egyetértek.
tomi-tomi
Szerkesztette: Igor
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 9 éve
Sztem mindkettőtök mondanivalójában van igazság. Úgyy gondolom,hogy Burkus sem úgy értette,hogy a SB-n kívül más nem számít elismerendőnek és komoly eredménynek,csupán inkább arra gondolt,hogy amíg a csapatodban játszik egy GOAT + vsz minden idők legjobb edzője,adiig nem lehet más a célod mint megnyerni a SB-t. Azzal maximálisan egyetértek,hogy elképesztően komoly és egyedülálló munka 15 éven keresztül folyamatosan SB contender csapatot építeni. De nem hiszem hogy akár TB ,akár BB sikerként gondolna bármelyik szezonra,ahol nem sikerült nyerni,mert ennyire maximalisták és ennyire mindent megtesznek a győzelemért. Ha Ők nem érik be kevesebbel,akkor nekem mint egyszerű szurkolónak miért kellene kisebb célokat kitűzni. De mivel Ők is emberek és hibáznak és másik 31 csapat is uezt akarja,ez nem mindig jön össze. És ez nem is baj ,ez a sport lényege. Bennem pl a 2011-es SB vereség miatt abszolút nincs hiányérzet. Mindent megtettünk a győzelemért,nüanszokon múlt ahogy tomi is írta,van ilyen.OK, premisszának tökéletes "nem lehet más a célod mint megnyerni a SB-t". Három észrevétel ehhez.
kolok1972
1. Elméletileg mind a 32 csapat ezt vallja. Éves lebontásban reálisan 10-12 mondhatja, azzal a kiegészítéssel, hogy az év eleji tucatból év közben néhány kicserélődik.
2. Az elmúlt 15 idényben a Pats mindig benne volt a 10-12 "kiválasztott" csapat között. S mindössze háromszor kellett idény közben erről lemondani. (2002, 2008 és 2009) Csapatfejlesztési szempontból igen jó arány (nyugodtan ki lehet venni 2008-at, franchise QB ACL-re nincs sikert garantáló megoldás). Ne legyünk indokolatlanul szerények, soha a büdös életben még el nem ért teljesítmény.
3. Igen, minden valószínűség szerint BB is, TB is csalódott egy-egy gyűrű nélküli idény után. De ők azt is elfogadják - különben nem így viselkedtek volna 2001 óta - hogy az NFL-ben nincs 100%-os recept a végső győzelemre. Sőt, a major sportok közül itt van a legkisebb valószínűsége, hogy minden összejön éveken keresztül.
Szóval, azt hiányolom egy Pats szurkolótól - ha már megadatott nekünk ez a korszak - hogy ne csak egy-egy idényt tegyünk mérlegre, hanem próbáljuk meg egy kicsit távlatokba helyezni az elért eredményeket. S ha vagyunk annyira bátrak, hogy csapatépítési elvárásokat fogalmazunk meg, akkor azt tegyük minél megalapozottabban.
Távlatos gondolkodás például annak belátása, hogy az első három SB megnyerése példa nélküli az NFL történetében. Nincs még egy irányító, aki 10-0 mérleggel indított volna PO-ban. Az akkori cap modellel (tehetséges irányítód olcsósága miatt nagy szabadságfokkal használhatod a szigorúan korlátos erőforrásodat) azóta a legsikeresebb Hawks kettőből egyet, a Colts nulla SB-t nyert. S ezen már egyik sem tud javítani.
Ötször zsinórban konferencia döntőbe (legjobb négybe jutni) szinte példátlan. Ezt az öt évet elintézni annyival, hogy négyszer megbukott a csapat - ez is példátlan. Egy dolog, hogy mit gondolok idény elején. Miénk az a luxus (senki másé 15 éven keresztül!), hogy minden idény elején SB-t akarunk nyeretni a csapattal. S nem röhög ki érte senki! Másik dolog, hogy gyűrű nélküli idény után sikertelennek tartom (lehúzom a klotyón) az idény(eke)t.
Csapatépítési ötletek, itt és most idény közbeni cserék. Kiindulási pontként tudjuk, hogy az idény közbeni cserék mindig jelzik, hogy a tervezett folyamatban gebasz van. S valamelyik másik csapatnál szintén, ráadásul pont azon a területen, ami minket is érdekel. A 2011-es védelem legnagyobb gyengesége egy fizikális CB hiánya volt. BB bármennyire is hitt Ras-I képességeiben, akkor is üveg maradt. A másik oldalon Talib balhéiból elég lett Tampában; létrejöhetett a csere. Lesérült Chandler, Ayers rendszer idegenné vált a Titans-ben; ide vele. Levékonyodtunk DT poszton (Easley térdei), a Saints éppen átállt 3-4-re, jöhetett Hicks.
Bevonva a távlatos szemléletet. Az utóbbi évekkel ellentétben egész offseason-ban nem variált BB a kerettel. Egyáltalán nem. Kiválasztotta a 90 játékost, s velük nyomatta végig az egész felkészülést. Nem volt kukázgatás, nem volt csere-bere a roster végén. Ez szerintem egyértelműen jelzi, hogy az idei kiinduló keret - a lehetőségekhez és BB elvárásaihoz mérten - tökéletesen megfelelő. Ezek után már meglepő elvárás számomra, hogy gyerünk trade-elni.
Főleg, ha figyelembe veszem, hogy az elvárt cserék (akciók) már megtörténtek korábban. Volt, ami már tavasszal (Bennett, Hogan RFA tendere) és volt, ami a keretszűkítéskor (Mingo, Rowe). Ami egyben még azt is jelenti, hogy nincs BB birtokában a szokásosan adott ellenérték (4.-5. körös cetli).
Akkor tényleg jogos kérdésnek tűnik, hogy kit hoznánk ide és kit adnánk érte. Hozzunk CB-t. Miután van egy friss 2. körösünk (OK, pillanatnyilag ő most fogkefével súrolja az összes létező csempét a Gillette-ben), meg idény elején cseréltünk egyet. Csak azért, mert Ryan szar és Butler nem shutdown CB. De ha hozunk egy ilyet, akkor Butler tökéletes #2CB lesz. Hol van az eladó, megfizethető (árban és cap hitben) shutdown CB? Jason, az iker? Annyira Butler is shutdown, csak ő nem kerül 7 millióba. Grimes? A twitterhuszár feleségével??? Slay? A Lions lenyel 24 millió dead cap-et? Elképzelhető, csak akkor az árát nem tudom elképzelni.
(Nem mellesleg a Pats Def. nem használ dedikált #1 és #2CB-ket. Ha az ellenfél #1WR-e nagydarab, fizikális csávó, akkor kapja Ryan (S segítséggel), ha inkább mozgékonyabb, fineszes route futó, akkor Butler nyerte meg.)
Kéne DE, mert nincs pass rush. Az első három meccsen volt (kivéve a Phins elleni 2. félidőt, 20+ pontos vezetésnél). Az volt a fontos, hogy ne kapjon elég időt az ellenfél hosszú passz játékra. Azt is megszokhattuk, hogy dual threat irányítók ellen BB mindig fontosabbnak gondolja, hogy ne futkározzon, mint hogy ne passzoljon. A Browns ellen picit nagyobb veszélynek tűnt a 150 yard/meccses futás, mint a 3rd string újonc irányító. Most jön vissza Ninko, Flowers több időt hajlamos a back field-en tölteni, mint az ellenfél futója, lassan Mingo is megtanulja a playbook-ot.
(S mennyire hiányzik Chandler! Ha Pats szurkolóként tudod azt, hogy három kiváló védőnk szerződése jár le egyszerre, s ezek közül az egyik december végén hajnal háromkor egy szál alsó gatyában, full betépve beugrik a rendőrőrsre aziránt érdeklődve, hogy tulajdonképpen mi is a neve, akkor sejtheted, hogy neki elkezdték vágni a centijét.)
Adjuk Dolát.
Kétszer ment bele paycut-ba - nem cserél(het)ed el.
Összesen van négy WR a keretben - nem cseréled el.
Hét passzjátékba (NFL szinten) értelmesen bevonható játékosod van. Egy könyöksérült újonc, egy agyrázkódást éppen megúszó csapatnál újonc, egy lábműtéten átesett, ilyen-olyan okokból még punt return-re is használt Jules, egy combhajlítós Gronk, egy picit kifordult bokás Bennett, James White és az egész felkészülést PUP-on töltő Dola. (Felkészül Foster és Lewis.)
Tényleg Danny legyen a cserealap??
BB azt nyilatkozta (nem először egyébként), hogy neki október közepéig arról sincs fogalma, hogy milyen csapat van a kezében, mi október közepére tudjuk, hogy mi hiányzik a SB megnyeréséhez.
"Több szerénységet, elvtársak!"
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 9 éve
Sztem mindkettőtök mondanivalójában van igazság. Úgyy gondolom,hogy Burkus sem úgy értette,hogy a SB-n kívül más nem számít elismerendőnek és komoly eredménynek,csupán inkább arra gondolt,hogy amíg a csapatodban játszik egy GOAT + vsz minden idők legjobb edzője,adiig nem lehet más a célod mint megnyerni a SB-t. Azzal maximálisan egyetértek,hogy elképesztően komoly és egyedülálló munka 15 éven keresztül folyamatosan SB contender csapatot építeni. De nem hiszem hogy akár TB ,akár BB sikerként gondolna bármelyik szezonra,ahol nem sikerült nyerni,mert ennyire maximalisták és ennyire mindent megtesznek a győzelemért. Ha Ők nem érik be kevesebbel,akkor nekem mint egyszerű szurkolónak miért kellene kisebb célokat kitűzni. De mivel Ők is emberek és hibáznak és másik 31 csapat is uezt akarja,ez nem mindig jön össze. És ez nem is baj ,ez a sport lényege. Bennem pl a 2011-es SB vereség miatt abszolút nincs hiányérzet. Mindent megtettünk a győzelemért,nüanszokon múlt ahogy tomi is írta,van ilyen.Én azt nem értem, hogy tomi-tomi, topin és más hasonlóan gondolkodók megközelítésében, hogy hogyan lehet úgy szurkolni vagy sportolni, hogy a célod NEM a végső győzelem és kevesebbel is beéred. Sok éven át versenysportoltam (Magyarországon), kosaraztam. Egyszer nyertünk ifiben bajnokságot, de MINDEN SZEZONNAK úgy mentünk neki, hogy mi leszünk a bajnokok! Nem 2., 5. vagy 10., hanem mi győzünk a végén! Akkor is ezzel indultunk neki, amikor amúgy erre nem volt reális esély. És ha nem ezt lett volna a mentalitás, akkor az edzőnk szétrúgta volna a gatyánkat. A "helyezés is szép" meg a nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos" az amatőr sporthoz való amatőr hozzáállás. Egyetértek Veled, hogy kizárt, hogy Belichick vagy Brady elégedett lenne pld. egy PO részvétellel és divisional round vagy WC round kieséssel.
kolok1972
Igen, a versenysportban csak a siker - ha úgy tetszik a gyűrű - számít. Meg az aranyérem, esetleg az érmes helyezés az olimpián. Meg a világbajnoki cím. Meg a trófea a teniszversenyen. Meg hogy ki nyeri a világbajnoki címet a boxmeccsen. Arról beszélnek mai napig, hogy Magyarország elvesztette a berni döntőt. - megjegyzik, hogy milyen szép sikerei voltak az Aranycsapatnak, de az elvesztett döntőn van hangsúly. Arról beszélnek, hogy a kézilabdás lányok Sydneyben képesek voltak kilenc gól előnyről kikapni - nem arról, hogy eljutottak addig, ami pedig nagy eredmény volt. Hogy Tsonga képes a legjobb nyolc vagy négy közé kerülni bármelyik GS-en, azt a szakma nagyra értékeli, de a szurkolók legfeljebb tudomásul veszik. A sikerrel azonosul a szurkoló is - aki azért szurkoló, mert ha kikap a csapata, játékosa, akkor sem fordít hátat neki, de ettől még a sikerért szorít.
Az jó felvetésed volt, hogy mennyi lenne elég. Nyilván ha 15 éve mi nyernénk csak SB-t, unná mindenki. De én mégis minden évben azzal megyek neki a szezonnak, hogy na hátha idén újra megélem, hogy Belichick meg Brady magasba emeli a Lombardit. Gondolom, Ti is. Úgyhogy nem tudom azt mondani például, "hogy ha még kettőt nyernek, elég." Amúgy - szubjektíven - nekem a 2007-es SB vereség nagyon fájt mint szurkolónak, bíztam a sors elégtételében. Azzal, hogy 2014-ben megnyerték a 4. gyűrűt és Brady - aki nekem is egy "idol" - minden idők legeredményesebb QB-ja lett, megkaptam ezt a személyes elégtételt. De örülnék, ha Montanát megelőzve úgy vonulna vissza , hogy "undisputed" a legsikeresebb játékos az NFL történetében és lenne még egy ötödik is.
És ha majd jön a Garoppolo vagy Brissett vagy más fémjelezte korszak és egyszer BB is máshova szerződik/visszavonul és a csoportgyőzelem megszerzése annyira lesz reális mint most pld. a Miaminak, akkor is szurkolni fogok ugyanúgy, de akkor is abban fogok reménykedni, hogy csoda történik és csapat újra győz (mint ahogy 2001-ben is mindenki a Rams győzelmét várta).
A 2014-es SB-t kicsit másként látjuk, de annyi baj legyen. Fő, hogy megnyertük.
több mint 9 éve
Amendola maradjon.En ertem a mondanivalod, de rengeteg olyan nevet dobsz be kozben, ami a total nonszensz kategoria, most peldaul Slayt. Az ilyeneknel meg nem azert jegyzik meg, hogy ertelmetlen mert te irtad

több mint 9 éve
hawks meccset mindenképp megvárnám, hogyan muzsikál ez a Gronk-Bennett-Jules-Dola-Hogan(+ Mitchell, White) elkapó sor egy elit D# ellenaddigra meg már rég lejár a trade időszak, most semmiképpen sem bontanám meg ezt az egységet

"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 9 éve
Elvetemült cserealap: Danny Amendola?Igen..Fontos 3& akárhány esetekben! Szinte mindent elkap, ha mások szarban vannak.. Julian mellől el nem mozdítanám! De ez csak az én véleményem.. 😉
NB2
Ward egy paraszt.. 😉
több mint 9 éve
Elvetemült cserealap: Danny Amendola?
több mint 9 éve
A nyúl esete..Ha van rajta sapka, ha nincs rajta sapka. 😀Akkor küldeném ezt a számot kyobalunak. Biztos, hogy szereti, hisz róla szól.Ha kyobalu mindenképpen jaguár védőt szeretne, nos Michael Bennettet el tudjátok vinni. Na nem a Seahawks védőt, hanem a mi másodéves DT-nket. Ex-Ohio State playa, tehát Urban Meyer iskola. BB szereti az ilyeneket. És filléreket keres. 😊akkor az lenne a baj, hogy ezért a fickóért kidobtunk egy picket jövőre😊
iktriad
topin
www.youtube.com/watch?v=86mcFm2-rxE
iktriad
Lehet éppen kiemelni Malick trade-et, és mosolyogni rajta, de nem értik a lényeget..
A liga utolsó harmadában lévő, inkább vereségeket szenvedő, a hullámvasút rosszabbik felén tanyázó csapatoktól simán el tudok képzelni trade-et..Nem kell nagy névnek lennie. Írtam több nevet nevet is..Valaki a nagy pénzes sztárra ugrik, valaki nem..
DE és CB poszton is elszálltak a fizuk..CB ügyben Gordon említette Vernert..Ő se jönne olcsón..De ott van a csapatban náluk Grimes, vagy McDougald..Mindhárman jó játékosok..Vagy a Detroitból Darius Slay.. De lehetne sorolni reggelig..
És ugyanez van D-line vonalon is..Ngakoue, Sims, Quinton Dial, Kerry Hyder, Devin Taylor mind előre lépés lenne..
De ha nézzük BB utóbbi időben intézett trade-jeit (Hicks, Ayers) akkor a megszerzett emberek, számunkra ismeretlen szürke eminenciások voltak, akik a mi rendszerünkben nagyon jól tudtak működni és egy csapatrész teljesítményét jelentősen tudták emelni..Ha lesz idén trade, akkor valami hasonlót várok.
S teljesen egyetértek gordonnal abban is, hogy elnézve az elmúlt évek D# draftjait, lehet, hogy jobban járnánk sokszor egy trade-el, mint reménykeltő újoncok beépítésével..Mert D vonalon az elmúlt időben inkább besülések vannak, mint sikerek..
Béke mindenkinek! 😉
Ward egy paraszt.. 😉
több mint 9 éve
Sztem mindkettőtök mondanivalójában van igazság. Úgyy gondolom,hogy Burkus sem úgy értette,hogy a SB-n kívül más nem számít elismerendőnek és komoly eredménynek,csupán inkább arra gondolt,hogy amíg a csapatodban játszik egy GOAT + vsz minden idők legjobb edzője,adiig nem lehet más a célod mint megnyerni a SB-t. Azzal maximálisan egyetértek,hogy elképesztően komoly és egyedülálló munka 15 éven keresztül folyamatosan SB contender csapatot építeni. De nem hiszem hogy akár TB ,akár BB sikerként gondolna bármelyik szezonra,ahol nem sikerült nyerni,mert ennyire maximalisták és ennyire mindent megtesznek a győzelemért. Ha Ők nem érik be kevesebbel,akkor nekem mint egyszerű szurkolónak miért kellene kisebb célokat kitűzni. De mivel Ők is emberek és hibáznak és másik 31 csapat is uezt akarja,ez nem mindig jön össze. És ez nem is baj ,ez a sport lényege. Bennem pl a 2011-es SB vereség miatt abszolút nincs hiányérzet. Mindent megtettünk a győzelemért,nüanszokon múlt ahogy tomi is írta,van ilyen.
Szerkesztette: kolok1972
Nem igazam van, hanem véleményem. Mint itt mindenkinek.
több mint 9 éve
a Postások elleni meccset (bravo Flacco!) vagy SB-t is a D húzta be. Én Brownert kifejezetten szerettem a sok sárga zászló ellenére is, mert a harmadik szerelése után az akit fogott, többet foglalkozott azzal, hogy elkerülje a szerelést mint a labdával... Én egy 2014-es védelemről álmodozom.Azért ügyeljünk a részletekre! A 2014-es védelem a PO-ban mindent csinált, csak éppen nem húzott be meccset. Flacco-nak karrier PO meccset engedett, pedig Joe nem volt piskóta a saját SB run-juk alkalmával.
Az O-ban idén simán benne van a jelen állás szerint egy SB menetelés, de ehhez jobb D kellene az én laikus véleményem szerint.
Burkus
Mindkét SB vereség alkalmával 20 pont alatt tartotta a védelem a Giants támadóit - nem hozták a kötelezőt, míg a 31 és a 24 engedett ponttal behúzták a győzelmeket?!??
SB-t két módon ért véget, miután TB mindig hozta a támadók utolsó drive-ját; mindig vezettünk az utolsó percekben.
1. Ha Brady-re jutott az utolsó lövés, akkor ezzel nyertünk is (Rams, Panthers).
2. Ha a védelemnek meg kellett védenie az előnyt. Négyből kettőt tudott lezárni INT-tel (Eagles, Hawks), egyszer Samuel kezében volt az INT (2007), egyszer Chung késett tizedmásodpercet (2011).
Csak a gyűrű számít?? S még mennyi lenne elég?
Tekintsünk el attól, hogy ez mennyire tűnik szinte minden más csapat szurkolói szemében pökhendi hozzáállásnak. (Szerintem nagyon/teljesen.) De ezzel a saját kedvenc csapatod játékosainak például kilenc éves erőfeszítését dobod a kukába. Meg azt a rengeteg élményt, amit 2005-tól 2013-ig kaptál ettől a csapattól.
Nem tudom már, hogyan lehetne érzékeltetni, hogy a profi sportok egyik legkiegyenlítettebb területén mekkora teljesítmény 15 évig win now üzemmódban működni. Mert ez a nagy különbség, egy évre összerakni egy szuper csapatot, három-négy évre felépíteni egy contender csapatot, vagy folyamatosan fejleszteni, formálni 15 éven keresztül egy állandóan SB esélyes csapatot.
Btw az utóbbi évek egyetlen érdemi idény közbeni cseréje (Talib) megközelítésed alapján totál kudarc volt. 2012-ben és 2013-ban is kipicsáztak minket a konferencia döntőben, még csak SB-ba se jutottunk, nemhogy gyűrű lett volna!
több mint 9 éve
.Én se örülök neki ha kiesünk..létezik ilyen szurkoló amúgy? Én csak elfogadom azt a tényt, hogy 31 másik csapat is arra az egy kupára hajt, különböző roster menedzselési elvek szerint és ez alapján előfordul olyan párosítás a rájátszásban, ahol egy a mi gyenge pontunkat dominálni tudó alakulat ellen elvérzünk..ahogy ellenünk meg elvérzik mindenki, kivéve a Giants 😊
Úgyhogy én egy minden évben rájátszásba jutásnak, majd rögtön kiesésnek nem tudnék úgy örülni mint Te.
Burkus
Ettől hogy a mi kevésbé frekventált csapategységünket, dominálja és ezzel megnyeri a meccset az ellenfél, még nem jártunk rossz úton..ezt mutatja a 6sb 4 win és ezer Főcsoportdöntő..csupán azt jelenti, hogy azon az adott meccsen ez jobban kiütközött..Elfogadom, hogy nem lehet tökéletes roster, ahol minden csapatrész közel van a tökéleteshez, mert ilyen nincs..kivéve ha Malick Jackson, JJ.Watt és Talib aláír hozzánk most azonnal ingyen és bérmentve 😊.
több mint 9 éve
Elnézve az utóbbi évek draftjait jobban járnánk ha tradelnénk😁Én is Vernert tudnám elképzelni vagy még az jutott eszembe, hogy tavaly a deadline előtt sokáig egyezkedtünk a Titansszel Jason McCourtyval kapcsolatban és már-már úgy nézett ki, hogy összejön a trade, aztán a Titans meggondolta magát. Nem lennék meglepve ha BB idén is megpróbálná megszerezni.
Btw nem kell itt elit játékosokra gondolni..tavaly bevált Hicks és előtte Ayers is. De ha már cb t akartok akkor Verner tampából elférne azért.
Rossz álmaimban vizionálok egy lb tradet és HT IR-t... Nem egészséges a srác az látszik.
gordon
több mint 9 éve
Ez egy régi vitánk és ebben mi sosem fogunk egyetérteni. 😊 Engem nem érdekel a tizenvalahány AFC East győzelem, a sok rájátszás győzelem, hogy BB meg Brady a legsikeresebb duett és a többi, a meccsek üresjáratait kitöltő bullshit.is Nagyon örülök neki és kész, de nincs mit kezdeni vele. A győzelem érdekel, hogy ki nyeri meg a SB-t. A SB vesztese a földön ül és el van keseredve, hogy veszített, nem triumfál, hogy eljutott addig. Ahogy mindenhol így van, senkit nem érdekel egy 8. hely a VB-n vagy egy legjobb 8 közé jutás egy GS-tornán. "Brady, aki játszott 6 SB-t és abból 4-et meg is nyert." - ezt emlegeti mindenki, amikor minden idők legjobb irányítójának mondják.Nálunk mindig ott ér véget a dal már lassan 10 éve - általában AFC csoportdöntőben vagy SB-ban az igaz! -Mondj még egy ilyen csapatot! Azt azért ne várjuk el, hogy még ennél is sikeresebbek legyünk..ez nem gurulós foci, hogy évtizedekre bebetonozzák a helyüket csapatok..Nézzük meg az elmúlt évek győzteseit, döntőseit..még a PO-ba sem sikerült a legtöbbnek stabilan bejutni..nem hogy 15 éve kb bérelt helyünk van..hát néha "leolvadunk" vagy dominálnak csapategységet velünk szemben, de hát ez bőven benne van..Nem lehetünk tökéletes roster minden évben..ezért van a cap space, ettől működik a rendszer..Nálunk ez így van felépítve most, ha nem lesz TB meg Gronk, majd jut másik posztra szupersztár.
Burkus
topin
Úgyhogy én egy minden évben rájátszásba jutásnak, majd rögtön kiesésnek nem tudnék úgy örülni mint Te. (Ahogy Dalton és a Cincy csinálja most már évek óta) Én újabb Lombardit szeretnék látni a Gillette múzeumában, addig, amíg Brady így tud játszani. (Merthogy mi a különbség Brady és a többi irányítónk között, azt a Browns meccs vs. többi meccs jól mutatta.) Nyilván fontos a jövő és ennek a gondos tervezésnek is köszönhető a 15 éves konstans magasszintű teljesítmény, de addig kellene feltenni az i-re azt a bizonyost, ameddig az X-faktor - Brady - van. (Utána meg Wentz-et vagy Luckot kellene idecsábítani... 😊 )
több mint 9 éve
Nálunk mindig ott ér véget a dal már lassan 10 éve - általában AFC csoportdöntőben vagy SB-ban az igaz! -Azért, ha Browns, Jax, Rams, Bucs -tetszőlegesen írhatnék még vagy 10 csapatot- fan lennék, lehet nem tünne szimpatikusabbnak a Pats egy ilyen komment után.
Burkus
több mint 9 éve
Elnézve az utóbbi évek draftjait jobban járnánk ha tradelnénk😁Btw nem kell itt elit játékosokra gondolni..tavaly bevált Hicks és előtte Ayers is. De ha már cb t akartok akkor Verner tampából elférne azért.
Rossz álmaimban vizionálok egy lb tradet és HT IR-t... Nem egészséges a srác az látszik.