New England Patriots

74 feliratkozó

több mint 11 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 132 — #NoStress
De akkor fordítsuk meg ezt az egész vitát. Miből gondolod, hogy idegenben legalább akkora esélyünk van nyerni, mint otthon? (Persze, ha azt gondolod, hogy 0% esélyünk van PO meccset nyerni, akkor ez a felvetésed megállja a helyét, de ez esetben is jelezd kérlek)ervinator
Ez valóban egy jó kérdés.
Abból, hogy amit a home field hozzátesz egy alapkiemenetel valószínűségéhez (vagyis az a hit, hogy otthon nagyobb esély van győzni), azt kiegyenlíti az idegenbeli meccsekre jellemző koncentráltság, mentális plusz (a hit a maximális teljesítmény ledásában).
És hozhatom a Giants, Steelers, Ravens példákat, amelyek csak példák, de jelzik, hogy ugyanannyira előny tud lenni a home field, mint ha utazni kell, ergo, tök mindegy hol van a meccs, mondhatni kiöli egymást a két összetevő.
Tehát ha úgy kérdeznéd, hogy inkább idegenben vagy otthon játszunk mondjuk a Steelerssel, azt mondanám: mindegy. Nyerjünk.

Hazai palyan sokkal jobb a merlegunk. Mind alapszakasz mind playoff szerint. Ennyi. Adatokat kaptal mar. Plusz en igy gondolom. Ez az en meglatasom. Ha neked nem racionalis nem gond.Demecs
Nem valóban, de ez egy fórum, reméltem, hogy az "én így gondolom"-nál egzaktabb munícióval rendelkezel felvetésed alátámasztására. De ha nem, hát nem, valóban nem baj.

A helyes következtetés az lenne: A statisztikám(??? - összeeszkábált adathalmazom) szart sem ér.tomi-tomi
A helyes következtetés az, hogy: ahogy az én összeeszkábált adathalmazom nem ér szart se egy PO-meccs kimenetelének kikalkulálásakor, úgy semmilyen statisztika, vagy összeeszkábált adathalmaz nem ér szart se, ugyanúgy nem lehet belőle valószínűsíteni a következő kimenetelt.
Lásd pl. Brady első 10 meccse alapján valószínűsíthetted, hogy megnyeri a 11-et is a Denver ellen, aztán pedig nem. Vagy 13 PO meccsből, mikor megnyert 12-t valószínűsíthetted, hogy hozza a 14-et, de a Colts ellen mégse.
Szóval készíthetsz helyes, meg méghelyesebb és akár tökéletes statisztikákat, de prognózishoz focipályán szart se ér.
És ezt te is ugyanolyan jól tudod, mint én.

több mint 11 éve
Wyatt New England Patriots 26 306
Gronko túl alacsony! Nem amúgy, egész korrekt kis lista, nálam Watt, Gronko holtverseny lenne talán, de Rodgers is marha jó, szal abszolút nem rossz ez így sem
https://static.www.nfl.com/image/private/t_editorial_landscape_12_desktop/league/xnyz6hlt4tc0copjhohi
Aaron Rodgers leads list of top 10 MVP candidates
Aaron Rodgers leads Chris Wesseling's list of the top 10 candidates for Most Valuable Player. Find out where all-around weapon J.J. Watt and his four touchdowns rank among the league's best so far.

Ez jobb 😀 RGIII beiratkozott BB-hez
https://static.www.nfl.com/image/private/t_editorial_landscape_12_desktop/league/vswjaptwwy1qh3n6d8gd
Robert Griffin III: 'We're focused on San Francisco'
Robert Griffin III channeled his inner Bill Belichick when he faced reporters for the first time since Sunday's ugly loss to the Bucs. The Redskins QB made it clear he wasn't looking for more controversy.

több mint 11 éve
Burkus New England Patriots Alabama Crimson Tide 6 479 — Küzdve küzdj és bízva bízzál...
Én biztos vagyok abban, hogy Mayo egy Wilfork féle paycut-al egybekötött bonuszokkal telerakott új szerződést kap majd.gordon
Ebben én is. Csak fogadja is el!😊tomi-tomi
Gondolom jön majd a szokásos menetrend: Wilfork nyavajog a Twitteren, Mayo durcázik, névtábla leszerelés, BB enged, Mayo aláír és mindenki boldog 😀gordon
Hát Mankinsnél meg BigSeynél is ezt gondoltuk...
több mint 11 éve
gordon New England Patriots Auburn Tigers 4 597 — JAFL Tampa GM
Én biztos vagyok abban, hogy Mayo egy Wilfork féle paycut-al egybekötött bonuszokkal telerakott új szerződést kap majd.gordon
Ebben én is. Csak fogadja is el!😊tomi-tomi
Gondolom jön majd a szokásos menetrend: Wilfork nyavajog a Twitteren, Mayo durcázik, névtábla leszerelés, BB enged, Mayo aláír és mindenki boldog 😀
több mint 11 éve
Burkus New England Patriots Alabama Crimson Tide 6 479 — Küzdve küzdj és bízva bízzál...
Pont hogy szart se ér a statisztika.
De ezért kérdezem: miért jobbak az esélyeink végig itthon?
Mondj valami konkrétumot, vagy egzakt dolgot, hisz a statisztika nem támasztja alá.
Akkor honnan jött az ötlet, hogy jobb végig a home field?Sobri Jóska
😊
 hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1gyvez%C3%A9relt_gondolkod%C3%A1sbaggio
Kívülről így tűnik.
Csak érdekelt, hogy mire alapozza ezt:
"Persze, de azért nem mindegy, hogy hozzánk jönnek vagy mi megyünk. Ha hozzánk jönnek, akkor jobbak az esélyeink."
Reméltem, hogy van valami egzakt infó, amiről nem tudok, és ami alátámasztja.Sobri Jóska
Éppen múltkor jutott eszembe szegény Sobri, hogy milyen ínséges hetei vannak. Merthogy a szeptemberi gyenge szereplés kellő mennyiségű étket szolgáltatott a Bradyvel kapcsolatos mantrázáshoz. 😊 (Bár a Tebow-vonalat hiányolom.) De ezekben a hetekben ha érheti is kifogás TB játékát - mint a legutóbbi meccsen - a "TB kiégett, haladéktalanul új QB-t a csapat élére" dumának nincs helye. De látom, azért megpróbál valahol fogást találni...Burkus
Mindenkit megkövetek, hogy kiengedtem egy meggondolatlan megjegyzéssel a szellemet a palackból.
több mint 11 éve
tomi-tomi 5 058 — Patriots fan
Ebben én is. Csak fogadja is el!😊

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 11 éve
gordon New England Patriots Auburn Tigers 4 597 — JAFL Tampa GM
Tavaly azt pedzegették nála, hogy fogyni látszik. A szezon közepétől kezdve folyamatosan zöld értékeket kapott a PFF-től, de akkor még sokat fikázták, mert lemaradt egy villám RB-ről a végén. Most már valahogy a többség is jobbra értékeliWyatt
Szerintem végre megtalálták az ideális súlyát - megmaradt a kellő ereje a szerelésekhez, blokkleválásokhoz és most már kellően fürge RB-ek, TE-ek levédekezéséhez. (Colts ellen egyszer még Hilton is jutott neki és nem volt elveszve.)

Egyértelműen teljesen érti a rendszert és gond nélkül tudja most már be- és áthívni a játékokat a csapattársainak. S közben a saját feladatáról sem felejtkezik el. (Tavaly ezen a területen még tiszta görcs volt.) Mentálisan rengeteget fejlődött, nem egyszer emlegetik most már, hogy ez a védelem már nem Mayo-é, hanem az övé.

(Remélem, Mayo-val meg tudnak egyezni, a FO részéről biztos elvárás lesz egy átstrukturálás.)tomi-tomi
Tavaly kb a PO-ra érte el az ideális súlyát, izmot pakoltunk rá aztán elkezdtük szálkásítani ezt olvastam valahol. Nem volt meg a megfelelő izomtömege.Vezérnek hoztuk, Alabamában is ő volt a védelem vezére, sokan Ray Lewis-hoz hasonlították.
Én biztos vagyok abban, hogy Mayo egy Wilfork féle paycut-al egybekötött bonuszokkal telerakott új szerződést kap majd.
több mint 11 éve
Tavaly azt pedzegették nála, hogy fogyni látszik. A szezon közepétől kezdve folyamatosan zöld értékeket kapott a PFF-től, de akkor még sokat fikázták, mert lemaradt egy villám RB-ről a végén. Most már valahogy a többség is jobbra értékeliWyatt
Szerintem végre megtalálták az ideális súlyát - megmaradt a kellő ereje a szerelésekhez, blokkleválásokhoz és most már kellően fürge RB-ek, TE-ek levédekezéséhez. (Colts ellen egyszer még Hilton is jutott neki és nem volt elveszve.)

Egyértelműen teljesen érti a rendszert és gond nélkül tudja most már be- és áthívni a játékokat a csapattársainak. S közben a saját feladatáról sem felejtkezik el. (Tavaly ezen a területen még tiszta görcs volt.) Mentálisan rengeteget fejlődött, nem egyszer emlegetik most már, hogy ez a védelem már nem Mayo-é, hanem az övé.

(Remélem, Mayo-val meg tudnak egyezni, a FO részéről biztos elvárás lesz egy átstrukturálás.)

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 11 éve
Wyatt New England Patriots 26 306
Tavaly azt pedzegették nála, hogy fogyni látszik. A szezon közepétől kezdve folyamatosan zöld értékeket kapott a PFF-től, de akkor még sokat fikázták, mert lemaradt egy villám RB-ről a végén. Most már valahogy a többség is jobbra értékeli

több mint 11 éve
Minitron New England Patriots 1 057 — centerice-on Gronk84 nick alatt futok
Mintha valaki mondta volna itt a topic-ban még anno, hogy Magastoronyból egyszer bizony még vitéz LB lesz 😊

több mint 11 éve
Demecs New England Patriots 645
Most lattam, hogy a sport tv kozvetiti a packers elleni meccset.

több mint 11 éve
DeX New England Patriots 294 — WR
Hogy az értelmetlen vita helyett legyen másról is szó: Valaki hozzáértő elmagyarázhatná, hogy Hightower mitől lett hirtelen ennyire jó? Más a szerepköre, feladata? Vagy csak jobban hajtja végre a dolgokat? Jobban ott van fejben? Ha véletlenül van valami ezzel kapcsolatos cikk akkor azt is linkelhetitek.tamasboldizsar
Úgy gondolom, mindhárom általad említett dolog van a háttérben. Rettentő sokat javult a srác, nem az a tönk ami tavaly, és előtte volt. El kell sajna -eléggé korai igaz de- gondolkozni, hogy Mayo belefér-e jövőre a keretbe akkora fizuval, illetve, ha HT, Collins illetve Casillas beválik... Bár nekem az egyik legkedvesebb játékosom Mayo, nagyon bánnám ha elmenne.

több mint 11 éve
tamasboldizsar New England Patriots 270
Hogy az értelmetlen vita helyett legyen másról is szó: Valaki hozzáértő elmagyarázhatná, hogy Hightower mitől lett hirtelen ennyire jó? Más a szerepköre, feladata? Vagy csak jobban hajtja végre a dolgokat? Jobban ott van fejben? Ha véletlenül van valami ezzel kapcsolatos cikk akkor azt is linkelhetitek.
több mint 11 éve
Nem érdekes, hanem kellően kicsi mintából bármit ki lehet variálni, ahogy kellően sok adatot pedig bárhogy lehet csoportosítani.
Ergo szart sem ér.Sobri Jóska
Valóban. Ha egy játéknak nem tartjuk be a szabályait, akkor az a játék szert sem ér. Kellően kicsi mintából nem készítünk statisztikát, illetve nem csoportosítunk bárhogy adatokat. Tehát azt mondod, hogy a statisztika azért szar, mert vannak olyanok, akik nem tartják be a szabályait. (Mondjuk, ahogy Te elővezetted a Pats PO szereplését, az tipikus példája volt a ténylegesen szart sem érő "statisztika" készítésének.)

Valamint arra is megfelel, hogy általa rákérdezzek, hogy ugyan miért lennének jobbak az esélyeink végig home fielden, mint seed2-n, vagy akár végig idegenben.
Mivel valójában nem jobbak.
Ahogy egy pénzfeldobás eredményét se befolyásolja, hogy elötte már dobtunk zsinorban 4 írást.
Arról nem is beszélve (és itt az on road lélektani előnyére utalok), hogy a 2007-es Giants végig idegenben tolta, mi végig otthon, aztán a SB-on ki ne emlékezne, hogy mi történt...Sobri Jóska
Azt hiszem, itt van a kutya elásva. Nem teszel különbséget valószínűségi esemény és statisztikai esemény között. Kedvenc játékodnál maradva, a pókerben a kártyák érkezése valószínűségi esemény, míg a licitek érkezése/lefolyása statisztikai esemény. Azt bármelyik pillanatban hajszálpontosan meg lehet mondani, hogy kinek mekkora valószínűsége van erősebb leosztásra, de azt soha, hogy ki fog nyerni - csak esélyeket tudsz mondani korábbi események alapján.
Ott tartunk, hogy kevered a szezont a fazonnal.
Érdemes lenne tudatosítanod, hogy amikor pénzfeldobásról, kockadobásról stb. beszélsz, akkor ne esélyre gondolj, hanem valószínűségre. Amikor a Pats győzelmét latolgatod, akkor beszélhetsz esélyről. (Rengetegszer előfordul, hogy a "laikus" nyelv szinonimaként használ olyan szavakat, amelyek egy adott szakmában egyáltalán nem azok.) Továbbá ha esélyekről beszélünk, akkor nagyon óvatosnak kell lennünk, hogy mely eseményeket tekintjük (statisztikai) adatnak.
Bár nem feltétlen fontos számodra a konkrét téma, de azért megjegyzem, hogy a hazai pálya előnye annyira létező és számszerűsíthető, hogy a fogadási irodák, már nem statisztikai, hanem valószínűségi eseményként kezelik. Az is igaz, hogy a PO-ban a csökkent a hazai pályán játszók győzelmi esélye az utóbbi bő tíz évben. Már nem jelent annyi előnyt, mint korábban - de még mindig növeli a győzelmi esélyt. A Pats esetében ez különösen igaz, hiszen az általad önkényesen kijelölt második tízes PO szériában csak akkor jutott SB-ba, ha végig hazai pályán játszott.

Btw nekem semmi bajom - sőt! -ha arra sarkallod a többieket, hogy szerinted közhelyeket támasszanak alá érvekkel. Csak elvárás lenne, hogy tisztában legyél az adott terület - jelen esetben a statisztika - legalább alapszintű szabályaival. Ehelyett az történik, hogy: "Látjátok, én mennyire szarul készítek statisztikát?! Tehát a statisztika szart sem ér." A helyes következtetés az lenne: A statisztikám(??? - összeeszkábált adathalmazom) szart sem ér.

több mint 11 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 421 — Ajmo Vatreni
Sőt, igazából a spygate óta sem nyertünk, szóval azt is ide kellene még hozni valahogy. Wyatt
voila

www.youtube.com/watch?v=rnqQhUdXgvI
több mint 11 éve
A vitakör tárgya az, hogy otthon jobbak e az esélyeink jelenleg, mint idegenben. Erre a válasz pedig az, hogy igen. ervinator
Igazad van, fókuszáljunk erre a kijelentésre.
És hagyjuk azokat a statokat, amiket idekevertél, de belátod, hogy irrelevánsak.
Érdekelne, hogy miért jobbak az esélyeink itthon, mint idegenben?
Mert egy kevésmeccses minta alapján van egy szignifikánsnak nem mondható differencia?
Vagy mert Peyton majd valószínűleg szar lesz nálunk hidegben?
Vagy mert ez egy faszájos közhely, amit jó puffogtatni?
Én az utóbbira szavazok, de ha te befejezted, mondhatni ez a téma lezárva, akkor sose tudom meg tőled.
Még szerencse, hogy az eredeti baromságot nem te vetetted fel.
Így érdeklődhetek tovább Demecs fórumtársnál, hogy ő ugyan mire alapozza, hogy jobbak az esélyeink itthon, amit se statisztika, se semmiféle egzakt felmérés nem támaszt alá?Sobri Jóska
Hazai palyan sokkal jobb a merlegunk. Mind alapszakasz mind playoff szerint. Ennyi. Adatokat kaptal mar. Plusz en igy gondolom. Ez az en meglatasom. Ha neked nem racionalis nem gond.

több mint 11 éve
Foldesi26 New England Patriots 337
Érdekes dolog a statisztika, ...Foldesi26
Nem érdekes, hanem kellően kicsi mintából bármit ki lehet variálni, ahogy kellően sok adatot pedig bárhogy lehet csoportosítani.
Ergo szart sem ér.

Ahogy te is írod szívemnek kedvesen:
Így ahogy a te statisztikáid sem értek semmit, így az enyémek sem sokat Foldesi26
De ennek a tételnek az alátámasztását bizonyítandó tökéletes.Sobri Jóska
Akkor már csak az a kérdés maradt fenn, amire az utóiratban is utaltam. Miért vitted el Te magad a statisztika irányába az érvelést? 😊 Te próbáltad statisztikával alátámasztani az igazad, az első hszedben nincs szó a statisztika hasztalanságáról, nem szép dolog utólag kitáncolni az általad lefektetett érvelési irányból, tessék lejátszani ezen a terepen a meccseid a támadóiddal 😊 (Itt jegyzem meg, hogy mindnyájan szívesen látnánk egy, a liga kezdetéig visszanyúló elemzést a home field advantegről 😀)
több mint 11 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 324 — Így remélem megfelelek nektek.....
Szoval lesz vmi kocsmazos meccs nezes?Demecs
Sobri már készül 😉 😛
több mint 11 éve
ervinator New England Patriots Michigan Wolverines 1 943
A vitakör tárgya az, hogy otthon jobbak e az esélyeink jelenleg, mint idegenben. Erre a válasz pedig az, hogy igen. ervinator
És hagyjuk azokat a statokat, amiket idekevertél, de belátod, hogy irrelevánsak.
Mert egy kevésmeccses minta alapján van egy szignifikánsnak nem mondható differencia?
Én az utóbbira szavazok, de ha te befejezted, mondhatni ez a téma lezárva, akkor sose tudom meg tőled.
Így érdeklődhetek tovább Demecs fórumtársnál, hogy ő ugyan mire alapozza, hogy jobbak az esélyeink itthon, amit se statisztika, se semmiféle egzakt felmérés nem támaszt alá?Sobri Jóska
Nem tudom, hogy neked szövegbeli értelmezési gondjaid vannak, vagy csak szimplán az a taktikád egy vitában, hogy addig csűröd-csavarod a dolgokat, amíg valaki rád hagyja és ekkor azt érezheted, hogy te neked van igazad.

Egy szóval sem mondtam, hogy a statisztikák amiket hoztam, azok irrelevánsak, nem tudom miből sikerült ezt leszűrnöd.
Kaptál egy statisztikát rövidtávon és középhosszú távon is, amely azt mutatja, hogy otthon jobb arányban nyerünk PO meccseket.

Másik értelmezésbeli gondod ott akad, hogy a jobb esély alatt azt érted, hogy biztosan megnyerjük a meccset. Ugye ez megint alapvető koncepciós hiba nálad, hiszen attól hogy egy példával éljek a Denver ellen idegenben van 40% esélyünk, míg otthon lenne 60% még ugyanúgy kikaphatunk mindkét esetben.

De akkor fordítsuk meg ezt az egész vitát. Miből gondolod, hogy idegenben legalább akkora esélyünk van nyerni, mint otthon? (Persze, ha azt gondolod, hogy 0% esélyünk van PO meccset nyerni, akkor ez a felvetésed megállja a helyét, de ez esetben is jelezd kérlek)

"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
több mint 11 éve
Érdekes dolog a statisztika, ...Foldesi26
Ergo szart sem ér.

Ahogy te is írod szívemnek kedvesen:
Így ahogy a te statisztikáid sem értek semmit, így az enyémek sem sokat Foldesi26
De ennek a tételnek az alátámasztását bizonyítandó tökéletes.
(Ahogy biztos rájöttél, hogy én nem feltétlen a home fieldről diskurálok szívesen, hanem a statisztikákba vetett hit irracionális voltáról, és az önigazolás ilyetén módjáról.)
Valamint arra is megfelel, hogy általa rákérdezzek, hogy ugyan miért lennének jobbak az esélyeink végig home fielden, mint seed2-n, vagy akár végig idegenben.
Mivel valójában nem jobbak.
Ahogy egy pénzfeldobás eredményét se befolyásolja, hogy elötte már dobtunk zsinorban 4 írást.
Arról nem is beszélve (és itt az on road lélektani előnyére utalok), hogy a 2007-es Giants végig idegenben tolta, mi végig otthon, aztán a SB-on ki ne emlékezne, hogy mi történt...

több mint 11 éve
Így érdeklődhetek tovább Demecs fórumtársnál, hogy ő ugyan mire alapozza, hogy jobbak az esélyeink itthon, amit se statisztika, se semmiféle egzakt felmérés nem támaszt alá?

több mint 11 éve
Foldesi26 New England Patriots 337
Érdekes dolog a statisztika, mert mindenki azt hozza ki belőle, amit szeretne, így a vágyvezérelt gondolkodás szele Sobri, téged is megcsapott. Hoztál egy statisztikát például az elmúlt évek AFC top seedjeinek eredményeiről a POban, amelybe ráadásul belecsempésztél egy amúgy a vitában egyáltalán nem releváns, de a nézőpontot erőteljesen formáló adatot, mégpedig azt, hogy az adott csapatok kikaptak a Super Bowlban. Ennek ugye semmi köze nincs ahhoz, hogy otthon játszottak-e addig, vagy sem, mivel a Super Bowlban nem voltak hazai pályán. Így, ha én is kényem kedvem szerint alakítom ezt az adatsort, és csak a saját igazamat alátámasztó adatokat akarom megjeleníteni, akkor lehagyom a 2004 és 2006 között történteket, és a következőt kapom:
2013 Denver Broncos Super Bowl XLVIII
2012 Denver Broncos Divisional Playoff Game
2011 New England Patriots Super Bowl XLVI
2010 New England Patriots Divisional Playoff Game
2009 Indianapolis Colts Super Bowl XLIV
2008 Tennessee Titans Divisional Playoff Game
2007 New England Patriots Super Bowl XLII

Mit jelent ez? Az elmúlt 7 évben 4 top seedes csapat jutott Super Bowlba - a vita ugye arról szól, hogy a hazai pálya mennyiben könnyíti meg a csapatok dolgát addig -, ez pedig kifejezetten jó arány. Még jobb, ha a Patsre vetítjük, akik 3-ból 2 top seedet voltak képesek super bowlra váltani. Ez alapján nyugodtan kijelenthetnénk, hogy kritikus szempont számunkra a top seed. Árnyaljuk a képet a második helyezettek teljesítményével:
2008 - Steelers - SB win - Ez a jolly joker, a steelers második helyezettként végig otthon játszhatott, nem csak SB-be került, meg is nyerte azt, tehát számított a hazai pálya? Igen.
2010 - Steelers - SB részvétel - Nem szeretjük a Steelerst, mert megint bebizonyította, hogy végig hazai pályán játszva sima ügy SB-be menni 😊
2012 - Pats - AFC Champs game loss - egy meccs nyerő otthon, egy meccs bukó, a Ravens súlyosan beleköp a levesembe.

Összességében mit látunk? Az elmúlt 7 évben tehát 6 alkalommal jutott olyan csapat SB-be az AFCből, aki végig otthon játszhatott. Számít a hazai pálya az SB-ig? Az átlagos szurkoló benyomása az, hogy igen. Megnéztük az NFC-t, valamint 7 év helyett vizsgáltunk-e normális adatmennyiséget/megfelelően nagy mintát? Nem. Így ahogy a te statisztikáid sem értek semmit, így az enyémek sem sokat, de az tisztán látható, hogy az elmúlt évek AFC-jébe bekapcsolódó magyar szurkoló teljes joggal érezheti úgy, hogy kritikus az, hogy a POban otthon játsszuk a meccseink.

U.i.: Elég kifordított logika számomra az, hogy megtámadod valaki érveit statisztikákkal, majd ha valaki növeli a mintát (ervinator), hogy pontosabb becslést adjon, tehát a statisztika szempontjából elfogadhatóbb megközelítést adjon, akkor jelzed (azaz 1 hsz-el már korábban), hogy persze ne statisztikázzunk, mert azok szart sem érnek.

Ja és persze teljesen fölösleges november 19-én az SB-ről diskurálni, egyelőre POba jussunk be 😊
több mint 11 éve
Szoval lesz vmi kocsmazos meccs nezes?

több mint 11 éve
ervinator New England Patriots Michigan Wolverines 1 943
Mint mondtam a statisztikák szart se érnek.
De ha mindenképp ezzel jössz, akkor vedd figyelembe a tendenciát is.
Brady-éra, első 10 PO-meccs 10 W- 0 L
Brady-éra, utolsó 10 PO-meccs 4 W - 6 L
Tehát ha statisztikázni akarsz, akkor abból az derül ki, hogy folyamatosan romlunk a PO-ban, ráadásul markánsan. (Helyszínfüggetlenül.)
Ráadásul, mint írtam, ha az utolsó 5 évet nézzük, abból háromszor itthon pottyantunk ki a PO-ból.
Szóval a statisztikára hivatkozva megállapíthatjuk, hogy nem szerencsés itthon játszanunk a PO-ban.
A te statisztikádból kiderül: régen esélyesek voltunk itthon, most nem.
Vagyis a te statjaid pont cáfolják azt az állítást, hogy: "jobbak az esélyeink otthon."
Most az érdekelne, hogy ha a statisztikák nem támasztják alá ezt a prekoncepciót, akkor a vágyvezérelt gondolkodáson kívül vajh' mi?Sobri Jóska
Az amit te csinálsz annak az az elnevezése, hogy szelektív memória, biztos hallottál már róla.
Rendben, ha bele akarsz menni, akkor menjünk, nézzük az utolsó 5 évet. Ha jól látom, 0 azaz 0 PO meccset nyertünk idegenben. Ezzel szemben hazai pályán nemhogy nyertünk meccseket de a 2011-2012 szezonban egészen a Super Bowlig meneteltünk a végig hazai pályát felhasználva.

Az, hogy folyamatosan romlunk a PO-ban nem volt a vitakör tárgya, így ne is keverd ide. A vitakör tárgya az, hogy otthon jobbak e az esélyeink jelenleg, mint idegenben. Erre a válasz pedig az, hogy igen.

Ha ez után se fogod fel ezt (nem fogod), akkor reménytelen eset vagy. Részemről ez a téma lezárva.

"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
több mint 11 éve
Pari Las Vegas Raiders 3 656 — Rise My Nation!
Pont hogy szart se ér a statisztika.
De ezért kérdezem: miért jobbak az esélyeink végig itthon?
Mondj valami konkrétumot, vagy egzakt dolgot, hisz a statisztika nem támasztja alá.
Akkor honnan jött az ötlet, hogy jobb végig a home field?Sobri Jóska
😊
 hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1gyvez%C3%A9relt_gondolkod%C3%A1sbaggio
Kívülről így tűnik.
Csak érdekelt, hogy mire alapozza ezt:
"Persze, de azért nem mindegy, hogy hozzánk jönnek vagy mi megyünk. Ha hozzánk jönnek, akkor jobbak az esélyeink."
Reméltem, hogy van valami egzakt infó, amiről nem tudok, és ami alátámasztja.Sobri Jóska
Éppen múltkor jutott eszembe szegény Sobri, hogy milyen ínséges hetei vannak. Merthogy a szeptemberi gyenge szereplés kellő mennyiségű étket szolgáltatott a Bradyvel kapcsolatos mantrázáshoz. 😊 (Bár a Tebow-vonalat hiányolom.) De ezekben a hetekben ha érheti is kifogás TB játékát - mint a legutóbbi meccsen - a "TB kiégett, haladéktalanul új QB-t a csapat élére" dumának nincs helye. De látom, azért megpróbál valahol fogást találni...Burkus
Na de milyen drukker az ilyen?
Fonosz leszek, de akkor a raidersnek kell szurkolnia. 😊
Csak a kansasi meccs volt homaly. A tobbin kerestek a falat es csikorogtak meg. Mostanra meg minden fogaskerek a helyen van. Akkor se ertettem egyett ezzel a kiegett dumaval.Demecs
nana, van épp elég bajunk!