New England Patriots
75 feliratkozó
több mint 12 éve
Hát ez a jövő hét valóban nem lesz egyszerű. Kaepernick 3x mobilisabb mint TB és 6x minimum sackelték. Rengetegszer siettetni fogják TB-t. Ráadásul piszok keményen ütköznek, 4 SF játékos is padra került. Jó lenne nyerni, de simán benne van egy L is.
több mint 12 éve
Óóó, csak meg ne lássa ezt egy Szent véletlenül 😊)peterk2005Ez itt OFF lesz Pats szempontból, de ha már volt névsorolvasás, akkor két megjegyzést fűzök hozzá. Ballard tudja azt, amit Richardson. Ha ő nincs IR-en soha nem kerül sor arra a trade-re, ami már alapból mögé tesz egy kérdőjelet a lépéshez. Fleener sosem tetszett, és eddig semmi olyat nem mutatott az NFL-ben, ami arra mutatna, hogy veszélyes fegyver lehet a passzjátékban. Sosem ért annyit, ahol választották és csak azért nem kell jobban elragadtatnia magát az embernek, mert jött Allen, aki valóban azt a szintet képviselheti a tight endek között, amit Witten, Gronk, Heath Miller tud és mindig megkülönbözteti őket az olyan egysíkú, tight endnek csúfolt óriáselkapóktól, ahova Fleener is tartozni szeretne és akiktől elalél az átlag fotelszurkoló, mert azt hiszi, hogy csakis attól lesz jó egy tight end, hogy mennyi yardot kap el.
ONDoM

több mint 12 éve
peterk2005Ez itt OFF lesz Pats szempontból, de ha már volt névsorolvasás, akkor két megjegyzést fűzök hozzá. Ballard tudja azt, amit Richardson. Ha ő nincs IR-en soha nem kerül sor arra a trade-re, ami már alapból mögé tesz egy kérdőjelet a lépéshez. Fleener sosem tetszett, és eddig semmi olyat nem mutatott az NFL-ben, ami arra mutatna, hogy veszélyes fegyver lehet a passzjátékban. Sosem ért annyit, ahol választották és csak azért nem kell jobban elragadtatnia magát az embernek, mert jött Allen, aki valóban azt a szintet képviselheti a tight endek között, amit Witten, Gronk, Heath Miller tud és mindig megkülönbözteti őket az olyan egysíkú, tight endnek csúfolt óriáselkapóktól, ahova Fleener is tartozni szeretne és akiktől elalél az átlag fotelszurkoló, mert azt hiszi, hogy csakis attól lesz jó egy tight end, hogy mennyi yardot kap el.
ON
több mint 12 éve
DoM irásához hozzátartozik az is, hogy azért nem könnyű úgy jól draftolni, hogy tizenpár éve átlagban 20+ körül kell kezdeni a húzást. Annak idején - még Polian s*ggét védve, ma már szégyellem megemlíteni is 😀 - összeállítottam, hogy az Indy Manning idejében átlagosan hol húzott, és más csapatok közben hol húztak. A pontos számokra nem emlékszem, de kb. úgy nézett ki a lista, hogy első helyen volt a Colts, átlagosan 25. körüli húzással, utána a Pats pár hellyel jobb pozícióban (22 körül talán?), és utánuk a vízözön, a következő csapatnak már sokkal kisebb volt az átlaga. A Pats azóta is halad a 20+-as úton. Hogy ez mit jelent, tessék megnézni a Colts-ot, akinek volt közben összesen 1(!!!) top pickes éve. A jól managelt franchise-oknál ennyit jelent egy jó draft év. (Luck, Dwayne Allen, T.Y. Hilton, Fleener, Chapman (NT), Vick Ballard, Lavon Brazill. Allen elit TE lesz, Hiltonban óriási a potenciál, Ballard tavaly 1000 közeli yarddal kezdett, Chapman az egyik legjobb NT prospect. Fleener lassabban fejlődik, de potenciálban egy Jimmy Graham is lehet, és Brazill is egy jó kis speedster. Habnak a tortára pedig jött Luck. Ha Luckot le is veszem, és beteszek egy átlagos 1/1-et, akkor is látszik, mennyivel többet lehet kibányászni 1/1-ről indulva. Lényegében a második pick ér fel egy SB contender első pickjével, pár hely eltéréssel.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 12 éve
Cuni se kell a kutyának sem,pedig nála voltak azért biztató jelek. Őt húztuk Dunlap "helyett", vagy Spikesot?kolok1972Amikor Cunninghamet húzta a csapat, akkor még 34 volt az alapvédelem, ahova Dunlap nem volt természetes választás. Plusz arról nem szabad megfeledkezni, hogy nála azért voltak erőfeszítés és munkamorál problémák, amit a Bengalsnál Zimmer zseniálisan kezelt az első két évben, amivel remek alapot teremtett a továbbiakra (erről gabtsi írt hosszabban egyszer, illetve linkelt cikket, hogy az edzők, pozíciós edzőknek mekkora szerepe van egy-egy játékos beválásánál az NFL-ben). Patsél simán lehetett volna a következő "Cunningham" vagy éppen Bequette.
34 OLB-ként biztató is volt, amit Cunningham nyújtott, de a sémaváltással kihúzták lába alól a talajt, ot már rendszeridegen lett, amitől teljesen szétesett minden téren (sérülések, eltiltások is), aminek a következménye, hogy egy "elhasznált" veterán játékos lett, akinek csengettek az NFL-ben.
Valaki valahol biztos készített már olyan elemzést, hogy mi a beválási százalék NFL szinten az egyes körökben választott játékosok között, ha valaki talál/ismer ilyet majd linkeli. Ezen felül, úgy gondolom, hogy például a BUST jelzőt a harmadik körtől már nem érdemes nagyon határozottan használni. Bár a legalább jó rotációs játékos elvárását a top100 pickig ki lehet terjeszteni, mert az esetek többségében a nagy törés tehetségben akörül szokott bekövetkezni.
Elég ritka az NFL-re minden szempontból kész játékos (szellemi, fizikai). Ennek okai között szerepel a játékgyorsaság, a játék komplexitása, ellenfelek erőssége, fizikai korlátok, szellemi korlátok. Ezek súlya és szerepe nyilván posztonként változik, hogy mennyire gyors az a folyamat, hogy valakit felhozzanak az NFL szintjére. Itt a pozíciós edzők és a játékosok tanulási készsége döntő. Utóbbi, hogy milyen tempóban fejlődik egy játékos szinte megjósolhatatlan, erről gyakran beszél Belichick is.
Amikor draft választások minőségét akarjuk megítélni csak arra hagyatkozhatunk, hogy az NCAA meccsvideói és játékkörülmenyei alapján próbáljuk megtippelni, hogy mi hiányzik nála, hogy kezdőjátékos lehessen az NFL-ben, vagy hasznos 12. ember esetleg rotációs, szituációs játékos.
2009 óta, amikor Scott Pioli elhagyta a Patriotsot 35 játékost választottak a drafton 2012-vel bezárólag. Ebből húszat a top100-ban. Ez négy év alatt borzasztó magas szám, ha figyelembe vesszük, hogy cserék nélkül ez évi három játékos.
Chung, Brace, Butler, Vollmer, Tate, McKenzie, McCourty, Gronk, Cunningham, Spikes, Price, Solder, Dowling, Vereen, Ridley, Mallett, Jones, Hightower, Wilson, Bequette.
Ebből a névsorból amit az edző stáb rovására fel lehet írni, az egyértelműen Butler, ahol valamit nagyon félrekezeltek. Chung sérülékenysége miatt sosem lett elég konzisztens, pedig elég jó ütköző safety kvalitásokat láttunk tőle olykor. Brace (munkamorál, képességek), McKenzie (sérülés, képesség), Price (buta volt Pats WR-nek), Wilson (a BUST, teljesen homály), Bequette (minden adottnak látszott, hogy sikeres project legyen) az, akik semmit sem tudnak felmutatni Pats játékosként.
Az idei draftról még korai nyilatkozni.
9 játékost a hetedik körben választottak: Edelman, Richard, Welch, Deaderick, Weston, Zac Robinson, Malcolm Williams, Dennard, Ebert. Nem kell kiemelkedőnek nevezni, mert számos a haszontalan pick utólag, de megint nem kirívó betlisorozat, főleg ha megerősítjük a rendszeres UDFA találatokkal. 2009-2012 között ez a lista: Arrington, Fletcher, Bolden, Develin. Idén már Ryan Allen, Vellano, Jones, Thompkins négyesről óvatosan már kijelenthető, hogy szép találatok.
Biztosan lehet ennél sokkal jobban draftolni, de a középmezőnyhöz ez biztosan elegendő és meglepődnék, ha a korábban említett létező tanulmányok a beválási százalékról nem az NFL átlag felett találná a Patriotsot.
Fájó mellényúlás, vagy inkább nem választása mindenkinek van, legyen az a CMIII fiaskó, vagy a Dunlap vs. Cunningham kérdés. Az elmúlt évekból legnagyobb és számomra teljesen érthetetlen betli Justin Houston kihagyása volt a csúszását követően.
több mint 12 éve
Cuni se kell a kutyának sem,pedig nála voltak azért biztató jelek. Őt húztuk Dunlap "helyett", vagy Spikesot?
Nem igazam van, hanem véleményem. Mint itt mindenkinek.
több mint 12 éve
húztunk máshová is bust-ot (Maroney például)tomi-tomiMaroney miért lenne bust?
Mert nem lett Peterson vagy Tomlinson?
Első körös futó persze sülhetne jobban, de számos példa van, hogy még ez a 4-5 hasznos év sincs benne, egy közepes szinten pedig addig a pár évig amíg nálunk volt jól eljátszott.
Nem érzem bust-nak.
több mint 12 éve
Solder, Wendell, Connolly, Vollmer, Cannon, Gronk, Ridley, Vereen, Edelman, Chandler Jones, Mayo, Spikes, Hightower, DMC, Arrington, Dennard, Slater, Gostkowski. Az öregek közül Brady, Mankins, Wilfork. A csapat gerince.Igazad van, OL-t tudunk nevelni.
Többnyire fogalmatlanok vagyunk DB és WR fejlesztésben, Bequette valóban besült, húztunk máshová is bust-ot (Maroney például), de ne essünk már át a ló túl oldalára!tomi-tomi
Ott vannak példák, akik 1-2 év tanulás után stabil kezdők tudnak lenni. Ezt szeretném látni mondjuk egy 3-5. körös WR, CB esetében is.
Más poszton nem igazán van erre példa (talán még Arrington).
A WR és DB mellél azért a DL-t is fel lehetne írni: Brace, Crable, Cunnigham, Bequette(?)
Btw akiket felsoroltál, többnyire 1-2-3. körös draftok, Tőlük azért elvárás lenne, hogy stabilan a roster-en vannak.
TITO
JOHAN
Per Sempre Etern
This team was the best team in the AFC in the regular season and we won two games in the playoffs against two good football teams, the best team in the postseason. And that’s what this team is.
több mint 12 éve
Solder, Wendell, Connolly, Vollmer, Cannon, Gronk, Ridley, Vereen, Edelman, Chandler Jones, Mayo, Spikes, Hightower, DMC, Arrington, Dennard, Slater, Gostkowski. Az öregek közül Brady, Mankins, Wilfork. A csapat gerince.PerszeMondjuk ezek főleg az 1. kategóriából esnének ebbe a rétegbe, akkor meg már inkább legyen egyből jó, mint később 😊WyattBequette-nél is...Pont ezért bust. Egy 3. körös játékostól az ember nem azt várja, hogy egy sehova nem kell, vén játékos és egy 7. körös újonc mellett sem jut szóhoz a második évében... Pedig én aztán reménykedtem benne, de hiábaWyattNála "minden adott volt", hogy a sikeres 3. körös pickek közé tartozzon egy tanulóévet követően. Jó lenne tudni, mi ment félre Bequette-nél.DoM
Utóbbi években kétféle újoncunk volt:
1. Elejétől "biztató"
2. Bust - ők jóval többen vannak
Amit en nagyon hiányolok: az 1-2 év alatt felépített, beépített játékosok.Sinisa
Lehet nem fogalmaztam elég pontosan.
En ket végletet érzek a csapatnál, es hiányolom a rookie-kból úgy felépített játékosokat mint pl.: Ninko.Sinisa
Többnyire fogalmatlanok vagyunk DB és WR fejlesztésben, Bequette valóban besült, húztunk máshová is bust-ot (Maroney például), de ne essünk már át a ló túl oldalára!
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 12 éve
PerszeMondjuk ezek főleg az 1. kategóriából esnének ebbe a rétegbe, akkor meg már inkább legyen egyből jó, mint később 😊WyattBequette-nél is...Pont ezért bust. Egy 3. körös játékostól az ember nem azt várja, hogy egy sehova nem kell, vén játékos és egy 7. körös újonc mellett sem jut szóhoz a második évében... Pedig én aztán reménykedtem benne, de hiábaWyattNála "minden adott volt", hogy a sikeres 3. körös pickek közé tartozzon egy tanulóévet követően. Jó lenne tudni, mi ment félre Bequette-nél.DoM
1. Elejétől "biztató"
Amit en nagyon hiányolok: az 1-2 év alatt felépített, beépített játékosok.Sinisa
Lehet nem fogalmaztam elég pontosan.
En ket végletet érzek a csapatnál, es hiányolom a rookie-kból úgy felépített játékosokat mint pl.: Ninko.
TITO
JOHAN
Per Sempre Etern
This team was the best team in the AFC in the regular season and we won two games in the playoffs against two good football teams, the best team in the postseason. And that’s what this team is.
több mint 12 éve
Mondjuk ezek főleg az 1. kategóriából esnének ebbe a rétegbe, akkor meg már inkább legyen egyből jó, mint később 😊Bequette-nél is...Pont ezért bust. Egy 3. körös játékostól az ember nem azt várja, hogy egy sehova nem kell, vén játékos és egy 7. körös újonc mellett sem jut szóhoz a második évében... Pedig én aztán reménykedtem benne, de hiábaWyattNála "minden adott volt", hogy a sikeres 3. körös pickek közé tartozzon egy tanulóévet követően. Jó lenne tudni, mi ment félre Bequette-nél.DoM
1. Elejétől "biztató"

több mint 12 éve
Bequette-nél is...Pont ezért bust. Egy 3. körös játékostól az ember nem azt várja, hogy egy sehova nem kell, vén játékos és egy 7. körös újonc mellett sem jut szóhoz a második évében... Pedig én aztán reménykedtem benne, de hiábaWyattNála "minden adott volt", hogy a sikeres 3. körös pickek közé tartozzon egy tanulóévet követően. Jó lenne tudni, mi ment félre Bequette-nél.DoM
1. Elejétől "biztató"
Amit en nagyon hiányolok: az 1-2 év alatt felépített, beépített játékosok.
TITO
JOHAN
Per Sempre Etern
több mint 12 éve
Pont ezért bust. Egy 3. körös játékostól az ember nem azt várja, hogy egy sehova nem kell, vén játékos és egy 7. körös újonc mellett sem jut szóhoz a második évében... Pedig én aztán reménykedtem benne, de hiábaWyattNála "minden adott volt", hogy a sikeres 3. körös pickek közé tartozzon egy tanulóévet követően. Jó lenne tudni, mi ment félre Bequette-nél.
több mint 12 éve
Pont ezért bust. Egy 3. körös játékostól az ember nem azt várja, hogy egy sehova nem kell, vén játékos és egy 7. körös újonc mellett sem jut szóhoz a második évében... Pedig én aztán reménykedtem benne, de hiábaElnézve Wilson 5 ! és Beq 14 def. snapjét a kb. 670-ből,orbitális bustot húztunk velük a 2. és 3. körbenkolok1972Wilson sérült is volt, lecsúszott a rangsorban ST-ben használható, róla tényleg elmondható a bust.
De Bequette-nél kissé korai kijelentésnek érzem, főleg, hogy érkezett Carter és előtte van Buchanan is a sorban, ráadásul ez a sok sub felállás sem neki kedvez.
Overall, here are the numbers for the season (includes penalties):
Sub defense: 454 of 667 snaps
Base defense: 199 of 667 snaps
Short-yardage: 14 of 667 snaps
espn.go.com/blog/boston/new-england-patriots/post/_/id/4752873/defensive-groupings-sudden-change-to-subBruschi85

több mint 12 éve
Elnézve Wilson 5 ! és Beq 14 def. snapjét a kb. 670-ből,orbitális bustot húztunk velük a 2. és 3. körbenkolok1972Wilson sérült is volt, lecsúszott a rangsorban ST-ben használható, róla tényleg elmondható a bust.
De Bequette-nél kissé korai kijelentésnek érzem, főleg, hogy érkezett Carter és előtte van Buchanan is a sorban, ráadásul ez a sok sub felállás sem neki kedvez.
Overall, here are the numbers for the season (includes penalties):
Sub defense: 454 of 667 snaps
Base defense: 199 of 667 snaps
Short-yardage: 14 of 667 snaps
espn.go.com/blog/boston/new-england-patriots/post/_/id/4752873/defensive-groupings-sudden-change-to-sub

A lényeg továbbra is Hajrá Pats és Hajrá Kometa-KVGY Kaposvári KK!
több mint 12 éve
Elnézve Wilson 5 ! és Beq 14 def. snapjét a kb. 670-ből,orbitális bustot húztunk velük a 2. és 3. körbenkolok1972az a Wilson pick már az elején is eléggé bust szagú volt, viszont Beq-től többet várt az ember, nyilván a college meg NFL más kávéház, sajnos ő se váltja meg nálunk a világot az egyszer biztos.
több mint 12 éve
Elnézve Wilson 5 ! és Beq 14 def. snapjét a kb. 670-ből,orbitális bustot húztunk velük a 2. és 3. körben
Nem igazam van, hanem véleményem. Mint itt mindenkinek.
több mint 12 éve
Valószínűleg megoldaná, de D. Thomas sokkal veszélyesebb szerintem is, mint Decker. Nem lesz könnyű. Zavarni kell Manninget mint állat, de ha eszetlenül Blitzelünk, akkor Spikes és Hightower úgy felül a szopórollerre, hogy azt öröm lesz nézni. Már a denverieknek persze... Egyelőre nem látom, hogy 20 pont alatt tudnánk őket tartani (talán, ha a futásuk nem megy majd, és DT sem kap labdát, valahogy limitálni tudjuk őket), szal mindenképpen szükség lesz a támadók jó játékára, remélhetőleg valami Steelers ellenihez hasonlót látunk, és nem csak 25 percig játszunk jól (abba bele sem merek gondolni, ha addig sem 😀)DMC sokat segíthetne Dennardnak Eric Decker ellen, mert az viszont nem a mi matchupunk lesz.Boston1-1-ben Deckert Talib jó eséllyel ki tudná kapcsolni, a többiek ellen meg maradna mindenki más és lehetne variálni a zónákat. Tippre sokkal inkább változó lesz a coverage, mint amit az előző fordulókban megszoktunk, gyakorlatilag az előre kiosztott szerepek (emberfogás jelentős túlsúlyban) alig változtak valamit a teljes meccsen.DoM
Mindenesetre elég húzós hetek várnak a Denverre azért. @SD (ez még nem annyira, bár én még mindig bízom Riversben 😊 ), KC, @NE, @KC, hátha megtörik azért a lendületük.
Mondjuk mi sem panaszkodhatunk. A Panthersre idén a red zone-channelben mikor átváltanak, mindig szereznek egy interceptiont épp. És nem egyszer szoktak átváltani. TD-t eddig egyet engedtek a szünet előtt, a múlt héten. Brutális DL, amit imádunk, erős futójáték, amit jól megtartunk... Legalább 2 labdát kell szerezni Newtontól, mert egyet jó eséllyel eladunk majd mi is, nagyon nem lesz az könnyű meccs

több mint 12 éve
DMC sokat segíthetne Dennardnak Eric Decker ellen, mert az viszont nem a mi matchupunk lesz.Boston1-1-ben Deckert Talib jó eséllyel ki tudná kapcsolni, a többiek ellen meg maradna mindenki más és lehetne variálni a zónákat. Tippre sokkal inkább változó lesz a coverage, mint amit az előző fordulókban megszoktunk, gyakorlatilag az előre kiosztott szerepek (emberfogás jelentős túlsúlyban) alig változtak valamit a teljes meccsen.
több mint 12 éve
Anno a Jets "beáldozta" Revist Wes ellen.Igen, mert az akkori Pats-ben Welker volt szinte az egyetlen olyan WR, akitől komolyabban tartani kellett.
Kérdés BB mit/kit tart a Broncos legveszélyesebb fegyverének, amit minimalizálni akar, McC kinek fog be segíteni.
Zónától én egyelőre nagyon fázom Spikes is Hightower miatt.Sinisa
A Denverben fizikálisan messze Bay-Bay a legbrutálisabb elkapó remélem Talib vele is bírni fog majd. Ha egy az egyben megtudná őt is fogni, akkor DMC sokat segíthetne Dennardnak Eric Decker ellen, mert az viszont nem a mi matchupunk lesz.
Do your job
több mint 12 éve
Anno a Jets "beáldozta" Revist Wes ellen.Szvsz ha Welker ellen emberezés lesz, akkor inkább Talib.SinisaSzerintem: Thomas - Talib, Decker - Dennard, Welker - aki jut. A Wesnek dobott gyors, rövid passzoknál úgysem tehet sokat az elit CB sem. Kár lenne oda elpazarolni Talibot. Bár én személy szerint a zónát preferálnám. Majd figyelni kell, hogy miként reagál a Denver a Chiefs agresszívabb sémájára, és onnan is lehet meríteni, hogy mi lenne a legjobb Manning ellen.DoM
Kérdés BB mit/kit tart a Broncos legveszélyesebb fegyverének, amit minimalizálni akar, McC kinek fog be segíteni.
Zónától én egyelőre nagyon fázom Spikes is Hightower miatt.
Chiefs meccset en is nézni fogom amiatt amit Te is írtál.
TITO
JOHAN
Per Sempre Etern
több mint 12 éve
Szvsz ha Welker ellen emberezés lesz, akkor inkább Talib.SinisaSzerintem: Thomas - Talib, Decker - Dennard, Welker - aki jut. A Wesnek dobott gyors, rövid passzoknál úgysem tehet sokat az elit CB sem. Kár lenne oda elpazarolni Talibot. Bár én személy szerint a zónát preferálnám. Majd figyelni kell, hogy miként reagál a Denver a Chiefs agresszívabb sémájára, és onnan is lehet meríteni, hogy mi lenne a legjobb Manning ellen.
több mint 12 éve
Az egy rohadt jó próba lesz. Demaryius, Decker, Welker, Julius Thomas. Ha ezt a négyet meg tudjuk állítani úgy, ahogy eddig az ellenfeleket, akkor onnantól egy szava nem lehet a védelemre senkinek 😊Szvsz ha Welker ellen emberezés lesz, akkor inkább Talib.SinisaHát,Welker ellen bizonyíthat ...kolok1972Én csak azt mondtam,hogy egy csak egydimenziós ( szélen nem megy el szódával,csak az nem szopatta ott hülyére,aki nem járt arra) slot CB ennyi pénzért szvsz kurvára túl van fizetve,akármennyire is jól jatszik slotbanA poszt fontosságát látjuk különbözően. Szerintem mára a slot CB legalább annyira fontos, mint pár éve egy 2 down futás elleni LB.tomi-tomi
(Azért az sokat elárul ha vkit egy negyed után lecserélnek a szélen egy Colera...)kolok1972
Aztán reméljük, hogy a támadók besegítenek

több mint 12 éve
Ha a csapat a Logan Mankins úton halad tovább OG draft ügyben:College OTs to NFL OGs: www.footballsfuture.com/phpBB2/viewtopic.php?p=17099503#17099503
David Yankey (Stanford) neve ezen a fórumon is felmerült, hogy mennyire tartozik ide, de ha kedvencet kell mondani, akkor nálam ő vezet.