Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 13 éve
Amúgy olyan mintha nem is nekem válaszoltál volna de köszi... 😊davemayerValóban, az egész nem Neked volt válasz, az első mondatod késztetett reakcióra. Aztán ez lett belőle. 😀
Másrészt ha a büntetésébe belefoglalod, hogy köteles a számára kijelölt munkát elvégezni, akkor az már rabszolgaság. Ha csak azt mondod, hogy elvégezheti a számára felajánlott munkát, akkor ez a mai állapot és így egyezik meg a lehetősége a miénkkel (nagyjából).
A büntetés alapja, hogy megfosztjuk emberi jogainak egy (jelentős) részétől. De a többit elismerjük továbbra is. Ennek vannak költségvonzatai. Költséget csak úgy tudunk csökkenteni, ha a büntetésben nem elvont jogait mégis csak csorbítjuk. (Miért jár nekik ingyenes orvosi ellátás?)
A büntetésnek nem lehetnek haszonelvű elvárásai, ez kárminimalizálásról, kármegelőzésről szól. Ahogy egy gátra sem úgy tekintesz, hogy mennyi elmaradt hasznom van, hogy ennyi földet nem művelek meg, úgy egy elítéltben sem láthatod a kihasználatlan munkaerőt. A gát is nagyon sokba kerül, de még több esetleges kárt előzöl meg vele. A fogvatartás is pénzbe van, de rengeteg társadalmi károkozást gátolsz meg vele.
Ez van, vagy emberként tekintünk a bűnösre és fizetünk ezért a felfogásunkért, vagy dehumanizáljuk. De akkor nem tesszük-e ugyanezt magunkkal?
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 13 éve
teljesen félreértetted amit írtam, semmiféle rabszolgamunkáról szó nincs (vagy ha igen akkor mi is azt tesszük), én munkáról beszéltem, olyanról amivel megtermeli azt az értéket amit "elhasznál". Nem elvenni akarom tőle amit előállít, hanem odaadni neki csak más formában, nem hiszem hogy ez a rabszolgaság.továbbra sem értem mitől lesz jobb attól a társadalomnak ha egy ilyen embert etet, ruháztat és pénzt költ a komfortjára, miközben neki annyi a "dolga" hogy ne menjen emberek közé. Azt hiszem ez (főleg egy ilyen antiszociális embernél) nem akkora büntetés mint azt Sobri leírta. Jobban örülnék neki ha magának kéne megtermelnie a betevőt (mind így vagyunk ezzel itt kint is azt hiszem!) vagy ha nem tudja akkor legalább azzal egyenértékű munkát végezzen - de erről itt már beszéltünk nem olyan régen. Ingyenélő luxusban, nekem speciel ez jutott eszembe ill. még az hogy sok kollégista örülne ha ilyen cellája lehetne. Vicc az egész, ennél már csak az lenne rosszabb ha Mo.-n biztosítanának ilyet egy elítéltnek.davemayerAzért nem érted többek között, mert ebben az országban minden nagy port felverő gyilkosság után verbális lincselésbe fogunk. Elfelejtkezve arról, hogy néhány éve, ha lehetőség lett volna rá, a Magyar Köztársaság nevében akasztófára küldtünk volna egy (abban az ügyben tök) ártatlan embert.
Ez a jó norvég pedig nem antiszociális, különben például nem lenne neki olyan fontos, hogy (tév)eszméit eljuttassa az emberekhez. Megfosztották a közvetlen kommunikáció lehetőségétől, ezért a viselkedésével üzen. Akik pedig ezen felháborodnak és a társadalom engedékenységén, gyengeségén értetlenkednek, pont az ő igaza mellett tesznek tanúbizonyságot. Tényleg elkorcsosult az a társadalom, amely nem ítéli őt halálra (ezt szerette volna elérni), amely ilyen körülményeket biztosít neki??
A javaslatodat a helyzet megoldására rabszolgamunkának hívják. Kosztért-kvártélyért dolgoztatunk, mert bűnösnek találtunk.
Szóval, akasszuk fel vagy tekintsük rabszolgának. 2012-ben. Modern, előremutató, az emberiség fejlődését jól illusztráló megoldások.
Nem, a szemet-szemért, fogat-fogért ősi, atavisztikus elvének burkolt, cizellált megfogalmazása.
Lófaszt se tanultunk.tomi-tomi
Ki beszélt itt halálbüntetésről??? Nem én az biztos, én speciel pont ellene vagyok, azzal nem érünk el semmit ha megölünk egy ilyen embert, kvázi szentesítjük azt amit másokkal csinált. De az hogy neki innentől "könnyű" élete legyen azt ne haragudj de nem tudom elfogadni. Az antiszociális szót rosszul alkalmaztam, ezt elismerem.
Amúgy olyan mintha nem is nekem válaszoltál volna de köszi... 😊
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 13 éve
Hát nem tudom... Nekem ki biztosít bármiféle szociális minimumot? Dolgozzon csak meg az összes rab a kajáért és egyéb igényekért, egyébként meg száraz kenyér + víz 😊Ez a szemet szemért elvet a vagyon elleni bűncselekményekre is rá lehetne húzni, teszem azt egy egymillió forint értékű csalás/lopás esetén addig tartanám a sitten az egyént amíg le nem dolgozza az 1 milliót. Természetesen szigorúan teljesítményalapú bérbeszámítással, és a kaja / kényelmi cuccok arány levonásra kerülnének. Persze lenne valami minimum letöltendő hogy a 20.000 forintot lopó visszaeső se szabaduljon 10 nap után .)
.png)
GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
több mint 13 éve
Lenne (lennie kellene) egy szociális minimumnak, amit állampolgári jogon kap meg mindenki. Az elítéltnek ennyit kellene megkapnia. Ha dolgozik, a keresményéből vehetne pluszokat. Ha abban a társadalomban nem jár mindenkinek komód a pulcsiknak, akkor az elítéltnek sem jár.Persze az a probléma, hogy az állampolgári minimum (szociális háló, szolidaritás) annyira kevés, hogy az már embertelen lenne. "Járni jár, csak nem jut."
Ezért az ezen a szinten való nyomorúságos vegetálás csak a szabad ember kiváltsága lehet.
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 13 éve
továbbra sem értem mitől lesz jobb attól a társadalomnak ha egy ilyen embert etet, ruháztat és pénzt költ a komfortjára, miközben neki annyi a "dolga" hogy ne menjen emberek közé. Azt hiszem ez (főleg egy ilyen antiszociális embernél) nem akkora büntetés mint azt Sobri leírta. Jobban örülnék neki ha magának kéne megtermelnie a betevőt (mind így vagyunk ezzel itt kint is azt hiszem!) vagy ha nem tudja akkor legalább azzal egyenértékű munkát végezzen - de erről itt már beszéltünk nem olyan régen. Ingyenélő luxusban, nekem speciel ez jutott eszembe ill. még az hogy sok kollégista örülne ha ilyen cellája lehetne. Vicc az egész, ennél már csak az lenne rosszabb ha Mo.-n biztosítanának ilyet egy elítéltnek.davemayerAzért nem érted többek között, mert ebben az országban minden nagy port felverő gyilkosság után verbális lincselésbe fogunk. Elfelejtkezve arról, hogy néhány éve, ha lehetőség lett volna rá, a Magyar Köztársaság nevében akasztófára küldtünk volna egy (abban az ügyben tök) ártatlan embert.
Ez a jó norvég pedig nem antiszociális, különben például nem lenne neki olyan fontos, hogy (tév)eszméit eljuttassa az emberekhez. Megfosztották a közvetlen kommunikáció lehetőségétől, ezért a viselkedésével üzen. Akik pedig ezen felháborodnak és a társadalom engedékenységén, gyengeségén értetlenkednek, pont az ő igaza mellett tesznek tanúbizonyságot. Tényleg elkorcsosult az a társadalom, amely nem ítéli őt halálra (ezt szerette volna elérni), amely ilyen körülményeket biztosít neki??
A javaslatodat a helyzet megoldására rabszolgamunkának hívják. Kosztért-kvártélyért dolgoztatunk, mert bűnösnek találtunk.
Szóval, akasszuk fel vagy tekintsük rabszolgának. 2012-ben. Modern, előremutató, az emberiség fejlődését jól illusztráló megoldások.
Nem, a szemet-szemért, fogat-fogért ősi, atavisztikus elvének burkolt, cizellált megfogalmazása.
Lófaszt se tanultunk.
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 13 éve
továbbra sem értem mitől lesz jobb attól a társadalomnak ha egy ilyen embert etet, ruháztat és pénzt költ a komfortjára, miközben neki annyi a "dolga" hogy ne menjen emberek közé. Azt hiszem ez (főleg egy ilyen antiszociális embernél) nem akkora büntetés mint azt Sobri leírta. Jobban örülnék neki ha magának kéne megtermelnie a betevőt (mind így vagyunk ezzel itt kint is azt hiszem!) vagy ha nem tudja akkor legalább azzal egyenértékű munkát végezzen - de erről itt már beszéltünk nem olyan régen. Ingyenélő luxusban, nekem speciel ez jutott eszembe ill. még az hogy sok kollégista örülne ha ilyen cellája lehetne. Vicc az egész, ennél már csak az lenne rosszabb ha Mo.-n biztosítanának ilyet egy elítéltnek.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 13 éve
Pedig mennyivel egyszerűbb lenne egy szép, vastag 3 méteres kenderkötél.
több mint 13 éve
Pontosan azért csinálja az egészet, hogy felháborodjatok.Miért olyan nehéz elgondolkodni, hogy mit is követett el, milyen okokból, miért küzdött annyira, hogy beszámíthatónak nyilvánítsák stb.?
Könnyedén felültök egy provokációnak.
több mint 13 éve
Azért megnézném, hogy melyiknél lennél dühösebb. Ha egy ilyen barom ellopja az autódat vagy ha megöli a gyerekedet...
több mint 13 éve
Hát pedig ő vitte. És nem félt használni. Nem véletlenül ragaszkodott a sitthez, és nem az elmegyogyóhoz...Most ne haragudj már ,de hogy egy 77 embert megölő gyilkos nehogymár azért ríjon mert a Lacoste pulcsija kinyúlik ha nincs megfelelő szekrénye ahol összehajtogatja.Ezek mind legyenek igazak egy adócsalóra, betörőre, autótolvajra... ne egy 77 szeres gyilkosra.HanniMert? A lényeg még mindig nem az, hogy szenvedjen, hanem hogy el legyen zárva. Mitől jobb aki ellop 77 autót? Az jelentheti családok megélhetését, egyetlen vagyonát, stb... tönkretehet egész családokat. Vagy a betörő ugyanaz, ellopja a nénike minden pénzét, miből él meg? Nem halt meg, de még szarabb lesz az élete mint volt. Vagy mitől jobb bárkinek is, hogy egy sokszoros gyilkos szar körülmények között él? Persze szubjektív szempontok alapján érthető, hogy szenvedjen a geci, de objektív szempontok alapján a lényeg, hogy ne gyilkolhasson többet. Onnantól kezdve ha a börtön/város/állam/mittudomén mi megteheti, akkor biztosítson jó körülményeket nekik, kit érdekel? fetomy
Értem hogy az elzárás a lényeg meg stb.,de basszus megölt 77 embert, szerinted a hozzátartozói mit érezhetnek.
Aki ezt bármilyen formában racionálni akarja ezt mind szép és jó de nehogy már a nyúl vigye a puskát.Toca
több mint 13 éve
Most ne haragudj már ,de hogy egy 77 embert megölő gyilkos nehogymár azért ríjon mert a Lacoste pulcsija kinyúlik ha nincs megfelelő szekrénye ahol összehajtogatja.Ezek mind legyenek igazak egy adócsalóra, betörőre, autótolvajra... ne egy 77 szeres gyilkosra.HanniMert? A lényeg még mindig nem az, hogy szenvedjen, hanem hogy el legyen zárva. Mitől jobb aki ellop 77 autót? Az jelentheti családok megélhetését, egyetlen vagyonát, stb... tönkretehet egész családokat. Vagy a betörő ugyanaz, ellopja a nénike minden pénzét, miből él meg? Nem halt meg, de még szarabb lesz az élete mint volt. Vagy mitől jobb bárkinek is, hogy egy sokszoros gyilkos szar körülmények között él? Persze szubjektív szempontok alapján érthető, hogy szenvedjen a geci, de objektív szempontok alapján a lényeg, hogy ne gyilkolhasson többet. Onnantól kezdve ha a börtön/város/állam/mittudomén mi megteheti, akkor biztosítson jó körülményeket nekik, kit érdekel? fetomy
Értem hogy az elzárás a lényeg meg stb.,de basszus megölt 77 embert, szerinted a hozzátartozói mit érezhetnek.
Aki ezt bármilyen formában racionálni akarja ezt mind szép és jó de nehogy már a nyúl vigye a puskát.
több mint 13 éve
A legnagyobb baj az ilyen esetben szerintem nem is az, hogy most milyen cellában alszik (mondjuk hogy a börtönében a rabok heti egyszer főzhetnek is magukra, az "kissé" felháborító), hanem az a figyelem, amit megkap...Szemet szemért, fogat fogértjjncaaEzt be kéne vezetni, megnézném ahogy 77szer megölik 😀fetomy

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
Szemet szemért, fogat fogértjjncaaEzt be kéne vezetni, megnézném ahogy 77szer megölik 😀
több mint 13 éve
Szemet szemért, fogat fogért

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
Ezek mind legyenek igazak egy adócsalóra, betörőre, autótolvajra... ne egy 77 szeres gyilkosra.HanniMert? A lényeg még mindig nem az, hogy szenvedjen, hanem hogy el legyen zárva. Mitől jobb aki ellop 77 autót? Az jelentheti családok megélhetését, egyetlen vagyonát, stb... tönkretehet egész családokat. Vagy a betörő ugyanaz, ellopja a nénike minden pénzét, miből él meg? Nem halt meg, de még szarabb lesz az élete mint volt. Vagy mitől jobb bárkinek is, hogy egy sokszoros gyilkos szar körülmények között él? Persze szubjektív szempontok alapján érthető, hogy szenvedjen a geci, de objektív szempontok alapján a lényeg, hogy ne gyilkolhasson többet. Onnantól kezdve ha a börtön/város/állam/mittudomén mi megteheti, akkor biztosítson jó körülményeket nekik, kit érdekel?
több mint 13 éve
Ezek mind legyenek igazak egy adócsalóra, betörőre, autótolvajra... ne egy 77 szeres gyilkosra.
több mint 13 éve
A börtönbüntetés célja nem a szenvedés, kínzás, megaláztatás, éhezés, fájdalom, stb.Pusztán annyi, hogy az elítélt el legyen zárva.
Kultúrországban ennyit tesz az elzárás.
Nekem hiába lenne egy 100 m2-es cellám, nettel, tv-vel, mindenfélével, ha nem mehetnék oda, ahova akarok, nem találkozhatnék akivel akarok, nem csinálhatnám amit akarok, nagyon szarul érezném magam.
Ez a büntetés lényege, értelme, célja. A szabadságvesztés.
Az, hogy ehhez a világon mindenhol egyéb kellemetlen körülmények társulnak, az a rendszer hibája.
Az, hogy rengeteg helyen az életszinvonal a béka segge (és egy norvég börtön) alatt, pláne.
Nem ezek a börtönkörülmények a durvák, hanem a világ nagyrészén a szabad emberek életminősége.
több mint 13 éve
Utálom Reidet és a f@szságait már! Most tényleg fel kell égetni maga mögött mindent?! TAKAROGGGYYY REID A PICSÁBA!

E-A-G-L-E-S EAGLES !
több mint 13 éve
15 százalék az már elég jelentős szavazati bázis, szvsz.ezzel csak itt lehetne reklámozni, nem mondom hogy mindenki jól él ott de azért az életszínvonal nem ennyire rossz mint nálunk. Ennek a szintnek itt legalább 50% nem felel meg, ott kb 15%.davemayerhirek.msn.mainap.hu/kulfold/megorjiti-az-oroket-breivik-luxuselete-42161hát ha ezt az ügyvéd kiharcolhatja, akkor Norvégia meg is érdemli.
de á...kaszo
nem baj, a mostani ellenzéknek biztos megindult a nyálelválasztása, legközelebbi kampányban tuti nyerő lesz a "Jobban él ön, mint egy pszichopata, tömeggyilkos elítélt?" brosúra.slowmotion
és ugye a hír arról szólt, hogy itt még nem áll meg a cirkusz...
több mint 13 éve
ezzel csak itt lehetne reklámozni, nem mondom hogy mindenki jól él ott de azért az életszínvonal nem ennyire rossz mint nálunk. Ennek a szintnek itt legalább 50% nem felel meg, ott kb 15%.hirek.msn.mainap.hu/kulfold/megorjiti-az-oroket-breivik-luxuselete-42161hát ha ezt az ügyvéd kiharcolhatja, akkor Norvégia meg is érdemli.
de á...kaszo
nem baj, a mostani ellenzéknek biztos megindult a nyálelválasztása, legközelebbi kampányban tuti nyerő lesz a "Jobban él ön, mint egy pszichopata, tömeggyilkos elítélt?" brosúra.slowmotion
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 13 éve
hirek.msn.mainap.hu/kulfold/megorjiti-az-oroket-breivik-luxuselete-42161hát ha ezt az ügyvéd kiharcolhatja, akkor Norvégia meg is érdemli.
de á...kaszo
nem baj, a mostani ellenzéknek biztos megindult a nyálelválasztása, legközelebbi kampányban tuti nyerő lesz a "Jobban él ön, mint egy pszichopata, tömeggyilkos elítélt?" brosúra.
több mint 13 éve
hirek.msn.mainap.hu/kulfold/megorjiti-az-oroket-breivik-luxuselete-42161Jó hely ez a Norvégia, ha sérülnek a tömeggyilkos jogai, majd kivégzik a börtönigazgatót 😛
kaszo
több mint 13 éve
lehet én vagyok puritán, de én még az ásványvizes flakonba is csapvizet töltökJut eszembe ez semmi. Tavaly egyik lakótárs se itta meg, mikor elfogyott az ásványvize...AsbeeAz se volt piskóta, mikor Mayweather azt mondta a sitten, hogy ő nem hajlandó meginni a csapvizet... 😀Asbee😀Amadeus91
több mint 13 éve
Jut eszembe ez semmi. Tavaly egyik lakótárs se itta meg, mikor elfogyott az ásványvize...Az se volt piskóta, mikor Mayweather azt mondta a sitten, hogy ő nem hajlandó meginni a csapvizet... 😀Asbee😀Amadeus91
több mint 13 éve
Az se volt piskóta, mikor Mayweather azt mondta a sitten, hogy ő nem hajlandó meginni a csapvizet... 😀Asbee😀