Gyűlölködjünk

37 feliratkozó

több mint 13 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487
"Az ítélethirdetéskor elégedett mosollyal nyugtázta, hogy a Norvégiában kiszabható legsúlyosabb büntetést kapta, bár szánalmasnak nevezte az ítéletet, szerinte ugyanis a halálbüntetés vagy a felmentés lett volna a "logikus"."MTI
Szóval akkor most Anders csavargatja a gombokat?

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 150 — #NoStress
Miért van az, hogy a jogvédők az esetek nagy többségében azok jogait védik, akik ártanak embertársaiknak? Ha az én családtagjaimmal tennének ilyet, az elkövető nem sokkal élné túl. És akkor szarok a törvényre. Ha ő megteheti, akkor én is.apeszos
Ennek talaján fejlődött ki a maffia Szicíliában. Nem engedjük át az igazságszolgáltatást az államnak. Majd komplett falvak néptelenedtek el. Kérdezz meg egy lombardot, hogy kik élnek szerinte délen.tomi-tomi
Mondom, magasról leszarom akkor a törvényt, és hogy minek tartanak. A gyilkosokat sem érdekli különösebben. Egyébként is, ha lecsuknak utána, majd jöttök ti, és jól megvéditek a jogaimat.apeszos
Tudod mi a különbség közted és Breivik között ezek alapján?
Ő is a jogos sérelmeit torolta meg a társadalmon, te is azt tennéd egy rokonod gyilkosán.
A különbség mindössze annyi, hogy Breivik nagyobb léptékben gondolkodott, neki egész Norvégia a családja volt, és a saját logikája mentén hatékonyan, és jogosan! bosszút állt mindazért, amit a szerinte bűnösök (szerintünk áldozatok) elkövettek ellene.
Vagyis a különbség mindössze annyi, hogy Breivik szociálisan érzékenyebb nálad, és sokkal bátrabb, ha az elvei gyakorlatba való átültetéséről van szó.

több mint 13 éve
Ez a Breivik elvette 77 ember élethez való jogát. Jönnek a jogvédők és küzdenek Breivik szekrényhez való jogáért. Imádom.Bazzani
Van egy ötletem.
Te küzdj a 77 áldozat élethez való jogáért.
Támaszd fel őket, írj petíciót, mit tudom én.
A jogvédő meg küzd egy élő, elítélt bűnös az adott ország törvényeinek megfelelő bánásmódjáért.
Ha lehetne fogadni kinek jobbak az esélyei, én rá fogadnék ellenedben.
Tessék már kicsit realistának lenni.
Nem kötelező, de mi értelme van ideológiákat, elveket, zsigeri érzéseket, gyűlöletet, bosszúvágyat, stb. keverni a valósághoz, ami teljesen más??!

Van egy ország, Norvégia, mely azért tart ott, ahol tart, azért élhető, otthonos, élvezetes az állampolgárai döntő többségének, mert egy pszichopata, agyhalott, 77szeres gyilkos pulcsijainak is biztosít egy szekrényt. Vagy tápláló, vitamindús ételeket. Vagy 22 fokot télen-nyáron.
Inkább éljen jól több millió ember megérdemelten és plusz egy szarházi gyilkos érdemtelenül, ha ez az ára a civilizációnak.
Itt, a Balkánon meg lehet munkatáborok után ácsingózni, nyakkitekerésekkel, szemet-szemért elvekkel parádézni, jogvédőzni, picsogni, külföldre vágyakozni, oszt mi a valóság, hol van az életszínvonal?

több mint 13 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487
Demost elvtársak, ez az állat éppen ezt akarta elérni, hogy az ő szekrényügyéből kiindulva erről fojjon a nagy csevej.

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
Miért van az, hogy a jogvédők az esetek nagy többségében azok jogait védik, akik ártanak embertársaiknak? Ha az én családtagjaimmal tennének ilyet, az elkövető nem sokkal élné túl. És akkor szarok a törvényre. Ha ő megteheti, akkor én is.apeszos
Ennek talaján fejlődött ki a maffia Szicíliában. Nem engedjük át az igazságszolgáltatást az államnak. Majd komplett falvak néptelenedtek el. Kérdezz meg egy lombardot, hogy kik élnek szerinte délen.tomi-tomi
Mondom, magasról leszarom akkor a törvényt, és hogy minek tartanak. A gyilkosokat sem érdekli különösebben. Egyébként is, ha lecsuknak utána, majd jöttök ti, és jól megvéditek a jogaimat.
több mint 13 éve
tomi-tomi 5 058 — Patriots fan
Ennek talaján fejlődött ki a maffia Szicíliában. Nem engedjük át az igazságszolgáltatást az államnak. Majd komplett falvak néptelenedtek el. Kérdezz meg egy lombardot, hogy kik élnek szerinte délen.

Ez a Breivik elvette 77 ember élethez való jogát. Jönnek a jogvédők és küzdenek Breivik szekrényhez való jogáért. Imádom.Bazzani
Fordítva. Breivik küzd a szekrényéért, s akik legszívesebben az életét vették volna el, azok küzdenek a szekrénye ellen.

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 13 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 100 — Axel Foley
Ez a Breivik elvette 77 ember élethez való jogát. Jönnek a jogvédők és küzdenek Breivik szekrényhez való jogáért. Imádom.

több mint 13 éve
davemayer Chicago Bears 15 476 — "Grammar maci"
nekem nem hiszem hogy lenne merszem elkövetni azt amit ő tett de elvárom hogy ne az "én" pénzemen etessük ezután. Ha ez törvényileg gátolva van át kell dolgozni a törvényt. De ahogy Dom is idetette, már kicsiben működik ez most is, akkor hol a probléma? Nem értek hozzá természetesen meg nem is voltam katona, de azt mondják a seregben kollektív büntetéssel is fegyelmeznek. Ez itt is működhetne, de nem büntetéssel, hanem ha a gyökér aki nem akar dolgozni azt látja hogy a benti "társadalmi" nyomás arra kényszeríti hogy dolgozzon akkor egy idő után beáll a sorba. Ha nem akkor a társai segítenek neki, azt csak nem tiltja a törvény 😀 (liberálisok ezt ne olvassák el, nem gumicsont 😛 )

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 13 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
Miért van az, hogy a jogvédők az esetek nagy többségében azok jogait védik, akik ártanak embertársaiknak? Ha az én családtagjaimmal tennének ilyet, az elkövető nem sokkal élné túl. És akkor szarok a törvényre. Ha ő megteheti, akkor én is.
több mint 13 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
Vannak olyan országok, ahol ma is van halálbüntetés, megkövezés, stb.
(É-Korea, Irán, stb.)
Ki akar ott élni? És mi akadályozza meg benne?
Sobri Jóska
Az USA nem egy államában van halálbűntetés és szívesebben élnék ott mint a jelenlegi Magyarországon.empty taxi
Valamiért mégis négyszer annyi ember hal meg emberölés miatt az USA-ban, mint nálunk, szóval még se annyira profi az a rendszer.Schleck
Nem közbiztonságra hanem életszínvonalra értettem. Btw ezek népességarányos adatok? Nem hinném.empty taxi
Nyilván azok. Sok értelme nem lenne összehasonlítani enélkül.
Én innen vettem egyébként:  en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_intentional_homicide_rate
Nincs négyszeres, de csak emlékezetből mondtam.
Az életszínvonal pedig magasabb természetesen, csak mivel pár oldal óta már a büntetés végrehajtásról van szó, ezért gondoltam te is erre gondolsz.

több mint 13 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 854 — no es importante
(É-Korea, Irán, stb.)
Sobri Jóska
Az USA nem egy államában van halálbűntetés és szívesebben élnék ott mint a jelenlegi Magyarországon.empty taxi
Valamiért mégis négyszer annyi ember hal meg emberölés miatt az USA-ban, mint nálunk, szóval még se annyira profi az a rendszer.Schleck
Nem közbiztonságra hanem életszínvonalra értettem. Btw ezek népességarányos adatok? Nem hinném.empty taxi
 www.nationmaster.com/compare/Norway/United-States/Crime
 www.nationmaster.com/graph/cri_mur_percap-crime-murders-per-capita

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 854 — no es importante
(É-Korea, Irán, stb.)
Sobri Jóska
Akkor hajrá.
Tudtommal semmi akadálya nincs ennek.
Sobri Jóska
Gyanítottam h ez lesz a reakciód.
Hidd el van: a mocskos anyagiak.empty taxi

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 239 — NFL bracket champion '26
(É-Korea, Irán, stb.)
Sobri Jóska
Nem közbiztonságra hanem életszínvonalra értettem. Btw ezek népességarányos adatok? Nem hinném.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 13 éve
(É-Korea, Irán, stb.)
Sobri Jóska
Akkor hajrá.
Sobri Jóska
Gyanítottam h ez lesz a reakciód.
Hidd el van: a mocskos anyagiak.

Madden hates me.
több mint 13 éve
tomi-tomi 5 058 — Patriots fan
Szerintem így kéne működnie egy börtönnek. Legalábbis vsz. nem normális hogy a bűnözőket az adófizetők pénzéből tartjuk el.Rataxes
S velük íratnád ki a kapu fölé, hogy A munka szabaddá tesz, vagy ezt a költséget még bevállalnád?tomi-tomi
azt azért még elmondhatnád hogy mia faxomért mosod össze itt a dolgokat.davemayer
Mert ez volt az előző mondata:
Azért nyilván jó kis éhbérért kéne Őket dolgoztatni, hogy kemény munkával se jöjjön össze sok pénz. Teszem azt 600 forintból kijön a koszt, azon felül még ugyanannyit lehessen megkeresni 😊Rataxes
Ő elviheti abszurditásig a gondolatát, én nem?
Ki mossa össze a dolgokat?tomi-tomi
ha a zsidók éhbért kaptak akkor szóljál mert sztem inkább halált...davemayer
Majd akkor ha meg fogod különböztetni a haláltábort a munkatábortól. A munkatáborban lévők kaptak fizetést. Hogy, hogy nem, ez pont megegyezett a táboroztatásuk költségével.
Komolyan teleszalad a zsákom, amikor egyszer már elkövetett "megoldásokat" halálos komolysággal adnak elő. Legalább nézzék meg a Schindler listáját, kommersz, felszínes tudást fog adni, de csak három óra árán meg lehet belőle tudni, hogy ilyen államilag kidolgozott rendszer már működött. S ebből a szempontból tök mindegy, hogy adott állam kit tekint(ett) bűnözőnek.

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 13 éve
DoM New England Patriots Northwestern Wildcats 5 165 — vaccpáör fan
Inkább külön hozzászólásba írom: munka a magyar börtönökben.

Nem kell feltalálni a spanyol viaszt, mert már létezik.
több mint 13 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
(É-Korea, Irán, stb.)
Sobri Jóska
Valamiért mégis négyszer annyi ember hal meg emberölés miatt az USA-ban, mint nálunk, szóval még se annyira profi az a rendszer.

több mint 13 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 100 — Axel Foley
Dolgozol akkor TVzhetsz, gyúrhatsz, kártyázhatsz.
Ha nem akkor kussban ülsz a celládban.
Lehet választani.Bazzani
Ez most is így van.
Aki nem illeszkedik be a börtön mindennapjaiba annak nem jár semmiféle plusz.
Csomagot is limitáltan kaphat csak, látogatót se igazán fogadhat.
Ha tényleg ennyire sokakat érdekel ez a téma (börtönök, bv, fogvatartási szabályok, stb.), lehet utána kéne olvasni, és nem a kuruc.info-ra gondolok.Sobri Jóska
Nem. Ha nem csinálsz balhét akkor nem tiltanak el semmitől.
A munka válsztható, de járhatsz pl. gyúrni akkor is ha nem dolgozol.
Egy haverom nemrég jött ki, úgyhogy tudok eztazt.

több mint 13 éve
(É-Korea, Irán, stb.)
Sobri Jóska
Akkor hajrá.

több mint 13 éve
Nem tomi-tomi mosta össze a börtönt (szabadságvesztés helye) a munkatáborral (kötelező munka, testi, lelki megsemmisítésre való törekvés).
Ő csak rávilágított Rataxes tévedésére, és próbált segíteni szétválogatni.Sobri Jóska
Én viszont nem látom hogy a "szabadságvesztés" büntetés mellé miért kéne hogy jutalomként járjon az ingyen koszt és kvártély. Kajakra egy csövesnek megéri bűnt elkövetni, télen bent lehet a melegben és még enni is kap.
Rataxes
mert ha nem adsz nekik enni, akkor előbb-utóbb abba pusztulnak bele. Az éheztetés is kínzás.Amadeus91
ha tesz érte odabent (mint ahogy te is teszel érte itt kint, ingyen senki nem ad neked semmit) akkor megérdemli, ha nem csinál semmit éhen marad.

Aki nem dolgozik ne is egyék. Nem hiszem hogy ez ki volt írva munkatáborra, ez csak egy magyar szólás, és illene betartani mert NEVEL.davemayer
bazzeg mint nagyanyám. (mennyé szalagmellé az a becsületes munka nem a diploma...) 50-s évek.Amadeus91
figyelj, ha valaki eljátszotta azt hogy neki normális élete legyen, kezdje az aljáról a felemelkedést. Már ha akarja. és attól még hogy az öreganyád mondta lehetett igaza, maximum nem jó embernek mondta.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 13 éve
Dolgozol akkor TVzhetsz, gyúrhatsz, kártyázhatsz.
Ha nem akkor kussban ülsz a celládban.
Lehet választani.Bazzani
Ez most is így van.
Aki nem illeszkedik be a börtön mindennapjaiba annak nem jár semmiféle plusz.
Csomagot is limitáltan kaphat csak, látogatót se igazán fogadhat.
Ha tényleg ennyire sokakat érdekel ez a téma (börtönök, bv, fogvatartási szabályok, stb.), lehet utána kéne olvasni, és nem a kuruc.info-ra gondolok.

több mint 13 éve
(É-Korea, Irán, stb.)
Sobri Jóska
Az USA nem egy államában van halálbűntetés és szívesebben élnék ott mint a jelenlegi Magyarországon.

Madden hates me.
több mint 13 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 520
Nem tomi-tomi mosta össze a börtönt (szabadságvesztés helye) a munkatáborral (kötelező munka, testi, lelki megsemmisítésre való törekvés).
Ő csak rávilágított Rataxes tévedésére, és próbált segíteni szétválogatni.Sobri Jóska
Én viszont nem látom hogy a "szabadságvesztés" büntetés mellé miért kéne hogy jutalomként járjon az ingyen koszt és kvártély. Kajakra egy csövesnek megéri bűnt elkövetni, télen bent lehet a melegben és még enni is kap.
Rataxes
mert ha nem adsz nekik enni, akkor előbb-utóbb abba pusztulnak bele. Az éheztetés is kínzás.Amadeus91
ha tesz érte odabent (mint ahogy te is teszel érte itt kint, ingyen senki nem ad neked semmit) akkor megérdemli, ha nem csinál semmit éhen marad.

Aki nem dolgozik ne is egyék. Nem hiszem hogy ez ki volt írva munkatáborra, ez csak egy magyar szólás, és illene betartani mert NEVEL.davemayer
bazzeg mint nagyanyám. (mennyé szalagmellé az a becsületes munka nem a diploma...) 50-s évek.
több mint 13 éve
Rataxes, már írtam a korábbi vitában: nincs eszközöd egy elítélt dolgoztatására. Törvényi kötelezettségek vannak a minimumszolgáltatásra részükre. Azt nem vonhatod meg, mert a büntetésük nem víz és kenyér, hanem szabadságvesztés.
Így semmilyen eszközöd nincs elérni akaratod.
Szar, mi?
Sobri Jóska
Új törvények kellenek, ennyi 😊
Rataxes
érdekesnek tartom egyébként hogy ezt a lehetőséget (munka-jövedelem-megkapod ha kijutsz) miért ne lehetne megcsinálni, így sokkal kevesebbet kéne az adóból is költeni rájuk az tuti.davemayer
Mert többe kerül az őrzése, mint amennyit megkeres. Ezenkívül kártérítési kötelezettség is ott van (lehet) az ítéletében. Polgári perben kérnének az áldozatok nem anyagi kárért térítést stb.
Szerintetek a javaslatotok egy tök új, soha meg nem vizsgált lehetőség?tomi-tomi
éppen ez az, hogy nem hiszem hogy ez nem merült fel soha, maximum a törvények nem tették lehetővé és senki sem vitte végig a bürokrácián. De attól még kurvára így kéne lennie.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 13 éve
Rataxes
Egy csöves átmeneti-, ill. hajléktalanszállón is ingyen kaját kap és meleg is van.
Mégse megy be.
Olvasgathatsz erről is, ha ráérsz.