Gyűlölködjünk

37 feliratkozó

több mint 1 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 967
Nem saját irományom, de magaménak érzem:

"Valaki mondja már el nekem, hogy mikor, miért és hogyan lett a keresztény ünnepkörök elengedhetetlen és megkerülhetetlen hozzátartozója a függönymosás?
Hogy miért van az, hogy lehetetlen elképzelni egy húsvétot vagy karácsonyt nyugalomban e nélkül a szájbatekert szakrális szertartás nélkül?

Sebii
A függöny jó dolog, az akasztgatása az kevésbé, de ezért kell valami jóféle rendszert kinézni hozzá.
A csíptetőket jó esetben ülve is fel tudod rá rakni, onnantól meg csak becsúsztatod az egészet egyenként a sínbe, ha egybe tudod fogni vagy nagyobb egységekbe az még jobb (ha válladon van a függöny úgy egyszerűbb), aztán megvan.
több mint 1 éve
Sebii Seattle Seahawks Oregon Ducks 3 946
Nem saját irományom, de magaménak érzem:

"Valaki mondja már el nekem, hogy mikor, miért és hogyan lett a keresztény ünnepkörök elengedhetetlen és megkerülhetetlen hozzátartozója a függönymosás?
Hogy miért van az, hogy lehetetlen elképzelni egy húsvétot vagy karácsonyt nyugalomban e nélkül a szájbatekert szakrális szertartás nélkül?

Megkezdeném érted a jól megérdemelt szabadságomat az egész éves hajtás után, gyerekek óvodában, csend, GLS se dudál, postás se ordít, vizet is leolvasták már, nyugalom, békésség, már tenném fel a lábamat és ciccenteném az első sört, amikor bejön a feleségem, és már látom az arcán, hogy mit akar mondani, mert ilyen arcot csak kétszer vág egy évben, húsvét és karácsony előtt egy héttel. Hogy érted Jézusnak talán az volt az utolsó mondata a kereszten, hogy „Aztán nékem függönyiteket alapost mossátok ki mennybemenetelemnek minden évének fordulójára felebarátaim.” Vagy mikor a háromkirályok megjelentek a jászolnál, a Menyhért kissé affektálva odasusmorogta a Boldizsárnak, hogy „Nézzed már, de igénytelenek, hát még függönyt se mostak, mos’mommeg, mi ez, istálló?” Mária meg meghallotta, és úgy volt vele, hogy ha már egész Názáret a szájára vette, hogy ki tudja kitől esett teherbe, akkor legalább a koszos függönyök miatt ne szólják meg, és onnantól minden adventet pironkodva ezzel kezdett?

Most őszintén, előfordult valaha is veletek, hogy átmentetek valakihez halászlét meg Wellington bélszínt enni, és tönkretette az estét a függöny tisztaságának mértéke? Vagy kaptatok olyan feedbacket, hogy „Julikám, isteni volt ez a töltött káposzta, de a függönyre ráférne már egy mosás.” Vagy a gyerek undorral az arcán fogja kibontani a legót a fa alatt, ha más hexkód a függöny árnyalata? Nem értem.

Én mondjuk elég rövidre tudnám zárni ez az egész kérdést, mert ugye eleve mi a fasznak függöny? Nincs függöny, nem kell mosni, egy gonddal kevesebb. Én barom ezt a kérdés a feleségemnek is feltettem, ráadásul hangosan, csak azért mesélem el, hogy ti ne kövessétek el azt a hibát. Ravaszul kontrázott, hogy „Mert akkor hogy nézne ki az ablak?” Tudjátok mi erre a kérdésre a legrosszabb válasz? Onnan tudom, hogy én is ezt mondtam. Az, hogy „Hát jól.” Na, erre kaptam egy negyedórás lakberendezési kiselőadást, hogy minden milyen csupasz lenne, belátnak, nemszép, satöbbi.

Itt már elengedtem a dolgot, mert éreztem, hogy úgysem úszom meg a függönyök le és felakasztgatását, de azért a bajszom alatt elmorogtam, hogy nincs nekünk semmit takargatnivalónk, néhanapján egészen normális família vagyunk, amúgy meg van redőny, ha meg valakit felettébb érdekel, hogyan kergetem a gyerekeket fürdés előtt, és hogy az egyik megint felhajította a zokniját a szekrény tetejére, a másik meg a macska farkán hárfázik, hát akkor egészségére, fene a gusztusát.

Aztán magamat kezdtem szidni, hogy ménem rohadt le a kezem, amikor olyan házra írtam alá, aminek több ablaka van, mint a Cifra Palotának. Ráadásul minden ablakon más furmányos és fondorlatos módszerrel és metódussal van rögzítve a rohadványos függöny, van ilyen belebújtatósapjafasza, csíptetősottrohadjonmeg, csigavonlababeledugóskurvaanyja, áthúzósszakadjálketté, sínencsúszóspusztuljel meg mit tudom én még milyen. Mert a függönymosásban nem maga a mosás a kicseszés, az érted meg van egy negyedóra alatt, hanem előtte meg utána az egyórás fel-le aggatás, aminek a végén hiába vagy te egy Ronnie Colemanbe oltott Dorian Yates, akkor is úgy fog utána sajogni a vállad, hogy a seggedet nem tudod rendesen megtörölni. Ráadásul, biztos lehetsz benne, hogy nem sikerül szépen feltenni (a feleséged szerint legalábbis, mert amúgy te persze pont leszarod), nem lesz egyenlő a távolság minden karika, csíptető, bújtató és akasztó között, a ráncok nem jól ráncolódnak, a hullámok nem jól hullámozódnak.

De a legjobb, hogy a gyerek két nap múlva úgyis beletörli a Nutellás kezét. Na, ilyenkor végképp ne mondjátok, hogy „Én megmondtam, hogy felesleges kimosni” mert garantáltan két hétig a kanapén alszotok.

Arról már írtam egyszer, hogy Írországban meg Skandináviában például nincsenek is függönyök. Az okosok szerint azért, mert az otthon maradt feleségek annak idején így jelezték, hogy semmi titkolni valójuk nincsen, ők biza hűségesek, míg az uruk oda van a tengeren. Marhaság. Az úgy volt, hogy hazament egyszer Ragnar Lothbrok a hónapokon át tartó fárasztó és kimerítő fosztogatás és erőszakolás után, szaxonok levágva, kardok megfenve, aranyak eltéve, heringek a füstön, csend, nyugalom, csak néhány fogoly halálsikolya hallik a távolból, és már éppen azon volt, hogy feltegye a lábát, és belekortyoljon a szarukupájában buborékokat hányó seritalába, amikor megjelent a felesége, hogy „Csakhogy hazaevett már a fene, nézd meg, a függöny is hogy néz ki, fogjál hozzá levenni, kimossuk.” Na most a harmadik ilyen alkalom után Ragnar Lothbrok fogta, azt letépte az összes függönyt a picsába, és akkor ott nem volt apelláta, meg negyedórás kiselőadás, hogy hogy néz ki az ablak, meg belátnak a szomszédok, mert a férfiaknak még volt szavuk a házban, meg amúgy is kicseszett nagy kardokkal meg fejszékkel jártak, úgyhogy nem volt okos dolog vitába szállni velük. Na, azóta nincsenek függönyök a nálunknál szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban, és meg is lehet nézni, hogy mennyivel boldogabbak, mint mi.
több mint 1 éve
Tactful Cactus Green Bay Packers 15 363
Szóval elvileg nem írhatom ki közösségi oldalra,hogy Orbán dögölj meg mert lesittelhetnek?
ThundersNFL a Paraszt
Hát a 'dögölj meg Bostick' is csak szilveszterig mehet, utána marad a kurva anyád.

P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
több mint 1 éve
ozibozi New York Giants 20 840
Ellopták Csukás István síremlékéről a Süsü, a sárkány szobrot - tudatta a költő, író egyik örököse szerdán az MTI-vel

a jó édes anyját az ilyennek
NB2
Kádárnak az egész fejét. Mikor az elvtársak rohantak a hírrel Bereczhez, annyit mondott, hírdessétek azt, hogy feltámadt.
Dzsokijuing
Kicsit késöbbi ez a story, mint hogy Berecz elvtárshoz rohantak volna.
2007-ben lopták el.
vpi
Nem, tényleg 2007-ben rohant fel a Rózsadombra az MSZMP maradéka az exmodell felesége oldalán jól megérdemelt pihenését töltő agitprop vezetőhöz.
Dzsokijuing
Ellopták Csukás István síremlékéről a Süsü, a sárkány szobrot - tudatta a költő, író egyik örököse szerdán az MTI-vel

NB2
Kádárnak az egész fejét. Mikor az elvtársak rohantak a hírrel Bereczhez, annyit mondott, hírdessétek azt, hogy feltámadt.
Dzsokijuing
2007-ben lopták el.
vpi
Nem, tényleg 2007-ben rohant fel a Rózsadombra az MSZMP maradéka az exmodell felesége oldalán jól megérdemelt pihenését töltő agitprop vezetőhöz.
Dzsokijuing
Komoly/ka/ színésznő volt az már előtte, mai szemmel is csinos, még a feleség státusz előtt.
több mint 1 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 029 — Saturday Night Lights

NB2
Dzsokijuing
2007-ben lopták el.
vpi
Világ vicce, klasszik urban legend…
ozibozi
Megírta az akkori Magyar Nemzet, ott jött szembe!

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve

NB2
Dzsokijuing
2007-ben lopták el.
vpi

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 1 éve

NB2
Dzsokijuing
2007-ben lopták el.
vpi
Világ vicce, klasszik urban legend…
több mint 1 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 501 — Patriot

NB2
Dzsokijuing
2007-ben lopták el.
több mint 1 éve
warr_b Washington Commanders 28 773 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Szóval elvileg nem írhatom ki közösségi oldalra,hogy Orbán dögölj meg mert lesittelhetnek?
ThundersNFL a Paraszt
ééés már ezért is 😊
Negritis, a vajda
 telex.hu/belfold/2024/12/18/online-agresszio-visszaszoritas-magyar-kormany-fidesz-torveny-komment-borton

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 1 éve

NB2

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 1 éve
NB2 New England Patriots 27 961 — nabege2@yahoo.com

több mint 1 éve
Sebii Seattle Seahawks Oregon Ducks 3 946
Én egyszer úgy jártam, hogy elmentem a benzinkútra 10 napos matricát venni, de a pultnál észleltem, hogy nincs nálam a tárcám. Mondtam az eladónak, hogy bocsi, akkor sztornó az egész. Hazamentem a tárcámért és utána egy másik kúton vettem meg a matricát.
2 hónapra rá kaptam az idézést a rendőrségtől, hogy csalás vétsége miatt várnak kihallgatásra. 😀 Mint kiderült a kutasnak nem sikerült abszolválnia sztornózást. Óriási szembesítek voltak, hogy én szerepelek-e a biztonsági kamera felvételen. Elmondtam a zsarunak mi történt, aztán megkérdeztem, hogy ha ingyen akartam volna autópályázni akkor miért vettek uszkve 40 perccel később még egyet. Röhögött egyet és elnézést kért, hogy rabolták az időmet.
Mindig tegyétek el az autópálya matrica papírt, jól jöhet. 😀
több mint 1 éve
Vitézlő Titoknok tomz Seattle Seahawks TCU Horned Frogs 1 705
2024-es büntit csak 2024-es jogosultság vásárlással lehet kiváltani.
Vitézlő Titoknok tomz
De mi a különbség, hogy január 1-én szabálytalankodtam, vagy december 31-én?
Az elsőnél van lehetőségem kiváltani, a másodiknál nincs? Alkotmánybíróságra vele!
vpi
De van lehetőséged a második esetben is, ha 60 percen belül veszel egy olyan pályahasználatit, amivel a vétség helyén abban az időpontban jogosan használhatod (1 napos országos, 10 napos országos, vonatkozó éves megyei, vagy éves országos) akkor kiküldésre sem kerül a bünti.
Az automata rendszer a vétségeket csekkolja még egyszer 60 perc után, ha addig pótoltad, akkor meg van bocsájtva.
több mint 1 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 934 — #NoStress
ThundersNFL a Paraszt
De mi értelme van kiírni?
Gondold ezt, vagy ha az kevés, akkor lépj be egy Tisza-szigetbe, vagy alapíts pártot, és tegyel ellene.
Gondolom ha simán ordítozva dühöngsz, akkor azt se akarod levideózni és kiposztolni a yt-ra vagy a fb-ra.
Mert annak se sok haszna lenne.

több mint 1 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 313 — The Mathematician
ThundersNFL a Paraszt
ééés már ezért is 😊

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
ThundersNFL AntiHarcosKlubAlapító New England Patriots 18 620 — !SuPeR6BoWL!Vrabel.......

Draft

2001-2003-2004-2014-2016-2018
több mint 1 éve
szaba Los Angeles Chargers 12 213
90 éves nagymamámat időpontra hívták egészségügyi szakintézménybe. 3 és fél óra várakozás után rosszul lett, mire drága doktor úr méltóztatott foglalkozni vele. [Insert random horrible curses!]
gyeek
Sajnos az időpont a napot jelenti. Jobbulást a mamának, nem semmi korban van!
több mint 1 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 166 — Cowboys fan
Vitézlő Titoknok tomz
Az elsőnél van lehetőségem kiváltani, a másodiknál nincs? Alkotmánybíróságra vele!
vpi
Hát az elsőnél is kiválthatod... csak nem biztos, hogy megéri
több mint 1 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 501 — Patriot
Vitézlő Titoknok tomz
több mint 1 éve
gyeek LSU Tigers 8 635 — Grady Judd fan
90 éves nagymamámat időpontra hívták egészségügyi szakintézménybe. 3 és fél óra várakozás után rosszul lett, mire drága doktor úr méltóztatott foglalkozni vele. [Insert random horrible curses!]

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.

"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 1 éve
Vitézlő Titoknok tomz Seattle Seahawks TCU Horned Frogs 1 705
több mint 1 éve
Mikey Cincinnati Bengals 20 994
Egyrészt a kurva anyámat a feledékeny agyamért, másrészt a kurva anyját annak a 8 percnek, amin 51 540 ezer forintom múlt.
Mikey
Fogadás? Pótdíj? Bírság?
slowmotion
Pótdíj. Autópályamatrica. Egy nappal előtte járt le, én meg vígan felmentem Budapestre éjjeli melóra, szóval Biánál oda-vissza bemértek. Aztán itthon már késő volt hogy eszembe jutott.
Mikey
Meddig kell befizetni a bírságot? Ha jól tudom, 60 nap. Mert az éves matrica díja nem sokkal több, és azzal ki lehet váltani a büntetést. Ha januárban veszel egy évest, akkor legalább lesz egész évre. De nézz utána, mert lehet, hogy rosszul tudom.
Ikendu
60 nap, igen. Este olvastam én is, hogy éves matricával ki lehet váltani, szóval az lesz.
Mikey
ja. csak azért nézz utána a biztonság kedvéért, hogy ha januárban váltod meg (és lesz 2025-re), azzal ki lehet-e váltani a 2024-es büntetést. én arra tippelnék, hogy nem.
slowmotion
Nem elég csak megvenni, ha nem küldöd el nekik e-mail en az igazolást róla akkor nem törlődik.,
ozibozi
értem, de szerintem ez indifferens arra, amit írtam.
én arra céloztam, hogy az lenne logikus, hogy ha adott évben van büntetésed, akkor a tárgyévi éves matricával válthatod ki, 60 napos határidő ide vagy oda.
slowmotion
Na ennek majd utána kérdezek, köszi.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 1 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 166 — Cowboys fan
Egyrészt a kurva anyámat a feledékeny agyamért, másrészt a kurva anyját annak a 8 percnek, amin 51 540 ezer forintom múlt.
Mikey
Fogadás? Pótdíj? Bírság?
slowmotion
Pótdíj. Autópályamatrica. Egy nappal előtte járt le, én meg vígan felmentem Budapestre éjjeli melóra, szóval Biánál oda-vissza bemértek. Aztán itthon már késő volt hogy eszembe jutott.
Mikey
Meddig kell befizetni a bírságot? Ha jól tudom, 60 nap. Mert az éves matrica díja nem sokkal több, és azzal ki lehet váltani a büntetést. Ha januárban veszel egy évest, akkor legalább lesz egész évre. De nézz utána, mert lehet, hogy rosszul tudom.
Ikendu
60 nap, igen. Este olvastam én is, hogy éves matricával ki lehet váltani, szóval az lesz.
Mikey
ja. csak azért nézz utána a biztonság kedvéért, hogy ha januárban váltod meg (és lesz 2025-re), azzal ki lehet-e váltani a 2024-es büntetést. én arra tippelnék, hogy nem.
slowmotion
Nem elég csak megvenni, ha nem küldöd el nekik e-mail en az igazolást róla akkor nem törlődik.,
ozibozi
értem, de szerintem ez indifferens arra, amit írtam.
én arra céloztam, hogy az lenne logikus, hogy ha adott évben van büntetésed, akkor a tárgyévi éves matricával válthatod ki, 60 napos határidő ide vagy oda.
több mint 1 éve
Mikey
Fogadás? Pótdíj? Bírság?
slowmotion
Mikey
Ikendu
Mikey
slowmotion
több mint 1 éve
Pari Las Vegas Raiders 3 656 — Rise My Nation!
Everything is fine.

m.hvg.hu/tudomany/20241215_balaji-halal-openai-chatgpt
r.baggio
nem látok azzal összefüggést, hogy egy nappal az eset előtt az openai ceo-ja 1m$-t adományozott saját vagyonából Trumpnak...