Bowldog Hálaadást!

Gyűlölködjünk

36 feliratkozó

több mint 1 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 45 127 — The Mathematician
Nem egy kollégám van/volt amúgy ilyen lelkiismereti válságban és én is hajlamos vagyok túlórázni, de van az amikor azt mondom, hogy apátok faszát, ezért adjatok is valamit, nem jópofaságból hajtok ennyit.
Lúdas Solymi
Most léptetik elő nagyfőnökké komoly fizetésemeléssel, na de amikor már rég nem a pénzről szól az egész?
r.baggio
nem hiszem hogy van erre varázsmegoldás
max annyit tudsz hogy leültök és beszéltek, esetleg szakembert bevonni
ugye nemrég jött nálatok is a pici itt pár dolog azért bejöhet ami miatt "menekül" a munkába akarva akaratlan

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
Jughead Dallas Cowboys 5 221
Ha élvezi, akkor hadd csinálja, ha nem élvezné, akkor meg úgy is abbahagyná a munkaidő végén. Én élvezem a munkám, a feleségem élvezi (most épp itthon van a kicsivel, szóval jelenleg csak élvezte) a munkáját, szóval sose háborgunk, ha a másik tovább dolgozik, mert azért csinálja mert szereti, és hát hadd csinálja azt, amit szeret (pedig rendszeresen túlórázunk/túlóráztunk).
több mint 1 éve
r.baggio Detroit Lions Indiana Hoosiers 62 442 — no es importante
Nem egy kollégám van/volt amúgy ilyen lelkiismereti válságban és én is hajlamos vagyok túlórázni, de van az amikor azt mondom, hogy apátok faszát, ezért adjatok is valamit, nem jópofaságból hajtok ennyit.
Lúdas Solymi
Most léptetik elő nagyfőnökké komoly fizetésemeléssel, na de amikor már rég nem a pénzről szól az egész?

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 027
Hidd el nem tudják kellően "kompenzálni", egy csomó dologból kimaradsz és az már nem jön vissza csak egyszer volt. Van amikor: A majd bepótoljuk! nem működik.
Persze van amikor egyszerűen kell a pénz.......
kijo
Nekem írhatod, én csak az érintett "fél" vagyok... próbáld megmagyarázni ezt egy munkamániásnak
r.baggio
Ha jól sejtem, akkor még mindig a párodról van szó, aki lelkiismeretes és szétdolgozza az agyát, hogy megtegyen mindent és mert a kollégák, stb.

Ilyenkor nagyon nincs mit csinálni, asztalra kell csapni vagy elvinni pszichológushoz.
Nekem volt olyan főnököm aki addig hajtotta magát amíg idegösszeomlást nem kapott.

Lúdas Solymi
Nekem év végén, két ünnep között küldött sms-t a Főnök Úr, hogy lenne egy kis munka. Visszaírtam, hogy szabadságon vagyok. Erre ő: tudom.
nagylaza, főpohárnok
Velem is volt ilyen, hogy épp csináltam valamit mert áttoltam két ünnep közé a feladatot, hogy nyugiban, gyorsan befejezzem, aztán berángattak egy megbeszélésre.
Viszont ha azt mondanám a főnöknek, hogy figyi, ma nincs semmi sürgős meló, fáradt vagyok, kivenném ezt a napot "betegszabinak", akkor nagy valószínűséggel engedné.

Ha meg nem akkor max benyögöm, hogy nem érzem jól magam, hazamennék/nem megyek be.
Cseheknél amúgy is van havi 2 igazolatlan betegszabi.
több mint 1 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 295 — beers & Packers
Hidd el nem tudják kellően "kompenzálni", egy csomó dologból kimaradsz és az már nem jön vissza csak egyszer volt. Van amikor: A majd bepótoljuk! nem működik.
kijo
Nekem írhatod, én csak az érintett "fél" vagyok... próbáld megmagyarázni ezt egy munkamániásnak
r.baggio
Ha jól sejtem, akkor még mindig a párodról van szó, aki lelkiismeretes és szétdolgozza az agyát, hogy megtegyen mindent és mert a kollégák, stb.

Ilyenkor nagyon nincs mit csinálni, asztalra kell csapni vagy elvinni pszichológushoz.
Nekem volt olyan főnököm aki addig hajtotta magát amíg idegösszeomlást nem kapott.

Lúdas Solymi
Nekem év végén, két ünnep között küldött sms-t a Főnök Úr, hogy lenne egy kis munka. Visszaírtam, hogy szabadságon vagyok. Erre ő: tudom.
több mint 1 éve
kijo
r.baggio

Szerk.: Persze, van az úgy, hogy "crunch" van és az eltarthat hónapokig is vagy akár fél évig is vagy tovább, de azt nagyjából fel lehet mérni.
Ha nem tudja felmérni az ember, hogy ez az állapot a cégnél meddig fog tartani vagy folyamatosan tolódik, mert "nincs ember" (lófaszt, headcount stop van, csak nem mondják meg vagy más osztálynak adták), na akkor van gáz.

Nőknél meg hatványozottan igaz, hogy lelkisebbek és könnyebb őket érzelmileg zsarolni, nyomást helyezni rájuk.
Ott a férfinak kell keménynek lennie és a sarkára állni és nem hagyni, hogy a másik folytassa, még ha fáj is.

Szerkesztette: Lúdas Solymi
több mint 1 éve
warr_b Washington Commanders 24 179 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 index.hu/belfold/2023/01/24/tenyleges-eletfogytiglan-alkotmanybirosag-alatorveny-csillag-borton-ombudsman/

Anyám borogass.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 1 éve
kijo New Orleans Saints 382
kijo
r.baggio
Akkor értem/megértem a dühödet.
Sajnos egyre többen vannak ilyen munkamániások.
több mint 1 éve
Hogy rohadjon meg az összes home office-t és kötetlen munkaidőt hirdető "családbarát munkahely"
r.baggio
Ezt még valaki elhiszi?
A kötetlen munkaidő csak felfelé és a hétvégékre igaz.
Családbarát: soha nem vagy otthon.
Bocs, de ez már 10+ éve is így volt.
kijo
Ez olyan lehet, mint az éttermekben a házias ízek?
csi77
Pontosan, ez a magyar valóság, de lehetnek kivételek.
több mint 1 éve
kijo

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
Hogy rohadjon meg az összes home office-t és kötetlen munkaidőt hirdető "családbarát munkahely"
r.baggio
Ezt még valaki elhiszi?
kijo
Ha kellően kompenzálják igen, csak a családra gyakorolt káros hatását nem méri senki
r.baggio
több mint 1 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 790 — Bears & Illinois fan
r.baggio
Ezt még valaki elhiszi?
kijo
Ez olyan lehet, mint az éttermekben a házias ízek?

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 1 éve
r.baggio
Ezt még valaki elhiszi?
kijo
cége válogatja
pl nekem a nokiánál ténylegesen relatíve kötetlen munkaidőm volt, ha el kellett ugrani valahova akkor elugrottam és később bepótoltam
a HO-t se nézte a kutya se már covid előtt se, azóta meg még megengedőbbek

de tudok olyanról is ahol csak túlórázni lehet fizetetlenül

több mint 1 éve
slowmotion Dallas Cowboys 24 654 — Cowboys fan
r.baggio
Ezt még valaki elhiszi?
kijo
Ha kellően kompenzálják igen, csak a családra gyakorolt káros hatását nem méri senki
r.baggio
Kapsz fizetést, megéltek, nem megy a házasság rovására a csóróság, fussa pelenkára.
Q.E.D.
több mint 1 éve
r.baggio
Ezt még valaki elhiszi?
kijo

---
több mint 1 éve
Én Lentiben szolgáltam le - előfelvettként - annak idején az időmet. Összezárva 90-95%-ban olyanokkal, akik a nyolc elemit se, vagy csak éppen azt végezték el. (Megj: Lentibe annak idején a pesti "suttyókerületek" balhésabbjait és borsodi roma falvak sorozottait vitték döntően). Ezek közül egy se végzett el a katonaság alatt semmit. De jól megtanult fogkefével csempét sikálni, télen mínusz tíz fokban, kitörött ablakú fürdőben hidegvízben zuhanyozni, megtanulta azt, hogy az ugyanolyan rangú, ugyanat csináló katonatársa csak azért szopatható, mert fél évvel később vonult be nála. És közben megtanult elkummogni amit lehet, megtanult sunyizni a parancsnoka felé, és közben megtanulta ököllel elintézni a társa felé a problémáit, mert ez volt az egyetlen fórum a probléma megoldásra, máshová fordulni, máshogy elintézni nem lehetett. Én nem vagyok egy érzékeny lélek, simán letoltam azt az 1 évet. Nem feszültem bele, nem voltak se közben, se utána problémáim. De én voltam a szerencsés alkat, mert sok társamnak jelentett. Úgyhogy személyes tapasztalat alapján ma is az a véleményem, hogy számomra is és annak a 95%-nak is semmi mást nem adott a sereg, mint nekem 1, a normál sorozottaknak másfél év elbaszott időt az életünkből.

És igen, tudom, hogy voltak a seregben olyan műszaki, repülős, utász és hasonló századok, ahol volt esély értelmesebb dolgot is csinálni. Sőt, még az olyan alakulatoknál is mint a lenti, volt 8-10 aki konyhára került és szakács lett, és lett 20-30 olyan is aki meg teherautó sofőr. Volt néhány tucat ilyen .... a 2 ezerből. A maradék ezerkilencszáz meg vagy elvégezte a szakács/autószerelő/kárpitos szakot előtte, vagy nem lett szakács/autószerelő/kárpitos. Az az ezerkilencszáz a jogsit sem ott tette. Én például 17 évesen, még középiskolás koromban vizsgáztam le B,C,D kategóriákra, majdnem ingyen. Ahogy a korosztályomból a legtöbben.
peterk2005 udvari bolond
mert akkor még volt MHSZ. röviddel utána meg már nem.
Lenti... az első lépcsős alakulatok között is a legelső lépcső, mire az egerszegi alakulat a frontra ér (szintén a katonaság seggluka volt), addigra a lenti csapatokra már nem is emlékszik senki. Téged az őrizet előtt vagy után küldtek oda? (más szóval csak balszerencse volt, vagy büntetés?)
slowmotion
Attól függ, hogy minek nevezed azt, hogy felvettek az ELTE-re? 😊 (Lentibe annak idején a fent már írtakon kívül egyetemi előfelvetteket küldtek nagy számban. Én is előfelvettként kerültem oda. Azt ne kérdezd meg, hogy kinek az ötlete volt leendő értelmiségieket pont Lentibe vinni, mert nem tudom. Akkor se értettük, utána se értettem, azóta sem értem.)
peterk2005 udvari bolond
mondtad, hogy tüntetni találtál egy március 15-én, és hát nem voltak elragadtatva tőle. katonaság előtt vagy után? (esetleg alatta?)
re: Lenti: ott volt még akkor Bosztonics fhdgy (esetleg addigra szds)?
slowmotion
Alatt. A Lánchidas történetről van szó, én is belekeveredtem (kaptam érte 4 hónap futkosót). (Szerk.: ha azért kérdezted, hogy ezért kerültem-e Lentibe, akkor a válasz: nem. Az az előfelvett státus miatt volt, eleve oda lettem besorozva.)

És elnézést, de a név memóriám borzalmas. Már a dandár parancsnok nevére sem emlékszem, nemhogy egy főhadnagyéra/századoséra. 😕 Mindenesetre ha ott is volt, valószínűleg nem az én zászlóaljamban, mert azokra azért ha direktben nem is, de ha mondják a nevet, akkor emlékeznék szerintem. Viszont a név ismerősen hangzik, pedig nem gyakori, máshonnan aligha rémlene. Úgyhogy azt hiszem még ott lehetett, valamelyik másik zászlóaljnál.
peterk2005 udvari bolond
 sas2.elte.hu/tg/lenti.htm
Csak hogy lehessen nosztalgiáznod 😊
'86 körüli képek, akkor az illető - a képek szerint - a 2. zászlóalj parancsnoka volt, aztán valamikor persze elkerült Kaposvárra, mert a '90-es évek közepén már ott laktak (meg Sütő is, szerintem ő a kaposvári alakulatnak még a parancsnoka is volt valamikor)
több mint 1 éve
r.baggio
Ezt még valaki elhiszi?
több mint 1 éve
r.baggio
No, mi a probléma?
több mint 1 éve

---
több mint 1 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 119 — Steelers fan
Visszaolvasva kicsit, most úgy látom, a sorkatonaság kapcsán alapvetően két teljesen külön dologról van szó, ami viszont összekeveredik a hozzászólásokban.

1: most 2023-ban szükség van-e, egy minél szélesebb réteget érintő alapkiképzésre?

2: milyen volt a szolgálat anno a Néphadseregben? (vagy közvetlen utána a Honvédségnél -ugyanazzal a tisztikarral)

Az első nálam egyértelműen igen.
Mi lenne ez: Megismerni a rendszert, raj, szakasz, század. rendfokozatok, stb… a Honvédség alap fegyverét megtanulni kezelni, lőni vele. Kommunikáció, hogy működik. Hogyan kell egy csapatszállító járműbe ki-beszállni, hogy kell felvenni a védőfelszereléseket, meg ilyen tök alap dolgokat, amiket pár hónap alatt be lehet gyakorolni, aztán viszlát.

A másikról, annyit mondhatok, hogy én 20 évesen vonultam be, előtte 4+1 évet fiúkollégiumban voltam, menza kaján. Ahhoz képest nekem a Honvédség nem volt valami drámai ugrás. 3 különböző alakulatnál szolgáltam, és semmi olyat nem tapasztaltam, amit egy tök átlagos, frissen érettségizett, kisvárosi srácként ne tudtam volna kezelni.

Távoli hasonlatként nekem a Honvédség olyasmi volt, mint most egy nagy cég, multi vagy hasonló- az akkori körülmények között. Ugyanúgy megvoltak a jófej főnökök, mint a szemetek. A sorállományban szintén megvoltak a jó arcok, a megúszósok, meg az agresszív barmok is. Voltak jobb napok, meg nehezebbek is. Azt gondolom, hogy aki most fiatalon, új alkalmazottként bekerül valami nagy céghez, és ott önerőből tud érvényesülni, annak a sorkatonaság sem okozott volna gondot.

Összességében, szerintem butaság azt gondolni, hogy 2023-ban egy NATO kompatibilis haderőben a kötelező kiképzés olyan körülmények között zajlana, mint amik a rendszerváltás körül voltak, az akkori hadseregben.

Arra a felvetésre, hogy kellene egy kötelező alapkiképzés az aktuális korosztálynak, nem érdemi válasz az, hogy nem kell, mert 30-40 éve milyen sz.r volt a katonaság. Az hogy milyen volt anno a poszkommunista hadsereg, az a mostani kiképzés szempontjából teljesen irreleváns, totál más világ van.

szerk: Lenti akkoriban az ország egyik (ha nem a) leg gázabb alakulata volt, mindennek az alja, arról tényleg semmi jót nem lehetett hallani, kb mint egy büntetőtábor.
több mint 1 éve
gyeek LSU Tigers 8 189 — Faith, Fight, Fold
Nekem edesapam a regi Jugoszlaviaban volt majd 2 evet katona, 18evesen ment el ugy, hogy addig kb csak a falujaban volt. A seregnel letudott ingyen vizsgazni kamionra (kesobb 10+ even at ez is volt a szakmaja), de lettek onnan vizvezetekszerelok, szakacsok etc., bejarta az egesz orszagot, lejutott a tengerre. Ha rendessen lenne csinalva ez is ugyan ugy egy kiugrasi lehetoseg lenne a fiataloknak - szoval igen, regen jobb volt.
rokaur
szóval az iskola helyett a katonaságnál tanult szakmát?
és szted ez a katonaság mellett érv
oké ...
Negritis, a vajda
Szociális hálón sűrít. Angol, amerikai és magyar ismerőseim is voltak akiknek rendszert vitt az életükbe és jövőképet adott. Gyalogos, apc sofőr, vadászpilóta: mindannyian hasznot tudtak húzni belőle. Persze kúlföldön nagyon nagy tekintéje van a katonáknak és egy leszerelt is nagyon könnyen találhat munkát. Itthon ez nem így van, bár ez valószínűleg a honvédség állapotának köszönhető.
gyeek
se angliába se amerikában nem sorkatonaság van, szóval hivatásosnak álltak be az ismerőseid
az más tészta, írtam is hogy ha nincs semmi jövőképed vonulj be 5 évre (lehet ebben tévedek) és találd ki mit akarsz
Negritis, a vajda
Bocs, nem láttam, azt hittem általános

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.

"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 1 éve
Nekem edesapam a regi Jugoszlaviaban volt majd 2 evet katona, 18evesen ment el ugy, hogy addig kb csak a falujaban volt. A seregnel letudott ingyen vizsgazni kamionra (kesobb 10+ even at ez is volt a szakmaja), de lettek onnan vizvezetekszerelok, szakacsok etc., bejarta az egesz orszagot, lejutott a tengerre. Ha rendessen lenne csinalva ez is ugyan ugy egy kiugrasi lehetoseg lenne a fiataloknak - szoval igen, regen jobb volt.
rokaur
oké ...
Negritis, a vajda
Szociális hálón sűrít. Angol, amerikai és magyar ismerőseim is voltak akiknek rendszert vitt az életükbe és jövőképet adott. Gyalogos, apc sofőr, vadászpilóta: mindannyian hasznot tudtak húzni belőle. Persze kúlföldön nagyon nagy tekintéje van a katonáknak és egy leszerelt is nagyon könnyen találhat munkát. Itthon ez nem így van, bár ez valószínűleg a honvédség állapotának köszönhető.
gyeek
se angliába se amerikában nem sorkatonaság van, szóval hivatásosnak álltak be az ismerőseid
az más tészta, írtam is hogy ha nincs semmi jövőképed vonulj be 5 évre (lehet ebben tévedek) és találd ki mit akarsz

több mint 1 éve
gyeek LSU Tigers 8 189 — Faith, Fight, Fold
rokaur
oké ...
Negritis, a vajda

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.

"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 1 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
Én Lentiben szolgáltam le - előfelvettként - annak idején az időmet. Összezárva 90-95%-ban olyanokkal, akik a nyolc elemit se, vagy csak éppen azt végezték el. (Megj: Lentibe annak idején a pesti "suttyókerületek" balhésabbjait és borsodi roma falvak sorozottait vitték döntően). Ezek közül egy se végzett el a katonaság alatt semmit. De jól megtanult fogkefével csempét sikálni, télen mínusz tíz fokban, kitörött ablakú fürdőben hidegvízben zuhanyozni, megtanulta azt, hogy az ugyanolyan rangú, ugyanat csináló katonatársa csak azért szopatható, mert fél évvel később vonult be nála. És közben megtanult elkummogni amit lehet, megtanult sunyizni a parancsnoka felé, és közben megtanulta ököllel elintézni a társa felé a problémáit, mert ez volt az egyetlen fórum a probléma megoldásra, máshová fordulni, máshogy elintézni nem lehetett. Én nem vagyok egy érzékeny lélek, simán letoltam azt az 1 évet. Nem feszültem bele, nem voltak se közben, se utána problémáim. De én voltam a szerencsés alkat, mert sok társamnak jelentett. Úgyhogy személyes tapasztalat alapján ma is az a véleményem, hogy számomra is és annak a 95%-nak is semmi mást nem adott a sereg, mint nekem 1, a normál sorozottaknak másfél év elbaszott időt az életünkből.

És igen, tudom, hogy voltak a seregben olyan műszaki, repülős, utász és hasonló századok, ahol volt esély értelmesebb dolgot is csinálni. Sőt, még az olyan alakulatoknál is mint a lenti, volt 8-10 aki konyhára került és szakács lett, és lett 20-30 olyan is aki meg teherautó sofőr. Volt néhány tucat ilyen .... a 2 ezerből. A maradék ezerkilencszáz meg vagy elvégezte a szakács/autószerelő/kárpitos szakot előtte, vagy nem lett szakács/autószerelő/kárpitos. Az az ezerkilencszáz a jogsit sem ott tette. Én például 17 évesen, még középiskolás koromban vizsgáztam le B,C,D kategóriákra, majdnem ingyen. Ahogy a korosztályomból a legtöbben.
peterk2005 udvari bolond
Lenti... az első lépcsős alakulatok között is a legelső lépcső, mire az egerszegi alakulat a frontra ér (szintén a katonaság seggluka volt), addigra a lenti csapatokra már nem is emlékszik senki. Téged az őrizet előtt vagy után küldtek oda? (más szóval csak balszerencse volt, vagy büntetés?)
slowmotion
Attól függ, hogy minek nevezed azt, hogy felvettek az ELTE-re? 😊 (Lentibe annak idején a fent már írtakon kívül egyetemi előfelvetteket küldtek nagy számban. Én is előfelvettként kerültem oda. Azt ne kérdezd meg, hogy kinek az ötlete volt leendő értelmiségieket pont Lentibe vinni, mert nem tudom. Akkor se értettük, utána se értettem, azóta sem értem.)
peterk2005 udvari bolond
mondtad, hogy tüntetni találtál egy március 15-én, és hát nem voltak elragadtatva tőle. katonaság előtt vagy után? (esetleg alatta?)
slowmotion
Alatt. A Lánchidas történetről van szó, én is belekeveredtem (kaptam érte 4 hónap futkosót). (Szerk.: ha azért kérdezted, hogy ezért kerültem-e Lentibe, akkor a válasz: nem. Az az előfelvett státus miatt volt, eleve oda lettem besorozva.)

És elnézést, de a név memóriám borzalmas. Már a dandár parancsnok nevére sem emlékszem, nemhogy egy főhadnagyéra/századoséra. 😕 Mindenesetre ha ott is volt, valószínűleg nem az én zászlóaljamban, mert azokra azért ha direktben nem is, de ha mondják a nevet, akkor emlékeznék szerintem. Viszont a név ismerősen hangzik, pedig nem gyakori, máshonnan aligha rémlene. Úgyhogy azt hiszem még ott lehetett, valamelyik másik zászlóaljnál.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 1 éve

peterk2005 udvari bolond
slowmotion
peterk2005 udvari bolond