Gyűlölködjünk

37 feliratkozó

több mint 12 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 255 — Cowboys fan
az én elvem az, hogy másra nem bízom az életemet. jobbkezes kereszteződésben benézek balra is, lámpás kereszteződésben is odasandítok, ahonnan elvileg nem jöhet semmi, zebrán még akkor is tekergetem a nyakamat, ha nincs mellette kerékpáros kiegészítő átkelő, gyalogosként meg inkább elengedem az autókat, ha nem látom, hogy fékez.

az meg, hogy a rendőrök majd figyelnek erre, ordas nagy faszság. ha olyanjuk van, hogy az asszony nem akart dugni előző este, akkor megbasznak majd Téged, egyébként viszont (főleg ilyen hidegben) nem nagyon akarnak előmászni a zsebükből, mondjuk meg is értem.

más: jönnek az ünnepek, ilyenkor kétszer annyi vásárló van amúgy is minden boltban, ráadásul a két doboz bonbonért mindenki autóval megy, szóval ilyenkor jó igazán közlekedni.
a környékünkön ráadásul az a jellemzője a szombatnak, hogy ilyenkor az Allée-ben az első óra ingyenes csak, egyébként 250 pénz per óra, az utcán viszont ingyér' van a parkírozás.
további jellegzetesség, hogy van pár helyen sárga csík a járda szélén, közterületes viszont hétvégén nem dolgozik ugye, és hétközben is csak azt az autót baszogatja, amiről feltételezi, hogy hetven kiló alatti a vezető (mert afölött mindenki elgyepálná őket), meg a tanulóvezető matricás kocsikat, mert azoknak dupla pont a szabályszegés, tehát több a vesztenivalójuk.
szóval, Bercsényi utca térköves része ilyenkor tele van tilosban parkolókkal, de egyik sem übereli azt a kiváló képességű házaspárt, akit tegnap láttam parkolni a Váli utcában.
tudni kell, hogy egy rödiv szakaszon itt kétirányú az utca, mert az Allée lakóépületéből erre is ki lehet kanyarodni. pont emiatt, meg mert van egy necces kereszteződés, záróvonallal le van zárva az út majdnem a ház bejáratáig.
na ide sikerült parkolnia valakinek, sárga járdaszegély mellé, ráadásul egy tűzcsap is ott figyelt a kocsi mellett, biztos oda akarták kipányvázni a szekeret. ja igen: menetiránnyal szemben parkoltak, és oda eleve csak úgy juthattak el, hogy másik szabályt is megszegtek (záróvonal átlépése és/vagy haladási iránynak nem megfelelő forgalmi sáv használata).
mindegy, tettek vagy 10 lépést, erre látják, hogy jön szembe a rend két éber, ámde igen fázós őre. visszasompolyogtak a kocsihoz, megnézték, hogy a rendőröket felizgatja-e a kocsi látványa. hát, ez ingerküszöb alatt maradt sajnos, úgyhogy bementek a boltba.
most már csak azt nem értem, hogy aki nem képes kipengetni mondjuk ötszáz forintot egy háromórás parkolásért (ami ugye nem egész másfél liter benya), az mi a faszért tart gépkocsit?
 imgur.com/At3fRoY
 imgur.com/ekZJr8z

ennél jobb már csak az a versenyző volt, aki a Karinthy kereszt Bercsényinél parkolt le a négy autós parkolóban, menetiránnyal szemben. biztos vagyok benne, hogy kézifékkel állt be így, mert gondolom még véletlenül sem kószafaszált át a záróvonalon...
 imgur.com/bMkmINP
több mint 12 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 638 — Poloska confirmed
És a zebra tövében beszélgető öregasszonyok? Mikor megállsz és rájössz hogy eszük ágában sincs elindulni?
De a másik kedvencem mikor megállok, és integet a bácsika lelkesen hogy menjek tovább, mondom "nem nem most már megálltam tessék csak." Integet tovább, közben odaér mellé egy másik mamika, mondom akkor várok még pár másodpercet.
Mikor meguntam a 10-15 másodperces bohóckodást, jött mögöttem egy másik autós, és elindultam. Szerintetek leléptek?...
több mint 12 éve
Gogo New England Patriots Army Black Knights 2 428 — Tuskó Hopkins
Nekem az a kedvencem amikor apuka gyerekekkel vidáman kerekezik át a zebrán... Egy gyalogosra még fel vagyok készülve, de egy 30-al suhanó bicósra nem feltétlenül. De hát így kell jó példát mutatni a gyereknek.Rataxes
A zebrán biciklizés kapásból 10-15ezres helyszíni bírságot ér, ha valaki ezt egy rendőrautó előtt teszi meg 😊jjncaa
Érdekes, pénteken nem így volt. Se nekem, se a túloldalról érkező bácsinak...

I swung a saber and I was a young Hussar

"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 12 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 103 — #NoStress
Ami még durva, hogy az autós megy egy belvárosi egyirányú, egysávos utcában, 30-40-el, két oldalt parkolnak az autók, és némely agyhalott teljesen random kilép egy egyterű vagy kisteher mögül. Ha féktávon belül, akkor vesztére.

De a legmorbidabbak a kerékpárosok. Múlt héten mentem taxival, szépen lelassítva előztünk egyet, aki amikor melléértünk egyszerűen fogta magát, és belénkkanyarodott, úgy, hogy nem is útkereszteződésben voltunk.
Nem csak nem jelzett a kezével, hogy irányt változtatna, de még csak látható értelme se volt, hogy átvágjon az út egyik oldaláról a másikra. (Persze lehet, hogy pont egy adott házba ment, csakhát kissé merészen.)
Sérülés nem történt, a bringás ment is volna tovább, de a taxis - teljesen jogosan - szeretett volna a kocsijában okozott kárért valami kártérítést, betétlapot, akármit, és kihívta a rendőrt, csak ezt én már nem vártam meg, az utolsó 100 métert inkább legyalogoltam, mivel siettem, de otthagytam a telószámomat a taxisnak, ha kell tanu, de valahogy megoldhatták egyébként, mert nem hívtak azóta se.
Szóval utasa voltam egy autónak, melyet legázolt egy biciklista.

több mint 12 éve
eaglesmcnabb Baltimore Ravens Virginia Tech Hokies 23 116 — je suis poloska
Mivel a gyalogosnak a zebrán MINDEN ESETBEN elsőbbsége van, az autósnak kellene azt úgy megközelíteni, hogy mindenképp meg tudjon előtte állni... Hihetetlen és árulkodó, hogy ez még kérdésesjjncaa
Csak a probléma ott van, hogy akkor tessék az autósoknak prezentálni a gyors haladást segítő úttestet és akkor minden autó előzékenyebb lesz a gyalogossal. Mondom ezt úgy, hogy itt nálunk vidéken tényleg nem olyan durva a helyzet mint Pesten.NB2
nálunk se durva, de azért 2 hete egymást követő 2 napon történt egy-egy gázolás ugyanazon a zebrán, egyikben meg is halt az öreg.

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 12 éve
GRAFI New England Patriots 1 823 — Next Game Up!!
Ez egy hülye régi beidegződés szerintem. Nincsen de, legalábbis nem kéne lennie. A gyalogosnak a zebrán elsőbbsége van, ugyanúgy mint a stop táblánál a főútvonalnak. Ott sem nézel be minden kereszteződésbe, hogy nem akar-e valami kretén éppen kizúgni százzal. Pont ez az oka szerintem a sok zebrás balesetnek, hogy az emberek azt csak ilyen kósza módon értelmezik. Persze a saját élete miatt a gyalogos jobban jár, ha szétnéz előtte párszor, de valójában, ha látható helyen van, ennek nem kellene szükségesnek lennie.Schleck
Ha hülye beidegződés, ha nem, hasznos. Kevésbé valószinű, hogy elütnek, mintha csak mész, mint a vakegér. Az írásod második fele kicsit zavaros nekem. Gyakorlatilag ellentmond az elejének.
Itt jól látható zebra van, jól ki is van világítva, és jelzőlámpa is van, amit estére ki szoktak kapcsolni. A lányt az út közepén ütötte el az autó, hárman mentek át, csak őt kapta el. Nem rohantak, nem akkor léptek le. Csak arra akartam utalni, hogy ha látom, hogy az az autó nem nagyon akar lelassítani, még legalább van időm nekem reagálni, ha ő bamba, A gyerek itt sem ment gyorsan, csak egyszerűen nem oda figyelt. Fékezés nélkül ütötte el a lányt.
több mint 12 éve
Stez SMU Mustangs 47 640 — Whoops, looks like something went wrong.
Egy hete majdnem elütöttem egy gyereket, mivel a zebrát nem vettem észre este, mert szinte nullára le volt kopva, a kisgyerek meg konkrétan ki akart rohanni az útra.
Azért az autós dolga sem egyszerű. Hülye emberek, alig látszódó zebrák. Attól még, hogy elsőbbsége van a gyalogosnak a zebránál, még lehet annyi esze, hogy körbenéz. Az elsőbbséget ugyanis sok esetben nem szokás megadni. Ha körbenéz, akkor maximum kurvára fájni fog a nyaka attól, hogy 10 centire elfordította a fejét, ha meg nem, esetleg ott döglik meg, mert nem kapja meg az elsőbbséget. A gyalogosnak és az autósnak is figyelnie kell. A kötelező elsőbbségadás semmit sem jelent, mint ahogy a jobbkéz és a sebességlimit sem.
Mindig lesz, aki megszegi, nem is kevesen.
Én például minden jobbkezes utcába körbenézek és lassítok, miután eddigi tapasztalatom azt mutatja, hogy minden 2-3. sofőr konkrétan azt sem tudja, hogy hol és melyik utca jobbkezes, így nem is adják meg.
Irtó kellemetlen, amikor balról letarolnak csak azért, mert a másik egy fasz. Sokat nem érek vele, ha mázlim van csak a kocsi lesz halott, ha nincs, én is.

Jó most nyilván ezek nem vonatkoznak azokra, akik alapból részegen vagy jogsi nélkül vezetnek, azok megbaszhatják. Több emberről is tudok, aki sok évig jogsi nélkül vezet vagy vezetett, már sokszor lekapcsolták őket, fizettek a yardnak, aztán csókolom, mentek tovább.
A yard meg mit tud amúgy csinálni? A jogsiját nem veheti el, mert nincs, börtönbe nem csukják, max megbüntetik. Ugyanott van, mint ha a zsarukat fizeti le, de úgy is vezetni fog tovább, mert az ilyenek leszarják.

több mint 12 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 103 — #NoStress
Aki másokra bízza az életét, az hülye.
A gyalogos hülye, ha bóklászik vakegérként összevissza, és majd a KRESZ-re apellál, és bízik abban, hogy az autós vigyázni fog rá.
Az autós hülye, ha figyelmetlen, és bízik abban, hogy a gyalogos tud magára vigyázni.
Ha mindenki ésszel, a saját érdekeire figyelmezve közlekedne, akkor biztonságos lenne a közlekedés.

több mint 12 éve
NB2 New England Patriots 28 157 — nabege2@yahoo.com
Mivel a gyalogosnak a zebrán MINDEN ESETBEN elsőbbsége van, az autósnak kellene azt úgy megközelíteni, hogy mindenképp meg tudjon előtte állni... Hihetetlen és árulkodó, hogy ez még kérdésesjjncaa
Csak a probléma ott van, hogy akkor tessék az autósoknak prezentálni a gyors haladást segítő úttestet és akkor minden autó előzékenyebb lesz a gyalogossal. Mondom ezt úgy, hogy itt nálunk vidéken tényleg nem olyan durva a helyzet mint Pesten.
több mint 12 éve
pgabtb Philadelphia Eagles 10 222 — Eagles fan
Nekem az a kedvencem amikor apuka gyerekekkel vidáman kerekezik át a zebrán... Egy gyalogosra még fel vagyok készülve, de egy 30-al suhanó bicósra nem feltétlenül. De hát így kell jó példát mutatni a gyereknek.Rataxes
A zebrán biciklizés kapásból 10-15ezres helyszíni bírságot ér, ha valaki ezt egy rendőrautó előtt teszi meg 😊jjncaa
Jaa, vágom, csak hát ugye a 10-12 éves kissrácok nem nagyon járnak kressz tanfolyamra... Ha meg az anyu-apu is így készíti fel a gyereket az különösen dícséretes.

GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
több mint 12 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 829 — no es importante
A zebrán biciklizés kapásból 10-15ezres helyszíni bírságot ér, ha valaki ezt egy rendőrautó előtt teszi meg 😊

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
JéBé Green Bay Packers 7 883
A jogaikkal tisztában lévő "átlóban közlekedek a zebrán mert ott én vagyok az atyaúristen" gyalogosokra viszont ráférne egy satufékes nyikorgós ijesztés... Fujj de utálom azt.
több mint 12 éve
pgabtb Philadelphia Eagles 10 222 — Eagles fan
Nekem az a kedvencem amikor apuka gyerekekkel vidáman kerekezik át a zebrán... Egy gyalogosra még fel vagyok készülve, de egy 30-al suhanó bicósra nem feltétlenül. De hát így kell jó példát mutatni a gyereknek.

GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
több mint 12 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 829 — no es importante
Mivel a gyalogosnak a zebrán MINDEN ESETBEN elsőbbsége van, az autósnak kellene azt úgy megközelíteni, hogy mindenképp meg tudjon előtte állni... Hihetetlen és árulkodó, hogy ez még kérdéses

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
nah igen, a másik, hogy ezt kell megértetni a gyalogosokkal, hogy egy autó nem tud megállni egy méteren, 2 tonnának kell hely...
több mint 12 éve
eaglesmcnabb Baltimore Ravens Virginia Tech Hokies 23 116 — je suis poloska
van pár oylan eset hogy jön az autó utazósebességben, aztán mire odaérne a zebrához, pár méterre belépnek elé. Olyankor azért nem lennék a helyébe. Sok a hülye gyalogos is sajnos

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 12 éve
Ez egy hülye régi beidegződés szerintem. Nincsen de, legalábbis nem kéne lennie. A gyalogosnak a zebrán elsőbbsége van, ugyanúgy mint a stop táblánál a főútvonalnak. Ott sem nézel be minden kereszteződésbe, hogy nem akar-e valami kretén éppen kizúgni százzal. Pont ez az oka szerintem a sok zebrás balesetnek, hogy az emberek azt csak ilyen kósza módon értelmezik. Persze a saját élete miatt a gyalogos jobban jár, ha szétnéz előtte párszor, de valójában, ha látható helyen van, ennek nem kellene szükségesnek lennie.Schleck
Én mondjuk azt szoktam mondani a kolléganőimnek, hogy lehet, hogy elsőbbséged van, de azért nézz körül, mert az autóst lecsukják 2 évre, de te ÖRÖKRE lebénulsz! Én nem vagyok híve a mindenáron gyalogos leengedésnek, mert vannak olyan forgalmas területek, ahol kb 10 percig szobrozhatnál mert mindig lelép valaki, az autós meg közben telepöfékeli az utat a bűzzel. Én gyalogosként nagyon deffenzív vagyok, nem szeretek autóst (főleg csak miattam) feltartani.
Zuhogó eső, fekete kabát, az nagyon ott van😊 Láthatatlan ember ilyenkor télen😊
több mint 12 éve
YoungZeeZee 9 509
ok zebra lampa nelkul.ahol elek ott miert allnak meg meg a legsuttyobbak is?2x2 savos ut.igy lettek "nevelve",de a gyalogosok sem eszetlenek...vicces.nekem nehez hozzaszoknom mikor autozom,picit szegyelem is emiatt magam de ahogy itt szoktak ha veletlenul nem engednek at intenek h bocsi a kerekparos a mercis a buszos.pedig nem elit helyen vagyok!
több mint 12 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
Mondjuk a pontos körülményekről nem írnak sokat. Nyilván a sofőr lesz a hibás, mert a 2x2 sávos út felé túl volt a lány, amikor elütötte (zebrán ugye), de azért azt is meg kell jegyezni, hogy sokszor az emberek úgy mennek át az úton, hogy semmerre nem néznek, csak előre. Mert ugye egy dolog, hogy elsőbbséged van, de ki jár szarabbul, ha nem adják meg? GRAFI
Ez egy hülye régi beidegződés szerintem. Nincsen de, legalábbis nem kéne lennie. A gyalogosnak a zebrán elsőbbsége van, ugyanúgy mint a stop táblánál a főútvonalnak. Ott sem nézel be minden kereszteződésbe, hogy nem akar-e valami kretén éppen kizúgni százzal. Pont ez az oka szerintem a sok zebrás balesetnek, hogy az emberek azt csak ilyen kósza módon értelmezik. Persze a saját élete miatt a gyalogos jobban jár, ha szétnéz előtte párszor, de valójában, ha látható helyen van, ennek nem kellene szükségesnek lennie.

több mint 12 éve
Mondjuk a pontos körülményekről nem írnak sokat. Nyilván a sofőr lesz a hibás, mert a 2x2 sávos út felé túl volt a lány, amikor elütötte (zebrán ugye), de azért azt is meg kell jegyezni, hogy sokszor az emberek úgy mennek át az úton, hogy semmerre nem néznek, csak előre. Mert ugye egy dolog, hogy elsőbbséged van, de ki jár szarabbul, ha nem adják meg? Pont az eset helyszínétől egy sarokra láttam ma este egy csajt: bringával, világítás nélkül, egyirányú utcából forgalommal szembe kanyarodott ki a fűútra, amikor a keresztbejövő forgalomnak volt zöld. Jobbra véletlenül se nézett, csak balra. Simán jöhetett volna autó. Nem jött szerencsére.
több mint 12 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 417 — Ajmo Vatreni
Ilyenkor mindig kinyílik a bicska az ember zsebében. 1 éve jogsi nélkül közlekedik, többször rajtakapják, de kifizeti a bírságot és megy tovább. Most még halálos baleset okoz, nemhogy bevinnék legalább 72 órára, hanem hazamegy a törött autóval.
 tv2.hu/musoraink/tenyek/139469_zebran_gazoltak_halalra_a_lanyt.htmlGRAFI
Kap pár évet házi őrizetben és kész. Mert alacsony a börtöntűrő képessége.apeszos
Lányos apukaként azt sem értem, hogy éli majd túl a következő pár hetet.
több mint 12 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
Ilyenkor mindig kinyílik a bicska az ember zsebében. 1 éve jogsi nélkül közlekedik, többször rajtakapják, de kifizeti a bírságot és megy tovább. Most még halálos baleset okoz, nemhogy bevinnék legalább 72 órára, hanem hazamegy a törött autóval.
 tv2.hu/musoraink/tenyek/139469_zebran_gazoltak_halalra_a_lanyt.htmlGRAFI
Kap pár évet házi őrizetben és kész. Mert alacsony a börtöntűrő képessége.
több mint 12 éve
 tv2.hu/musoraink/tenyek/139469_zebran_gazoltak_halalra_a_lanyt.html
több mint 12 éve
Vrijbloed Baltimore Ravens 4 295 — No ghosts left to haunt you
Hmmmm, valszeg kötelező túlórázás egészen Karácsonyig. Ez a heti 40-en kívül minimum 8 órát jelent. Jövőhéten meg ugye 6 napos hét, az már 56 óra... 😀

Jó, kifizetik, nem is panaszkodom, de kezdek picit becsavarodni... Főleg, hogy most már a vasárnapi melót is kilátásba helyezték... Azért remélem azt nem lépik meg.

(És igen, tudom, sokkal keményebb dolgokat is meglépnek...)
több mint 12 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 417 — Ajmo Vatreni
volt már?
nincs rá szó..

index.hu/belfold/2013/11/26/patkannyal_etettek_gyerekeiketJC6
Hogy az isten baszná meg az ilyet...
Szerintem nem cigányok voltak, mert ők többen laknak egy háztartásban...catattack
Nekem ilyenkor mindig az a kérdés jut eszembe, hogy ha van Isten, ilyenkor merre néz?

bár sok jelentősége nincs, de a 8. gyereket várta a nő.

velvet.hu/sztori/2013/11/27/gyermekbantalmazas_negy_even_at_kuzdott_az_iskola_a_gyerekek_elhelyezeseert/