Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 12 éve
legközelebb hivatkozz arra a kereszténydemokrata baromsárgra, hogy fogy a magyar és gyereket kell csinálni, aztán hajrá. később ráér rádöbbenni, hogy nem feleségül akarod venni. ostoba csajt mindig könnyebb megdönteni. 😀nem (csak az)verjem a faszom ebbe a kurva politikába. Már egy csaj lakására sem lehet felmenni úgy, hogy ne tolják a képembe ezt a kereszténydemokrata bullshitet.Amadeus91Nem akart szopni?laccoo74
Felhívott magához, bor, olasz kaja, tényleg minden jó és evés közben bukott ki belőle a békemenet.Amadeus91
Mindig jövőre
több mint 12 éve
mér beszélgetni mentél oda? Sobri helyett Sobri leszek, te tehecc rúla, hogy békemenetes fazonnak néznek, mé nem montad van egy Matocsys-piercinged egy nagyon intim helyen 😀nem (csak az)verjem a faszom ebbe a kurva politikába. Már egy csaj lakására sem lehet felmenni úgy, hogy ne tolják a képembe ezt a kereszténydemokrata bullshitet.Amadeus91Nem akart szopni?laccoo74
Felhívott magához, bor, olasz kaja, tényleg minden jó és evés közben bukott ki belőle a békemenet.Amadeus91

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 12 éve
Örülj neki, hogy nem zsidó, mert, ha kinyalod, az már etnikai tisztogatás!😀😀
több mint 12 éve
Még mindig jobb, mintha a bor, meg az olasz kaja........ 😊nem (csak az)verjem a faszom ebbe a kurva politikába. Már egy csaj lakására sem lehet felmenni úgy, hogy ne tolják a képembe ezt a kereszténydemokrata bullshitet.Amadeus91Nem akart szopni?laccoo74
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 12 éve
nem (csak az)verjem a faszom ebbe a kurva politikába. Már egy csaj lakására sem lehet felmenni úgy, hogy ne tolják a képembe ezt a kereszténydemokrata bullshitet.Amadeus91Nem akart szopni?laccoo74
Felhívott magához, bor, olasz kaja, tényleg minden jó és evés közben bukott ki belőle a békemenet.
több mint 12 éve
indavideo.hu/video/Az_utolso_cserkesz_-_Nem_szopik_a_liba_reszletverjem a faszom ebbe a kurva politikába. Már egy csaj lakására sem lehet felmenni úgy, hogy ne tolják a képembe ezt a kereszténydemokrata bullshitet.Amadeus91Nem akart szopni?laccoo74
több mint 12 éve
verjem a faszom ebbe a kurva politikába. Már egy csaj lakására sem lehet felmenni úgy, hogy ne tolják a képembe ezt a kereszténydemokrata bullshitet.Amadeus91Nem akart szopni?
több mint 12 éve
Tony
885
— 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
885
— 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
Sok gyalogos is töketlen ám nagyon. Már messziről lassítok, jelzem neki kézzel, lábbal, hogy menjen és ott áll, és csak bámul. Már megállok, és még mindig csak bámul. Na ilyenkor szoktam kikiabálni, hogy na menjél már b.meg. És rengeteg ilyen van. Ezek alapján ha nem is értek vele egyet, de nem csodálom, hogy sok autós szarik rá, ha ott ácsorog valaki a zebra előtt.Ha a te szemed láttára ütnek el gyalogosokat zebrán (vagy híradóban igen gyakran hallod), akkor te is inkább töketlen lennél, mint halott. Te hiába jelzel, ha melletted lévő sávban meg elb.sszák, mint a sz.rt. Ha egy sáv van és jelez a sofőr, akkor megindulok, de 2*2 sávon kevés az ha te megállsz, ezt jobb ha megérted. Viszont mint írtam kb. semmi sem jó, ha lelép, akkor köcsög, mert nem tudsz lassítani (nem egy ilyen kifakadás olvasható itt), ha nem indul el meg töketlen. Tudom, hogy autósként az lenne a legjobb, ha nem léteznének gyalogosok, de léteznek.
GRAFI
több mint 12 éve
verjem a faszom ebbe a kurva politikába. Már egy csaj lakására sem lehet felmenni úgy, hogy ne tolják a képembe ezt a kereszténydemokrata bullshitet.Amadeus91Teljesíts te is jobban.
több mint 12 éve
Pólus Center "kaja" részleg. Soha többé nem eszek ott.(pedig az jégpályás rész egész klasz)
több mint 12 éve
verjem a faszom ebbe a kurva politikába. Már egy csaj lakására sem lehet felmenni úgy, hogy ne tolják a képembe ezt a kereszténydemokrata bullshitet.Amadeus91Rossz csajoknál próbálkozol 😀
több mint 12 éve
verjem a faszom ebbe a kurva politikába. Már egy csaj lakására sem lehet felmenni úgy, hogy ne tolják a képembe ezt a kereszténydemokrata bullshitet.
több mint 12 éve
Az ételhordó srác reggel 6 körül akasztja ki a kaját a kapuba, fél 7-re már el is vitte valami patkány. Remélem ízlett neki és holnap is jön, sok szeretettel várom.
több mint 12 éve
Én általában addig várok, míg nincs meg a szemkontaktus sofőr-gyalogos, gyalogos-sofőr közt, amint megtörtént, és ezáltal "észrevettük egymást", utána általában jön vmi jelzés, intek nekik, villantok egyet, lassítok stb. (ez fordított esetben is így van, mármint, ha én vagyok a gyalogos). Egyszerűen a másik emberre nem merem rábízni az életemet..
...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
több mint 12 éve
Azért az sem a legtökéletesebb megoldás, hogy addig nem indulsz el, amíg látod, hogy mindenki meg nem áll. Sok autós egyszerűen nem hajlandó megállni, amíg le nem léptél. Ha már elindultál, akkor pofákat vágva megáll. Itt jön az, hogy fel kellene tudni mérni, hogy milyen tempóval jön az az autó, meg tud-e még állni (más kérdés, ha nem is figyel). Sok gyalogos is töketlen ám nagyon. Már messziről lassítok, jelzem neki kézzel, lábbal, hogy menjen és ott áll, és csak bámul. Már megállok, és még mindig csak bámul. Na ilyenkor szoktam kikiabálni, hogy na menjél már b.meg. És rengeteg ilyen van. Ezek alapján ha nem is értek vele egyet, de nem csodálom, hogy sok autós szarik rá, ha ott ácsorog valaki a zebra előtt.
Másik kedvencem, mikor mennék át a lányommal, jön az anyuka kocsival, 1-2-3 gyerek hátul, már a kereszteződés előtt 20 méterrel lassít, de a zebránál fel sem merül benne, hogy lassítani kéne. Jobb esetben továbbgurul a kereszteződésig gurul, rosszabb esetben megáll a zebra közepén, hogy te se tudj átmenni, meg ő se lássa be a kereszteződést. Volt már nem egyszer, hogy rávertem egyet a tetőre. Kárt ugye nem okozok benne, ellenben nagyot szól. Az ijedősebb ilyenkor egyből megáll, esetleg kipattan, és néz ijedten hogy mi történt? Semmi, csak elfelejtett megállni a zebránál.
több mint 12 éve
bizony ha kell 15 percet (és volt ilyen nem egyszer) állok a zebra előtt, de addig nem indulok el, míg meg nem állnak mindkét sávbanTonyNe is!
Hova az a nagy rohanás, a vége úgyis mindig ugyanaz...
több mint 12 éve
MarioAna
1 997
így van, ezt kihagytam (de tisztában vagyok vele).Illetve nincs elsőbbséged, ha nem szállsz le.Gogoengem sem büntettek még meg sosem, pedig mentem már így párszor át úgy, hogy rendőr is látta. Úgy tudom, hogy csak ajánlatos tolni a zebrán. (...)MarioAnaNekem az a kedvencem amikor apuka gyerekekkel vidáman kerekezik át a zebrán... Egy gyalogosra még fel vagyok készülve, de egy 30-al suhanó bicósra nem feltétlenül. De hát így kell jó példát mutatni a gyereknek.RataxesA zebrán biciklizés kapásból 10-15ezres helyszíni bírságot ér, ha valaki ezt egy rendőrautó előtt teszi meg 😊jjncaa
Burrow > Luck valaha is
több mint 12 éve
Illetve nincs elsőbbséged, ha nem szállsz le.engem sem büntettek még meg sosem, pedig mentem már így párszor át úgy, hogy rendőr is látta. Úgy tudom, hogy csak ajánlatos tolni a zebrán. (...)MarioAnaNekem az a kedvencem amikor apuka gyerekekkel vidáman kerekezik át a zebrán... Egy gyalogosra még fel vagyok készülve, de egy 30-al suhanó bicósra nem feltétlenül. De hát így kell jó példát mutatni a gyereknek.RataxesA zebrán biciklizés kapásból 10-15ezres helyszíni bírságot ér, ha valaki ezt egy rendőrautó előtt teszi meg 😊jjncaa
I swung a saber and I was a young Hussar
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 12 éve
MarioAna
1 997
engem sem büntettek még meg sosem, pedig mentem már így párszor át úgy, hogy rendőr is látta. Úgy tudom, hogy csak ajánlatos tolni a zebrán. Persze én nem idióta módjára hajtok ki lendületből, sokszor megvárom míg egy gyalogos mellém ér, és vele együtt tekerek szép lassú tempóban. Már így is szóltak meg, mondjuk az érdekes volt, mert mögöttem 3an, előttem 4en jöttek a másik oldalról a zebrán gyalog és az egyik "parkoló" autós szólt be, hogy miért nem szállok le (persze nem ilyen szépen). A városi bicikliseket meg látom milyenek, bedugott füllel, felhajtott kapucnival suhanó egyetemisták tucatjai vannak itt Debrecenben is.Nekem az a kedvencem amikor apuka gyerekekkel vidáman kerekezik át a zebrán... Egy gyalogosra még fel vagyok készülve, de egy 30-al suhanó bicósra nem feltétlenül. De hát így kell jó példát mutatni a gyereknek.RataxesA zebrán biciklizés kapásból 10-15ezres helyszíni bírságot ér, ha valaki ezt egy rendőrautó előtt teszi meg 😊jjncaa
Szóval én eddig 1-2szer szálltam le, amikor a közelben gyalogost sem láttam, és nagy forgalmú úton mentem át a zebrán. Ott leszállok és úgy várok, más kérdés hogy telibe szarják a szabályt, hogy engem át kéne engedni (szerencsére én is abszolút defenzív vagyok ilyen téren, akkor lépek le, ha látom hogy engednek).
Mellesleg engem autóvezetőkén kurvára irritálna, ha a zebra előtt valaki leszáll és fele olyan sebességgel tolja át a kerékpárt, mintha normális ember módjára áttekerne...és itt nem azt értem, hogy lendületből kigurul a kocsi elé, az meg is érdemli ha elcsapja.
Nyilván, ha engem is megbüntettek már volna, akkor tolnám mindenütt. Csak akkor meg szerintem bennem lenne az, hogy "engem már büntettek, akkor mindenkire vonatkozik a saját kis szabálya", ergo a kocsi elé bátrabban tolnám ki a bicajt, mert hogy nekem azt lehet, neki kell megállni.
Én is jártam már úgy, hogy átsétáltam az utcán, jobbról jött nagy sebességgel (még a kifordulás előtt is gyorsítva) egy X5-ös BMW. Én kényelmes sebességgel is átértem, még csak a lábaimat sem kellett szednem. Velem szembejövő biciklis lassítás nélkül akart átnyargalni ahol az előbb én, alóla ki is csapta a bömös a bicajt (szerencsére senki nem sérült meg). Itt kb 50-50 volt a részesedés, mert a sofőr is gyorsabban hajtott be a kereszteződésbe, az idióta biciklis meg szó szerint lassítás-szétnézés nélkül akart az egyirányú úton át"repülni" (megjegyzem, még csak balra sem nézett, ahonnan jöhetne autó).
Szóval ésszel kéne közlekedni minden járművel/gyalog.
Az esethez: a sofőrt mindenképp le kéne sittelni, zéró tolerancia.
Burrow > Luck valaha is
több mint 12 éve
Egyébként megint kicsit elkanyarodtunk az alap témától. Igazából valaki jogsi nélkül okozott balesetet, nem mert nem volt nála hanem mert elvették. Innentől kezdve, hogy kocsiba ült és ráadásul totál felelőtlenül vezetett vágják börtönbe.
több mint 12 éve
"A Berekben ha nem vigyáz, nem vigyáz magára senki!"- - -
Alapvetően az a probléma, hogy egy dolog mozgatni az autót, meg másik dolog úgy mozgatni az autót, hogy közben tisztában vagyunk a saját képességeinkkel, tisztában vagyunk emellett az autó képességeivel, és tisztában vagyunk a járókelők felelőtlenségeivel, valamint a többi autóssal is.
"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 12 éve
Tony
885
Komálom azért, hogyha felvetül egy zebrán gázolás, akkor egyből jön, hogy a biciklis és a vénasszonyok milyen vakegerek és azok miféle szabálytalanságot követnek el.
885
Van nálunk is egy különösen veszélyes hely ahol 2x2 sáv van, a zebránál középen egy kis "szigettel" elválasztva. Környéken van lakótelep, iskola, felnőttképzési hely és irodaház, valamint buszmegálló is. Nem egyszer szemem láttára ütöttek el ott gyalogosokat, mert furamód a sziget után a külső sávban megadták az elsőbbséget, de a belsőben nem és ugyanez fordítva.
A kedvencem az volt, amikor a busz indexelt, hogy beáll megállóba (direkt mindig megálltam a szigetnél és ha tiszta volt a terep akkor mentem csak tovább) elindultam, majd még mindig a megálló felé indexelve a busz jött tovább egyenesen, ugyanazzal a sebességgel. Szerencsém volt, hogy nem léptem elé. 10 hónap alatt megtanultam, hogy bizony ha kell 15 percet (és volt ilyen nem egyszer) állok a zebra előtt, de addig nem indulok el, míg meg nem állnak mindkét sávban. Viszont érdekesek ezek a megnyilvánulok, ha a gyalogos nem lép le, akkor totojázik és nem egyértelmű mit akar, ha meg lelép, akkor vakegér.
Tudom, hogy van köcsög bringás, gyalogos is, találkozom nem eggyel viszont ez akkor sem mentség, ha a gyalogosoknak nem adják meg az elsőbbséget a zebrán.
több mint 12 éve
Azért egy naponta közlekedő embernek, legyen az bármilyen forma, fel kell (kéne) tudnia mérni, hogy ki, milyen tempóval közeledik. A baj ott kezdődik, hogy vannak akik szarnak az alapvető szabályokra, és vannak akik nem figyelnek, annak tudatában, hogy úgyis nekik van elsőbbségük. Haver pár éve elütött egy lányt a zebrán. Nem nagy sebességgel, szerencsére "csak" valami törése volt a csajnak. Persze bíróságig jutott a dolog, de végül havert felmentették. A csaj ugyanis bedugott füllel, körülnézés nélkül, lendületből ment tovább, pechére a haverom már csak a zebra után tudott megállni. Mázli volt, hogy erre volt több tanú is.
több mint 12 éve
Hosszú évekig motoroztam. Mivel az életem múlt azon, hogy előszűrjem a bizonytalankodó nyomoroncokat és a keménykedő sztrítrészer parasztokat a forgalomban, csak azt tudom mondani, hogy helyetted a kutya nem fog vigyázni rád. Mivel sokan magukra sem képesek vigyázni (nem hogy másokra), ezért helyettük is neked kell figyelni. Ez az egész "előszűrögetés" csak megszokás kérdése, nem egy nagy dolog, de inkább 10 msp döngicsélés a zebránál "feleslegesen", mint a baleset. Az én zebra-technikám egyszerű volt: ha nem tudtam megbizonyosodni az átkelési szándék valódiságáról, akkor vagy behúzódtam a felezővonal közelébe és lépés-sebességre lassítottam (ha hamisnak bizonyult a szándék, akkor csak tovagurultam), vagy megálltam. Motorral mondjuk egyszerűbb; fizikailag kisebb járművön magasabban ülsz, távolabbra és jobban belátsz (nincs holttered)... jobban tudsz tervezni. Plusz 2 gázfröccsel behozol mindenféle lassítás miatti elmaradást 😊 . De ha az elv benned van, akkor mindegy mit vezetsz. Ugyanígy sétálok és autózom.
több mint 12 éve
slowmotionezeket simán büntetni kéne mindet a rákba, aztán majd megtanulnák idővel.
az én kedvencem az a két öregember, akik minden egyes hazai focimeccsre úgy jönnek ki, hogy többszáz métert a kerékpárúton közlekednek meccs előtt és után kocsival, mert az párhuzamosan fut az autóúttal, és 5 méterrel közelebb van a megszokott ülőhelyükhöz....