Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 12 éve
Mondjuk nálam boltban is volt már hasonló
több mint 12 éve
ma MÁV jegypénztárnál az előttem lévő párt pont fordított helyzetben baszták le, ők aprópénzzel fizettek, és nem akarta elfogadni a pénztáros, mert hogy azt neki kell megszámolni és herp derp...(kevesebb volt annál, minthogy be kelljen rolnizni)
több mint 12 éve
Ilyen dolgoknak egyszerűen nem szabadna megtörténnie...Komoly szemléletváltás kellene ellenőröknél és egyéb dolgozóknál, hogy megkönnyítsék az utazást.kurva MÁV. Egy hónapban 1szer mennék haza, akkor sem engednek 😀.Hát, 10 ezer az nagyon nagy pénz kis országunkban, ilyennel nagyon ritkán fizetnek és nincsenek felkészülve rá.
Ilyenkor mi a teendő, ha nem tud visszaadni a pénztáros 10ezresből, és emiatt nem tudtam jegyet venni?
Persze én megértően lemaradok a következő vonatra, ami természetesen felsővezeték-szakadás miatt 25percet már most késik, amivel lekésem a buszhoz a csatlakozásomat.MarioAna
Komolyra fordítva a szót, nevetséges, hogy 10 ezerből nem tudnak visszaadni. Igazából semmit nem tehetsz, csak nevetsz kínodban.
Engem a kurva volánbuszon megbüntettek azért, mert a sofőr szar jegyet adott, és az ellenőrök nem fogadták el azt. Szóval a sofőr hibázott és én kaptam büntetést.
Csak nevetni tudtam az egészen.cartman023
Nekem egyszer Győrben volt, hogy a nagy sietségben elfelejtettem havi buszbérletre ráírni diákom számát. 1 héttel később jött az ellenőr, mondja akkor megbüntet. Kérdeztem ezért már büntetés jár? Adjon egy tollat ráírom diákom számát és ennyi. Hát hogy én már voltam büntetve. Kérdeztem óó és mikor? Hát ott van rajta, március. 5. Mondom héé apafej...akkor vettem a bérletet 😀 Ebből is látszik, hogy az van a fejében, hogy büntetni és büntetni. Alapos szemléletváltozás kellene és akkor az utazók is sokkal kedvesebben állnának hozzájuk. Vonaton mondjuk volt több pozitív élményem is, igaz Gysev azért egy fokkal jobb, bár ahogy hallom itt is kezdenek megjelenni MÁV-os reflexek...
több mint 12 éve
BKV, pótjegy és társai témában egy cikk - igaz, 10 éves, de a legtöbb megállapítása áll.Arató - Cservák: Részvénytársaság egy hatóság képében
jesz.ajk.elte.hu/arato14.html
I have been wounded but not yet slain. I shall lie here and bleed a while. Then I shall rise and fight again. The title of champion may from time to time fall to others more than ourselves, but the heart, the spirit, and the soul of champions remain in Green Bay.
több mint 12 éve
Sőt, főleg ő nem fog.Ha a pénztár nem tud visszaadni tízezresből, akkor nincs garancia arra sem, hogy majd a jegyvizsgáló fog tudniGogokurva MÁV. Egy hónapban 1szer mennék haza, akkor sem engednek 😀.kellett volna íratnod vele gyorsan valami tanúsítványt, hogy nem tud visszaadni, a jegyedet meg megvetted volna a kallernél a vonaton (a tanúsítvány meg azért kellett volna, hogy ne tudjon pótdíjra megvágni)jjncaa
Ilyenkor mi a teendő, ha nem tud visszaadni a pénztáros 10ezresből, és emiatt nem tudtam jegyet venni?
Persze én megértően lemaradok a következő vonatra, ami természetesen felsővezeték-szakadás miatt 25percet már most késik, amivel lekésem a buszhoz a csatlakozásomat.MarioAna
A múltkor sokkal jobb volt: Szentendrére indultam hévvel, és a kallertől akartam békástól diákjegyet venni, mire közölte, hogy nem tud adni, mert nem hozták ki nekik a pénztárból (!!!). Visszakérdeztem volna valami nagyon csúnyát a logisztika és a vállalati hierarchia kérdéskörében, de nem volt kedvem fillérbaszónak tűnni.
Mindig jövőre
több mint 12 éve
de legalább a vonaton vagyHa a pénztár nem tud visszaadni tízezresből, akkor nincs garancia arra sem, hogy majd a jegyvizsgáló fog tudniGogokurva MÁV. Egy hónapban 1szer mennék haza, akkor sem engednek 😀.kellett volna íratnod vele gyorsan valami tanúsítványt, hogy nem tud visszaadni, a jegyedet meg megvetted volna a kallernél a vonaton (a tanúsítvány meg azért kellett volna, hogy ne tudjon pótdíjra megvágni)jjncaa

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
Erről most hallok először, mint eladó, de sosem késő tanulni. Maga a törvény mondjuk faszság, mert pl a kisboltokban (vagy bármilyen nem multicégnél, amilyen a MÁV), egész egyszerűen nincs gyakorlati lehetőség, hogy az eladó elrohangáljon felváltani. Valóban szomorú, hogy a mávnál nem tudják felemelni a seggüket a pénztáros matrónák, de ez csak náluk lehet abszurdum, ahol volna helyettesítő ember, amíg felváltják. Kis pénztáraknál nem lehet megoldani.Ilyenkor mi a teendő, ha nem tud visszaadni a pénztáros 10ezresből, és emiatt nem tudtam jegyet venni? MarioAnaazzal elvileg törvényt sértett, mert pénztárt üzemeltet, és akkor köteles visszaadni, meg számlát adni stb.
(majd valaki pontosít), elvileg el kell mennie felváltatni a pénzed
gyakorlatban talán hangos ordítozás segíthetsapka
Mindig jövőre
több mint 12 éve
Ha a pénztár nem tud visszaadni tízezresből, akkor nincs garancia arra sem, hogy majd a jegyvizsgáló fog tudnikurva MÁV. Egy hónapban 1szer mennék haza, akkor sem engednek 😀.kellett volna íratnod vele gyorsan valami tanúsítványt, hogy nem tud visszaadni, a jegyedet meg megvetted volna a kallernél a vonaton (a tanúsítvány meg azért kellett volna, hogy ne tudjon pótdíjra megvágni)jjncaa
I swung a saber and I was a young Hussar
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 12 éve
kurva MÁV. Egy hónapban 1szer mennék haza, akkor sem engednek 😀.kellett volna íratnod vele gyorsan valami tanúsítványt, hogy nem tud visszaadni, a jegyedet meg megvetted volna a kallernél a vonaton (a tanúsítvány meg azért kellett volna, hogy ne tudjon pótdíjra megvágni)

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
kurva MÁV. Egy hónapban 1szer mennék haza, akkor sem engednek 😀.Hát, 10 ezer az nagyon nagy pénz kis országunkban, ilyennel nagyon ritkán fizetnek és nincsenek felkészülve rá.
Komolyra fordítva a szót, nevetséges, hogy 10 ezerből nem tudnak visszaadni. Igazából semmit nem tehetsz, csak nevetsz kínodban.
Engem a kurva volánbuszon megbüntettek azért, mert a sofőr szar jegyet adott, és az ellenőrök nem fogadták el azt. Szóval a sofőr hibázott és én kaptam büntetést.
Csak nevetni tudtam az egészen.
több mint 12 éve
Ilyenkor mi a teendő, ha nem tud visszaadni a pénztáros 10ezresből, és emiatt nem tudtam jegyet venni? MarioAnaazzal elvileg törvényt sértett, mert pénztárt üzemeltet, és akkor köteles visszaadni, meg számlát adni stb.
(majd valaki pontosít), elvileg el kell mennie felváltatni a pénzed
gyakorlatban talán hangos ordítozás segíthet
Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 12 éve
MarioAna
1 997
kurva MÁV. Egy hónapban 1szer mennék haza, akkor sem engednek 😀.Ilyenkor mi a teendő, ha nem tud visszaadni a pénztáros 10ezresből, és emiatt nem tudtam jegyet venni?
Persze én megértően lemaradok a következő vonatra, ami természetesen felsővezeték-szakadás miatt 25percet már most késik, amivel lekésem a buszhoz a csatlakozásomat.
Burrow > Luck valaha is
több mint 12 éve
mondjuk engem ez egyáltalán nem érint, mert ilyen digital gold akármink van, az meg immunis bármilyen magasabb szintű sportcsatornára. sport1-2-m-klub, eurosport 1-2, meg az olyanok, ami helyett felőlem Pataky Attila channel is mehetne (extreme sports, fishing & hunting)Teljesen mindegy, mert megváltoznak a szerződési feltételek. A legegyszerűbb persze, ha megnézed, hogy mit írtál/írtatok alá anno.gdavidde ha nem ők veszik ki, hanem csak nem lehet fogni többet a csatornát, akkor nem.slowmotionHa kiveszik a kínálatból, akkor elvileg lehet.gdavidIgencsak morognék ha ez megtörténne, főleg hogy csak az ESPN miatt írtam alá 2 év hűséget a köcsög UPC-nél...RataxesUgyanez nálam is, csak ezért választottam őket. Gondolom, erre hivatkozva nem lehet szerződést bontani 😕megyerikrisz
több mint 12 éve
(Nem az írtam le, hogy miért kaptak már valakik büntetést, hanem, hogy mi van/lesz a jogszabályokban.azt írtad, hogy milyen kijelentések büntetendőek, ami így nem pontos, mert azokat a kijelentéseket büntetőjogi szankció nem követi az új szabályozás szerint sem. viszont polgári jogi igényt megalapozhat majd, ha az új ptk hatályba lép jövőre. érdekes lesz, mert ezzel alaposan kiterjesztették a kereshetőséget, bárki perelhet, aki az adott "megsértett" közösséghez tartozik, és úgy érzi, hogy a személyiségi jogai csorbát szenvedtek emiatt. mondjuk írsz egy "bolgárokat" szidó blogpostot, amiért beperelhet akár több ezer bolgár is, sérelemdíjat követelve. megélhetési pereskedés + véleménynyilvánítási szabadság korlátozása ftw
A gyakorlat most a bűnös cselekményre való felszólítás, de már itt kopogtat a "közösség méltóságának megsértése" téma.
Pl. www.zsido.com/cikkek/Tortenelmi_elorelepes_a_kozossegek_meltosaga_vedelmeben/10/3332
Természetesen minden közösség esetében.)Atari
chemicals keep me under control
több mint 12 éve
(Nem az írtam le, hogy miért kaptak már valakik büntetést, hanem, hogy mi van/lesz a jogszabályokban.köszönöm, és akkor ez az ítélet a zsidók esetében (amit Atari írt) miért van?davemayernem tudom, honnan van, de olyanokért, amik abban a hsz-ben szerepelnek, nem büntetnek meg senkit.
"az Alkotmánybíróság és a perbíróságok következetes jogértelmezési gyakorlatának lényege szerint gyűlöletre uszítás - mint a közösség elleni izgatás legfontosabb tényállási eleme - akkor valósul meg, ha az elkövető a magatartásával konkrét erőszakos cselekményre szólít fel. "deyell
A gyakorlat most a bűnös cselekményre való felszólítás, de már itt kopogtat a "közösség méltóságának megsértése" téma.
Pl. www.zsido.com/cikkek/Tortenelmi_elorelepes_a_kozossegek_meltosaga_vedelmeben/10/3332
Természetesen minden közösség esetében.)
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 12 éve
- és tényleg bármelyik meccset megnézheted, ez nem tudom hogy van az ESPN-nel, de itt a blackout sem játszik be;slowmotionmajdnem ugyanez, minden ESPN vagy testvércsatorna által közvetített meccs megy rajta, ami heti szinten csak focit tekintve ~50 mérkőzést jelent HD-ben, reklámok nincsenek, felvételről az összeset vissza lehet nézni, sőt még a holtidőt is át lehet tekerni

---
több mint 12 éve
Teljesen mindegy, mert megváltoznak a szerződési feltételek. A legegyszerűbb persze, ha megnézed, hogy mit írtál/írtatok alá anno.de ha nem ők veszik ki, hanem csak nem lehet fogni többet a csatornát, akkor nem.slowmotionHa kiveszik a kínálatból, akkor elvileg lehet.gdavidIgencsak morognék ha ez megtörténne, főleg hogy csak az ESPN miatt írtam alá 2 év hűséget a köcsög UPC-nél...RataxesUgyanez nálam is, csak ezért választottam őket. Gondolom, erre hivatkozva nem lehet szerződést bontani 😕megyerikrisz
Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 12 éve
30ezer a hülyének is megéri azért ami eddig ingyen volt, feltéve hogy nem csak az ESPN miatt van UPC Directed a maxos csomaggal.drága a nullához képest, valóban. viszont ezért:
A streamek meg szarabbnál szarabbak, meg idegörlő az egyre nehezebben lelőhető reklámok miatt. Ráfanyalodtam eddig is, de egy esti meccset inkább néztem meg másnap ismétlésben.Geeri
- akár 4 meccset is nézhetsz szimultán, azt eldöntve, hogy melyiket akarod hallgatni is, kb 10 másodperc a hangsáv megváltoztatása;
- elég sok reklámot nem kell megnézni (mondjuk tényleg elég unalmas azt nézni, hogy a közvetítás hamarosan folytatódik, főleg a negyedek közötti szünetekben, meg a two minute warningoknál);
- az egész tulajdonképpen HD minőségű dvr, 10 másodperces ugrási lehetőséggel, a képminőséget beállíthatod fixre vagy legjobb vételre (nekem talán 1.2Mbps-en volt, és ez talán a harmadik vagy negyedik legjobb minőség volt) - ha mondjuk fél órával később érsz haza, akkor nem kell a meccs közepébe belekapcsolni, és a lényegtelen részeket átugorhatod, 1 play után 20 mp ugrással
- bármelyik meccset megnézheted élőben, vagy akármikor, vagy kb a következő naptól tömörítve, csak az akciót mutatva (ez egyébként úgy 30-40 percre rövidíti le a 3+ órás közvetítést)
- és tényleg bármelyik meccset megnézheted, ez nem tudom hogy van az ESPN-nel, de itt a blackout sem játszik be;
- és ez havi 7500 forint, amire ha egész évben havonta egyszer (szerk) megspórolod egy közepes buli árát, akkor simán megvan (havi ~2500 pénz kell)
mindegy, vége a reklámnak. mindenki úgy néz amerikai focit, ahogy nem sajnálja.
több mint 12 éve
de ha nem ők veszik ki, hanem csak nem lehet fogni többet a csatornát, akkor nem.Ha kiveszik a kínálatból, akkor elvileg lehet.gdavidIgencsak morognék ha ez megtörténne, főleg hogy csak az ESPN miatt írtam alá 2 év hűséget a köcsög UPC-nél...RataxesUgyanez nálam is, csak ezért választottam őket. Gondolom, erre hivatkozva nem lehet szerződést bontani 😕megyerikrisz
több mint 12 éve
Na jó, ebben igazad van.Ha valaki most angol focit akar nézni, annak egy csatorna kell, aki spanyol, annak megint egy másik, akinek a hazai bajnokság kell, az is vagy 2-3 adón nézi a meccset.cartman023Ez pontosan miért is probléma? Tekintve, hogy eléggé átfedésben vannak a meccsek, így legalább mindenki tudja követni azt, ami őt érdekli, ahelyett, hogy átkozódnia kellene, hogy lemarad a kedvencek meccséről egy másik bajnokság miatt. És ez még csak egy sport.Schleck
Igazából engem a Digi idegesít egy kicsit, mert a szerencsétlen sport 1-2-nek nem marad semmije, és a Digisportok szinte csak a Digi kínálatában vannak.
több mint 12 éve
Nekem már ott ki volt a f@szom, hogy az összes sportot elrakták külön csatornára. Hajam égnek állt, amikor a story tv-n és a fem tv-n vagy min voltak az EL, BL meccsek.nekem ezzel semmi bajom nem lenne, ha mindegyiket lehetne nézni. De az hogy te ki vagy zárva bizonyos sporteseményből mert nem annak a cégnek az előfizetője vagy (és nem is lehetsz mert fel van osztva...) az egy vicc a 21. században.
Ha valaki most angol focit akar nézni, annak egy csatorna kell, aki spanyol, annak megint egy másik, akinek a hazai bajnokság kell, az is vagy 2-3 adón nézi a meccset.cartman023
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 12 éve
Ha valaki most angol focit akar nézni, annak egy csatorna kell, aki spanyol, annak megint egy másik, akinek a hazai bajnokság kell, az is vagy 2-3 adón nézi a meccset.cartman023Ez pontosan miért is probléma? Tekintve, hogy eléggé átfedésben vannak a meccsek, így legalább mindenki tudja követni azt, ami őt érdekli, ahelyett, hogy átkozódnia kellene, hogy lemarad a kedvencek meccséről egy másik bajnokság miatt. És ez még csak egy sport.
több mint 12 éve
Nekem már ott ki volt a f@szom, hogy az összes sportot elrakták külön csatornára. Hajam égnek állt, amikor a story tv-n és a fem tv-n vagy min voltak az EL, BL meccsek.Ha valaki most angol focit akar nézni, annak egy csatorna kell, aki spanyol, annak megint egy másik, akinek a hazai bajnokság kell, az is vagy 2-3 adón nézi a meccset.
több mint 12 éve
Ha kiveszik a kínálatból, akkor elvileg lehet.Igencsak morognék ha ez megtörténne, főleg hogy csak az ESPN miatt írtam alá 2 év hűséget a köcsög UPC-nél...RataxesUgyanez nálam is, csak ezért választottam őket. Gondolom, erre hivatkozva nem lehet szerződést bontani 😕megyerikrisz
Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 12 éve
Sobri: Ember! Ne szólamokkal gyere! A megoldást kell keresni; az okés. Mindenki a megoldást keresi a való életben. A valóságunk pedig a piacgazdaságunkban van: mivel behálózza az életünket. Amúgy is: Te kérdezted, hogy ki a hibás? Én csak válaszoltam, hogy az, aki pozíciója révén szánt-szándékkal előidézi/fenntartja azt a kilátástalan helyzetet, amiben a szegény többség él. toxiqueVagyis a rút kapitalisták.
Ha te lennél a csúcson, nem ugyanezt tennéd?
De szívesen elolvasom, ha tudsz jobbat.
Anarchia? Kommunizmus? Írd csak.
100 dolláros tőkével akarsz indulni? Valutázol valami vackon 2 meccs között? 100 dollárral? 😀toxiqueÉn ugyan nem, de volt akinek ennyi is elég volt, hogy nekikezdjen az ebayen "seftelni", bankroll-t építeni a PS-on, alkalmazást, honlapot fejleszteni, nézett youtube csatornát indítani, stb.
Mint mondtam, a múltkor írtam pár életszerű megoldást akkora összegekre, melyek életszerűek, 20ezertől 800ezer forintig. Persze ha valaki nem másnak akar dolgozni, hanem magának.
Csak ugye ezekben az emberekben az a közös, hogy picsogás helyett a valóságra reflektáltak, és próbáltak boldogulni.
Az meg ugye mindig elég strapás.