Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 13 éve
annak idején volt egy beszélgetés - a nagy pénzügyi vita volt, ami után megalakult a gazdasági topik -, ahol azt hoztam fel, hogy mi értelme van olyan színházakat támogatni, melyeket nem tart el a saját közönsége. Most akkor elsütöm ezt az érvet annyival módosítva, hogy mi értelme van olyan csapatnak stadiont építeni, melynek a közönsége nem fogja tudni eltartani, melynek a közönsége nem akkora, hogy maga a csapat tudja megépíteni. Mi értelme van, ezeket a csapatokat államilag támogatni?És továbbra is, igen kurva demagóg módon és idealistán, azt mondom, hogy addig amíg forráskivonás van a felsőoktatásban, közoktatásban, amíg létszámstop van a közszférában, amíg 90 ezret kap egy orvos és tanár, addig nem biztos, hogy az államnak abba a hobbiba kéne beleönteni a - betont - pénzt, amely 25 éve semmit nem tud felmutatni. Ha akkora buli a foci, akkor tartsák el a csapatok magukat, építsenek maguknak stadiont. Kapitalizmus van, azt fizetik meg az emberek, amire igény van.
több mint 13 éve
hát ez ma nagyon nem az én napom...
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now
Nothing is more permanent than a temporary solution
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
The world is made of 2 types of people. Those who can extrapolate from incomplete data
több mint 13 éve
ha valaki értelmesen kifejti, hogy miért kell x-re fordítani a pénzt y helyett (és még mindig én is a demagóg vonalon mozgok, mert nem tudhatod, hogy mit milyen forrásból finanszíroznak, mire mennyi eu-s támogatás jut, stb.), azzal lehet vitatkozni, aki viszont annyira képes, hogy benyögi, OKTATÁS, EGÉSZSÉGÜGY, CSALÁD!, arra simán rá lehet hagyni, hogy "nyilván igaza van"Hát persze, hiszen ugye minden szentnek maga felé... És persze hogy benyögi, mert nem tud úgy újságot olvasni, hogy ne lenne benne az általad felsorolt szentháromság valamelyike, és nem azért mert sok pénzt kapott. Belerögzült. Míg a magyar fociból mi az ami rögzül? Bundabotrány, milliós fizetések, lelátói, utcai rendzavarás, javarészt teljesítmény nélkül. És, ha jól tudom Orbán választási ígéretei közé tartozott ez a program, tehát ő maga sem tudta, hogy miből fogja teljesíteni. Eléggé szkeptikusak voltak maguk a Debreceniek is... Ha az egyszeri ember mérlegre teszi a forráselvonásokat, és egy PROFI (tehát elvileg önfenntartó) klub előnyben részesítését, már azt is nehéz egy legyintéssel elintézni...
elméletben mindenki szenzációs politikus, felkarolja a szegényeket, támogatja az elesetteket, csak mire tényleges hatalomhoz jut, addigra valahogy mindig deformálódik az eszme, milyen érdekesjjncaa
több mint 13 éve
elméletben mindenki szenzációs politikus, felkarolja a szegényeket, támogatja az elesetteket...jjncaasemmi deformitás nincs benne, kiaszegény ÉN! kiazelesett ÉN! csupán ennyi

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
ha valaki értelmesen kifejti, hogy miért kell x-re fordítani a pénzt y helyett (és még mindig én is a demagóg vonalon mozgok, mert nem tudhatod, hogy mit milyen forrásból finanszíroznak, mire mennyi eu-s támogatás jut, stb.), azzal lehet vitatkozni, aki viszont annyira képes, hogy benyögi, OKTATÁS, EGÉSZSÉGÜGY, CSALÁD!, arra simán rá lehet hagyni, hogy "nyilván igaza van"Miért akarná ha igaza van? 😀 Akkor ezek szerint ha egy vitában "nyilván igaza van" és esetleg a vitapartnere (relatíve) gyengébb érveket tud felhozni, akkor elég ha rálegyint egyet, mondván hogy demagóg? És ezzel el is van intézve, mert fúj, szégyellje magát? Na oké, befejezem a Sobrizást, csak elsőre sosem értem, hogy ez mitől ellenérv...apeszosezt nem kell eldönteni, egy politikai vitában az oktatás, egészségügy, stb. fejlesztését bedobni ellenérvként egyenlő a demagógiával, hiszen az illetőnek nyilván igaza van, de ennél a dolgok ezerszer árnyaltabbak, csak ezt a populista nem akarja észrevennijjncaaÉs azt ki dönti el, hogy mitől "fél"igazság? Vagy, hogy mennyire igaz? Én értem Kroost is, megértem a többieket is, leginkább azonban (bármennyire furcsa) Sobrival értek egyet. Valahol mindhárom félnek igaza van, pláne ha sokáig hajtogatják az igazukat. Akkor melyikük a demagóg?apeszospont ez a populista, demagóg dumák lényege, a féligazságok puffogtatásajjncaapopulista, demagóg dumajjncaaAttól még igaz.apeszos
elméletben mindenki szenzációs politikus, felkarolja a szegényeket, támogatja az elesetteket, csak mire tényleges hatalomhoz jut, addigra valahogy mindig deformálódik az eszme, milyen érdekes

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
Miért akarná ha igaza van? 😀 Akkor ezek szerint ha egy vitában "nyilván igaza van" és esetleg a vitapartnere (relatíve) gyengébb érveket tud felhozni, akkor elég ha rálegyint egyet, mondván hogy demagóg? És ezzel el is van intézve, mert fúj, szégyellje magát? Na oké, befejezem a Sobrizást, csak elsőre sosem értem, hogy ez mitől ellenérv...ezt nem kell eldönteni, egy politikai vitában az oktatás, egészségügy, stb. fejlesztését bedobni ellenérvként egyenlő a demagógiával, hiszen az illetőnek nyilván igaza van, de ennél a dolgok ezerszer árnyaltabbak, csak ezt a populista nem akarja észrevennijjncaaÉs azt ki dönti el, hogy mitől "fél"igazság? Vagy, hogy mennyire igaz? Én értem Kroost is, megértem a többieket is, leginkább azonban (bármennyire furcsa) Sobrival értek egyet. Valahol mindhárom félnek igaza van, pláne ha sokáig hajtogatják az igazukat. Akkor melyikük a demagóg?apeszospont ez a populista, demagóg dumák lényege, a féligazságok puffogtatásajjncaapopulista, demagóg dumajjncaaAttól még igaz.apeszos
több mint 13 éve
ezt nem kell eldönteni, egy politikai vitában az oktatás, egészségügy, stb. fejlesztését bedobni ellenérvként egyenlő a demagógiával, hiszen az illetőnek nyilván igaza van, de ennél a dolgok ezerszer árnyaltabbak, csak ezt a populista nem akarja észrevenniÉs azt ki dönti el, hogy mitől "fél"igazság? Vagy, hogy mennyire igaz? Én értem Kroost is, megértem a többieket is, leginkább azonban (bármennyire furcsa) Sobrival értek egyet. Valahol mindhárom félnek igaza van, pláne ha sokáig hajtogatják az igazukat. Akkor melyikük a demagóg?apeszospont ez a populista, demagóg dumák lényege, a féligazságok puffogtatásajjncaapopulista, demagóg dumajjncaaAttól még igaz.apeszos

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
akkor végre Debrecen is reménykedhet olimpiában, hamár a barca is kapott anno 😛innovációs eseti bizottság, azér az üreskapus guriga 😉sutianapnem is gól, mellé mentdavemayerMINDENKI az 😊 Góg és Magóg fia vagyok én.Krooshelyesbítek Gógl!sutianap
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 13 éve
innovációs eseti bizottság, azér az üreskapus guriga 😉nem is gól, mellé mentdavemayerMINDENKI az 😊 Góg és Magóg fia vagyok én.Krooshelyesbítek Gógl!sutianap

több mint 13 éve
Nem vagyok debreceni lakos de én is maximálisan egyetértek azzal hogy kell stadion. Az a pénz amit ebbe ölnek csepp ahhoz a tengerhez képest amit az oktatásba kellene, személy szerint én sem nagyon értem hogy miért pont ezen vannak annyira felháborodva a diákok, ezer más dolgon (sokkal nagyobb horderejű!) dolgokon kellene. Ez egy megrendezett dolog, a (már elnézést de) csököttagyú drukkerek meg felülnek a provokációnak. Érdekes, amikor megláttam azt a bölcsész-csávót aki a Haha elnöke vagy mi pont az jutott eszembe (azon kívül hogy ütnivaló) hogy ha ilyenek lesznek a jövő politikusai akkor nagyon jó hogy rövid időn belül elhagyom ezt az országot. davemayerMert fingjuk sincs az egészről, foci meg egy olyan dolog, ami mindig ott van a közvélemény előtt, egy átlagember számára hazai viszonylatban nagy pénzek mozognak benne, könnyű belekötni.
több mint 13 éve
nem is gól, mellé mentMINDENKI az 😊 Góg és Magóg fia vagyok én.Krooshelyesbítek Gógl!sutianap
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 13 éve
Nem vagyok debreceni lakos de én is maximálisan egyetértek azzal hogy kell stadion. Az a pénz amit ebbe ölnek csepp ahhoz a tengerhez képest amit az oktatásba kellene, személy szerint én sem nagyon értem hogy miért pont ezen vannak annyira felháborodva a diákok, ezer más dolgon (sokkal nagyobb horderejű!) dolgokon kellene. Ez egy megrendezett dolog, a (már elnézést de) csököttagyú drukkerek meg felülnek a provokációnak. Érdekes, amikor megláttam azt a bölcsész-csávót aki a Haha elnöke vagy mi pont az jutott eszembe (azon kívül hogy ütnivaló) hogy ha ilyenek lesznek a jövő politikusai akkor nagyon jó hogy rövid időn belül elhagyom ezt az országot.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 13 éve
MINDENKI az 😊 Góg és Magóg fia vagyok én.Krooshelyesbítek Gógl!

több mint 13 éve
És azt ki dönti el, hogy mitől "fél"igazság? Vagy, hogy mennyire igaz? Én értem Kroost is, megértem a többieket is, leginkább azonban (bármennyire furcsa) Sobrival értek egyet. Valahol mindhárom félnek igaza van, pláne ha sokáig hajtogatják az igazukat. Akkor melyikük a demagóg?pont ez a populista, demagóg dumák lényege, a féligazságok puffogtatásajjncaapopulista, demagóg dumajjncaaAttól még igaz.apeszos
több mint 13 éve
Minden "cigány" a maga lovát dícséri.A cigány idézőjelben van, csak hangsúlyoznám!Ja, jut eszembe.Tegnap a buszmegállóban várakozva akaratlanul is végighallgattam két Kanadából hazatért roma beszélgetését.A legújabb célország: Hollandia.Nesze neked fapapucs.Azért ne tessék elfelejteni az alapigazságot: a politikus legjobb barátja a beton.Kroos kommentjei is azt tükrözik, hogy a debrecenieknek nincs problémája azzal, hogy stadion épül a városban, ahogy Amadeus és dcsicsak sem követelné a pénzek azonnali átcsoportosítását, ha a kormány hirtelen úgy döntene, hogy házuk teljes rekonstrukcióját/kibővítését rendeli el...jjncaa
Mit építsenek Deebrecenben? Körgyűrűt vagy atomhulladék-szarkofágot?
Egy stadion optimális lehetőség legálisan, követhetetlenül elkölteni több milliárd forintot.
Tessék a valóságot is figyelembe venni, ne csak álmodozni, meg a látszatérveket puffogtatni.
Ha én polgármester lennék, én is tökéletes opciónak ítélnék meg egy többezer tonnányi betonból épülő stadiont. Aki meg nem, az nem ebben a valóságban él.
Sobri Jóska
több mint 13 éve
És ez így logikus.Azért ne tessék elfelejteni az alapigazságot: a politikus legjobb barátja a beton.Kroos kommentjei is azt tükrözik, hogy a debrecenieknek nincs problémája azzal, hogy stadion épül a városban, ahogy Amadeus és dcsicsak sem követelné a pénzek azonnali átcsoportosítását, ha a kormány hirtelen úgy döntene, hogy házuk teljes rekonstrukcióját/kibővítését rendeli el...jjncaa
Egy stadion optimális lehetőség legálisan, követhetetlenül elkölteni több milliárd forintot.
Tessék a valóságot is figyelembe venni, ne csak álmodozni, meg a látszatérveket puffogtatni.
Ha én polgármester lennék, én is tökéletes opciónak ítélnék meg egy többezer tonnányi betonból épülő stadiont. Aki meg nem, az nem ebben a valóságban él.
Sobri Jóska
Arra még a magyar politikus se képes, hogy úgy tegyen zsebre milliárdokat, hogy senki se járjon jól közben.
Óhatatlanul is vannak, akik jól járnak egy-egy nagy volumenű beruházással.
Az, hogy a politikai korrupciónak vannak spontán elkerülhetetlen haszonélvezői, az a dolog természetéből fakad.
több mint 13 éve
Főleg úgy hogy tényleg nem csak stadion, hanem a lepusztult Nagyerdő rekonstrukciója is legalább olyan fontos!
több mint 13 éve
Azért ne tessék elfelejteni az alapigazságot: a politikus legjobb barátja a beton.Kroos kommentjei is azt tükrözik, hogy a debrecenieknek nincs problémája azzal, hogy stadion épül a városban, ahogy Amadeus és dcsicsak sem követelné a pénzek azonnali átcsoportosítását, ha a kormány hirtelen úgy döntene, hogy házuk teljes rekonstrukcióját/kibővítését rendeli el...
Sobri Jóska

---
több mint 13 éve
Persze másra.... valószínű. Nem tudom egyeseknek miért fáj ha 100 évente építenek egy stadiont, felújítják a környéket, még egy év alatt 100szor hülyeségebb dolgokra mennek 100milliárdok.Kroosáltalában aki nem szereti a focit, szokta azt magyarázni, hogy fúj mennyit keresnek a focisták, mennyit kapnak a klubok aztán sehol nincsen a focink. Meg kell érteni.
Méghozzá azért, mert ez nem csak a focival van. Az egyetemisták szidják azt, aki nyugdíjat emel, mert tőlük veszi el, a nyugdíjasok szidják azt aki a vállalkozásokat segíti, mert tőlük veszik el, a vállalkozók meg szidják mittudomén az egyetemistákat, hogy ha ők kapnak pénzt, mert akkor meg tőlük veszik el. Ez megy állandóan, főleg minden választásnál ezeket hallom.
több mint 13 éve
Ami ugye simán felmehet 30-40ezerre is, hiszen valójában a felhasznált betonmennyiség sok előre nem kalkulált tényezőtől függ, és utólag leellenőrizhetetlen. Valamint ha építészetileg indokolt, bármikor beépülhet papíron még egyszer ugyanennyi köbméter.Azért ne tessék elfelejteni az alapigazságot: a politikus legjobb barátja a beton.A vasbeton szerkezet összeállítása tényleg olyan lesz, mint a Lego, 3D-s filmen már megnéztük. Betonozás azonban lesz, mégpedig a vasbeton szerkezet kiegészítéseként, mintegy 20-22 ezer köbmétert építünk be például az alapba, a lépcsőházakba, a liftaknákba.Kroos
Sobri Jóska
Nem véletlenül van a mondás: a politikus legjobb barátja a beton.
több mint 13 éve
Azért ne tessék elfelejteni az alapigazságot: a politikus legjobb barátja a beton.A vasbeton szerkezet összeállítása tényleg olyan lesz, mint a Lego, 3D-s filmen már megnéztük. Betonozás azonban lesz, mégpedig a vasbeton szerkezet kiegészítéseként, mintegy 20-22 ezer köbmétert építünk be például az alapba, a lépcsőházakba, a liftaknákba.
Sobri Jóska
több mint 13 éve
Ha nem idióta sztereotípiákat puffogtatnál (bölcsész mcdonalds) akkor még komolyan is lehetne venni.Persze másra.... valószínű. Nem tudom egyeseknek miért fáj ha 100 évente építenek egy stadiont, felújítják a környéket, még egy év alatt 100szor hülyeségebb dolgokra mennek 100milliárdok.
A nem stadionra költött pénzt, másra költenék el. Ebben az esetben a 'más' lehetne egy olyan dolog is, ami prioritásában magasabb helyen áll. (egészségügy, közútkezelés, oktatás etc).dcsicsak
több mint 13 éve
Azért ne tessék elfelejteni az alapigazságot: a politikus legjobb barátja a beton.Mit építsenek Deebrecenben? Körgyűrűt vagy atomhulladék-szarkofágot?
több mint 13 éve
pont ez a populista, demagóg dumák lényege, a féligazságok puffogtatásapopulista, demagóg dumajjncaaAttól még igaz.apeszos

---