Gyűlölködjünk

37 feliratkozó

több mint 13 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 121 — #NoStress
el se merem képzelni, hogy milyen disznóságokat feltételezhet rólam sobri avatar alapjánjjncaa
Nem avatar alapján.
Avatar és hozzászólás együttesen.
Ha ezzel az avatarral fikáznád a szgépes játékokat, vagy az öncélú szórakozást, azt érezhetném ellentmondásosnak.
De legalábbis megkérdezném, hogy mégis miért?

Végülis laccoo74-től is megkérdezhetem:
laccoo74, miért Vader nagyúr az avatarod, aki bár csak kitalált szereplő, de közismerten gyerekgyilkos, áruló, bután manipulált, a sötét oldal embere, aki a végén még az árulását is elárulja?
Mit képvisel ő számodra, milyen értékeket hordoz, mit fejez ki, vagy egyszerűen csak mit kedvelsz benne annyira, hogy őt választottad, hogy vele azonosítsunk?
És miért zavar, ha egy gyerekgyilkos egy demokráciában a bíróság, az igazságszolgáltatás elött felel a tettéért, és nem pedig meglincselik?
Valamint azt írod, hogy "Azért egy elcseszett cipő, és egy agyonvert gyerek között van egy hangyapöcsnyi különbség, szerintem." ami ugye teljesen igaz, de ha az elcseszett cipő miatt anyukám összetöri magát, bennem gerjedhet olyan indulat, hogy ha én dönthetnék a sorsodról, mint aki ezt okozta hanyagsága folytán, bizony kihegyezett sámfába húználak. Márpedig a te felvetésed szerint döntsön az áldozat hozzátartozója.
Én mint hozzátartozó így döntök.
Jól van ez így?

több mint 13 éve
JSanyo Indianapolis Colts 2 675 — 1/1
Mi a különbség, hogy egy kitalált többszörös gyerekgyilkos vagy egy valódi valakinek a példakép/avatar?Sobri Jóska
én pl jó barátnak tartom magam, és néha szeretek artikulátlanul üvölteni, úgyhogy számomra elég egyértelmű volt a választás

több mint 13 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 840 — no es importante
el se merem képzelni, hogy milyen disznóságokat feltételezhet rólam sobri avatar alapján

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
füligjimmy Chicago Bears 6 970 — I used to be with it, but they changed what it was.
Ne kezd el húst sütni, aztán kommentelni. Nem jó párosítás. Bűzlik az egész lakás. Életemben semmit nem szenesítettem el ennyire.

I used to be with it, but then they changed what *it* was. Now what I'm with isn't *it*, and what's *it* seems weird and scary to me. It will happen to you.

- Abe Simpson
több mint 13 éve
laccoo74 Chicago Bears 2 986 — Kőkorszaki maci
HA VALAKINEK NEM TŰNT VOLNA FEL, A STAR WARS EGY FILM, DARTH VADER EGY KITALÁLT FIGURA!!!SZITA BENCE GYILKOSAI NEM KITALÁLT FIGURÁK, HANEM KIB...OTT VALÓDI "EMBEREK"!!!!laccoo74
És?
Mi a különbség, hogy egy kitalált többszörös gyerekgyilkos vagy egy valódi valakinek a példakép/avatar?
Ha bin Ladennel szimpatizál valaki az egy mocsok terrorista, ha meg Jokerrel vagy Tyler Durdennel, akkor az semmit se jelent, hisz azok csak kitalált figurák?
Sokaknak egy könyv- vagy filmhős dramaturgizált karaktere sokkal meghatározóbb, mint a valóság amiben él.
Vagy félreértelek, és a kitalált gyerekek valósághű, de kitalált lemészárlását szórakoztatónak, szimpatikusnak tartod, míg a valódi gyerekgyilkosság után bosszúért lihegsz?
Csak szerintem ellentmondásos ez?

És szerinted attól, hogy neked van saját gyereked egyből nagyobb súllyal esik latba a véleményed, mint azé, akinek nincs? És egyből a jogi kérdések, főleg a gyerekgyilkosságok és azok ítélkezési gyakorlatának szakértőjévé válsz?
Ezen logika mentén akinek herpesze vagy pikkelysömöre van annak a véleménye orvosi kérdésekben súlyosabb, mint egy teljesen egészséges orvosé?
Vagy akinek van pár milliója, annak a véleménye egy gazdasági kérdésben eleve többet ér, mint aki havi 150ből él?

Erre meg nem válaszoltál: képzeld el, hogy cipész vagy, megjavítasz egy cipőt, kissé hanyagul, és emiatt az édesanyám elcsúszik, és eltöri a lábát. Emiatt én, mint hozzátartozó úgy érezném, hogy végezzenek ki téged egy sámfával.
Igazságos lenne ez? Én döntsek vagy döntsön a bíróság?

Sobri Jóska
Azért egy elcseszett cipő, és egy agyonvert gyerek között van egy hangyapöcsnyi különbség, szerintem.
több mint 13 éve
Ráadásul a radikális nézőpontok ha elfogadod ha nem mindig eléggé támadhatóak és Sobri az ilyen pontokat nagyon imádja szóval egyszerűbb ha nem kerekedsz vitába ha igazad van, hanem.Toca
Én a radikális nézőpontokat, nagyon nem imádom.
Olyannyira nem, hogy általában fel is szólamlok ellenük.
Azt hittem ezt így nem kell leírnom, de ezek szerint te nagyon más szemüvegen keresztül olvasod amit írok.
Ettől persze egyszerűbb ha valaki nem keveredik vitába, de egy fórum "Gyűlölködjünk" című topicja gyakorlatilag erre való, ez számít üzemszerű használatnak.
Már írtam neked, most is megteszem:
Nem kell félni a vitától.
A vita hasznos, előremutató, szórakoztató. Segíti a jellemfejlődést, önuralomra tanít.
Ugyanis ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy higgadt maradj, ha meg nincs, akkor nem is marad más választásod.

több mint 13 éve
HA VALAKINEK NEM TŰNT VOLNA FEL, A STAR WARS EGY FILM, DARTH VADER EGY KITALÁLT FIGURA!!!SZITA BENCE GYILKOSAI NEM KITALÁLT FIGURÁK, HANEM KIB...OTT VALÓDI "EMBEREK"!!!!laccoo74
És?
Mi a különbség, hogy egy kitalált többszörös gyerekgyilkos vagy egy valódi valakinek a példakép/avatar?
Ha bin Ladennel szimpatizál valaki az egy mocsok terrorista, ha meg Jokerrel vagy Tyler Durdennel, akkor az semmit se jelent, hisz azok csak kitalált figurák?
Sokaknak egy könyv- vagy filmhős dramaturgizált karaktere sokkal meghatározóbb, mint a valóság amiben él.
Vagy félreértelek, és a kitalált gyerekek valósághű, de kitalált lemészárlását szórakoztatónak, szimpatikusnak tartod, míg a valódi gyerekgyilkosság után bosszúért lihegsz?
Csak szerintem ellentmondásos ez?

És szerinted attól, hogy neked van saját gyereked egyből nagyobb súllyal esik latba a véleményed, mint azé, akinek nincs? És egyből a jogi kérdések, főleg a gyerekgyilkosságok és azok ítélkezési gyakorlatának szakértőjévé válsz?
Ezen logika mentén akinek herpesze vagy pikkelysömöre van annak a véleménye orvosi kérdésekben súlyosabb, mint egy teljesen egészséges orvosé?
Vagy akinek van pár milliója, annak a véleménye egy gazdasági kérdésben eleve többet ér, mint aki havi 150ből él?

Erre meg nem válaszoltál: képzeld el, hogy cipész vagy, megjavítasz egy cipőt, kissé hanyagul, és emiatt az édesanyám elcsúszik, és eltöri a lábát. Emiatt én, mint hozzátartozó úgy érezném, hogy végezzenek ki téged egy sámfával.

több mint 13 éve
Toca Minnesota Vikings 20 274 — Vikings fan
"érdekes" ez a két hír így egymás alatt az origo főoldalon

jjncaa
Hát, jogrendje válogatja.Bár nekem ebben az esetben az első megoldás jobban tetszik.Aki gyereket öl, pláne ilyen brutalitással, az nem érdemli meg, hogy emberként bánjanak vele.És a véleményem megváltoztatásáról sem Sobri, sem SENKI MÁS NEM TUD MEGGYŐZNI!laccoo74
A Darth Vader avataroddal valóban feleslegesnek érzem, hogy győzködjelek "gyerekgyilkosság brutalitással" témakörben. Azt se kérdezem, hogy arról mit gondolsz, aki a saját fiát akarja megölni...
Sobri Jóska
Na, ha már az avatarokról beszélünk.Neked Tebow szerepel, aki mélyen vallásos.Ahogy meg vagyon irva: Ne paráználkodj!Te betartod?Na, ezért ne itélj egy avatar alapján.Apa vagyok, van egy hét éves fiam.Felteszem neked, és mindenki másnak a következő kérdést:
-Ha a gyermekedet szándékosan meggyilkolnák, és lenne lehetőséged a tettes/ek/ sorsáról döntened, mit választanál?
A, Kegyetlen kinhalál
B, Börtön, ahol kényelmesen eléldegélhet
Próbáld apaként mérlegelni a kérdést, csak annyit kérek!laccoo74
Én nem paráználkodok.
És nem választok példaképnek/avatarnak egy többszörös gyerekgyilkost, miközben a gyerekgyilkosokkal akarok úgy bánni, ahogy azok az áldozatukkal.
Nekem ez kissé ellentmondásos lenne.

Ha a gyermekemet meggyilkolnák semmit se választhatnék.
Azt érezném, hogy dögöljenek meg a tettesek, és az történne ami a törvényben van.
Talán ez így is van jól.
Hisz gondolj bele: elkövetsz egy gyilkosságot, tudva/vállalva, hogy mi a büntetése.
Nem éreznéd, hogy inkorrekt, ha erre nem a bíróság döntene a sorsodról, hanem valami hirtelen a semmiből előkerült elfogult hozzátartozó?
Most képzeld el, hogy cipész vagy, megjavítasz egy cipőt, kissé hanyagul, és emiatt az édesanyám elcsúszik, és eltöri a lábát. Emiatt én, mint hozzátartozó úgy érezném, hogy végezzenek ki téged egy sámfával.
Sobri Jóska
Ha neked nem tűnt fel Sobri szeret az ilyenekbe trollkodni. Nem igazi direktbe troll, hanem az ő kis Sobri világa annyira más és furcsa , hogy teljesen mindegy kinek van igaza itt az ő világa áttorzítja olyanba, hogy neki legyen igaza.
Ráadásul a radikális nézőpontok ha elfogadod ha nem mindig eléggé támadhatóak és Sobri az ilyen pontokat nagyon imádja szóval egyszerűbb ha nem kerekedsz vitába ha igazad van, hanem.
Fetomy itt van egy adott eset kiderült ki a tettes be is lett ismerve, egyértelműen bűnös, nem csodálkozom, hogy egy apa radikálisabban látja a szituációt mint akinek még nincs gyereke, felesleges belemenni mert senkinek nincs igaza.
több mint 13 éve

jjncaa
Hát, jogrendje válogatja.Bár nekem ebben az esetben az első megoldás jobban tetszik.Aki gyereket öl, pláne ilyen brutalitással, az nem érdemli meg, hogy emberként bánjanak vele.És a véleményem megváltoztatásáról sem Sobri, sem SENKI MÁS NEM TUD MEGGYŐZNI!laccoo74
A Darth Vader avataroddal valóban feleslegesnek érzem, hogy győzködjelek "gyerekgyilkosság brutalitással" témakörben. Azt se kérdezem, hogy arról mit gondolsz, aki a saját fiát akarja megölni...
Sobri Jóska
Na, ha már az avatarokról beszélünk.Neked Tebow szerepel, aki mélyen vallásos.Ahogy meg vagyon irva: Ne paráználkodj!Te betartod?Na, ezért ne itélj egy avatar alapján.Apa vagyok, van egy hét éves fiam.Felteszem neked, és mindenki másnak a következő kérdést:
-Ha a gyermekedet szándékosan meggyilkolnák, és lenne lehetőséged a tettes/ek/ sorsáról döntened, mit választanál?
A, Kegyetlen kinhalál
Én nem paráználkodok.
És nem választok példaképnek/avatarnak egy többszörös gyerekgyilkost, miközben a gyerekgyilkosokkal akarok úgy bánni, ahogy azok az áldozatukkal.

Azt érezném, hogy dögöljenek meg a tettesek, és az történne ami a törvényben van.
Talán ez így is van jól.
Hisz gondolj bele: elkövetsz egy gyilkosságot, tudva/vállalva, hogy mi a büntetése.
Nem éreznéd, hogy inkorrekt, ha erre nem a bíróság döntene a sorsodról, hanem valami hirtelen a semmiből előkerült elfogult hozzátartozó?
Most képzeld el, hogy cipész vagy, megjavítasz egy cipőt, kissé hanyagul, és emiatt az édesanyám elcsúszik, és eltöri a lábát. Emiatt én, mint hozzátartozó úgy érezném, hogy végezzenek ki téged egy sámfával.
Sobri Jóska
HA VALAKINEK NEM TŰNT VOLNA FEL, A STAR WARS EGY FILM, DARTH VADER EGY KITALÁLT FIGURA!!!SZITA BENCE GYILKOSAI NEM KITALÁLT FIGURÁK, HANEM KIB...OTT VALÓDI "EMBEREK"!!!!
több mint 13 éve
tomi-tomi 5 058 — Patriots fan
Itt nem erűl van szó, de mindig felültök, provokáció, az elemi érzelmek tudatos médiamanipulációjáról szól, mint a Brejkvikkfasznál. Persze a hidegfejű igazság kúúl, de emellett lenn a ragacsos mélyben dobog egy szív és vért akar. S bárki bármennyire polkorrekt a vérvád alapján a sértett csúnyán kijátszódik a történetből a nagy kúúlságban.sutianap
Bizony kiesik a történetből, nem teljesen, de a sértetthez tartozók szerint túlzottan. Mivel nem egyéni igazságszolgáltatás történik. A társadalom ki(el)vette az egyén kezéből.
Ahol nem tette meg, ott a több nemzedéken átívelő bosszú egyre mélyebb spiráljába keveredett mindenki, hiszen előbb-utóbb mindenkinek viszonyulnia kell a bosszúláncolat eseményeihez. Végül ugyanúgy az egész társadalom benne lesz, de egyéni-családi (törzsi), kibogozhatatlan bevonódás után.
Akkor inkább szerencsésebbnek tűnik, hogy a bosszút kiiktatva, az egész társadalom értékei alapján ítélkezzünk, felvállalva, hogy a rendszer óhatatlanul érzéketlenebb lesz az egyén számára. De pont ezt (az érzelmeket) kell háttérbe szorítani ebben a folyamatban. Nem az az elsődleges, hogy az egyén bosszúvágya kielégüljön, hanem a társadalom (az emberek közössége) élhessen a normái szerint (normálisan).

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 13 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487
Robinhúggyal még menőbb lennél!

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve

több mint 13 éve
pgabtb Philadelphia Eagles 10 222 — Eagles fan
Igazából menő, csak a Sobri világban nem menő, és úgy tűnik már sokakat bevonzott a Sobri világ, de a Nemsobri világban továbbra is menő, és szerencsére azért még mindig nem a Sobri világ az általános.

GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
több mint 13 éve
Akármennyire menő dolog fikázni sobrit, teljesen igaza van. fetomy
És már nem is menő.
Csak vannak, akik mindig lemaradnak a trendekről. 😊

több mint 13 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487
Itt nem erűl van szó, de mindig felültök, provokáció, az elemi érzelmek tudatos médiamanipulációjáról szól, mint a Brejkvikkfasznál. Persze a hidegfejű igazság kúúl, de emellett lenn a ragacsos mélyben dobog egy szív és vért akar. S bárki bármennyire polkorrekt a vérvád alapján a sértett csúnyán kijátszódik a történetből a nagy kúúlságban.

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve

jjncaa
Sobri Jóska
A, Kegyetlen kinhalál
Én nem paráználkodok.

Talán ez így is van jól.

több mint 13 éve
fetomy 9 005 — Törölt Felhasználó
Felteszem neked a kérdést:
Ha valaki megöli a fiadat, és ezért kegyetlen kínhalált szenved, amit akár te is végrehajthatsz, akkor utána:
a) nagyon elégedett, sőt boldog leszel
b) az ég világon semmit nem fog változtatni, tekintve, hogy a fiad halott marad
c) nem érzed jobban magad, főleg mikor ráeszmélsz, hogy a faszinak szar volt pár percig/óráig/napig, majd megszabadult minden fájdalmától, te pedig még sok tíz évig hordozod magadban a tudatot, hogy meghalt a fiad, ráadásul ha te hajtottad végre, akkor azt is, hogy embert öltél

másik kérdés:
Megölik a fiadat, elfogják a tettest, igazságszolgáltatás helyett téged kérdeznek mi legyen. Te azt mondod, halálra kínzod kegyetlenül. Meg is történik, majd pl. fél év múlva kiderül, hogy nem is ő volt a tettes, sőt ő egy nagyon rendes családapa, 3 kisgyereket hagyott hátra, abból 1 autista, 1 pedig mozgássérült, rendszeresen adakozott, stb... halála után pedig szétcsúszott az egész család, nincs pénzük, stb... Mi lenne a helyes?
a) Téged is kínozzanak halálra kegyetlenül az ő családtagjai
b) Téged ne büntessenek semmivel, hiszen te tök jogosan kínoztál halálra egy ártatlan, jó embert

Szerintem mindenki elvárná azt, ha valami miatt bíróság elé kerül, hogy objektív bíróság ítélkezzen mindenféle érzelmi elfogultság, felhevültség nélkül. Mindemellett azt is elvárná, hogy ha az ő szeretteivel csinál valaki valamit, akkor elvárná mindenki, hogy habzó szájú bíróság ítélkezzen minél durvább büntetést kitalálva.

Akármennyire menő dolog fikázni sobrit, teljesen igaza van. Hiába szeretné az ember a durva ítéletet ilyen esetben, objektíven, előre meghatározott rendszer szerint kell ítélkezni mindenki felett, nem pedig arra bízni, hogy majd a bíró mennyire tudja beleélni magát a sértett helyzetébe. Aztán ha az egyik jobban a másik kevésbé, akkor ugyanazért a tettért valaki 2 évet kap felfüggesztve, valakit meg csak felfüggesztenek.
több mint 13 éve
yooker New York Giants 7 482 — Expect the Best !
A, Kegyetlen kinhalál
az avataros hasonlat nem is rossz, de nyilván erre is van valami kiskapu a Bibliában amit nemsokára megismerhetünk.. 😊
a kérdésedre viszont a helyes válasz nem szerepel a választandók között..
a tippem az eddigi vitákból leszűrt tapasztalatok alapján nem túl sok börtön ( mondjuk 3 év ) és jóvátételnek pénz, amennyi belefér...
több mint 13 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat

jjncaa
Sobri Jóska
A, Kegyetlen kinhalál
Húú vazzee... 3...2....1....
több mint 13 éve

jjncaa
Sobri Jóska
A, Kegyetlen kinhalál
Próbáld apaként mérlegelni a kérdést, csak annyit kérek!
több mint 13 éve

jjncaa
Sobri Jóska
Vader nagyúr többszörös gyerekgyilkos (lásd Jedi Templom)Amadeus91
Én is tudom, ő is tudja.
Ezért értelmetlen a győzködés, mert csak viccelt laccoo74, hisz valójában kedveli a brutális gyermekgyilkosságokat. Vagy provokált, de nem tudott becsapni.

több mint 13 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 508

jjncaa
Sobri Jóska
Vader nagyúr többszörös gyerekgyilkos (lásd Jedi Templom)
több mint 13 éve

jjncaa

több mint 13 éve
fetomy 9 005 — Törölt Felhasználó
Hát so-so amúgy, másodszori belegondolásra, ha erre a büntessük meg a csöveseket kampányra jött elleniróniaként, akkor végülis más a szitu 😊
több mint 13 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 508
Szervezhetnénk valami továbbképzést Amadé, ha belepörögsz iljenekbe az a jécésedés első jele.sutianap
miért, nincs igazam?

többiek kedvéért

ezen a képen akadtam fenn a vicc topikban.