Kérdések bármiről
31 feliratkozó
több mint 11 éve
én is így értelmeztem, csak biztosra akartam menni, majd meglátom a főnökség mit lép erre ...csebiEgyetértek Sobrival, szemrebbenés nélkül keresni (és találni) fognak helyetted valakit, aki ledolgozza nekik a plusz órákat is ugyanazért a pénzért, aztán ennyi.
Üdv Magyarországon.
több mint 11 éve
még mindig nem értem... ez akart lenni " ha nem vagy jogász, ne jogászkodj"? akkor nem olvastad el hozzászólásom első mondatát...Gondoltam adok egy jótanácsot, hogy legyen melód májusban is. 😊Sobri JóskaHa nem vagy jogász vagy, ne jogászkodj. 😊mi van Sobri? ittál? 😀csebi
Sobri Jóska
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 11 éve
Gondoltam adok egy jótanácsot, hogy legyen melód májusban is. 😊Ha nem vagy jogász vagy, ne jogászkodj. 😊mi van Sobri? ittál? 😀csebi
Sobri Jóska
több mint 11 éve
ez és a munkaidőkeret sem játszik... én is így értelmeztem, csak biztosra akartam menni, majd meglátom a főnökség mit lép erre ...Ezek alapján jól értelmezem, hogy kormányszolgának nem lehet 48 óránál több heti munkaidőt elrendelni?csebia jogszabály szerint nem lehet, ez összhangban van az Mt-vel.
persze lehet 48 óránál többet elrendelni, de az már jogszabályt sért, kivéve 96. § (5) Nem korlátozott a rendkívüli munkaidő elrendelése baleset, elemi csapás, súlyos kár, az egészséget vagy a környezetet fenyegető közvetlen és súlyos veszély megelőzése, elhárítása érdekében.DiamondsHead44
ja és köszi a kimerítő válaszokat!!!
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 11 éve
b) a munkaidőkereten felüli munkaidő,ha munkaidőkeretben van foglalkoztatva, akkor sem lehet a heti munkaideje több 48 óránál a munkavállalónak. munkaidőkeret esetén a keret lezárása után meg kell nézni, hogy többet dolgozott-e a munkavállaló a munkaidőkeret időszakában ledolgozható óráknál, ha igen az minősül rendkívüli munkavégzésnek.
A b) pont alapján lehet.
(Nem vagyok jogász.)Atari
Pl.: 1 havi munkaidőkeret van, 20 munkanappal a keretben, azaz napi 8 órás foglalkoztatás esetén a munkaidőkeretben 160 órát lehet ledolgoztatni.
ha a munkavállaló 164 órát dolgozott a keret időszakában munkavállaló, akkor 4 óra rendkívüli munkát végzett a munkaidőkereten felül, erre jár neki a munkavégzés ellenértéke.
STL Curtain
In our life there's if, In our beliefs there's lie, In our business there's sin, In our bodies there's die
Egy átlagos zárójelentésnél csak egy E-ON számla érthetetlenebb.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló. (Virág elvtárs)
több mint 11 éve
Ezek alapján jól értelmezem, hogy kormányszolgának nem lehet 48 óránál több heti munkaidőt elrendelni?csebia jogszabály szerint nem lehet, ez összhangban van az Mt-vel.
persze lehet 48 óránál többet elrendelni, de az már jogszabályt sért, kivéve 96. § (5) Nem korlátozott a rendkívüli munkaidő elrendelése baleset, elemi csapás, súlyos kár, az egészséget vagy a környezetet fenyegető közvetlen és súlyos veszély megelőzése, elhárítása érdekében.
STL Curtain
In our life there's if, In our beliefs there's lie, In our business there's sin, In our bodies there's die
Egy átlagos zárójelentésnél csak egy E-ON számla érthetetlenebb.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló. (Virág elvtárs)
több mint 11 éve
pár jogász kolléga véleményét szeretném kérni:A b) pont alapján lehet.
2011. évi CXCIX. törvény a közszolgálati tisztviselőkről
92. § (1) A kormánytisztviselő beosztás szerinti napi munkaideje – a részmunkaidőt kivéve – négy óránál rövidebb nem lehet.
(2) A kormánytisztviselő beosztás szerinti
a) napi munkaideje legfeljebb tizenkét óra,
b) heti munkaideje legfeljebb negyvennyolc óra
lehet.
(4) A kormánytisztviselő beosztás szerinti
a) napi munkaidejébe a 96. § (2) bekezdés a) pontjában,
b) heti munkaidejébe a 96. § (2) bekezdés a), c) és d) pontjában
meghatározott rendkívüli munkaidő időtartamát is be kell számítani.
96. § (1) Rendkívüli esetben a kormánytisztviselő a beosztás szerinti munkaidején felül is köteles munkahelyén munkát végezni.
(2) Rendkívüli munkaidő
a) a munkaidő-beosztástól eltérő munkaidő,
b) a munkaidőkereten felüli munkaidő,
c) az ügyelet tartama, továbbá
d) a készenlét alatt elrendelt munkavégzés esetén a munkahelyre érkezéstől a munkavégzés befejezéséig – ha a kormánytisztviselőnek több helyen kell munkát végeznie, az első munkavégzési helyre érkezéstől az utolsó munkavégzési helyen történő munkavégzés befejezéséig – terjedő időtartam.
Ezek alapján jól értelmezem, hogy kormányszolgának nem lehet 48 óránál több heti munkaidőt elrendelni?csebi
(Nem vagyok jogász.)
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 11 éve
Ha nem vagy jogász vagy, ne jogászkodj. 😊mi van Sobri? ittál? 😀
Sobri Jóska
több mint 11 éve
Ha nem vagy jogász vagy, ne jogászkodj. 😊Két különböző dolog, hogy kinek mihez van joga vagy mire van lehetősége.
Magyarország 2013.
Jó reggelt. 😊
több mint 11 éve
pár jogász kolléga véleményét szeretném kérni:2011. évi CXCIX. törvény a közszolgálati tisztviselőkről
92. § (1) A kormánytisztviselő beosztás szerinti napi munkaideje – a részmunkaidőt kivéve – négy óránál rövidebb nem lehet.
(2) A kormánytisztviselő beosztás szerinti
a) napi munkaideje legfeljebb tizenkét óra,
b) heti munkaideje legfeljebb negyvennyolc óra
lehet.
(4) A kormánytisztviselő beosztás szerinti
a) napi munkaidejébe a 96. § (2) bekezdés a) pontjában,
b) heti munkaidejébe a 96. § (2) bekezdés a), c) és d) pontjában
meghatározott rendkívüli munkaidő időtartamát is be kell számítani.
96. § (1) Rendkívüli esetben a kormánytisztviselő a beosztás szerinti munkaidején felül is köteles munkahelyén munkát végezni.
(2) Rendkívüli munkaidő
a) a munkaidő-beosztástól eltérő munkaidő,
b) a munkaidőkereten felüli munkaidő,
c) az ügyelet tartama, továbbá
d) a készenlét alatt elrendelt munkavégzés esetén a munkahelyre érkezéstől a munkavégzés befejezéséig – ha a kormánytisztviselőnek több helyen kell munkát végeznie, az első munkavégzési helyre érkezéstől az utolsó munkavégzési helyen történő munkavégzés befejezéséig – terjedő időtartam.
Ezek alapján jól értelmezem, hogy kormányszolgának nem lehet 48 óránál több heti munkaidőt elrendelni?
több mint 11 éve
Én google drive-ot használok, igaz csak 5 giga, de nekem nem is kell több... Szintén van android verzió, meg én eleve szeretem a google termékeket, jól össze vannak kötve. Pl. chromeba bejelentkezek egy gépről akkor már automatikusan elérem gmailt, drive-ot, meg mindent, nem kell külön login. Egyedül a google+-t nem használom, FB azért jóval elterjedtebb 😊
GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
Ex-Rataxes
több mint 11 éve
farkaspeti
763
így jó utólag téháiksz mindkettőtöknek+1Szerintetek melyik adropboxjjncaa
-legmegbízhatóbb
-leggyorsabb
-legtöbb cuccot elbíró
ingyenes online tárhely?farkaspeti
Nekem 18.8 GB-on van kimaxolva, ingyenesen. Plusz még a legrugalmasabb is, gyakorlatilag a nagymama kávéfőzőjén is fut.vandeminek
több mint 11 éve
Gabesz92
1 453
valaki tudja, mennyibe kerül egy levél San Franciscoba? gondolom airmail-el érdemes küldenem, ha azt akarom időben megérkezzen, de ez mennyi idő kb?Ottawába "sima" levél 500ft volt. Szerintem is reális.
olyasmit hallottam, hogy 5-600 ft, ez reális?.brk
több mint 11 éve
valaki tudja, mennyibe kerül egy levél San Franciscoba? gondolom airmail-el érdemes küldenem, ha azt akarom időben megérkezzen, de ez mennyi idő kb?képeslap volt Miamiból 2 dollár, szóval szerintem reális
olyasmit hallottam, hogy 5-600 ft, ez reális?.brk
www.posta.hu/static/internet/download/2012TarifatablaHu.pdf
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
.brk
1 890
valaki tudja, mennyibe kerül egy levél San Franciscoba? gondolom airmail-el érdemes küldenem, ha azt akarom időben megérkezzen, de ez mennyi idő kb?olyasmit hallottam, hogy 5-600 ft, ez reális?
több mint 11 éve
Valakinek van tapasztalata ebay-es rendelésről? (elsősorban UK-ból és ruhával/cipőkkel kapcsolatos tapasztalatok érdekelnek 😊 )NewmanEgyik cimborám rendszeresen vásárol minden szir-szart, és eddig pozitív tapasztalatai voltak.Nekem is rendelt már cuccokat, pénz ment, áru jött.Sokan élnek ebből, a pozitív minősítését mindenki félti, ha nem vagy elégedett, az az eladónak sokba kerülhet.Ha szart írsz róla csökkenni fog a vásárlói száma, tehát a bevétele is.Méretezésben segíthetnek a mérettáblázatok.
több mint 11 éve
Valakinek van tapasztalata ebay-es rendelésről? (elsősorban UK-ból és ruhával/cipőkkel kapcsolatos tapasztalatok érdekelnek 😊 )NewmanEgyszer vettem ruhát Ebayen, nagyon megbántam. Szerintem "veszélyes".
több mint 11 éve
Valakinek van tapasztalata ebay-es rendelésről? (elsősorban UK-ból és ruhával/cipőkkel kapcsolatos tapasztalatok érdekelnek 😊 )
több mint 11 éve
Amadeus the Young
32 914
sajnos ez a link már nem jóAz Ordító Egér című filmet nem tudja valaki, hogy hol lehetne így ánlájn megkukkolni?Amadeus91www.onlinefilmek.team17.hu/az-ordito-eger-1959/#laccoo74
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 11 éve
Az Ordító Egér című filmet nem tudja valaki, hogy hol lehetne így ánlájn megkukkolni?Amadeus91www.onlinefilmek.team17.hu/az-ordito-eger-1959/#
több mint 11 éve
Amadeus the Young
32 914
Az Ordító Egér című filmet nem tudja valaki, hogy hol lehetne így ánlájn megkukkolni?
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 11 éve
Bántás nélkül, azért ez 2013-ban egy elég érdekes kérdés volt.Amit írsz, esetleg a schengeni zónára igaz. De tavaly voltam párszor Erdélyben, és a román határon oda-vissza mindig kértek valami okmányt.
Technikailag határ sincs, hisz belül vagyunk az Únióban, és Únión belül nincsenek határátkelők, stb.
Azt se tudod mikor vagy egyik vagy másik országban.Sobri Jóska
Haveromat meg a csehek nem engedték be, mert a személyije le volt járva, útlevele nem volt, a jogosítványt pedig nem fogadták el. Úgy, hogy Szlovákián át ment Lengyelo.-ba, és onnan akart bemenni a csehekhez -szóval 2 határon átment gond nélkül.
Harmadrészt van egy olyan tényező, ami független az uniós jogtól, de muszáj figyelembe vennem: ezekre az említett utakra motorral mentünk, és nem vagyunk annyira jóarcú gyerekek, úgyhogy minket félre szoktak állítani néha. És egészen csodálatos ellenőrzéseken estünk már át uniós országokban.
A kérdést pedig alavetően azért tettem fel, mert eddig volt érvényes útlevelem, ezért nem számított hogy hova - mivel engednek be, az útlevél mindenhova jó volt. Viszont most lejárt, és ha egy osztrák-olasz-szlovén kanyarhoz nem kell, akkor nem is csináltatok újat, mert nem tervezek más külfödi utat.
több mint 11 éve
Az ügyintézés teljesen okés volt, csak érthetetlen (muhaha), hogy egy normál állami procedúrát belassítanak a pluszbevételért cserébe. Magyarország...Dzsokijuingnem lassítják sztem, normál ügymenetben is elég gyors, így viszont garantálják, hogy megkapod. ezért fizetsz többet. pl én egy hetes intézési időt kértem, egy nap alatt megvolt. az egynapos kétszer annyi.
ami nem hajlik, az törik!
több mint 11 éve
igen, ha elég sok ember van, aki ráér megcsináltatni, akkor eléggé be tudják telíteni a slotokat.Olyan kell, amiből a személyazonosságod egyértelműen megállapítható (érvényes személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány). Elvileg a lakcímkártyát nem kéri a rendőr, de igazából elkérhet bármit. Nem miattuk van kettészedve.Az útlevélkészítés egyébként nagyon gáz. Tavaly Ciprusra utaztunk és átrándultunk az északi török részre. Az ehhez szükséges útlevélre az okmányiroda a kéréstől számított egy hónappal későbbre (!) adott volna időpontot, onnan az okmánykészítés még egy hónap (!!). Úgyhogy inkább bementünk a központi útlevélkészítőbe, kivártuk a sorunkat és még aznap ketyegni kezdett az egy hónapos készítési idő. Majd megjött két hét alatt. Tehát minden jó, ha vége jó lett, de ehhez miért kell átutaznom a fél várost? És a vidékiek mit csinálnak ilyen helyzetben?Dzsokijuing
Ellenben megnézem ha valaki elmegy hitelszerződést kötni egy bankba és nincs is személyije, tehát nincs is személyi igazolványszáma, és kap hitelt. (Az ellopottat nyilván jelentetted, hogy ellopták). És minden hivatali ügyben kérik. Vagy külföldre (EU) is sokkal jobb, ha két fényképes igazolvány van nálad, bár legjobb, ha egyik egy új útlevél. Útlevelet egyébként a magyar rendőr is elfogad. Azonosítani abból is tud.ulpianus
nekünk (még) a csepeli okmányiroda lenne a legjobb, itt van 10 perc sétára (busszal 2 perc), csakhogy nincs sokáig nyitva, és hiába Butapest, ide is csak hetenként egyszer jön a posta.
megkérdeztem a hölgyikét anno, hogy milyen gyorsan lenne kész (ez 2010 nyarán volt), azt mondta, hogy az ügyintézéstől számított két hét minimum, de ha lekési a belső postát akár csak 10 perccel is, akkor plusz egy hét, mert csak hetente egy járat hozza a kész kártyákat.
bementem a központiba, végigültem a sort (Borárostól utazással együtt oda-vissza 2 óra), következő hét végén már szóltak, hogy kész is van.
jogosítvány ugyanez volt, a másfél héttel későbbi első lehetséges időponthoz képest 2 hét lett volna a jogsi megérkezése. péntek délelőtt elmentem a közlekedési felügyelethez a vizsgaigazolásért, délután Visegrádi utca, hétfőn már mehettem is érte.
több mint 11 éve
Én is csak a jogsit meg a lakcímkártyát csináltattam újra mikor elhagytam a papírjaim, még maga az okmányirodás is mondta, hogy a személyi nem olyan fontos, ha van jogsi...😛dandecsak ne kövess el olyan dolgot, ami miatt bevonják a jogosítványod 😊