Lejárt Matt Eberflus ideje a Bears-nél!

NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

NCAA eredménykövetés NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik

Koronavírus 2024

33 feliratkozó

több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
 telex.hu/kulfold/2021/10/21/egeszsegugyi-katasztrofa-fele-tart-romania-a-covid-miatt-es-nincs-ami-megallitsa

Kíváncsi vagyok nálunk milyen súlyos lesz a 4. hullám. 60% mellett.
Nomac
Ott miért ilyen kemény ?
Nálunk meg miért nem ?
VvAlekosz
Nem jó a kérdés. A helyes kérdés az, hogy nálunk még miért nem?

Három hullám alapján úgy látszik ilyen a földrajzi adottságunk. Az előző hullámok is 1+1.5 hónapos eltolással értek ide a szomszédokhoz képest.

Az a szám nagyon nem tetszik, amit ha igaz, a legutóbbi kormányinfón mondott valaki. Mármint, hogy a kórházba kerültek 40%-a oltott. Ezt ő a vakcinázásra buzdításként adta elő, de ha 60% körüli oltottságnál 40% körüli arány a kórházban ápoltaké, akkor az a vakcina (már?) kifejezetten alacsony hatékonysággal véd - a deltát figyelembe véve is. Ilyen átoltottság mellett a 20% körüli lenne a "normális". Szval dupla a feladat, az átoltottságot is növelni kellene még, de emellett a 3. oltást is minél többeknek fel kellene venniük.

Persze kormányinfó, lehet, hogy csak bemondott egy számot hasból.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 10 319 — 49ers GM
 telex.hu/kulfold/2021/10/21/egeszsegugyi-katasztrofa-fele-tart-romania-a-covid-miatt-es-nincs-ami-megallitsa

Nomac
Ott miért ilyen kemény ?
Nálunk meg miért nem ?
VvAlekosz
Ott 30% alatti az átoltottság, még a mienknél is szarabb az EÜ rendszer, és még kevésbé van bármilyen érdemi központi korlátozás, kommunikáció, irányítás, stb.

Meg hát bocskorostalpú parasztok ugyebár... 😀

több mint 3 éve
Törölt felhasználó

Nomac
Ott miért ilyen kemény ?
Nálunk meg miért nem ?
több mint 3 éve
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 13 466 — Слава Україні! Героям слава!

Nomac
A románok, bolgárok, ukránok, és a szerbek is igen szarul állnak... :/

Szerkesztette: Zsellér van de Vrij

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 3 éve
peach Atlanta Falcons 14 866 — a new hope (again)
Én a két szputyikra löketek egy pfizert a jövő héten

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 3 éve
Nomac New England Patriots 3 112 — balazs.t85@gmail.com

több mint 3 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 41 781 — Így remélem megfelelek nektek.....
Minden 3. oltás ugyan olyan jó 😛
több mint 3 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 324 — beers & Packers
3.oltásra foglalnék időpontot. Első kettő moderna volt. Mindenképp mrns lesz a 3.oltás is, de nem tudom van-e értelme pfizert kérni vagy maradni a modernánál.

Valakinek tapasztalata, véleménye akad a témában?
topin
Pfizert nem adnak ha az első kettő moderna volt.
deyell
Ez biztosan nincs így, ugyanis a feleségem tesója most kapott a háziorvosától nem csak ajánlást, de időpontot is foglalt neki 27.-ére és két modernára pfizert fog kapni. Édesanyám pedig két modernára kapott pfizert, így ez az én családi körömben kapásból kettőből kettő ember aki megdönti ezt az elméletet.

A foglalási lehetőségnél meg csomó olyan opciót kapok ahol pfizerrel oltanának. Annak nem látom sok értelmét, hogy engedik a foglalást, majd nem oltanak be mégsem.
topin
rendben van, nem vitatom hogy így van. ahol én voltam kórházban ott mondták azoknak, akik Pfizert kaptak először-másodszor, hogy nem kaphatnak Modernát, miután többen azt kértek harmadikra. de lehet hogy nem mindenhol van így, vagy azóta már más a protokoll, ezt már nem tudom
deyell
Feleségem két Pfizer után kapott Modernát. (Bp., Rókus)
több mint 3 éve
deyell Las Vegas Raiders 11 702
3.oltásra foglalnék időpontot. Első kettő moderna volt. Mindenképp mrns lesz a 3.oltás is, de nem tudom van-e értelme pfizert kérni vagy maradni a modernánál.

topin
deyell
Ez biztosan nincs így, ugyanis a feleségem tesója most kapott a háziorvosától nem csak ajánlást, de időpontot is foglalt neki 27.-ére és két modernára pfizert fog kapni. Édesanyám pedig két modernára kapott pfizert, így ez az én családi körömben kapásból kettőből kettő ember aki megdönti ezt az elméletet.

A foglalási lehetőségnél meg csomó olyan opciót kapok ahol pfizerrel oltanának. Annak nem látom sok értelmét, hogy engedik a foglalást, majd nem oltanak be mégsem.
topin
rendben van, nem vitatom hogy így van. ahol én voltam kórházban ott mondták azoknak, akik Pfizert kaptak először-másodszor, hogy nem kaphatnak Modernát, miután többen azt kértek harmadikra. de lehet hogy nem mindenhol van így, vagy azóta már más a protokoll, ezt már nem tudom

choose life
több mint 3 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 371 — Do Your Job
Kolléganőm 2 Modernára kapja pénteken a harmadik Modernát.

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 3 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 669 — Axel Foley
A kórházban ápoltak 45 százaléka oltott – Gulyás szerint ez nem vészes

Az idős korral összefüggő veszélyekről beszél.

Gulyás szerint nincs összefüggés a kínai vakcinával oltottság és a kórházba kerülés között, sőt, a legtöbben a kórházban ápoltak közül Pfizert kaptak, igaz – tette hozzá – a legidősebbeket Pfizerrel oltották.

Ezt statisztika nélkül közölte, csak az orvosok álláspontját mondja. De nincs különbség az oltóanyagok között, egészségi állapot, kor összefüggése inkább a kórházba kerülés.
Beki
Azért egy ilyen adat eléggé fel tudja bátorítani az oltásellenes hangokat.

több mint 3 éve
Törölt felhasználó
A Dévai utcába (XIII. kerület) mentem ma délelőtt PCR-tesztre, a mentő ugyanis, hiába kérte a háziorvos, nem tudott kijönni. És mit látok a Dévai utca-Lehel út sarkán? Egy embert Packers-sapkában.
Véletlen lenne?
nagylaza
Na és mi az eredmény ?
Meg te kínait kaptál nem úgy emlékszem
(De lehet rosszúl)
VvAlekosz
2 Pfizer, kedden mentem volna a harmadikra, ha nem dőlök ágynak.
A gyorsteszt negatív, a PCR eredménye egy-két munkanap múlva (tehát holnap vagy hétfőn) lesz meg. A háziorvos már felírt Favipiravirt, hogy kezdjem szedni, de azzal inkább megvárom, mit hoz ki a PCR. Addig megelégszem az antibiotikummal.
nagylaza
Na akkor nincs baj Pfizer nem lehet elkapni az a legjobb
Csak a kínaival meg az orosszal
Szóval ne parázzzz
Kitartás nem lesz semmi gáz
több mint 3 éve
A Dévai utcába (XIII. kerület) mentem ma délelőtt PCR-tesztre, a mentő ugyanis, hiába kérte a háziorvos, nem tudott kijönni. És mit látok a Dévai utca-Lehel út sarkán? Egy embert Packers-sapkában.
Véletlen lenne?
nagylaza
Na és mi az eredmény ?
(De lehet rosszúl)
VvAlekosz
2 Pfizer, kedden mentem volna a harmadikra, ha nem dőlök ágynak.
A gyorsteszt negatív, a PCR eredménye egy-két munkanap múlva (tehát holnap vagy hétfőn) lesz meg. A háziorvos már felírt Favipiravirt, hogy kezdjem szedni, de azzal inkább megvárom, mit hoz ki a PCR. Addig megelégszem az antibiotikummal.
több mint 3 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers 15 412

topin
deyell

topin
Nagymamám két Modernára Pfizert kapott kb 10 napja, szóval lehetséges.
Willie Parker
Azt tudom hogy lehetséges, az a kérdés, hogy melyik a jobb megoldás vajon? Sok esetben azért a pfizer a 3., mert nincs az adott helyen eleve Moderna. De én tudnék olyan helyet választani, ahol azzal oltanak és még elérhető ott.

Viszont abban vakon vagyok, hogy van-e bármi értelme modernára pfizer választani, vagy jobb ha marad a moderna inkább, Mert ugye mindkettő mrns, tehát annyira nem keveredik a szitu mintha astra vagy sputnik első kettőre érkezik az mrns harmadiknak.

Szóval amiatt vagyok tanácstalan, hogy azért kap pfizert több ember is 3.oltásra a 2 moderna után, mert abból van több és a másik elérhetetlen, vagy mert az úgy eleve jobb?
topin
Szerintem biztos, hogy azért, mert Pfizerből van több, de a kutatások szerint - számomra legalábbis - a Moderna tűnik a legjobbnak.
több mint 3 éve
topin New England Patriots 2 009

topin
deyell

topin
Willie Parker
Azt tudom hogy lehetséges, az a kérdés, hogy melyik a jobb megoldás vajon? Sok esetben azért a pfizer a 3., mert nincs az adott helyen eleve Moderna. De én tudnék olyan helyet választani, ahol azzal oltanak és még elérhető ott.

Viszont abban vakon vagyok, hogy van-e bármi értelme modernára pfizer választani, vagy jobb ha marad a moderna inkább, Mert ugye mindkettő mrns, tehát annyira nem keveredik a szitu mintha astra vagy sputnik első kettőre érkezik az mrns harmadiknak.

Szóval amiatt vagyok tanácstalan, hogy azért kap pfizert több ember is 3.oltásra a 2 moderna után, mert abból van több és a másik elérhetetlen, vagy mert az úgy eleve jobb?
több mint 3 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers 15 412

topin
deyell

topin
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
Véletlen lenne?
nagylaza
Na és mi az eredmény ?
(De lehet rosszúl)
több mint 3 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 45 210 — The Mathematician
Véletlen lenne?
nagylaza
Igen. 😊
empty taxi
biztos nem egy tükör volt? vagy esetleg a kirakat tükröződött? 😀

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 36 406 — Lájkold a zsűrit!
Véletlen lenne?
nagylaza
Igen. 😊

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
Véletlen lenne?
több mint 3 éve

topin
deyell

Szerkesztette: topin
több mint 3 éve
deyell Las Vegas Raiders 11 702

topin

choose life
több mint 3 éve

több mint 3 éve
Törölt felhasználó
A kórházban ápoltak 45 százaléka oltott – Gulyás szerint ez nem vészes

Az idős korral összefüggő veszélyekről beszél.

Gulyás szerint nincs összefüggés a kínai vakcinával oltottság és a kórházba kerülés között, sőt, a legtöbben a kórházban ápoltak közül Pfizert kaptak, igaz – tette hozzá – a legidősebbeket Pfizerrel oltották.

Ezt statisztika nélkül közölte, csak az orvosok álláspontját mondja. De nincs különbség az oltóanyagok között, egészségi állapot, kor összefüggése inkább a kórházba kerülés.
több mint 3 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 8 643 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
A mellékhatások lehetséges oka?:

www.youtube.com/watch?v=Lfyn0gYQNq8

Az eleje meg vicces 😊