Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 216 — Cowboys fan
Friss infók a hétvégi balatoni vitorlázásról.
Étterem belső helységbe nem engedték be a 15 fős társaságból azt az egyet aki még nem volt kártyás(élsportoló 21 éves nem jutott még sorra) így elsétáltunk mind de ez sem rendítette meg őket pedig üres volt az étterem.
A hajós kikőtőkben senki nem néz semmit kb(bár ez is szinte üres volt meg ugye szabadtér.

a teraszokon senki nem kér semmit az utcákon parton kb mindenki maszk nélkül volt már.

Ausztria info:
vagy negatív teszt vagy 2.oltás után 22 nappal vagy és mindezt tudod is igazolni....
Janek
Hát mit kellett volna csinálniuk? Az a baj, hogy betartották a jogszabályt (lett légyen az bármilyen dilettáns)? Teljesen tök mindegy, hogy 21 éves élsportoló vagy 65 éves rokkantnyugdíjas, bármilyen hihetetlen a szabályok rá is vonatkoznak 😊 1 milla bírság plusz a hely bezárása elég jó motiváció a vendéglátó szektornak, hogy elkérjék a kártyát. A hétvégén összesen 4 vendéglátó helyen voltam és mindenhol automatikusan kérték a kártyát. (végre bent is volt hely a Fekete Kutyában...)
MC12
ezt. Nem is ezen csodálkoztam hanem hogy betartják a szabályokat.

Csak próba volt mert május vége ide oda biza a teraszon 8 fok volt ugy meg nem túl vidám kajálni
Janek
Fekete Kutya, mint a pizzéria a Karinthy közepén?
több mint 4 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 226 — NFL bracket champion '26
amugy ebben mi a logika ?
Mármint aki nem oltatom magam de én is akarok éttermezni utazni ? stb
Janek
Nekem is van sajnos ilyen rokonom, sztem ide írtam is h megosztotta egyik étterem posztját miszerint más színű tálcát kapnak náluk a beoltott és a nem beoltott vendégek h ez az éttermi fasizmus!

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
gordon New England Patriots Auburn Tigers 4 597 — JAFL Tampa GM
No, jól van, nem lesz itt baj. A vakcina program és a migránsozás simán kompatibilisek lesznek egymással a FIdesz PR-ban. 😀

koronavirus.gov.hu/cikkek/bakondi-jelentos-veszelyt-jelentenek-beoltatlan-migransok
peterk2005
Ezzel kezdődött tavaly - iráni diákok migránsok hozták be a fertőzést. Teljesen logikus, hogy a nem beoltott migránsok veszélye óriási 😊
MC12
Ééés tényleg, ezt már el is felejtettem. 😊
peterk2005
amúgy ez nagyon szomorú történet, hogyan törjük derékbe pár egyetemista tanulmányait ...
ráadásul az a körülmény, hogy büntetőeljárás indult velük szemben, amire tekintettel kifogást emelnek és amit még a bíróság sem tud felülvizsgálni, ezért kitoloncolják őket, majd ezt a büntetőeljárást utólag hónapokkal később megszüntetik, hogy nem történt semmi, na ez a vérlázító. csupán azért, hogy lehessen migránsozni.
csebi
Végül egy kivételével visszajött az összes és folytatta a tanulmányait asszem.
warr_b
sajnos lemaradtam erről az infóról, gondolom te is az m1en láttad vagy az origon 😊
csebi
 telex.hu/belfold/2021/03/09/ujra-itt-vannak-az-egy-eve-kiutasitott-irani-diakok-a-helsinki-szerint-konstrualt-eljaras-volt
nagylaza
az ellenzék most nagyot mehetne egy " akár több száz vuhani diák is járhat majd a Pesten épülő Fudan egyetemre," szlogennel 😀
több mint 4 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 14 048 — Слава Україні! Героям слава!
Nah kicsit modernizáltak rajtam, ha már ilyen vén broki vagyok 😁
warr_b
 www.youtube.com/watch?v=qZsOZSTZ3b4

Akkor már modenizálolódtál? 😊

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 836 — Steelers fan
Most már azokat kellene meggyőzni, akik szerint módosítja a dns-t a vakcina" és "ha elkapom, hát vagy leküzdi a szervezetem vagy nem" (mindkettőt ma hallottam). De "az ellenzék oltásellenes kampány" majd biztos átfordítja őket a helyes oldalra
r.baggio
az a baj hogy elindult az a vonal hogy ha be vagy oltva akkor lefertőzöd az egészségeseket
Negritis
Szokásos covid19 teszt a cégnél.
Kérdezem a mintavevőt.
- Ha meg lesz a 2. oltásom utána is jövök tesztelni?
-az oltás nem jelenti azt, hogy lepattan rólad a vírus.
-elkaphatom?
-el, csak a szövődmények kisebbek
-fertőzhetek?
-igen
- Akkor, hogy lesz meg a nyájimmunitás?
-(csend) Nem tudom.

Tudom, hogy a minta vevő nem orvos sőt valszeg az egészségügyhöz sincs semmi köze, de azért mindennap ezzel a sz..l foglalkozik. Naszóval ha ő képtelen erre valami "biztatót" mondani mit vártok a nép egyszerű 8 osztályos gyermekétől?
A sorosozást, migránsozást megértették, ezt is hasonlóan kell kommunikálni feléjük.
Arcukba tolni, riogatni őket 0-24-ben.
kittli
Szerintem már a riogatásba fásult bele mindenki. Nem egyezik a valóságukkal
bcsarli
A migráns megerőszakolja a lányodat, elveszi a munkádat, a segélyedet, Soros meg rád szabadítja ezt a migránst az riogatás. Ez működött.
Nyunyóka néni (bár nem szép) meg Győrfi Pali az mi? Semmi.
Nem is működik.

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 4 éve
beltazor Michigan Wolverines 2 914 — Pfizer & Moderna fan
En is megkaptam ma a mennyei mannat. Szivas volt mert 1oras csuszasban voltak. Igy esoben kellett allni.
Meg amikor az orvos letolta a gatyajat hogy mindjart jon a doffes elbizonytalanodtam. 😊

több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 016 — #NoStress
Most már azokat kellene meggyőzni, akik szerint módosítja a dns-t a vakcina" és "ha elkapom, hát vagy leküzdi a szervezetem vagy nem" (mindkettőt ma hallottam). De "az ellenzék oltásellenes kampány" majd biztos átfordítja őket a helyes oldalra
r.baggio
az a baj hogy elindult az a vonal hogy ha be vagy oltva akkor lefertőzöd az egészségeseket
Negritis
Kérdezem a mintavevőt.
-elkaphatom?
-fertőzhetek?
-igen
-(csend) Nem tudom.

Tudom, hogy a minta vevő nem orvos sőt valszeg az egészségügyhöz sincs semmi köze, de azért mindennap ezzel a sz..l foglalkozik. Naszóval ha ő képtelen erre valami "biztatót" mondani mit vártok a nép egyszerű 8 osztályos gyermekétől?
A sorosozást, migránsozást megértették, ezt is hasonlóan kell kommunikálni feléjük.
kittli
bcsarli
Ez történik, ha sokszor farkast kiáltanak és nem történik semmi.
Ezért kell rájukbaszni a farkast és mindenkit beoltani kötelezően.
Akkor nem kerülünk abba a helyzetbe, hogy agyhalottak döntésén múljon bármi is.

több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 932 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Nah kicsit modernizáltak rajtam, ha már ilyen vén broki vagyok 😁

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Ventura Miami Dolphins Texas Longhorns 9 649 — 🏈🐬🐂🤘🏽
Kérdezem a mintavevőt.
-elkaphatom?
-fertőzhetek?
-igen
-(csend) Nem tudom.
kittli
A nyajimmunitas eddig is elmélet volt. Nem tudom ki allitotta be fix dologkent. Épp ez az, hogy mennyire hatásos a virus ellen. S ha az is, mennyi ideig ved meg. Minden csak talalgatas. A tények a kovetkezo honapokban (s evekben?) jonnek.

“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------

több mint 4 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
r.baggio
Negritis
Kérdezem a mintavevőt.
-elkaphatom?
-fertőzhetek?
-igen
-(csend) Nem tudom.

kittli

Szerkesztette: bcsarli, Udvari Főkóstoló

több mint 4 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 836 — Steelers fan
r.baggio
Negritis
Kérdezem a mintavevőt.
-elkaphatom?
-fertőzhetek?
-igen
-(csend) Nem tudom.

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 4 éve
rokaur 876
Urak, a mai számok - kórházban kezeltek száma, lélegeztetőgépen levők száma tavaly október 24.-e óta a legjobb adatok. Akkor tartottunk 1390 hivatalos adatok szerint koronavírusban elhunytnál.

(Emlékeztetőként: ekkor már benne voltunk az őszi hullámban, ezek a 2000 kórházi ápolt, 300 alatti lélegeztetőgépes beteg féle számok akkoriban a hullámnak ha nem is a plafonját, de masszívan az aktív szakaszát jelentették. Szóval egyrészt nagyon jó ez a mai adat, másrészt még bőven van hova csökkeniük a számoknak.)
peterk2005
Ezt is bemákolták orbánék, a terasznyitásoknak semmilyen következménye nem lett
r.baggio
még ezt korai sztem kijelenteni. a július végi, augusztusi hepajnak sem augusztus végén volt meg a hatása.
csebi
Ugyan... a koronvírus lappanási ideje 5-6 nap. Az óvodák - sulik (alsós) kinyitottak egy hónapja, a teraszok lassan 3 hete, az esetszámok meg meredeken zuhannak. Tehát azért úgy 99%-ra lehet mondani, hogy ez a hullám ennyi volt és a nyitásoknak nem lett komolyabb követezménye.
Az érdekesebb kérdés inkább a miért? Például, hogy nem-e szezonális a dolog, és a jóidő beköszöntével magától is lanyhult volna. Tehát kvázi itt marad velünk a vírus de szezonális lesz. Biztos, hogy van hatása a közel 50%-nyi beoltottnak meg annak a 2-3 millió átesettnek akiket nagyjából ennyire becsülnek. Ez szerintem érdekesebb, mint hogy ki mit mákolt be (nem bemákolta, a szakértők megmondták neki hogy ez lesz és ennek megfelelően csinálta a politikáját).
MC12
csak válik a gécc aztán nincs ideje most legyalulni a világot... lehetsz bármekkora ember azért az asszony keresztbe tud tenni 😀
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 390
Urak, a mai számok - kórházban kezeltek száma, lélegeztetőgépen levők száma tavaly október 24.-e óta a legjobb adatok. Akkor tartottunk 1390 hivatalos adatok szerint koronavírusban elhunytnál.

(Emlékeztetőként: ekkor már benne voltunk az őszi hullámban, ezek a 2000 kórházi ápolt, 300 alatti lélegeztetőgépes beteg féle számok akkoriban a hullámnak ha nem is a plafonját, de masszívan az aktív szakaszát jelentették. Szóval egyrészt nagyon jó ez a mai adat, másrészt még bőven van hova csökkeniük a számoknak.)
peterk2005
r.baggio
még ezt korai sztem kijelenteni. a július végi, augusztusi hepajnak sem augusztus végén volt meg a hatása.
csebi
Ugyan... a koronvírus lappanási ideje 5-6 nap. Az óvodák - sulik (alsós) kinyitottak egy hónapja, a teraszok lassan 3 hete, az esetszámok meg meredeken zuhannak. Tehát azért úgy 99%-ra lehet mondani, hogy ez a hullám ennyi volt és a nyitásoknak nem lett komolyabb követezménye.
Az érdekesebb kérdés inkább a miért? Például, hogy nem-e szezonális a dolog, és a jóidő beköszöntével magától is lanyhult volna. Tehát kvázi itt marad velünk a vírus de szezonális lesz. Biztos, hogy van hatása a közel 50%-nyi beoltottnak meg annak a 2-3 millió átesettnek akiket nagyjából ennyire becsülnek. Ez szerintem érdekesebb, mint hogy ki mit mákolt be (nem bemákolta, a szakértők megmondták neki hogy ez lesz és ennek megfelelően csinálta a politikáját).

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 616 — Lucas Scott

peterk2005
r.baggio

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 871 — Apu ökölbeszorított keze
Étterem belső helységbe nem engedték be a 15 fős társaságból azt az egyet aki még nem volt kártyás(élsportoló 21 éves nem jutott még sorra) így elsétáltunk mind de ez sem rendítette meg őket pedig üres volt az étterem.
A hajós kikőtőkben senki nem néz semmit kb(bár ez is szinte üres volt meg ugye szabadtér.

a teraszokon senki nem kér semmit az utcákon parton kb mindenki maszk nélkül volt már.

Ausztria info:
vagy negatív teszt vagy 2.oltás után 22 nappal vagy és mindezt tudod is igazolni....
Janek
Hát mit kellett volna csinálniuk? Az a baj, hogy betartották a jogszabályt (lett légyen az bármilyen dilettáns)? Teljesen tök mindegy, hogy 21 éves élsportoló vagy 65 éves rokkantnyugdíjas, bármilyen hihetetlen a szabályok rá is vonatkoznak 😊 1 milla bírság plusz a hely bezárása elég jó motiváció a vendéglátó szektornak, hogy elkérjék a kártyát. A hétvégén összesen 4 vendéglátó helyen voltam és mindenhol automatikusan kérték a kártyát. (végre bent is volt hely a Fekete Kutyában...)
MC12
ezt. Nem is ezen csodálkoztam hanem hogy betartják a szabályokat.

Csak próba volt mert május vége ide oda biza a teraszon 8 fok volt ugy meg nem túl vidám kajálni

több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 796 — no es importante

peterk2005

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 538 — I like the Texans, I like who we are

Ausztria info:
Janek
MC12
Pénteken úgy döntöttem kihasználom kártya adta előnyeimet és hónapok óta először beülök egy vendéglátó egységbe.Tavaly nyár óta nem is voltam Debrecen bulinegyedében úgyhogy még csodálkozhattam is hogy megváltozott ez is az is.
Megérkeztünk az első helyre, haverom kérdezi a pultost mutassunk e kártyát, aki csak röhög és rázza a fejét. Asztalt is foglaltunk, mert amúgy felkapott hely, viszont nagyrészt fiatalok járnak oda így rajtunk kívűl egy asztalnál ült még két ember amíg ott voltunk.
Következő helyen már úgy gondoltuk a teraszon ülünk le. Bementünk megrendelni a fröccsöt, ajtóban biztiboy kéri a kártyát. Mondtam kint ülünk. Nem baj mutassuk. Ok. Később megyek vissza következő körre mondja a biztonsági maszkot légyszi. Az előbb mutattam a kártyám. Az oké, de ha megyek rendelni fel kell venni akkor is. Ez egy fasság ha tényleg ez a szabaly.
Harmadik hely már egy komoly étterem volt, de se kártyát se maszkot nem kértek.
Negyedik helyről nem tudok nyilatkozni, mert már nem voltam olyan állapotban hogy bármit is megjegyezzek 😀
több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 20 892
Az ellenőrzésekhez kb annyit, hogy amikor lement az első sokk úgy Januártól csak azokat a vendéglátókat ellenőrizték amikre feljelentés érkezett, vagy a góre nem engedte a bent dohányzást, ezért látványosan előtte csaportosultak.
Ki volt adva nekik, hogy nem kutatni kell, csak ha pofátlanba nyomják, amúgy is pont volt elég feljelentés aznapra mindig a
Konkurensektől, vagy az ebédért sorban álló vérbácsiktól, akik kiszúrtak egy hátsó boxban söröző párost.
Ugyanez lesz a benti kártyával is, ha lemegy a május se kapacitás nem lesz rá, se bosszantani nem akarják majd a népeket, hogy vadászgassanak az oltás ellenesekre, azok meg szarnak rá.
több mint 4 éve
ne engem kérdezz. egyszerűen nekik élniük kell.
van ismerős a baráti körben, egyszerűen nem értjük. minden nap megosztja a Görény meg Pócs videókat, elképesztő amúgy meg. néhanapján billgécezik is egyet. fel nem tudom fogni ezt.
csebi
Belekeveredik, és úgy berántja, hogy már mást se néz, másban sem bízik, csak ezekben. Idáig fajulhat a dolog.

De semmivel nem extrémebb sztori, mint összefosni magát valakinek egy világvégi faluban a migránsoktól. Egy olyan faluban, ahol migránst sose láttak, és az életszínvonal olyan, hogy onnan még a migráns is fejvesztve menekülne, ha véletlenül mégis arra tévedne egy. De mégis zárják az ajtót, nehogy bejöjjön éjszaka. 😊 Ez van.
peterk2005
Jó hát azért ha megmártózol néha ezekben csoportokban FB-n, nehéz kiszakadni 😊 igazából a Mónika-shows trash helyét vette át az, ami ezekben a csoportokban zajlik. Roppant mód be tudja szippantani az embert ha hagyja 😊

több mint 4 éve

Ausztria info:
Janek

több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 537 — The only discipline that lasts, is self discipline
van ismerős a baráti körben, egyszerűen nem értjük. minden nap megosztja a Görény meg Pócs videókat, elképesztő amúgy meg. néhanapján billgécezik is egyet. fel nem tudom fogni ezt.
csebi
Belekeveredik, és úgy berántja, hogy már mást se néz, másban sem bízik, csak ezekben. Idáig fajulhat a dolog.

De semmivel nem extrémebb sztori, mint összefosni magát valakinek egy világvégi faluban a migránsoktól. Egy olyan faluban, ahol migránst sose láttak, és az életszínvonal olyan, hogy onnan még a migráns is fejvesztve menekülne, ha véletlenül mégis arra tévedne egy. De mégis zárják az ajtót, nehogy bejöjjön éjszaka. 😊 Ez van.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 537 — The only discipline that lasts, is self discipline

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 616 — Lucas Scott
Az oltas szkeptikusokat a nyitas lehetosege atlendithette volna. Azzal hogy nyitottunk es tombolhatnak maszk nelkul, mar nem lesz mivel ravenni. Mert augusztusig a jo idovel elvannak a teraszon is, azutan meg nem kell a kartya majd. Bar lehet elobb beadja a derekat a kormany.

Ervekkel az ilyen gondolkodasuakat soha nem fogjak ravenni.
topin
ha tényleg beköszönt itt a hosszútávú jó idő, meg az egyre több program, amiket csak kártyával lehet látogatni, az sztem inkább olaj lesz a tűzre, és nem oltani fognak elmenni, hanem tüntetni az "emberiségi jogaik mellett meg diszkrimináció ellen".
csebi
Janek

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Az oltas szkeptikusokat a nyitas lehetosege atlendithette volna. Azzal hogy nyitottunk es tombolhatnak maszk nelkul, mar nem lesz mivel ravenni. Mert augusztusig a jo idovel elvannak a teraszon is, azutan meg nem kell a kartya majd. Bar lehet elobb beadja a derekat a kormany.

Ervekkel az ilyen gondolkodasuakat soha nem fogjak ravenni.
topin
ha tényleg beköszönt itt a hosszútávú jó idő, meg az egyre több program, amiket csak kártyával lehet látogatni, az sztem inkább olaj lesz a tűzre, és nem oltani fognak elmenni, hanem tüntetni az "emberiségi jogaik mellett meg diszkrimináció ellen".
csebi

több mint 4 éve

Ausztria info: