Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Az jó hír, ha így van.A problematika csak annyi, hogy attól hogy ő átesett rajta, és egy ideig nem lesz újra beteg, fertőzni még tud, tehát továbbadhatja a vírust, nem?Nem. Illetve sokkal kisebb eséllyel, mint az aki még nem kapta el. Az átesettség és a vakcina is csökkenti a továbbadás esélyeit is (nagy mértékben).
warr_b
peterk2005

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Azt hallottam ma hogy ha nincs valamilyen reakciód az oltásra akkor védettséged sem nagyon alakul ki (láz,fejfájás,hidegrázás,stb)az a kutatás miszerint akik tünetek nélkül jutottak túl a víruson azokban a védettség se alakul ki annyira, az immun válasz hiánya miatt
Mi lehet ennek a valóság alapja ?
VvAlekosz
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Azt hallottam ma hogy ha nincs valamilyen reakciód az oltásra akkor védettséged sem nagyon alakul ki (láz,fejfájás,hidegrázás,stb)Mi lehet ennek a valóság alapja ?
több mint 4 éve
A problematika csak annyi, hogy attól hogy ő átesett rajta, és egy ideig nem lesz újra beteg, fertőzni még tud, tehát továbbadhatja a vírust, nem?Nem. Illetve sokkal kisebb eséllyel, mint az aki még nem kapta el. Az átesettség és a vakcina is csökkenti a továbbadás esélyeit is (nagy mértékben).
warr_b

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Három választ is tudok:Illetve arra tud valaki választ, hogy a bolti eladóknak miért kötelező a maszkviselés míg mondjuk egy óvónőnek nem!?www.hazipatika.com/eletmod/veszelyben/cikkek/koronavirus_ujabb_komoly_erv_az_iskolanyitas_ellen/20210414125458?utm_source=24_hu&utm_medium=pad&utm_campaign=20200520Nálunk a lány összes tanára volt már covidos, többsége teljesen kiütve, még online órát sem tudtak tartani hetekig.
Ahogy már mi is beszámoltunk róla, a Pedagógusok Szakszervezetének felmérései és vizsgálatai alapján a pedagógusok 81 százaléka egyáltalán nem, vagy inkább nem érezné biztonságban a tanítványait jelenléti oktatás mellett, 87 százaléka pedig még nagyon korainak tartja az oktatási-nevelési intézmények újranyitását. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának nyilatkozata szerint ráadásul jelenleg az óvodai ellátásban a gyermekeknek mindössze 6-8 százaléka, míg az általános iskolás korú gyermekeknek alig 1 százaléka igényli az óvodai és iskolai felügyeletet.
Emlékszem, hogy volt ez a szám jóval alacsonyabb is valamikor (50% alatt is volt, sokáig, még a 2. hullámban is). Így tanít az élet. Mostanra meghalt annyi tanár/nevelő/kisegítő az iskolákban (és otthon szülő, nagyszülő), hogy legyen egy csomó személyes ijesztő élmény. 😕
peterk2005
Biztos lelkesen mennek vissza.
Legalább lenne valami olyan, hogy kettéválasztják az osztályt és csak 2-3 napot kell járni hetente.
Vagy bármi olyan ami nem az "engedjük be a 29 gyereket egy zárt terembe".
Bazzani
Matthew99
1. Csak.
2. Azért, mert.
3. Közöd?
somoskovig
több mint 4 éve
Nálunk a napközis tanárnő volt covidos, 3 hétig online órát se tartott, mostanra már hellyel-közzel rendbejött.www.hazipatika.com/eletmod/veszelyben/cikkek/koronavirus_ujabb_komoly_erv_az_iskolanyitas_ellen/20210414125458?utm_source=24_hu&utm_medium=pad&utm_campaign=20200520Nálunk a lány összes tanára volt már covidos, többsége teljesen kiütve, még online órát sem tudtak tartani hetekig.
Ahogy már mi is beszámoltunk róla, a Pedagógusok Szakszervezetének felmérései és vizsgálatai alapján a pedagógusok 81 százaléka egyáltalán nem, vagy inkább nem érezné biztonságban a tanítványait jelenléti oktatás mellett, 87 százaléka pedig még nagyon korainak tartja az oktatási-nevelési intézmények újranyitását. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának nyilatkozata szerint ráadásul jelenleg az óvodai ellátásban a gyermekeknek mindössze 6-8 százaléka, míg az általános iskolás korú gyermekeknek alig 1 százaléka igényli az óvodai és iskolai felügyeletet.
Emlékszem, hogy volt ez a szám jóval alacsonyabb is valamikor (50% alatt is volt, sokáig, még a 2. hullámban is). Így tanít az élet. Mostanra meghalt annyi tanár/nevelő/kisegítő az iskolákban (és otthon szülő, nagyszülő), hogy legyen egy csomó személyes ijesztő élmény. 😕
peterk2005
Legalább lenne valami olyan, hogy kettéválasztják az osztályt és csak 2-3 napot kell járni hetente.
Bazzani
Bevallotta hogy ő vírustagadó volt, de amikor megbetegedett átértékelte a dolgot és regisztrált az oltásra is...
A problematika csak annyi, hogy attól hogy ő átesett rajta, és egy ideig nem lesz újra beteg, fertőzni még tud, tehát továbbadhatja a vírust, nem?

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Három választ is tudok:Illetve arra tud valaki választ, hogy a bolti eladóknak miért kötelező a maszkviselés míg mondjuk egy óvónőnek nem!?www.hazipatika.com/eletmod/veszelyben/cikkek/koronavirus_ujabb_komoly_erv_az_iskolanyitas_ellen/20210414125458?utm_source=24_hu&utm_medium=pad&utm_campaign=20200520Nálunk a lány összes tanára volt már covidos, többsége teljesen kiütve, még online órát sem tudtak tartani hetekig.
peterk2005
Bazzani
Matthew99
1. Csak.
2. Azért, mert.
3. Közöd?
több mint 4 éve
Illetve arra tud valaki választ, hogy a bolti eladóknak miért kötelező a maszkviselés míg mondjuk egy óvónőnek nem!?www.hazipatika.com/eletmod/veszelyben/cikkek/koronavirus_ujabb_komoly_erv_az_iskolanyitas_ellen/20210414125458?utm_source=24_hu&utm_medium=pad&utm_campaign=20200520Nálunk a lány összes tanára volt már covidos, többsége teljesen kiütve, még online órát sem tudtak tartani hetekig.
peterk2005
Bazzani

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 4 éve
Nem beszélve arról, hogy az alsós gyerekek szülei nagy valószinűséggel fiatalabbak így az oltást sem kapták még meg.
több mint 4 éve
www.hazipatika.com/eletmod/veszelyben/cikkek/koronavirus_ujabb_komoly_erv_az_iskolanyitas_ellen/20210414125458?utm_source=24_hu&utm_medium=pad&utm_campaign=20200520Nálunk a lány összes tanára volt már covidos, többsége teljesen kiütve, még online órát sem tudtak tartani hetekig.
peterk2005
több mint 4 éve
www.hazipatika.com/eletmod/veszelyben/cikkek/koronavirus_ujabb_komoly_erv_az_iskolanyitas_ellen/20210414125458?utm_source=24_hu&utm_medium=pad&utm_campaign=20200520Ahogy már mi is beszámoltunk róla, a Pedagógusok Szakszervezetének felmérései és vizsgálatai alapján a pedagógusok 81 százaléka egyáltalán nem, vagy inkább nem érezné biztonságban a tanítványait jelenléti oktatás mellett, 87 százaléka pedig még nagyon korainak tartja az oktatási-nevelési intézmények újranyitását. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának nyilatkozata szerint ráadásul jelenleg az óvodai ellátásban a gyermekeknek mindössze 6-8 százaléka, míg az általános iskolás korú gyermekeknek alig 1 százaléka igényli az óvodai és iskolai felügyeletet.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Nekem az oltás pillanatában mondták, hogy július 5. 10.10,-Minden ismerősöm vagy csaladtag, aki megkapta az első Astrát korábban 4-5 hét után be lett hívva második oltasra az elfekvoben lévő darabokkal. Jó mondjuk itt a körzeti rendelő néhány naponta komplett oltopont lesz és nagyuzembem nyomják ilyenkor az oltásokat.Ez nem igaz már szinte mindenkit 12.héten, engem is pl.Csak hivatalosan 12 hét, gyakorlatban kb mindenkit 4-5 hét után már megint oltanak. Egyszerűen mert elfogytak az emberek akiknek még első oltás kéneMivel ennyire a sor végén vagyok, van olyan amit nem kérek. Pl az AZ oltása nálam a 3 hónapos második oltás miatt kizáró ok. Április végi első oltást, egy július végi második követ, augusztus közepére leszek védett. A kínai meg nem opció. Marad a többi, amivel június közepére meglesz a védettség.Aki nem éri el telefonon a háziorvosát, próbálkozzon mailen keresztül. Egy órán belül válaszolt. Csak arra voltam kíváncsi rajta vagyok a listáján, az elmúlt napok fényében.addigra egész biztosan, de ha nem válogatsz az oltások közül akkor sztem tutira előbb is
Jött is a válasz: "igen rajta van a 287. a sorban"
Vissza már nem kérdeztem, nem akarom őket feltartani, de ez vajon hány napot jelenthet? Mennyi lehet a napi adag egy háziorvosnál? Tippre a legrosszabb esetben is április végére sorra kerülök.
Nomac
Szesze
Nomac
FLZOLI
nagir
FLZOLI
Persze, ha nem lesz kit oltani, nyilván behívnak előbb, amit nem is bánnék.

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 4 éve
Nem kell oda szakértő...illetve lesz, Petike megnézi interneten keresztül, aztán ítélkezik. Csak a libsik kedvéért ugye, mert amúgy orosz vakcina=jó vakcina, nem kell azt ellenőrizni.Megvizsgálják túlórában, nyugi. 😊 A pótlásért meg amikor megy a teherautó, már akkor menni fog egy szakértő, Záhonynál már f*sza lesz minden.Én sem feltételezem...de tény, hogy amikor az első adag jött, akkor 250 ezret küldtek, a másodikból meg 120-at....némi késéssel ráadásul. Már adni kellene a második adagot, de csak most fogja vizsgálni a NNK.Arra azért kíváncsi leszek, hogy ha elfogy ez a 120 ezer tegnap érkezett 2. körös orosz, akkor mi lesz. 250 ezret oltottak be elsőből és szerintem az elmúlt héten is rengetegen mentek oltásra. De nekik most nem jött meg 130 ezernyi adag...kissé itt remeg majd a léc, bár gondolom ha nem 3, hanem 4 hétre kapják az emberek, attól még nagy baj nem lehet.Azért azt nem tudom elképzelni, hogy erre nem vállaltak az oroszok garanciát. A sputnyik ebből a szempontból "egyszerű" sztori, mert különbözik az első és második oltás, elb*szni sem lehet a szervezését túloltással vagy hasonlókkal. Csak és kizárólag azon múlik, hogy bejöjjön mindkét adag amikorra kell. Ezt még Putyinékról is feltételezem.
Klaci79
peterk2005
Klaci79
somoskovig
több mint 4 éve
www.youtube.com/embed/TeLq5jZ6EG0Medve anyám, 4.5 millió megtekintés. Hiába, az elvtársas téma olyan, mint a jó bor, minél öregebb annál jobban csúszik. 😀
Negritis

több mint 4 éve
több mint 4 éve
YoungZeeZee
9 501
Könyörgöm, milyen védettségi igazolványról beszélünk?! Van azon a kártyán egy dátum, ami mutatja, hogy a nekem beadott vakcina jóvoltából attól a naptól kezdve (legalább elvileg) védettnek számítok?Indexen volt cikk.
| Nincs! |
nagylaza
Vakcina:datum nincs, ergo for life
Virustkiheverok ha jol emlekszem 4 honap az elso negativ teszttol szamitva.
több mint 4 éve
Könyörgöm, milyen védettségi igazolványról beszélünk?! Van azon a kártyán egy dátum, ami mutatja, hogy a nekem beadott vakcina jóvoltából attól a naptól kezdve (legalább elvileg) védettnek számítok?| Nincs! |
több mint 4 éve
Már csak a reggelit kell törölni, aki meg 8 évesen nem bírja ki vacsorától másnap délután 4-ig étlen-szomjan, az úgyse lesz rendes-dolgos magyar embör.esku nalunk a nagykovet betolt ilyet miniszterelnoki latogatasnal, hogy nem kell kaja napkozben nekunk, mert felnottkent ki lehet birni hajnal 5 es este 11-12 kozott. miniszterelnoki kabinetrol neztek, aztan szoltak hatterbol a nagykovetnek, hogy marpedig intezzen szendokat a plebejus nepnek.
somoskovig
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Megvizsgálják túlórában, nyugi. 😊 A pótlásért meg amikor megy a teherautó, már akkor menni fog egy szakértő, Záhonynál már f*sza lesz minden.Én sem feltételezem...de tény, hogy amikor az első adag jött, akkor 250 ezret küldtek, a másodikból meg 120-at....némi késéssel ráadásul. Már adni kellene a második adagot, de csak most fogja vizsgálni a NNK.Arra azért kíváncsi leszek, hogy ha elfogy ez a 120 ezer tegnap érkezett 2. körös orosz, akkor mi lesz. 250 ezret oltottak be elsőből és szerintem az elmúlt héten is rengetegen mentek oltásra. De nekik most nem jött meg 130 ezernyi adag...kissé itt remeg majd a léc, bár gondolom ha nem 3, hanem 4 hétre kapják az emberek, attól még nagy baj nem lehet.Azért azt nem tudom elképzelni, hogy erre nem vállaltak az oroszok garanciát. A sputnyik ebből a szempontból "egyszerű" sztori, mert különbözik az első és második oltás, elb*szni sem lehet a szervezését túloltással vagy hasonlókkal. Csak és kizárólag azon múlik, hogy bejöjjön mindkét adag amikorra kell. Ezt még Putyinékról is feltételezem.
Klaci79
peterk2005
Klaci79
több mint 4 éve
Sobri, te is tudod jól, hogy minden csak nem rafkós dolog ez az oltási mérföldkövekhez való lépcsőzetes nyitás, hiszen pont azt nem kommunikálja, amit nagyon fontos lenne megérteni; miszerint a vakcina beadásának pillanatában még nagyon messze vagy a védettségtől.Jóska ezt politikai-taktika szempontból írta. Ebből a szempontból lehet is rafkósnak látni, mert van benne rafkó. Én mondjuk túl nagy kockázatúnak látom ezt a lépést ahhoz, hogy rafkósnak mondjam. Inkább kétségbeesett, "már mindent be kell dobni, a nagy rizikójuakat is" féle, dupla vagy semmi döntés ez. Ha visszaüt - jön egy negyedik hullám - az beterítheti őket úgy, hogy abból ki nem jönnek.
Írhatnám, hogy legalább annyi eszük lehetne, hogy a kiküldött védettségi igazolások számához kötik ezeket a lépéseket, de hallottam pletykát, hogy rendszerszintű gebasz miatt rengeteg halott embernek is kiküldték...
r.baggio
Én azért bízom abban, hogy csak az alsó 4 osztály ilyent már nem fog tudni. A gyerekek nagyjából negyede fog visszamenni, az talán elég kis szám ahhoz, hogy ne robbanjon úgy be megint mint 2 hónapja. Ez persze nem vígasztalja azokat, ahol pont van ilyen pici a családban és konkrétan hozzájuk hazacipelheti, akárhogy is vigyáznak egyébként. 😕
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 4 éve
Én sem feltételezem...de tény, hogy amikor az első adag jött, akkor 250 ezret küldtek, a másodikból meg 120-at....némi késéssel ráadásul. Már adni kellene a második adagot, de csak most fogja vizsgálni a NNK.Arra azért kíváncsi leszek, hogy ha elfogy ez a 120 ezer tegnap érkezett 2. körös orosz, akkor mi lesz. 250 ezret oltottak be elsőből és szerintem az elmúlt héten is rengetegen mentek oltásra. De nekik most nem jött meg 130 ezernyi adag...kissé itt remeg majd a léc, bár gondolom ha nem 3, hanem 4 hétre kapják az emberek, attól még nagy baj nem lehet.Azért azt nem tudom elképzelni, hogy erre nem vállaltak az oroszok garanciát. A sputnyik ebből a szempontból "egyszerű" sztori, mert különbözik az első és második oltás, elb*szni sem lehet a szervezését túloltással vagy hasonlókkal. Csak és kizárólag azon múlik, hogy bejöjjön mindkét adag amikorra kell. Ezt még Putyinékról is feltételezem.
Klaci79
peterk2005
több mint 4 éve
Arra azért kíváncsi leszek, hogy ha elfogy ez a 120 ezer tegnap érkezett 2. körös orosz, akkor mi lesz. 250 ezret oltottak be elsőből és szerintem az elmúlt héten is rengetegen mentek oltásra. De nekik most nem jött meg 130 ezernyi adag...kissé itt remeg majd a léc, bár gondolom ha nem 3, hanem 4 hétre kapják az emberek, attól még nagy baj nem lehet.Azért azt nem tudom elképzelni, hogy erre nem vállaltak az oroszok garanciát. A sputnyik ebből a szempontból "egyszerű" sztori, mert különbözik az első és második oltás, elb*szni sem lehet a szervezését túloltással vagy hasonlókkal. Csak és kizárólag azon múlik, hogy bejöjjön mindkét adag amikorra kell. Ezt még Putyinékról is feltételezem.
Klaci79

több mint 4 éve
a fő gond az hogy ráadásul nem is a második oltásról beszél, hanem az elsőrőlEzeknek a nyitólépéseknek nyilván semmi racionális közük ahhoz, hogy 2,5 vagy 4 vagy hány millió ember van beoltva.Sobri, te is tudod jól, hogy minden csak nem rafkós dolog ez az oltási mérföldkövekhez való lépcsőzetes nyitás, hiszen pont azt kommunikálja, amit nagyon fontos lenne elkerülni; miszerint a vakcina beadásának pillanatában még nagyon messze vagy a védettségtől.
A vendéglátást, turizmust nyitni kell, még egy év nem eshet ki, az teljes gazdasági összeomlás lenne, egész Európa nyitni fog a nyárra, akárhogy állnak is átoltottsággal.
Viszont nálunk ez inkább egyfajta kommunikációs aspektus, hogy az oltásszámemelkedéshez kötik az "ajándékokat", a nyitási lépéseket (és nem a halálozáshoz, fertőzésszámhoz, racionalitáshoz, stb.) bízva abban, hogy ezáltal az oltottak nyomást gyakorolnak az oltatlanokra, hogy visszakaphassák a NORMÁLIS ÉLETÜKET, hogy akarják ők is felvenni az oltást, hogy mint egy játékban a következő szintre léphessünk, és nyithassuk a következő ládikót az ajándékcsomaggal. Rafkós.
Sobri Jóska
Írhatnám, hogy legalább annyi eszük lehetne, hogy a kiküldött védettségi igazolások számához kötik ezeket a lépéseket, de hallottam pletykát, hogy rendszerszintű gebasz miatt rengeteg halott embernek is kiküldték...
r.baggio
több mint 4 éve
Ezeknek a nyitólépéseknek nyilván semmi racionális közük ahhoz, hogy 2,5 vagy 4 vagy hány millió ember van beoltva.Sobri, te is tudod jól, hogy minden csak nem rafkós dolog ez az oltási mérföldkövekhez való lépcsőzetes nyitás, hiszen pont azt nem kommunikálja, amit nagyon fontos lenne megérteni; miszerint a vakcina beadásának pillanatában még nagyon messze vagy a védettségtől.
A vendéglátást, turizmust nyitni kell, még egy év nem eshet ki, az teljes gazdasági összeomlás lenne, egész Európa nyitni fog a nyárra, akárhogy állnak is átoltottsággal.
Viszont nálunk ez inkább egyfajta kommunikációs aspektus, hogy az oltásszámemelkedéshez kötik az "ajándékokat", a nyitási lépéseket (és nem a halálozáshoz, fertőzésszámhoz, racionalitáshoz, stb.) bízva abban, hogy ezáltal az oltottak nyomást gyakorolnak az oltatlanokra, hogy visszakaphassák a NORMÁLIS ÉLETÜKET, hogy akarják ők is felvenni az oltást, hogy mint egy játékban a következő szintre léphessünk, és nyithassuk a következő ládikót az ajándékcsomaggal. Rafkós.
Sobri Jóska
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Arra azért kíváncsi leszek, hogy ha elfogy ez a 120 ezer tegnap érkezett 2. körös orosz, akkor mi lesz. 250 ezret oltottak be elsőből és szerintem az elmúlt héten is rengetegen mentek oltásra. De nekik most nem jött meg 130 ezernyi adag...kissé itt remeg majd a léc, bár gondolom ha nem 3, hanem 4 hétre kapják az emberek, attól még nagy baj nem lehet.