Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
dehogynem jön, pont ezt írtam tegnap is, hogy olyan ez a brit teljes zárlat, hogy épp az a dolog nincs, ami nálunk már szeptember óta rendületlenül harcol a vírussal, elvágva annak összes utánpótlását, felőrölve tartalékait: határzárMa olvastam két cikket. Lehetnek ra logikus magyarazatok, azonban úgy velem, hogy elso ranezesre pontosan ellentétes a cselekves.Pedig valóban logikus: ha úgyse jön, akkor miért ne jöhetne?
Delelott: “ Egész Angliára zárlatot rendelt el hétfőn a brit kormány az új koronavírus-változat gyors terjedésének megfékezése érdekében.”
Delutan: “ Feloldotta a kormány a Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága területéről induló légijárművek leszállási tilalmát – jelent meg a Magyar Közlöny keddi számában.”
Ventura
Sobri Jóska
a korábbi szabályok alapján bárki ugyanúgy ki- és beutazhat, földön, vízen, levegőben
itthon a repülőtéren pedig lassan nem is marad más, mint a "munkásjáratok", Frankfurt, Bázel, Amszterdam, Párizs, így London és az "apró"
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Ma olvastam két cikket. Lehetnek ra logikus magyarazatok, azonban úgy velem, hogy elso ranezesre pontosan ellentétes a cselekves.kell a viszki meg a gin
Delelott: “ Egész Angliára zárlatot rendelt el hétfőn a brit kormány az új koronavírus-változat gyors terjedésének megfékezése érdekében.”
Delutan: “ Feloldotta a kormány a Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága területéről induló légijárművek leszállási tilalmát – jelent meg a Magyar Közlöny keddi számában.”
Ventura
több mint 5 éve
Ma olvastam két cikket. Lehetnek ra logikus magyarazatok, azonban úgy velem, hogy elso ranezesre pontosan ellentétes a cselekves.Pedig valóban logikus: ha úgyse jön, akkor miért ne jöhetne?
Ventura
több mint 5 éve
Ma olvastam két cikket. Lehetnek ra logikus magyarazatok, azonban úgy velem, hogy elso ranezesre pontosan ellentétes a cselekves. Delelott: “ Egész Angliára zárlatot rendelt el hétfőn a brit kormány az új koronavírus-változat gyors terjedésének megfékezése érdekében.”
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------
több mint 5 éve
INJECT DIRECTLY IN MY VEINS! Most azonnal!www.guitarworld.com/news/conspiracy-theorists-share-schematic-for-5g-chip-they-claim-is-implanted-in-covid-19-vaccines-only-its-actually-for-the-boss-metal-zonegates még nem engedte ki a controll softwaret open betabaAz eddig felhasznált vakcinákkal kapcsolatos tapasztalatokról van valami világméretű összefoglaló tanulmány? Vagy ez még túl korai?masszívan korai
bcsarli
Negritis
briareos
Negritis

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Ha jól értem Hanni szavait arról beszél, hogy a TB-n keresztül fizeti a szenvedélybetegek orvosi ellátását.Mi lehetne az utobbi bekezdésedre a megoldas, ha idén elkezedenek az atalakitast?
Amivel nekem nem lenne problémám, ha a befizetett TB-ért kapnék értelmezhető szolgáltatást függetlenül attól h milyen diagnózissal kerülök kórházba, de ez sajnos nincs így.
Mondjuk a járulékok Magyarországon már csak ilyenek:
Fizetem a TB-t, de elég sokmindent magánúton intéz az ember (nyáron konkrétan azért mentem magánba tüdőszűrőre, mert mikor felhívtam a körzeti rendelőt h időpontot kérjek, megmondták h elromlott a gép, nem tudják h mikor fogják megjavítani...).
Fizetem a nyugdíjjárulékot úgy, hogy a demográfiai trendek alapján esélytelen h nyugdíjas legyek, egyrészt a trendek alapján kb. 50 év munkaviszony után mehetnék nyugdíjba (ez már kapásból LOL), de ennél még előbb üt be (2030-33) a felosztó-kiróvó állami nyugdíjrendszerbe a krach, addigra annyira kevés eltartónak kell eltartania annyira sok eltartottat, hogy össze fog omlani a rendszer, ha csak nem lesz addig egy nyugdíjreform, amit a jelenkor magyar politikusaiból én nem nézek ki. Btw már csak ezért is ősbűn volt a manyup-vagyon államosítása...
empty taxi
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------
több mint 5 éve
Beoltatni magad egy ismeretlen szarral egy olyan betegség ellen ami lábon kihordható.Remelem ez csak valami szarkasztikus írás akart lenni.
Hihetetlen mennyi buta ember van ebben az országban (is)!
Minimális (melyek nagyrésze fél- vagy tév-) információ van a vírusról is, az oltásokról (és következményeiről) pedig szinte semmi.
Adjátok csak a lovat alájuk!
🤘gaben🤘
több mint 5 éve
A leírtakkal teljesen egyetértek, de a dohányzó/alkoholfogyasztó is fizeti egyrészt a TB-t, másrészt azokat az extra adókat, amelyek a várható többlet EÜ költségeit majd fedezik (normális országban, ahol nem hatékonytalanul felhasznált/ellopott forrásokból működtetnek egy nem alulfinanszírozott egészségügyet).Ha jól értem Hanni szavait arról beszél, hogy a TB-n keresztül fizeti a szenvedélybetegek orvosi ellátását.A nemdohányzókkal hogyan fizettetik ki a dohánytermékek árába beépített mindenféle adókat?A probléma az, hogy nem velük, hanem mindenkivel. Én régóta tartom, hogy aki az évtizedes dohányzás, alkoholizmus szövődményei miatt szorul orvosi ellátásra, arra bizony verjék rá az összeget.Ki van velük fizetve. Az alkoholba, dohányba, és már a csipszadóval a chipsbe, kólába is be van építve az az adó, ami finanszírozza az ellátásuk többletét. (Valójában több is, mint ami finanszírozza.)A Magyar Orvosok Szakszervezete kifizettetné a kórházi ellátást azzal aki nem oltatja be magát, és mégis kórházba kerül Covid miatt. 1-2 hét ellátás elvileg kb 20 millióba kerülAkkor ne álljunk meg itt!
index.hu/belfold/2021/01/04/magyar_orvosok_szakszervezete_aki_nem_oltatja_be_magat_es_intenzivre_kerul_fizesse_ki_az_ellatasat/
kapitnono
Aki cigizik és tüdőrákos lesz, azzal is fizetessük ki.
Ha valaki nem sportol és elhízik és folyton chipset zabál azzal is.
De tényleg menjenek már el a pi...a!
NB2
Mielőtt félreérted: nem támogatom, az orvosz szakszervezet javaslatát, csak a tények kedvéért megjegyeztem, hogy a piások, dohányosok, csipsz zabálók fizetnek. 😊
peterk2005
Hanni
Az alkoholt nem fogyasztókkal hogyan fizettetik ki a termékek árába beépített népegészségügyi termékadót és jövedéki adót?
somoskovig
Amivel nekem nem lenne problémám, ha a befizetett TB-ért kapnék értelmezhető szolgáltatást függetlenül attól h milyen diagnózissal kerülök kórházba, de ez sajnos nincs így.
Fizetem a TB-t, de elég sokmindent magánúton intéz az ember (nyáron konkrétan azért mentem magánba tüdőszűrőre, mert mikor felhívtam a körzeti rendelőt h időpontot kérjek, megmondták h elromlott a gép, nem tudják h mikor fogják megjavítani...).
Fizetem a nyugdíjjárulékot úgy, hogy a demográfiai trendek alapján esélytelen h nyugdíjas legyek, egyrészt a trendek alapján kb. 50 év munkaviszony után mehetnék nyugdíjba (ez már kapásból LOL), de ennél még előbb üt be (2030-33) a felosztó-kiróvó állami nyugdíjrendszerbe a krach, addigra annyira kevés eltartónak kell eltartania annyira sok eltartottat, hogy össze fog omlani a rendszer, ha csak nem lesz addig egy nyugdíjreform, amit a jelenkor magyar politikusaiból én nem nézek ki. Btw már csak ezért is ősbűn volt a manyup-vagyon államosítása...
empty taxi
Én nagy híve voltam anno a magánbiztosítói rendszernek az egészségügyben, ami pont erre lenne is jó többek között, ha többet fizetek, jobb ellátást kapok, ha extra veszélyfaktorokkal élem az életemet, mint dohányzás/alkoholfogyasztás, akkor meg ugyanazért az ellátási színvonalért többet kell fizetnem.
több mint 5 éve
azt nem olvasom 😀igen ezt már muzikálisban is láttamwww.guitarworld.com/news/conspiracy-theorists-share-schematic-for-5g-chip-they-claim-is-implanted-in-covid-19-vaccines-only-its-actually-for-the-boss-metal-zonegates még nem engedte ki a controll softwaret open betabaAz eddig felhasznált vakcinákkal kapcsolatos tapasztalatokról van valami világméretű összefoglaló tanulmány? Vagy ez még túl korai?masszívan korai
bcsarli
Negritis
briareos
Negritis
briareos
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
igen ezt már muzikálisban is láttamwww.guitarworld.com/news/conspiracy-theorists-share-schematic-for-5g-chip-they-claim-is-implanted-in-covid-19-vaccines-only-its-actually-for-the-boss-metal-zonegates még nem engedte ki a controll softwaret open betabaAz eddig felhasznált vakcinákkal kapcsolatos tapasztalatokról van valami világméretű összefoglaló tanulmány? Vagy ez még túl korai?masszívan korai
bcsarli
Negritis
briareos
Negritis
több mint 5 éve
www.guitarworld.com/news/conspiracy-theorists-share-schematic-for-5g-chip-they-claim-is-implanted-in-covid-19-vaccines-only-its-actually-for-the-boss-metal-zonegates még nem engedte ki a controll softwaret open betabaAz eddig felhasznált vakcinákkal kapcsolatos tapasztalatokról van valami világméretű összefoglaló tanulmány? Vagy ez még túl korai?masszívan korai
bcsarli
Negritis
briareos
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Ha jól értem Hanni szavait arról beszél, hogy a TB-n keresztül fizeti a szenvedélybetegek orvosi ellátását.A nemdohányzókkal hogyan fizettetik ki a dohánytermékek árába beépített mindenféle adókat?A probléma az, hogy nem velük, hanem mindenkivel. Én régóta tartom, hogy aki az évtizedes dohányzás, alkoholizmus szövődményei miatt szorul orvosi ellátásra, arra bizony verjék rá az összeget.Ki van velük fizetve. Az alkoholba, dohányba, és már a csipszadóval a chipsbe, kólába is be van építve az az adó, ami finanszírozza az ellátásuk többletét. (Valójában több is, mint ami finanszírozza.)A Magyar Orvosok Szakszervezete kifizettetné a kórházi ellátást azzal aki nem oltatja be magát, és mégis kórházba kerül Covid miatt. 1-2 hét ellátás elvileg kb 20 millióba kerülAkkor ne álljunk meg itt!
index.hu/belfold/2021/01/04/magyar_orvosok_szakszervezete_aki_nem_oltatja_be_magat_es_intenzivre_kerul_fizesse_ki_az_ellatasat/
kapitnono
NB2
Mielőtt félreérted: nem támogatom, az orvosz szakszervezet javaslatát, csak a tények kedvéért megjegyeztem, hogy a piások, dohányosok, csipsz zabálók fizetnek. 😊
peterk2005
Hanni
Az alkoholt nem fogyasztókkal hogyan fizettetik ki a termékek árába beépített népegészségügyi termékadót és jövedéki adót?
somoskovig
Szerkesztette: empty taxi

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
A nemdohányzókkal hogyan fizettetik ki a dohánytermékek árába beépített mindenféle adókat?A probléma az, hogy nem velük, hanem mindenkivel. Én régóta tartom, hogy aki az évtizedes dohányzás, alkoholizmus szövődményei miatt szorul orvosi ellátásra, arra bizony verjék rá az összeget.Ki van velük fizetve. Az alkoholba, dohányba, és már a csipszadóval a chipsbe, kólába is be van építve az az adó, ami finanszírozza az ellátásuk többletét. (Valójában több is, mint ami finanszírozza.)A Magyar Orvosok Szakszervezete kifizettetné a kórházi ellátást azzal aki nem oltatja be magát, és mégis kórházba kerül Covid miatt. 1-2 hét ellátás elvileg kb 20 millióba kerülAkkor ne álljunk meg itt!
kapitnono
NB2
peterk2005
Hanni
több mint 5 éve
Beoltatni magad egy ismeretlen szarral egy olyan betegség ellen ami lábon kihordható.Akkor gondolom ha véletlenül nem sikerülne lábon kihordani és kétoldali tüdőgyulladásod lenne és kórházba kerülnél, akkor örömmel fizetnél tízmilliókat.
Hihetetlen mennyi buta ember van ebben az országban (is)!
Minimális (melyek nagyrésze fél- vagy tév-) információ van a vírusról is, az oltásokról (és következményeiről) pedig szinte semmi.
🤘gaben🤘

több mint 5 éve
Beoltatni magad egy ismeretlen szarral egy olyan betegség ellen ami lábon kihordható.Hihetetlen mennyi buta ember van ebben az országban (is)!
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 5 éve
A probléma az, hogy nem velük, hanem mindenkivel. Én régóta tartom, hogy aki az évtizedes dohányzás, alkoholizmus szövődményei miatt szorul orvosi ellátásra, arra bizony verjék rá az összeget.Ki van velük fizetve. Az alkoholba, dohányba, és már a csipszadóval a chipsbe, kólába is be van építve az az adó, ami finanszírozza az ellátásuk többletét. (Valójában több is, mint ami finanszírozza.)A Magyar Orvosok Szakszervezete kifizettetné a kórházi ellátást azzal aki nem oltatja be magát, és mégis kórházba kerül Covid miatt. 1-2 hét ellátás elvileg kb 20 millióba kerülAkkor ne álljunk meg itt!
kapitnono
NB2
peterk2005
több mint 5 éve
Apámmal veszekszem, hogy regisztráció vagy nem regisztráció az oltásra. Szerintem nekem teljesen felesleges regisztrálni, mert mire eljutnak hozzám a "terv" alapján, már úgy is csak be kell sétálnom az orvoshoz, szerinte meg aki regisztrált, azt előbb beoltják, mindegy hol van a "tervben".Naívan azt feltételezem, hogy az első a veszélyeztettségi szint, és utána a második a regisztráció. Ez lenne legalábbis a logikus. Ami alapján mindenkinek lenne értelme regisztrálni, aki oltatni akar, mert bár a nála veszélyeztetettebbek előbb kerülnek sorra, de az azonos csoportból a regisztrált fog előre kerülni.
Pro/kontra?
Gyurma Pappa
De hát erről sincsenek, csak pletykák, meg "belsős" szivárgó infók. Az oltási terv a kormány kommunikációban is hol készen van már hetek óta, hogy most csinálják még.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
furcsa nekem h ennyire alacsonyak mostanság (relative) az új fertöződés számok. Szoktátok itt irni h x tesztet csináltak, tesztelések száma is bezuhant?Csak a hivatalos számokat szoktam nézni, azok bezuhantak szintén. De a pozitivitási arány a rendszeres 20+ százalékról az utóbbi pár hétben már lement stabil 12-15%-ra, ami persze még mindig baromi rossz szám, de egyértelmű javulást mutat. Arról meg kevés az infó, hogy éppen milyen az aktuális tesztelési protokoll (kit és miért és mikor tesztelnek). Ha ez utóbbi nem mindegy, mert lehet olyan protokoll is ami alapján az a valószínű, hogy ha négyszer annyit tesztelnek akkor négyszer annyi pozitív lenne, de lehet olyan is a protokoll (ha a kevés tesztet nagyon jól pozícionálják, osztják el), ami alapján meg az valószínűsíthető, hogy négyszer annyi tesztnél már nem lenne négyszer annyi a pozitívok száma, hanem csak mondjuk fele. (Szerk.: a mai számok nagyon jók egyébként ebből a szempontból: 27 ezer tesztre kevesebb, mint 1000 pozitív. Ez már 5% alatti arány lenne. De egy nap alapján ne következtesssünk inkább, mert tudja a rák mitől lett ma hirtelen 27 ezer teszt a mostanában szokásos 6-8 ezer helyett.)
briareos
Mindenesetre a kórházban kezeltek száma és az intenzívesek száma is csökkenő tendenciát mutat már 2 hete, ami arra utal, hogy az új fertőzöttek száma is csökken. Nem csak platózik, hanem csökken is. Ez talán biztosabb jelzője a helyzetnek, mint a tesztek száma / pozitivitási arány, mert ha tesztelünk, ha nem, a kórházba bekerül az aki rászorul, így ha azok száma csökken, akkor a fertőzötteké is minden valószínűséggel.
A halálozási számok viszont még mindig baromi rosszak. Ez már sajnos valószínűleg az egészségügyi rendszerünk általános állapota miatt lehet. Ennyit tudunk sajnos. 😕 Talán ez majd ad egy lökést az embereknek, hogy elvárássá váljon a reform, mert jelenleg nem sokkal jobb gyógyulási eséllyel lehet itthon kórházba kerülni, mint sok harmadik világbeli országban. Ami azért botrányos...

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Így, nálunk (nagy létszámú cég) is készül már a terv, hogy amint elérhető, az üzemorvosok (ha lehet majd nekik) adják be, vagy szervezett szállítás az oltópontokra vagy a magán-egészségügybe, mindezt ingyen a dolgozóknak, de nem lesz kötelező. De nálunk az influenza elleni oltásra is ez a kampány szóval nem különösebben lesz újdonság.Apámmal veszekszem, hogy regisztráció vagy nem regisztráció az oltásra. Szerintem nekem teljesen felesleges regisztrálni, mert mire eljutnak hozzám a "terv" alapján, már úgy is csak be kell sétálnom az orvoshoz, szerinte meg aki regisztrált, azt előbb beoltják, mindegy hol van a "tervben".Gondolom te is a legutolsó fázisba kapnál, szerintem felesleges regisztrálni. A cégeknek érdekében lesz hogy minél előbb helyreálljon minden. Majd a munkahely fogja intézni amit elérhető lesz.
Pro/kontra?
Gyurma Pappa
Szerintem előbb fognak kapni a cégek, mint azok akik az utolsó kategóriában vannak.
Személy szerint nem iratkozom fel sehova, amint elérhető lesz, beolttatom magam.
Nomac
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 5 éve
Apámmal veszekszem, hogy regisztráció vagy nem regisztráció az oltásra. Szerintem nekem teljesen felesleges regisztrálni, mert mire eljutnak hozzám a "terv" alapján, már úgy is csak be kell sétálnom az orvoshoz, szerinte meg aki regisztrált, azt előbb beoltják, mindegy hol van a "tervben".Gondolom te is a legutolsó fázisba kapnál, szerintem felesleges regisztrálni. A cégeknek érdekében lesz hogy minél előbb helyreálljon minden. Majd a munkahely fogja intézni amit elérhető lesz.
Pro/kontra?
Gyurma Pappa
Szerintem előbb fognak kapni a cégek, mint azok akik az utolsó kategóriában vannak.
Személy szerint nem iratkozom fel sehova, amint elérhető lesz, beolttatom magam.
több mint 5 éve
Apámmal veszekszem, hogy regisztráció vagy nem regisztráció az oltásra. Szerintem nekem teljesen felesleges regisztrálni, mert mire eljutnak hozzám a "terv" alapján, már úgy is csak be kell sétálnom az orvoshoz, szerinte meg aki regisztrált, azt előbb beoltják, mindegy hol van a "tervben".regisztráltakat előbb occsák
Pro/kontra?
Gyurma Pappa

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Apámmal veszekszem, hogy regisztráció vagy nem regisztráció az oltásra. Szerintem nekem teljesen felesleges regisztrálni, mert mire eljutnak hozzám a "terv" alapján, már úgy is csak be kell sétálnom az orvoshoz, szerinte meg aki regisztrált, azt előbb beoltják, mindegy hol van a "tervben". Pro/kontra?

több mint 5 éve
Ki van velük fizetve. Az alkoholba, dohányba, és már a csipszadóval a chipsbe, kólába is be van építve az az adó, ami finanszírozza az ellátásuk többletét. (Valójában több is, mint ami finanszírozza.)A Magyar Orvosok Szakszervezete kifizettetné a kórházi ellátást azzal aki nem oltatja be magát, és mégis kórházba kerül Covid miatt. 1-2 hét ellátás elvileg kb 20 millióba kerülAkkor ne álljunk meg itt!
kapitnono
NB2

több mint 5 éve
Az egyik normális életet akarók FB csoportban találtam ezt a gyöngyszemet:szegény szegény genfi egyezmény...
"A kórházakat kel megtámadni kideríteni mifojik a hátèrben ,ezres lètszámal legalább ."
(Ismerősöm hozzászólt úgy dobta fel a Face.)
Bazzani

Aki nem hiszi, annak utánajárnak