OFF topik
31 feliratkozó
több mint 3 éve
index.hu/belfold/2023/03/13/baleset-tomegszerencsetlenseg-utkozes-karambol-m1-autopalya-kamion-biztosito-kotelezo-biztositas-alkusz/

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
Ja, láttam abból jópár videót, de azért ilyenkor ez tényleg megdöbbent.Én nemtom mi van itt emberekkel, ennyire sötét mindenki?Ajánlom az idiots in cars youtube csatornát, azok alapján mindenre mindig is fel kell készülni
A balaset kivizsgálása után a Rendőrség helyében feljelenteném őket és bevonatnám a jogosítványt is.
Vagy hirtelen mindenkinek bevillant a Mad Max Fury Road?
Lúdas Solymi
És igen, ennyire sötétek az emberek
r.baggio
Úgy látszik sokan csak reflexből vezetnek és nem látják h valójában mi történik.
több mint 3 éve
no offense, de tegnap ez a videó lett megosztva már 😊Most kerestem vissza, sorry Szokol!
NB2
blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 3 éve
Én nemtom mi van itt emberekkel, ennyire sötét mindenki?Ajánlom az idiots in cars youtube csatornát, azok alapján mindenre mindig is fel kell készülni
A balaset kivizsgálása után a Rendőrség helyében feljelenteném őket és bevonatnám a jogosítványt is.
Lúdas Solymi
És igen, ennyire sötétek az emberek

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
Én nemtom mi van itt emberekkel, ennyire sötét mindenki?Itt? Mindenki!
Lúdas Solymi
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
no offense, de tegnap ez a videó lett megosztva már 😊
több mint 3 éve
Ez baszki döbbenet...kamionos is megy 90-nel végig, úgy h alig lát méterekre a portól, mellette meg húznak el az autók bele a láthatatlanba...Itt egy belső kamerás video:Pontosan ezt akartam írni. Kilencvennel a porviharba, gratulálok.
fb.watch/jeWi5ymBRw/
Azért látási viszonyok ide vagy oda, csapatták a kamion mellett a világbajnokok.
gyeek
Dzsokijuing
Én nemtom mi van itt emberekkel, ennyire sötét mindenki?
több mint 3 éve
Itt egy belső kamerás video:Pontosan ezt akartam írni. Kilencvennel a porviharba, gratulálok.
fb.watch/jeWi5ymBRw/
Azért látási viszonyok ide vagy oda, csapatták a kamion mellett a világbajnokok.
gyeek
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 3 éve
Itt egy belső kamerás video:fb.watch/jeWi5ymBRw/
blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 3 éve
Nem ismerem a részleteket, de ez a baleset több okból is szerencsétlen volt. Biztos, hogy maga az autópálya szakasz kialakítása is nehézkes, a kamionforgalomnak külön sáv kellene. Vagy eleve közmegegyezés szerint ők használják a külső sávot, de persze ez senkit nem kötelez, és a messziről jöttek nem is tudhatják, ezért nyilván nem egzakt (Olaszországban pl Verona körül van egy ilyen "közmegyezés szerinti" buszsáv-használat)
Az is valid, amit JC írt, hogy nyitott kialakításnál a pálya mellől bizonyosan hiányzik szélfogó létesítmény vagy természeti képződmény (khhhhm erdőkitermelés you know).
A porfelhő korlátozott látási viszonynak minősül, azaz sebességcsökkentésre kötelez. Nem tudom, hogy itt mi volt az első kiváltó ok, ki ütközött kivel, mert a videót sem láttam, lemaradtam az egészről, de a fényképek alapján tipikus tömegbalesetnek tűnik.
Valószínűleg az elől haladók csökkentettek sebességet, a hátulról érkezők meg nem tartottak követési távolságot, így ők felelősek lesznek.
Ilyen körülmények között egy megoldást tartok életszerűnek: két kamion elfoglalja lassanként a porfelhő előtt a két sávot, mert messziről is jól látszik, folyamatosan csökkenti a sebességet, minden értelmezhető villogót bekapcsol és imádkozik....minden más eshetőség kb a vakszerencsét jelenti...
Sajnálom az érintetteket és mindenkinek jobbulást!
több mint 3 éve
YoungZeeZee
9 516
Sajna van ilyen.ausztriaban nappal az autopalyan rohant egy at elottun.Elém úgy ugrott, és még itt vagyok! Igaz, azóta nem merek sötétben a főúton menni, inkább felmegyek az autópályára. 😀Mondjuk elém már autópályán is táncikált ki őzike 😀
Mikey
Hanni
több mint 3 éve
YoungZeeZee
9 516
Eleve a 90 helyett 70-nel mentem szoval eleve elovigyazatos vagyok es mesdze voltam h utkozzunk.soha nem nyomom fullba mert sok a futyi aki siet stb es mindig ilyen voltam.Elém úgy ugrott, és még itt vagyok! Igaz, azóta nem merek sötétben a főúton menni, inkább felmegyek az autópályára. 😀amugy nem azt mondtam h megelozheto lett volna az egesz hanem kisebb baj lehetett volna. mar a 42 auto helyett 40 mar az is jobb.Ha meg elsőre úgy ugrik eléd egy szarvasbika, hogy ne tudj megállni, akkor most nincs, aki ezt leírja. Szerintem a cirka 40 sofőr is más tempóval haladna utólag. Erre próbálok utalni, hogy ez a vezetés dolog lutri.
en szarok a ritmusra ha nem erzem biztonsagosnak.
pl miota haromszor kellett sotetben ozek elott fekeznem kb 10 km-en azota meg lassabban megyek ilyenkor. aki akar megeloz.
mindig segitek a mogottem levonek. jobbra tartok stb..
YoungZeeZee
Szokol
Mikey
Megneztem a videot.latja h kula a latas de nem lassit.
En anno fehervarrol pestre az autopalyan sztem 40km-rel mentem mivel hajnalban olyan kod volt h csak a kovetkezo felfestest lattam.ja es akkor nem volt baleset.
Ha latom elore h nem fogok latni akkor lassitok.
Es mondom nem ellerulheto lett volna az egesz hanem kevesebb baj lehetett volna
több mint 3 éve
Elém úgy ugrott, és még itt vagyok! Igaz, azóta nem merek sötétben a főúton menni, inkább felmegyek az autópályára. 😀Mondjuk elém már autópályán is táncikált ki őzike 😀
Mikey
több mint 3 éve
Elém úgy ugrott, és még itt vagyok! Igaz, azóta nem merek sötétben a főúton menni, inkább felmegyek az autópályára. 😀amugy nem azt mondtam h megelozheto lett volna az egesz hanem kisebb baj lehetett volna. mar a 42 auto helyett 40 mar az is jobb.Ha meg elsőre úgy ugrik eléd egy szarvasbika, hogy ne tudj megállni, akkor most nincs, aki ezt leírja. Szerintem a cirka 40 sofőr is más tempóval haladna utólag. Erre próbálok utalni, hogy ez a vezetés dolog lutri.
pl miota haromszor kellett sotetben ozek elott fekeznem kb 10 km-en azota meg lassabban megyek ilyenkor. aki akar megeloz.
YoungZeeZee
Szokol
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
m.hvg.hu/itthon/20230312_A_kotelezo_biztositas_fizet_olyan_baleset_utan_mint_a_szombatiÉs amúgy tényleg ilyen helyzetben mindenki hibás lesz, mert nem a látási viszonyoknak megfelelően vezetett?alapvetően igen, de arről is kérdezzük meg WP-t
NB2
slowmotion

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
Ööö, izé...facepalm...De amúgy ez mi???
444.hu/2023/03/12/arpa-attila-az-en-koromban-mar-komoly-dontes-felallni-a-jelenlegi-benzinarak-mellett-es-ujpest-vegeig-elmenni-egy-noert-azert-hogy-lefektessem
több mint 3 éve
Két dolog:ha a szembejövő sávban meg hirtelen lefékez valaki segíteni aki nem hozzáértő simán veszélybe sodorja magát, a többi közlekedőt illetve lehet azokat is akin segíteni akar. ne gondold hogy a jogsi mellé kapott eü lófasz bármire jó. még sokszor egy bármilyen orvos is kevés egy ilyen helyzethez. pl egy szemész vagy kardiológus nem fog tudni egy ilyen krízist kezelni.
- Szerintem egy porfelhő nem egyik pillanatról a másikra alakul ki. Ki a franc olvassa vezetés közben az utinformot? Rengeteg kamera van felszerelve a NKH-nak, nem lehetett volna sehogysem megelőzni a bajt? Erdősítés vagy fal húzása miért nincs ilyen nyílt szakaszokon?
- több roncs és egy kamion is átsodródik a szemközti sávba, látszik hogy hatalmas baleset történt, erre csomóan mennek tovább, meg sem állnak, meg sem próbálnak segíteni.
Rohadtul kivagyok az ilyenre…
A videót látva: csoda hogy nem lett vagy 50 halott minimum, ez nagyon kemény….
jobbágy#JC6
kiegészítés: a szembe jövő sávban is porvihar volt, ott egy satufék lehet egy újabb tömeg karambolt eredményez. vagy húzódjon le a leállósávba? onnan meg nem verekszi át magát az ellen oldali balesethez ilyen látási viszonyok között. szóval szerintem nem hibázott senki aki nem állt meg, van amikor nem tud segíteni az ember a legjobb szándéka ellenére se.
Szerkesztette: Fontos_Vidra
több mint 3 éve
M1, M3, M7 2x3 sávosítás: koncesszió feladat. Mostmár!

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 3 éve
amugy nem azt mondtam h megelozheto lett volna az egesz hanem kisebb baj lehetett volna. mar a 42 auto helyett 40 mar az is jobb.Ha meg elsőre úgy ugrik eléd egy szarvasbika, hogy ne tudj megállni, akkor most nincs, aki ezt leírja. Szerintem a cirka 40 sofőr is más tempóval haladna utólag. Erre próbálok utalni, hogy ez a vezetés dolog lutri.
YoungZeeZee
több mint 3 éve
- több roncs és egy kamion is átsodródik a szemközti sávba, látszik hogy hatalmas baleset történt, erre csomóan mennek tovább, meg sem állnak, meg sem próbálnak segíteni.Katasztrófavédelem szokta szeretni az ilyen önkéntes mentőexpedíciókat... | nem |
jobbágy#JC6
Szerkesztette: Hanni
több mint 3 éve
YoungZeeZee
9 516
amugy nem azt mondtam h megelozheto lett volna az egesz hanem kisebb baj lehetett volna. mar a 42 auto helyett 40 mar az is jobb.en szarok a ritmusra ha nem erzem biztonsagosnak.
Szerkesztette: YoungZeeZee
több mint 3 éve
Két dolog:- Szerintem egy porfelhő nem egyik pillanatról a másikra alakul ki. Ki a franc olvassa vezetés közben az utinformot? Rengeteg kamera van felszerelve a NKH-nak, nem lehetett volna sehogysem megelőzni a bajt? Erdősítés vagy fal húzása miért nincs ilyen nyílt szakaszokon?
- több roncs és egy kamion is átsodródik a szemközti sávba, látszik hogy hatalmas baleset történt, erre csomóan mennek tovább, meg sem állnak, meg sem próbálnak segíteni.
A videót látva: csoda hogy nem lett vagy 50 halott minimum, ez nagyon kemény….
több mint 3 éve
És amúgy tényleg ilyen helyzetben mindenki hibás lesz, mert nem a látási viszonyoknak megfelelően vezetett?alapvetően igen, de arről is kérdezzük meg WP-t
NB2
több mint 3 éve
ebben egyetértünk, nem lehet elkerülni, csak nem mindegy, hogy mekkora erővel tarolsz. a fizika mindenkire ugyanúgy érvényes, a mozgási energia mindig 1/2m x v^2, ha csak 65-re lelassít, akkor fele akkor erővel zúz.Willie Parker barátunk majd nyilatkozhat az ügyben, lévén neki releváns tapasztalata van ezekben az ügyekben, de ha ezt a videot konkrétan hozzá lehet kötni kamionhoz, akkor a sofőrt meg fogják baszni.Alapvetően egyetértek veled jogi oldalról. Gyakorlati oldalról viszont, többszázezer km levezetése után úgy gondolom, hogy ezt a balesetet nehéz lett volna elkerülni.
slowmotion
Szokol