OFF topik
31 feliratkozó
több mint 3 éve
24.hu/elet-stilus/2022/07/02/etterem-indiai-buntetes-svajc-pazarlas/Na vegre baszdmeg.
Raadadul Svédasztalos étterem, nulla valid erv van ellene
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
Esetleg valaki jár/ment mostanában Budapestről Nagyváradra? M4 vagy M3? azt nézem hogy maps szerint 10 perc különbség van, de 60 km azért az sok, plusz kizárt hogy Bp-Hatvan között végig tudsz 130-cal menni (legalábbis szerény tapasztalatiam szerint).

több mint 3 éve
Valaki tudja, hogy mi a különbség a leveles pogácsa és a hatszög közt?Az egyik egy étel, a másik pedig egy geometriai alakzat. Nagyon szívesen. 😊
gyeek
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
hexa az a Magen David, nem satanistSemmi illuminati nincs a háttérben? 😕 Mondjuk akkor ötszögnek kéne lennie minimum.Valaki tudja, hogy mi a különbség a leveles pogácsa és a hatszög közt?Az, hogy a pogácsa nem a sparban készül, a hatszög viszont igen
gyeek
slowmotion
gyeek

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
Meg ezeknél azt se értem, hogy miért nem költözik vidékre vagy kintebb a városból, ahol esetleg olcsóbban tudnak lakást venni, kisebbet is, maradna is pénz az onokákra, már ha vannak.Mert öreg tölgyfát nem lehet átültetni.
Igen, tudom, vagy nincsenek vagy ő már nem akar mozogni, mert itt élte le az életét, neki csak bonyodalom, stb., stb.
Lúdas Solymi
Én sok társasházban voltam sok tulajdonosi közgyűlésen, csak ott lehet megszavaztatni a közös költség/felújítási alap emelését, ahol azok vannak többségben (általában az újépítésűekben) ahol a tulajdonosok veszik a lakást, nem öröklik illetve nem öregek, akik még a tanácstól privatizálták.
Mivel Magyarországon hagyomány vagy egyfajta "vallás" a saját lakás mánia (EU-ban itt élnek a legtöbben általuk tulajdonolt lakásokban), ezért amíg ezek a generációk "nem halnak ki", addig ez így is lesz.
Aztán majd 20-30 vagy mégtöbb év múlva, amikor egy tulajdonos tulajdonként tekint az ingatlanra és nem otthonként ez is szépen megoldódik.
Addig meg velünk van, mint a kapitalizmus egyik gyermekbetegsége.
több mint 3 éve
Sajnos az ügyben mélyen érintett vagyok. 27-én reggel mentem haza, azóta emészt a dolog, hogy mit lehetett volna jobban csinálni. Részletekbe nem mennék bele, de otthagyták az utasokat tájékoztatás és persze csomag nélkül. Szerintem az első fájóbb. Baromi sokat késtek a gépek, ami nem lett volna feltétlenül probléma, de egy olyan is késett, ami nem Pesten éjszakázott, ami így elsőbbséget élvezett. Miután azt elküldték 5 óra kesessel(amit nem Pesten szedett össze) már nem volt rakodó, aki kipakolja a gépeket. Kiraktak egy papírt, nem tudom pontosan mivel, nekem azt mondtak kontakt volt rajta, akinél reggel lehet érdeklődni a csomag után, de ezt megerősíteni nem tudom, mindenesetre 1 gép utasai baromi sokat, a többiek kicsit kevesebbet, de így is órákat vártak. Sokat nem tehettem személy szerint, én nem mehetek tájékoztatni az utasokat, nem is annál a cégnél dolgozom, aki hibázott. Az információk is csepegtetve jöttek. Aki reptéri dolgozó azt mind letámadták az érthetően mérges utasok, rendőri segítség pedig a szokásos. Addig nem jönnek, amíg nincs erőszak.Megoldja ja, jöhetnek a migráncsok!hvg.hu/itthon/20220629_europai_repuloterek_legikozlekedes_kaosz_jarattorlesÉn szóltam előre, de itt a fórumon is tájékoztattak, hogy a tökéletesen működő kapitalista piac majd megoldja a problémákat
empty taxi
főajtónálló r.baggio
m.hvg.hu/tudomany/20220629_legi_kozlekedes_repuloter_munkavallalas_vizum
Erről pedig kérném @Klaci79Alispán véleményét
m.hvg.hu/kkv/20220629_kozlekedesi_hatosag_hatosagi_eljaras_Ferihegy_ejszakazo_utasok
"Arra is rákérdeznek, miként haladhatta meg a mélyalvási időszakra előírt limitet az éjjel landoló repülőgépek száma"
😀
főajtónálló r.baggio
Aki hívta a Budapest Airport ügyfélszolgálatot az kapott tájékoztatást, illetve annak elmondtuk, amit mi akkor éppen tudtunk.
Bosszantó eset, tanulni kell belőle és valahogy javítani a rendszert. Ezt a menzies is elmondta, bár utólag persze próbálja tolni kicsit a felelősséget, pedig nagyon nem lehet mit.
A British Londonból teljesen poggyász nélkül jött. A másik kiszolgáló ott baszta el, hogy éjszaka nincs LL, ig nem volt kinél bejelentést tenni.
Fasza éjszaka volt 😢
A másik kérdés a limit! Az operatív késésre nincs limit! Menetrend szerint 6 légijármű mozgás lehet 0-5 között magyar időben. De ha valaki 21:55-re jönne, de csak 0:55-kor ér ide, az nem számít.
Aznap 5 járat schedule time-ja volt ebben a zónában, de kb 15-20 késett. Persze többnyire csak pár percet.
több mint 3 éve
Meg ezeknél azt se értem, hogy miért nem költözik vidékre vagy kintebb a városból, ahol esetleg olcsóbban tudnak lakást venni, kisebbet is, maradna is pénz az onokákra, már ha vannak.meg ugye így tud panaszkodni a hangos fiatalokra
Igen, tudom, vagy nincsenek vagy ő már nem akar mozogni, mert itt élte le az életét, neki csak bonyodalom, stb., stb.
Lúdas Solymi
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Jah, hát ez csak a szokásos.„A budapesti bérházak fő problémája, hogy a kilencvenes években a lakók ugyan nagyon örültek neki, hogy olcsó áron megvehették lakásaikat az államtól, abba azonban nem gondoltak bele, hogy innentől az állaggondozás, a felújítás is az ő felelősségük” – mondta a hvg.hu-nak egy, a belvárosi lakásállományra rálátó szakértő."Amúgy két képet fűznék az esethez hozzá, mindenki vonja le a maga tanulságait, ha már épp megint az ingatlanlufi a téma egy másik topicbanMit kell ezen nezni, nem ertem.
főajtónálló r.baggio
Lúdas Solymi
m.hvg.hu/itthon/20220629_tarsashaz_kozos_kepviselet_felujitas_Budapest
Amúgy rengeteg idős él ezekben a ~100 nm2-es ódon bérlakásokban, de épp koruk miatt már egy forintot nem akarnak (rosszabb esetben nem tudnak) költeni az épületre.
főajtónálló r.baggio
Vidéken is kb. ez van meg Bp-n is több helyen.
Annyira tudatosak az emberek hogy csak na, főleg azok, akik valamelyik szervtől szereltek le aztán megvették a lakást.
Panelprogram pörög, de külön mérőóra neki nem kell, mert azé +1-2ezer Forinttal kellene többet fizetnie a törlesztőbe, de annak meg nem számol utána, hogy amint ez megvan, akkor menet közben mennyit spórol hosszútávon, mert nem orrba-szájba megy a távfűtés, hanem csak amikor neki kell.
Az állagmegóvás ugyanez mindenhol, esik le a vakolat, korszerűtlen az egész, dobálja kifelé a pénzt az ablakon fűtésre, ahelyett, hogy átcsoportosítaná.
Meg ezeknél azt se értem, hogy miért nem költözik vidékre vagy kintebb a városból, ahol esetleg olcsóbban tudnak lakást venni, kisebbet is, maradna is pénz az onokákra, már ha vannak.
több mint 3 éve
Üres taxi reptéren, nemá!a jol ertem a cikket, mas reptereken fennallo keses miatt csusztak ki a muszakidobol az erkezo gepek. Volt mar negyobb problema is a vilagban. Tegye fel a kezet aki nem aludt meg repteren 😀
undisputedly
empty taxi
több mint 3 éve
Nem tudod mit hagysz ki.a jol ertem a cikket, mas reptereken fennallo keses miatt csusztak ki a muszakidobol az erkezo gepek. Volt mar negyobb problema is a vilagban. Tegye fel a kezet aki nem aludt meg repteren 😀
undisputedly
empty taxi
több mint 3 éve
a jol ertem a cikket, mas reptereken fennallo keses miatt csusztak ki a muszakidobol az erkezo gepek. Volt mar negyobb problema is a vilagban. Tegye fel a kezet aki nem aludt meg repteren 😀
undisputedly

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
1. Senki sem mondta, hogy tokeletesen mukodik a piac.hvg.hu/itthon/20220629_europai_repuloterek_legikozlekedes_kaosz_jarattorles
empty taxihvg.hu/itthon/20220629_europai_repuloterek_legikozlekedes_kaosz_jarattorlesÉn szóltam előre, de itt a fórumon is tájékoztattak, hogy a tökéletesen működő kapitalista piac majd megoldja a problémákat
empty taxi
főajtónálló r.baggio
2. Majd helyreall magatol, ha van mogotte valos szukseglet.
a jol ertem a cikket, mas reptereken fennallo keses miatt csusztak ki a muszakidobol az erkezo gepek. Volt mar negyobb problema is a vilagban. Tegye fel a kezet aki nem aludt meg repteren 😀
több mint 3 éve
Megoldja ja, jöhetnek a migráncsok!hvg.hu/itthon/20220629_europai_repuloterek_legikozlekedes_kaosz_jarattorlesÉn szóltam előre, de itt a fórumon is tájékoztattak, hogy a tökéletesen működő kapitalista piac majd megoldja a problémákat
empty taxi
főajtónálló r.baggio
m.hvg.hu/tudomany/20220629_legi_kozlekedes_repuloter_munkavallalas_vizum
Erről pedig kérném @Klaci79Alispán véleményét
m.hvg.hu/kkv/20220629_kozlekedesi_hatosag_hatosagi_eljaras_Ferihegy_ejszakazo_utasok
"Arra is rákérdeznek, miként haladhatta meg a mélyalvási időszakra előírt limitet az éjjel landoló repülőgépek száma"
😀

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
m.hvg.hu/itthon/20220629_tarsashaz_kozos_kepviselet_felujitas_BudapestHa gépjárműre van műszaki (persze tudjuk sokszor az is mennyit ér, meg mennyire valóságos) akkor lehetne csinálni lakásokra is...
Amúgy rengeteg idős él ezekben a ~100 nm2-es ódon bérlakásokban, de épp koruk miatt már egy forintot nem akarnak (rosszabb esetben nem tudnak) költeni az épületre.
főajtónálló r.baggio
több mint 3 éve
„A budapesti bérházak fő problémája, hogy a kilencvenes években a lakók ugyan nagyon örültek neki, hogy olcsó áron megvehették lakásaikat az államtól, abba azonban nem gondoltak bele, hogy innentől az állaggondozás, a felújítás is az ő felelősségük” – mondta a hvg.hu-nak egy, a belvárosi lakásállományra rálátó szakértő."Amúgy két képet fűznék az esethez hozzá, mindenki vonja le a maga tanulságait, ha már épp megint az ingatlanlufi a téma egy másik topicbanMit kell ezen nezni, nem ertem.
főajtónálló r.baggio
Lúdas Solymi
m.hvg.hu/itthon/20220629_tarsashaz_kozos_kepviselet_felujitas_Budapest

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
hvg.hu/itthon/20220629_europai_repuloterek_legikozlekedes_kaosz_jarattorles
empty taxi
hvg.hu/itthon/20220629_europai_repuloterek_legikozlekedes_kaosz_jarattorlesÉn szóltam előre, de itt a fórumon is tájékoztattak, hogy a tökéletesen működő kapitalista piac majd megoldja a problémákat
empty taxi

---
több mint 3 éve
Semmi illuminati nincs a háttérben? 😕 Mondjuk akkor ötszögnek kéne lennie minimum.Valaki tudja, hogy mi a különbség a leveles pogácsa és a hatszög közt?Az, hogy a pogácsa nem a sparban készül, a hatszög viszont igen
gyeek
slowmotion
blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 3 éve
hvg.hu/itthon/20220629_europai_repuloterek_legikozlekedes_kaosz_jarattorles

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
Valaki tudja, hogy mi a különbség a leveles pogácsa és a hatszög közt?Az, hogy a pogácsa nem a sparban készül, a hatszög viszont igen
gyeek
több mint 3 éve
Valaki tudja, hogy mi a különbség a leveles pogácsa és a hatszög közt?
blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 3 éve
Amúgy két képet fűznék az esethez hozzá, mindenki vonja le a maga tanulságait, ha már épp megint az ingatlanlufi a téma egy másik topicbanMit kell ezen nezni, nem ertem.
főajtónálló r.baggio
több mint 3 éve
YoungZeeZee
9 513
index.hu/belfold/2022/06/28/jaszbereny-vizkorlatozas-szarazsag-tilalom-hoseg/
több mint 3 éve
jegymesternél vásárolt e-jegyeket nem lehet átküldeni másnak, illetve lementeni pl. iphone tárcába? mert kerestem appot, de persze nincs. most akkor lehet bohóckodni a papírjeggyel...komolyan baszki? vagy én engedek be mindenkit a telómról. 21. század nesze.
több mint 3 éve
Amúgy két képet fűznék az esethez hozzá, mindenki vonja le a maga tanulságait, ha már épp megint az ingatlanlufi a téma egy másik topicban

---