OFF topik
31 feliratkozó
több mint 10 éve
Srácok, már jó rég óta van az új fórumkinézet, de nem vagyok képben. Szóval hogyan lehet visszaállítani, hogy a legújabb üzenetek az oldal alján legyenek és a legutolsó oldalon? Szóval az alapnak (az új komment az első oldal legtetején van) az ellentéte kéne nekem. Bárhol kerestem nem találtam, tuti kiveri a szememet valahol.Nincs még kész ez a funkció és nem is nagyon volt tervben mert csak 21-en használtuk a régi oldalon. Mostanra talán bekerült a fejlesztendők közé de erősen a sor végére. De ezeket a beszélgetéseket A fórummal kapcsolatos észrevételek topikban találod.
kristóf17

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 10 éve
Srácok, már jó rég óta van az új fórumkinézet, de nem vagyok képben. Szóval hogyan lehet visszaállítani, hogy a legújabb üzenetek az oldal alján legyenek és a legutolsó oldalon? Szóval az alapnak (az új komment az első oldal legtetején van) az ellentéte kéne nekem. Bárhol kerestem nem találtam, tuti kiveri a szememet valahol.
több mint 10 éve
smiley, smiley!ezért nem leszek komikus, mert még én sem röhögök a poénjaimon.szerintem fotosoppnem feltétlenül. ahhoz nagyon jól találták el a fény-árnyék változásokat.
DiamondsHead44
meg ezek a csókák tényleg ilyen profik, 1200 jeten repült óra alatt nem is jelentkezhet senki a kötelékbe, afölött meg válogatnak közülük.
(a legviccesebb a videoban egyébként szerintem az, ha 180 fokban hátraforgatod a kamerát, és ott figyel valaki a hátsó ülésben. és persze videozik az okostelójával 😀)
slowmotion
| irónia az az ország, ahol az irónok laknak |
DiamondsHead44
több mint 10 éve
ezért nem leszek komikus, mert még én sem röhögök a poénjaimon.szerintem fotosoppnem feltétlenül. ahhoz nagyon jól találták el a fény-árnyék változásokat.
DiamondsHead44
meg ezek a csókák tényleg ilyen profik, 1200 jeten repült óra alatt nem is jelentkezhet senki a kötelékbe, afölött meg válogatnak közülük.
(a legviccesebb a videoban egyébként szerintem az, ha 180 fokban hátraforgatod a kamerát, és ott figyel valaki a hátsó ülésben. és persze videozik az okostelójával 😀)
slowmotion
| irónia az az ország, ahol az irónok laknak |
STL Curtain
In our life there's if, In our beliefs there's lie, In our business there's sin, In our bodies there's die
Egy átlagos zárójelentésnél csak egy E-ON számla érthetetlenebb.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló. (Virág elvtárs)
több mint 10 éve
szerintem fotosoppnem feltétlenül. ahhoz nagyon jól találták el a fény-árnyék változásokat.
DiamondsHead44
több mint 10 éve
Van valakinek tapasztalata a Nemzeti Útdíjfizetési Zrt. ügyintézésével kapcsolatban, a gyorsaságot, szakszerűséget illetően (jogosulatlan úthasználat miatti pótdíjazás)?Szerk.: már nem aktuális 😊
Szerkesztette: Gergőbácsi
I have been wounded but not yet slain. I shall lie here and bleed a while. Then I shall rise and fight again. The title of champion may from time to time fall to others more than ourselves, but the heart, the spirit, and the soul of champions remain in Green Bay.
több mint 10 éve
szerintem fotosoppyoutu.be/H6SsB3JYqQg
STL Curtain
In our life there's if, In our beliefs there's lie, In our business there's sin, In our bodies there's die
Egy átlagos zárójelentésnél csak egy E-ON számla érthetetlenebb.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló. (Virág elvtárs)
több mint 10 éve
Tony
885
— 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
885
— 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
Rémlik, hogy amikor Shawnka kirakott ide egy kérdőívet, valakinek (talán Sobri?) voltak észrevételei.Az egyik legfontosabb, hogy ne legyen "semleges" válasz lehetőség. Tehát kerüld az "Értékelje 1-5-ig, hogy önnek mennyire fontos, hogy...", mert tele lesz 3-assal és azzal meg sokra nem mész. Vagy 1-4-ig vagy 1-6-ig vagy 1-10-ig terjedjen a "skála".
Nekem is kell most kérdőívet csinálnom, valaki képben van, hogy csináljak jó kérdőívet? Privátban kéne egy kis segítség.
mustaine
több mint 10 éve
Szerintem én voltam, aki segített Sonkának. De látom, hogy a kérdőív már kint van. Nem lebecsülve Jóska segítségét, de legközelebb várj meg vele 😉
Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 10 éve
Rémlik, hogy amikor Shawnka kirakott ide egy kérdőívet, valakinek (talán Sobri?) voltak észrevételei.Ja, nekem volt pár, mert ehhez értek kicsit. 😊
Nekem is kell most kérdőívet csinálnom, valaki képben van, hogy csináljak jó kérdőívet? Privátban kéne egy kis segítség.
mustaine
Az alapelv az, hogy azt kérdezd meg, amire választ akarsz kapni.
Ha megírod PM-ben, hogy mit szeretnél, írok néhány gyakorlati tanácsot.
több mint 10 éve
Rémlik, hogy amikor Shawnka kirakott ide egy kérdőívet, valakinek (talán Sobri?) voltak észrevételei.Nekem is kell most kérdőívet csinálnom, valaki képben van, hogy csináljak jó kérdőívet? Privátban kéne egy kis segítség.
több mint 10 éve
Órán telózol, nesze bmeg😊Közben két másik szintén mobilról fel is vette. Ők most büntetést kapnak vagy jutalmat, hogy segítik a bizonyítási eljárást?
bakiparade.reblog.hu/rendori-brutalitas-az-iskolaban
NB2
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 10 éve
img.444.hu/tumblr_nlxh4fpwVx1tse9ejo1_400-animated.gifne feledjétek!
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 10 éve
Testvérem hálás lenne ha segítenétek a diplomamunkáját egy 5 perces kérdőív kitöltésével:docs.google.com/forms/d/1Y38tKnXEq0Iz7ONw-R4jFxaIAFCoKJTIxVjk7VSjoPA/viewform
Köszönjük.
több mint 10 éve
YoungZeeZee
9 511
aki ide benez es gondolkodik h kulfoldon folytassa az eletet az nagyon sok szempontot merlegeljen.A munkatapasztalata jo e oda, van-e tovabblepesi lehetoseg stb...A 10lakunk egyutt dolog fiatolon buli de utana...
több mint 10 éve
koszi vhogy ez a perverzitasom.gyakran olvasom a hataratkelo blogot ami sajnos mar kicsit kezd ellaposodni.köszi szépen.
Vhogy a lerek tortenetek erdekel.Nem a penz h ki mennyit mert mindenki tisztaban van a fizetesekkel otthon es kulfoldon.Csak az ar/erteket nem tudjak felmerni.
Amugy meg a Tied tudatos szepen felepitett iv!Gratula.
Ritka az ilyen.
ZoliMP
gondoltam, hogy oda is bejelentkezem, de még várok vele azért pár hetet/hónapot, még túl friss minden.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 10 éve
YoungZeeZee
9 511
koszi vhogy ez a perverzitasom.gyakran olvasom a hataratkelo blogot ami sajnos mar kicsit kezd ellaposodni.Vhogy a lerek tortenetek erdekel.Nem a penz h ki mennyit mert mindenki tisztaban van a fizetesekkel otthon es kulfoldon.Csak az ar/erteket nem tudjak felmerni.
Amugy meg a Tied tudatos szepen felepitett iv!Gratula.
Ritka az ilyen.
több mint 10 éve
Bocsi a szemelyes kerdesert.állami szféra
Milyen cegnel vagy mi a profil ha szabad tudni?
ZoliMP
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 10 éve
YoungZeeZee
9 511
Bocsi a szemelyes kerdesert.Milyen cegnel vagy mi a profil ha szabad tudni?
több mint 10 éve
Fáy András Szakközépiskola Pedagógusok Önértékelési Csoportja.
több mint 10 éve
Sziasztok!A történet annyi, hogy mikor elkezdtem dolgozni 2010-ben a munkahelyen, egyből az lett az álmom, hogy ebbe a posztba kerüljek be, és majdnem 5 évvel később sikerült is. A kiküldetési helyszínek nem egyszerűek (pl. Algír, Kairó, Nairobi, Abuja, Peking, Hanoi, Teherán, Islamabad, Új-Delhi stb.), talán nekem Ankara lett volna a legjobb, de ott most beszüntették a posztot, így azért nem panaszkodom Kairóval kapcsolatban.
Szóval Zamalek nevű szigeten vagyunk elszállásolva. Lakás 10 perc sétára van a melóhelytőll. Meló az még tűrhető, de sztem egyre jobban befognak majd idővel.
Maga a sziget picit csalódás, ami amúgy kb a legeurópaibb hely itt a városban. Sok az autó, nagy a forgalom, poros, nem annyira tiszta (magyar viszonylatban nem az, itteniben maga az édenkert), de meg lehet szokni. Rengeteg a rnedőr, katona, ez a nagykövetségek miatt van, robbantani itt nem is érdemes, mert összesen 4 pont van, ahol bejuthatsz, illetve kijuthatsz, nagyon gyorsan le lehet zárni. A folyó túloldalain már más a szitu, szombaton lelőttek pár embert Gizában, mikor állítólag le akarták tartóztatni őket. Hogy mi lehetett a tényleges cél, azt már sztem sosem tudjuk meg.
Az árak a boltokban itt a szigeten drágák, kb mint otthon, de ha az ember kimozdul egy városon kívüli plázába, akkor jóval olcsóbbak az élelmiszerek meg minden más is.
Lakás az már nagyobb csalódás, de olyan áron van, hogy nem éri meg egyszerűen jobbat keresni a kiküldő szervnek. Pár nappal a kiérkezésünk előtt festették ki, nem nyitottak ablakot, semmi szellőztetés, nagyon durván festék szag volt napokig. Még mindig lehet érezni, de már jobb. A bútorok nagyon rosszak, régiek, de ez ügyben fogok azért intézkedni. Lehetne jobb helyen is, van a közelben egy mecset, és azért lehet hallani hajnalban, meg picit közel van egy forgalmas út is, de szemben van egy kopt bolt, ahol árulnak alkoholt (ez itt nagy szó, hogy 1 percre a lakástól tudsz venni piát, még ha én max néha 1-2 sört fogok ott venni, a többit azt megoldom a kvótából.)
Picit még hozzá kell szokni, hogy azért ez itt az elit környék, és hozzátartozunk vmilyen szinten. Sok gazdag egyiptomi lakik itt, meg külföldi üzletemberek, diplomaták. Egy 50-60 m2-es lakás bérleti ára havi 1500 Euró körül mozog. A helyi ötkertben kb 1000 Ft a sör -eléggé meglepő, hogy árulnak alkoholt, ha jól láttam, van még rumos-kóla, gin-tonic is pl.. De nagyon jó helyen van, rálátsz a hotel tetejéről a Nílusra, és sok fiatal egyiptomi jár oda (mind gazdagok) illetve a külföldiek.
Itt nagy divat a sisha - vizipipa. Otthon nem szerettem, mert semmilyen ízt nem éreztem benne, de itt olyan jól keverik, hogy még én is néha elszippantok egyet, mert nagyon jókat kevernek.
A melóhelyen a szobám konkrétan a Nílusra néz, s kb 30 méterre van tőle. Nagyon szép, ez azért nyugtató.
Szombaton voltunk iszlám Kairóban, hát azért nagy szerencsénk van, hogy nem ott kell élnünk, voltak elég durva környékek, meg részek, de a mecsetek szépek voltak nagyon. A Fellegvárba nem mentünk fel, mert most nagyon sok minden zárva van.
Most volt itt az Eid, ami kb a karácsony, és ilyenkor vágnak birkát. Itt a szigeten nem nagyon tapasztaltam belőle semmit (bár a feleségem látott egy formát, akinek véres volt a ruhája, és véres kés volt nála), de iszlám Kairóban simán láttunk birkalábat az utcán csak úgy, meg elég durva szagok voltak, viszont olyan nyugalom volt, mint kb soha. A bazárban a boltok 80%-a zárva volt. Kb európai turista rajtunk kívül senki nem volt, 10-15 ázsiai volt, a többi az mind helyi arab turista járkált, fotózkodtak is velünk.
Szokni kell még nagyon, eléggé más világ, de már láttuk távolról a piramisokat is, ami azért nagy élmény volt. Az ezer éves mecsetek meg elég durvák. Kb mint otthon a rom kocsmák, bemennek az emberek, aztán fb, selfie meg minden. a több száz éves falakba bevezetve az áram, hogy tudják tölteni a készülékeket.
A mentalitás:
ez kb mindent elmond:
Egyik nap beszéltünk az őrökkel 8-kor, hogy hozzanak reggelit nekünk. kb 5 perc sétára van a hely. na most nekik 11-ig tartott míg megszervezték az egészet, majd elindultak AUTÓVAL, ami a sok egyirányú út miatt kb 10 perc volt oda, és 15 perc vissza. fél 12-re lett reggelink. Mikor mondtuk nekik 9-kor, 10-kor, akkor aranyosan, kedvesen mosolyognak, hogy persze, mindjárt, és ez lett belőle, azóta inkább mi elmegyünk megvenni 😊
Hirtelen ennyi most.