Olimpia
24 feliratkozó
több mint 3 éve
Nekem úgy rémlik, hogy 92ben meg előtte még igenis nagyon látványos volt a kötöttfogású birkózás után vmikor változtathattak rajta, amit ezt okozta/okozza. De lehet tévedek.Nem hiszem, hogy azoknak akik most absz élvezhetetlennek értékelik az annyira rettentően tetszene, de az biztos, hogy jobb nem lett, sőt. A birkózók számára meg pláne..
dande
több mint 3 éve
Furkó Kálmánról jut eszembe. Karatéban várható valami szép eredmény? Így hallani az elmúlt évekből mindenféle világkupa meg világbajnoki európabajnoki helyezésekről, de annyi szakág van benne, hogy nem igazán vagyok képben.Egy indulónk lesz, és mivel 10en vannak egy súlycsoportban, ha nem us konkret eremesely, szep helyezes konnyen lehet.
Hanni
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 3 éve
Birkózáshoz még: gondolom azért nem nagyon lehet elhúzni, mert első hét a dzsúdóé, második a birkózásé. Gondolom ugyanabban a csarnokban szokták tolni. Bár így végiggondolva lehetnének az első 2 nap a nyolcaddöntők, utána a negyedek, elődöntők és akkor a döntők is mehetnének egymás után, egy nap. Bár akkor meg a vigaszágosok szenvednek.
több mint 3 éve
Nah ezt pedig pont akartam írni múltkor mikor néztük Itoék vegyespáros döntőjét, hogy az öregek még emlékeznek a 21-es szettekre😊Kívülállóként nekem amúgy szimpibb ez a 11-es. De jó olvasni a belsősök véleményét is.
több mint 3 éve
Mindent megválaszoltatok amit reagálni akartam, szóval nem írom le én is ezeket. Igor minden kritikájával is egyet tudok érteni, azt is megértem hogy ha valakinek ez annyira rétegsport, hogy nem tudja élvezni. A félreértések elkerülése végett én sem vagyok egy pro birkózás szakértő, csak voltak birkózó haverjaim ezért ragadt rám valami, illetve nekem a mai napig tetszik ez a sport én kifejezetten tudom élvezni a taktikai részét, ami egyébként baromi nagy fizikalitással párosul, ezért akadtam ki ezen a 6 perc semmi megjegyzésen, mert lehet hogy úgy tűnik, hogy 6 percig semmi nem történik, de ha valakinek volt már bármilyen kontaktja birkózóval élőben, akkor az tudja, h 3 másodperc alatt összecsomagolnak bárkit 😊 Lehet nem úgy tűnik, de kibaszott gyorsnak és atletikusnak is kell lenni ehhez a sporthoz, de nem is feltétlen ebben fáradnak el annyira a 6 perc alatt, hanem mert kurvára kell koncentrálni végig, elég egy kis kihagyás és véged van. Erre ugye sajnos ma is láttunk példát Szőke Alex bronzmeccsén.
A szabályokon folyton próbálnak változtatni, próbálják nézhetőbbé tenni a sportot, de én ezekben nem hiszek és ezáltal nem is értek egyet az ilyen szándékkal mert eleve esélytelen, hogy egy sportág megítélése drasztikusan megváltozzon, viszont a sportolókkal totálisan ki van baszva, mert nekik folyamatosan alkalmazkodni kell az időnként ráadásul teljesen érthetetlen, idiótábbnál idiótább szabályokhoz.
Mint ping-pongos onnan hozok egy példát: ugyanez felmerült nálunk is, hogy azért nem nézik a sportágat mert túl gyors és ezáltal nem tudják követni. Kitalálták, hogy megnövelik a labda méretét, hogy lassítsák a játékot.. Az eredmény? Lassabb lett a játék valóban, de a laikusok számára egyáltalán nem érezhetően, viszont az összes ping-pongosnak totál át kellett alakítania a játékát az új labda miatt. Nézettség persze mit sem változott. A másik remek szabály, hogy szintén a nézettség meg a reklámok miatt lecsökkentették a szetteket 11 pontra és három nyert szettre az addigi 21 és 2 nyert helyett (olimpián ugye 4 és 3), mondván így sokkal izgalmasabb lesz a laikusok számára. A nézettség persze nem változott, viszont ezzel konkrétan tönkretették a sportban lévő taktikai elemek nagyon nagy részét, konkrétan elkezdesz egy szettet és 0-2-nél azt érzed, h bazdmeg kikapok.. korábban szépen fel lehetett építeni a játékodat, feltérképezni a szervákat, h mi működik, mi nem és a végén elővenni ami jónak tűnt. Most az első ponttól kezdve fullba nyomod és reménykedsz, hogy elég lesz..
Szóval csak azt akarom ezzel mondani, h nem feltétlen jó út az, ha a laikusoknak akarunk megfelelni, mert a végén a lényeg megy tönkre. Van rengeteg sport, nézze/csinálja mindenki azt ami szimpatikus neki.
több mint 3 éve
Senki se a sportolói nagyságot, a belerakott munkát vagy a taktikai csatát kérdőjelezte meg. Mi ebből laikusok azt látjuk, hogy 6 percig nem történik semmi, és addig gyömöszölik egymást amíg valaki jobban el tudja adni a "támadást". Egyszerűen semmi sincs, ami ott tartsa az egyszerű embert a TV előtt, hogy ne csak a hazai versenyzőt nézze meg és utána kapcsoljon tovább.FLZOLISok ilyen sportág van. Van ami szinte képernyőre született, remekül közvetíthető (darts például. elrontani is nehéz), és vannak amik baromi nehezen közvetíthetők. Pici gyerek korom óta nézek bírkózást (csak olimpiát, esetleg 1-1 VB-t, EB-t), és annyiszor változott már a szabály, hogy felsorolni se tudnám. Mindig azért, hogy nézhetőbb, akció dúsabb legyen. Aztán néhány év alatt a versenyzők kiismerik az adott szabályrendszer határait és onnantól újra nem tudnak egymáson akciókat csinálni. Túl jók hozzá. Ez van, szerintem ezt csak elfogadni tudjuk. Réteg sport volt, réteg sport is marad, amit imád az aki benne van, az átlag ember meg az olimpián belenéz szurkolni a saját versenyzőnek. Nincs ezzel szerintem semmi baj, ilyen sportágnak is kell lennie. Van, nem is egy, nem csak a bírkózás.
Apropó, számomra például - magamnak is meglepetés volt - nem is hagyományos rétegsportok voltak a legkevésbé nézhetőek eddig, hanem két x sport, ami elvileg azért került műsorra, mert népszerű, sokan csinálják. Hát lehet, hogy így van, de ettől még számomra a gördeszka a nézhetetlenség határán volt, dögunalom. És még ennél is rosszabb volt a szörf (a hullámlovaglós), ami nem csak unalmas volt, de szabályosan felidegesített, hogy mennyire semmit nem látni. És nem hiszem, hogy a japán közvetítők voltak ennyire ötlettelenek, szerintem nem is nagyon lehet ennél érdekesebbé tenni. Ezt csinálni kell, vagy a partról nézni, hogy élvezhesse az ember.
(Egyébként nekem az olimpia ezt is jelenti. Hogy olyan sportok elé ülök le, amik elé egyébként soha. És szurkolok vagy egy magyarnak, vagy egy random kinézett, szimpatikus versenyzőnek. Időnként úgy, hogy a szabályokat se tudom teljesen. Aztán négy évig nem is hallok róla, de a következő olimpián megint nézek belőle 1-2 órát.)
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
ozibozi
17 657
Laikusként nézünk egy csomó sportot amiből semmit, vagy csak módjával ha értünk vlmt. Azt is max 4 évenként nem értjük, és akkor felülünk egy média hype tetejére hogy mocskos birkózás? Értelmetlen (európai embernek)
sportok sokasága tornyosul előttünk ami sehol sincs a birkózáshoz élvezeti értékben.
Egy ókori olimpiákon is szereplő sportról beszélünk.
több mint 3 éve
A popzene vs. klasszikus zene se ízlésvita, nem csak utálod, de nem is érted a hasonlatot. 😛Nem értek egyet a hasonlatoddal. Nem az izlésről van szó (inkább néznék birkózást mint dressaget), - itt arról van szó, h szar a koncetterem akusztikája... hiába élvezném a Rach 2-t, ha összevissza visszhangzik az egész..Ez két különböző, egyaránt legitim nézőpont.SzeszeIgor
Ahogy egy Rahmanyinov, vagy Chopin etűd is zseniális, megírni is, előadni is nehéz es magasfokú szakmaiságot igényel, mégis, egy Gangnam Style vagy egy Yellow Submarine meg sokkal könnyebben befogadható, sokkal többeket szórakoztat.
És ezzel nincs is baj, amíg mondjuk egy popzene rajongó nem fikázza egy klasszikus szerző képességeit, egy zongoraművész előadói képességeit, vagy egy hangversenyrajongó nem fitymálja le a slágerzenét.
És innentől ez tipikus mainstream vs. underground vagy mainstream vs. magaskultúra vita.
Azt meg már ezerszer...
Sobri Jóska
Utálom a hasonlatokat/metaforákat.
Igor
Hanem arról szól, hogy a művészetiség és a szórakoztatófaktor két egyenértékű szempontrendszer, nem pedig két összemérhető érték.
Ahogy sportban is szórakoztató tud lenni ha két alulképzett, lelkes hülye agyonveri egymást egy UFC felvezetőmeccsen, és egy unalmas olimpiai kötöttfogású birkózásnak is van sportértéke.
több mint 3 éve
Furkó Kálmánról jut eszembe. Karatéban várható valami szép eredmény? Így hallani az elmúlt évekből mindenféle világkupa meg világbajnoki európabajnoki helyezésekről, de annyi szakág van benne, hogy nem igazán vagyok képben.
több mint 3 éve
Nem értek egyet a hasonlatoddal. Nem az izlésről van szó (inkább néznék birkózást mint dressaget), - itt arról van szó, h szar a koncetterem akusztikája... hiába élvezném a Rach 2-t, ha összevissza visszhangzik az egész..Ez két különböző, egyaránt legitim nézőpont.SzeszeIgor
Ahogy egy Rahmanyinov, vagy Chopin etűd is zseniális, megírni is, előadni is nehéz es magasfokú szakmaiságot igényel, mégis, egy Gangnam Style vagy egy Yellow Submarine meg sokkal könnyebben befogadható, sokkal többeket szórakoztat.
És ezzel nincs is baj, amíg mondjuk egy popzene rajongó nem fikázza egy klasszikus szerző képességeit, egy zongoraművész előadói képességeit, vagy egy hangversenyrajongó nem fitymálja le a slágerzenét.
És innentől ez tipikus mainstream vs. underground vagy mainstream vs. magaskultúra vita.
Azt meg már ezerszer...
Sobri Jóska
Utálom a hasonlatokat/metaforákat.
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 3 éve
Senki se a sportolói nagyságot, a belerakott munkát vagy a taktikai csatát kérdőjelezte meg.és így lehet semmivel aranyat nyerni 😊Bocs, de emellett azért már tényleg nem tudok elmenni szó nélkül.. Nem értem, hogy minek írjátok be minden meccs után, hogy ez a sport mennyire szar meg így csalás az egész meg úgy csalás, egyáltalán minek alkottok róla véleményt amikor láthatóan fogalmatok sincs az egészről. Abszolút semmi fogalmatok róla! Se a szabályokról, se semmiről, csak nyomjátok a hülye lózungokat.
NB2
Elmondom neked konkrétan ez a semmi miről szólt:
Először is egy hatalmas taktikai csata volt az egész és végtelenül okos és rutinos birkózás kellett hozzá, hogy sikerüljön nyerni. Az elődöntőben az volt a tervük Tomiéknak, hogy nekimegy a sokkal fiatalabb és jobb kondiban lévő gyereknek akinél majd az egyértelműen nagyobb tudásával megszerzett előnyt jó védekezéssel megpróbálja megtartani. Nos, ha az a meccs csak 20 másodperccel tovább tart akkor nem sikerült volna, mert annyira elfogyott fizikailag Tomi, hogy már semmire nem volt ereje. Megúszta.
A döntő előzetesen hasonlónak tűnt, de Tomiék drasztikusan taktikát váltottak ami brutálisan bejött, amihez persze kellett a kirgiz gyerek (és az edzői) rutintalansága is, de ez a sport erről (is) szól. Tudatosan lelassították az első 3 percet, hogy minél kevesebb erő menjen el és itt hibázott a kirgiz, hogy belement ebbe a csapdába, neki iramot kellett volna mennie, mert tudásban messze van még Tomitól, valójában így esélye se volt. A második 3 percben sikerült kimozgatni vonalon kívül amivel jött egy olyan bónusz pont amiről lehetett tudni, hogy simán aranyat érhet (szó szerint). Utána jött az intés ami be volt kalkulálva és azzal 2-1 lett ide és itt volt a másik nagy taktikai lépés, hogy bár biztos vagyok benne, hogy lett volna Tomiban annyi energia, hogy reálisan akciót tudjon végrehajtani a gyereken, de inkább elengedték a dolgot, hagyta felállni és inkább megőrizte az energiáját a védekezésre. Olyan szinten működött ez az egész, hogy a végén a kirgiz gyerek fáradt el!
Ez a meccs a maga nemében szenzációs volt, nyilván elfogadom, hogy ezt nem élvezi mindenki, de ez az örökös birkózás-basztatás amit előadtok itt (nem konkrétan neked írom csak, hanem mindannyiótoknak akik ezt teszik) az a szemmel látható hozzá nem értésetek mellett roppant idegesítő és ezt muszáj voltam leírni.
Szesze
Mi ebből laikusok azt látjuk, hogy 6 percig nem történik semmi, és addig gyömöszölik egymást amíg valaki jobban el tudja adni a "támadást".
Egyszerűen semmi sincs, ami ott tartsa az egyszerű embert a TV előtt, hogy ne csak a hazai versenyzőt nézze meg és utána kapcsoljon tovább.
Ebben a formában ez a sportág maximum rétegsport, 0 élvezeti értékkel az egyszeri nézőknek, ahol folyton random bírói ítéletek döntik el a meccsek jó részét valódi akció nélkül
több mint 3 éve
Ez két különböző, egyaránt legitim nézőpont.SzeszeIgor
Azt meg már ezerszer...
Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska
több mint 3 éve
Valószínű már az is "későn" van. Ezt nyilván ők érzik. A triatlon is nem véletlenül így indult. Hajrá, hátha lesz egy meglepi érem.Azt értem, de mondjuk reggel 8 vagy 8:30-as rajt?30 fok 85 százalékos páratartalom délutánHolnapi nap ami Olasz Anna úszásával már ma kezdődik:Hogy lehet reggel 6:30-ra rakni helyi idő szerint bármilyen sportág rajtját? Ez azért nem kedves semmilyen sportolóval...
telex.hu/sport/2021/08/03/tokio-magyarok-programja-olimpia-augusztus-4-szerda-kezilabda-vizilabda-kajak-kenu-birkozas
dande
somoskovig
NB2
somoskovig
több mint 3 éve
SzeszeIrok én egy választ a fanyalgók nevében, vagy a sajátomban.. és elmondom, mik az én bajaim az egésszel. Igen, laikus vagyok, biztos faszság a nagy része annak amit irok... és sajnalom ha idegesitett. Én kb minden sportot megnézek, és birkózást is szeretném többet nézni... személy szerint azért fanyalgok, mert igenis szeretném élvezni a birkózást és jó meccseket látni! És nyilván nem a birkózókat kicsinylem le én se, látom h egy 6 perces meccsen hogy kifáradnak... hanem azt, ahogy jelenleg a sportág a saját arcát mutatja - rendkivül előnytelenül.
Full laikusként azt gondolom, hogy ami most van az messze nem ideális, és igenis lehetne bizonyos dolgokon változtatni ami pozitivabb irányba lökné. Ha faszságokat irok (bőven van rá esély), cáfold meg, de itt van engem mik zavarnak
i) az intések kiszámthatósága / a pontozás
Az hogy az a meccs első felében intjük az egyik birkózót, a másodikban a másikat... ez vicc. (Pláne akkor, ha ez azt eredményezi, h az első 1-1.5 percben mindkét birkózót passzivitásra ösztönzi a scoring rendszer.. miért nem lehet ezt megfordtani, miért ne mehetne döntetlennél tovább aki előbb szerzett pontot?) Egy kezemen meg tudom számolni a meccseket ahol nem ez volt a minta. Miért nem lehet ezzel szakitani?
Nem lehetne azt, h azt intjük aki passziv, akár 2-szer, 3-szor.. és legyen több intés, több pont... miért nem müködne ez a birkózásban? A judo-ban mukodik.
A parterre helyzeten is probaltak modositgatni... ehhez túl laikus vagyok, ezt passzolom.
ii) elfáradás
Ha az a problémás hogy 1 meccs után elfáradnak... miért kell napi 2-3 meccset tolni, miért nem lehet napi 1 meccset tartani, és széthúzni a diviziók küzdelmeit 4 napra. Nem lenne nagyobb az aktivitás?
Esetleg a 6 perc is hosszú? Azt is lehetne csökkenteni... legyen rövid meccs és aranypont, etc, etc
iii) a küzdelem "átláthatatlansága"
Lehet, hogy zseniális taktikai küzdelem van a pályán, de 1) ebből semmit nem látunk (részben azért mert kéz-kéz elleni küzdelem zajlik) 2) a kommentátor nem tesz hozzá semmit.
Őszintén bevallom, nem tudom a iii)-sal lehet-e tenni valamit... nyilván a kettes ponthoz olyan kommentátor kell, és hát m1... Az 1)-es pont meg gondolom kb lehetetlen, itt a judo ezen a területen sokkal nagyobb előnyben van.
De az i) és ii) pontokon szerintem bőven lehetne változtatni.. még egyszer mondom - full laikusként, de olyan emberként aki szeretne birkózást nézni.
Biztos vannak még más dolgok is, ami változtatni lehetne - neked valszeg több/jobb ötleteid vannak.
Nem láttam a döntőt, vissza fogom nézni ezek tükrében amit irtál... okos taktikának hangzik, bár ha cinikus vagyok, az elődöntő tükrében muszáj volt változtatni...mert az elég necces volt. Örülök h sikerült változtatni.
Szerkesztette: Igor
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 3 éve
Ez mi volt ez a röpimeccs... 😳
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 3 éve
Szesze!Inkább így, nem idézem be az egészet, a telósok megőrülnek akkor 😊
Lehet, hülyén fogalmaztam, nyilván nem a srác teljesítménye a semmi. Ebben kőkemény munka van, senki nem vitatja, olyan szintű lemondás, amit én biztos nem csinálnék végig, tényleg büszke vagyok a srácra, egy elvesztett olimpiai döntő után összejött neki a győzelem!
Magával a sportággal van a bajom, mert nézhetetlen. Alig van benne önerőből akció és azzal dőlnek el a meccsek, hogy a bíró kinek ad előbb intést. Legalább a dzsúdóban van aranypont. Hosszú, de tényleg picit igazságosabban dől el az eredmény.
Közben 5. szett a lengyel-francia röpin.
több mint 3 éve
Azt értem, de mondjuk reggel 8 vagy 8:30-as rajt?30 fok 85 százalékos páratartalom délutánHolnapi nap ami Olasz Anna úszásával már ma kezdődik:Hogy lehet reggel 6:30-ra rakni helyi idő szerint bármilyen sportág rajtját? Ez azért nem kedves semmilyen sportolóval...
telex.hu/sport/2021/08/03/tokio-magyarok-programja-olimpia-augusztus-4-szerda-kezilabda-vizilabda-kajak-kenu-birkozas
dande
somoskovig
NB2
több mint 3 éve
30 fok 85 százalékos páratartalom délutánHolnapi nap ami Olasz Anna úszásával már ma kezdődik:Hogy lehet reggel 6:30-ra rakni helyi idő szerint bármilyen sportág rajtját? Ez azért nem kedves semmilyen sportolóval...
dande
somoskovig
több mint 3 éve
Holnapi nap ami Olasz Anna úszásával már ma kezdődik:Hogy lehet reggel 6:30-ra rakni helyi idő szerint bármilyen sportág rajtját? Ez azért nem kedves semmilyen sportolóval...
dande
több mint 3 éve
Holnapi nap ami Olasz Anna úszásával már ma kezdődik:telex.hu/sport/2021/08/03/tokio-magyarok-programja-olimpia-augusztus-4-szerda-kezilabda-vizilabda-kajak-kenu-birkozas
több mint 3 éve
deyell
11 735
nagyon okosan birkózott Lőrincz Tamás, reméljük a testvérének is sikerül győzni. neki nehezebb ellenfele lesz Zhan Beleniuk személyében. a legutóbbi vb-n tőle kapott ki a döntőben...és így lehet semmivel aranyat nyerni 😊Bocs, de emellett azért már tényleg nem tudok elmenni szó nélkül.. Nem értem, hogy minek írjátok be minden meccs után, hogy ez a sport mennyire szar meg így csalás az egész meg úgy csalás, egyáltalán minek alkottok róla véleményt amikor láthatóan fogalmatok sincs az egészről. Abszolút semmi fogalmatok róla! Se a szabályokról, se semmiről, csak nyomjátok a hülye lózungokat.
NB2
Először is egy hatalmas taktikai csata volt az egész és végtelenül okos és rutinos birkózás kellett hozzá, hogy sikerüljön nyerni. Az elődöntőben az volt a tervük Tomiéknak, hogy nekimegy a sokkal fiatalabb és jobb kondiban lévő gyereknek akinél majd az egyértelműen nagyobb tudásával megszerzett előnyt jó védekezéssel megpróbálja megtartani. Nos, ha az a meccs csak 20 másodperccel tovább tart akkor nem sikerült volna, mert annyira elfogyott fizikailag Tomi, hogy már semmire nem volt ereje. Megúszta.
A döntő előzetesen hasonlónak tűnt, de Tomiék drasztikusan taktikát váltottak ami brutálisan bejött, amihez persze kellett a kirgiz gyerek (és az edzői) rutintalansága is, de ez a sport erről (is) szól. Tudatosan lelassították az első 3 percet, hogy minél kevesebb erő menjen el és itt hibázott a kirgiz, hogy belement ebbe a csapdába, neki iramot kellett volna mennie, mert tudásban messze van még Tomitól, valójában így esélye se volt. A második 3 percben sikerült kimozgatni vonalon kívül amivel jött egy olyan bónusz pont amiről lehetett tudni, hogy simán aranyat érhet (szó szerint). Utána jött az intés ami be volt kalkulálva és azzal 2-1 lett ide és itt volt a másik nagy taktikai lépés, hogy bár biztos vagyok benne, hogy lett volna Tomiban annyi energia, hogy reálisan akciót tudjon végrehajtani a gyereken, de inkább elengedték a dolgot, hagyta felállni és inkább megőrizte az energiáját a védekezésre. Olyan szinten működött ez az egész, hogy a végén a kirgiz gyerek fáradt el!
Ez a meccs a maga nemében szenzációs volt, nyilván elfogadom, hogy ezt nem élvezi mindenki, de ez az örökös birkózás-basztatás amit előadtok itt (nem konkrétan neked írom csak, hanem mindannyiótoknak akik ezt teszik) az a szemmel látható hozzá nem értésetek mellett roppant idegesítő és ezt muszáj voltam leírni.
Szesze
choose life
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
Végre valakiés így lehet semmivel aranyat nyerni 😊Bocs, de emellett azért már tényleg nem tudok elmenni szó nélkül.. Nem értem, hogy minek írjátok be minden meccs után, hogy ez a sport mennyire szar meg így csalás az egész meg úgy csalás, egyáltalán minek alkottok róla véleményt amikor láthatóan fogalmatok sincs az egészről. Abszolút semmi fogalmatok róla! Se a szabályokról, se semmiről, csak nyomjátok a hülye lózungokat.
NB2
Szesze
több mint 3 éve
és így lehet semmivel aranyat nyerni 😊Bocs, de emellett azért már tényleg nem tudok elmenni szó nélkül.. Nem értem, hogy minek írjátok be minden meccs után, hogy ez a sport mennyire szar meg így csalás az egész meg úgy csalás, egyáltalán minek alkottok róla véleményt amikor láthatóan fogalmatok sincs az egészről. Abszolút semmi fogalmatok róla! Se a szabályokról, se semmiről, csak nyomjátok a hülye lózungokat.
NB2
több mint 3 éve
női strandröpi van és a kéjencek be se írják? 😊Auszik csinik
NB2
Mondjuk itt mind 😅
"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀