Politika

65 feliratkozó

1 hónapja
Beki New York Jets 2 064
 telex.hu/belfold/2025/10/24/nagy-fero-szolo-utca-botrany-velemeny
Hu b+
1 hónapja
Matthew99 New Orleans Saints 10 086 — Invisible man
20*Brüsszel
30*háború
12*Ukrajna
Vajon mi lehetett a mondanivalója? 😂
Klaci79
Az, hogy ha nem bántjuk a tudjátokkiket 56-ban, akkor ez a sok minden rossz meg se történik velünk. És természetesen a migránsok, meg Soros és Tisza adó se.

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
1 hónapja
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 656
20*Brüsszel
30*háború
12*Ukrajna
Vajon mi lehetett a mondanivalója? 😂
1 hónapja
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 255 — #neverpunt
Késő délutántól „itt hadakoztam”, de addig is Robert Fico szlovák miniszterelnök „derekasan és becsületesen képviselte a magyar nemzeti érdekeket”.

Aztakurva, hova jutottunk, Fico, mint a magyar nemzeti érdekek képviselője 😊
somoskovig
Szuverenitásvédelem Orbán-módra. Egy tótra ruházza a magyar miniszterelnök a képviseletét 😀

1 hónapja
somoskovig Jacksonville Jaguars 11 514 — Chiefs GM
Késő délutántól „itt hadakoztam”, de addig is Robert Fico szlovák miniszterelnök „derekasan és becsületesen képviselte a magyar nemzeti érdekeket”.

Aztakurva, hova jutottunk, Fico, mint a magyar nemzeti érdekek képviselője 😊

1 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 918 — Lucas Scott
Ha lesznek demokratikus választások,
Gyurma Pappa
en azert eszrevettem, hogy mit tettel itt 😉

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
1 hónapja
A prideon többen voltunk.
atapapa
Ha ez a kép igaz amit láttam (Hősök terétől Deákig fullon, beleérte a tereket is) akkor doubt it.
esanders10
Mivel ott voltam, képem nincs de nem jutottunk el a hősök teréig, ezért köztes kivetítőn néztük és rohadt sokan voltunk hasonló cipőben. Pedig nem ingyenbusszal jöttünk 😉
Klaci79
Én Kodály köröndig jutottam és ott néztem a kivetítőn, de még bőven voltak Oktogon irányában..
50 perc volt míg Deákról Oktogonig jutottunk..
bogjosi
mi is ott álltunk meg, nem tudtunk már továbbmenni
Josszi
Amikor láttuk, hogy kb innen nincs tovább, bevallom férfiasan bementem egy sörre a Benczur Hotelbe, gondoltam ha már eláztam legyen jó másképp is 😂! Nem vagyok egy véresszájú MP fan. De aztán asszony “meggyőzött” jobb ha legalább onnan kimegyek vele az Andrássy-ig egy kivetítőhöz. De többen bent maradtak a hotelben és folytatták YouTube-on. Én csak azt éreztem ott, hogy meg az Andrássy-ra se tudtunk kimenni, olyan tömeg volt, pedig azt is láttam, hogy valószínű az eső miatt sokan elindultak már haza korábban.
1 hónapja
Polgi kirakta hogy
"Találkozzunk a Fidesz-KDNP standjánál a helyi Lidl mellett 9:30-10:30 között! Gyertek el, tegyétek fel Rétvári Bencenek azokat a kérdéseket, amelyek miatt ma bizonytalanok vagytok, amire eddig nem kaptatok választ! Beszéljünk arról, hogy nektek miért fontos a béke! Álljunk ki aláírásunkkal a béke mellett!"

Vajon a "ki az a Zsolti bácsi?" vagy a "hova tűnt az MNB-ből a 600 milliárd?" kérdések még beleférnek?😀
eaglesmcnabb
Ezek miatt a kérdések miatt (is) vagy bizonytalan! Tessék feltenni. Rétvári imádni fogja 😉
1 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 362 — The only discipline that lasts, is self discipline
Lehet túl öreg vagyok, de nekem a nagygyűlésekről és azok szavazattá való konvertálásáról mindig Csurka jut eszembe. Mindig ő tudta a legtöbb embert prezentálni, nála voltak a legtöbben, aztán a csúcsteljesítménye -szerencsére- egy 5 és fél százalék volt, és egyszer jutott be a MIÉP-el a parlamentbe.
Őszentsége Sobri Jóska
Nekem se vilagos hogy 2025-ben az ilyen bekemenet vagy ellen bekemenet cuccoknak mi a letjogosultsaga, de latod erre van igeny, tomegek kimennek ezekre.
Hendrix
Ha a Pride-on kint voltál, akkor mi nem világos? 😊 Annak mennyivel volt több a "létjogosultsága"?
Van aki egyikre ment ki - te is -, van aki a másikra, van aki mindkettőre.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 362 — The only discipline that lasts, is self discipline
Lehet túl öreg vagyok, de nekem a nagygyűlésekről és azok szavazattá való konvertálásáról mindig Csurka jut eszembe. Mindig ő tudta a legtöbb embert prezentálni, nála voltak a legtöbben, aztán a csúcsteljesítménye -szerencsére- egy 5 és fél százalék volt, és egyszer jutott be a MIÉP-el a parlamentbe.
Őszentsége Sobri Jóska
Az a Csurka tüntetés nekem is megvan. De az inkább egyszeri alkalom volt, nem "mindig". Volt még 1-2, de azok messze nem voltak azért akkorák, mint az az egy amire emlékszünk. A szavazattá konvertálás ettől még persze szerintem sem vezethető így le. Viszont azt se mondanám, hogy nincs hatása. Tud hatása lenni. csak nem feltétlenül direktben, hanem áttételesen. Azért sok olyan utcai megmozdulás volt akár a rendszerváltás idején és azóta is, amiknek komoly hatásuk volt. Bősi tüntetések, a Nagy Imre újratemetés ugye egyértelmű. De a taxis blokád, vagy akkoriban a (most nem jut eszembe) utána nem sokkal az össz ellenzéki értelmiségi tüntetés. Vagy az internet adó elleni, a vasárnapi boltbezárásé, stb. Szerintem a békemenetek is hatásosak, különben nem hiszem, hogy csinálnák. Mondjuk most már lehet, hogy nem hat, de az elején, amikor tényleg nagy tömeg volt kint, és az emberek AKARTAK menni, fontosak voltak. Az utóbbi időkből az influenszer tüntetés szerintem komoly fordulópontot jelentett. Az első tiszás is. És a pride is. Ezek le tudnak csapódni akár szavazatban is, a közvetett hatásaik miatt. Majd kiderül.

Egyébként ha nem lenne fontos, a 2 milliózás se lett volna, és most a számháborúzás sem. Maga a békemenetek se lennének, ha nem gondolnák, hogy fontos. Gyanítom egyébként, hogy most azért volt menet, mert féltek, hogy anélkül siralmasan nagy lett volna a különbség a két esemény látogatottsága miatt. Így, hogy összeporszívóztak mindenkit az országból (ezt gyanítom, mert sosem találtam még "gyere békemenetre, ingyen viszünk, innen és innen" szórólapot a postaládámban ... mostanáig), felmutatható mennyiségű ember volt ott is. Nekem egyébként a tömeg még így is kisebbnek tűnt, mint akár legutóbbi békemenet is volt. A Kossuth téri színpad groteszkül nagy mérete is arra utal, hogy valószínűleg ők se voltak benne biztosak, hogy akár csak a tér megtölthető teljesen. (Ránézésre azért az megtelt. Hogy a színpad ebben mennyit segített azt nem vonalzóztam.)

Szerk: közben látom, hogy a számháború sincs már csak a sleppnek kiadva, Orbán azt is vállára vette, és megmondta a tutit. Nem hiszem, hogy ezt tenné, ha ne tartaná fontosnak. (Bár az utóbbi időben kezdek abban kételkedni, hogy képben van a valósággal kapcsolatban. Olyan sokáig volt úgy, hogy vagy tudtam, hogy képben van, vagy utólag derült ki, hogy képben van, hogy ilyesmit nagyon óvatosan írok le, de ez van. Egyre inkább azt érzem rajta, hogy ezúttal ő az akire rázárul a hamis valóság burok, és nem más.)

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
Josszi San Francisco 49ers Nevada Wolf Pack 3 931
atapapa
Ha ez a kép igaz amit láttam (Hősök terétől Deákig fullon, beleérte a tereket is) akkor doubt it.
esanders10
Mivel ott voltam, képem nincs de nem jutottunk el a hősök teréig, ezért köztes kivetítőn néztük és rohadt sokan voltunk hasonló cipőben. Pedig nem ingyenbusszal jöttünk 😉
Klaci79
Én Kodály köröndig jutottam és ott néztem a kivetítőn, de még bőven voltak Oktogon irányában..
bogjosi
mi is ott álltunk meg, nem tudtunk már továbbmenni
1 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 8 869
Őszentsége Sobri Jóska
Nekem se vilagos hogy 2025-ben az ilyen bekemenet vagy ellen bekemenet cuccoknak mi a letjogosultsaga, de latod erre van igeny, tomegek kimennek ezekre.
Hendrix
Az osszetartozas, a kozosseg erzesenek, fizikai megnyilvanulasanak megtapasztalasa es atelese a lenyege.
Hatalmas erzelmi es metafizikai toltet van benne. Illetve az “ott voltam” is igen jelentos plusz.

Nem veletlenul nem ugyanaz az erzes mondjuk NFL-t (vagy barmilyen sportot, esemenyt, koncertet) nezni otthon a tv-n keresztul, tobb millio ember virtualis vagy kepzelt “tarsasagaban” meg kint a stadionban, helyszinen.
1 hónapja
Hendrix Utah State Aggies 2 980
én sem hiszek a néphülyítésben, és csak a saját motivációmat tudom megosztani veled , én azért megyek ki mert jól esik a vonulás olyan tömegben ahol nagyobb részt olyan arcokat látok akikkel jobban tudok azonosulni, és feltölt ez a tartozásérzés, a beszédeket mondjuk sosem várom végig mert azokat unom.
Josszi
Semmi gond ezzel, az a lenyeg hogy te jol erezted magad. A mozgas amugy is jot tesz meg biztos van ennek egy hangulata. Amit mondjuk en nem elek annyira de nem vagyunk egyformak.

I know that when you shine they wish some days will be dark

Sunny days wouldn't be special if it wasn't for rain, Joy wouldn't feel so good if it wasn't for pain
1 hónapja
bogjosi New England Patriots 1 912
atapapa
esanders10
Klaci79

...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
1 hónapja
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 22 664 — je suis poloska
Polgi kirakta hogy
"Találkozzunk a Fidesz-KDNP standjánál a helyi Lidl mellett 9:30-10:30 között! Gyertek el, tegyétek fel Rétvári Bencenek azokat a kérdéseket, amelyek miatt ma bizonytalanok vagytok, amire eddig nem kaptatok választ! Beszéljünk arról, hogy nektek miért fontos a béke! Álljunk ki aláírásunkkal a béke mellett!"

Vajon a "ki az a Zsolti bácsi?" vagy a "hova tűnt az MNB-ből a 600 milliárd?" kérdések még beleférnek?😀

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
1 hónapja
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 634 — Apu ökölbeszorított keze
Nekem azért volt jó kint lenni,hogy tudjak benne hinni,hogy van remény.
Remény arra ,hogy lehet jobb itthon élni. Nem kell a serdülő gyerekemnek külföldre menni amint lehet…
Hogy ha vállakozni akarok akkor tudjak tervezni.

1 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska
Hendrix
ha neked nem világos miért nem kérdezed meg azokat az ismerőseid akik kijárnak? lehet értenéd a motivációt és az igényt
Josszi
Nem ismerek olyat aki kint volt, ismerettsegi korben vagy leszarjak a politikat vagy kitudnak talalni jobb programot is ennel. En abban hiszek hogy 4 evente leaadom a szavazatomat nem ezekben a mindenfele nephulyitesekben. Prideon mondjuk kint voltam nyaron a szolidaritas jegyeben, az adta.
Hendrix
én sem hiszek a néphülyítésben, és csak a saját motivációmat tudom megosztani veled , én azért megyek ki mert jól esik a vonulás olyan tömegben ahol nagyobb részt olyan arcokat látok akikkel jobban tudok azonosulni, és feltölt ez a tartozásérzés, a beszédeket mondjuk sosem várom végig mert azokat unom.
1 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska
Hendrix
ha neked nem világos miért nem kérdezed meg azokat az ismerőseid akik kijárnak? lehet értenéd a motivációt és az igényt
Josszi
Nem ismerek olyat aki kint volt, ismerettsegi korben vagy leszarjak a politikat vagy kitudnak talalni jobb programot is ennel. En abban hiszek hogy 4 evente leaadom a szavazatomat nem ezekben a mindenfele nephulyitesekben. Prideon mondjuk kint voltam nyaron a szolidaritas jegyeben, az adta.

Sunny days wouldn't be special if it wasn't for rain, Joy wouldn't feel so good if it wasn't for pain
1 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska
Hendrix
1 hónapja
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 13 951 — Слава Україні! Героям слава!

zacknorb
Így kell középen állni egy haborus konfliktusban.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
1 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska

1 hónapja
amikor feljöttünk az Arany János utcánál a metrónál fel2kor és elgyalogoltunk a deák térig, kb 40 cöf-ös buszt számoltam meg, és kb ugyanannyi magyar falu programos mikrobuszt, tudom tudom nem közpénzből mülödik a cöf (sem) 😀
Josszi
És ebből mi következik?
400 (nem 40) busznyi ember, az kb. 20ezer fő.
Nem markáns része egy ekkora tömegnek.
Őszentsége Sobri Jóska
ebből az következett hogy percekig mantráztam a szokásos dehátazénpénzembőlhogyajokurvaanyatokat , ez mindig segít kiventillálni a feszültséget

Szerkesztette: Josszi
1 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 8 869
amikor feljöttünk az Arany János utcánál a metrónál fel2kor és elgyalogoltunk a deák térig, kb 40 cöf-ös buszt számoltam meg, és kb ugyanannyi magyar falu programos mikrobuszt, tudom tudom nem közpénzből mülödik a cöf (sem) 😀
Josszi
És ebből mi következik?

Egyébként fura, hogy mennyire sokan eltévednek a számok nagyságrendjének rengetegében.
Csak pár alapszám:
2022-ben kb. 5.5millió ember szavazott.
Egy vk-ban kb. 20-30 ezer szavazat kell a győzelemhez. Pesten is, Somogy2-ben is, mert mindegyik vk-ban kb. 90ezren élnek, 70ezren szavazhatnak, 50ezren szavaznak is.
Ezt se szabad figyelmen kívül hagyni, amikor százezres tömegek valós értéket nézzük, vagy ebből akarunk következtetést levonni.

Az sose baj, amikor egymás melle lehet tenni két tömeget, két beszédet, két programot, meg a résztvevőket, mert sok bizonytalannak szerintem segít eldönteni, hogy melyikkel tud azonosulni.
somoskovig
Életemben nem hallottam még se személyesen se semelyik közéleti műsorban (uszkve heti 20 órányit biztos nézek már jóideje), hogy bárki az alapján döntött volna, hogy melyik rendezvényen voltak többen. Ettől persze még lehetnek ilyenek.

- - -

Orbán is azt mondta, hogy a Tisza vezet, ebben semmi újdonság nincs.
Ha lesznek tiszta, demokratikus választások, akkor a Tisza kb. annyira tarolna, mint a Fidesz 2010-ben.
Én továbbra se látom, hogy ebben a "háborús, vészhelyzeti" helyzetben mi érdeke fűződik egy betegesen romlott, rothadt, torz autoritásnak nem kihasználni a (kb.végtelen) lehetőségeit, és szépen, demokratikusan leváltatni saját magát.
Őszentsége Sobri Jóska
Inkább az a fura nekem, hogy ennek ellenére a megafososok és a fidesz politikusok nagy része minden áldott nap posztol legalább egyszer arról hogy, MagyarPetya adott napi rendezvényén milyen kevesen vannak, annak ellenére hogy milyen sokan laknak az adott településen, és abból leszűrik hogy mennyire szárad a Tisza.

Ezzel a digitális faszméregetéssel gondolom az a céljuk hogy a bizonytalan Tisza fele hajló szavazókat elbizonytalanítsák.
eaglesmcnabb
Dehogy. Ki van adva nekik feladatnak, ezért kapják a fizetést meg így lophatnak és szeretnék h ez így is maradjon.

Szerkesztette: Lúdas Solymi
1 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 9 508 — Saturday Night Lights
Végem van.
 444.hu/2025/10/23/addig-jart-a-korso-a-kutra-a-beszede-alatt-egy-poloska-hosszan-maszkalt-orbanon

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 hónapja
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 22 664 — je suis poloska
Josszi
És ebből mi következik?

Egyébként fura, hogy mennyire sokan eltévednek a számok nagyságrendjének rengetegében.
Csak pár alapszám:
2022-ben kb. 5.5millió ember szavazott.
Egy vk-ban kb. 20-30 ezer szavazat kell a győzelemhez. Pesten is, Somogy2-ben is, mert mindegyik vk-ban kb. 90ezren élnek, 70ezren szavazhatnak, 50ezren szavaznak is.
Ezt se szabad figyelmen kívül hagyni, amikor százezres tömegek valós értéket nézzük, vagy ebből akarunk következtetést levonni.

Az sose baj, amikor egymás melle lehet tenni két tömeget, két beszédet, két programot, meg a résztvevőket, mert sok bizonytalannak szerintem segít eldönteni, hogy melyikkel tud azonosulni.
somoskovig
Életemben nem hallottam még se személyesen se semelyik közéleti műsorban (uszkve heti 20 órányit biztos nézek már jóideje), hogy bárki az alapján döntött volna, hogy melyik rendezvényen voltak többen. Ettől persze még lehetnek ilyenek.

- - -

Orbán is azt mondta, hogy a Tisza vezet, ebben semmi újdonság nincs.
Ha lesznek tiszta, demokratikus választások, akkor a Tisza kb. annyira tarolna, mint a Fidesz 2010-ben.
Én továbbra se látom, hogy ebben a "háborús, vészhelyzeti" helyzetben mi érdeke fűződik egy betegesen romlott, rothadt, torz autoritásnak nem kihasználni a (kb.végtelen) lehetőségeit, és szépen, demokratikusan leváltatni saját magát.
Őszentsége Sobri Jóska
Inkább az a fura nekem, hogy ennek ellenére a megafososok és a fidesz politikusok nagy része minden áldott nap posztol legalább egyszer arról hogy, MagyarPetya adott napi rendezvényén milyen kevesen vannak, annak ellenére hogy milyen sokan laknak az adott településen, és abból leszűrik hogy mennyire szárad a Tisza.

Ezzel a digitális faszméregetéssel gondolom az a céljuk hogy a bizonytalan Tisza fele hajló szavazókat elbizonytalanítsák.

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!