Politika
65 feliratkozó
1 hónapja
Nem csak az athéni demokrácia és a puytini út van 😊Nem lehet kizárni semmit, de egyelőre azért nem úgy néz ki, hogy putyini / belorusz szinten el merne menni a Fidesz a falig. A pride kezelése pl. nem erre utal. A sajtó ellehetetlenítési törvény is egyelőre a levegőben lóg, azzal se rohannak.Sobri bedobja ezt a remek témát és mindig felültök rá!Miért? Komolyan érdekel, hogy miért nem fogják merni, ha úgy van. Tök legálisan, jogszabályszerűen módosítjákják a választási törvényt kb. március elejéig, utána kell nyomdába küldeni a szavazó lapokat. Mit mond az eu? Ne ad pénzt? Beküldi a nemlétező hadsereget? A Tisza nagy tüntetéseket tart a parlament előtt? Ez pontosan láttuk mennyit ér 2006 és 10 között. Ráadásul úgy, hogy a valóban erős emberek, mint Trump, Erdogan meg Putyin vagy Hszi sietni fognak kijelenteni, hogy OV nyert, ha úgy lesz. És akkor kit fog érdekelni VDL vagy Merz vekengése?
Arra ha nem lesz választás a Tiszának kell készúlülni egyébként felesleges rajta vitatkozni.
Én EU-n belül, így hogy a fiatalokat totál elvesztette a Fidesz illetve mekkora tömeget tudott a Tisza mozgósítani csak egy Október 23.ra nem hiszem, hogy meg merik tenni. De úgy vagyok vele, hogy próbálják meg akkor lesz majd elszámoltatás.
Toca
Szinte biztos vagyok benne, hogy lesz választás áprilisban. Abban is szinte biztos vagyok, hogyha nem módosítanak március elejéig a választási törvényen, akkor a Fidesz nyer. Ha módosítanak, akkor a Tisza nyer, de sok sikert a kormányzáshoz.
Ha nem módosítanak a vt-n, és nyer a Tisza, ne adj isten 2/3-al, akkor meg azt kell mondanunk, hogy minden tudásunk rossz volt amit OV-ről gondoltunk, gondolt a topic, és ő egy valódi demokrata, aki elfogadja a nép akaratát. Azt mindenki fantáziájára bízom, melyikre mennyi esélyt lát.
MC12
Másrészt - ezt már írtam - egyre kevésbé vagyok abban biztos, hogy a Fidesz (Orbán) ma képes felmérni a nyers valóságot. Olyan tétekre rak (pl. Trump győzelem => 24 óra béke => gazdasági növekedés beindulása) amiben nincs és nem is volt racionalitás. Nem biztos, hogy a választásokkal kapcsolatban tud annyira racionálisan dönteni, ahogy leírtad.
peterk2005 udvari bolond
Mi van, ha bevezetik a tisztán listás rendszert aztán jónapot. Vagy valami olyan hibrid választási rendszert, ahol marad ugyan egyéni mandátum, de nagyon - nagyon nehéz lenne a 2/3? Ezek antidemokratikus húzások? Putyini? Hát választás volt, a Tisza nyert, ja hogy nem tud 2/3 lenni? Hát istenem. És ilyen választás-átalakítási módszerek vannak a fiókban, ezt buherálni senki ne “féljen”, értenek a fiúk.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
1 hónapja
Nyilván a dolgok változnak, de 1994 óta létezik a "választások el lesznek halasztva" suttogó propaganda az éppen aktuális ellenzék részéről, ami sosem jött be.Mert soha semmi nem változik, ami eddig volt, az lesz továbbra is örökké 😀mint 1990 és 2022 között mindigmint Tiszaburán?Nem kell, lesznek.Negyedrészt, szerinted lesznek 26-ban demokratikus választások, ahol nyerhet a Tisza?engem ez rémít meg nagyon
Őszentsége Sobri Jóska
rva
Kampman
rva
Kampman
ender1112
1 hónapja
"Ráadásul úgy, hogy a valóban erős emberek, mint Trump, Erdogan meg Putyin vagy Hszi sietni fognak kijelenteni, hogy OV nyert, ha úgy lesz. És akkor kit fog érdekelni VDL vagy Merz vekengése?"Sobri bedobja ezt a remek témát és mindig felültök rá!Miért? Komolyan érdekel, hogy miért nem fogják merni, ha úgy van. Tök legálisan, jogszabályszerűen módosítjákják a választási törvényt kb. március elejéig, utána kell nyomdába küldeni a szavazó lapokat. Mit mond az eu? Ne ad pénzt? Beküldi a nemlétező hadsereget? A Tisza nagy tüntetéseket tart a parlament előtt? Ez pontosan láttuk mennyit ér 2006 és 10 között. Ráadásul úgy, hogy a valóban erős emberek, mint Trump, Erdogan meg Putyin vagy Hszi sietni fognak kijelenteni, hogy OV nyert, ha úgy lesz. És akkor kit fog érdekelni VDL vagy Merz vekengése?
Arra ha nem lesz választás a Tiszának kell készúlülni egyébként felesleges rajta vitatkozni.
Én EU-n belül, így hogy a fiatalokat totál elvesztette a Fidesz illetve mekkora tömeget tudott a Tisza mozgósítani csak egy Október 23.ra nem hiszem, hogy meg merik tenni. De úgy vagyok vele, hogy próbálják meg akkor lesz majd elszámoltatás.
Toca
Szinte biztos vagyok benne, hogy lesz választás áprilisban. Abban is szinte biztos vagyok, hogyha nem módosítanak március elejéig a választási törvényen, akkor a Fidesz nyer. Ha módosítanak, akkor a Tisza nyer, de sok sikert a kormányzáshoz.
Ha nem módosítanak a vt-n, és nyer a Tisza, ne adj isten 2/3-al, akkor meg azt kell mondanunk, hogy minden tudásunk rossz volt amit OV-ről gondoltunk, gondolt a topic, és ő egy valódi demokrata, aki elfogadja a nép akaratát. Azt mindenki fantáziájára bízom, melyikre mennyi esélyt lát.
MC12
Ez vicces, mert pont a németeken múlik minden, nem pedig az általad vizionált "erős embereken" 😊
1 hónapja
Érik már egy olyan törvény, hogy mindenkinek annyit ér a szavazata ahány éves. Szépen körbe tudnák ezt bástyázni tiszteljük a sokat tapasztalt, idős embereket propagandával.
1 hónapja
Mert soha semmi nem változik, ami eddig volt, az lesz továbbra is örökké 😀mint 1990 és 2022 között mindigmint Tiszaburán?Nem kell, lesznek.Negyedrészt, szerinted lesznek 26-ban demokratikus választások, ahol nyerhet a Tisza?engem ez rémít meg nagyon
Őszentsége Sobri Jóska
rva
Kampman
rva
Kampman
1 hónapja
Akkor te a stop táblánál sem állsz meg körülnézés nélkül, mert tegnap se jött arra semmi?mint 1990 és 2022 között mindigmint Tiszaburán?Nem kell, lesznek.Negyedrészt, szerinted lesznek 26-ban demokratikus választások, ahol nyerhet a Tisza?engem ez rémít meg nagyon
Őszentsége Sobri Jóska
rva
Kampman
rva
Kampman
Ez egy hülye érvelés. Szerintem is lesznek választások, mert egy választási autokrácia nem tud anélkül létezni.
Az a kérdés, hogy mennyire fogja tudni átvenni a közhangulatot a kormányváltás hangulata. Ha nagyon, akkor hozzányúlnak a válaszatási törvényhez, és mindenki magában döntse el, ezt mennyire tartja demokratikusnak.
Persze, bízhatja el magát a Fidesz annyira, hogy nem nyúlnak semmihez, de mégis kikapnak. De kétlem, hogy ennyire el lennének tájolva. Nyilván az alusapka alól el lehet képzelni egy belülről puccsoló Rogánt/Lázárt, de azért ezt én nehezen tudom racionális forgatókönyvként értelmezni

1 hónapja
Nem lehet kizárni semmit, de egyelőre azért nem úgy néz ki, hogy putyini / belorusz szinten el merne menni a Fidesz a falig. A pride kezelése pl. nem erre utal. A sajtó ellehetetlenítési törvény is egyelőre a levegőben lóg, azzal se rohannak.Sobri bedobja ezt a remek témát és mindig felültök rá!Miért? Komolyan érdekel, hogy miért nem fogják merni, ha úgy van. Tök legálisan, jogszabályszerűen módosítjákják a választási törvényt kb. március elejéig, utána kell nyomdába küldeni a szavazó lapokat. Mit mond az eu? Ne ad pénzt? Beküldi a nemlétező hadsereget? A Tisza nagy tüntetéseket tart a parlament előtt? Ez pontosan láttuk mennyit ér 2006 és 10 között. Ráadásul úgy, hogy a valóban erős emberek, mint Trump, Erdogan meg Putyin vagy Hszi sietni fognak kijelenteni, hogy OV nyert, ha úgy lesz. És akkor kit fog érdekelni VDL vagy Merz vekengése?
Toca
MC12
Másrészt - ezt már írtam - egyre kevésbé vagyok abban biztos, hogy a Fidesz (Orbán) ma képes felmérni a nyers valóságot. Olyan tétekre rak (pl. Trump győzelem => 24 óra béke => gazdasági növekedés beindulása) amiben nincs és nem is volt racionalitás. Nem biztos, hogy a választásokkal kapcsolatban tud annyira racionálisan dönteni, ahogy leírtad.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
Magyarországon látjuk mennyit ér, ha a választók teljesen elfordulnak a kormánytól. Előbb-utóbb muszáj lesz választást kiírni, és látjuk a 2010 előtti rendszer hol tart most. Orbán abban reménykedik inkább, hogy ha már úgyis teljesen üresen hagyja az államkasszát, a Tisza belebukik és ő mint megmentő újra jöhet. Tőle akármikor jöhetnek a választások, nyilván addig még legyen elég idő a “papírmunkát” elvégezni.Sobri bedobja ezt a remek témát és mindig felültök rá!Miért? Komolyan érdekel, hogy miért nem fogják merni, ha úgy van. Tök legálisan, jogszabályszerűen módosítjákják a választási törvényt kb. március elejéig, utána kell nyomdába küldeni a szavazó lapokat. Mit mond az eu? Ne ad pénzt? Beküldi a nemlétező hadsereget? A Tisza nagy tüntetéseket tart a parlament előtt? Ez pontosan láttuk mennyit ér 2006 és 10 között. Ráadásul úgy, hogy a valóban erős emberek, mint Trump, Erdogan meg Putyin vagy Hszi sietni fognak kijelenteni, hogy OV nyert, ha úgy lesz. És akkor kit fog érdekelni VDL vagy Merz vekengése?
Toca
MC12
1 hónapja
Sobri bedobja ezt a remek témát és mindig felültök rá!Miért? Komolyan érdekel, hogy miért nem fogják merni, ha úgy van. Tök legálisan, jogszabályszerűen módosítjákják a választási törvényt kb. március elejéig, utána kell nyomdába küldeni a szavazó lapokat. Mit mond az eu? Ne ad pénzt? Beküldi a nemlétező hadsereget? A Tisza nagy tüntetéseket tart a parlament előtt? Ez pontosan láttuk mennyit ér 2006 és 10 között. Ráadásul úgy, hogy a valóban erős emberek, mint Trump, Erdogan meg Putyin vagy Hszi sietni fognak kijelenteni, hogy OV nyert, ha úgy lesz. És akkor kit fog érdekelni VDL vagy Merz vekengése?
Toca
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
1 hónapja
Sobri bedobja ezt a remek témát és mindig felültök rá!Ezt nyilván csak trollkodásnak, meg az ellenzékieket hergelendő rakja ki 😊
Toca
1 hónapja
Sobri bedobja ezt a remek témát és mindig felültök rá! Arra ha nem lesz választás a Tiszának kell készúlülni egyébként felesleges rajta vitatkozni.
Szerkesztette: Toca
1 hónapja
mint 1990 és 2022 között mindigmint Tiszaburán?Nem kell, lesznek.Negyedrészt, szerinted lesznek 26-ban demokratikus választások, ahol nyerhet a Tisza?engem ez rémít meg nagyon
Őszentsége Sobri Jóska
rva
Kampman
rva
1 hónapja
mint Tiszaburán?Nem kell, lesznek.Negyedrészt, szerinted lesznek 26-ban demokratikus választások, ahol nyerhet a Tisza?engem ez rémít meg nagyon
Őszentsége Sobri Jóska
rva
Kampman
1 hónapja
Nem kell, lesznek.Negyedrészt, szerinted lesznek 26-ban demokratikus választások, ahol nyerhet a Tisza?engem ez rémít meg nagyon
Őszentsége Sobri Jóska
rva
1 hónapja
Negyedrészt, szerinted lesznek 26-ban demokratikus választások, ahol nyerhet a Tisza?ha elso lesz a Tisza akkor sem ok nyernek.
Őszentsége Sobri Jóska
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
1 hónapja
Negyedrészt, szerinted lesznek 26-ban demokratikus választások, ahol nyerhet a Tisza?engem ez rémít meg nagyon
Őszentsége Sobri Jóska
1 hónapja
Ő volt az, akit 2017 körül felkérdeztek a neres kollégái, Bayer meg a többiek, amiért nem támogatta a CEU elleni kampányt.De NER-es.„Kétszer annyian voltunk a Békemeneten, mint a Tisza háborús menetén” – írta OrbánBencsik Gábor jellemzően az egyik legkevésbé véresszájú, objektivitásra nagyjából törekvő NER-újságíró.
Ami a számháborút illeti, nem volt érdemleges különbség a két tömeg létszámában, szerintem nagyjából döntetlen.” – írta ki a Facebookra csütörtök este Bencsik Gábor, a Magyar Krónika főmunkatársa, a Magyar Demokrata újságírója.
Bencsik később, egy másik bejegyzésében mulatságosnak nevezte, ahogy egyesek kioktató fölényességgel magyarázzák neki, hogy nagyságrenddel többen voltak a fideszesek vagy a tiszások. Ezen állítása szerint ő csak mosolyog.
Érzek némi zavart az Erőben.
SBL
Nem összetévesztendő Andrással.
Kampman
Nem tudom tavaly még megengedett volna magának ekkora objektivitást ha Orbán mást állít.
SBL
Nekem onnan maradt meg nagyon, egyébként nem olvasom rendszeresen.
1 hónapja
De NER-es.„Kétszer annyian voltunk a Békemeneten, mint a Tisza háborús menetén” – írta OrbánBencsik Gábor jellemzően az egyik legkevésbé véresszájú, objektivitásra nagyjából törekvő NER-újságíró.
Ami a számháborút illeti, nem volt érdemleges különbség a két tömeg létszámában, szerintem nagyjából döntetlen.” – írta ki a Facebookra csütörtök este Bencsik Gábor, a Magyar Krónika főmunkatársa, a Magyar Demokrata újságírója.
Bencsik később, egy másik bejegyzésében mulatságosnak nevezte, ahogy egyesek kioktató fölényességgel magyarázzák neki, hogy nagyságrenddel többen voltak a fideszesek vagy a tiszások. Ezen állítása szerint ő csak mosolyog.
SBL
Kampman
Nem tudom tavaly még megengedett volna magának ekkora objektivitást ha Orbán mást állít.
1 hónapja
A Fidesz szavazótábora nagyban (de azért nem teljesen) megváltozott és kicserélődött mondjuk 20-25 évvel ezelőtthöz képest. Az ő megszólításukhoz többet ér Feró mint egy Pálinkás doktor.telex.hu/belfold/2025/10/24/nagy-fero-szolo-utca-botrany-velemenynemhiába a nemzetcsótánya..
Hu b+
Beki
bogjosi
Ezzel persze az ilyen kínos megnyilvánulások is együtt járnak.
1 hónapja
„Kétszer annyian voltunk a Békemeneten, mint a Tisza háborús menetén” – írta OrbánBencsik Gábor jellemzően az egyik legkevésbé véresszájú, objektivitásra nagyjából törekvő NER-újságíró.
SBL
1 hónapja
„Kétszer annyian voltunk a Békemeneten, mint a Tisza háborús menetén” – írta OrbánAmi a számháborút illeti, nem volt érdemleges különbség a két tömeg létszámában, szerintem nagyjából döntetlen.” – írta ki a Facebookra csütörtök este Bencsik Gábor, a Magyar Krónika főmunkatársa, a Magyar Demokrata újságírója.
1 hónapja
telex.hu/belfold/2025/10/24/nagy-fero-szolo-utca-botrany-velemenynemhiába a nemzetcsótánya..
Hu b+
Beki
...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
1 hónapja
20*BrüsszelAz, hogy ha nem bántjuk a tudjátokkiket 56-ban, akkor ez a sok minden rossz meg se történik velünk. És természetesen a migránsok, meg Soros és Tisza adó se.
30*háború
12*Ukrajna
Vajon mi lehetett a mondanivalója? 😂
Klaci79

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.