Politika
65 feliratkozó
1 hónapja
telex.hu/belfold/2025/10/21/orban-viktor-olajfinomito-tuz-szazhalombatta-vizsgalatNa, vajon hány perc alatt találják meg a srácok a háttérben meghúzódó Tisza/ukrán szálat?
1 hónapja
“Uramatyám, most láttam a kommentek között, hogy Ákos azt mondta Lentulai Krisztiánnál, hogy Freddie Mercury sátánista volt. Megnéztem a részletet és tényleg. Ákos szerint azért volt sátánista a rockzene egyik legnagyobb humanistája, mert:
1. Ezt mondják róla.
2. Ez meg az volt a Bohemian Rhapsodyban.
Édes fszom.
Ha még maradt becsülete, valahol Ákosnál azért most nagyon hangosan felsír az a Kossuth-díj.“
1 hónapja
Vezir meg a Petya ma is kitartó volt orosz energia témábanAz nem kérdés, hogy tarthatatlan, viszont a választásokig tartani kell. Ezért furcsa ez a korai coming out. Valaki nem olvasta el a lábjegyzetet, hogy csak a választások után publikálható.Egyrészt lol444.hu/2025/10/20/energiaugyi-miniszterium-tul-kockazatos-az-orosz-energiaimport-diverzifikalni-kellEzért még fejek fognak hullani.
NB2
És adjunk hálát az égnek, hogy nem emberek a tizedik emeletről!
SBL
Másrészt ez már a kihátrálás. Politikailag tarthatatlan az orosz függés, és anyagilag igen csak érdekelté teszik a MOLt meg paksi atomerőművet a leválásra. Ne felejtsük el, hogy Magyarország is elfogadta a közös terveket erről.
Gyurma Pappa
SBL
1 hónapja
Az nem kérdés, hogy tarthatatlan, viszont a választásokig tartani kell. Ezért furcsa ez a korai coming out. Valaki nem olvasta el a lábjegyzetet, hogy csak a választások után publikálható.Egyrészt lol444.hu/2025/10/20/energiaugyi-miniszterium-tul-kockazatos-az-orosz-energiaimport-diverzifikalni-kellEzért még fejek fognak hullani.
NB2
SBL
Másrészt ez már a kihátrálás. Politikailag tarthatatlan az orosz függés, és anyagilag igen csak érdekelté teszik a MOLt meg paksi atomerőművet a leválásra. Ne felejtsük el, hogy Magyarország is elfogadta a közös terveket erről.
Gyurma Pappa
1 hónapja
Egyrészt lol444.hu/2025/10/20/energiaugyi-miniszterium-tul-kockazatos-az-orosz-energiaimport-diverzifikalni-kellEzért még fejek fognak hullani.
NB2
SBL

1 hónapja
Azért ez kezd nagyon durva lenni, rendőrség kézivezérlés?Most néztem a sajtótájékoztatót, gyomorforgató az egész, az meg külön vicces, amikor a HírTV (gondolom, mert ők voltak ott meg at RTL és ők nem szoktak így kérdezni) riporter ilyen kérdést tesz fel, hogy "remélték, hogy nem kerül ki a videó?" és visszakérdez Pikó meg Jámbi, hogy mit szólna róla, ha hozzá mennének ki egy összevágott videó miatt rendőrök, annyi a válasza, hogy "miért engem kérdeznek?", mire a "mert maga kérdezett", akkor csendben marad, mert elfogy a muníció...
telex.hu/belfold/2025/10/20/budapest-viii-kerulet-piko-andras-horvath-alexander-rendorseg
somoskovig

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
1 hónapja
444.hu/2025/10/20/energiaugyi-miniszterium-tul-kockazatos-az-orosz-energiaimport-diverzifikalni-kellEzért még fejek fognak hullani.
NB2
1 hónapja
Azért ez kezd nagyon durva lenni, rendőrség kézivezérlés?telex.hu/belfold/2025/10/20/budapest-viii-kerulet-piko-andras-horvath-alexander-rendorseg
1 hónapja
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
1 hónapja
Ez a legnagyobb baj a szakértőkkel, a gecik néha szakértenek, ráadásul úgy, hogy nem kérdeznek előtte, hogy mit is kéne kihozni a végén...444.hu/2025/10/20/energiaugyi-miniszterium-tul-kockazatos-az-orosz-energiaimport-diverzifikalni-kell3.5 évvel azután hogy az EU kimondta hogy ezt kéne
NB2
és legalább 2vel azután hogy európa nagy része megoldotta mi is eljutottunk ide
végülis majdnem haladás ...
Negritis, a vajda

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
1 hónapja
444.hu/2025/10/20/energiaugyi-miniszterium-tul-kockazatos-az-orosz-energiaimport-diverzifikalni-kell3.5 évvel azután hogy az EU kimondta hogy ezt kéne
NB2
és legalább 2vel azután hogy európa nagy része megoldotta mi is eljutottunk ide
végülis majdnem haladás ...
1 hónapja
Ez a csucs boven megmozgat par %-ot es most amikor fej-fej mellett van a Fidesz es a Tisza, ez lehet donto.
undisputedly
A tiszanak ra kell kapcsolnia kommunikacios fronton, nem ignoralhatjak ezt a bekecsucsot, es jobbrol ha nem is elozik a fideszt, de ugyanaddig kell elmenniuk majd azutan tovabb utni a dobot arrol, hogy mennyire rosszul kormanyzott az orszag.
Nem nagyon tudom, hogy milyen szavazói rétegre is gondolsz, mint akit ez befolyásol, hogy nálunk lesz ez a csúcstalálkozó. Nyilván a Fidesz törzsszavazókat nem, hiszen ők mindenképp a Fideszre fognak szavazni, függetlenül ettől a meetingtől.
Véleményem szerint a bizonytalanoknak nagyon kis része az, aki bár "lean to Fidesz", de még nem annyira eldöntött ez nála, és majd pont ez a csúcstalálkozó fogja átlökni arra, hogy "ja, jó, akkor a Fidesz".
Én továbbra is egyetértek Gyurmával, hogy túlnyomórészt majd a pénztárcájukkal szavaznak a bizonytalanok és nem pedig ilyen, a mindennapi életükhöz képest távoli és szimbolikus dolgokkal, mint két nagyhatalmi tényező magyarországi találkozása. Plusz egy érvéként lásd ezt:
kontroll.hu/cikk/belfold/2025/10/14/egy-mareknyi-bizonytalanert-indul-a-valasztasi-harc
Illetve, bár még 2021-es, de itt lehet látni bizonyos szociodemográfiai jellemzőit a bizonytalanoknak:
republikon.hu/media/96391/21-03-18-republikon-bizonytalnok.pdf
Valahogy nem nagyon tudom elképzelni, hogy milyen életkorú, mely nagyságú településen élő, milyen társadalmi státuszú emberekből van több százezer (hiszen azt írod, hogy "pár százalék pluszt" jelentenek majd ők a Fidesznek, ami hát ), aki amúgy Fideszhez húzó bizonytalan, és pont ezen csúcstalálkozó miatt lesz majd úgy vele, hogy megyek és szavazok a Fideszre...
Aztán az is lehet, hogy Neked van tudomásod egy friss(ebb) kutatásról, amelyben az szerepel, hogy az aktív bizonytalanok választását kimagasló módon befolyásolja az ukrán háború helyzete-kimenetele, akkor nyilván, igazad van, persze.
FuckYoElonMusk
A bizonytalanokra akiket a cikked is emlit:Ok, ezek nyers százalékadatok, amiket „érvként” behivatkoztál az általam belinkelt cikkből.
Aktív bizonytalanok (6%) – Azok, akik valószínűleg vagy biztosan részt vesznek a választáson, de pártpreferenciájuk nincs. Ők jellemzően fiatalabbak és közelebb állnak az ellenzékhez.
Aktív titkolózók (7%) – Szintén várhatóan szavaznak, de nem árulják el, kire. Magasabb iskolázottság, jobb jövedelmi helyzet jellemzi őket, és attitűdjeik a Fidesz-táborhoz állnak közelebb.
Aktív ingadozók (5%) - akik formálisan pártválasztók és akár a választás előtti mérésekre is válaszolnak, de gyakran csak az utolsó napokban döntik el, kire szavaznak
undisputedly
Viszont az én kérdésem inkább az, hogy milyen nagyságú településen élő, milyen életkorú, milyen vagyoni helyzettel rendelkező emberekből jön össze az általad hivatkozott „pár százalék”, ami pluszt jelent a csúcstalálkozó.
Eleve nem tudom, hogy ezt most úgy érted-e, hogy a választáson résztvevő összes polgár (5,7 millió személy) „pár százaléka”, vagy csak jelenleg bizonytalan, de a választásokon biztosan részt vevő személyekből (kb. 1.000.000 fő) gondolod a „pár százalék” pluszt, amit a Fidesz szerez a nagyhatalmi találkozó miatt. Mert kettő teljesen más nagyságrend. Ugyanis, ha az előbbire érted, akkor az lenne az állításod, hogy kb. kb. 120-140 ezer választót jelent, ami szerinted szerezni fog a Fidesz ezen nagyszerű esemény miatt. Ha utóbbi, akkor ez kb. 20.000-30.000 fő. Ezt ki sem elemzem, elenyészően alacsony szám mind 106 választókerületre leosztva a plusz szavazatmennyiséget, mind a listás szavazást tekintve (2,1 milliónyi szavazathoz viszonyítva).
Épp ezért most maradjunk az előbbi számadatnál, tehát szerinted az a hír, hogy Magyarországon lesz a nagyhatalmak csúcstalálkozója, akkor ez jelentsen mondjuk plusz 130 ezer választót a Fidesznek.
De kik és hol élnek ezek az emberek? Szerinted az Ormánságban, Viharsarokban, Nyírségben ezres nagyságrendben vannak 40-59 év közötti szakmunkás végzettségű nők, akik majd jövő áprilisban az fogja motiválni a választásokon, hogy ez a csúcstalálkozó itt volt Magyarországon? Vagy ez a hír letarolja majd a budai kerületekben élő diplomás bizonytalan férfiakat, és majd emiatt (és csak emiatt) ezrével érkeznek szavazatok pluszban a Fideszre?
Mert valamilyen szavazórétegből össze kellene, hogy álljon ez +130.000 választó, de én nem nagyon látom azt, hogy ez település, életkor, vagyoni helyzet stb. mutatók alapján kikből is jönne ki, és erre voltam kíváncsi, hogy ki ez a réteg szerinted.
Meg hát az is van, hogy azért az általam linket cikkek-kutatások szerint a „Fidesz-bizonytalanok” túlnyomó többsége a nagyobb településekről és a vagyonosabb emberek közül kerül ki. De hát ezek épp azok a települések, ahol a Tisza sokkal jobban áll, mint az országos átlag, 45-38 helyett, városokban simán lehet akár 50-35 is az arány a Tiszának, pláne a fővárosban. Nyilván jóformán semelyik városbeli túlsúllyal rendelkező OEVK-ban nem fog segíteni semmit sem az, hogy 2%-kal többen szavaznak a Fideszes jelöltre, hiszen akkor 50-35 helyett mondjuk csak 48-37-re kap ki a Fideszes jelölt. Listán pedig ez a +130.000 szavazó szintén nem fog akkorát lökni, hiszen így is (45-38%-ot alapul véve és 5,7 milliós részvétellel számolva) 2,5 milliós Tisza szavazathoz képest lesz mondjuk 2,1 helyett 2,2 millió Fidesz szavazat, ami nyilván nem döntő a végeredmény tekintetében.
A „falusiasabb” összetételű OEVK-ban pedig aligha hiszem, hogy olyan sok „Fidesz-bizonytalan” élne, akik pont ezen hír hallatán fognak majd áprilisban a Fideszre szavazni.
Mert amit nyilván hozzá kell venni a fenti szociodemográfiai mutatók mellet azt is, hogy ezen szavazók a közvéleménykutatások szerinti bizonytalanok táborában található szavazók lennének.
Én vágyálomnak és mesének tartom azt, hogy a bizonytalanok, de választáson biztosan részt vevő választók táborában olyan elképesztő nagy tartaléka lenne a Fidesznek a Tiszával szemben.
Eleve ez 1.000.000-1.100.000-es választópolgáros réteg lehet. Még hat azt is mondjuk, hogy ott fordított lenne az arány, vagyis 1.000.000 bizonytalan szavazó 45-%-ka Fideszre szavaz, míg 38 %-a Tiszára (többi meg egyéb pártra), akkor is ez csak +70.000 szavazatot jelent a Tiszához képest. Ami szintén elenyésző szavazatmennyiség, ha 106 OEVK-ra leosztjuk, listán sincs jelentősége.
Habár ezek a kutatások a 2022-es választáshoz kapcsolódóan vizsgálták a bizonytalanokat és olyan kutatást, hogy Tisza vs. Fidesz felállás esetén hogyan is néznek ki a bizonytalanok táborának összetétele, még nem olvastam, de nem nagyon hiszem, hogy mondjuk egy 2025-ös, 2026-os kutatásban hirtelen teljesen más képet mutatnának, mint 2021-es, 2022-es kutatások.
Csak néhány adat a Republikon kutatásból: „Ön minek örülne, ha a következő választás után...?” kérdésre adott válaszok szerint a bizonytalanok 38-12% arányban szeretnének kormányváltást. Mennyire elégedett a kormány teljesítményével, 5 különböző intézkedésre rákérdezve: ha összesítjük az arányokat, akkor 46-21% az aránya az elégedetlenek javára az elégedettekkel szemben.
Emellett, a bizonytalanok összetételéről szintén ad valamilyen képet, ha megnézed pl. ezt a három 21 Kutatóközpontos kutatást.
www.21kutatokozpont.hu/szavazatvandorlas.html --- 2025 júniusi kutatás. Ebben szerintem az a lényeg, hogy akik 2022-es választás esetében a pártnélkül voltak vagy egyéb pártra szavaztak, 2025-ben a kutatás szerint 25 %-a Tiszára, 3 %-a Fideszre szavazna. Míg a 2024-es EP választásnál ugyanez csoport esetében 21-4%-k a Tiszának. Ez részben a bizonytalanok táborára is vonatkoztatható arány (nyilván nem egy-az-egyben), és arra is utal, hogy mennyire is képes a Fidesz vagy a Tisza őket megszólítani. Hát, a Fidesz esetében ez nem számottevő.
www.21kutatokozpont.hu/egyeni_listas.html --- 2025 augusztusi kutatás. Ebben a másodlagos pártpreferencia az igazán árulkodó amiatt, ha megnézed a Mi Hazánkosok sorát. Ha nem indulna '26-os választáson a Mi Hazánk, akkor kire szavaznának, és mindössze 6%-al vezet itt a Fidesz a Tiszával szemben (21-15%). Ha egy ennyire a Fidesz felé lejtő párt szavazói esetében sem tud komoly előnyt felmutatni a Fidesz, mindössze 6%-ot hozna a Tiszával szemben, akkor majd pont a bizonytalanoknál fog tudni tarolni a Fidesz?
www.21kutatokozpont.hu/bizalmi_ugy.html --- 2025. októberi kutatás. Itt nyilván az a lényeg, hogy a "pártnélküli" kategóriába tartozó szavazópolgárok (ez kb. irányadó a bizonytalanokra) 58 %-ka inkább nem bízik a kormányban és 5%-a bízik a kormányban. Ez sem azt mutatja, hogy a Fidesz, az aztán hatalmas túlsúlyban lenne a bizonytalanoknál.
Szóval én egyáltalán nem látom a Fidesz olyan elképesztően nagy tartalékát a bizonytalanok táborában, azt meg végképp nem tudom elképzelni, hogy pont ez a hír, hogy itt lesz Magyarországon ez a csúcstalálkozó, na hát ez egy olyan jelentős tényező lenne a jövő évi választáson.
Szerkesztette: FuckYoElonMusk
1 hónapja
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
1 hónapja
1 hónapja
hvg.hu/itthon/20251020_orban-viktor-harcosok-klubja-beszed-zanka-hangfelvetel-ebxkommandante kubatov a fideszes gyerekvédelem jegyében mondjuk legalább egy elítélő kommentet kiírhatott volna kapusa tegnap esti cselekedete miatt, de hát vannak ennél fontosabb dolgok is most

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
1 hónapja
Öcsémnek tetszik ez a póló, neki venném ajándékba.Ilyen pólót M-esben lehet még valahol kapni?Készülsz a Békemenetre? 😊
atapapa
| A Dorko be van kötve a nerbe. |
Dzsokijuing
1 hónapja
Abszurdisztán 4956. fejezet:OV a HK edzőtáborba vezetős videóját TikTokra VZS-Gurulgatok című dalával töltötte fel.
Poloska vagyok.
1 hónapja
Akkor vajon halálra járókereteznek a vérnyuggerek? 😊Tisza cipot kell venni.Ilyen pólót M-esben lehet még valahol kapni?Készülsz a Békemenetre? 😊
atapapa
Dzsokijuing
Hendrix
1 hónapja
Tisza cipot kell venni.Ilyen pólót M-esben lehet még valahol kapni?Készülsz a Békemenetre? 😊
atapapa
Dzsokijuing
I know that when you shine they wish some days will be dark
Sunny days wouldn't be special if it wasn't for rain, Joy wouldn't feel so good if it wasn't for pain
1 hónapja
Ilyen pólót M-esben lehet még valahol kapni?Készülsz a Békemenetre? 😊
atapapa
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 hónapja
Ez már többször bebizonyosodott 😅Olvassák a fórumot, vigyázzunk mit írunk 😀x.com/UKikaski/status/1979252608456880395?t=0Crqmek5FsbYiRvzem5Xyg&s=09Szerintem a Barátság kőolajvezetéken fog jönni..Szerintem így. Délnek, Fekete-tenger, Bulgária, Szerbia.bolgárok?Egyébként hol jöhet át repülővel? A lengyelek, románok, ukránok nyilván nem engedik át, a szerbek oké, akkor alulról jön, törökök is oké, de a görögök?Egyébként itthon kinek a dolga letartóztatni Putyint?nem jelenik meg az Interpol. az Interpol Magyar Nemzeti Irodája az Országos Rendőr-főkapitányság szerve, azt csinálják, amit Pintér mond. az ICC-ből kiléptünk amúgy is.
Ha mondjuk az Interpol megjelenik akkor mi lesz?
Nem vagyok ebben otthon, kérdezek.
KeyG
deyell
MC12
Negritis, a vajda
warr_b
sutianap
sutianap
dande2

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
1 hónapja
Olvassák a fórumot, vigyázzunk mit írunk 😀x.com/UKikaski/status/1979252608456880395?t=0Crqmek5FsbYiRvzem5Xyg&s=09Szerintem a Barátság kőolajvezetéken fog jönni..Szerintem így. Délnek, Fekete-tenger, Bulgária, Szerbia.bolgárok?Egyébként hol jöhet át repülővel? A lengyelek, románok, ukránok nyilván nem engedik át, a szerbek oké, akkor alulról jön, törökök is oké, de a görögök?Egyébként itthon kinek a dolga letartóztatni Putyint?nem jelenik meg az Interpol. az Interpol Magyar Nemzeti Irodája az Országos Rendőr-főkapitányság szerve, azt csinálják, amit Pintér mond. az ICC-ből kiléptünk amúgy is.
KeyG
deyell
MC12
Negritis, a vajda
warr_b
sutianap
sutianap
1 hónapja
x.com/UKikaski/status/1979252608456880395?t=0Crqmek5FsbYiRvzem5Xyg&s=09Szerintem a Barátság kőolajvezetéken fog jönni..Szerintem így. Délnek, Fekete-tenger, Bulgária, Szerbia.bolgárok?Egyébként hol jöhet át repülővel? A lengyelek, románok, ukránok nyilván nem engedik át, a szerbek oké, akkor alulról jön, törökök is oké, de a görögök?Egyébként itthon kinek a dolga letartóztatni Putyint?nem jelenik meg az Interpol. az Interpol Magyar Nemzeti Irodája az Országos Rendőr-főkapitányság szerve, azt csinálják, amit Pintér mond. az ICC-ből kiléptünk amúgy is.
KeyG
deyell
MC12
Negritis, a vajda
warr_b
sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak