NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 5 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 317
Na én fel is szálltam a Vona párt vagonra.
Ha átviszik a küszöböt már jó
FLZOLI
 index.hu/belfold/2023/09/07/vona-gabor-bejelentes-ellenzek-partalapitas-masodik-reformkor-alapitvany/

ki a célpont? mármint reálisan ki fogja őket választani?
sztem ennél nagyobb pofára esés max párizsis peti
Negritis, a vajda
A kiábrándult Fideszesek
Gyurma Pappa
és ők elmennek vonára szavazni?
elhiszem hogy így gondolja csak nem látom realitását
Negritis, a vajda
Van egy sanda gyanúm, hogy Gyurma ironizált.

Senki nem fogja őket választani, de tovább zavarni, zajt kelteni az ellenzéki oldalon remek lesz. Ha jól számolom megint 10 fölé ment a “pártok” száma ott.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 54 038 — The Mathematician
MZP-re is szavaztak, nála mérföldekkel jobb politikus.
FLZOLI
jobb politikus nála, csak a jobb oldaliak pont nem szavaztak MZP-re

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 624 — farkas.l.zoltan@gmail.com
FLZOLI
 index.hu/belfold/2023/09/07/vona-gabor-bejelentes-ellenzek-partalapitas-masodik-reformkor-alapitvany/

Negritis, a vajda
A kiábrándult Fideszesek
Gyurma Pappa
Negritis, a vajda
MZP-re is szavaztak, nála mérföldekkel jobb politikus.

több mint 2 éve
FLZOLI

Negritis, a vajda
A kiábrándult Fideszesek
Gyurma Pappa

több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 335 — zászló zászló szív
FLZOLI

Negritis, a vajda
A kiábrándult Fideszesek

több mint 2 éve
FLZOLI

több mint 2 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 624 — farkas.l.zoltan@gmail.com

több mint 2 éve
NB2 New England Patriots 27 460 — nabege2@yahoo.com
Az elkülönített számlámon most van 1,5m HUF. Most látom a kis üzentet hozzá (az új app miatt a K&H-nál) hogy a kommentben ott van a kamat után fizetendő adó.
Kaptam 156 forint kamatot, 15% kamatadó 23 forint, 13% Szochó 20 forint. Így lett 113 forintom 😀

Ilyenkor nem tudom eldönteni hogy sírjak vagy nevessek ezen a szarházi rendszeren..
Nomac
fektesd az uj allampapirba 10 evre.
csebi
 www.youtube.com/watch?v=ZL2IGT2Pr10
több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 940 — Lucas Scott
Az elkülönített számlámon most van 1,5m HUF. Most látom a kis üzentet hozzá (az új app miatt a K&H-nál) hogy a kommentben ott van a kamat után fizetendő adó.
Kaptam 156 forint kamatot, 15% kamatadó 23 forint, 13% Szochó 20 forint. Így lett 113 forintom 😀

Ilyenkor nem tudom eldönteni hogy sírjak vagy nevessek ezen a szarházi rendszeren..
Nomac
fektesd az uj allampapirba 10 evre.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Nomac New England Patriots 4 120 — balazs.t85@gmail.com

több mint 2 éve
 24.hu/fn/gazdasag/2023/09/06/allampapir-premium-mnb-gazdag-magyarok-befektetes-jelzalog-hitel-bank360/

😀dd mi a fasz.
Amadeus von Dollárbaloldal
Jó hát ebben aligha van meglepő, az ingyen pénzre elég nagy a kereslet.
Jughead
Jaja. Építóipari vállalkozók is csókoltatják a csokot meg a babavárót.
slowmotion
bizony, ok ki lettek fizetve ugyis. aztan, hogy mennyi kerul ebbe felszamolas ala 10 ev mulva az mas kerdes. vagy jon vmi ejfeli kormanyrendelet es a bankok szivnak majd. aztan csodalkozik Nagy Marci, hogy a bankok utana 1 forintot nem fognak Magyarorszagon hitelezni.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
istenem, tovabbra is fake informaciokat irsz, mert azt hiszed tudod, hogy ki vagyok, mit csinalok es hol ...
ad1: nem ciprus, hanem Malta. nem miniszterium, hanem EUs ugynokseg. nem vagyok magyar kozszolga hanem EUs kozszolga, a legvegso fonokom nem OV hanem mondjuk vonderleyen
ad2: nem csak pofazok. mikor elegem volt vmibol otthon akkor valtottam. es igen ugy, hogy pl anyagilag megszivtam vele. mert kb a fizetesem 60%aert valtottam. de ugy gondoltam, hogy sok szempontbol is jobban jartam ugy hosszabb tavon. ja es sosem csucsultem egyik miniszteriumban sem jo fizetesert. mikor miniszteriumban csucsultem akkor ketdiplomas, tapasztalt emberkent, kaptam a csinovnyiki fizetest a magyar atlag fizetes alatt eppen. lehet neked az jo, de minimum atlag alatti.
ad3: masik h nem tettem, nem igaz. proaktivan cselekedtem akar ugy is, hogy veszelyeztettem a beosztasomat. arrol nem tehetek, hogy a szakmai javaslataim, velemenyem a szakteruleten belulrol suket fulekre talalt. de lehet en voltam csak naiv, hogy vkik akarnanak pl menekult kerdesben alternativ dolgot javasolni (es itt nem a mkit engedjunk be javaslatom volt btw hanem egy olyan amivel akar lehetett volna tematizalni is)
ad4: olyan mindegy vegulis, hogy sztem jo-e a rendszer vagy nem. en kivulrol korlatozottan tudok bmit is tenni, ha a bent levok nem tesznek. sztem ez a lenyeg.
ad5: jo latni, hogy egybol a verejtekes, valsagovezetben, biztonsagi kockazatokkal megszerzett keveske penzemet, befektetesemet akarod ellehetetleniteni. igazan szolidaris vagy. csupan, mert nem ertesz velem egyet.
ad6: sztem jobban jarnank, ha nem szemelyeskednel, hanem az alapveto problemarol beszelnenk. mert mint lathato, ossze-vissza irsz hazugsagokat rolam.
csebi
Te meg most megsértődtél, mert azt hiszed, hogy tényleg személyeskedem. 😊 Pedig nem. Nem volt célom kritizálni téged (ezt egyébként már egyszer eljátszottuk, akkor is megsértődtél, akkor is személyeskedésnek véve azt, ami nem volt célom), csak próbáltam valami olyan példával illiusztrálni, hogy mi a problémám a véleményeddel, amit könnyebben megérthetsz. Ha nem magyar minisztériumi alkalmazott vagy, akkor tévedtem. Akkor helyettesítsd be a példát úgy, hogy Brüsszel baszik ki veled, és te azért reklamálsz. Én meg azt nem fogom majd mondani, hogy a többi brüsszel általi alkalmazottal beszélj, vedd rá őket, hogy ők is tiltakozzanak, ha nem sikerül, a te bajod. Azért pedig, hogy te letetted a szakmai javaslataidat, szóltál ha valami nem tetszett, végül felálltál és a saját életed megváltoztatásának kockázatás is bevállaltad, személyes elismerés jár. Helyettesítsd ezt be annak a tanárnak a cselekedeteivel, aki szintén felállt, kiment tüntetni, a tüntetés miatt levontak tőle pénzt, jópárakat meg kirúgtak. Amire én céloztam az az, hogy éppen miattuk is nem fair, ha azt kell olvasniuk / hallaniuk utána, hogy - akár konkrétan ezekkel a szavakkal, akár csak így értelmezhetően - hogy hülye a pedagógus társadalom, inaktív, nem áll ki magáért, úgy kell neki. Azért nem fair, mert minden szakmában, minden csoportban, ez mindig is így volt. Az emberek többsége ilyen. Nem a tanároké, nem a minisztériumi dolgozóké, hanem minden csoporté. Az orvosoké, ügyvédeké, mérnököké, vállalkozóké, mindenkié. És mivel ez így van, felesleges emiatt eldobni a szolidaritást.

A vita erről szól, nem arról, hogy te hol dolgozol (vagy akár én, magunkkal csak példálózunk).
peterk2005 udvari bolond
nem sertodtem meg, csak kijavitottam a tenybeli tevedeseket, mert nem mindegyek. valamint a szemelyeskedest nehez nem tenyleges szemelyeskedesnek venni, ahogy mas is felhivta ra a figyelmet. de mondom, ha mar szemelyeskedsz akkor legalabb relevans reszletekkel.

konkret felvetes: nalunk a brusszeli rendszerben vannak mechanizmusok. van szakszervezet az ugynoksegen is, es van nagy szakszervezet Brusszelben is. lehet irni mindkettonek, jelezni problemakat. eltem mar amugy a 4 ev alatt mindket eszkozzel. es igen mi szoktunk problemakat felvetni ilyen es mas hivatalos csatornakon, nem egyszer (sot azt kell, hogy mondjam az esetek nagyobb hanyadaban sikeresen). plusz rendszeresen tolthetunk ki anonim kerdoiveket kulonfele temaban pl wellbeing, home office, iskolakkal kapcsolatban stb. ezek eredmenyet figyelembe kell venni a felsovezetesnek, es mar nem 1-2 dologban lett is valtozas pl. lecserelik a menza szolgaltatot, mert annyira siralmas volt a felhozatala vagy valtoztattak a vending machineken, nem csak szenny kaja van benne, mint chips meg kitkat hanem egeszsegesebb termekek is. de ebben az votl a kozos, hogy a szemelyzet jelentos resze jelzi ezt a problemat ilyen-olyan utvonalakon. ha csak nekem nem tetszett volna a menu a menzan akkor azert nem mondanak fel szerzodest es irnak ki uj tendert. pontosan ezert irom azt, hogy igenis fontos fokusza az a kerdes, hogy hanyan, milyen aranyban a pedagogusok kozul tesznek azert is vmit, hogy erjenek is el valamit. lehet ez bantoan hangzik, de amig csak a folyoson, az utcan, a konyhaban panaszkodik vki akkor nekem ez inkabb a Torrente fele 'megszokasbol panaszkodik' szitu, sima gozkieresztes. raadasul sztem tavaly osztol kezdve lett is volna ebben kraft, ha beleallnak jelentos mertekben. szamomra sokat mutato dolog volt, hogy ez nem tortent meg.

raadasul felreertesz. en nem gondolom, hogy hulye lenne a pedagogus tarsadalom. egyszeruen csak ugy latom (es ez a szemelyes velemenyem), hogy mivel jelentos reszuk nem all ki semmilyen formaban az uj rendszer ellen, a pedagogusok nagy reszenek ez igy megfelel. nem biztos, hogy ez az szivuk csucske, ez az almuk, de vegso soron megkotik az alkukat. na most, ha ok megkotik ezt az alkut, akkor milyen alapon eroszakoljam rajuk azt, hogy sztem ez egy rossz alku. tovabbra is hangsulyozom, diplomas, iskolazott emberekre eroszakoljam ezt ra? akik az uj Szent-Gyorgyiket kellene kepezniuk, formalniuk? Romaniaban nem volt megfelelo az alku a pedagogusoknak, el is ertek a valtoztatast.

Szerkesztette: csebi

több mint 2 éve
deyell Las Vegas Raiders 12 229
 www.valaszonline.hu/2023/09/06/vendegmunkasok-magyarorszag-peridot-markidzsa-indonezia-fulop-szigetek/

buhloone mindstate

több mint 2 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 401 — Do Your Job
 infostart.hu/belfold/2023/09/06/maris-reagalt-a-mav-a-vezetoi-felmentesekrol-szolo-lapinformaciora
Ugye! Ugye! Azért mindent csak nem lehet!
zemanla
Csodálkozom, hogy nem 2 nap múlva reagáltak.
Tactful Cactus
A telefon után, kis módosítás: Virág István szárligeti baktert mentették fel. 😆

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 2 éve
Tactful Cactus Green Bay Packers 15 083
 infostart.hu/belfold/2023/09/06/maris-reagalt-a-mav-a-vezetoi-felmentesekrol-szolo-lapinformaciora
zemanla
Csodálkozom, hogy nem 2 nap múlva reagáltak.

P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
több mint 2 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 401 — Do Your Job

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 2 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 207
 24.hu/fn/gazdasag/2023/09/06/lear-corporation-autoipar-jarmuipar-kabelkorbacs-gyarbezaras-godollo-letszamleepites-elbocsatas-munkahely-munkaeropiac-audi-auto/
több mint 2 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 926 — Cowboys fan
 24.hu/fn/gazdasag/2023/09/06/allampapir-premium-mnb-gazdag-magyarok-befektetes-jelzalog-hitel-bank360/

😀dd mi a fasz.
Jughead
Jaja. Építóipari vállalkozók is csókoltatják a csokot meg a babavárót.
több mint 2 éve

😀dd mi a fasz.
Jughead
De elvben ezt a törvény tiltja. Vagy legalábbis 2019-ben vagy mikor volt egy ilyen MÁP+-os szigorítás, hogy állampapir nem lehet a hitel fedezete. Persze nyilván megtaláltak egy kiskaput, miszerint ez szabadfelhasználású jelzáloghitel, de at the end of the day ez ugyanaz a konstrukció.
vpi
Nem az áp a fedezet, hanem ingatlan.
több mint 2 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 370 — Patriot

😀dd mi a fasz.
Jughead
De elvben ezt a törvény tiltja. Vagy legalábbis 2019-ben vagy mikor volt egy ilyen MÁP+-os szigorítás, hogy állampapir nem lehet a hitel fedezete. Persze nyilván megtaláltak egy kiskaput, miszerint ez szabadfelhasználású jelzáloghitel, de at the end of the day ez ugyanaz a konstrukció.
több mint 2 éve
Jughead Dallas Cowboys 6 213

😀dd mi a fasz.
több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 317

😀dd mi a fasz.
Ha valahol arbitrázs van, ott megjelennek a spekulánsok 😊

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve

😀dd mi a fasz.
több mint 2 éve
"Az a gond, hogy leragadtál a csókos-babvárósnál, és rá-általánosítod - hibásan - egy nagy, 150 ezres halmazra, akik ugyanolyan átlag emberek, mint te, csak éppen úgy adódott, hogy belevágtak egy fűtés / elektromos korszerűsítésbe."

Peterk ne őrjíts meg 😊 átlagemberek? Úgy alakult?? A napelemmel rendelkezők mind - mind tehetős felsőközéposztálybeliek, vagy legalábbis jóval jobb móduak mint az átlag. Az átlag azt számolgatja, hogy minden meglegyen a hó végéig stabilan, és ne romoljon el semmi, mert az gond lehet. Rohadtul nem azon gondolkozik, hogy X millióért - 10 millióért milyen inverter meg napelem legyen a ház tetjén, és eleve, milyen tető kell hozzá.

A napelem megintcsak ennek a rétegnek a nagyrészének a korrumpálása volt, kussoltatása, mint másnak a csok meg a babaváró. A fidesznek nem kell, hogy elmenj és leszavazz rájuk, ezt megoldják, elég ha otthon maradsz, és szépen onnan szidod a többi napelemessel, csokossal, babaváróssal akárkikkel a rendszert. Ahogy más társadalmi csoportokban, úgy itt sincs semmilyen okunk azt feltételezni, hogy máshogy oszlana el a választási preferencia - mint a valóság. Szóval kétlem, hogy ne lenne többségben a fidesz a napelemesek között, már csak azért sem, mert akkor nem vonták volna vissza a napelemesek szopatását, vagy te úgy ismerted meg a fideszt, mint aki megijed attól, ha ellenzéki csoportokat kell szívatnia?

De ezt az egészet sokkal jobban fejezi ki a mai interjújában a Lédered (K-monitor) (az általam boldolt részhez nyugodtan hozzátehető a napelem is) :

"És mennyire érzékelni a társadalmi apátiát a korrupció megítélésében?

Kutatások szerint egyre jellemzőbb az a kiábrándult hozzáállás, hogy úgyse tudunk semmit tenni, ez egy veszett fejsze nyele. A percepciós felmérések is azt jelzik, hogy a korrupció elfogadottsága és érzékelési szintje egyaránt magas: tudják, hogy van, része az életnek és kb. el is fogadják. Van egy szűkülő, de elkötelezett réteg, amelyik önkéntesként vagy támogatóként fontosnak látja a küzdelmet ez ellen, és ez jó.
Abban van egy nagyon nagy csalódottság bennünk, hogy a magyar felső-középosztály passzívan élvezi a rendszer előnyeit, felveszi a CSOK-ot, alacsony SZJA-t fizet, egyre inkább a magánegyészségügyet és a magániskolákat veszi igénybe, hozzájárulva a közintézmények szétrohadásához és kiüresedéséhez, a társadalom kettészakadásához; egy nehezen visszafordítható rendszerszintű átalakuláshoz.
Tudásuknál, pénzüknél és kapcsolati rendszerüknél fogva az ő hangjuk lehetne a leghangosabb, és többségük nem is ért egyet a kormánnyal, mégis inkább hallgatnak, nem állnak ki ügyek mellett, lényegében passzívan támogatják a rendszert. Pedig az ő erőforrásaikkal sokkal nagyobb nyomást lehetne gyakorolni a kormányra."
MC12
Megkötötte a közép-felső osztály az orbáni-alkut.
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 400 — The only discipline that lasts, is self discipline
Peterk ne őrjíts meg 😊 átlagemberek? Úgy alakult?? A napelemmel rendelkezők mind - mind tehetős felsőközéposztálybeliek, vagy legalábbis jóval jobb móduak mint az átlag. Az átlag azt számolgatja, hogy minden meglegyen a hó végéig stabilan, és ne romoljon el semmi, mert az gond lehet. Rohadtul nem azon gondolkozik, hogy X millióért - 10 millióért milyen inverter meg napelem legyen a ház tetjén, és eleve, milyen tető kell hozzá. MC12
Édes istenkém. 😊 Esküszöm kézen foglak fogni, és lehozni ide, az orrod alá dugni az itteni "felső középosztálybeli" napelemeseket. 😊 Látszik, hogy napelemet nem pesti belvárosi lakásokra szoktak rakni. 😊

Mint mondtam, tudok neked itt mutatni pár tucatot. Abból lesz kábé kettő, akikre azt lehet mondani, hogy felső-középosztálybeli. Az se azért, mert NER lovag ingyenélő, hanem azért, mert orvos ill. az audiban vezető mérnök. (Ez a kettő történetesen személyes ismerősöm, egyikük volt évfolyamtársam) Viszont a maradék két tucat az átlag 30-as (kisebb részük 40-es). Még azt se mondanám, hogy diplomás, magasabb keresetű. Van olyan is, de vegyesen van minden féle. Van kifejezetten szerényebb keresetű is nem is egy, aki kádár kockát vett meg fillérekért aztán családi kalákában felújították, és fűtési rendszerként napelem+hőszivattyú mellett döntöttek. Ami árban egyébként a pályázaton keresztül teljesen versenyképes árban volt egy gázfűtéses rendszer kiépítésével. Én is például azért akartam a szüleimnél napelemet, mert a fűtési rendszert kellett felújítani - ez volt a cél, fűtést akartam upgradelni, nem energfiaforrást - és az jött ki, hogy a hőszivattyús megoldás mindenféle pályázat nélkül is versenyképes árban a klasszikus gázfűtéses rendszer kiépítéséhez. Full árban is, úgy is, hogy utána full áras villannyal van fűtve. A napelem csak egy plusz lehetőség volt, hogy a pályázatos konstrukcióban az üzemeltetési költség is csökkenthető lett volna (5-6 éven belül, ha megtérült). A szüleim egyébként mindketten nyugdíjas pedagógusok voltak, ehhez "illő" házzal (amiben már fel KELLETT újítani a fűtést, mert elöregedett). Na, ilyen házból jópárat tudok mutatni a környéken. Igaz ők nem nyugdíjasok - fateromék se csinálták volna meg maguktól -, hanem fiatalabbak, de a házak és az anyagi vonzatok hasonlók. (Fényévnyire mondjuk egy pesti belvárosi lakás - nem ház, lakás - árszínvonalától).

Szóval messzebb nem is járhatnál az igazságtól, Egyébként ez nem gond, gondolom pestről annyi látszik a napelemből, amennyit a város környéki kétszázmilliókért épülő új, tényleg "felsőközép" házak tetején látni, és ott nem látni a felújított kádár kockákat meg 70-es évekbeli b30-as magasföldszintes sátortetős házakat napelemmel. Itt meg azok vannak döntően.

A napelem megintcsak ennek a rétegnek a nagyrészének a korrumpálása volt, kussoltatása, mint másnak a csok meg a babaváró. A fidesznek nem kell, hogy elmenj és leszavazz rájuk, ezt megoldják, elég ha otthon maradsz, és szépen onnan szidod a többi napelemessel, csokossal, babaváróssal akárkikkel a rendszert. Ahogy más társadalmi csoportokban, úgy itt sincs semmilyen okunk azt feltételezni, hogy máshogy oszlana el a választási preferencia - mint a valóság. Szóval kétlem, hogy ne lenne többségben a fidesz a napelemesek között, már csak azért sem, mert akkor nem vonták volna vissza a napelemesek szopatását, vagy te úgy ismerted meg a fideszt, mint aki megijed attól, ha ellenzéki csoportokat kell szívatnia?MC12
Nos, először is, én szeretem egyrészt külön választani a lakás támogatásoknak a hiteltámogatásos részét, és a más féléket. A hitel támogatásnak a jó része valóban a felső középhez ment, erről ugye statisztikák is vannak, hogy a teljes keret 80%-a a "kimaxolt" hitelekre ment el, több száz négyzetméteres ház építéseket támogatva. Ugyanezért a mai napig sem szeretem pl. a családi adókedvezményt, mert az is jövedelem alapon annál nagyobb, minél jobban keres valaki. De a CSOK-ot például - pont azt, amit annyian szidnak 😊 - én nem tartom ilyennek. Mert a gazdag is ugyanannyi gyereket tud csak csinálni mint a szegény, a kastélyra is csak annyit tud felvenni, mint a kádár kockára. És ilyennek a lakás felújítási támogatásokat is - especially úgy, hogy még területi korlátozás is van, azaz a 12. kerületben nem igényelhető -, mertt azokat is inkább a régi, kis lakásokra, vidéken tudták felvenni, nem pedig a "kastélyokra". És a felújítási támogatásokba tartozta egyébként a napelem programok zöme is. A legnagyobb volumenű pályázatban pl. új építésű ingatlanok részt sem vehettek, sőt csak olyanok, amik meghatározott hőszigetelési mutatónál rosszabbak. (Azaz már pl. az a ház sem, amiben már lecserélték a nyílászárókat új, jó hőszigetelésűekre). Hogy miért ezek? Ennek a hátterét nem ismerem pontosan, de szerintem azért, mert ezek EU-s pénzek voltak, és EU-s előírás volt, hogy ilyenekre költhető. Tehát lehet, hogy elloptak belőle, lehet, hogy a Fidesz lekenyerezésre akarta használni ... csak nem tudta, mert feltételei voltak. Persze lehet, hogy loptak belőle, de az, amit megítéltek, az nem ez a kategória volt. Tudok nem egyet mutatni neked itt a környéken.

Azt, hogy a napelemesek között hány fideszes van, mint mondam, nem számoltam meg. 😊 Csak az általam ismert néhány tucat alapján becsültem. Őket ismerem, itt az arányok nagyjából azok, amit írtam. Szerintem éppen azért, mert nem az a felső középosztály vette igénybe, akiket te emlegetsz, így nem is a lekenyerezett réteg jutott hozzá. Hanem az, akiket én említettem: a fiatalabb, early adopterségre hajlandóbb (tech iránt érdeklődőbb, nyitottabb) átlag emberek. Ezek között meg tapasztalatom szerint jóval magasabb arányban vannak a fideszt nem szeretők, mint más rétegekben. De egyébként tök mindegy. Semmit nem változtatna a dolgon az sem, ha ezek között is annyi lenne a fidesz szavazó, mint a többi társadalmi rétegben.

(Az általad írt - vagy idézett? - a felső-középosztály attitűdjét leíró résszel egyetértek egyébként teljesen. De ez az ügy nem róluk szól, nem nekik lett kitalálva és a pénz sem nekik lett szétosztva.)

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)