NFL eredménykövetés
- 5 aktív topik
RedZone week 16
78
15
19:00
Denver Broncos - Jacksonville Jaguars
57
10
22:05
Arizona Cardinals - Atlanta Falcons
8
3
22:05
Detroit Lions - Pittsburgh Steelers
6
5
22:25
Houston Texans - Las Vegas Raiders
3
2
22:25
Politika
65 feliratkozó
több mint 2 éve
A csepeli önkori lapja tényként kezeli, hogy Szilárd rakatta ki az Orbán-idézeteket volt gimimben: csepel.hu/#/news/atadtak-a-megujult-jedliketMondjuk ez eddig kilogikázható volt.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
istenem, tovabbra is fake informaciokat irsz, mert azt hiszed tudod, hogy ki vagyok, mit csinalok es hol ...Te meg most megsértődtél, mert azt hiszed, hogy tényleg személyeskedem. 😊 Pedig nem. Nem volt célom kritizálni téged (ezt egyébként már egyszer eljátszottuk, akkor is megsértődtél, akkor is személyeskedésnek véve azt, ami nem volt célom), csak próbáltam valami olyan példával illiusztrálni, hogy mi a problémám a véleményeddel, amit könnyebben megérthetsz. Ha nem magyar minisztériumi alkalmazott vagy, akkor tévedtem. Akkor helyettesítsd be a példát úgy, hogy Brüsszel baszik ki veled, és te azért reklamálsz. Én meg azt nem fogom majd mondani, hogy a többi brüsszel általi alkalmazottal beszélj, vedd rá őket, hogy ők is tiltakozzanak, ha nem sikerül, a te bajod. Azért pedig, hogy te letetted a szakmai javaslataidat, szóltál ha valami nem tetszett, végül felálltál és a saját életed megváltoztatásának kockázatás is bevállaltad, személyes elismerés jár. Helyettesítsd ezt be annak a tanárnak a cselekedeteivel, aki szintén felállt, kiment tüntetni, a tüntetés miatt levontak tőle pénzt, jópárakat meg kirúgtak. Amire én céloztam az az, hogy éppen miattuk is nem fair, ha azt kell olvasniuk / hallaniuk utána, hogy - akár konkrétan ezekkel a szavakkal, akár csak így értelmezhetően - hogy hülye a pedagógus társadalom, inaktív, nem áll ki magáért, úgy kell neki. Azért nem fair, mert minden szakmában, minden csoportban, ez mindig is így volt. Az emberek többsége ilyen. Nem a tanároké, nem a minisztériumi dolgozóké, hanem minden csoporté. Az orvosoké, ügyvédeké, mérnököké, vállalkozóké, mindenkié. És mivel ez így van, felesleges emiatt eldobni a szolidaritást.
ad1: nem ciprus, hanem Malta. nem miniszterium, hanem EUs ugynokseg. nem vagyok magyar kozszolga hanem EUs kozszolga, a legvegso fonokom nem OV hanem mondjuk vonderleyen
ad2: nem csak pofazok. mikor elegem volt vmibol otthon akkor valtottam. es igen ugy, hogy pl anyagilag megszivtam vele. mert kb a fizetesem 60%aert valtottam. de ugy gondoltam, hogy sok szempontbol is jobban jartam ugy hosszabb tavon. ja es sosem csucsultem egyik miniszteriumban sem jo fizetesert. mikor miniszteriumban csucsultem akkor ketdiplomas, tapasztalt emberkent, kaptam a csinovnyiki fizetest a magyar atlag fizetes alatt eppen. lehet neked az jo, de minimum atlag alatti.
ad3: masik h nem tettem, nem igaz. proaktivan cselekedtem akar ugy is, hogy veszelyeztettem a beosztasomat. arrol nem tehetek, hogy a szakmai javaslataim, velemenyem a szakteruleten belulrol suket fulekre talalt. de lehet en voltam csak naiv, hogy vkik akarnanak pl menekult kerdesben alternativ dolgot javasolni (es itt nem a mkit engedjunk be javaslatom volt btw hanem egy olyan amivel akar lehetett volna tematizalni is)
ad4: olyan mindegy vegulis, hogy sztem jo-e a rendszer vagy nem. en kivulrol korlatozottan tudok bmit is tenni, ha a bent levok nem tesznek. sztem ez a lenyeg.
ad5: jo latni, hogy egybol a verejtekes, valsagovezetben, biztonsagi kockazatokkal megszerzett keveske penzemet, befektetesemet akarod ellehetetleniteni. igazan szolidaris vagy. csupan, mert nem ertesz velem egyet.
ad6: sztem jobban jarnank, ha nem szemelyeskednel, hanem az alapveto problemarol beszelnenk. mert mint lathato, ossze-vissza irsz hazugsagokat rolam.
csebi
A vita erről szól, nem arról, hogy te hol dolgozol (vagy akár én, magunkkal csak példálózunk).
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Szóval kétlem, hogy ne lenne többségben a fidesz a napelemesek között, már csak azért sem, mert akkor nem vonták volna vissza a napelemesek szopatását, vagy te úgy ismerted meg a fideszt, mint aki megijed attól, ha ellenzéki csoportokat kell szívatnia?Gondolom abból a feltevésből indult ki, hogy értelmiségi embernek van pénze napelemre, de egyrészt ez nem igaz, másrészt van olyan értelmiségi ember is, akit pénzzel meg lehet venni (nyilván innentől lehet azon vitázni, hogy az ilyen mennyiben értelmiségi), így leszavaz a Fideszre.
MC12
több mint 2 éve
a tanároshoz még annyit zárójelben, hogy sokan azért nem tüntettek mert annyival kevesebb lett volna úgy a fizu, hogy nem jöttek volna ki belőle a kövi hónapban...átlagfizetés felettről nem látszanak a földközeli dolgok.
peach
nyilván ha a tanár nem megy el tüntetni, az azért van, mert tökéletesen megél az éhhalál határa körüli fizetéséből, és véletlenül sem azért, hogy nehogy ne számfejtsék neki a tüntetett órákat. meg az sem létező dolog, hogy éppen ezek az emberek félnek attól, hogy mi lesz akkor, ha pont velük statuál példát a tankerület. persze, lehet, hogy megnyerik a munkaügyi pert két év múlva, és utólag visszakerülnek státuszba és megkapják a fizetésüket egyben, addig meg egyenek fényt.
ha itt és most megkérdeznénk, hogy az itt szakértő kommentelők közül mennyi az, akinek ténylegesen van tanár a közvetlen környezetében, és ezen közvetlen környezetben levő tanárok közül mennyi olyan van, akinek nincs olyan házastársa, akinek a fizetéséből már meg tudnak élni, akkor szerintem nem sokan jelentkeznének. (Iggles Csabiról lehet tudni, hogy a testvére tanár, de ott nem tudom a pár foglalkozását)
több mint 2 éve
"Az a gond, hogy leragadtál a csókos-babvárósnál, és rá-általánosítod - hibásan - egy nagy, 150 ezres halmazra, akik ugyanolyan átlag emberek, mint te, csak éppen úgy adódott, hogy belevágtak egy fűtés / elektromos korszerűsítésbe."Peterk ne őrjíts meg 😊 átlagemberek? Úgy alakult?? A napelemmel rendelkezők mind - mind tehetős felsőközéposztálybeliek, vagy legalábbis jóval jobb móduak mint az átlag. Az átlag azt számolgatja, hogy minden meglegyen a hó végéig stabilan, és ne romoljon el semmi, mert az gond lehet. Rohadtul nem azon gondolkozik, hogy X millióért - 10 millióért milyen inverter meg napelem legyen a ház tetjén, és eleve, milyen tető kell hozzá.
A napelem megintcsak ennek a rétegnek a nagyrészének a korrumpálása volt, kussoltatása, mint másnak a csok meg a babaváró. A fidesznek nem kell, hogy elmenj és leszavazz rájuk, ezt megoldják, elég ha otthon maradsz, és szépen onnan szidod a többi napelemessel, csokossal, babaváróssal akárkikkel a rendszert. Ahogy más társadalmi csoportokban, úgy itt sincs semmilyen okunk azt feltételezni, hogy máshogy oszlana el a választási preferencia - mint a valóság. Szóval kétlem, hogy ne lenne többségben a fidesz a napelemesek között, már csak azért sem, mert akkor nem vonták volna vissza a napelemesek szopatását, vagy te úgy ismerted meg a fideszt, mint aki megijed attól, ha ellenzéki csoportokat kell szívatnia?
De ezt az egészet sokkal jobban fejezi ki a mai interjújában a Lédered (K-monitor) (az általam boldolt részhez nyugodtan hozzátehető a napelem is) :
"És mennyire érzékelni a társadalmi apátiát a korrupció megítélésében?
Kutatások szerint egyre jellemzőbb az a kiábrándult hozzáállás, hogy úgyse tudunk semmit tenni, ez egy veszett fejsze nyele. A percepciós felmérések is azt jelzik, hogy a korrupció elfogadottsága és érzékelési szintje egyaránt magas: tudják, hogy van, része az életnek és kb. el is fogadják. Van egy szűkülő, de elkötelezett réteg, amelyik önkéntesként vagy támogatóként fontosnak látja a küzdelmet ez ellen, és ez jó.
Abban van egy nagyon nagy csalódottság bennünk, hogy a magyar felső-középosztály passzívan élvezi a rendszer előnyeit, felveszi a CSOK-ot, alacsony SZJA-t fizet, egyre inkább a magánegyészségügyet és a magániskolákat veszi igénybe, hozzájárulva a közintézmények szétrohadásához és kiüresedéséhez, a társadalom kettészakadásához; egy nehezen visszafordítható rendszerszintű átalakuláshoz.
Tudásuknál, pénzüknél és kapcsolati rendszerüknél fogva az ő hangjuk lehetne a leghangosabb, és többségük nem is ért egyet a kormánnyal, mégis inkább hallgatnak, nem állnak ki ügyek mellett, lényegében passzívan támogatják a rendszert. Pedig az ő erőforrásaikkal sokkal nagyobb nyomást lehetne gyakorolni a kormányra."
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
istenem, tovabbra is fake informaciokat irsz, mert azt hiszed tudod, hogy ki vagyok, mit csinalok es hol ...a pedagogusok kb 90% (de lehet h tobb) semmilyen formaban nem tiltakozott vagy tett az ellen, hogy ne ebben az uj rendben kelljen tanitania. marpedig akkor eleg nehez azt mondani, hogy nekik nem megfelelo ez az uj rend. tovabbra is ez a problemam, hogy van egy hangos kisebbseg, akinek az erdekeit ervenyesitenunk kell a csendben levo tobbseggel szemben, akik nem szolalnak fel, hogy bmien problemajuk lenne. meg a kornyezo orszagokban is vannak peldak, hogyan tudnak pedagogusok valtozast elerni. de ott nyilvan osszefogott a pedagogusok jo resze. pont amugy a pedagogusoktol varnam el azt, hogy mar a hivatas tudatuk, az iskolazottsaguk miatt igen is belatnak, hogy miert rossz nem csak ez az uj rend, hanem konkretan az, ami 20-25 eve minimum zajlik az oktatasban, de lehet ezzel is keveset mondtam. lehet karogni, meg mindenszarozni, de most ugy ereztem, hogy eleg komoly tarsadalmi osszefogas lehetett volna mogottuk.csebiEgy végtelenül egyszerű igen-nem kérdést teszek fel: szerinted az új pedagógus rendszer jó, vagy rossz a pedagógusokra nézve? Ha erre megvan a válasz, akkor innentől rém egyszerű a történet. A minisztériumi alkalmazottak sem szoktak tüntetni, Ha hoznának egy olyan intézkedést, ami őket hátrányosan érinti - benne téged is - és te emiatt háborognál (joggal), akkor biztos lehetsz benne, hogy támogatnálak. Lehet, hogy csak úgy, hogy pofáznék a levegőbe, de támogatnálak. Egy dolgot mindenesetre biztosan nem tennék. Nem mondanám neked azt, hogy a te bajod **meg, vedd rá a kollégáidat, hogy tiltakozzanak, ha akarsz valamit.
amugy epp ez a lenyeg, hogy most nem kiba*ztak volna a pedagogust, hanem o dont, hogy elmegy. szoval ez a resze sem all meg, hogy persona non grata lett volna (amugy meg miert is?) abba ne is menjunk mar bele sztem, hogy annyira nincs munkaero, hogy tenylegesen a fidesz telepit be migransokat elvegezni a munkat. akkor mirol beszelunk h nem lenne munkaja?csebiGyere már le vidékre egyszer abból a ciprusi kis csendéletedből, és megmutatom neked, hogy hogyan lehet valaki persona non grata azért, mert a helyi igazgató / jegyző /polgi valamiért fúj rá. Oké? 😊
az ilyen mondatok pedig gyonyoruen megmutatjak, hogy mennyire nem erted sztem te sem, ahogy az ellenzek sem ezt az egeszet. ezert is utalom az agyhalottazast, mert az elkepesztoen felment mkit a sorozatban 4. 2/3 utan is. tovabbra is allitom, hogy ha csak mondjuk 5 random otletet megcsinalt volna bki ugy, hogy vegigviszi a negy ev alatt, a harom-harmad meg veto podcastbol akkor mar regen nem lenne ketharmad. ja de, hogy az meloval jar. hat igen. csebiPeach, itt vagy még? Itt van egy fazon, aki üldögél a jó fizetéséért az egyik minisztériumban, és megmondja az ellenzéknek, hogy mit kéne csinálnia és bevállalnia. Mondj valami ötletet, milyen támogatását / pénzét / befektetését lehetetlenítsük el? 😀
peterk2005 udvari bolond
ad1: nem ciprus, hanem Malta. nem miniszterium, hanem EUs ugynokseg. nem vagyok magyar kozszolga hanem EUs kozszolga, a legvegso fonokom nem OV hanem mondjuk vonderleyen
ad2: nem csak pofazok. mikor elegem volt vmibol otthon akkor valtottam. es igen ugy, hogy pl anyagilag megszivtam vele. mert kb a fizetesem 60%aert valtottam. de ugy gondoltam, hogy sok szempontbol is jobban jartam ugy hosszabb tavon. ja es sosem csucsultem egyik miniszteriumban sem jo fizetesert. mikor miniszteriumban csucsultem akkor ketdiplomas, tapasztalt emberkent, kaptam a csinovnyiki fizetest a magyar atlag fizetes alatt eppen. lehet neked az jo, de minimum atlag alatti.
ad3: masik h nem tettem, nem igaz. proaktivan cselekedtem akar ugy is, hogy veszelyeztettem a beosztasomat. arrol nem tehetek, hogy a szakmai javaslataim, velemenyem a szakteruleten belulrol suket fulekre talalt. de lehet en voltam csak naiv, hogy vkik akarnanak pl menekult kerdesben alternativ dolgot javasolni (es itt nem a mkit engedjunk be javaslatom volt btw hanem egy olyan amivel akar lehetett volna tematizalni is)
ad4: olyan mindegy vegulis, hogy sztem jo-e a rendszer vagy nem. en kivulrol korlatozottan tudok bmit is tenni, ha a bent levok nem tesznek. sztem ez a lenyeg.
ad5: jo latni, hogy egybol a verejtekes, valsagovezetben, biztonsagi kockazatokkal megszerzett keveske penzemet, befektetesemet akarod ellehetetleniteni. igazan szolidaris vagy. csupan, mert nem ertesz velem egyet.
ad6: sztem jobban jarnank, ha nem szemelyeskednel, hanem az alapveto problemarol beszelnenk. mert mint lathato, ossze-vissza irsz hazugsagokat rolam.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Gyere már le vidékre egyszer abból a ciprusi kis csendéletedbőlEz mondjuk személyeskedés, nem az érveivel vitázol, hanem a személyével, miközben még azt se raktad össze évek alatt, hogy nem Ciprus, hanem Málta, és nem minisztérium, hanem EU-s szerv.
...
Itt van egy fazon, aki üldögél a jó fizetéséért az egyik minisztériumban
peterk2005 udvari bolond
De végülis mindegy, ne zökkenj ki, ha a kurvaanyját akkor a kurvaanyját!
több mint 2 éve
Sose hallottam egy afrikait vagy montenegróit se emiatt panaszkodni.Kérdezt a montenegróiakról vagy az afrikaiaktól.Mi baj lehet abból, ha a kínaiaktól meg az araboktól szerzünk pénzt...Szerintem semmi.
warr_b
Eddig se abból volt a baj, hogy honnan, hanem max. abból, hogy mire, miként és ki tette zsebre.
Vagy szerinted mi baj lehet?
Őszentsége Sobri Jóska
telex.hu/gazdasag/2021/04/25/egesz-europanak-sulyos-figyelmeztetes-montenegro-esete-a-kinaiak-hitelevel
www.google.com/amp/s/24.hu/kulfold/2021/07/27/kina-montenegro-hitel-autopalya/amp/
warr_b
Meg hát mi nem is vagyunk se Afrika, se Montenegró.
Másik topicban írtam: csak jobb kölcsönkapni és más pénzéből vigéckedni, mint kölcsönadni, és azon kattogni, hogy miként kapod vissza.
Ráadásul egy állammal mi történik ha el van adósodva és nem jó adós? Viszik a Hortobágyot vagy a Munkácsy képeket?
De arra is gondolhatsz, hogy amikor igazán szar volt itthon az adósságterhek miatt, olyannyira, hogy a lakosság is megérezte, akkor kinek tartoztunk? Tudtommal nyugati intézményeknek.
Szóval kurva mindegy honnan szerzünk pénzt, a baj sose a honnanból ered, hanem abból ha azt elbasszák.
több mint 2 éve
rettegek is, hogy kislanyomnak egyszer a magyar kozoktatasba kell tanulnia, es kb ez az eletcelom, hogy ez ne valosuljon meg. de nem tudok es nem akarok mas feje felett donteni, hogy neki ez nem jo, mikozben szerinte ez jo, mert nem tesz ellene semmit erdemben. ki vagyok en, hogy akkor o helyette dontsek mikozben o is tanult, diplomas ember?Örülök, hogy kezded te is belátni, hogy kurvára nem elég felismerni, hogy Orbán egy geci, ez csak a nulladik lépés.
csebi
Aztán hogyha valaki ebből arra a következtetésre jut, hogy a saját életét menedzseli jobban, a saját boldogulására fókuszál, és nem engedi be az (aktuál)politikát az életébe, amennyiben módjában áll, ahol meg nem áll, ott igyekszik elfogadni, hogy "szarból kell várat építenie", "azzal főz, amiből tud" szerintem egy előremutató, progresszív megközelítés. Nem önző, hanem logikus, hogy nem bassza arra az idejét, energiáját, forrásait, amin úgyse tud változtatni, amin úgyse lehet változtatni, és amin nem is az ő dolga változtatni.
Mert akiknek dolga lenne -mondjuk az "ellenzéknek",- azok már régen ugyanabban a pixisben vannak, amit elvileg fel kéne borítaniuk. Eléggé naívnak kell ahhoz lenni, hogy valaki úgy gondolja, hogy ez nekik akár minimálisan is, de érdekükben áll.
Illetve vannak azokis, akik megelégszenek azzal, hogy "ez szar, jöjjön bárki, mindegyki", csak ez meg ott nevetséges, hogy nincs bárki. Ez olyan, mint egy messiásvárás, miközben az ember nem is hívő. Abszurd.
több mint 2 éve
Kérdezt a montenegróiakról vagy az afrikaiaktól.Mi baj lehet abból, ha a kínaiaktól meg az araboktól szerzünk pénzt...Szerintem semmi.
warr_b
Eddig se abból volt a baj, hogy honnan, hanem max. abból, hogy mire, miként és ki tette zsebre.
Őszentsége Sobri Jóska
telex.hu/gazdasag/2021/04/25/egesz-europanak-sulyos-figyelmeztetes-montenegro-esete-a-kinaiak-hitelevel
www.google.com/amp/s/24.hu/kulfold/2021/07/27/kina-montenegro-hitel-autopalya/amp/

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
a pedagogusok kb 90% (de lehet h tobb) semmilyen formaban nem tiltakozott vagy tett az ellen, hogy ne ebben az uj rendben kelljen tanitania. marpedig akkor eleg nehez azt mondani, hogy nekik nem megfelelo ez az uj rend. tovabbra is ez a problemam, hogy van egy hangos kisebbseg, akinek az erdekeit ervenyesitenunk kell a csendben levo tobbseggel szemben, akik nem szolalnak fel, hogy bmien problemajuk lenne. meg a kornyezo orszagokban is vannak peldak, hogyan tudnak pedagogusok valtozast elerni. de ott nyilvan osszefogott a pedagogusok jo resze. pont amugy a pedagogusoktol varnam el azt, hogy mar a hivatas tudatuk, az iskolazottsaguk miatt igen is belatnak, hogy miert rossz nem csak ez az uj rend, hanem konkretan az, ami 20-25 eve minimum zajlik az oktatasban, de lehet ezzel is keveset mondtam. lehet karogni, meg mindenszarozni, de most ugy ereztem, hogy eleg komoly tarsadalmi osszefogas lehetett volna mogottuk.csebiEgy végtelenül egyszerű igen-nem kérdést teszek fel: szerinted az új pedagógus rendszer jó, vagy rossz a pedagógusokra nézve? Ha erre megvan a válasz, akkor innentől rém egyszerű a történet. A minisztériumi alkalmazottak sem szoktak tüntetni, Ha hoznának egy olyan intézkedést, ami őket hátrányosan érinti - benne téged is - és te emiatt háborognál (joggal), akkor biztos lehetsz benne, hogy támogatnálak. Lehet, hogy csak úgy, hogy pofáznék a levegőbe, de támogatnálak. Egy dolgot mindenesetre biztosan nem tennék. Nem mondanám neked azt, hogy a te bajod **meg, vedd rá a kollégáidat, hogy tiltakozzanak, ha akarsz valamit.
amugy epp ez a lenyeg, hogy most nem kiba*ztak volna a pedagogust, hanem o dont, hogy elmegy. szoval ez a resze sem all meg, hogy persona non grata lett volna (amugy meg miert is?) abba ne is menjunk mar bele sztem, hogy annyira nincs munkaero, hogy tenylegesen a fidesz telepit be migransokat elvegezni a munkat. akkor mirol beszelunk h nem lenne munkaja?csebiGyere már le vidékre egyszer abból a ciprusi kis csendéletedből, és megmutatom neked, hogy hogyan lehet valaki persona non grata azért, mert a helyi igazgató / jegyző /polgi valamiért fúj rá. Oké? 😊
az ilyen mondatok pedig gyonyoruen megmutatjak, hogy mennyire nem erted sztem te sem, ahogy az ellenzek sem ezt az egeszet. ezert is utalom az agyhalottazast, mert az elkepesztoen felment mkit a sorozatban 4. 2/3 utan is. tovabbra is allitom, hogy ha csak mondjuk 5 random otletet megcsinalt volna bki ugy, hogy vegigviszi a negy ev alatt, a harom-harmad meg veto podcastbol akkor mar regen nem lenne ketharmad. ja de, hogy az meloval jar. hat igen. csebiPeach, itt vagy még? Itt van egy fazon, aki üldögél a jó fizetéséért az egyik minisztériumban, és megmondja az ellenzéknek, hogy mit kéne csinálnia és bevállalnia. Mondj valami ötletet, milyen támogatását / pénzét / befektetését lehetetlenítsük el? 😀

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Szerintem a gond nem a napelemesekkel van, hanem azzal, hogy most vannak, akik szerint örülni kell, hogy pár százezer emberrel nem basztak ki, de amikor a rezsit emelték sok milliónak, akkor nem volt ilyen meghátrálás. Netadó 2.0, gumicsont, az államra kicsi hatással, de páran kiverhetik rá és lehet lobogtatni hónapokig, hogy milyen jó fej az állam, hogy végül nem sértett mégse szerződést azoknál az embereknél. Teszem hozzá, nem láttam azokat a szerződéseket, de simán el tudom képzelni, hogy csak szólt nekik egy jogász, hogy jobban járnak, ha elkerülnek egy komoly próbapert és a vele járó égést, így meg pöröghet ezerrel a fideszes médiagépezet, gondolom plakátok is lesznek, meg Youtube reklámok a megmentett napelemesekkel...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 2 éve
Mi baj lehet abból, ha a kínaiaktól meg az araboktól szerzünk pénzt...Szerintem semmi.
warr_b
több mint 2 éve
Erzsike problémája is súlyos - bármikor beszélhetünk róla, komoly társadalmi probléma, érdemes lenne felszínen tartani és kibeszélni -, de semmit nem fog rajta az segíteni, ha a napelemeseket megszivatjuk. Akkor meg nem érdemes a kettőt összekeverni.ahh hagyjuk. viktor megmentette a napelemeseket, halleluja, erzsike meg fűthet tovább a kis konvekotrával 18 fokra, hogy ne fagyjon meg. halleluja.Aközött a rengeteg önös érdekű fidesz szavazó között én is ott lettem volna például, aki csak azért maradt le a napelem programról, mert előbb nem tudtam rávenni a szüleimet, aztán jött a covid és nem volt rá alkalom, aztán sajnos meghaltak. Így elmaradt végül, nem lettem napelemes (a szüleim nem lettek azok).pedig de, ez egy igazságtalan de kemény tanuló pénz lett volna százereknek, rengeteg önös érdekű fidesz szavazónak. kellett is volna nekik a képükbe kapni a valóságot, hogy mire lehet számítani ha lepaktálnak viktorékkal.Az a probléma, hogy minden JC-re jut 10, aki nem azért szavaz le a fideszre, hogy csokot kapjon, hanem egyszerűen éli az életét, van egy EU-s pályázat amin pályázna, mert úgy gondolja, hogy az neki is jó, a környezetnek is jó, technológiailag is előre mutató. És az a probléma, hogy itt emberek - több, mint százezren - megkötöttek egy szerződést, amit aztán az egyik fél felrúgott. Illetve, szerencsére úgy néz ki, hogy meggondolta magát, de fel akarta rúgni. Ami a világ minden normális helyén helyből elfogadhatatlan.www.portfolio.hu/gazdasag/20230905/breking-visszavonulot-fujt-a-kormanypart-napelem-ugyben-637781nem örülök neki. tudom, egy geci vagyok. amellett, hogy sok jó ember is megszívta volna miatta akik nem ezt érdemelnék, de a jc6 féle "leszavazok a fideszre a csok meg a babaváró miatt legalább tudok építkezni jajj de jó olcsó lesz a rezsi" típusú valasztó polgár igenis megérdemelte volna, hogy kicsit letérdeltessék.
Beki
peach
Amúgy szomorú vagyok, hogy ez a postod ráadásul kap is egy nagy rakat like-ot. Nem a like-okat sajnálom, és az érzelmeidet is megértem. De az a helyzet, hogy ez azt jelenti, hogy a jogszerűség, tisztesség sokaknak kevésbé fontos, mint az, hogy a JC6 féle szopja jól meg. Pedig nem ennek kéne lenni a fontossági sorrendnek, mert ilyen fontossági sorrenddel az életben nem mászunk ki ebből a NER szaharból. Amíg így reagálunk mi is, addig mi is NER-t játsszunk, csak O1G-nek hívjuk...
peterk2005 udvari bolond
ehelyett most megint a megmentő jóságos atyuska szerepébe tetszelegnek, ezzel megnyugtatva és a szavazatukat megtartva a fent említetteknek, mert " hát látjátok, meggondolták magukat, legközelebb is megfogjak, nem basznak ki ezek velünk"
amúgy azon sem lepődnék meg, hogy ez megint egy jól irányzott kommunikációs stratégia volt. sőt....
peach
Abban mondjuk igazad van, hogy '98-ban én is szavaztam a fideszre. Tehát én bűnös vagyok, megérdemeltem volna, hogy szopjak. De szegény faterom nem, mert ő világéletében hitt a komcsi rendszerben és az utolsó éveire is megmaradt annak.... 😉
(Ha nem lenne világos, ritka nagy hülyeségnek tartom amit írtál. Az a fideszes, akinek te a tanulópénzt szánnád, nem tanulna ebből sem, mert az a fideszes abból sem tanul, ha a lábát levágják. Mert nem így működik. Viszont a maradék - a többség - aki nem fideszes, csak egyszerűen kötött egy szerződést amiről azt gondolta, hogy neki is jó és az országnak is, ő jól megszopta volna .... igazságtalanul.)
peterk2005 udvari bolond
az meg, hogy szerinted ki a többség még szerintem ki a többség kb hit vita
peach
A napelemesekkel kapcsolatban meg gyere el felénk, mutatok neked itt a környéken 3-4 tucatot. Több, mint felét ismerem is, ahogy az vidéken szokás. Egyikuk sem az a csókos-mókos akikre te haragszol. Ami egyébként nem meglepő, mert a napelemet bevállalók többsége - felénk is - fiatalabb, tech iránt érdeklődőbb, early adopterségre rávehetőbb. Azok között meg többségben vannak azok, akik inkább utálják ezt a rendszert, mint a ***rt, mint, hogy lógnának rajta.

több mint 2 éve
Ezt a részét értem és aláírom. Ha rezsidémon üldözés helyett a te példádban szereplő embereknek segítettek volna TÉNYLEGESEN, nem ittt tartanánk. De ez nem feltétlen keverendő össze a napelemes történettel, szerintem.ahh hagyjuk. viktor megmentette a napelemeseket, halleluja, erzsike meg fűthet tovább a kis konvekotrával 18 fokra, hogy ne fagyjon meg. halleluja.Aközött a rengeteg önös érdekű fidesz szavazó között én is ott lettem volna például, aki csak azért maradt le a napelem programról, mert előbb nem tudtam rávenni a szüleimet, aztán jött a covid és nem volt rá alkalom, aztán sajnos meghaltak. Így elmaradt végül, nem lettem napelemes (a szüleim nem lettek azok).pedig de, ez egy igazságtalan de kemény tanuló pénz lett volna százereknek, rengeteg önös érdekű fidesz szavazónak. kellett is volna nekik a képükbe kapni a valóságot, hogy mire lehet számítani ha lepaktálnak viktorékkal.Az a probléma, hogy minden JC-re jut 10, aki nem azért szavaz le a fideszre, hogy csokot kapjon, hanem egyszerűen éli az életét, van egy EU-s pályázat amin pályázna, mert úgy gondolja, hogy az neki is jó, a környezetnek is jó, technológiailag is előre mutató. És az a probléma, hogy itt emberek - több, mint százezren - megkötöttek egy szerződést, amit aztán az egyik fél felrúgott. Illetve, szerencsére úgy néz ki, hogy meggondolta magát, de fel akarta rúgni. Ami a világ minden normális helyén helyből elfogadhatatlan.www.portfolio.hu/gazdasag/20230905/breking-visszavonulot-fujt-a-kormanypart-napelem-ugyben-637781nem örülök neki. tudom, egy geci vagyok. amellett, hogy sok jó ember is megszívta volna miatta akik nem ezt érdemelnék, de a jc6 féle "leszavazok a fideszre a csok meg a babaváró miatt legalább tudok építkezni jajj de jó olcsó lesz a rezsi" típusú valasztó polgár igenis megérdemelte volna, hogy kicsit letérdeltessék.
Beki
peach
Amúgy szomorú vagyok, hogy ez a postod ráadásul kap is egy nagy rakat like-ot. Nem a like-okat sajnálom, és az érzelmeidet is megértem. De az a helyzet, hogy ez azt jelenti, hogy a jogszerűség, tisztesség sokaknak kevésbé fontos, mint az, hogy a JC6 féle szopja jól meg. Pedig nem ennek kéne lenni a fontossági sorrendnek, mert ilyen fontossági sorrenddel az életben nem mászunk ki ebből a NER szaharból. Amíg így reagálunk mi is, addig mi is NER-t játsszunk, csak O1G-nek hívjuk...
peterk2005 udvari bolond
ehelyett most megint a megmentő jóságos atyuska szerepébe tetszelegnek, ezzel megnyugtatva és a szavazatukat megtartva a fent említetteknek, mert " hát látjátok, meggondolták magukat, legközelebb is megfogjak, nem basznak ki ezek velünk"
amúgy azon sem lepődnék meg, hogy ez megint egy jól irányzott kommunikációs stratégia volt. sőt....
peach
Abban mondjuk igazad van, hogy '98-ban én is szavaztam a fideszre. Tehát én bűnös vagyok, megérdemeltem volna, hogy szopjak. De szegény faterom nem, mert ő világéletében hitt a komcsi rendszerben és az utolsó éveire is megmaradt annak.... 😉
(Ha nem lenne világos, ritka nagy hülyeségnek tartom amit írtál. Az a fideszes, akinek te a tanulópénzt szánnád, nem tanulna ebből sem, mert az a fideszes abból sem tanul, ha a lábát levágják. Mert nem így működik. Viszont a maradék - a többség - aki nem fideszes, csak egyszerűen kötött egy szerződést amiről azt gondolta, hogy neki is jó és az országnak is, ő jól megszopta volna .... igazságtalanul.)
peterk2005 udvari bolond
peach
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 2 éve
a tanároshoz még annyit zárójelben, hogy sokan azért nem tüntettek mert annyival kevesebb lett volna úgy a fizu, hogy nem jöttek volna ki belőle a kövi hónapban...
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 2 éve
nem erted a logikamat, es kiforditod az egeszet, nem is alapvetoen a felvetesemre reagaltal, hogy igenis, amikor nezzuk a fokuszt akkor azt is figyelembe kell venni, hogy vajon a pedagogusok hany szazalekat erinti ez tenyleges hatranyosan, nem pedig csak megszokasbol panaszkodik, hogy szar.Én még nem találkoztam olyan tanárral, akinek tetszett volna az új rend. De tiltakozni nagyon kevés mert közülük. Főleg vidéken, ahol ha kib*sznak, akkor mehetsz jó esetben három faluval odébb (leginkább oda se, mert persona non grata lettél a környéken).A pedagógus sztoriban szintén sokszor zavart, hogy a lényeg helyett - hogy botrányos feltételeket erőltettek rá több százezer magyar munkavállalóra - több szó esett arról, hogy kevesen tiltakoznak, ülnek a seggükön, meg is érdemlik mert nem állnak ki magukért meg hasonlók. Én meg ezzel úgy vagyok, hogy nem. Ezzel a fókuszt veszítjük el, éppen azt veszítjük el, amit szeretnénk. Mert nem a pedikűrös Terike a probléma - mindig, minden rendszerben lesz aki éppen (akár igazságtalanul is) jól jár -, nem is a fülét-farkát behúzó, nem tiltakozó, főnöktől fosó pedagógus, és nem is a JC, mert ezek mindig voltak és lesznek. Vannak abszurdisztánban is meg csokibólvanakerítés országban is. Nekünk nem ez a fontos, hanem az, hogy legyenek elfogadható viszonyok. Azok meg akkor lesznek, ha a Terikék miatt nem veszítjük el a fókuszt.ebben nem ertunk egyet. az igenis fokusz, hogy a pedagogus tarsadalom hany resze nem ert egyet az uj szabalyokkal. ha nem ert egyet akkor ennek adjon hangot. az nem hangadas, hogy elmondom, hogy szar, de maradok, mert ez van. mert akkor nem szar ez neki. ha valoban szar lenne akkor ott a lehetoseg valtani. de az, hogy a pedagogusok csak egy elegge elhanyagolhato resze tuntetett ez ellen, az nem epp azt mutatja, hogy nekik problemajuk lenne a dologgal. vagyis de: egy hangos kisebbsegnek. a jo reszenek megfelelnek az uj szabalyok, feltetelek. akkor meg eljutottunk oda, hogy egy demokraciaban miert egy hangos kisebbsegnek adjunk igazat a tobbseggel szemben?
peterk2005 udvari bolond
csebi
A te logikád szerint ebben az országban csak a taxisok meg a ner lovagok érdemlik meg a fókuszt, mert őket kiszolgálja a rendszer vagy f*sik tőlök. Ez szerintem minden, csak nem szolidáris.
peterk2005 udvari bolond
a pedagogusok kb 90% (de lehet h tobb) semmilyen formaban nem tiltakozott vagy tett az ellen, hogy ne ebben az uj rendben kelljen tanitania. marpedig akkor eleg nehez azt mondani, hogy nekik nem megfelelo ez az uj rend. tovabbra is ez a problemam, hogy van egy hangos kisebbseg, akinek az erdekeit ervenyesitenunk kell a csendben levo tobbseggel szemben, akik nem szolalnak fel, hogy bmien problemajuk lenne. meg a kornyezo orszagokban is vannak peldak, hogyan tudnak pedagogusok valtozast elerni. de ott nyilvan osszefogott a pedagogusok jo resze. pont amugy a pedagogusoktol varnam el azt, hogy mar a hivatas tudatuk, az iskolazottsaguk miatt igen is belatnak, hogy miert rossz nem csak ez az uj rend, hanem konkretan az, ami 20-25 eve minimum zajlik az oktatasban, de lehet ezzel is keveset mondtam. lehet karogni, meg mindenszarozni, de most ugy ereztem, hogy eleg komoly tarsadalmi osszefogas lehetett volna mogottuk.
en nagyon szivesen segitenek, szolidaris lennek a pedagogus tarsadalommal, hogy ha erdemben latnam, hogy tenylegesen nem jo nekik, es erdemben, a jelentos szazalekuk ezt ki is fejezte volna. mert amugy szemelyes velemenyem, hogy elkepeszto sokat art az, ami otthon az oktatasban megy minimum 2010 ota. olyan kartekony, hogy ezt kijavitani legalabb dupla ido lesz. rettegek is, hogy kislanyomnak egyszer a magyar kozoktatasba kell tanulnia, es kb ez az eletcelom, hogy ez ne valosuljon meg. de nem tudok es nem akarok mas feje felett donteni, hogy neki ez nem jo, mikozben szerinte ez jo, mert nem tesz ellene semmit erdemben. ki vagyok en, hogy akkor o helyette dontsek mikozben o is tanult, diplomas ember?
amugy epp ez a lenyeg, hogy most nem kiba*ztak volna a pedagogust, hanem o dont, hogy elmegy. szoval ez a resze sem all meg, hogy persona non grata lett volna (amugy meg miert is?) abba ne is menjunk mar bele sztem, hogy annyira nincs munkaero, hogy tenylegesen a fidesz telepit be migransokat elvegezni a munkat. akkor mirol beszelunk h nem lenne munkaja?
A NER lovag fokusz dolgos peldadat meg nem minositem, mert ez annyira gaz, hogy jonne utana a ban bacsi. de nyilvan ez is elosegiti az ertelmes parbeszedet.
Az a fideszes, akinek te a tanulópénzt szánnád, nem tanulna ebből sem, mert az a fideszes abból sem tanul, ha a lábát levágják. Mert nem így működik.az ilyen mondatok pedig gyonyoruen megmutatjak, hogy mennyire nem erted sztem te sem, ahogy az ellenzek sem ezt az egeszet. ezert is utalom az agyhalottazast, mert az elkepesztoen felment mkit a sorozatban 4. 2/3 utan is. tovabbra is allitom, hogy ha csak mondjuk 5 random otletet megcsinalt volna bki ugy, hogy vegigviszi a negy ev alatt, a harom-harmad meg veto podcastbol akkor mar regen nem lenne ketharmad. ja de, hogy az meloval jar. hat igen.
peterk2005 udvari bolond
az ilyen embernek nem a labat kell levagni hanem ott lenni nala-vele. nemcsak negy evente a valasztas elotti honapban, hanem baszki minden egyes honapban minden egyes evben.
szemelyes pelda, de ez egy elegge altalanos jelenseg: kozeli idos rokon falun el, megrogzott DK-s, utalja a fideszt. de azert enyhult ez az utalat, miutan a helyi fideszes egyeni kepviselo felhivta a fuggetlen (am fidesz kozeli) falu polgarmesteret, hogy ekkor ott lesz egy busz, kaptok egy ingyen turat a Parlamentben, idegenvezetessel mindennel. polgi visszakerdez, hogy a biztosan fidesz szavazokat vigye? erre a fideszes kepviselo mondja, hogy nem, azokat, akik tesznek a koszsegert, meg segitenek neki onkent. igy bekerul a kozeli rokon is, mert tolt be ott tisztseget, plusz minden evben szervez a tisztsegenek koszonhetoen egy unnepseget vmeik augusztusi szombaton.
igen ez penzbe kerul, de ketlem, hogy olyan rohadt nagy osszeg, meg nem csak igy lehetne kis telepuleseken epulni. hanem rohadt sok munkaval. sztem ezt nagyon sokan nem ertik meg, hogy itt politikuskent nem az a munka, hogy havonta interpellalok kettot, meg hetente ATV-be megyek be. kokemeny terep munka, es nem csak az utolso fel evben. fidesz ebbe azert eleg sokat belerak, ezt nem lehet toluk elvitatni. es nem csak most hanem lenyegeben 2002 ota folyamatosan.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
www.valaszonline.hu/2023/09/04/gyorffy-dora-lentner-csaba-gazdasag-magyarorszag-haboru-eu-interju/Pesty, Borkai, Lentner, felkészül...
csodálatos elszólásai vannak a fideszes Lentnernek:
"Kényszerhelyzetben vagyunk, mert sajnos a kkv-szektort nem tudja majd olyan mértékben támogatni az állam, mint az elmúlt években. Az ágazatban tömeges munkanélküliség várható, de az onnan felszabaduló munkaerőnek lesz hol elhelyezkednie az akkumulátorgyárak révén."
(...)
Most kifejezetten jól állunk, különösen ahhoz képest, hogy tavaly év végén, az idei év elején sikerült egy államcsődöt elkerülni.
(...)
Igen, miután nem kaptuk meg az uniós forrásokat a helyreállítási alapból. Sőt, a fejlesztési és helyreállítási forrásokon túlmenően a lejáró államadósság-tételek és a hiány finanszírozásához szükséges források is szűken álltak rendelkezésre; végül távol-keleti és arab barátaink siettek a segítségünkre.
deyell
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 2 éve
ahh hagyjuk. viktor megmentette a napelemeseket, halleluja, erzsike meg fűthet tovább a kis konvekotrával 18 fokra, hogy ne fagyjon meg. halleluja.Aközött a rengeteg önös érdekű fidesz szavazó között én is ott lettem volna például, aki csak azért maradt le a napelem programról, mert előbb nem tudtam rávenni a szüleimet, aztán jött a covid és nem volt rá alkalom, aztán sajnos meghaltak. Így elmaradt végül, nem lettem napelemes (a szüleim nem lettek azok).pedig de, ez egy igazságtalan de kemény tanuló pénz lett volna százereknek, rengeteg önös érdekű fidesz szavazónak. kellett is volna nekik a képükbe kapni a valóságot, hogy mire lehet számítani ha lepaktálnak viktorékkal.Az a probléma, hogy minden JC-re jut 10, aki nem azért szavaz le a fideszre, hogy csokot kapjon, hanem egyszerűen éli az életét, van egy EU-s pályázat amin pályázna, mert úgy gondolja, hogy az neki is jó, a környezetnek is jó, technológiailag is előre mutató. És az a probléma, hogy itt emberek - több, mint százezren - megkötöttek egy szerződést, amit aztán az egyik fél felrúgott. Illetve, szerencsére úgy néz ki, hogy meggondolta magát, de fel akarta rúgni. Ami a világ minden normális helyén helyből elfogadhatatlan.www.portfolio.hu/gazdasag/20230905/breking-visszavonulot-fujt-a-kormanypart-napelem-ugyben-637781nem örülök neki. tudom, egy geci vagyok. amellett, hogy sok jó ember is megszívta volna miatta akik nem ezt érdemelnék, de a jc6 féle "leszavazok a fideszre a csok meg a babaváró miatt legalább tudok építkezni jajj de jó olcsó lesz a rezsi" típusú valasztó polgár igenis megérdemelte volna, hogy kicsit letérdeltessék.
Beki
peach
peterk2005 udvari bolond
peach
peterk2005 udvari bolond
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 2 éve
www.valaszonline.hu/2023/09/04/gyorffy-dora-lentner-csaba-gazdasag-magyarorszag-haboru-eu-interju/Mi baj lehet abból, ha a kínaiaktól meg az araboktól szerzünk pénzt...
csodálatos elszólásai vannak a fideszes Lentnernek:
"Kényszerhelyzetben vagyunk, mert sajnos a kkv-szektort nem tudja majd olyan mértékben támogatni az állam, mint az elmúlt években. Az ágazatban tömeges munkanélküliség várható, de az onnan felszabaduló munkaerőnek lesz hol elhelyezkednie az akkumulátorgyárak révén."
(...)
Most kifejezetten jól állunk, különösen ahhoz képest, hogy tavaly év végén, az idei év elején sikerült egy államcsődöt elkerülni.
(...)
Igen, miután nem kaptuk meg az uniós forrásokat a helyreállítási alapból. Sőt, a fejlesztési és helyreállítási forrásokon túlmenően a lejáró államadósság-tételek és a hiány finanszírozásához szükséges források is szűken álltak rendelkezésre; végül távol-keleti és arab barátaink siettek a segítségünkre.
deyell

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
Aközött a rengeteg önös érdekű fidesz szavazó között én is ott lettem volna például, aki csak azért maradt le a napelem programról, mert előbb nem tudtam rávenni a szüleimet, aztán jött a covid és nem volt rá alkalom, aztán sajnos meghaltak. Így elmaradt végül, nem lettem napelemes (a szüleim nem lettek azok).pedig de, ez egy igazságtalan de kemény tanuló pénz lett volna százereknek, rengeteg önös érdekű fidesz szavazónak. kellett is volna nekik a képükbe kapni a valóságot, hogy mire lehet számítani ha lepaktálnak viktorékkal.Az a probléma, hogy minden JC-re jut 10, aki nem azért szavaz le a fideszre, hogy csokot kapjon, hanem egyszerűen éli az életét, van egy EU-s pályázat amin pályázna, mert úgy gondolja, hogy az neki is jó, a környezetnek is jó, technológiailag is előre mutató. És az a probléma, hogy itt emberek - több, mint százezren - megkötöttek egy szerződést, amit aztán az egyik fél felrúgott. Illetve, szerencsére úgy néz ki, hogy meggondolta magát, de fel akarta rúgni. Ami a világ minden normális helyén helyből elfogadhatatlan.www.portfolio.hu/gazdasag/20230905/breking-visszavonulot-fujt-a-kormanypart-napelem-ugyben-637781nem örülök neki. tudom, egy geci vagyok. amellett, hogy sok jó ember is megszívta volna miatta akik nem ezt érdemelnék, de a jc6 féle "leszavazok a fideszre a csok meg a babaváró miatt legalább tudok építkezni jajj de jó olcsó lesz a rezsi" típusú valasztó polgár igenis megérdemelte volna, hogy kicsit letérdeltessék.
Beki
peach
peterk2005 udvari bolond
peach
Az a gond, hogy leragadtál a csókos-babvárósnál, és rá-általánosítod - hibásan - egy nagy, 150 ezres halmazra, akik ugyanolyan átlag emberek, mint te, csak éppen úgy adódott, hogy belevágtak egy fűtés / elektromos korszerűsítésbe. Csak szólok, hogy egy rendes NER-es csókos nem fog a zsebébe nyúlni és milliókat befektetni, hogy majd 8-10 év alatt megtérüljön neki, hanem megoldja, hogy ingyen felkerüljön a házra a napelem. Sőt még fizetnek is neki érte. Szóval rossz helyen keresgélsz. Javaslom a mérgedet irányítsd azokra, akikre valójában is mérges vagy. Akkor nem fognak a markukba röhögni, hogy ezek megint egymást b*sztatják, miközben mi ütjük furkósbottal őket. 😊tehat mindenki aki nem árammal fűt az szopja be egész nyugodtan, bezzeg a környezettudatos napelemes/áramos csokos-babváróst bottal se piszkalja senki. gratulalok, ez aztán ismét a tarsadalmi szolidaritás csimborasszója.Teljesen igazad van, hiszen az visz előre, ha rezsit csökkentünk, nem fejlesztünk, eltüzeljük a gumicsizmát is, ha kell.www.portfolio.hu/gazdasag/20230905/breking-visszavonulot-fujt-a-kormanypart-napelem-ugyben-637781nem örülök neki. tudom, egy geci vagyok. amellett, hogy sok jó ember is megszívta volna miatta akik nem ezt érdemelnék, de a jc6 féle "leszavazok a fideszre a csok meg a babaváró miatt legalább tudok építkezni jajj de jó olcsó lesz a rezsi" típusú valasztó polgár igenis megérdemelte volna, hogy kicsit letérdeltessék.
Beki
peach
Gratulálok!
csi77
peach

több mint 2 éve
www.valaszonline.hu/2023/09/04/gyorffy-dora-lentner-csaba-gazdasag-magyarorszag-haboru-eu-interju/csodálatos elszólásai vannak a fideszes Lentnernek:
(...)
(...)
buhloone mindstate
több mint 2 éve
pedig de, ez egy igazságtalan de kemény tanuló pénz lett volna százereknek, rengeteg önös érdekű fidesz szavazónak. kellett is volna nekik a képükbe kapni a valóságot, hogy mire lehet számítani ha lepaktálnak viktorékkal.Az ezzel a baj, hogy a hívők azt hiszik, hogy az EU szopatta volna meg őket. Abból a szektából egy rettentő vékony réteg élte volna meg úgy, hogy erről a kormány tehet. Tudom, mert beszéltem pár hívővel napelem ügyben és jött ez, hogy "ja igen, az unió". Mindenre van bűnbak, amit ők könnyen be is fogadnak.
peach
több mint 2 éve
Én még nem találkoztam olyan tanárral, akinek tetszett volna az új rend. De tiltakozni nagyon kevés mert közülük. Főleg vidéken, ahol ha kib*sznak, akkor mehetsz jó esetben három faluval odébb (leginkább oda se, mert persona non grata lettél a környéken).A pedagógus sztoriban szintén sokszor zavart, hogy a lényeg helyett - hogy botrányos feltételeket erőltettek rá több százezer magyar munkavállalóra - több szó esett arról, hogy kevesen tiltakoznak, ülnek a seggükön, meg is érdemlik mert nem állnak ki magukért meg hasonlók. Én meg ezzel úgy vagyok, hogy nem. Ezzel a fókuszt veszítjük el, éppen azt veszítjük el, amit szeretnénk. Mert nem a pedikűrös Terike a probléma - mindig, minden rendszerben lesz aki éppen (akár igazságtalanul is) jól jár -, nem is a fülét-farkát behúzó, nem tiltakozó, főnöktől fosó pedagógus, és nem is a JC, mert ezek mindig voltak és lesznek. Vannak abszurdisztánban is meg csokibólvanakerítés országban is. Nekünk nem ez a fontos, hanem az, hogy legyenek elfogadható viszonyok. Azok meg akkor lesznek, ha a Terikék miatt nem veszítjük el a fókuszt.ebben nem ertunk egyet. az igenis fokusz, hogy a pedagogus tarsadalom hany resze nem ert egyet az uj szabalyokkal. ha nem ert egyet akkor ennek adjon hangot. az nem hangadas, hogy elmondom, hogy szar, de maradok, mert ez van. mert akkor nem szar ez neki. ha valoban szar lenne akkor ott a lehetoseg valtani. de az, hogy a pedagogusok csak egy elegge elhanyagolhato resze tuntetett ez ellen, az nem epp azt mutatja, hogy nekik problemajuk lenne a dologgal. vagyis de: egy hangos kisebbsegnek. a jo reszenek megfelelnek az uj szabalyok, feltetelek. akkor meg eljutottunk oda, hogy egy demokraciaban miert egy hangos kisebbsegnek adjunk igazat a tobbseggel szemben?
peterk2005 udvari bolond
csebi
Eszerint a logika szerint ebben az országban csak a taxisok meg a ner lovagok érdemlik meg a fókuszt, mert őket kiszolgálja a rendszer vagy f*sik tőlök. Ez szerintem minden, csak nem szolidáris. Másrészt ez azért sem jó attitűd, mert annak a felszólalni, tüntetni nem merő tanárnak is eszébe juthat, hogy megkérdezze pl. tőled, hogy ha valamiért éppen kritizálod a jelenlegi rendszert, hogy mégis milyen alapon, miközben ott csücsülsz a jó állásodban, ahol? És a kölcsönös megkérdőjelezgetésnek az a vége, hogy egymást b*sztatjátok, az meg nevet a markába aki kib*szott veletek.

több mint 2 éve
A Fidesz akkugyárakkal kampányolt tavaly? Szerintem zsetonszórással.Nálam az tökre elfogadott, ha valaki gazdasági okok miatt szavazott a fideszre. Mindig mondom, hogy van egy pár ember aki jobban él a fidesz éra alatt.persze rendben van.
NB2
nekem inkabb ezzel van a bajom:
telex.hu/belfold/2023/09/06/alsozsolca-akkumulator-ujrafeldolgozo-uzem-lakossagi-forum-szilagyi-laszlo-andrada-ceg
egy olyan telepulesen ahol 600+ szavazatot kapott a fidesz jeloltje mint a masodik helyen levo, 60%+ zsebelt be, ott hirtelen nem tetszik az a dolog, amit a fidesz igert es teljesit is. nulla felelossegvallalas a sajat dontesert. nyilvan az a megoldas, hogy a ceg embereit kell megverni.
csebi
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.