NFL eredménykövetés
- 5 aktív topik
RedZone week 16
77
15
19:00
Denver Broncos - Jacksonville Jaguars
53
9
22:05
Arizona Cardinals - Atlanta Falcons
6
3
22:05
Detroit Lions - Pittsburgh Steelers
5
5
22:25
Houston Texans - Las Vegas Raiders
3
2
22:25
Politika
65 feliratkozó
több mint 2 éve
5 es fel oras interju borkaival partizanonha 4 óra ebből sex, akkor megnézem 😊
Kúrfürst briareos
több mint 2 éve
Lehet nem egyetérteni a külpoltikájával, a belpolitikájával akármivel de - van neki, és az a sajátja. Ezzel szemben az ellenzék mindent tagadó álláspontja van, ami kimerül annyiban, hogy ha Orbán: A - akkor ellenzék: B. Legyen szó bármiről, a gazdaságtól a külpolitikán át a szociális kérdésekig. A tagadás politikája hosszútávon pedig szükségszerűen rossz, hiszen annyi derül ki belőle, hogy intellektuálisan annyira trehány vagy, hogy azon kívül, hogy mindenre bemondod az ellenkezőjét, másra nem vagy képes.De ez peterk2005 ars poeticája.
MC12
"Mindegy ki, mi, csak jöjjön már Orbán helyett bárki más."
Csak azt nem érti, hogy bárki más nem tud jönni, csak egy konkrét valaki tudna, de azt itt évek óta senki se tudja megmondani, hogy ugyan mégis ki. "Mindegyki".
(Asszem még két éve kaptam egy Jakab Pétert, azért respekt, így utólag is.)
több mint 2 éve
Fél órája jött ki.5 es fel oras interju borkaival partizanonnagyon jól mutatja az ország mentális problémáját az hogy ez az ember valid kandidáns a jövő évi választáson, erre gulyás még interjút is készít vele… olyan finoman kezelte mint az összes fideszest aki leállt vele beszélni vagy beleállt mint a baloldali politikusokba?
Kúrfürst briareos
Fontos_Vidra
Ha kétszeresen nézed se végzel vele fél kilencig.
több mint 2 éve
5 es fel oras interju borkaival partizanonHúbmeg. Öt és fél órányi Borkai, amikor 15 perc is sok belőle. Azt hiszem passzolom. 😊
Kúrfürst briareos

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Nincs olyan, hogy Fidesz, Orbán van. Hogy elve nincs, abban még egyébként meg is tudnánk egyezni - habár szerintem ez a politika sajátja és nincs olyan politikus aki ne változtatná az elveit szükség szerint, tehát irreleváns szempont - , de hogy gondolata ne lenne….idehaza egyetlen pártnak, jobban mondva egyetlen embernek van az élvonalbeli politikában gondolata a világról, a nemzetről stb. : Orbánnak. Tulajdonképpen ez az ország egyik legnagyobb problémája.Én meg annyit válaszoltam erre, hogy nem az USA-ban, Németországban (de még mondjuk Szlovákiában se) vagyunk, hogy különböző politikai alternatívák érdemben megszerveződhessenek. Itt nincsenek most meg hozzá a feltételek.Egy párthoz alapvetően két okból csatlakozik valaki: elvi meggyőződésből vagy anyagi érdekből. A legjobb ezek kombinációja, tehát a párttal hasonló az értékrendünk és úgy látom, ebből esetleg meg is lehet élni - na ilyen itthon nincs, vagy 0,1%. Az elvi meggyőződéshez nem árt, ha annak a pártnak aki megkeres, van valami elv-szerűsége amihez ugye lehet viszonyulni, egy jogásznál mondjuk a jogállamiság kérdése egy elvi kérdés - amellett, hogy vannak gyakorlati részei nyilván - szóval egyébként ideális szűrő. Csakhát a magyar ellenzék annyit tud mondani, hogy nemorbán. Amikor ennél eggyel szofisztikáltabb kérdést teszel fel, akkor jön a menetrendszerű elhasalás.Hát mondjuk nem tudom, hogy a világnak van-e olyan része, ahol ha elmész egy "bráncsra", és felteszed a kérdést, hogy mi lenne a közjogi elképzelésük egy jobb alaptörvényről, mit kezdenének az ügyészséggel, mik lennének a jogállami bástyák, akkor rarra feldolgozható választ tudnál kapni. 😀Hozzájuk nem volt szerencsém még.Kiegészítem: ez az élmény a fideszes politikusoknál is.Mèg a releváció sem.Ennek az alapélménynek a formálása, hogy a tömegek ne így érezzék, vagy ha már így érzik, akkor legalább adni egy olyan keretet, amivel átélhető a probléma - na ez szép ellenzéki feladat lenne.megugorhatatlan
MC12
egyszerűen nincs meg hozzá a képesség, a szándék és a motiváció
Gyurma Pappa
Az az alapélményem az ellenzéki politikusokkal irl, hogy nem is értik azt a helyzetet, amiben vannak.
Amadeus von Dollárbaloldal
Orbán tudja miben van, mit akar, nem véletlen ő a főnök.
Őszentsége Sobri Jóska
Lázárt hallottam egyszer egyetemem előadni nekünk. Ő mondjuk rendben van.
Ellenzéki oldalon minimálisan volt szerencsém látni a felszínt és az a helyzet, hogy Feriéken kívül tényleg kuka az egész és ezt most a kognitív képességekre értem.
Sosem fogom elfelejteni, elhívtak régi személyes ismeretségi alapon egy “bráncsra”, hogy csatlakozzak az egyik banda hátországához. Leültünk beszélgetni, hogy mik az elképzelések, majd mikor az “Orbán takarodj” után megkérdeztem, hogy amúgy közjogilag mi a terv az alaptörvénnyel, ügyészséggel, jogállammal, akkor elkezdett bootolni a rendszer és pörögni a homokóra. Nem volt se kép, se hang. Ennek idestova 6 éve és azóta sem hallom, látom a változást.
Én meg azóta sem csatlakoztam sehova, pedig évente megtalálnak. Legutóbb spec a fideszből (…).
peterk2005 udvari bolond
Eleve, ha egy jogászt keresek meg, hogy csatlakozzon, akkor valószínűleg a jogi részére van szüksége a tudásának a pártnak, nem mondjuk a krumplitermesztésről alkotott véleményére. Ilyetéren pedig kevéssé éthető, hogy e téma mentén nem képesek olyan alapvető kérdésekre válaszolni, minthogy mi a tervük a Polt Péter-féle ügyészséggel. Merthogy ilyenkor szakpolitikusokat keres egy párt, nem frontpolitikusokat, ott meg fájdalom, számít ez.
A lényeg annyi, hogy Amadeus a szó régi értelmében vett polgárként viselkedett, akinek vannak elvei és ha már őt keresték meg, akkor megnézte, hogy tud-e azonosulni azzal, aki megkereste. De mivel a magyar pártoknak nincsenek egyetlen területen sem elveik sem gondolataik, azon kívül hogy nemorbán - és szó szerint nincsenek gondolataik - ígyhát nehéz megérteni, hogy miért is adjam oda ingyen a szaktudásomat Fegyőr Bandinak vagy Kunhalmi Áginak. (legalább ígérjenek egy kurva helyettes államtitkárságot baszki 😀 aki ígérni sem tud a politikában az nem is létezik 😊 )
MC12
A nemorbánnal egyébként is elrontottad az utolsó bekezdést. Mert addig még egyet is értettem veled, hogy "a magyar pártoknak nincsenek egyetlen területen sem elveik sem gondolataik". Ez stimmt, De mivel hozzátetted, hogy "azon kívül, hogy nemorbán", kiloptad ismét a Fideszt az állításból. Mintha az más lenne. Pedig nem más. Sőt, az a pártlista, ami felsorolja azokat a pártokat, amiknek nincsenek egyetlen területen sem elveik, sem gondolataik, az ma a Fidesszel kezdődik.
peterk2005 udvari bolond
Tudom, hogy divat szidni a Tucer interjút, de hol van az az ellenzéki politikus, aki másfél órát ad élőszavas kérdés - válasz interjút folyékony angolsággal a jelen média egy olyan kurrens mainstream baloldali a alakjának mint jobbról TC? És azért nem kajarendelés - szállásfoglalás tengelyen beszélgettek, hanem a globális politika meg a nemzetközi gazdasági összefüggések tengelyén. Vagy valaki megakadályozza Karácsonyt teszem azt, vagy Donáth Annát, hogy így tegyen?
Lehet nem egyetérteni a külpoltikájával, a belpolitikájával akármivel de - van neki, és az a sajátja. Ezzel szemben az ellenzék mindent tagadó álláspontja van, ami kimerül annyiban, hogy ha Orbán: A - akkor ellenzék: B. Legyen szó bármiről, a gazdaságtól a külpolitikán át a szociális kérdésekig. A tagadás politikája hosszútávon pedig szükségszerűen rossz, hiszen annyi derül ki belőle, hogy intellektuálisan annyira trehány vagy, hogy azon kívül, hogy mindenre bemondod az ellenkezőjét, másra nem vagy képes.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
5 es fel oras interju borkaival partizanonnagyon jól mutatja az ország mentális problémáját az hogy ez az ember valid kandidáns a jövő évi választáson, erre gulyás még interjút is készít vele… olyan finoman kezelte mint az összes fideszest aki leállt vele beszélni vagy beleállt mint a baloldali politikusokba?
Kúrfürst briareos
több mint 2 éve
Az a probléma, hogy minden JC-re jut 10, aki nem azért szavaz le a fideszre, hogy csokot kapjon, hanem egyszerűen éli az életét, van egy EU-s pályázat amin pályázna, mert úgy gondolja, hogy az neki is jó, a környezetnek is jó, technológiailag is előre mutató. És az a probléma, hogy itt emberek - több, mint százezren - megkötöttek egy szerződést, amit aztán az egyik fél felrúgott. Illetve, szerencsére úgy néz ki, hogy meggondolta magát, de fel akarta rúgni. Ami a világ minden normális helyén helyből elfogadhatatlan.www.portfolio.hu/gazdasag/20230905/breking-visszavonulot-fujt-a-kormanypart-napelem-ugyben-637781nem örülök neki. tudom, egy geci vagyok. amellett, hogy sok jó ember is megszívta volna miatta akik nem ezt érdemelnék, de a jc6 féle "leszavazok a fideszre a csok meg a babaváró miatt legalább tudok építkezni jajj de jó olcsó lesz a rezsi" típusú valasztó polgár igenis megérdemelte volna, hogy kicsit letérdeltessék.
Beki
peach
Amúgy szomorú vagyok, hogy ez a postod ráadásul kap is egy nagy rakat like-ot. Nem a like-okat sajnálom, és az érzelmeidet is megértem. De az a helyzet, hogy ez azt jelenti, hogy a jogszerűség, tisztesség sokaknak kevésbé fontos, mint az, hogy a JC6 féle szopja jól meg. Pedig nem ennek kéne lenni a fontossági sorrendnek, mert ilyen fontossági sorrenddel az életben nem mászunk ki ebből a NER szaharból. Amíg így reagálunk mi is, addig mi is NER-t játsszunk, csak O1G-nek hívjuk...
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Én meg annyit válaszoltam erre, hogy nem az USA-ban, Németországban (de még mondjuk Szlovákiában se) vagyunk, hogy különböző politikai alternatívák érdemben megszerveződhessenek. Itt nincsenek most meg hozzá a feltételek.Egy párthoz alapvetően két okból csatlakozik valaki: elvi meggyőződésből vagy anyagi érdekből. A legjobb ezek kombinációja, tehát a párttal hasonló az értékrendünk és úgy látom, ebből esetleg meg is lehet élni - na ilyen itthon nincs, vagy 0,1%. Az elvi meggyőződéshez nem árt, ha annak a pártnak aki megkeres, van valami elv-szerűsége amihez ugye lehet viszonyulni, egy jogásznál mondjuk a jogállamiság kérdése egy elvi kérdés - amellett, hogy vannak gyakorlati részei nyilván - szóval egyébként ideális szűrő. Csakhát a magyar ellenzék annyit tud mondani, hogy nemorbán. Amikor ennél eggyel szofisztikáltabb kérdést teszel fel, akkor jön a menetrendszerű elhasalás.Hát mondjuk nem tudom, hogy a világnak van-e olyan része, ahol ha elmész egy "bráncsra", és felteszed a kérdést, hogy mi lenne a közjogi elképzelésük egy jobb alaptörvényről, mit kezdenének az ügyészséggel, mik lennének a jogállami bástyák, akkor rarra feldolgozható választ tudnál kapni. 😀Hozzájuk nem volt szerencsém még.Kiegészítem: ez az élmény a fideszes politikusoknál is.Mèg a releváció sem.Ennek az alapélménynek a formálása, hogy a tömegek ne így érezzék, vagy ha már így érzik, akkor legalább adni egy olyan keretet, amivel átélhető a probléma - na ez szép ellenzéki feladat lenne.megugorhatatlan
MC12
Gyurma Pappa
Az az alapélményem az ellenzéki politikusokkal irl, hogy nem is értik azt a helyzetet, amiben vannak.
Őszentsége Sobri Jóska
Ellenzéki oldalon minimálisan volt szerencsém látni a felszínt és az a helyzet, hogy Feriéken kívül tényleg kuka az egész és ezt most a kognitív képességekre értem.
Sosem fogom elfelejteni, elhívtak régi személyes ismeretségi alapon egy “bráncsra”, hogy csatlakozzak az egyik banda hátországához. Leültünk beszélgetni, hogy mik az elképzelések, majd mikor az “Orbán takarodj” után megkérdeztem, hogy amúgy közjogilag mi a terv az alaptörvénnyel, ügyészséggel, jogállammal, akkor elkezdett bootolni a rendszer és pörögni a homokóra. Nem volt se kép, se hang. Ennek idestova 6 éve és azóta sem hallom, látom a változást.
Én meg azóta sem csatlakoztam sehova, pedig évente megtalálnak. Legutóbb spec a fideszből (…).
peterk2005 udvari bolond
Eleve, ha egy jogászt keresek meg, hogy csatlakozzon, akkor valószínűleg a jogi részére van szüksége a tudásának a pártnak, nem mondjuk a krumplitermesztésről alkotott véleményére. Ilyetéren pedig kevéssé éthető, hogy e téma mentén nem képesek olyan alapvető kérdésekre válaszolni, minthogy mi a tervük a Polt Péter-féle ügyészséggel. Merthogy ilyenkor szakpolitikusokat keres egy párt, nem frontpolitikusokat, ott meg fájdalom, számít ez.
A lényeg annyi, hogy Amadeus a szó régi értelmében vett polgárként viselkedett, akinek vannak elvei és ha már őt keresték meg, akkor megnézte, hogy tud-e azonosulni azzal, aki megkereste. De mivel a magyar pártoknak nincsenek egyetlen területen sem elveik sem gondolataik, azon kívül hogy nemorbán - és szó szerint nincsenek gondolataik - ígyhát nehéz megérteni, hogy miért is adjam oda ingyen a szaktudásomat Fegyőr Bandinak vagy Kunhalmi Áginak. (legalább ígérjenek egy kurva helyettes államtitkárságot baszki 😀 aki ígérni sem tud a politikában az nem is létezik 😊 )
MC12
A nemorbánnal egyébként is elrontottad az utolsó bekezdést. Mert addig még egyet is értettem veled, hogy "a magyar pártoknak nincsenek egyetlen területen sem elveik sem gondolataik". Ez stimmt, De mivel hozzátetted, hogy "azon kívül, hogy nemorbán", kiloptad ismét a Fideszt az állításból. Mintha az más lenne. Pedig nem más. Sőt, az a pártlista, ami felsorolja azokat a pártokat, amiknek nincsenek egyetlen területen sem elveik, sem gondolataik, az ma a Fidesszel kezdődik.

több mint 2 éve
Ezért hiszem, vallom, hogy egy kormányzásra készülő, önmagát arra képesnek tartó erőnek kell, hogy legyen elképzelése arról, hogy az Orbán utáni Magyarország deiure hogy fog kinézni. És akkor most határozottan a jog, mint elvi jelentőségű váz kinézetéről beszélünk, nem mentünk bele a tényleges cselekményekbe, az oligarchákba, NER lovagokba, a hivatali visszaélésekbe etc. Amíg a jogrendszer nincs rendbe téve, addig ezekről nincs értelme beszélni sem, hiszen jelenleg kb. minden törvényes, ha pozitív jogi megközelítésben nézzük a NER-t (csak az ilyen balfasz Simonkák buknak be akik túltolják a biciklit).akkor tavaly orulhettel, mert ket megoldas is volt:
Na ezt így vázoltam részemről, mivel arra voltam kíváncsi, hogy a konkrét politikai közösség teteje erről mit gondol, milyen szinten gondolkodik a témában. A válasz nagyjából annyi volt, hogy "erre még nem gondoltunk", "tök érdekes", meg a "nyugi, kurva kemény a főnök, nem fog bírni vele a fidesz", azaz fingjuk nem volt ezekről. Semmi.
1. sima tobbseges alkotmanyozas
2. felcsuti per (van felcsuton birosag?)
nem rohantal vissza hozzajuk, hogy na vegre sracok? 😊
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Nézd, én üzletember vagyok és voltam mindig is. A tudásom 90%-a reprodukálható. A kapcsolatrendszerem elérhető máshogy is. A munkabírásom és a problémamegoldó készségem nem reprodukálható, és hát az időm.Alapvetően részben a tudás, részben a kapcsolatrendszer érdekelte őket. A kérdésem lényege egyébként nem csak "szakmázásról" és elvekről szólt. Azt gondolom - és gondoltam akkor is -, hogy a jelenlegi közjogi struktúra és politikai hatalom egységet, rendszert képez. Nem értelmezhető a kormányváltás a közjogi rendszer reformja nélkül, valamint a fideszhez hű káderréteg eltávolítása és számonkérése nélkül (aka lusztráció).Egy párthoz alapvetően két okból csatlakozik valaki: elvi meggyőződésből vagy anyagi érdekből. A legjobb ezek kombinációja, tehát a párttal hasonló az értékrendünk és úgy látom, ebből esetleg meg is lehet élni - na ilyen itthon nincs, vagy 0,1%. Az elvi meggyőződéshez nem árt, ha annak a pártnak aki megkeres, van valami elv-szerűsége amihez ugye lehet viszonyulni, egy jogásznál mondjuk a jogállamiság kérdése egy elvi kérdés - amellett, hogy vannak gyakorlati részei nyilván - szóval egyébként ideális szűrő. Csakhát a magyar ellenzék annyit tud mondani, hogy nemorbán. Amikor ennél eggyel szofisztikáltabb kérdést teszel fel, akkor jön a menetrendszerű elhasalás.Hát mondjuk nem tudom, hogy a világnak van-e olyan része, ahol ha elmész egy "bráncsra", és felteszed a kérdést, hogy mi lenne a közjogi elképzelésük egy jobb alaptörvényről, mit kezdenének az ügyészséggel, mik lennének a jogállami bástyák, akkor rarra feldolgozható választ tudnál kapni. 😀Hozzájuk nem volt szerencsém még.Kiegészítem: ez az élmény a fideszes politikusoknál is.Mèg a releváció sem.Ennek az alapélménynek a formálása, hogy a tömegek ne így érezzék, vagy ha már így érzik, akkor legalább adni egy olyan keretet, amivel átélhető a probléma - na ez szép ellenzéki feladat lenne.megugorhatatlan
MC12
Gyurma Pappa
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
MC12
Tehát, egy ellenzéki győzelem esetén - ahogy arra akár Kende, akár Bárándy, meg a maga hülye módján Fleck Zoli felhívta a figyelmet - az ügyészség, az alkotmánybíróság, az OBH, valamint az Alaptörvény rájuk vonatkozó rendelkezéseivel, irányadó jogszabályokkal kezdeni kell valamit (ugyanígy választási törvény, népszavazás, közársasági elnök). Az nem kormányváltás, hogy Orbánt leszavazza a nép, majd fél év alatt a káderek megfojtják a rendszert és visszajön a NER hivatalosan is. Említhetném még a Költségvetési Tanácsot is (Windisch, Matolcsy, faszomtudjaki hármas), amely önmagában(!) képes jogszerűen (!!) megpuccsolni bármilyen legitim módon megválasztott kormányt (ld. Alaptörvény vonatkozó rendelkezése összefüggésben a köztársasági elnökre vonatkozó rendelkezésekkel).
Ezért hiszem, vallom, hogy egy kormányzásra készülő, önmagát arra képesnek tartó erőnek kell, hogy legyen elképzelése arról, hogy az Orbán utáni Magyarország deiure hogy fog kinézni. És akkor most határozottan a jog, mint elvi jelentőségű váz kinézetéről beszélünk, nem mentünk bele a tényleges cselekményekbe, az oligarchákba, NER lovagokba, a hivatali visszaélésekbe etc. Amíg a jogrendszer nincs rendbe téve, addig ezekről nincs értelme beszélni sem, hiszen jelenleg kb. minden törvényes, ha pozitív jogi megközelítésben nézzük a NER-t (csak az ilyen balfasz Simonkák buknak be akik túltolják a biciklit).
Na ezt így vázoltam részemről, mivel arra voltam kíváncsi, hogy a konkrét politikai közösség teteje erről mit gondol, milyen szinten gondolkodik a témában. A válasz nagyjából annyi volt, hogy "erre még nem gondoltunk", "tök érdekes", meg a "nyugi, kurva kemény a főnök, nem fog bírni vele a fidesz", azaz fingjuk nem volt ezekről. Semmi.
Azóta született 2 darab újabb 2/3. Én meg ugye maradtam független szakmabeli. Úgy vagyok vele tudod, hogy felesleges dolgokra nincs időm, túl rövid az élet. Márpedig egy olyan politikai közösséghez csatlakozni, amelyik elvi szinten sem tudja, hogy mit kellene tennie -utalva saját magamra -, releváció szintjén sem jut el a tudatáig, hogy mi a fasz van és mit kéne csinálni, ahhoz nincs értelme csatlakozni, mert 1) nem fog elérni soha semmit, ha meg véletlen mégis, akkor 2) nem lesz hosszú életű.
Amúgy akar a faszom államtitkár lenni. Ellentételezés nélkül - pro bono - végzem a civil dolgokat, ez is az lett volna. Hiszek benne, hogy a helyes ügyért érdemes és fontos áldoznia az embernek. Csak ez így nem volt az.
funfact: Megkérdeztem még ott helyben az illetőt, hogy ő amúgy miért fogott bele a dologba, amire az volt a válasz, hogy "bársonyszéket szeretnék 10 éven belül". Hát, ha nem jön be 26-ban a történet, akkor nem fog sikerülni.
2011-ben még nagyon fiatal voltam ahhoz, hogy legyenek "szívügyeim", mára már más lenne a helyzet. Ha most keresne meg valaki, hogy pusztán annyit kapok cserébe, hogy megígérik, hogy foglalkoznak a gyerekszegénységgel, és K+F kérdésekben évente kétszer megkérdeznek, és meg is fogadják, elégedett lennék. Meg kell érteni, akkor sem a pénzük kellett, hanem sokkal inkább az, hogy olyan irányba menjenek a dolgok, ahogy az szolgálja a globális jót, amit én képviselek.
Ha magamnak akarnék pénzt keresni, már rég elmentem volna a helyi NER-nek dolgozni, emberek sokkal rosszabb lehetőségeket is megragadnak, ha pénzt kell keresni...

több mint 2 éve
funfact: Megkérdeztem még ott helyben az illetőt, hogy ő amúgy miért fogott bele a dologba, amire az volt a válasz, hogy "bársonyszéket szeretnék 10 éven belül". Hát, ha nem jön be 26-ban a történet, akkor nem fog sikerülni.minden megszerezhető, csak kellő mennyiségű pénz kell hozzá.
no meg az ő esetében egy olyan bútoráruház, ahol forgalmaznak ilyesmit.
több mint 2 éve
Alapvetően részben a tudás, részben a kapcsolatrendszer érdekelte őket. A kérdésem lényege egyébként nem csak "szakmázásról" és elvekről szólt. Azt gondolom - és gondoltam akkor is -, hogy a jelenlegi közjogi struktúra és politikai hatalom egységet, rendszert képez. Nem értelmezhető a kormányváltás a közjogi rendszer reformja nélkül, valamint a fideszhez hű káderréteg eltávolítása és számonkérése nélkül (aka lusztráció).Egy párthoz alapvetően két okból csatlakozik valaki: elvi meggyőződésből vagy anyagi érdekből. A legjobb ezek kombinációja, tehát a párttal hasonló az értékrendünk és úgy látom, ebből esetleg meg is lehet élni - na ilyen itthon nincs, vagy 0,1%. Az elvi meggyőződéshez nem árt, ha annak a pártnak aki megkeres, van valami elv-szerűsége amihez ugye lehet viszonyulni, egy jogásznál mondjuk a jogállamiság kérdése egy elvi kérdés - amellett, hogy vannak gyakorlati részei nyilván - szóval egyébként ideális szűrő. Csakhát a magyar ellenzék annyit tud mondani, hogy nemorbán. Amikor ennél eggyel szofisztikáltabb kérdést teszel fel, akkor jön a menetrendszerű elhasalás.Hát mondjuk nem tudom, hogy a világnak van-e olyan része, ahol ha elmész egy "bráncsra", és felteszed a kérdést, hogy mi lenne a közjogi elképzelésük egy jobb alaptörvényről, mit kezdenének az ügyészséggel, mik lennének a jogállami bástyák, akkor rarra feldolgozható választ tudnál kapni. 😀Hozzájuk nem volt szerencsém még.Kiegészítem: ez az élmény a fideszes politikusoknál is.Mèg a releváció sem.Ennek az alapélménynek a formálása, hogy a tömegek ne így érezzék, vagy ha már így érzik, akkor legalább adni egy olyan keretet, amivel átélhető a probléma - na ez szép ellenzéki feladat lenne.megugorhatatlan
MC12
Gyurma Pappa
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
MC12
Tehát, egy ellenzéki győzelem esetén - ahogy arra akár Kende, akár Bárándy, meg a maga hülye módján Fleck Zoli felhívta a figyelmet - az ügyészség, az alkotmánybíróság, az OBH, valamint az Alaptörvény rájuk vonatkozó rendelkezéseivel, irányadó jogszabályokkal kezdeni kell valamit (ugyanígy választási törvény, népszavazás, közársasági elnök). Az nem kormányváltás, hogy Orbánt leszavazza a nép, majd fél év alatt a káderek megfojtják a rendszert és visszajön a NER hivatalosan is. Említhetném még a Költségvetési Tanácsot is (Windisch, Matolcsy, faszomtudjaki hármas), amely önmagában(!) képes jogszerűen (!!) megpuccsolni bármilyen legitim módon megválasztott kormányt (ld. Alaptörvény vonatkozó rendelkezése összefüggésben a köztársasági elnökre vonatkozó rendelkezésekkel).
Ezért hiszem, vallom, hogy egy kormányzásra készülő, önmagát arra képesnek tartó erőnek kell, hogy legyen elképzelése arról, hogy az Orbán utáni Magyarország deiure hogy fog kinézni. És akkor most határozottan a jog, mint elvi jelentőségű váz kinézetéről beszélünk, nem mentünk bele a tényleges cselekményekbe, az oligarchákba, NER lovagokba, a hivatali visszaélésekbe etc. Amíg a jogrendszer nincs rendbe téve, addig ezekről nincs értelme beszélni sem, hiszen jelenleg kb. minden törvényes, ha pozitív jogi megközelítésben nézzük a NER-t (csak az ilyen balfasz Simonkák buknak be akik túltolják a biciklit).
Azóta született 2 darab újabb 2/3. Én meg ugye maradtam független szakmabeli. Úgy vagyok vele tudod, hogy felesleges dolgokra nincs időm, túl rövid az élet. Márpedig egy olyan politikai közösséghez csatlakozni, amelyik elvi szinten sem tudja, hogy mit kellene tennie -utalva saját magamra -, releváció szintjén sem jut el a tudatáig, hogy mi a fasz van és mit kéne csinálni, ahhoz nincs értelme csatlakozni, mert 1) nem fog elérni soha semmit, ha meg véletlen mégis, akkor 2) nem lesz hosszú életű.
Amúgy akar a faszom államtitkár lenni. Ellentételezés nélkül - pro bono - végzem a civil dolgokat, ez is az lett volna. Hiszek benne, hogy a helyes ügyért érdemes és fontos áldoznia az embernek. Csak ez így nem volt az.
funfact: Megkérdeztem még ott helyben az illetőt, hogy ő amúgy miért fogott bele a dologba, amire az volt a válasz, hogy "bársonyszéket szeretnék 10 éven belül". Hát, ha nem jön be 26-ban a történet, akkor nem fog sikerülni.
több mint 2 éve
24.hu/fn/gazdasag/2023/09/05/europai-parlament-koltsegvetesi-ellenorzo-bizottsag-eu-brusszel-unios-forrasok-orban-kormany-jogallamisag-deutsch-tamas-europai-bizottsag/Már a múlt héten, mikor kiszivárgott a jelentés, tele volt meredek dolgokkal: titkosrendőrök látogatása magáncégeknél, Navra őszödi beszéde az ellenzéki önkormányzatok kormányzati diszkriminációjáról (ami nem rendszerszintű), az Integritás Hatóság 30-40 nagy horderejű ügyben folytatott vizsgálatáról és a cikkben is szereplő ÁSZ-elnöki értékelhetetlen teljesítményről, amit utána Deutsch (egy pártpolitikus) próbált rendbe tenni.
Beki
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
index.hu/gazdasag/2023/09/05/gazdasagpolitika-kormany-nagy-marton-bejelentes/Nahát. Valahogy még mindig sikerül nekik elbábozni, hogy a megszorítás nem megszorítás, ha kell el is adnak dolgokat.
Beki
Nahát.

több mint 2 éve
Egyetértek, próbáltam az elején utalni arra, hogy pofozgatni kell. Meglepő, de az sem olyan kézenfekvő ám. 10 szövegből (magyar!!) kétszer biztosan fel kell hívni az ügyfelet, hogy mit is akar.:Azért ez sem így van. Az olyan területek fordítói, mint a jogi, üzleti, pénzügyi stb még biztonságban vannak.A min. szobahőmérsékletű IQ-val bíró fordító/tolmács, különösen itt Mo-n, különösen magyarról idegennyelvre még egy darabig biztonságban lesz, ugyanis a megrendelő hülyeségét a gép még sokáig nem veszi észre, nem kér pontosítást, pláne rövid szövegeknél. Ha a megrendelő elbaszott valamit, nem gondolkodik, csak fordít: "megírnád, hogy mit látok a felvételen?" Q: mármint, hogy TE? A: ja, ŐK, csak kihagytam egy t-t...Nehogy belekényelmesedjen. Haverom fordító és rohamosan csökken a piacon a munka egy év alatt ötöde munkája lett. A chatgpt nagyon durván kezd jól fordítani.A tesóm kislányának (győri általános és középsuli, nem valami isten háta mögötti kis falu) a covid év óta nincs normális nyelvtanára. ("normális" = nyelvszakos tanári diplomája van). A covid óta csak annyit változott a helyzet, hogy az ideiglenes beugró tanár helyett véglegesítettek valakit (aki nem végzett, nyelvszakos, hanem nemtudom milyen alapon). Plusz a kémiát pillanatnyilag nem tudják, hogy ki fogja tanítani, mert az eddigi tanár nyáron felmondott, és egyelőre nincs helyettes.erről írtam, hogy ez a helyzet vidéken már egy ideje, de akkor most már elérte Budapestet isKonkrétan nálunk egyik gyereknek sincs még órarendje (két különböző iskola). Ebből az egyik most kezdi az elsőt, ahol nem értem mit nem lehetett megcsinálni, amikor van az egy darab tanítónéni, meg a napközis tanár, talán a tornaórát tartja egyedül más. De persze hétfőn már le kell adni, hogy mikor akarod elvinni délután 😀
index.hu/belfold/2023/09/03/pedagogus-iskola-tanito-pedagogiai-asszisztens-kulso-pesti-tankerulet-pedagogusok-szakszervezete-tanarhiany/
deyell
Hát, amikor lesz órarend, akkor majd megmondjuk.
warr_b
Ja, és az unokatesóm 17 év után szintén felmondott idén nyáron. Ő angol-spanyol szakos, most egy fordító irodánál dolgozik, két és félszer annyit keres, mint eddig, És ki sem kell mozdulnia, mert interneten kapja a fordítandó anyagot és úgy is adja le. Kérdeztem is tóle, hogy eddig miért nem váltott? Hát a megszokás, meg nem is gondolt rá, ésatöbbi. Lényegében a megszokás volt az indok. Remélem nagyobb számban nem kezdenek el gondolni a váltásra...
peterk2005 udvari bolond
dawyd728
Angolról magyarra is történnek fura dolgok. Az elmúlt hetekben (talán Portfolio-n) egy ukrán háborús cikkben hirtelen előkerültek a nyugati tartályok. 😊
A chatgpt, deepl stb. szuper, hasznos, de messze nem ember még.
Teabee
Minden más, ami fordításához nem kell nagy szakmai tudás, oda pont nagyon durván betört az AI. Lényege, h kevesebb emberi erőfeszítéssel megoldható a fordítás. Csak kipofozgatni kell az AI hülyeségeit nem lefordítani az egészet.
Magyarán egy fordító több szöveget képes a chatgpt segítségével fordítani, ami nyomja le az árakat. Illetve nincs végtelen mennyiségű munka se, h akkor max több munkát csinál vállal azonos erőbefektetéssel.
dawyd728
"A korábbi módszereket nem használhattuk mivel nagyon drágák voltak az adalékanyagokat is módosítanunk kellett."
(és, mint kiderült, lényeges volt, hogy mik is voltak drágák...)
Szerkesztette: Teabee
több mint 2 éve
dawyd728
4 036
Azért ez sem így van. Az olyan területek fordítói, mint a jogi, üzleti, pénzügyi stb még biztonságban vannak.A min. szobahőmérsékletű IQ-val bíró fordító/tolmács, különösen itt Mo-n, különösen magyarról idegennyelvre még egy darabig biztonságban lesz, ugyanis a megrendelő hülyeségét a gép még sokáig nem veszi észre, nem kér pontosítást, pláne rövid szövegeknél. Ha a megrendelő elbaszott valamit, nem gondolkodik, csak fordít: "megírnád, hogy mit látok a felvételen?" Q: mármint, hogy TE? A: ja, ŐK, csak kihagytam egy t-t...Nehogy belekényelmesedjen. Haverom fordító és rohamosan csökken a piacon a munka egy év alatt ötöde munkája lett. A chatgpt nagyon durván kezd jól fordítani.A tesóm kislányának (győri általános és középsuli, nem valami isten háta mögötti kis falu) a covid év óta nincs normális nyelvtanára. ("normális" = nyelvszakos tanári diplomája van). A covid óta csak annyit változott a helyzet, hogy az ideiglenes beugró tanár helyett véglegesítettek valakit (aki nem végzett, nyelvszakos, hanem nemtudom milyen alapon). Plusz a kémiát pillanatnyilag nem tudják, hogy ki fogja tanítani, mert az eddigi tanár nyáron felmondott, és egyelőre nincs helyettes.erről írtam, hogy ez a helyzet vidéken már egy ideje, de akkor most már elérte Budapestet isKonkrétan nálunk egyik gyereknek sincs még órarendje (két különböző iskola). Ebből az egyik most kezdi az elsőt, ahol nem értem mit nem lehetett megcsinálni, amikor van az egy darab tanítónéni, meg a napközis tanár, talán a tornaórát tartja egyedül más. De persze hétfőn már le kell adni, hogy mikor akarod elvinni délután 😀
index.hu/belfold/2023/09/03/pedagogus-iskola-tanito-pedagogiai-asszisztens-kulso-pesti-tankerulet-pedagogusok-szakszervezete-tanarhiany/
deyell
Hát, amikor lesz órarend, akkor majd megmondjuk.
warr_b
Ja, és az unokatesóm 17 év után szintén felmondott idén nyáron. Ő angol-spanyol szakos, most egy fordító irodánál dolgozik, két és félszer annyit keres, mint eddig, És ki sem kell mozdulnia, mert interneten kapja a fordítandó anyagot és úgy is adja le. Kérdeztem is tóle, hogy eddig miért nem váltott? Hát a megszokás, meg nem is gondolt rá, ésatöbbi. Lényegében a megszokás volt az indok. Remélem nagyobb számban nem kezdenek el gondolni a váltásra...
peterk2005 udvari bolond
dawyd728
Angolról magyarra is történnek fura dolgok. Az elmúlt hetekben (talán Portfolio-n) egy ukrán háborús cikkben hirtelen előkerültek a nyugati tartályok. 😊
A chatgpt, deepl stb. szuper, hasznos, de messze nem ember még.
Teabee
Minden más, ami fordításához nem kell nagy szakmai tudás, oda pont nagyon durván betört az AI. Lényege, h kevesebb emberi erőfeszítéssel megoldható a fordítás. Csak kipofozgatni kell az AI hülyeségeit nem lefordítani az egészet.
Magyarán egy fordító több szöveget képes a chatgpt segítségével fordítani, ami nyomja le az árakat. Illetve nincs végtelen mennyiségű munka se, h akkor max több munkát csinál vállal azonos erőbefektetéssel.
több mint 2 éve
Törölt felhasználó
index.hu/gazdasag/2023/09/05/gazdasagpolitika-kormany-nagy-marton-bejelentes/
több mint 2 éve
www.portfolio.hu/gazdasag/20230905/breking-visszavonulot-fujt-a-kormanypart-napelem-ugyben-637781nem örülök neki. tudom, egy geci vagyok. amellett, hogy sok jó ember is megszívta volna miatta akik nem ezt érdemelnék, de a jc6 féle "leszavazok a fideszre a csok meg a babaváró miatt legalább tudok építkezni jajj de jó olcsó lesz a rezsi" típusú valasztó polgár igenis megérdemelte volna, hogy kicsit letérdeltessék.
Beki
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 2 éve
A lényeg annyi, hogy Amadeus a szó régi értelmében vett polgárként viselkedett, akinek vannak elvei és ha már őt keresték meg, akkor megnézte, hogy tud-e azonosulni azzal, aki megkereste. De mivel a magyar pártoknak nincsenek egyetlen területen sem elveik sem gondolataik, azon kívül hogy nemorbán - és szó szerint nincsenek gondolataik - ígyhát nehéz megérteni, hogy miért is adjam oda ingyen a szaktudásomat Fegyőr Bandinak vagy Kunhalmi Áginak. (legalább ígérjenek egy kurva helyettes államtitkárságot baszki 😀 aki ígérni sem tud a politikában az nem is létezik 😊 )de oszinten, megerne ott HÁTnak lenni? nem hiszem.
MC12
de megjegyzem, hogy meg gondolataiknak sem kellene lenniuk. eleg lenne, ha hallgatnak a 3/3t meg a Vetót, es 1-2 otletet onnan megvalositananak. nem az osszeset. egyet-kettot.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Csak azt adja, mi a lényege.Nem a te hibádCsak így itt hagyom…Ez a csaj teljesen rendben van.
Nem csak okos …nem csak törtető…
ismerjük ezt a fajtát…
m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02MFfBkbs864t9JP7ePTETnojEr5zDxRSiFpAZkagvj9ndH2Ke24JanHcfYw2544Npl&id=100008183160695
ozibozi
Dzsokijuing
ozibozi
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
Hohó, megvan ám az összefonódások oka 😊 😀Telex, névnapok: 2023. 09. 05., kedd Viktor, Lőrinc
több mint 2 éve
www.portfolio.hu/gazdasag/20230905/breking-visszavonulot-fujt-a-kormanypart-napelem-ugyben-637781Nem muttatak jól a számok 😏( illetve sok kormánypárti is èrintett a dologban 😁😁)a kèrdès hogy ez mondjuk majd csak a családi telepítèsekre vonatkozik (ha valóban változatnak) vagy minden korábban telepített napelemre mert magyon nem mindegy.
Beki
több mint 2 éve
Törölt felhasználó
www.portfolio.hu/gazdasag/20230905/breking-visszavonulot-fujt-a-kormanypart-napelem-ugyben-637781