NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

47 feliratkozó

több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 23 161 — Lucas Scott
A hétvége legnagyobb kiralyarol meg se emlékeztek???

telex.hu/zacc/2022/07/25/korbetancoltak-a-noi-polgarmesterei-a-helyi-fideszes-orszaggyulesi-kepviselot

😊
somoskovig
Már értem miért fakenewsozza pl. Szánthó a Telexet.
Teljesen más történik, mint amit a cím sugall, ez nem "körbetáncolás", csak egy aranyos idétlenkedés, bénácska cukiskodás.
Őszentsége Sobri Jóska
szóval nem táncolnak körülötte?
Negritis, a vajda
Nem táncolják körbe.
Ez a kifejezés, a "körbetáncolás" olyan konnotáció, miszerint ez egyfajta kikövetelt tisztelet, hímsovén basáskodás, alá-fölérendeltség, királykodás, ahogy somoskovig is asszociált. De nem ez történik. Gyakorolgatnak egy bugyuta koreot, full suta mindegyik, semmi olyan szexuális, buja, hatalommal visszaélős, ajnarozós vagy szervilis felhang nincs, mint amit a címadás sugall és amire klikkelés előtt az ember számít.
Őszentsége Sobri Jóska
És mégha képviselő urat is ismeri valaki, akkor pontosan tudja, hogy őt leginkább az ajándékba kapott házi pálesz érdekli maximum éshogy viszonylag gyorsan elhúzhasson haza azt kortyolgatni. Basáskodás my ass, szerintem azt se értette - és nem is igazán érdekelte - , hogy mi történik körülötte.
MC12
és akkor ez is még egy érv, hogy a telex is fakenews?
Nemzetes és vitézlő csebi
Arra érv, vagy inkább ahhoz egy adalék, hogy miért fakenewsozza egy Szánthó a Telexet.
Mert ez a cikk így, ezzel a címadással, attitűddel, videóval minden csak nem objektív tájékoztatás.
Őszentsége Sobri Jóska
nyilván Szánthó emiatt fakenewsozza igen 😊

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 13 482 — Слава Україні! Героям слава!
Jó ez a tánc, nekem eszembe is jutott ez róla:

😀

Szerkesztette: Zsellér van de Vrij

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
bobi0092 Indianapolis Colts 4 373
Arra érv, vagy inkább ahhoz egy adalék, hogy miért fakenewsozza egy Szánthó a Telexet.
Mert ez a cikk így, ezzel a címadással, attitűddel, videóval minden csak nem objektív tájékoztatás.
Őszentsége Sobri Jóska
Dehát objektív tájékoztatás de facto nem is létezik. Ergo mindenki fakenews nem?

Nekünk nem tetszik a szemed, nekünk nem tetszik a szád, nekünk nem tetszik a hangod, nekünk nem tetszik, hogy várni kell rád.
több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 737 — #NoStress

telex.hu/zacc/2022/07/25/korbetancoltak-a-noi-polgarmesterei-a-helyi-fideszes-orszaggyulesi-kepviselot

😊
somoskovig
Teljesen más történik, mint amit a cím sugall, ez nem "körbetáncolás", csak egy aranyos idétlenkedés, bénácska cukiskodás.
Őszentsége Sobri Jóska
Negritis, a vajda
Nem táncolják körbe.
Ez a kifejezés, a "körbetáncolás" olyan konnotáció, miszerint ez egyfajta kikövetelt tisztelet, hímsovén basáskodás, alá-fölérendeltség, királykodás, ahogy somoskovig is asszociált. De nem ez történik. Gyakorolgatnak egy bugyuta koreot, full suta mindegyik, semmi olyan szexuális, buja, hatalommal visszaélős, ajnarozós vagy szervilis felhang nincs, mint amit a címadás sugall és amire klikkelés előtt az ember számít.
Őszentsége Sobri Jóska
És mégha képviselő urat is ismeri valaki, akkor pontosan tudja, hogy őt leginkább az ajándékba kapott házi pálesz érdekli maximum éshogy viszonylag gyorsan elhúzhasson haza azt kortyolgatni. Basáskodás my ass, szerintem azt se értette - és nem is igazán érdekelte - , hogy mi történik körülötte.
MC12

több mint 2 éve
amúgy szerintetek köv ciklusban már lázárt inditják, vagy lehúz még egyet viktor?
Kúrfürst briareos
kövi ciklust még OV viszi 2030ig. de aztán alakulhat úgy a nemzetközi helyzet, hogy azután is ő viszi.
utódot nem jósolnék még, mert messze van. hacsak az a szép nagy hasa nem viszi el. akkor jelenleg én Lázárt mondanám, de később még bki lehet. második tippem jelenleg Szijjártó. de ahogy megyünk előre, és függően attól, hogy Orbán Balázs hogyan fejlődik tovább, lehet surranópályás. annyi, hogy neki sosem volt igazi pártbéli beágyazottsága, ami még visszaüthet. de intellektuálisan magasan a többiek felé nő.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve

😊
somoskovig
Őszentsége Sobri Jóska
Negritis, a vajda
Nem táncolják körbe.
Őszentsége Sobri Jóska
MC12
Írtam én ilyet (dekurvaérzékeny lett a fórum ellenzéki oldalának egy nagy része a napokban, azt még mi vagyunk a hópihék 😀 ) ? De az a háttér-szándék, sejtetés amit a Sajó sugall, nincs. Ez nem fakenews az én olvasatomban, hanem sima, olcsó clickbait, és hát istenem, a telexnek is kell az olvasottság. Egyébként kellemelten ami a videóban zajlik és pont ellentétes azzal, amit a képviselő úr szeretett volna (fontosak a női politikusok, egyenlőség stb.) dehá ez van amikor a képviselők egymás fogalmatlan gyerekeit cserélgetik egymás között mint szakértő-tanácsadó.
MC12
nem írtál ilyet (mint ahogy én sem írtam olyat, hogy ilyet írtál, húhhhdekurvaérzékenylettafórumfideszesoldalanaknagyrésze), csak gondoltam tisztázzuk a biztonság kedvéért, ez nem érzékenység. merthát ÉS-sel kezded a mondatod, mintha plusz egy érv lenne Jóska fakenews érve mellé (ami amúgy sztem nem valid, de mindegy).
igen clickbait. de nem annyira clickbait, mint amennyire ciki ez az egész videó. nulla reflexió.

Szerkesztette: csebi

több mint 2 éve
r.baggio Detroit Lions Wake Forest Demon Deacons 62 922 — no es importante
amúgy szerintetek köv ciklusban már lázárt inditják, vagy lehúz még egyet viktor?
Kúrfürst briareos
Volt idő, mikor lázár tűnt egyértelműen ov utódjának, ma már ez biztos nincs így

orbán balázsra szerintem kisebb lenne az odds, arra meg hogy a haláláig marad talán a legkisebb

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 063 — StuG Life

több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints 6 502

😊
somoskovig
Őszentsége Sobri Jóska
Negritis, a vajda
Nem táncolják körbe.
Őszentsége Sobri Jóska
MC12
Írtam én ilyet (dekurvaérzékeny lett a fórum ellenzéki oldalának egy nagy része a napokban, azt még mi vagyunk a hópihék 😀 ) ? De az a háttér-szándék, sejtetés amit a Sajó sugall, nincs. Ez nem fakenews az én olvasatomban, hanem sima, olcsó clickbait, és hát istenem, a telexnek is kell az olvasottság. Egyébként kellemelten ami a videóban zajlik és pont ellentétes azzal, amit a képviselő úr szeretett volna (fontosak a női politikusok, egyenlőség stb.) dehá ez van amikor a képviselők egymás fogalmatlan gyerekeit cserélgetik egymás között mint szakértő-tanácsadó.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
csipkelli 4 010
Szánthó Miklós keresse meg Tordai luxusmedencéjét, aztán féknyúzozza valamelyik rokonát. Esetleg a főnökét.
több mint 2 éve

😊
somoskovig
Őszentsége Sobri Jóska
Negritis, a vajda
Nem táncolják körbe.
Őszentsége Sobri Jóska
MC12

több mint 2 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 36 546 — Lájkold a zsűrit!
Most kaptam ezt az e-mailt, lehet segítség másoknak is.

Tisztelt Tulajdonosok!

A képviselet a rezsicsökkentés átalakításával kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatja Önöket.

Az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022. (VII. 21.) Korm. rendelet alapján 2022. augusztus 1-jétől a lakossági ügyfelek mérési pontonként, azaz mérőnként a villamos energia esetében évi 2523 kWh, míg a földgáz esetében évi 1729 m3, azaz 59 132 MJ fogyasztásig vehetik igénybe a rezsicsökkentett árszabást. Az ezen mennyiségeket meghaladó fogyasztás elszámolása a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) rendeletében meghatározott áron történik. Az ügyfeleinknek a változások miatt nem kell a szerződéseiket módosítani, a MEKH rendeletben meghatározott árak ugyanis az energia-vásárlási szerződések részévé válnak automatikusan

Tulajdonosokat érintő szolgáltatások:

gázszolgáltatás: a lakásokban a gázszolgáltatás átalánydíjas, a fogyasztás megállapítása az alábbiak szerint történik

Átalánydíjas elszámolás

Azokban a lakóépületekben, amelyekben a szolgáltatott földgáz mérése lakásonként nem megoldott, a fogyasztott földgázért lakásonként, a lakás típusa (szobák száma, ebédlő/étkező) és a beépített gázfogyasztó készülék (főzőláng száma, sütő típusa) alapján kell átalánydíjat fizetni. A mérő nélküli fogyasztási helyeken (jellemzően főzési célú gázfelhasználás) a mindenkor érvényes árrendelet szerinti átalánydíjat számlázzuk ki. A havonta kiszámlázandó hőmennyiségek tekintetében a jogszabály alapján a lakás szobaszáma és a tűzhely típusa a meghatározó, független a lakásban élők számától, főzési szokásaiktól. Az ebédlő az átalánydíj-fizetés szempontjából fél szobának minősül. Az átalánydíjas szerződéssel rendelkező ügyfelek külön alapdíjat nem fizetnek. Mérő nélküli felhasználók esetén az árváltozás hatálybalépését követő első teljes hónaptól érvényesítjük az új árakat (havi átalánydíj).

A mellékelt számla alapján is egyértelmű, hogy az átalánydíjas gáz felhasználókat a társasházban nem érinti a rezsicsökkentés átalakítása.

áramszolgáltatás: a lakásokban történő fogyasztást mindenkinél kialakított mérőhely alapján mérik.

A korábbi fogyasztások alapján az alábbi linken lehet kalkulálni az augusztus 1-től érvényes árakkal.

www.mvmnext.hu/aram/pages/online/arkalkulator.jsf?fbclid=IwAR2hdlyYSxipAzHIY1slKJl0__IpVVQg4PlUpKRgkF8V6Sc6r8_k0CEayCs

Társasházat érintő szolgáltatás:

áramszolgáltatás: a társasházak közös helyiségeinek világítása, a felvonók és a szellőzőmotorok üzemeltetésének költségei továbbra is a közös költség befizetésekből

lesznek kiegyenlítve. A társasház esetében nem egyértelmű még, hogy rezsicsökkentett vagy tényleges árat kell fizetni a szolgáltatásért. Amennyiben ez tisztázódik, akkor erről is informáljuk a lakóközösséget.

Üdvözlettel

A Közös képviselet

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 3 995 — Patriot
Tóta W:
Akkor most kipróbáljuk, mit lép Európa arra, hogy "adjál pénzt fasizmusra, aztán kitiltjuk innen a kevert fajú kurva anyádat."
Bevasaljuk a tartozást, ahogy szoktuk. Hiszen ezért van Tusnádfürdő is Magyarországon!
több mint 2 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers 15 641
Kicsit lemaradtam most a topikkal, lehet volt is róla már szó, akkor bocsi.

Ha a villany nálunk 3 órából áll (sima nappali, vezérelt, H-tarifa), akkor a limiteket hogyan kell értelmezni? Mivel nem egyformán változnak az árak ezért ez nem egyértelmű számomra.
Limit előtt és után ugye így néznek ki a számok:
A1 36 --> 70
Vezérelt 23 --> 63
H-tarifa fixen 36

Igazából a kérdésnél az A1 és a vezérelt releváns. Itt akkor a két órán külön-külön el lehet érni a limitet és utána számlázzák az emelt árakat? Vagy ha nem akkor valaki világosítson fel, hogy lehet a kettőt elkülöníteni 😀
dugo93
Én úgy értelmezem, hogy a havi összes fogyasztásod lehet 241 kW, mert az összmagyar átlag ennyi, és az mindegy, hogy azon belül hogyan oszlik meg.
Willie Parker
Azon belül igen, de azon felül nem, mivel nem egyforma az áruk és nem egyformán változik. Illetve a H-tarifa meg fixen 36ft, fogyasztástól függetlenül.
dugo93
Aztán simán lehet, hogy mindkettőnél a 241 a limit és az azon felüli részt számlázzák ki a fenti árlistákkal. Addig nem tudok mit mondani, amíg nem látom az első számlámat (villanynál átalányos vagyok).
több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints 6 502

😊
somoskovig
Őszentsége Sobri Jóska
Negritis, a vajda
Nem táncolják körbe.
Őszentsége Sobri Jóska

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
dugo93 Indianapolis Colts 4 255

Ha a villany nálunk 3 órából áll (sima nappali, vezérelt, H-tarifa), akkor a limiteket hogyan kell értelmezni? Mivel nem egyformán változnak az árak ezért ez nem egyértelmű számomra.
A1 36 --> 70
Vezérelt 23 --> 63
H-tarifa fixen 36

Igazából a kérdésnél az A1 és a vezérelt releváns. Itt akkor a két órán külön-külön el lehet érni a limitet és utána számlázzák az emelt árakat? Vagy ha nem akkor valaki világosítson fel, hogy lehet a kettőt elkülöníteni 😀
dugo93
Én úgy értelmezem, hogy a havi összes fogyasztásod lehet 241 kW, mert az összmagyar átlag ennyi, és az mindegy, hogy azon belül hogyan oszlik meg.
Willie Parker
Azon belül igen, de azon felül nem, mivel nem egyforma az áruk és nem egyformán változik. Illetve a H-tarifa meg fixen 36ft, fogyasztástól függetlenül.

több mint 2 éve

A1 36 --> 70
Vezérelt 23 --> 63
H-tarifa fixen 36

dugo93
több mint 2 éve
Es ugye tortentek ciganygyilkossagok, amikor szo szerint vadasztak oket…
De gondolom a hergelesnek nem volt koze hozza.
Lúdas Solymi
Már vártam, mikor kerül elő.

Ok-okozat keveredésben vagytok: a Jobbik, Fidesz meglévő társadalmi feszültségeket tett felelőssé meglévő társadalmi problémákért. Ez a propaganda lényege: nem kitalál nem létező problémákat, hanem összehoz nem összefüggő problémákat, és egy térbe pakolja őket.

A cigánygyilkosságok minden bizonnyal egyébként is megtörténtek volna, az elkövetők rendvédelmi dolgozók és katonák voltak, akik amúgy is elégedetlenek a rendszerrel, és tenni akartak valamit. Cigány ellenes hergelés 600 éves történet, túl sokra tartod te a Jobbikos politikusokat, ha azt hiszed, nem létező indulatokat tudtaj felkorbácsolni.
Gyurma Pappa
Jó, akkor szeretném megkérdezni, hogy hol történt az első támadás, és minek a hatására. (Nem ér guglizni.)
nagylaza, főpohárnok
Jajj. Mivel az agyam nem konkrét eseményeket jegyez meg, hanem a nagy képet, tudom hogy azért öltek mert a Gárda sem volt elég erős nekik.

De a kiváltó ok NEM ez. A kiváltó ok, hogy ezek az emberek az gondolták, hogy majd ők rakják rendbe a cigányokat. Mert ott láttak összefüggést ahol nincs és nem látták, hogy a megoldás nem ez.

Mert nincs Magyarországon középosztály, aki a megoldások felé vinné az országot.
Gyurma Pappa
Az első támadás (amelynek nem volt halálos áldozata) Galgagyörkön történt, méghozzá Bayer Zsolt echotévés riportja után. Lásd pl. itt:
 hvg.hu/itthon/20160826_Vagy_megoldjuk_vegre_Bayer_ominozus_romariportja
nagylaza, főpohárnok
Ez ott sántít, hogy egy nógrádi kisfaluban már 12 nappal a Bayer interjú előtt is volt egy lövöldözés, csak azt nem tudták összefüggésbe hozni a tatárszentgyörgyi elkövetőkkel.
Willie Parker
Erről nem tudok. Hol?
nagylaza, főpohárnok
 hvg.hu/itthon/20080721_galgagyork_romak_lovoldozes_garda

Egyelőre nem tudni, kik lőhettek rá hétfőn nulla óra után Galgagyörkön több, romák által lakott családi házi házra. A rendőrség szerint kevesebb, mint harminc lövés dördült, és a támadás nincs összefüggésben a Magyar Gárda korábbi akciójával.
Willie Parker
Úgy látszik, lankadt figyelemmel olvastál, mert én is pontosan azt írtam, hogy Galgagyörkön történt az első támadás (amúgy nem Nógrád, hanem Pest megyében van).
Kezdetben senki nem tudta mire vélni, aztán bebizonyosodott, hogy a lövöldözés a sorozatgyilkosok akciója volt.
nagylaza, főpohárnok
Te nem olvastál figyelmesen, mert 2008. júniusban a debreceni gyakorlat és a galgagyörki éles lövészet között volt egy másik lövéses támadás Nógrádban, ahol három gárdista gyereket gyanúsítottak, akik Kisséktől független banda voltak.

"Oláh Csaba, a Roma Polgárjogi Mozgalom Pest megyei elnöke az esetről az MTI-nek telefonon azt mondta: legalább 30 lövést adhattak le az ismeretlen támadók, maroklőfegyverből és sörétes puskából, ugyanis ilyen töltényhüvelyeket találtak a romák és a rendőrök. Véleménye szerint a támadás szoros összefüggésben állhat a Magyar Gárda júniusi akciójával, ugyanis akkor és azt követően megfenyegették a családokat."
Willie Parker
Az általad belinkelt cikkben nincs szó semmiféle nógrádi támadásról, és az idézett Oláh Csaba is galgagyörki esetekről beszél (a korábbiról, ahol feltűnt a Magyar Gárda, Bayer Zsolt készített tévériportot, illetve a későbbi lövöldözésről). Továbbra sem tudom, mire gondolsz. Nógrádot településnévként vagy megyeként említed?
nagylaza, főpohárnok
H. R és társai ellen sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérlete miatt ment az ügy, ennél többet nem írhatok.
több mint 2 éve

😊
somoskovig
Őszentsége Sobri Jóska
Negritis, a vajda
Nem táncolják körbe.

több mint 2 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 46 572 — The Mathematician

😊
somoskovig
Őszentsége Sobri Jóska

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve

😊
somoskovig

több mint 2 éve
dugo93 Indianapolis Colts 4 255

A1 36 --> 70
Vezérelt 23 --> 63
H-tarifa fixen 36

több mint 2 éve
slowmotion Dallas Cowboys 24 869 — Cowboys fan

😊
somoskovig
no de megbaxta-e őket, vagy nem-e baxta-e meg-e őket? (-e?)
több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 715 — beers & Packers
Annyit tennék hozzá, hogy Galgagyörk előtt volt egy nulladik/első támadás, vagy dry run. A debteceni menekülttáborba lőttek be.
És, hogy nagyon komoly egyèni motíváció volt a támadások mögött, nem csak rasszizmus.
gyurczi
Jogos. Azért nem vettem bele, mert nem romák voltak a célpontok, de ettől még igazad van.
nagylaza, főpohárnok
Az, hogy a Bayer interjú volt a trigger, soha került bizonyításra. Egyik tanú sem vallotta ezt, sőt pont azt vallották, hogy már nagyon régen tervezték a támadásokat.

Őszintén azt gondolom, hogy klasszikus inland terrorista esettel állunk szemben, ami független a napi politikától és egy hosszú feszültség eszkalálódott.
Gyurma Pappa
Nem tudom, pontosan milyen értelemben használod a "trigger" szót, de az biztos, hogy a galgagyörki helyszínt Bayer Zsolt echotévés riportja alapján választották ki és azonosították be.
Az I. r., a II. r. és a III. r. vádlottak 2008 júniusában az Echo TV adásából arról értesültek, hogy Galgagyörkön roma nemzetiséghez tartozó személyek saját házuk elhagyására kényszerítettek egy magyar családot, akik végül a Magyar Gárda segítségével tudtak elköltözni a településről.
 fovarosiitelotabla.birosag.hu/targyalasi-jegyzek/20150414/karpad-sandor-i-r-vadlott
Ugyanakkor az is igaz, hogy már régen tervezték a támadásokat.
több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 715 — beers & Packers
Es ugye tortentek ciganygyilkossagok, amikor szo szerint vadasztak oket…
De gondolom a hergelesnek nem volt koze hozza.
Lúdas Solymi
Már vártam, mikor kerül elő.

Ok-okozat keveredésben vagytok: a Jobbik, Fidesz meglévő társadalmi feszültségeket tett felelőssé meglévő társadalmi problémákért. Ez a propaganda lényege: nem kitalál nem létező problémákat, hanem összehoz nem összefüggő problémákat, és egy térbe pakolja őket.

A cigánygyilkosságok minden bizonnyal egyébként is megtörténtek volna, az elkövetők rendvédelmi dolgozók és katonák voltak, akik amúgy is elégedetlenek a rendszerrel, és tenni akartak valamit. Cigány ellenes hergelés 600 éves történet, túl sokra tartod te a Jobbikos politikusokat, ha azt hiszed, nem létező indulatokat tudtaj felkorbácsolni.
Gyurma Pappa
Jó, akkor szeretném megkérdezni, hogy hol történt az első támadás, és minek a hatására. (Nem ér guglizni.)
nagylaza, főpohárnok
Jajj. Mivel az agyam nem konkrét eseményeket jegyez meg, hanem a nagy képet, tudom hogy azért öltek mert a Gárda sem volt elég erős nekik.

De a kiváltó ok NEM ez. A kiváltó ok, hogy ezek az emberek az gondolták, hogy majd ők rakják rendbe a cigányokat. Mert ott láttak összefüggést ahol nincs és nem látták, hogy a megoldás nem ez.

Mert nincs Magyarországon középosztály, aki a megoldások felé vinné az országot.
Gyurma Pappa
Az első támadás (amelynek nem volt halálos áldozata) Galgagyörkön történt, méghozzá Bayer Zsolt echotévés riportja után. Lásd pl. itt:
 hvg.hu/itthon/20160826_Vagy_megoldjuk_vegre_Bayer_ominozus_romariportja
nagylaza, főpohárnok
Ez ott sántít, hogy egy nógrádi kisfaluban már 12 nappal a Bayer interjú előtt is volt egy lövöldözés, csak azt nem tudták összefüggésbe hozni a tatárszentgyörgyi elkövetőkkel.
Willie Parker
Erről nem tudok. Hol?
nagylaza, főpohárnok
 hvg.hu/itthon/20080721_galgagyork_romak_lovoldozes_garda

Egyelőre nem tudni, kik lőhettek rá hétfőn nulla óra után Galgagyörkön több, romák által lakott családi házi házra. A rendőrség szerint kevesebb, mint harminc lövés dördült, és a támadás nincs összefüggésben a Magyar Gárda korábbi akciójával.
Willie Parker
Úgy látszik, lankadt figyelemmel olvastál, mert én is pontosan azt írtam, hogy Galgagyörkön történt az első támadás (amúgy nem Nógrád, hanem Pest megyében van).
Kezdetben senki nem tudta mire vélni, aztán bebizonyosodott, hogy a lövöldözés a sorozatgyilkosok akciója volt.
nagylaza, főpohárnok
Te nem olvastál figyelmesen, mert 2008. júniusban a debreceni gyakorlat és a galgagyörki éles lövészet között volt egy másik lövéses támadás Nógrádban, ahol három gárdista gyereket gyanúsítottak, akik Kisséktől független banda voltak.

"Oláh Csaba, a Roma Polgárjogi Mozgalom Pest megyei elnöke az esetről az MTI-nek telefonon azt mondta: legalább 30 lövést adhattak le az ismeretlen támadók, maroklőfegyverből és sörétes puskából, ugyanis ilyen töltényhüvelyeket találtak a romák és a rendőrök. Véleménye szerint a támadás szoros összefüggésben állhat a Magyar Gárda júniusi akciójával, ugyanis akkor és azt követően megfenyegették a családokat."
Willie Parker
Az általad belinkelt cikkben nincs szó semmiféle nógrádi támadásról, és az idézett Oláh Csaba is galgagyörki esetekről beszél (a korábbiról, ahol feltűnt a Magyar Gárda, Bayer Zsolt készített tévériportot, illetve a későbbi lövöldözésről). Továbbra sem tudom, mire gondolsz. Nógrádot településnévként vagy megyeként említed?