NFL eredménykövetés
- 8 aktív topik
RedZone week 16
47
11
19:00
Cleveland Browns - Buffalo Bills
18
5
New Orleans Saints - New York Jets
14
7
New York Giants - Minnesota Vikings
11
4
Dallas Cowboys - Los Angeles Chargers
10
5
Miami Dolphins - Cincinnati Bengals
9
6
Carolina Panthers - Tampa Bay Buccaneers
5
4
19:00, MAX4
Tennessee Titans - Kansas City Chiefs
3
3
Politika
65 feliratkozó
több mint 2 éve
2010-11-ben az LMP-n belül KOMOLYAN hittek abban, hogy OV rendszere nem lesz tartós (egyébként nem ok nélkül, elég béna volt ott minden), és hogy képes lesz az ellenzék nyerni 2014-ben. Az elképzelés valami centrista koalíció volt, ennek eredményét láthattátok is, kb. a Bajnai visszatérése volt a "csúcspont".Egy párthoz alapvetően két okból csatlakozik valaki: elvi meggyőződésből vagy anyagi érdekből. A legjobb ezek kombinációja, tehát a párttal hasonló az értékrendünk és úgy látom, ebből esetleg meg is lehet élni - na ilyen itthon nincs, vagy 0,1%. Az elvi meggyőződéshez nem árt, ha annak a pártnak aki megkeres, van valami elv-szerűsége amihez ugye lehet viszonyulni, egy jogásznál mondjuk a jogállamiság kérdése egy elvi kérdés - amellett, hogy vannak gyakorlati részei nyilván - szóval egyébként ideális szűrő. Csakhát a magyar ellenzék annyit tud mondani, hogy nemorbán. Amikor ennél eggyel szofisztikáltabb kérdést teszel fel, akkor jön a menetrendszerű elhasalás.Hát mondjuk nem tudom, hogy a világnak van-e olyan része, ahol ha elmész egy "bráncsra", és felteszed a kérdést, hogy mi lenne a közjogi elképzelésük egy jobb alaptörvényről, mit kezdenének az ügyészséggel, mik lennének a jogállami bástyák, akkor rarra feldolgozható választ tudnál kapni. 😀Hozzájuk nem volt szerencsém még.Kiegészítem: ez az élmény a fideszes politikusoknál is.Mèg a releváció sem.Ennek az alapélménynek a formálása, hogy a tömegek ne így érezzék, vagy ha már így érzik, akkor legalább adni egy olyan keretet, amivel átélhető a probléma - na ez szép ellenzéki feladat lenne.megugorhatatlan
MC12
egyszerűen nincs meg hozzá a képesség, a szándék és a motiváció
Gyurma Pappa
Az az alapélményem az ellenzéki politikusokkal irl, hogy nem is értik azt a helyzetet, amiben vannak.
Amadeus von Dollárbaloldal
Orbán tudja miben van, mit akar, nem véletlen ő a főnök.
Őszentsége Sobri Jóska
Lázárt hallottam egyszer egyetemem előadni nekünk. Ő mondjuk rendben van.
Ellenzéki oldalon minimálisan volt szerencsém látni a felszínt és az a helyzet, hogy Feriéken kívül tényleg kuka az egész és ezt most a kognitív képességekre értem.
Sosem fogom elfelejteni, elhívtak régi személyes ismeretségi alapon egy “bráncsra”, hogy csatlakozzak az egyik banda hátországához. Leültünk beszélgetni, hogy mik az elképzelések, majd mikor az “Orbán takarodj” után megkérdeztem, hogy amúgy közjogilag mi a terv az alaptörvénnyel, ügyészséggel, jogállammal, akkor elkezdett bootolni a rendszer és pörögni a homokóra. Nem volt se kép, se hang. Ennek idestova 6 éve és azóta sem hallom, látom a változást.
Én meg azóta sem csatlakoztam sehova, pedig évente megtalálnak. Legutóbb spec a fideszből (…).
peterk2005 udvari bolond
Eleve, ha egy jogászt keresek meg, hogy csatlakozzon, akkor valószínűleg a jogi részére van szüksége a tudásának a pártnak, nem mondjuk a krumplitermesztésről alkotott véleményére. Ilyetéren pedig kevéssé éthető, hogy e téma mentén nem képesek olyan alapvető kérdésekre válaszolni, minthogy mi a tervük a Polt Péter-féle ügyészséggel. Merthogy ilyenkor szakpolitikusokat keres egy párt, nem frontpolitikusokat, ott meg fájdalom, számít ez.
A lényeg annyi, hogy Amadeus a szó régi értelmében vett polgárként viselkedett, akinek vannak elvei és ha már őt keresték meg, akkor megnézte, hogy tud-e azonosulni azzal, aki megkereste. De mivel a magyar pártoknak nincsenek egyetlen területen sem elveik sem gondolataik, azon kívül hogy nemorbán - és szó szerint nincsenek gondolataik - ígyhát nehéz megérteni, hogy miért is adjam oda ingyen a szaktudásomat Fegyőr Bandinak vagy Kunhalmi Áginak. (legalább ígérjenek egy kurva helyettes államtitkárságot baszki 😀 aki ígérni sem tud a politikában az nem is létezik 😊 )
MC12
Na, megkerestek engem is, akkor még relatíve beágyazottnak számítottam a térségben, meg még foglalkoztam is vele, szóval kézenfekvő volt. Jöttek a választmányból (vagy hogy hívták, erre nem emlékszem, és nem akarom visszanézni), nem az elsővonalasok, de azért országosan érdekes figurák, meg a helyi erők. Nem csak velem találkoztak, bár hogy kikkel, azt nem tudom, nem is érdekelt. Az volt a mondás, hogy a vidéki értelmiség körében nincs most pártképviselet (ami igaz volt), és az SZDSZ kiüresedett helyét akarják átvenni a megyeszékhelyeken. Mondtam oks, ráérek.
Jót beszélgettünk arról, hogy kapitalizmus vs. kapitalizmus kritika (akkoriban még kapitalista voltam, erősen piacpárti nézetekkel, de szociáldemokrata, valami olyasmit képzeljetek el, mint a német SDP), beszélgettünk arról, hogy miként kellene zöldpolitikát csinálni, és miként nem lehet. Vitatkoztunk kicsit stb. Aztán mondtam, hogy szívesen beszélgetek órákat, de ugyan miért jöttek, mert szerintem nem egy kerekasztalbeszélgetésre.
Ment a jobbra-balra mellébeszélés, hogy kellene alapszervezetet építeni (ami akkor már volt, szóval azt nem teljesen értettem), önkénteskedni stb. Mondtam oks, éééééés? És semmi. Akkor mondtam nekik, hogy okés, de ez úgy működik, hogy akkor itt jön az a rész, hogy "cserébe meg kapsz ellentételezést". Erre felháborodtak, hogy ők azt hitték, hogy olyan emberrel találkoznak, aki az ügyért, hogy ne az MSZP-FIDESZ tartsa fogságban a politikát, hajlandó tenni. Mondtam nekik, hogy persze, de emellett van egy kiváló jelöltem a pécsi polgármesteri helyre, meg érdekelt vagyok 4 klaszterben (ez akkor nagyon friss sztori volt), előnyös lenne a következő tervezési időszakban a K+F pénzek elosztásába beleszólnunk, tehát szeretném az egyik PTE-s oktató barátomat delegálni a következő, remélhetőleg felálló kormányba. Jött a korai erről beszélni, ne igyunk előre stb.
Nem beszéltem többet senkivel politikáról, azóta sem, ilyen kontextusban, hisz végülis, igazuk lett.

több mint 2 éve
Egy párthoz alapvetően két okból csatlakozik valaki: elvi meggyőződésből vagy anyagi érdekből. A legjobb ezek kombinációja, tehát a párttal hasonló az értékrendünk és úgy látom, ebből esetleg meg is lehet élni - na ilyen itthon nincs, vagy 0,1%. Az elvi meggyőződéshez nem árt, ha annak a pártnak aki megkeres, van valami elv-szerűsége amihez ugye lehet viszonyulni, egy jogásznál mondjuk a jogállamiság kérdése egy elvi kérdés - amellett, hogy vannak gyakorlati részei nyilván - szóval egyébként ideális szűrő. Csakhát a magyar ellenzék annyit tud mondani, hogy nemorbán. Amikor ennél eggyel szofisztikáltabb kérdést teszel fel, akkor jön a menetrendszerű elhasalás.Hát mondjuk nem tudom, hogy a világnak van-e olyan része, ahol ha elmész egy "bráncsra", és felteszed a kérdést, hogy mi lenne a közjogi elképzelésük egy jobb alaptörvényről, mit kezdenének az ügyészséggel, mik lennének a jogállami bástyák, akkor rarra feldolgozható választ tudnál kapni. 😀Hozzájuk nem volt szerencsém még.Kiegészítem: ez az élmény a fideszes politikusoknál is.Mèg a releváció sem.Ennek az alapélménynek a formálása, hogy a tömegek ne így érezzék, vagy ha már így érzik, akkor legalább adni egy olyan keretet, amivel átélhető a probléma - na ez szép ellenzéki feladat lenne.megugorhatatlan
MC12
Gyurma Pappa
Az az alapélményem az ellenzéki politikusokkal irl, hogy nem is értik azt a helyzetet, amiben vannak.
Őszentsége Sobri Jóska
Ellenzéki oldalon minimálisan volt szerencsém látni a felszínt és az a helyzet, hogy Feriéken kívül tényleg kuka az egész és ezt most a kognitív képességekre értem.
Sosem fogom elfelejteni, elhívtak régi személyes ismeretségi alapon egy “bráncsra”, hogy csatlakozzak az egyik banda hátországához. Leültünk beszélgetni, hogy mik az elképzelések, majd mikor az “Orbán takarodj” után megkérdeztem, hogy amúgy közjogilag mi a terv az alaptörvénnyel, ügyészséggel, jogállammal, akkor elkezdett bootolni a rendszer és pörögni a homokóra. Nem volt se kép, se hang. Ennek idestova 6 éve és azóta sem hallom, látom a változást.
Én meg azóta sem csatlakoztam sehova, pedig évente megtalálnak. Legutóbb spec a fideszből (…).
peterk2005 udvari bolond
Eleve, ha egy jogászt keresek meg, hogy csatlakozzon, akkor valószínűleg a jogi részére van szüksége a tudásának a pártnak, nem mondjuk a krumplitermesztésről alkotott véleményére. Ilyetéren pedig kevéssé éthető, hogy e téma mentén nem képesek olyan alapvető kérdésekre válaszolni, minthogy mi a tervük a Polt Péter-féle ügyészséggel. Merthogy ilyenkor szakpolitikusokat keres egy párt, nem frontpolitikusokat, ott meg fájdalom, számít ez.
A lényeg annyi, hogy Amadeus a szó régi értelmében vett polgárként viselkedett, akinek vannak elvei és ha már őt keresték meg, akkor megnézte, hogy tud-e azonosulni azzal, aki megkereste. De mivel a magyar pártoknak nincsenek egyetlen területen sem elveik sem gondolataik, azon kívül hogy nemorbán - és szó szerint nincsenek gondolataik - ígyhát nehéz megérteni, hogy miért is adjam oda ingyen a szaktudásomat Fegyőr Bandinak vagy Kunhalmi Áginak. (legalább ígérjenek egy kurva helyettes államtitkárságot baszki 😀 aki ígérni sem tud a politikában az nem is létezik 😊 )
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
A min. szobahőmérsékletű IQ-val bíró fordító/tolmács, különösen itt Mo-n, különösen magyarról idegennyelvre még egy darabig biztonságban lesz, ugyanis a megrendelő hülyeségét a gép még sokáig nem veszi észre, nem kér pontosítást, pláne rövid szövegeknél. Ha a megrendelő elbaszott valamit, nem gondolkodik, csak fordít: "megírnád, hogy mit látok a felvételen?" Q: mármint, hogy TE? A: ja, ŐK, csak kihagytam egy t-t...Nehogy belekényelmesedjen. Haverom fordító és rohamosan csökken a piacon a munka egy év alatt ötöde munkája lett. A chatgpt nagyon durván kezd jól fordítani.A tesóm kislányának (győri általános és középsuli, nem valami isten háta mögötti kis falu) a covid év óta nincs normális nyelvtanára. ("normális" = nyelvszakos tanári diplomája van). A covid óta csak annyit változott a helyzet, hogy az ideiglenes beugró tanár helyett véglegesítettek valakit (aki nem végzett, nyelvszakos, hanem nemtudom milyen alapon). Plusz a kémiát pillanatnyilag nem tudják, hogy ki fogja tanítani, mert az eddigi tanár nyáron felmondott, és egyelőre nincs helyettes.erről írtam, hogy ez a helyzet vidéken már egy ideje, de akkor most már elérte Budapestet isKonkrétan nálunk egyik gyereknek sincs még órarendje (két különböző iskola). Ebből az egyik most kezdi az elsőt, ahol nem értem mit nem lehetett megcsinálni, amikor van az egy darab tanítónéni, meg a napközis tanár, talán a tornaórát tartja egyedül más. De persze hétfőn már le kell adni, hogy mikor akarod elvinni délután 😀
index.hu/belfold/2023/09/03/pedagogus-iskola-tanito-pedagogiai-asszisztens-kulso-pesti-tankerulet-pedagogusok-szakszervezete-tanarhiany/
deyell
Hát, amikor lesz órarend, akkor majd megmondjuk.
warr_b
Ja, és az unokatesóm 17 év után szintén felmondott idén nyáron. Ő angol-spanyol szakos, most egy fordító irodánál dolgozik, két és félszer annyit keres, mint eddig, És ki sem kell mozdulnia, mert interneten kapja a fordítandó anyagot és úgy is adja le. Kérdeztem is tóle, hogy eddig miért nem váltott? Hát a megszokás, meg nem is gondolt rá, ésatöbbi. Lényegében a megszokás volt az indok. Remélem nagyobb számban nem kezdenek el gondolni a váltásra...
peterk2005 udvari bolond
dawyd728
Angolról magyarra is történnek fura dolgok. Az elmúlt hetekben (talán Portfolio-n) egy ukrán háborús cikkben hirtelen előkerültek a nyugati tartályok. 😊
A chatgpt, deepl stb. szuper, hasznos, de messze nem ember még.
Szerk: A probléma (a munka fogyása) természetesen valós.
Teabee
több mint 2 éve
A min. szobahőmérsékletű IQ-val bíró fordító/tolmács, különösen itt Mo-n, különösen magyarról idegennyelvre még egy darabig biztonságban lesz, ugyanis a megrendelő hülyeségét a gép még sokáig nem veszi észre, nem kér pontosítást, pláne rövid szövegeknél. Ha a megrendelő elbaszott valamit, nem gondolkodik, csak fordít: "megírnád, hogy mit látok a felvételen?" Q: mármint, hogy TE? A: ja, ŐK, csak kihagytam egy t-t...Nehogy belekényelmesedjen. Haverom fordító és rohamosan csökken a piacon a munka egy év alatt ötöde munkája lett. A chatgpt nagyon durván kezd jól fordítani.A tesóm kislányának (győri általános és középsuli, nem valami isten háta mögötti kis falu) a covid év óta nincs normális nyelvtanára. ("normális" = nyelvszakos tanári diplomája van). A covid óta csak annyit változott a helyzet, hogy az ideiglenes beugró tanár helyett véglegesítettek valakit (aki nem végzett, nyelvszakos, hanem nemtudom milyen alapon). Plusz a kémiát pillanatnyilag nem tudják, hogy ki fogja tanítani, mert az eddigi tanár nyáron felmondott, és egyelőre nincs helyettes.erről írtam, hogy ez a helyzet vidéken már egy ideje, de akkor most már elérte Budapestet isKonkrétan nálunk egyik gyereknek sincs még órarendje (két különböző iskola). Ebből az egyik most kezdi az elsőt, ahol nem értem mit nem lehetett megcsinálni, amikor van az egy darab tanítónéni, meg a napközis tanár, talán a tornaórát tartja egyedül más. De persze hétfőn már le kell adni, hogy mikor akarod elvinni délután 😀
index.hu/belfold/2023/09/03/pedagogus-iskola-tanito-pedagogiai-asszisztens-kulso-pesti-tankerulet-pedagogusok-szakszervezete-tanarhiany/
deyell
warr_b
Ja, és az unokatesóm 17 év után szintén felmondott idén nyáron. Ő angol-spanyol szakos, most egy fordító irodánál dolgozik, két és félszer annyit keres, mint eddig, És ki sem kell mozdulnia, mert interneten kapja a fordítandó anyagot és úgy is adja le. Kérdeztem is tóle, hogy eddig miért nem váltott? Hát a megszokás, meg nem is gondolt rá, ésatöbbi. Lényegében a megszokás volt az indok. Remélem nagyobb számban nem kezdenek el gondolni a váltásra...
peterk2005 udvari bolond
dawyd728
Angolról magyarra is történnek fura dolgok. Az elmúlt hetekben (talán Portfolio-n) egy ukrán háborús cikkben hirtelen előkerültek a nyugati tartályok. 😊
A chatgpt, deepl stb. szuper, hasznos, de messze nem ember még.
több mint 2 éve
Hát mondjuk nem tudom, hogy a világnak van-e olyan része, ahol ha elmész egy "bráncsra", és felteszed a kérdést, hogy mi lenne a közjogi elképzelésük egy jobb alaptörvényről, mit kezdenének az ügyészséggel, mik lennének a jogállami bástyák, akkor rarra feldolgozható választ tudnál kapni. 😀Hozzájuk nem volt szerencsém még.Kiegészítem: ez az élmény a fideszes politikusoknál is.Mèg a releváció sem.Ennek az alapélménynek a formálása, hogy a tömegek ne így érezzék, vagy ha már így érzik, akkor legalább adni egy olyan keretet, amivel átélhető a probléma - na ez szép ellenzéki feladat lenne.megugorhatatlan
MC12
Gyurma Pappa
Őszentsége Sobri Jóska
(Egyébként ezekre szerintem nincs is szüksége egy nem hatalmon lévő _politikai_ formációnak. Amondó vagyok, hogy még nyugaton sem, de nálunk főleg. Nyugaton még van valami értelme, mert előre fel lehet készülni, és ott van is rá pénz. Itt ki tudna megfinanszírozni mondjuk egy átfogó alkotmányjogi munkát? Több ember sok hónapos munkája, milliárdos tétel. Miből fizetnék meg őket? Ingyen meg ki megy el megcsinálni? És mindek csinálnák meg, amikor 0.000X% az esély rá, hogy belátható időn belül valami hasznosulhat belőle, hiszen aki megrendeli, annak esélye sincs nyerni.
Ha egy rendszer felborul, akkor így is felborul, nem csak úgy, hogy a tévéből egyfajta marhaság áramlik. Hanem úgy is, hogy egy csomó fajta értékes munka értelmét veszti, mert nincs akinek az ember megcsinálja. Az egyiknek nincs esélye vagy pénze, a másik meg meg se kérdez...)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
dawyd728
4 036
Nehogy belekényelmesedjen. Haverom fordító és rohamosan csökken a piacon a munka egy év alatt ötöde munkája lett. A chatgpt nagyon durván kezd jól fordítani.A tesóm kislányának (győri általános és középsuli, nem valami isten háta mögötti kis falu) a covid év óta nincs normális nyelvtanára. ("normális" = nyelvszakos tanári diplomája van). A covid óta csak annyit változott a helyzet, hogy az ideiglenes beugró tanár helyett véglegesítettek valakit (aki nem végzett, nyelvszakos, hanem nemtudom milyen alapon). Plusz a kémiát pillanatnyilag nem tudják, hogy ki fogja tanítani, mert az eddigi tanár nyáron felmondott, és egyelőre nincs helyettes.erről írtam, hogy ez a helyzet vidéken már egy ideje, de akkor most már elérte Budapestet isKonkrétan nálunk egyik gyereknek sincs még órarendje (két különböző iskola). Ebből az egyik most kezdi az elsőt, ahol nem értem mit nem lehetett megcsinálni, amikor van az egy darab tanítónéni, meg a napközis tanár, talán a tornaórát tartja egyedül más. De persze hétfőn már le kell adni, hogy mikor akarod elvinni délután 😀
deyell
warr_b
peterk2005 udvari bolond
több mint 2 éve
Nem a te hibádCsak így itt hagyom…Ez a csaj teljesen rendben van.
Nem csak okos …nem csak törtető…
ismerjük ezt a fajtát…
m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02MFfBkbs864t9JP7ePTETnojEr5zDxRSiFpAZkagvj9ndH2Ke24JanHcfYw2544Npl&id=100008183160695
ozibozi
Dzsokijuing
több mint 2 éve
m.hvg.hu/gazdasag/20230904_Devizakotveny_kibocsatasara_keszul_az_allam_hogy_kivaltsa_az_unios_penzeketAz bazdmeg (nem te) bravúros balfaszság lenne! Pedig erős a mezőny...
ohoho!
Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 2 éve
Csak így itt hagyom…Ez a csaj teljesen rendben van.
Nem csak okos …nem csak törtető…
ismerjük ezt a fajtát…
m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02MFfBkbs864t9JP7ePTETnojEr5zDxRSiFpAZkagvj9ndH2Ke24JanHcfYw2544Npl&id=100008183160695
ozibozi
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
szerintem a fiatal ügyvéd urat is oda akarták, mintha már lett volna erről sztorizgatásEngem a momentumba akartak csábítgatni, az se lehetett kevésbé az 😊 (én mondjuk élveztem, volt erre szabad 2 órám és kivételesen nem én fizettem a fogyasztást, meg is lepődtem)Életem egyik legszürreálisabb beszélgetése volt.Come and see, the power of the dark side, young Amadeus……the Galactic Empire protects you - Join us!Hozzájuk nem volt szerencsém még.Kiegészítem: ez az élmény a fideszes politikusoknál is.Mèg a releváció sem.Ennek az alapélménynek a formálása, hogy a tömegek ne így érezzék, vagy ha már így érzik, akkor legalább adni egy olyan keretet, amivel átélhető a probléma - na ez szép ellenzéki feladat lenne.megugorhatatlan
MC12
Gyurma Pappa
Őszentsége Sobri Jóska
MC12
MC12
több mint 2 éve
Engem a momentumba akartak csábítgatni, az se lehetett kevésbé az 😊 (én mondjuk élveztem, volt erre szabad 2 órám és kivételesen nem én fizettem a fogyasztást, meg is lepődtem)Életem egyik legszürreálisabb beszélgetése volt.Come and see, the power of the dark side, young Amadeus……the Galactic Empire protects you - Join us!Hozzájuk nem volt szerencsém még.Kiegészítem: ez az élmény a fideszes politikusoknál is.Mèg a releváció sem.Ennek az alapélménynek a formálása, hogy a tömegek ne így érezzék, vagy ha már így érzik, akkor legalább adni egy olyan keretet, amivel átélhető a probléma - na ez szép ellenzéki feladat lenne.megugorhatatlan
MC12
Gyurma Pappa
Őszentsége Sobri Jóska
MC12
több mint 2 éve
Életem egyik legszürreálisabb beszélgetése volt.Come and see, the power of the dark side, young Amadeus……the Galactic Empire protects you - Join us!Hozzájuk nem volt szerencsém még.Kiegészítem: ez az élmény a fideszes politikusoknál is.Mèg a releváció sem.Ennek az alapélménynek a formálása, hogy a tömegek ne így érezzék, vagy ha már így érzik, akkor legalább adni egy olyan keretet, amivel átélhető a probléma - na ez szép ellenzéki feladat lenne.megugorhatatlan
MC12
Gyurma Pappa
Őszentsége Sobri Jóska
MC12
több mint 2 éve
Come and see, the power of the dark side, young Amadeus……the Galactic Empire protects you - Join us!Hozzájuk nem volt szerencsém még.Kiegészítem: ez az élmény a fideszes politikusoknál is.Mèg a releváció sem.Ennek az alapélménynek a formálása, hogy a tömegek ne így érezzék, vagy ha már így érzik, akkor legalább adni egy olyan keretet, amivel átélhető a probléma - na ez szép ellenzéki feladat lenne.megugorhatatlan
MC12
Gyurma Pappa
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 2 éve
Hozzájuk nem volt szerencsém még.Kiegészítem: ez az élmény a fideszes politikusoknál is.Mèg a releváció sem.Ennek az alapélménynek a formálása, hogy a tömegek ne így érezzék, vagy ha már így érzik, akkor legalább adni egy olyan keretet, amivel átélhető a probléma - na ez szép ellenzéki feladat lenne.megugorhatatlan
MC12
Gyurma Pappa
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 2 éve
Csak így itt hagyom…Nem csak okos …nem csak törtető…
ismerjük ezt a fajtát…
Szerkesztette: ozibozi
több mint 2 éve
Kiegészítem: ez az élmény a fideszes politikusoknál is.Mèg a releváció sem.Ennek az alapélménynek a formálása, hogy a tömegek ne így érezzék, vagy ha már így érzik, akkor legalább adni egy olyan keretet, amivel átélhető a probléma - na ez szép ellenzéki feladat lenne.megugorhatatlan
MC12
Gyurma Pappa
több mint 2 éve
Mèg a releváció sem.Ennek az alapélménynek a formálása, hogy a tömegek ne így érezzék, vagy ha már így érzik, akkor legalább adni egy olyan keretet, amivel átélhető a probléma - na ez szép ellenzéki feladat lenne.megugorhatatlan
MC12
Gyurma Pappa
több mint 2 éve
www.youtube.com/watch?v=qRtkzCKLt4w
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Ennek az alapélménynek a formálása, hogy a tömegek ne így érezzék, vagy ha már így érzik, akkor legalább adni egy olyan keretet, amivel átélhető a probléma - na ez szép ellenzéki feladat lenne.megugorhatatlan
MC12

több mint 2 éve
24.hu/belfold/2023/09/04/magyar-turisztikai-szovetseg-alapitvany-tarsasjatek-adventourist-termeszeti-kincseink-princzinger-peter-magyar-turisztikai-ugynokseg/
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Annál azért ez egy összetettebb probléma, mintsemhogy megeszik a propagandát.Találkozik vele, de amíg nem olvas ilyen cikkeket, addig elkönyveli lokális gondnak, nem nézi meg, hogy ugyanez igaz-e a szomszéd városban vagy faluban, mert nem érdekli, az államtitkár meg megmondta, hogy minden rendben van, az volt a TV-ben, újságban, stb....Az a baj ezekkel a tanárhiányos sztorikkal, hogy ha megkérdezel egy fidesz szavazót, akkor azt mondja, hogy "áááá, ez csak egy kis lokális probléma, nem rendszerszintű, mert mittoménki államtitkár azt mondta, hogy kamu a tanárhiány" és ezzel el van intézve...oké, a nyugdíjas marikanénivel lehet, hogy így van, de akinek gyereke van, az találkozik vele
Mondjuk amíg a kormánymédiában csak Maruzsa jelenik meg, nem a tanárhiányos cikkek, addig az egyszeri szavazó el is hiszi, hogy csak nála van gond és máshol nincs, ehhez is kéne ellenzék és ellenzéki sajtó, hogy kiderüljön a tábornak is, valójában tényleg rendszerszintű probléma van. Bár akkor meg gondolom Brüsszel lenne a hibás...
StormST
NB2
StormST
Az embereknek egy jelentős része nem találkozik a problémával, így ezeket nem is érdekli (beszéltünk erről eleget, a magyar társadalom alapvetően nem szolidáris). Van 1,5 millió általános meg középiskolás, ennek van két szülője meg mondjuk átlagosan egy nagyszülő az 4,5 millió ember, tehát 3-3,5 millió embernek ez nem akkut probléma. Azt meg nincs okunk feltételezni, hogy ez a 4,5 millió érintett ne oszlana szét a választási preferenciák menték, tehát kb. másfél milliót nem érdekel a politika, másfél milió fideszes/nem ellenzéki a maradék másfél meg oszlik a szokásos metodika mentén. Arról nem is beszélve, hogy ebből a másfél millióból van 4-500 ezer, aki magán, egyházi meg ilyen-olyan alternatív/félalternatív stb. suliba jár, ahol nincs gond/nem rossz az átlagos helyzet.
De ami ennél fontosabb, hogy az emberek megélése nem az, hogy eddig volt egy csudásan működő rendszer, amit a gaz fidesz elbaszott, hanem az, hogy eddig is fos volt és most annál valamivel rosszabb - és ez se mindenhol igaz. Van, ahol csak ugyanolyan szar mint eddig. Már az én generációmban - és én 2000 után érettségiztem - is tanárhiány volt, azért kellett az évfolyam 90%-nak németül tanulnia, mert egy darab angol tanár volt aki kiválogatta, hogy melyik 20 gyereknek fog angolt tanítani és csókolom. De a fizika tanárom is egy akkor 69 éves bácsika volt, aki inkább fizikai anekdotákat mesélt, sem mint a rendes anyagot (nem mintha ezt bántuk volna).
Az emberek jelentős többségének szar élményei vanna a közoktatásról évtizedes, ha nem évszázados viszonyban. Ezért halva született gondolat a pedagógusokkal való szimpátiára tüntetést alapozni - mert hogy a tanárok nagyrésze egy szarházi az én emlékeimben is, aki kizárólag a gyerekek házifeladattal való szívatásában, öncélú feleltetésekben és dolgozatokban élte ki magát, és vele kéne szolidarítani? Nem kell egy gramm propaganda sem ahhoz, hogy erre ne ragadjon az ember kapát-kaszát.
Ennek az alapélménynek a formálása, hogy a tömegek ne így érezzék, vagy ha már így érzik, akkor legalább adni egy olyan keretet, amivel átélhető a probléma - na ez szép ellenzéki feladat lenne.
több mint 2 éve
24.hu/belfold/2023/09/03/karpatalja-visszavasarlas-borzsony-aranbanya-arany-varga-istvan/mint Alaszkat.
annyi bazmeg.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Találkozik vele, de amíg nem olvas ilyen cikkeket, addig elkönyveli lokális gondnak, nem nézi meg, hogy ugyanez igaz-e a szomszéd városban vagy faluban, mert nem érdekli, az államtitkár meg megmondta, hogy minden rendben van, az volt a TV-ben, újságban, stb....Az a baj ezekkel a tanárhiányos sztorikkal, hogy ha megkérdezel egy fidesz szavazót, akkor azt mondja, hogy "áááá, ez csak egy kis lokális probléma, nem rendszerszintű, mert mittoménki államtitkár azt mondta, hogy kamu a tanárhiány" és ezzel el van intézve...oké, a nyugdíjas marikanénivel lehet, hogy így van, de akinek gyereke van, az találkozik vele
Mondjuk amíg a kormánymédiában csak Maruzsa jelenik meg, nem a tanárhiányos cikkek, addig az egyszeri szavazó el is hiszi, hogy csak nála van gond és máshol nincs, ehhez is kéne ellenzék és ellenzéki sajtó, hogy kiderüljön a tábornak is, valójában tényleg rendszerszintű probléma van. Bár akkor meg gondolom Brüsszel lenne a hibás...
StormST
NB2

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 2 éve
hvg.hu/itthon/20230904_mav_munkaerohianyTalán nem kellett volna elvenni a mozdonyvezetőktől elvenni az előrehozott nyugdíj lehetőségét, akkor mennének oda az emberek. Régebben a mozdonyvezető egy jól fizető és eléggé megbecsült szakma volt, most meg hiányszakma lett és a fizetések se annyira jók már, mint régen...
Negritis, a vajda
Amikor eltörölték az előrehozott nyugdíjat, akkor édesanyám, aki a vasútnál dolgozott 40 évet, közte nagyon sokat a mozdonyvezetőkkel, mondta egyből, hogy baj lesz, mert 50-55 felett minden mozdonyvezető tele van egészségügyi gondokkal a sok ülés, stressz és rendszertelen élet miatt, nem fognak átmenni az alkalmassági vizsgálatokon (rossz esetben átmennek, aztán a mozdonyban lesznek rosszul), kiesnek a rendszerből, a fiatalok hallják az idősebbektől, hogy mik a gondok, így jelentkező se lesz már annyi, mint régebben...
Ugyanez igaz a kalauzokra is, ott is volt "sínen töltött idő" után korkedvezmény, az sincs már, csak ott ráadásul sose fizettek jól, nem is csodálom, hogy ott is hiány van most már...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!